SEMNALE PROASTE CA SE DORESTE IZBUCNIREA RAZBOIULUI/ Urmatoarea etapa: UCRAINA SA DECLARE RAZBOI RUSIEI?/ Ruptura intre MERKEL si PUTIN?/ Rusia intentioneaza sa declare “TARI AGRESOARE” statele care-i impun SANCTIUNI

29-07-2014 9 minute Sublinieri

UPDATE:

Reincepe in forta PROPAGANDA DE RAZBOI, pentru a stimula “mobilizarea” la arme pentru razboiul altora. Acum si cu ajutorul “oamenilor de stiinta”, redescoperindu-se subit (si cinic-fariseic)… valoarea PATRIOTISMULUI!

ukr-tancuri

[…] Lipsa de coerenţă şi fermitate euroatlantică s-a devoalat progresiv în criza ucraineană, şi aici s-a pierdut, în realitate, bătălia. Să presupunem însă că sancţiunile vor veni, dar relaţiile dintre UE şi Rusia vor rezista şocului, aşa cum a fost depăşit, aproape de nesimţite, episodul Crimeea, la care nimeni nu părea să mai revină fără tragedia aviatică. Va fi însă o victorie à la Pyrrus pentru europeni. Pentru că Rusia nu poate ceda oricum Ucraina spaţiului euroatlantic (o cedare l-ar zbura pe Putin de la putere incomparabil mai repede decât orice sancţiune!).

Iar, pe teren, bătălia pentru Ucraina continuă. Armata ucraineană, ghidonată şi ordonată de experţi americani, a revenit în joc, dar riposta separatiştilor nu va înceta, mai ales că beneficiază din plin de suportul logistic al armatei ruse relocată la graniţă. Obiectivele militare ale Kievului sunt trei: oraşele Doneţk, Lugansk şi securizarea frontiere ruso-ucrainene.

Ce urmează? Practic, orice. Să presupunem că armata ucraineană va intra în cele două oraşe (de aproape un milion, respectiv jumătate de milion de locuitori) şi va porni războiul urban cu separatiştii. Asta presupune însă victime, inclusiv din rândul civililor, care vor deveni viitoarea miză politico-mediatică a Rusiei. Guvernul ucrainean îşi elimină, cu armata, proprii cetăţeni – minoritarii ruşi! Spectrul Kosovo (i se va spune „precedentul Kosovo”) va fi readus în discuţie, iar consecinţa poate fi, pe „model” NATO, intervenţia armatei ruse, în scopuri umanitare – cum altfel? – pe teritoriul ucrainean (ca forţe „de pace”, „de pacificare”, de protecţie a civililor etnici ruşi etc.).

În acel moment, cele două armate se vor afla faţă în faţă. Ce va face Kievul? Va declara război Moscovei? Va putea face asta? Va fi lăsat să facă asta? Cum va reacţiona Bruxellesul, care a mers din compromis în compromis? Singura soluţie este să evite prin orice mijloace spectrul unei asemenea crize (care aduce în minte „Cuba 1962”). Şi, ca să nu se ajungă acolo, în numele „stabilităţii şi a păcii” (vicecancelarul german Sigmar Gabriel), dincolo de eventualele sancţiuni, va face totul ca să oprească confruntarea şi să declanşeze negocieri, cu sprijinul OSCE şi al Grupului de contact trilateral (cum ne învaţă şi Concluziile Consiliului din 22 iulie). Este tocmai ceea ce vrea Moscova. În acest scenariu, destinaţia finală a Ucrainei este federalizarea sau transnistrizarea acesteia.“ […]/ integral pe adevarul.ro

Nota noastra:

Daca pana si lucidul si pragmaticul Dan Dungaciu a ajuns un militant fara rest al razboiului cu Rusia in aceste imprejurari…

Pe langa faptul ca Dungaciu scrie ipotetic despre o situatie care deja exista (deja armata ucraineana ataca Estul si deja exista civili ucisi in urma acestor asalturi, pana si CNN a tratat subiectul), observam ca principala temere a analistului geopolitic este faptul ca Europa (i.e., Germania, cu precadere, si poate si Franta si vreun stat mediteranean) ar putea sa NU fie de acord ca Ucraina sa declare razboi Rusiei!

Pana acum “Europa”, adica Germania, era pusa la zid pentru lipsa de fermitate a sanctiunilor aplicate. Recent, insa, pana si Germania a inceput sa ceara si sa decida vocal sanctiuni mult mai grele decat pana acum, ceea ce pune serios in tensiune relatia sa cu Rusia (si infirma ideea aceluiasi Dungaciu referitor la un condominium ruso-german asupra estului european). Unii cititori au considerat chiar ca ralierea Germaniei la planul sanctionarilor ar fi un semnal ca de-acum se vor precipita lucrurile spre razboi. Foarte posibil. Posibil, de asemenea, ca Germania sa fi cedat optiunii sanctiunilor tocmai pentru a incerca un joc care sa mentina lucrurile in zona diplomatiei si a putea respinge varianta unui razboi oficializat.

E dureros, insa, sa vezi ca grija cea mai mare a lui Dungaciu este ca poate, din cauza Europei, nu se va ajunge la razboi. E cumva razboiul nostru?! Un analist ca el stie foarte bine ca un razboi declarat de Ucraina Rusiei va insemna nu doar un razboi intre cele doua tari, ci intre SUA-NATO si Rusia! Chiar e de dorit asa ceva?! Este mai rational pentru un ROMAN sa prefere razboiul federalizarii Ucrainei sau a transnistrizarii estului ei? Ce urmari, ce costuri in vieti umane va avea un razboi regional, ba poate chiar mondial? Si asta ca sa intarim Ucraina, sa fie stat mare si tare?! Ce-i cu nebunia asta? Oare Romania nu are un punct de vedere propriu, nu are interese de urmarit, prioritati in obiective? O fi razboiul cu Rusia, pentru “salvarea” integritatii statale a Ucrainei, prioritatea Romaniei? Daca da, de ce? In urma a ce argumente, a ce calcule, a ce perspective pe termen mediu, scurt si lung?

In orice caz, e un semn foarte prost daca, dupa ce nici macar nu s-a consumat episodul sanctiunilor, se vorbeste despre razboi ca optiune necesara.

***

Ca sa fie meniul complet, hotnews.ro ne serveste o explicatie stiintifica a refuzului romanilor din Cernauti de a pleca la razboiul ucrainienilor. Este interesant faptul ca, din nevoia de justificare a razboiului, portalul care a servit drept portavoce ideala a raspandirii unor idei antinationale, antistatale si antifamiliale, descopera acum, conjunctural, ca trebuie re-valorizate… statul, patriotismul si atasamentul fata de familie:

[…] Cand traiesti intr-o lume fara razboaie, cum s-a intamplat multi ani in Romania, ajungi sa uiti ca pana la urma siguranta personala pe care o ai este data de o organizare statala, de civilizatie. Ea nu cere in fiecare zi tributul, dar s-ar putea ca la un moment dat sa vina sa iti ceara in schimb ceva. Si atunci trebuie sa il dai. De ce trebuie sa il dai? Daca ai valorile de cetatean al unui stat. Daca nu, cum am spus, vei incerca probabil sa cauti tot felul de subterfugii.

Rep: Este doar vina indivizilor ca nu sunt cetateni?

Daniel David: Nu. Individul are nevoie de un cadru social in care sa asimileze acele valori. Altfel spus, are nevoie de modele, din gradinita, de la scoala, sa vada la televizor, sa vada in filme, in familie, sa vada astfel de modele care promoveaza astfel de valori. Numai ca s-a pierdut foarte mult elementul de patriotism, si asta este foarte grav. Multa vreme, patriotismul a devenit un lucru mai putin frecventabil fiindca a fost dus in extrema si atunci lumea a incercat sa il evite, sa nu pomeneasca despre el. Asa parca ne ferim sa vorbim despre ideea de patriotism. Nicio tara in care nu ai valoarea legata de patriotism nu e o tara care sa poata sa dainuiasca multi ani.

Cand au Statele Unite sarbatoarea lor nationala, noi radem aici ca nu stiu care isi pune steagul in fata usii. Despre ce vorbim? Acolo oamenii vin cu steagul la serviciu, si-l pun pe masina, nu au nicio problema americanii sa fie foarte patrioti. Noi insa avem aceasta problema, fugim ca dracul de tamaie de patriotism, ceea ce nu ne ajuta. Fiindca patriotismul este o valoare care coalizeaza indivizii, transformandu-i in cetateni ai unui stat. Numai ca, sigur, nu trebuie dus in extrema, ca atunci ajungi de la patriotism la un nationalism exacerbat care iarasi nu ne ajuta. Mereu calea asta de mijloc e greu de tinut, spre asta ar trebui sa mergem. […]/ integral pe hotnews.ro

Cu alte cuvinte, cinism pana la capat: specialistii ne asigura de faptul ca am avea nevoie de o inginerie sociala pentru a infuza patriotism si “spirit cetatenesc” in romani, ca sa fie… apti de razboi. Razboiul altora, fireste.

Cat despre patriotism si mobilizare, am scris recent:

In cinismul sau atat de senin incat nici macar nu isi percepe consecintele catastrofale, presedintele Basescu, atunci cand a evocat problema mobilizarii rezervistilor din Europa, a uitat un “detaliu”, ceva asa, minor: IN CAZ DE RAZBOI CARE SA ANGAJEZE ROMANIA, AR FI PENTRU PRIMA OARA IN ISTORIE CAND TARA AR INTRA IN ASA CEVA FARA O IDEE NATIONALA CARE SA MOBILIZEZE/ EXPLICE/ OFERE UN VIITOR. 

In primul razboi mondial ideea a fost reintregirea tarii. Sacrificiul taranilor – grosul armatei – a fost urmat de cea mai ampla reforma agrara din aceasta zona a Europei. Deci o idee nationala si sociala, totodata.

In al doilea razboi mondial, dupa dezastrul gestionat de Carol al II-lea, dupa pierderea Basarabiei, Bucovinei si Ardealului de Nord, desi fortati de imprejurari intr-o alianta pe care nu o iubeau, romanii au avut macar ideea razboiului de recuperare a teritoriilor smulse si de protectie fata de totalitarismul sovietic ateist. Exista si o idee sociala, uitata intre timp din cauza celorlalte teme istorice, care consta intr-o a doua reforma agrara, in industrializarea tarii si nationalizarea unor domenii strategice.

In ambele cazuri, ideea era ca se lupta pentru tara si pentru unele obiective direct masurabile.

Dar acum? Ce ar justifica romanilor sacrificiile unui razboi? Apararea granitei de pe Prut pentru ca Chevron sa exploateze linistita in Vaslui? Apararea patriei, ca supermarketurile sa vanda in continuare cartofii adusi din Austria si cepele din Germania? Apararea tarii ca sa continue distrugerea sistemului sanitar, vinderea ultimelor companii strategice si a resurselor?

Cumva recastigarea Basarabiei? Dar ea este deja un stat liber si ni se spune ca, oricum, s-ar dizolva in UE.

Ah, da, am uitat, pentru “valori”, “democratie”, “stat de drept”, UE, NATO. Da, tot romanul vibreaza la auzul acestor concepte! Caci ele, (ca altadata si cu o alta “libertate” adusa de “Stalin si poporul rus”), i-au adus libertatea de a se balaci in mizeria austeritatii si a eficientei capitalist-corporatiste.

Nu a existat razboi in care mobilizarea oamenilor simpli sa nu presupuna reforme ample sociale, drepturi crescute. Dar, pare-se, ai nostri conducatori vor sa inregistreze si acest record de periferie: si la razboi, si fara drepturi, si fara tara. Asa oligarhi si monarhici cum erau interbelicii, nu au avut obrazul, totusi, sa lase taranimea lipsita de pamant dupa ce pe spinarea ei a dus tot razboiul. Acum, insa, se observa un cinism care frizeaza absurdul grotesc: sa ai tupeul, dupa ce ai alungat din tara romanii ca sa faca munca de jos in Europa, sa ii chemi inapoi ca sa-si dea viata pentru cei care i-au injosit social si uman!

De aici: Morala mobilizarii rezervistilor români din Europa: LA ARME, CAPSUNARI, PENTRU APARAREA CHEVRON SI A SUPERMARKETURILOR!

Si, de asemenea:

Trebuie sa fie insa clar: vinovati pentru prabusirea si marasmul moral de astazi al poporului roman, pentru lipsa de patriotism, sunt, in primul rand, toti cei care au avut si au puterea statala in mainile lor si propagandistii lor de serviciu. Cum sa ai patriotism cand iti abuzezi propriul popor, cum sa incurajezi o gandire care cauta solutii colective cand tu distrugi orice gandire normala, sanatoasa, cum sa ai moral bun cand tu demitizezi frenetic si perpetuezi o mentalitate neofascista de superioritate fata de clasele sociale “inferioare”? 

O natiune este distrusa mai ales daca isi paraseste asezamintele sale, fundamentele sale, si cand sus ajung oamenii de nimic. Asa zice Biblia. Si noi credem in Biblie. Inainte de a pune in strategia de tara riscul trusturilor de presa, amenintarea mai grava a fost ca in fruntea tarii a ajuns un om de nimic. Inainte de a se plange de un asa-zis razboi informational putinist, Guran sa-si aduca aminte de manipularile de doi lei pe care le-a facut impotriva BOR (el si un alt exaltat, Lucian Mandruta), fundamentul de netagaduit al acestui popor si ultima ramasita culturala care ne mai tine inca impreuna. Toti acestia au facut o treaba mult mai buna decat Putin si agentii lui in scopul distrugerii Romaniei.

Cine ar vrea sa abordeze constructiv aceste probleme ar trebui sa se gandeasca nu la stigmatizarea celor care impartasesc opinii critice fata de directia mainstream-ului, ci sa recupereze si sa intareasca patriotismul acela bun, cald si viu, sa recupereze dimensiunea comunitara a vietii sociale romanesti, dimensiunile identitare cheie, cum este cea religioasa. Aici e solutia, pentru cine o cauta cu adevarat. Deocamdata, sindromul listelor negre si al paranoiei de razboi sunt indicii ca nu asta se cauta, ci ca o gasca de cinici profitori cauta sa elimine pe oricine gasesc neconform stapanirii lor tiranice.

De aici: Propaganda de razboi. Ne indreptam catre psihoza “DUSMANULUI DIN INTERIOR”/ Scenariul presedintelui Basescu: ROMANIA, TARA DE FRONTIERA NATO CU ELENA UDREA PRESEDINTE. Si un incredibil acces de grandomanie

Militarii americani dezbat oportunitatea de a permite Ucrainei să profite de informaţii de care dispun, cu scopul de a-i permite să ţintească mai bine rachetele pe care le deţin separatiştii proruşi, au anunţat luni mai mulţi ofciali americani. […]/ integral pe mediafax.ro

Un purtător de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a spus ieri, 28 iulie, că președintele rus Vladimir Putin a refuzat să-i răspundă la telefon cancelarului Angela Merkel, care l-a sunat de mai multe ori în timpul week-end-ului. 

Publicația „Daily Telegraph” a raportat, de asemenea, că „Putin nu a revenit cu un sunet după mai multe apeluri telefonice”.

Uniunea Europeana a decis luni sa inghete activele unui om de afaceri rus, acuzat ca a beneficiat de pe urma anexarii Crimeei, si vrea sa sanctioneze in acelasi mod alti trei oligarhi apropiati de presedintele rus Vladimir Putin, a anuntat o sursa diplomatica, citata de AFP. Identitatile persoanelor si entitatilor vizate de sanctiuni vor fi publicate miercuri, in Jurnalul Oficial al UE.

Decizia a fost luata in cursul unei reuniuni a ambasadorilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ea urmand sa fie confirmata marti in urma unor consultari. Uniunea Europeana va sanctiona, de asemenea, trei entitati economice active din Crimeea si lideri ai miscarilor separatiste din estul Ucrainei, a precizat sursa citata.

Identitatile persoanelor si entitatilor vizate de sanctiuni vor fi publicate miercuri, in Jurnalul Oficial al UE. Autoritatile germane au insistat asupra sanctionarii oligarhilor. “Trebuie sa le inghetam conturile bancare in capitalele europene si sa le retrage autorizatiile de calatorie“, a anuntat sambata vicecancelarul german Sigmar Gabriel. “Trebuie sa facem acest lucru saptamana viitoare”, a insistat el. […]/ integral pe hotnews.ro

  • Jurnalul:

Moscova contraatacă: Rusia va considera “Ţară agresoare” aceea care impune sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, firmelor sau cetăţenilor săi

Deputaţi din Duma de Stat rusă (camera inferioară a parlamentului federal) intenţionează să introducă un nou concept în legislaţia în vigoare şi anume cel de ‘ţară agresoare’, definită ca un ‘stat care instituie sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, cetăţenilor ruşi şi persoanelor juridice şi fizice din Rusia‘. Companiilor înregistrate în aceste state, precum şi structurilor afiliate lor le va fi interzis să desfăşoare activităţi în Federaţia Rusă, relatează marţi RIA Novosti, citând publicaţia semi-oficială Izvestia.

Guvernului rus i se oferă dreptul să aprobe lista cu ‘ţări agresoare’ în scopul protejării fundamentelor ordinii constituţionale, a securităţii şi apărării ţării, protecţiei pieţei interne şi dezvoltării economiei naţionale, scrie Izvestia cu referire la nota explicativă la proiectul de lege respectiv. Astfel, persoanelor juridice şi fizice străine, înregistrate într-o ‘ţară agresoare’, precum şi persoanelor juridice din Rusia afiliate sau dependente de astfel de persoane străine le vor fi interzise unele tipuri de activităţi în Rusia, cum ar fi activităţi de audit şi de consultanţă juridică şi de altă natură.

Citând unul din autorii proiectului de lege, Evgheni Fedorov, ziarul mai scrie că va rămâne la latitudinea guvernului să decidă ce companii vor fi incluse pe lista cu sancţiuni. ‘Vor fi incluse cel puţin şase mari companii americane de audit şi consultanţă prezente la ora actuală pe teritoriul rus’, a afirmat deputatul Fedorov, indicând că sunt vizate Deloitte, KPMG, Ernst&Young, PricewaterhouseCoopers (PwC), Boston Consulting Group (BCG), Mackenzie Group. […]/ integral pe jurnalul.ro

Lider al Euromaidan, pe lista Interpol

Dmitriy Yarosh, liderul Sectorului de dreapta al Euromaidanului, a fost pus pe lista persoanelor cautate de Interpol, informeaza publicatia de limba engleza Kyiv Post, care apare in capitala Ucrainei. Yarosh a fost inclus pe lista Interpol pentru activitati teroriste la cererea Rusiei, dupa cum apreciaza ukraine-protests-mccain-murphyKyiv Post.

Dmitriy Yarosch s-a impus in fruntea Sectorului de dreapta -pravii sektor- grupul ultranationalist al Euromaidanului – care s-a transformat intr-o formatiune paramilitara in luptele pentru rasturnarea presedintelui Yanukovici, si apoi intr-un partid. […]/ integral pe jurnalul.ro

  • Antena3:

Şaptesprezece civili, între care trei copii, UCIŞI în luptele din apropiere de Doneţk

Şaptesprezece civili, dintre care trei copii, au fost ucişi în ultimele 24 de ore în bombardamentele din Gorlivka, unul dintre bastioanele separatiştilor proruşi situat la 45 de kilometri nord de Doneţk, a anunţat administraţia regională, citată de AFP.

“Şaptesprezece locuitori din Gorlivka au fost ucişi în ultimele 24 de ore, dintre care trei copii. Patruzeci şi trei de persoane au fost rănite”, a declarat administraţia din Doneţk într-un comunicat. O perioadă de doliu de trei zile a fost decretată în acest oraş după moartea a 13 civili, dintre care doi copii, duminică, în cadrul unor atacuri multiple cu rachete Grad. 
[…] Mai multe obuze au căzut peste spitalul municipal numărul 2 şi au avariat maternitatea. […]/ integral pe antena3.ro

Premierul olandez a cerut Ucrainei securizarea locului prăbuşirii avionului malaezian

Premierul olandez, Mark Rutte, a făcut marţi apel la preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, pentru a opri operaţiunile militare care au loc apropiere de locul prăbuşirii zborului MH17, a indicat un purtător de cuvânt al guvernului marţi, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Premierul a avut o convorbire telefonică în cursul dimineţii cu preşedintele Ucrainei, cerându-i să oprească luptele în apropierea locului unde s-a prăbuşit avionul“, a declarat Jean Fransman.

Experţi olandezi şi australieni însărcinaţi cu ancheta asupra accidentului aerian din 17 iulie, din estul Ucrainei, au fost obligaţi să renunţe marţi, pentru a treia oară, să se deplaseze către locul prăbuşirii aeronavei malaeziene, din cauza luptelor împotriva separatiştilor proruşi care se dau în zonă. […]/ integral pe antena3.ro

Curtea de Arbitraj de la Haga a decis in favoarea unui grup de actionari ai fostului gigant petrolier Yukos impotriva Rusia, acordand despagubiri de aproximativ 50 miliarde de dolari, a declarat luni pentru Reuters o sursa familiarizata cu decizia instantei.

UPDATE Rusia va ataca in apel decizia privind plata a 50 de miliarde de dolari pentru fostii actionari Yukos, apreciind ca tribunalul arbitral nu este competent.

UPDATE Avocatii confirma ca Rusia este obligata de Curtea de la Haga sa plateasca 50 de miliarde de dolari actionarilor fostului gigant petrolier Yukos, scriu agentiile de presa. In decizia instantei se arata ca principalul obiectiv al Rusiei a fost “sa falimenteze Yukos si sa isi insuseasca activele sale valoroase”. […]/ integral pe hotnews.ro

Washingtonul a acuzat Moscova că a încălcat un tratat privind controlul armelor, încheiat din 1987, testând o rachetă de croazieră, a declarat luni seara un oficial american, potrivit Mediafax.

Acest oficial a subliniat că Statele Unite au abordat “această problemă foarte serios” în repetate rânduri în discuţiile cu Rusia. […]/ integral pe cotidianul.ro


Categorii

Al treilea razboi mondial, Dan Dungaciu, Germania, Opinii, analize, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

57 Commentarii la “SEMNALE PROASTE CA SE DORESTE IZBUCNIREA RAZBOIULUI/ Urmatoarea etapa: UCRAINA SA DECLARE RAZBOI RUSIEI?/ Ruptura intre MERKEL si PUTIN?/ Rusia intentioneaza sa declare “TARI AGRESOARE” statele care-i impun SANCTIUNI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. arond admin

    Da, corect, insa toate razboaiele au fost duse pentru bine si pentru pace, nu pentru nenorociri, si istoria o scriu invingatorii, nu?

    Nu stiu pentru ce au fost duse razboaiele( hmm..partial ) dar stiu ca binele si pacea au fost folosite ca justificari. Ceea ce ma duce cu gandul la o intrebare: cam ce eveniment sau ce atrocitate ar putea fi folosite ca pretext pentru un razboi mult prea mare pentru o lume atat de mica?

    http://www.ziare.com/david-cameron/premier-marea-britanie/cameron-daca-nu-actionam-rusia-va-destabiliza-si-alte-tari-europene-precum-romania-1313971

    Premierul Marii Britanii a spus, miercuri, ca tara sa nu va incepe un Al Treilea Razboi Mondial din cauza implicarii Rusiei in Ucraina, dar a comparat actiunile ruse in Ucraina cu cele ale Germaniei dinaintea izbucnirii primelor doua razboaie mondiale, scrie The Telegraph.

    Prim-ministrul britanic a spus ca tara sa “nu urmeaza sa lanseze un razboi mondial” si ca “nu urmeaza sa trimita flota in Marea Neagra”

    Cel putin, la nivel de declaratii, n-au nici un chef de cearta.

  2. @enkidu:

    Nu stiu pentru ce au fost duse razboaiele( hmm..partial ) dar stiu ca binele si pacea au fost folosite ca justificari.

    Pai sigur ca justificari, asta era ideea.

  3. Cred ca ne implicam prea departe cu textele noastre date la randul nostru din fata unui calculator,in loc sa slujim la altare pomenirea lor sau direct pe campul de lupta.Nu vreau sa par un sfatuitor grandios,dar lumea aceasta daca mai are nevoie de ceva,este doar rugaciune si iar rugaciune.Martirii nostri direct cu viata au iesit in fata dusmanului si se pare ca au reusicu mila Domnului.

  4. În fine, cine altul decât Hitler vorbea mai frumos despre pace, chiar şi după ce dăduse foc lumii?

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/viktor-si-victor-13013469

    Cam in genul asta.

  5. the admin

    am pricipit boss. trebuie sa le vorbesti oamenilor despre pace pentru ca ei sa faca razboi. nu stiam de ce ma tot cert cu lumea :).

    “O, libertate, câte crime se comit în numele tău!”

    http://istoriiregasite.wordpress.com/2012/02/15/o-libertate-cate-crime-se-comit-in-numele-tau/

  6. Motto: Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!

    @ Lucian

    ” Daca ar fi dupa mine, as spune sa-si dea cu rachetele in cap pana nu mai raman nici unii nici altii in picioare, in masura in care acest conflict nu i-ar efecta si pe amaratii de romani de acolo … In rest, cum spuneam, din punctul meu de vedere pot sa se macelareasca in voie. Ma intereseaza de ucrainiei si de rusi exact atat cat ii intereseaza si pe ei de mine.”

    Porunca data de Dumnezeu sa ne iubim vrajmasii,are ca prim scop scoaterea urii din inima noastra,avind astfel o sansa de a ne mintui.Prin raportarea la ei sau prin aparitia lor in viata noastra,Dumnezeu ne da o sansa ca sa ne cunoastem macar putin si sa ne schimbam…precum durerea in cazul unei boli,o sansa,un prim semnal ce poate duce la vindecare.

    Eu cred ca ar trebui sa spovedesti ce gindesti si ce ai spus,cu cit mai repede,cu atit mai bine,aici nici macar de vrajmasi si de iubire nu este vorba…

  7. Vladimir Putin sfatuieste liderii mondiali sa nu uite lectiile primului Razboi Mondial:
    “Violenta naste violenta”, a avertizat liderul de la Kremlin.
    La inceputul primului Razboi Mondial, “Rusia a facut tot posibilul sa convinga Europa sa rezolve conflictul dintre Serbia si Austro-Ungaria de maniera pasnica, fara sa curga sange”.
    “Dar Rusia nu a fost ascultata si a fost nevoita sa sara in ajutorul fratilor slavi, aparandu-se ea insasi si aparand cetatenii de o agresiune externa”, a subliniat el.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17797354-vladimir-putin-sfatuieste-liderii-mondiali-nu-uite-lectiile-primului-razboi-mondial-rusia-cautat-intotdeauna-pacea-dar-nu-ezitat-niciodata-respinga-agresiune-externa.htm

    Rusia isi mobilizeaza rezervistii pentru doua luni de antrenamente cu armament nou
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17796155-rusia-isi-mobilizeaza-rezervistii-pentru-doua-luni-antrenamente-armament-nou.htm

    Putin Remembers World War I by Preparing for World War III

    In honor of the centennial anniversary of the start of the First World War, Russian president Vladimir Putin commemorated the destructive conflict that cost an estimated 2,000,000 Russian lives by laying plans for World War III, sources confirmed.

    “The Great War was a watershed moment in Russian history,” a press release from the Kremlin read. “Millions of Russian lives were lost, ushering in the Bolshevik Revolution and leading to the establishment of the Soviet Union. What better tribute than to start the next World War?”

    “On the eve of the 100th anniversary of the Great War, I pause and reflect that it’s been, what, almost 70 years since we’ve had a world war? The gap between the first and second was only 21 years. We’re way overdue. I’m just trying to speed things along,” Putin insisted.

    “World wars have historically been quite good for Russia, if you ignore the high death tolls,” Putin said. “First World War: Soviet Union created. That was good. Second World War: We defeated the Nazi fascists and became the world’s second leading superpower. Also good. Then we went too long without a world war and boom!—suddenly the Soviet Union’s gone. Not good. I think history speaks for itself.”
    http://www.newslo.com/putin-2/

  8. @ 49. Eu:

    That is scary! Daca a zis Putin asta, se vede treaba ca el chiar doreste razboiul! Totusi Astept sa se confirme sau infirme ca a zis asta, cum nu putem avea incredere cu tot Ce e pe net.

  9. @ Eu

    Ceea ce ai copiat in engleza,este o fictiune,o comedie,este ceea ce gindeste Tom McLaughlin,cel care a scris articolul si care imaginar le transfera lui Putin.

    Ceea ce scrie el se contrazice cu ce spune Putin in linkul care l-ai copiat mai sus,de pe hotnews ( si acela destul de dubios ca site,cercetind cine sint sau i-au fost actionarii)…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_McLoughlin

    PS.Cine nu citeste ziare centrale ( mainstream ) din UE si SUA,este un om neinformat,cine le citeste insa,devine unul dezinformat.( parca asa )

  10. Pingback: Razboiul a inceput deja pentru unii dintre noi. REPORTAJ Digi 24 DESPRE INROLAREA IN ARMATA A ROMÂNILOR DIN UCRAINA [video]/ Destabilizarea Ucrainei sau tradarea Romaniei?/ RUSIA ISI MOBILIZEAZA REZERVISTII, Putin tine prelegeri despre PACEA AMENINTATA a
  11. Da si eu cred tot Asa, ca articolul ala e fals. Chiar de ar gindi astfel Putin, totusi nu este imbecil sa faca o astfel de declaratie.

  12. Vreau sa impartaseasc ceva cu toti cei Ce fac referiri si indemnuri la mai multe rugaciuni. In mai multe parti ale lumii, Unii preoti si chiar Unii episcopi au format grupuri de rugatori care continua pentru cite o Ora rugaciune neincetata cite o Ora fiecare. Cred ca este o ideie fantastica si cred ca ar trebui extinsa la cit mai multi rugatori. Acolo unde sintem fiecare, putem forma grupuri si prin ele sa tinem Candela Aprinsa Toata noaptea, ca sa ne miluiasca Dumnezeu atit pe noi cit si pe fratii nostri crestini de pretutindeni care sint situatii critice si au mare nevoie de rugaciunile noastre. Rugaciunile de noapte sint mult mai placute Domnului decit cele de seara si de dimineata ptr ca presupun un efort in plus: sculatul din somn 🙂

    Domnul sa ne miluiasca pe toti

  13. 08.01.14
    Russia’s Military Is Already in East Ukraine. Will There Be a Full-Scale Invasion?

    Right now Russia is moving troops, armor, and advanced antiaircraft missiles toward the border with Ukraine. In the last 48 hours, dozens of videos have been uploaded to social-media sites that show Russian armor very close to the border, many of them confirmed to be within mere kilometers of Ukraine.

    On Thursday, my team at The Interpreter definitively geolocated Russian armor only 2,000 meters (and closing) from the border.

    Russia’s helicopters held ground-fire exercises Friday on the border between Russia’s Rostov region and Ukraine’s Donetsk region. The head of Russia’s airborne units, which played a critical role in the conquering of Crimea, has pledged to expand operations beyond the boundaries of Russia (tanks marked with the insignia of Russian Airborne forces were captured by Ukrainian troops just yesterday). The Ukrainian government now says that its military has detected even more advanced antiaircraft batteries lined up on its border.
    http://www.thedailybeast.com/articles/2014/08/01/russia-s-military-is-already-in-east-ukraine-will-there-be-a-full-scale-invasion.html

  14. @Mihai

    Aline.. ce hal de inferenţă făcuşi tată de ai ajuns de la textul din adevărul la cele 3 (neapărat mari şi late) idei pe care generos ni le-ai ilustrat mai sus? Nu ţi se pare ciudat că în logica ta s-ar putea să ajungi la fix aceleaşi concluzii indiferent de textul despre Ucraina care îţi este pus în faţă? Nu cumva generalizăm şi distorsionăm un text tocmai ca să ne fie pe potriva unor idei mari, late şi cuprinzătoare.. cum sunt prejudecăţile de obicei. Nu cumva atribuim autorului în mod gratuit intenţii dolosive infratextuale? ADICA: nu-i punem cumva omului în gură nasoale?

    Nu mi se pare deloc ciudat și nici întâmplator. Am devoalat efectul propagandei și când avem de-a face cu propaganda cam asta este ceea ce se întâmplă: indiferent de fapte, concluzia este aceeași.

    Ma bucur că ați remarcat acest aspect. Continuați pe aceeași linie și, sunt sigur, veți înțelege și de ce articolul dlui Dungaciu nu poate fi luat drept analiză (fie ea și de proastă calitate) ci pur și simplu o preluare (soft, dacă vreți, de vreme ce nu toți vectorii de propagandă acționează de o maniera similara) ci doar drept ceea ce este: propagandă.

    In alta ordine de idei, o să încerc, poate, dacă timpul îmi va permite, câteva considerațiuni pe marginea situației din Ucraina. Sigur, fără pretenții de analiză, nu este domeniul meu.

    Pană atunci, v-as recomanda o întoarcere în timp a.i. să revizuiți doctrinele de securitate ale actorilor mari implicați, apoi sa treceți în revistă desfășurarea evenimentelor în plan regional, pe ultimul an (în mare, desigur). In felul acesta, știu că mă voi putea baza în întregime pe spiritul dumneavoastră pătrunzatoriu dar mai ales pe capacitatea sa de analiză critică. Ceea ce nu-i de ici, de colo.

  15. Pingback: Comentariu DW: CONFLICTUL DIN UCRAINA INTRA IN FAZA DECISIVA/ Oficial rus: TRANSNISTRIA VA DEVENI PARTE A RUSIEI/ Moldova – invadata mediatic de Rusia/ Televiziunile rusesti – inclusiv RUSSIA TODAY – INTERZISE in Ucraina/ Semnificatia in
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare