REGIMUL COLONEILOR IN TARA NIMANUI/ Legea Big Brother a intrat in vigoare/ Dreptatea si etica, ULTIMELE RAFINAMENTE ALE OLIGARHILOR SECURISTI/ Plagiatul si petrolul

21-06-2012 10 minute Sublinieri

“Sîntem atît de mici sufleteşte, încît să ne extaziem de necazul cumplit al altuia?”


În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”,  Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţine nume sonore din viaţa politică românească, avansate în diferite grade în Armată, de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

Lista conţine nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL.

Numele sunt prezentate în premieră, ofiţerii fiind numiţi la strict secret de ministru Gabriel Oprea.

Apostu Sorin – Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie – PDL – Lt.Col. (2011, absv.)
Arnăutu Decebal – Primar Târgu Neamţ – PDL – Col. (2010, cap.)
Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDL – Col. (2011, lt. col.)
Bica Radu Vasile – Vicepreşedinte al CJ Cluj, arestat pentru fapte de corupţie – PDL
Botiş Ioan Nelu – Deputat, Ministru – PDL – Lt.Col (2010, Lt.)
Boureanu Cristian – Deputat – PDL – Col. (2011, absv.)
Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Lt.Col. (2011, sold.)
Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDL – Col. (2010, absv.)
Drăgan Romeo Ionel – Director General Adjunct ANL – PDL – Lt.Col. (2012, Plt.Maj.)
Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Mr. (2010, Cap.)
Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar General Adjunct al Guvernului – PDL – Mr. (2011, absv.)
Flutur Gheorghe – Preţedinte CJ Suceava – PDL – Col. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.)
Alexandru Lazescu – Director TVR – PDL – Col. 2011
Robert Turcescu – Jurnalist – PDL – Col. 2010
Mihai Răzvan Ungureanu – Prim-ministru – PDL – Col. 2011
Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDL – Col. 2010
Ialomiţianu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDL – Col. (2010, Slt)
Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Rel. cu Parlamentul – Guvern – PDL – Col. (2010, Slt.)
Ionescu Silvian – Ex Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu – PDL – Col. (2010, Cpt.)
Ivaschescu Nicolae – Secretar de Stat la Ministerul Muncii – PDL – Lt.Col (2010, absv.)
Gheorghe Nastasia – Secretar de Stat – PDL – Col. (2010, Mr)
Negoiţă Liviu – Primar Sector 3 – PDL – Col. (2012, Mr.)
Oltean Ioan – Deputat – PDL – Col. (2010, absv.)
Cristian Constantin Poteraş – Primar Sector 6 – PDL – Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)
Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDL – PDL – Col. (2011, Lt.)
Neculai Rebenciuc – Deputat – PDL – Lt.Col. (2010, Sold.)
Savin Emanoil – Primar Buşteni – PDL – Col. (2010, slt.)

Actualul Ministru al Apărării a intrat în direct într-o convorbire telefonică la Antena 3, unde a declarat că vina pentru aceste decizii de ridicare în rang, în afara legii, o poartă îndeosebi fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Radu Tudor a precizat că o astfel de avansare în grad a mai avut un precedent, în 1950, când Nicolae Ceauşescu a fost avansat de la muncitor necalificat, la General Maior al Armatei Române.

Potrivit Statutului cadrelor militare, în timp de pace, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă pot fi înaintaţi în gradul URMĂTOR, în raport cu nevoile forţelor armate, după expirarea stagiului minim în grad, dacă au o comportare demnă, au obţinut rezultate bune şi foarte bune pe timpul concentrării şi au fost propuţi pentru aprecierile de serviciu. În afară de aceasta, pentru a înainta în gradele de colonel şi comador, ofiţerii în rezervă trebuie să fi absolvit, cu diplomă de licenţă, o instituţie militară de învăţământ superior. 

Totodată, nu există nici o justificare legală pentru avansarea la excepţional a ofiţerilor în rezervă menţionaţi. Avansările cu câte 5-6 grade odată sunt total nespecifice sistemului medical românesc.

Legea „Big Brother”, pe numele său oficial „Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii”, intră de mâine în vigoare. Legea îi obligă pe furnizorii de internet şi de telefonie fixă şi mobilă să stocheze timp de şase luni anumite date legate de convorbirile telefonice şi de schimburile de e-mail-uri.

Legea „Big Brother” a fost adoptată pe 22 mai de Camera Deputaţilor cu 197 de voturi pentru, 18 împotrivă şi 13 abţineri. Legea a fost promulgată de preşedintele României la începutul lunii iunie. Legea fusese respinsă de Senat, în decembrie 2011, însă Camera Deputaţilor este forul decizional. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial pe 18 iunie. Textul legii poate fi consultat AICI.

Legea “Big Brother” – principalele prevederi:

– Legea “Big Brother” îi obligă pe furnizorii de telefonie fixă şi mobilă, precum şi pe furnizorii de internet, să stocheze timp de şase luni anumite date ale abonaţilor.

– Furnizorii de telefonie fixă şi mobilă sunt obligaţi să stocheze următoarele date:

numărul de telefon şi numele celui care dă un telefon, numărul şi numele destinatarului unui apel, numărul şi numele celui spre care a fost redirecţionat un apel, adresele acestora

– data, ora iniţierii şi a încheierii comunicării

Legea „Big Brother” are în vedere şi sms-urile, mesageria vocală, teleconferinţele, transferul de date, redirecţionarea şi transferul apelului, serviciile multimedia

– Furnizorii de servicii de internet sunt obligaţi să stocheze următoarele date:

data şi ora conectării şi a deconectării de la internet, adresa de IP, data şi ora conectării şi a deconectării de la serviciul de poştă electronică sau de telefonie prin internet

– numele şi adresa abonaţilor

– Furnizorii sunt obligaţi să stocheze şi date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicaţie al utilizatorului, precum şi pentru localizarea geografică a acestui echipament

– Procurorii au acces la aceste date doar cu aprobarea judecătorului

– În baza Legii „Big Brother” nu poate fi interceptat sau stocat conţinutul unei convorbiri telefonice, al unui sms sau al unui e-mail; de asemenea, nu pot fi stocate informaţiile consultate în timpul utilizării internetului

La cerere, furnizorii sunt obligaţi de Legea „Big Brother” să trimită informaţiile stocate autorităţilor de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale sau organelor de urmărire penală şi instanţelor de judecată, în maximum 48 de ore, iar dacă acest lucru nu este posibil, în cel mult cinci zile.

– La sfârşitul celor şase luni, toate datele stocate în baza Legii „Big Brother”, cu excepţia datelor puse la dispoziţia autorităţilor competente, trebuie să fie distruse ireversibil.

– Furnizorii au obligaţia de a asigura, pe cheltuială proprie, crearea şi administrarea unor baze de date în format electronic, în vederea stocării datelor. Cheltuielile legate de crearea şi administrarea bazelor de date sunt deductibile fiscal.

Legea “Big Brother” transpune în legislaţia naţională Directiva europeană 2006/24/CE. Această directivă prevede obligaţia furnizorilor de telefonie şi internet de a asigura crearea unor baze de date în vederea păstrării anumitor informaţii, pe o perioadă de timp cuprinsă între 6 şi 24 de luni.

  • Trenduri Economice: 

Diferit despre cazul Năstase

[…]  Vi se pare că trăim realitatea anilor ’50 sau a dictaturilor sudamericane? Probabil aveți dreptate. Și, pentru ca tabloul să fie complet, aflu că propagandiștii de top gen Turcescu, Lăzescu s.a.m.d. au fost făcuți colonei ai armatei române. Aceștia, alături de trepăduși gen Pinalti sau Negoiță și de o groază de alte nume sinistre. Da, am ajuns să trăim într-un veritabil regim al coloneilor, al organului de forță implementat peste tot în societate. 

Oare de unde a început toată nebunia stimate domnule Adrian Năstase, unde se află rădăcinile actualei stări de fapt? De unde a început nebunia controlului, de unde a început jocul de-a dictatorul? Cine a forțat prelungirea mandatului președintelui, cine i-a adus pe siniștrii ăștia la butoane? Cine s-a jucat primul de-a serviciile dându-i idei unui descreierat? Știu, probabil băsescu ar fi procedat la fel și fără un precedent dată fiind originea lui dubioasă, însă întrebarea rămâne. Știu că pe vremea aceea nimeni nu se gândea că vom ajunge prizonierii unei asemenea subordonări a societății față de securitate. Dar acele „jocuri nevinovate” au constituit fundația pe care un nebun a construit ceea ce avem acum. Experiența ne învață că excesele unei guvernări sunt preluate de cei care urmează sau, mai neaoș spus, că cine sapă groapa altuia cade el în ea. Probabil ceea ce se întâmplă acum cu Năstase se va întâmpla peste ceva vreme și cu băsescu.

Mi se pare trist. Poporul a prins gustul sângelui, al spectacolului ieftin și superficial. E mai satisfăcut de suferința altuia decât de propria-i bunăstare. Capra vecinului e ridicată la rang de monument național și mergem din rău în mai rău. Felicitări, băsescu! E momentul tău de glorie. Oamenii trăiesc rău, dar au parte de zoaie în public, de tabloidizare și îndobitocire. Economia nu merge deloc, dar avem circ din belșug. Sper să scăpăm cât mai repede de tine și, mai mult, trăiesc cu speranța ca cel care-ți va urma va avea înțelepciunea de a nu continua acest joc tâmpit. Ești un individ sinistru, de câteva ori mai sinistru decât a fost Năstase. Pe vremea aceea credeam că nu se poate mai rău. Din nefericire realitatea ne-a demonstrat că atunci când e vorba de rău nu există limită.

P.S. Să nu uit esențialul. Mulți consideră că partea bună a condamnării lui Năstase constă în radicalizarea clasei politice. Spun ei că dacă s-a spart gheața(indiferent dacă a fost vorba de un abuz sau nu) vor urma alte procese răsunătoare ale pedeliștilor care au spoliat economia, ale lui băsescu și ale aghiotanților săi. Fals! Justiția nu se face isteric, în fața camerelor de luat vederi, ca la circ și în funcție de partidul de la putere. Justiția se face calm, la rece, fără spectaculos ieftin. E nevoie însă de independența acelei instituții, de eliberarea și nu de subordonarea ei.

  • Voxpublica

[Ciprian Domnisoru]: Dreptatea şi etica, ultimele rafinamente ale oligarhilor securişti

Un oarecare sentiment de bucurie amară trebuie să ne cuprindă atunci când timp de 20 de ani în România numai câinii din curtea Spiru Haret nu au luat doctorat dar de-abia acum, în campania electorală de vară, începem să recunoaştem plagiatele. Condamnarea lui Adrian Năstase vine tot la fel de trist, ca un rafinament al justiției române corupte care în toți aceşti ani a trecut neobservate sute de trofee ale calității.

Inventată de greci, democrația e acum rafinată de un vânt de procese şi atacuri politice între oligarhii securişti din Europa de Est. Dacă Iulia Timoşenko e acum în închisoare pentru corupție într-un contract de gaze cu Rusia, lui Videanu i se pregătea un proces pentru export de energie la prețuri sub piață.

Ascuțirea conflictului politic între taberele de foşti nomenclaturişti ne va aduce zeci de noi cazuri de plagiat. De la recenta descoperire uluitoare că Elena Udrea a plagiat un articol până la analiza pas cu pas a tuturor diplomelor de la SNSPA, Colegiul de Apărare, Româno-Americană, Spiru Haret, etc, etica şi dreptatea vor învinge ca arme rafinate ale luptei politice.

Scandalul Mani Pulite (“Mâini curate”) din Italia de la începutul anilor 90 a dus la dispariția multor lideri politici şi a unor partide- chiar unele cazuri dramatice de sinucidere a politicienilor corupți. Orice italian se bucura atunci văzând ceaa ce părea la momentul respectiv prăbuşirea sistemului.

Mani Pulite nu a dus însă la o schimbare fundamentală a culturii politice în Italia. Bucuria cu care orice om cinsit vede acum cariere academice şi politice murdare prăbuşindu-se este una amară: nu oamenii cinstiți sau păgubiți au pus în mişcare acest mecanism. Nu asistenți, lectori sau procurori tineri sufocați de securişti incompetenți au pus în mişcare acest val de dezvăluiri de plagiat şi cazuri de corupție, ci acest val, început la Moscova, este un rafinament kaghebist al luptei politice la nivel înalt.

Bucuria adevarată poate veni atunci când oameni obişnuiți vor câştiga procese cu autoritățile statului şi vor avea curajul să denunțe acte de corupție şi cazuri flagrante de impostură academică. Abia atunci vom putea vorbi de o victorie a democrației. Până atunci putem să vizionăm “lupta anticorupție” din fotoliu.

[Ciprian Domnisoru]: Colonel Turcescu cu fular pătat de sânge

Adrian Năstase îşi prezintă punctul de vedere despre cele trei dosare în care a fost implicat pe site-ul http://www.codulzambaccian.ro/ . Acuzând orchestrarea politică a dosarului său, Năstase nu poate însă să justifice propriile imixtiuni în actul de justiție, cea mai flagrantă fiind recenta tentativă de stopare a procesului Trofeul Calitatii prin numirea lui Balaban Grăjdan.

Ministrul Apărării a confirmat aseară într-o emisiune televizată că traseistul Oprea a numit în perioada 2010-2011 în rang de colonel membri ai PD-L/UNPR precum Nelu Ioan Botiş, Cristian Poteraş, Gheorghe Falcă, Gheorghe Stefan “Pinalti”, dar şi -in mod inexplicabil- jurnalişti precum Alexandru Lăzescu (TVR) sau Robert Turcescu.

Ruşinea pentru armata română a însemnat în 2010-2011 consolidarea regimului coloneilor lui Băsescu. Dacă Botiş sau Poteraş au căzut la luptă cu cinstea sau alegerile, Robert Turcescu continuă cu un jurnalism jenant. Zilele trecute avea un papion roşu pentru a marca sprijinul său pentru cauza politizată a ICR.

Campania de vară a coloneilor lui Băsescu trece astăzi de la penibilul papioanelor la un gest de mahala , provocator şi demn de o bătaie politică în stradă: revista Kamikaze şi Mihail Neamțu (doar răcan în regimul coloneilor) anunță : Am primit o invitație de la niște prieteni de la revista Kamikaze pentru a participa la o promenadă de seară la 8pm pe strada Zambaccian în Bucuresti. Mă duc. Oamenii vor purta un fular cu o mică pată șic de ketch-up(Pagina de Facebook a lui Mihail Neamțu).

Coloneii lui Băsescu au grad de agitație legionară în rang de nesimțire. Alexandru Vărzaru de la Kamikaze comenta după protestele din ianuarie de anul acesta: Eram intr-un grup in piata cind a aparut un tip care scrie pe Voxpublica, Ciprian Domnisoru. Era excitat de ce se intimpla. A zis ceva de genul: M-am uitat pe TVR Info, nu dau nimic sau incearca sa minimalizeze. Mi-a venit sa rid. Omul traia in dictatura cealalta”.

Aveți dreptate domnule Vărzaru, colonelul Lăzescu de la TVR e din dictatura cealaltă, o dictatură care încearcă să rămână la putere prin agitații precum papioane şi fulare cu ketchup în vreme ce Botiş sau Falcă devin colonei.

Efuziunile pro-Băsescu de la B1TV, Naşul, Kamikaze sau EVZ (care publică azi un material jenant în care batjocoreşte reclama Maiei Morgenstern contra proiectului Roşia Montană) sunt dictatura cealaltă.

Temerea mea este ca dupa glonțul de ieri oamenii care se bucură de soarta lui Năstase ca de a lui Ceauşescu să nu uite că alternativa este doar “dictatura cealaltă”.

[Cristian Teodorescu]: Armistiţiu unilateral cu Adrian Năstase

Mi-au făcut rău imaginile cu Adrian Năstase pe targă, uitîndu-se absent în sus. O privire de om neajutorat, resemnat că a ajuns pe mîinile altora. Dar mi-au făcut mult mai rău murdăriile pe care le-am citit pe net despre încercarea lui de a se sinucide. Sîntem atît de mici sufleteşte, încît să ne extaziem de necazul cumplit al altuia?

Să amesteci pedeapsa pe care a primit-o Năstase cu gestul său disperat de după aceea mi se pare odios. Să rîzi de el fiindcă nu i-a reuşit sinuciderea şi să-l sfătuieşti să mai încerce pînă izbîndeşte e de-a dreptul monstruos. Că fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare e una. Dar că un om pe nume Adrian Năstase a vrut să-şi ia zilele e cu totul alta. În această din urmă împrejurare, ostilităţile ar trebui să înceteze. Dacă n-ai chef să-i spui o vorbă de bine cuiva care a ajuns la disperare, taci. Şi asta nu neapărat din motive creştineşti, ci de dragul igienei tale interioare.

Am scris de multe ori împotriva lui Adrian Năstase, dar asta nu m-a împiedicat să-l compătimesc începînd de aseară. Nu mi-am schimbat părerea proastă despre fostul premier, însă mi s-a strîns inima cînd l-am văzut pe omul întins pe targă.

Momente de depresie cînd ne bîntuie ipoteza sinuciderii avem, cred, cel mai mulţi dintre noi. Măcar pentru asta şi ar trebui să-i compătimim pe cei care trec dincolo de ipoteză şi să încheiem un armistiţiu unilateral cu ei.

Toata presa romana si, in parte si cea straina, au tunat, incepand de luni, pe tema presupusului plagiat al premierului Victor Ponta. E o tema tare, cu miza mare, care poate antrena caderea unui guvern. Despre imaginea stabilitatii politice a tarii, nu mai vorbim. Insa nici stabilitatea nu o vrea nimeni, cu orice pret. O frauda, fie ea si intelectuala, daca e dovedita, atrage dupa sine masuri. Sau, in orice caz, oprobriul persoanei publice vizate. Ceea ce mi s-a parut insa mie interesant e ca, in toata vanzoleala plagiatului, scopul si rezultatele vizitei oficiale in Austria de luni, 18 iunie, a delegatiei conduse de premierul Ponta s-au bucurat de maxima tacere in presa romana. Si doar la Viena se pare ca “s-au tras niste sfori”, nu doar politice, economice, ci si de presa.

Sa fie o simpla coincidenta faptul ca autorul a doua articole in cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), din 18 si 19 iunie , care se ocupa cu demascarea presupusului plagiat locuieste la Viena? Din informatiile redactionale ale FAZ despre autor, Karl-Peter Schwarz e nascut in Austria si in prezent transmite din Viena corespondente de presa pentru cotidianul german, pe teme politice si economice din Slovacia, Romania, Slovenia, Croatia, Muntenegru si Albania.

In 18 iunie, premierul Ponta si delegatia romana se aflau chiar la Viena. Austria a fost prima dintre tarile UE vizitata de noul premier, de la investirea sa in functie, la inceputul lunii mai. In plan politic, declaratiile sale au impacat “si capra, si varza”. Vorbind despre ratificarea Pactului Fiscal european in Romania, el a adaugat insa ca acesta nu ajunge. E nevoie de “un pact al cresterii economice la nivel european, care sa fie asociat pactului fiscal”, a declarat Victor Ponta, citat de presa austriaca. Un pic de Merkel, un pic de Hollande. Ziaristii de la Wirtschaftsblatt.at au numit propunerea “Fiskalpakt plus”.

Ce vesti bune puteau primi insa investitorii austrieci, la Forumul austro-roman de la Camera de Economie a Austriei (WKO) de la un premier social-democrat? O vaga promisiune de eventuala reducere a contributiilor sociale pentru angajatori „insa doar dupa ce aceasta ar fi fost discutata la Bruxelles si cu FMI“. Ceea ce insa probabil ardea, era confruntarea noului sef de guvern roman cu greii investitiilor austriece din Romania, Erste Bank si OMV.

La WKO, Ponta a purtat discutii cu Gerhard Roiss, seful concernului energetic OMV, care prin firma-fiica Petrom este cel mai important furnizor de titei si gaze, din Romania. Aceste discutii au demarat pe fondul unor declaratii de intentie romanesti de a mari taxele de productie in sectorul petrolier si de gaz. Victor Ponta, citat de Wirtschaftsblatt.at, „a vorbit despre posibilitatea ca autoritatile romane, pe viitor, sa poata controla intr-o oarecare masura pretul la combustibili“.

Cat de pe placul lui Roiss a fost afirmatia lui Ponta? Nu stim. Stim doar ca, in final, premierul roman, s-ar fi intors in patrie „cu un sentiment bun“ referitor la investitiile planificate de OMV in Romania. Strategia pana in 2021 a Petrom prevede o investitie anuala de 800 de milioane-pana la 1,2 miliarde de euro. Aceste investitii s-ar produce pe fondul unor evaluari ale Petrom si OMV ca dependenta energetica a Romaniei ar putea sa creasca, pana in anul 2030, la 50% din necesarul total al tarii. In prezent, importurile energetice ale Romaniei sunt de 20-30%.

Alte proiecte in derulare ale OMV si Petrom sunt cel al rafinariei de la Brazi, care ar urma sa fie data in functiune in cea de-a doua jumatate a anului, exploatarile de combustibili neconventionali si proiecte in domeniul energiilor regenerabile. Cel mai ambitios este insa „Neptun“, un proiect de exploatare a gazului din Marea Neagra, unde OMV participa, in procent de 50%, alaturi de concernul american Exxon. OMV-Petrom sconteza in 2012 pe un profit de 3.784 de miliarde de lei (965 de milioane de euro).

In luna martie, presedintele Basescu ar fi sistat orice relatie cu Petrom si ar fi acuzat concernul OMV-Petrom de „lipsa de fair-play“, date fiind repetatele proteste venite din partea populatiei, impotriva cresterii preturilor la combustibli.

Premierul Ponta s-a exprimat in directia unei impozitari suplimentare a profiturilor producatorilor de energie, spunand ca „toti actorii trebuie sa ia parte la eforturile tarii, in momente de criza“.

Si ministrul liberal al economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat proiectul unei legi de impozitare a veniturilor „extraordinare“ ale societatilor petroliere, care ar putea fi adoptata anul acesta si avea efecte in 2013. Cu o astfel de lege, gigantului de la Viena i s-ar mai taia din profit. Ceea ce niciunui investitor nu-i convine. Insa romanii ar plati, probabil, mai putin la combustibili. Dar, sa fim seriosi, petrolul nu-i nici pe departe o tema asa de tare, cum e un plagiat.


Categorii

Batalia pentru resurse, Dani Rockhoff, Era Big Brother, Panopticon, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Stat politienesc, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

46 Commentarii la “REGIMUL COLONEILOR IN TARA NIMANUI/ Legea Big Brother a intrat in vigoare/ Dreptatea si etica, ULTIMELE RAFINAMENTE ALE OLIGARHILOR SECURISTI/ Plagiatul si petrolul

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: ROMANIA – REPUBLICA SERVICIILOR SECRETE. Cazul Hayssam, gloriosul “general de brigada Traian Basescu” si “jamesbonjii” care ne conduc… - Recomandari
  2. Pingback: VICTOR PONTA, premierul “provinciei” România, “ASTEPTAT CU NERABDARE” DE BRUXELLES LANGA BASESCU, “IN INTERESUL EUROPEI”. Acum in jenantul rol de “pacificator” si “reunificator”, neinteles de po
  3. Pingback: Curtea de Justitie a UE INVALIDEAZA DIRECTIVA BIG BROTHER. “O ingerinta de amploare vasta si gravitate deosebita in viata privata si protejarea datelor personale” - Recomandari
  4. Pingback: In chestiunea “ACOPERITILOR”. Auto-deconspirarea lui ROBERT TURCESCU si o dezbatere ratata - Recomandari
  5. Pingback: CU CAPUL ROMANIEI PE MASA. SRI versus SIE: “cheia” alegerilor prezidentiale? - Recomandari
  6. Pingback: Ce se vede din ROMÂNIA dupa ce MASCARADA PSEUDO-MISTICA a “colonelului” TURCESCU a tras putin capacul haznalei neo-securiste: INECAREA DEMOCRATIEI SI A PRESEI LIBERE IN SMARCURILE PUTUROASE ALE MLASTINII “ACOPERITILOR”: “Int
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare