Rusia ameninta ca va desfasura FORTE MILITARE in SIRIA

14-06-2012 1 minut Sublinieri


Surse din Ministerul Apararii din Rusia au declarat Nezavisimaya Gazeta ca trupe militare sunt pregatite pentru desfasurare “in afara granitelor Rusiei, posibil in Siria”.Divizia aeriana 76 Pskov, brigada 15 din Samara, precum si forte speciale GRU din Districtul Militar de Sud formate din oameni ce au luptat in Cecenia si brigada de marina a Marii Negre sunt mentionate printre unitatile pregatite pentru angajamente in afara frontierelor Rusiei. Sercetarul General al Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva, Nikolai Bordyuzha, a afirmat, de asemenea, posibilitatea desfasurarii de forte in Siria. Cf. lui Bordyuzha, operatiunile militare din Siria ar implica o “consolidare a pacii” ssi folosirea de armament greu pentru suprimarea luptatorilor fortelor de opozitie din Siria, “care incearca sa rezolve problemele politice prin forta armelor, nu in cadrul constitutiei siriene”. Ziarul citeaza, in continuaare, un expert militar care sublinieaza faptul ca Rusia trebuie sa isi apere interesele in Siria si sa sprijine autoritatile siriene “impotriva Vestului si lumii arabe”. (http://www.ng.ru/nvo/2012-06-06/1_siria.html).

Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva este un bloc militar format din Armenia, Belarusia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Rusia, Uzbekistan si Tajikistan. O posibila forta a OTSC desfasurata in Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva in afara granitelor fostei URSS ar consta, in esenta, in Rusia alaturi de o prezenta aliata de acoperire, de vreme ce membrii OTSC au capacitati limitate si nu au un apetit manifest pentru aventuri militare. Insesi Rusiei ii lipsesc capabilitatile militare. Nu are baze aeriene in Orientul Mijlociu, nu are o pezenta militara semnificativa. In ianuarie, singurul portavion rusesc, Admiral Kuznetsov, a vizitat pentru putin timp Tartus, unde Rusia intretine o mica baza navala. Kuznetsov, insotit de un mic grup de nave, a fost intampinat calduros de regimul Assad. In februarie, portavionul s-a intors in Rusia si acum este ancorat intr-un port pentru reparatii pana in 2017 cel putin. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Siria, SUA versus Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Rusia ameninta ca va desfasura FORTE MILITARE in SIRIA

  1. Pingback: Rusia trimite doua nave de razboi la Tartus (SIRIA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Rusia, gata de interventie in Siria? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare