Ayatollahul Ali Khamenei cere iranienilor sa fie pregatiti pentru RAZBOI, SFARSITUL LUMII SI VENIREA ”IMAMULUI MAHDI”/ Rusia ”plimba” flota navala militara spre Tartus (SIRIA)

12-07-2012 2 minute Sublinieri

Nave de război ruse din cadrul a trei flote – de la Marea Baltică, Marea Nordului şi din Marea Neagră – au ieşit în larg, îndreptându-se spre Oceanul Atlantic pentru manevre navale și urmează să intre şi în portul sirian Tartus pentru alimentare.

Moscova neagă însă că aceste aplicaţii ar avea vreo legătură cu războiul civil din Siria, comentează presa de la Moscova, citată de  postul public de televiziune din Rusia Pervîi Kanal.  Navele din componenţa Flotei Nordului constituie nucleul acestui grup, printre care figurează nava antisubmarin ”Amiral Ceabanenko”, navele de debarcare”Aleksandr Otrakovski”, „Gheorghi Pobedonoseţ” şi ”Kondopoga”, precum şi vasele de alimentare „Nikolai Ciker” şi ”Serghei Osipov”.

Flota rusă din Marea Baltică este reprezentată de nava ”Iaroslav Mudrîi„ şi petrolierul Lena. Flota de la Marea Neagră participă la aceste manevre de amploare cu nava antisubmarin ”Smetlivâi” cu escortă.

Informaţiile despre ”marşul” navelor ruseşti spre coasta siriană au apărut în contextul în care media internaţionale au informat că în partea de est a Mediteranei se îndreaptă un grup naval al NATO, compus din fregate germane, turceşti şi franceze. Misiunea acestora, potrivit datelor oficiale, are un caracter antiterorist, dar unii analişti ruşi au presupus că NATO intenţionează în acest fel să intimideze puţin Damascul. Anterior, fregatele respective s-au aflat într-o misiune în largul coastei somaleze.

Intrarea în portul Tartus pentru realimentarea cu apă, alimente şi combustibil este motivul oficial evocat de militarii ruşi pentru prezenţa escadrei navale de război ruse în largul coastei siriene. O parte din mass-media occidentale şi ruse susţin că la Tartus pot fi ancorate submarine cu propulsie nucleară şi prin acest port se efectuează livrările de armament rusesc către Siria.

Tartus este al doilea oraş port ca mărime din Siria. Nu o dată reprezentanţi ai instituţiei de apărare a Rusiei au declarat că Tartus este utilizat de partea rusă strict cu scopul unor aplicaţii navale. Zvonuri privind trimiterea unor nave de război ruseşti cu trupe la bord pe coasta Siriei au apărut şi înainte. La începutul verii, media iraniene relatau că este vorba de aplicaţii de anvergură la care vor participa nu doar nave ruseşti, ci şi vase siriene, chineze şi iraniene.

 • Vocea Rusiei: 

Rusia promite Siriei elicoptere şi avioane

Rusia va îndeplini contractele încheiate anterior privind livrarea de sisteme de apărare antirachetă şi elicoptere reparate în Siria, a declarat miercuri directorul adjunct al Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, Viaceslav Dzirkaln. Aceste armamente sunt destinate numai apărării, a subliniat el.

De asemenea, Dzirkaln a declarat că Forţele Militare Navale ale Rusiei vor avea ca obiectiv apărarea navelor ţării în cazul în care ele vor fi blocate din cauza situaţiei din Siria. Pe 18 iunie nava rusească de transport „Alaid” care transporta în Siria sisteme de apărare antirachetă şi elicoptere de luptă Mi-25 reparate, a fost oprită la ţărmul Scoţiei.

Liderul spiritual al Iranului a îndemnat poporul să se pregătească de război

În recentul mesaj adresat iranienilor, liderul spiritual al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei a cerut pentru prima oară populaţiei să se pregătească de război şi sfârşitul lumii. În el, Khamenei a îndemnat credincioşii să aştepte sosirea imamului Mahdi. În credinţa şiită, el trebuie să vină pentru a salva lumea şi stabili ordinea lumii islamice.

Khamenei a declarat că astăzi, datoria iranienilor este „să se pregătească pentru sosirea marelui lider. „Sub îndrumarea lui Allah şi cu ajutorul Lui invizibil vom face astfel că civilizaţia islamică va prevala în lume. Aceasta este soarta noastră”, a spus ayatollahul.

După cum au informat recent mass media iraniene, autorităţile distribuie în rândul militarilor broşura „Ultimele şase luni”, încurajându-i să se pregătească pentru sosirea imamului şi opoziţia împotriva puterii nucleare în creştere din Occident.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Ayatollahul Ali Khamenei cere iranienilor sa fie pregatiti pentru RAZBOI, SFARSITUL LUMII SI VENIREA ”IMAMULUI MAHDI”/ Rusia ”plimba” flota navala militara spre Tartus (SIRIA)

 1. Acel imam Mahdi este de fapt anticristul…

 2. @lzzet:

  Da, a se vedea, in acest sens, materialele de la ”Legaturi”.

 3. Ce privire are sinistrul ala din poza!

  Se pare ca se ingroasa gluma cu Siria si ne pregatim de un razboi…citeam ca, inainte de razboiul asta mare, va fi o iarna cumplita (cum a si fost) si o seceta mare de va crapa pamantul…dupa – vin foametea si neajunsurile in pas alergator ‘din urma’!

  Domnul sa ne miluiasca sau sa ne dea putere sa induram!

 4. Pingback: SUA forteaza ONU pentru o INTERVENTIE asupra Siriei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Pingback: PRESEDINTELE SIRIEI AR FI FOST RANIT INTR-UN ATENTAT. Dezinformare sau inceputul sfarsitului pentru Assad? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Khamenei ar fi avertizat liderii Iranului ca RAZBOIUL AR INCEPE IN CATEVA SAPTAMANI [video debkafile] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: ISRAEL ISI PREGATESTE POPULATIA PENTRU RAZBOIUL CU IRAN. Se forteaza un atac inaintea alegerilor din SUA, Obama ar fi gata sa promita un atac pana in iunie 2013 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: NETANYAHU AR VREA SA ATACE IRANUL INAINTE DE NOIEMBRIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare