SANTAJUL lui Cercel si PETARDA CANTGRIP: vaccinul cu “excipienti” / SUPRAVEGHERE vigilenta a internetului / Ce VREMURI vin? (Stiri 14 – 16 dec. 2009)

16-12-2009 10 minute Sublinieri

hardTimes

  • Gandul:

Cine refuză vaccinul contra gripei noi plăteşte tratamentul în caz de boală – tactica perfida de constrangere si santaj pentru obtinerea unui acord al oamenilor de a se lasa vaccinati.

Testarea pacienţilor vii a fost stopată, pentru că “se cheltuiau banii degeaba”.

Campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1v este un eşec: în medie zilnică, doar 1.300 de români acceptă Cantgrip. Rata naţională de mortalitate la îmbolnăvirea de gripă nouă a ajuns la 0,52% (1 mort la 200 de îmbolnăviri confirmate), au anunţat, marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS). Statistica oficială nu ţine însă cont de numărul, probabil imens, al cazurilor de infecţie cu virusul pandemic AH1N1v, care nu sunt confirmate prin teste de diagnostic. De altfel, din cauza costului acestora (un test – 200 de lei vs un vaccin românesc – 4 lei), considerat excesiv, Ministerul Sănătăţii tocmai a renunţat la realizarea acestora, astfel încât, în prezent, diagnosticarea pacienţilor vii se face exclusiv prin observaţii clinice şi epidemiologice. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în MS, a opinat că “se cheltuiau banii de pomană” pentru teste. Ca atare, rămân să fie testaţi doar decedaţii cu simthumb_446_x_0_0-105820-alextudor_agerpres_3863915ptome de AH1N1v, pentru păstrarea acurateţei necrologului pandemiei. Cele 25 de persoane al căror deces a fost cauzat de gripa nouă în România, de la apariţia primelor infecţii confirmate şi până în prezent (aproape 7 luni), sunt de toate vârstele, dar 14 au între 30 şi 44 de ani, adică erau adulţi “în putere”. Şapte decese s-au consemnat în cursul zilelor de duminică şi luni, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate (prin evaluări clinico-epidemiologice) 136 de noi îmbolnăviri, ridicând numărul total al acestora la 4.804.[…] Persoanele care fac parte din grupele de risc şi refuză vaccinarea îşi vor plăti tratamentul în cazul în care se vor îmbolnăvi, la fel ca şi personalul medico-sanitar care refuză imunizarea, a anunţat Adrian Streinu Cercel. Pe de altă parte, tot Cercel atrage atenţia că “toţi cei care lucrează într-o unitate sanitară sau într-un cabinet medical au obligaţia de a oferi pacienţilor toate metodele profilactice care le sunt la îndemână”.

Francezii se tem mai mult de vaccin decât de virusul gripal

Nouă din zece francezi nu s-au vaccinat împotriva virusului gripal AH1N1, iar 78% nici nu au de gând să o facă, în ciuda campaniei guvernamentale susţinute, care avertizează cu privire la pericolele “gripei noi”. În cazul celor care nu vor să se vaccineze, 73% invocă “frica de efectele secundare” ale vaccinurilor. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Franţa este singurul stat din Europa Occidentală unde pandemia avansează, în timp ce valul gripal a atins deja apogeul şi se află în descreştere în state precum Belgia, Germania, Irlanda, Islanda, Olanda, Spania şi Portugalia. O “tendinţă de diminuare” a îmbolnăvirilor se remarcă în Norvegia, Suedia şi Danemarca, a observat OMS. Nici în condiţiile în care experţii îi consideră o “ţintă” predilectă a AH1N1, francezii nu se tem de virus, ci de vaccinare, a remarcat Le Figaro, citând un sondaj asupra 12.000 de internauţi. Cel puţin 95% dintre ei au declarat că au auzit de “gripa nouă” şi că aceasta este subiect de conversaţie curentă în mediile frecventate.

Şapte companii din Europa şi alte patru din restul lumii s-au bătut să producă un ser împotriva gripei porcine. Fiecare are atuuri şi dezavantaje, toate au un punct comun: nu garantează imunitate 100%. Vaccinul românesc concurează bine cu celelalte seruri. A fost produs şi testat după normele europene, nu are adjuvanţi şi costă sub un euro fiola. Cele străine au alte avantaje.

  • thimerosalGrupul Pro-Vita:

Pro-Vita Craiova: Pliant Vaccin gripa porcina actualizat pentru Cantgrip!

b) Substanţe toxice prezente în vaccinul Cantgrip:

tiomersal, un conservant letal, mai toxic decât mercurul însuşi. Această substanţă poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroză multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj.
– Vaccinul împotriva gripei porcine conţine de aprox. 25000 ori mai mult mercur faţă de cantitatea considerată nedăunătoare!!!
–  În vaccinul produs de Institutul Cantacuzino găsim şi aldehida formică.

Dna doctor Christa Todea:

Concluziile mai importante din prospectul vaccinului Cantgrip

Date din prospect:

exista experienta clinica limitata cu privire la utilizarea Cantgrip la dulti si varstnici;

nu exista date disponibile cu privire la utilizare la copii, adolescenti si gravide ;

– nu exista date in ceea ce priveste administrarea concomitenta cu alte vaccinuri. De mentionat ca in acest caz reactiile adverse pot fi mai intense;

– unele din reactiile adverse pot influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje;

– reactii adverse: sunt frecvente, atat la adulti cat si la varstnici ( frecvent= reactie adversa la unul sau mai multi indivizi din 100 ): tulburari ale sistemului nervos, tulburari oculare (edem) tulburari musculoscheletice, dureri musculare, dureri articulare, simptome asemanatoare gripei.

– tiomersalul poate provoca reactii de hipersensibilizare;

– la fel la cei alergici la ou.

– se mai enumera reactiile mai rare dar grave: sdr. Guillain-Barre, soc anafilactic.

Constatari:

– se vaccineaza si adolescentii (desi nu avem studii clinice);

– se incurajeaza vaccinarea cu Cantgrip concomitent sau la scurt timp cu vaccinul contra gripei sezoniere, deci vor fi mai intense reactiile alergice;

– nu se fac testari in acest sens (alergie la ou sau la Tiomersal sau la alti componenti);

– nu sunt atentionati astmaticii.

Ultimul prospect

Toate cele 3 prospecte le gasiti la adresa :http://www.dspcluj.ro/

Au sosit si in Cluj vaccinurile, dar majoritatea le-au respins, inclusiv cadrele medicale. Din pacate ne-a mintit pe fata I. Cantacuzino si a facut ceea ce nu si-au permis alte Institutii din strainatate sa faca, adica sa spuna ca “nu are adjuvanti si este foarte bun” si sa le spuna “excipienti” cand de fapt Se stie ca exista o mare diferenta intre cei doi termeni, ca este vorba de activitati total diferite al celor 2 grupe de substante si ca Tiomersalul este un adjuvant care stimuleaza sistemul imun de a produce anticorpi.

***

surveillance

SUPĂRĂCIOŞI l Preşedintele Nicolas Sarkozy primeşte un raport zilnic cu bârfele apărute online despre el, în timp ce un membru al Guvernului a dat în judecată o internaută pentru comentarii insultătoare/ “Insulta publică împotriva unui ministru” – infracţiune pasibilă de amendă de până la 12.000 euro – se sancţionează în Franţa, inclusiv atunci când s-a produs pe internet, ba încă şi la adăpostul unui pseudonim. În această situaţie s-a găsit Dominique Broueilh (50 de ani, mamă a trei copii), care a fost chemată în judecată de secretarul de stat pentru Familie, Nadine Morano. Cazul a fost rezolvat în afara instanţelor de judecată, prin înţelegerea părţilor, relatează The New York Times (NYT). Însă emoţiile prin care a trecut Broueilh au fost un avertisment pentru toţi internauţii care ar fi tentaţi să-i apostrofeze online pe liderii politici de la Paris. Femeia din orăşelul St.-Paul-lés-Dax (la sud de Bordeaux) nu a făcut decât să o numească “mincinoasă” pe dna secretar de stat, colaboratoare apropiată a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Morano a făcut demersuri pentru identificarea adresei de computer (IP) de unde a fost scris comentariul, iar Broueilh avea să fie chemată la poliţie. Pentru NYT, rapiditatea cu care a fost descoperită “vinovata” din spatele unui pseudonim dovedeşte că zvonurile privind “echipele de supraveghere online” pe care le folosesc politicienii francezi par îndreptăţite. Însuşi preşedintele Nicolas Sarkozy primeşte, în fiecare dimineaţă, un raport complet privind toate bârfele apărute despre el online. “Sarko” crede că internetul încurajează dezinformarea, după ce mai mulţi miniştri de-ai săi au fost surprinşi în ipostaze stânjenitoare, iar filmele au fost puse online. De pildă, ministrul de Interne (Brice Hortefeux) a fost surprins făcând o glumă rasistă, iar cel al Imigraţiei (Éric Besson), facând un gest obscen către un cameraman.

Al doilea ne priveste si pe noi. Odata deschisa cutia pandorei, casetele vor zbura incolo si-ncoace. Norma va fi inregistrarea dezbatuta in spatiul public. Inocentii vor cadea si ei victime. Oameni incomozi care vor sa faca lucruri curate li se vor alatura pe lista. Vor urma oameni obisnuiti. Cred ca fiecaruia i se poate imputa ceva. Apoi inregistrarile pot fi editate, trunchiate, fragmentate pentru a atinge scopul dorit. Am inceput sa coboram o panta teribil de alunecoasa. E cineva dispus sa urce inapoi?

internetSpy(…) Ei bine, explicația unor gânditori ai generației „numerice“ (nu glumesc, și cei pe care îi citez aici, și mulți alții au texte de o profunzime reală) este simplă: generația „bătrânilor“ a fost educată să gândească suspicios, să se lupte pentru dreptul la intimitate; generația digitală învață să gândească pozitiv, să vadă în urmele ei de pe net o modalitate de a se simți acasă și în siguranță, de a se lăsa de bunăvoie urmărită, de a‑și alege de bunăvoie manipulările cărora vrea să se supună.

Sau, cum spunea clasicul Deleuze, citat de Manach: „Puterea ia, în societatea modernă, forma serviciilor sau a acțiunilor incitante, nu se mai manifestă prin constrângere“. Cât de adevărat. Unul dintre reproșurile mele constante la adresa celor cu 10 ani mai mici au fost întotdeauna inactivitatea și blazarea aparentă: de când am devenit și eu pe sfert digital, încep să înțeleg ce înseamnă să alegi o formă de pasivitate și să‑ți spui că ai ales, nu că ți‑a fost impusă.

Edvige este un program de înmagazinare a unor date despre persoane care ar putea atenta la liniștea publică – program foarte contestat în Franța. Și totuși, se pare că nu mai e nevoie de el, povestește Manach: la o reuniune a detectivilor particulari s‑a căzut de acord că Facebookul e mult mai bun, mai ales pentru că acolo oamenii dau voluntar date despre ei și, spre deosebire de datele culese de poliție, pe Facebook oamenii dau date reale, nu încearcă să inducă în eroare.

Bill Thompson, specialist în noua tehnologie și analist al BBC, spune că avem de‑a face cu un soi de Secol al Luminilor Numerice: trebuie să renunțăm la un mod demodat de a vedea lumea. Thompson e radical de‑a dreptul, spune că omul viitorului trebuie să se accepte fără viață ­privată. Ce să punem în loc atunci? Tot viața privată, spun unii. Revoluția sexuală, crede Manach, n‑a făcut din orgie o practică sexuală curentă, ci mai mult un stimulent pentru dezinhibarea sexuală generală. Tot așa, exhibarea vieții private nu va duce neapărat la fotografii nud cu toată lumea, ci poate la o știință nouă a protejării intimității și a citirii datelor altora. (…)”

***

depression

Premierul grec, Georges Papandreu, a anuntat un plan de redresare a economiei menit sa asigure opinia publica interna, dar si partenerii europeni ca poate scoate tara din grava criza bugetara care ingrijoreaza zona euro. Georges Papandreu a adresat tarii un mesaj clar: Grecia este in dificultate si toata lumea, fara exceptie, va trebui sa faca sacrificii. “Va trebui sa ne schimbam sau sa falimentam”. El le-a cerut sindicalistilor si factorilor de decizie un nou “pact social” pentru a sustine redresarea tarii. La reuniunea de ieri cu sefii de partide, prezidata de seful statului, Carolos Papullias, s-a convenit un pact politic. Planul de masuri in vederea redresarii economiei va fi adus la cunostinta Bruxelles-ului, unde presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, asteapta ca Atena sa explice “masurile concrete” de reducere a deficitului sau urias. Datoria si deficitul Greciei au explodat atingand 113,4% si, respectiv, 12,7% din PIB. Printre primele masuri anuntate se afla inghetarea salariilor functionarilor publici, ministrii trebuind sa accepte si ei diminuarea salariului. Un nou impozit va afecta veniturile superioare sumei anuale de 50.000 euro si urmeaza anchete privind averile personale in functie de salarii, declarate de particulari. Mai mult, bonusurile bancherilor vor fi impozitate cu 90%. Pentru prima oara in istoria Greciei, politia va fi “rechizitionata” pentru a lupta contra evaziunii fiscale intr-o tara unde “40% din oameni nu declara veniturile”.

  • Trenduri economice

Tunelul de la capatul luminitei

[nu impartasim concluzia autorului, insa observatiile cu privire la starea critica sunt corecte. Fireste, solutia nu este intarirea aparatului UE…]:

Deficienţele construcţiei europene se văd abia acum, când o criză de o magnitudine extremă a lovit continentul. Cu toate că pe unii notiunea “criză” îi face instinctiv să arunce ochii peste Ocean, problemele de aici sunt mult mai mari. În mod cât se poate de ciudat, în zona euro lucrurile par mai liniştite decât în SUA, iar aceasta în condiţiile în care excesele de-aici au fost de câteva ori mai mari. Pattern-ul crizei europene e simplu: în timp ce problemele americane au fost declanşatorul (expunerea iraţională a băncilor englezeşti şi germane pe sectorul subprime american), combustibilul care întreţine criza este dat de dezechilibrele şi excesele interne. Anglia şi Germania au fost campioanele infuziilor de capital în băncile proprii. În timp ce Anglia s-a văzut nevoită să naţionalizeze marile bănci, Germani s-a trezit cu probleme fundamentale la băncile de stat, riscând un blocaj gigantic. Acoperirea găurilor a costat imens, iar problemele nu sunt nici pe departe rezolvate. Cele două exemple reprezintă numai partea vizibilă deoarece, ajutoare mai mult sau mai puţin ortodoxe au fost acordate peste tot în Europa. Iar când lucrurile au devenit tensionate, BCE a pompat lichiditate ieftină în piaţă. În final, nimeni nu poate spune la cât se ridică preţul salvării băncilor europene şi, mai mult, nimeni nu are certitudinea că acestea au fost salvate. Banii însă s-au cheltuit, transferând problemele din sectorul bancar în cel public. Deficitele imense la care rulează acum statele membre ale UE se constituie într-o ameninţare la adresa stabilităţii monedei unice. Deficitul nu este, în sine, o problemă majoră. Când însă acesta se suprapune unor probleme structurale care împiedică funcţionarea economiei, rezultă un mix de-a dreptul periculos. Oare ce se mai poate aştepta de la economia grecească aflată acum în moarte clinică? Dar de la economiile statelor baltice? În acele zone este nevoie de sume imense nu pentru a reporni economiile ci efectiv pentru a le reconstrui. Lucrurile nu stau mai roz nici în statele dezvoltate unde mecanismul economic pur şi simplu refuză să repornească. Experimentele de tot felul înghit bani în timp ce locurile de muncă se pierd într-un ritm ameţitor, punând presiune peste bugetele asigurărilor sociale.

Austria

În aceste condiţii, Austria pare a fi o bombă cu ceas. Activele bancare ale acestei ţări sunt de ~4 ori mai mari decât PIB-ul. Mai grav este că o mare parte a acestor active se află în ţări cu grad mare de risc din estul şi sud-estul Europei. Hypo Group Alpe Adria avea o mare parte din active în ţări din fosta Iugoslavie, motiv pentru care problemele pe care le înregistrează sunt cât se poate de normale. Restul băncilor austriece au făcut afaceri frumuşele prin fostele ţări comuniste, participând din plin la pseudo-bunăstarea imobiliară. Precaritatea respectivelor economii face ca întreg sistemul bancar construit cu agresivitate să fie o formă fără fond. Iluzia pe care s-au bazat băncile în expansiunea lor nebună a fost gradul redus de bancarizare al populaţiei din est. Ceea ce nu au luat în consideraţie este faptul că mare parte din această populaţie este nebancarizabilă din cauza educaţiei şi a modului semi-tradiţional de a trăi. Aceasta însă nu i-a împiedicat pe bancheri să se arunce cu vitejie asupra oricărui segment, ignorând cu desăvârşire riscurile induse de plasamentele iraţionale.

***

Şeful serviciului militar israelian de informaţii susţine că Iran este aproape de o “reuşită tehnologică” ce îi va permite să construiască arme nucleare. Generalul Amos Yadlin a declarat că Teheran are destul material nuclear pentru un focos şi este aproape de a putea construi un altul. Cu toate acestea, el nu a specificat despre ce nouă tehnologie este vorba şi nici când este de aşteptat ca Iran să atingă o asemenea capacitate.

Teheranul a declanşat noi operaţiuni pentru testarea unei componente extrem de importante în obţinerea bombei atomice. Informaţia este extrasă dintr-un document iranian obţinut de cotidianul britanic “The Times”, informează AFP. Dezvăluirile, care fac referire la un proiect militar nuclear dintre cele mai sensibile ale Iranului, descriu un plan pe patru ani pentru testarea unui generator de neutroni – componentă a bombei nucleare care poate declanşa o explozie, scriu jurnaliştii englezi. Mai multe surse au spus că textul datează de la începutul anului 2007, la patru ani de la presupusa suspendare de către Iran a programului său de înarmare.

Washingtonul a acceptat ca cei 100 de militari care vor opera lansatoarele de rachete Patriot şi SM-3 (parte a noului scut antirachetă configurat de Administraţia Obama) să fie judecaţi de instanţe locale

Cei o sută de mlitari americani care vor opera lansatoarele de rachete – parte a noului scut antirachetă configurat de Administraţia Obama, după renunţarea la cotnroversatul plan al lui George W. Bush – vor fi judecaţi de instanţele poloneze, a acceptat Washingtonul după luni de negocieri. Polonia a negociat mai ferm decât România, care a renunţat la dreptul de a-i judeca pe militari americani, atunci când a semnat un tratat similar. Astfel, polonezii evită nesoluţionarea unor situaţii controversate precum accidentarea mortală a bassistului de la Compact, Teo Peter, de către puşcaşul marin Christopher VanGoethem (în decembrie 2004) sau a pensionarului Virgil Brescan, de către sergentul Craig Fisher (în mai 2005). În urma ambelor incidente, de la Bucureşti, respectiv Constanţa, vinovaţii au fost duşi în America. Van Goethem avea să fie achitat de omor prin imprundenţă, în ianuarie 2006, de o curte marţială de la baza din Quantico (Virginia).

***

public

Profesorul spaniol Gabriel Calzada (preşedintele Institutului Juan de Mariana din Madrid) este autorul unui studiu în care demontează unul câte unul miturile efectelor benefice economice şi sociale pe care le-ar avea investiţiile publice în domeniul energiei regenerabile. Analizând experienţa spaniolă, Gabriel Calzada împreună cu ceilalţi autori ai studiului (Raquel Merino şi Juan Ramon Rallo) arată că pentru fiecare loc de muncă creat în domeniul energiei regenerabile a fost împiedicată în termeni neţi crearea a 2,2 locuri de muncă în restul economiei. Sau, altfel spus, costul de oportunitate pentru crearea a 4 locuri de muncă în domeniul energiei regenerabile (“ceea ce se vede”, în termenii lui Bastiat) a fost de 9 locuri de muncă în restul economiei (“ceea ce un se vede”).

Un eşec în ajungerea la un acord la convorbirile de la Copenhaga asupra climatului ar putea declanşa un dezastru economic echivalent cu efectele combinate ale celor două războaie mondiale şi Marii Recesiuni, a declarat marţi primul ministru britanic Gordon Brown, citat de Reuters.

Exploatarea umană a resurselor a împins Terra la “marginea prăpastiei”, iar planeta a ajuns la punct al crizei ce nu poate fi rezolvat decât prin acţiune globală, a avertizat Prinţul Charles. În cadrul conferinţei ONU pentru schimbare climatică de la Copenhaga, moştenitorul tronului în Britanie a arătat liderilor mondiali că trebuie să ajungă la un acord “complet” pentru schimbarea climatică.

  • Ziua:

Biserica Ortodoxa din Bucovina a redobandit 166.613 ha de padure

Vaticanul face legea

Casatoria dintre o persoana botezata in cadrul Bisericii Catolice sau atrasa in sanul sau si o alta nebotezata nu este valabila, con­form unui document papal publicat ieri de Vatican, informeaza Ager­pres. In acelasi timp, Codul de drept canonic, modificat, stabileste si faptul ca o casatorie intre doua persoane botezate, dintre care una este catolica si cealalta este membra a unei Biserici sau comu­nitati ecleziastice “care nu se afla in deplina comuniune cu Biserica Catolica” nu poate fi incheiata fara permisiunea expresa din partea autoritatii competente.

  • Basilica:

Participare a teologiei româneşti la congresul internaţional cu tema „Pace, frăţietate şi demnitate umană în religiile monoteiste”

Reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe participă la lucrările celei de a 4-a întruniri a Comisiei Interortodoxe


Categorii

Ecumenism, Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “SANTAJUL lui Cercel si PETARDA CANTGRIP: vaccinul cu “excipienti” / SUPRAVEGHERE vigilenta a internetului / Ce VREMURI vin? (Stiri 14 – 16 dec. 2009)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE!
  2. Pingback: Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE! « Un Blog Crestin – Ortodox
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cu adevarat COBAII EUROPEI: “Streinii” aplica strategia MINCIUNII GROSOLANE/ Se recunoaste oficial, cu jumatate de gura, ca TONI TECUCEANU NU A MURIT DE GRIPA NOUA!
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Țesături orwelliene in ”țara libertății”. CUM IA CHIP IN SUA SUPRAVEGHEREA OMNIPREZENTĂ
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare