update: CE FACE STATUL ROMÂN IN FATA PROVOCARILOR EXTREMISTILOR ȘOVINI?/ SCANTEIA ”SECUIASCA”? Mii de autonomisti maghiari (“secui”) alaturi de formatiunile FASCISTE Jobbik si Garda Maghiara au manifestat neautorizat la TARGU MURES, scandand lozinci ANTIROMÂNESTI (video)

11-03-2014 10 minute Sublinieri

ATTILA KORODI, ministru in guvernul României (!): SUNTEM PRO-AUTONOMIE

Din emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan de luni, 10 martie 2014 (Realitatea TV), despre manifestatia (marsul) maghiarilor (“secuilor”), inclusiv a formatiunilor fascist-extremiste de la Targu Mures din seara de 10 martie:

– participa la discutie: Valentin Bretfelean (sef politie locala Tg. Mures), Ciprian Dobre (presedintele CJ Mures), Costin Georgescu, Bogdan Diaconu, Gheorghe Falca, Octavian Hoandra, Ion Novacescu.

UPDATE VIDEO SI ARTICOLE:

Pentru cei care preferă să se uite în altă parte, am o veste proastă: extremiştii maghiari au depăşit orice limită luni seara la Târgu-Mureş, au încercat să provoace la violenţă, au strigat lucruri oribile despre România şi despre români, şi s-au manifestat în cel mai neo-nazist mod cu putinţă. Mă simt îndreptăţit acum să atrag atenţia că dacă nu punem forţa legii să oprească autonomismul, el va duce la violenţe împotriva românilor.

La Târgu-Mureş s-au adunat toate grupările extremiste posibile: Garda Maghiară, interzisă până şi în Ungaria, Jobbik cu Vona Gabor în frunte, precum şi Mişcarea celor 64 de Comitate, şi de aceea s-a ajuns la provocarea jandarmilor şi la jignirea trecătorilor şi a jurnaliştilor. A existat cu siguranţă dorinţa de a-i face pe jandarmi să răspundă în forţă pentru a da amploare mitingului ilegal şi a acuza asuprirea din partea statului român, exact cum s-a întâmplat cu ultraşii maghiari la Bucureşti la meciul România-Ungaria. Asemenea manifestări vor fi tot mai dese în perioada următoare, pe fondul neliniştilor din Ucraina, dar şi al alegerilor din Ungaria. Autorităţile române nu mai pot să asiste ca simpli spectatori la organizarea unor asemenea atacuri la adresa statalităţii noastre, pentru că lucrurile nu se vor opri aici.

Eu am propus interzicerea prin lege a tuturor formelor de manifestări extremiste, dar nu a existat voinţa politică de a pune capăt acestui fenomen grav sau poate că factorii de decizie încă nu realizează pericolul autonomist maghiar. Am propus interzicerea nu doar a manfiestărilor extremiste, ci şi a partidelor care le organizează, aşa cum ar fi şi normal, precum şi interzicerea partidelor care prin activitatea lor aduc atingere Constituţiei. În felul acesta, am tăia răul din rădăcină şi le-am oferi extremiştilor locul cuvenit: în ilegalitate.

Din cauză că înţelegem prost libertatea şi toleranţa, asistăm la ameninţări la adresa românilor în ţara lor, exact cum s-a întâmplat şi la Bucureşti la venirea huliganilor maghiari. Nu mai avem loc în ţara noastră de câţiva descreieraţi care visează la Ungaria Mare şi la statul lui Horthy. Cum credeţi că s-au simţit românii din Târgu Mureş când bandele de extremişti veniţi de aiurea le strigau luni seara în oraşul lor: Opincari, plecaţi acasă!”, “Să piară Trianonul!”, “Ţinutul Secuiesc nu e România!”, “În Bucureşti toţi sunt ţigani!”?

Cele două proiecte de lege de interzicere a extremismului, manifestărilor de acest tip şi partidelor care încalcă prevederile Constituţiei sunt pe cale de a fi respinse sub pretextul că există deja legi în acest sens. Dacă există, de ce nu sunt aplicate? Românii din Transilvania se simt părăsiţi de statul român la fel ca românii din afara graniţelor, iar acesta este un lucru de o gravitate fără seamăn…

[…]

Micile incidente ale manifestantilor cu jandarmii sunt umbrite de lozincile strigate, pancartele purtate si atitudinea organizatorilor. Lipsa de respect pentru ordinea constitutionala din Romania este ceea ce frapeaza de fiecare data cand acesti indivizi manifesteaza. In Mures, Harghita sau Covasna.

Lideri extremisti ai maghiarimii din Romania sunt permanent sustinuti logistic si finantati de formatiuni periculoase de la Budapesta. Una dintre acestea este Jobbik. Liderul acestei structuri de sorginte fascista a fost aseara la Targu-Mures si se considera ca a jucat in rol important ca organizator. Vona Gabor, caci despre el este vorba, a postat pe pagina sa de facebook fotografia marsaluirii sale de aseara (foto – in stanga, cel care tine drapelul secuilor)

Vona Gbor

Intrebarea mea simpla si clara pentru autoritatile romane, mai ales Serviciul Roman de Informatii: ce cauta un lider al unui partid fascist maghiar in Romania? A renuntat SRI la preocuparile sale in materia respectarii stricte a valorilor constitutionale? Presa occidentala il considera si ea pe Vona Gabor un lider fascist. Iata un extras din ziarul britanic The Independent:

The Independent

Inteleg drepturile maghiarilor – destule si privilegiate in raport cu alte minoritati – in contextul respectarii statalitatii Romaniei, prevederilor Constitutiei si respectului fata de populatia majoritar romaneasca, foarte toleranta de altfel.

SRI nu mai intervine atunci cind lideri fascisti organizeaza actiuni pe teritoriul Romaniei? De ce nu se intocmeste acel dosar de siguranta nationala pentru ca astfel de indivizi sa fie declarati indezirabili pe teritoriul tarii noastre? In afara de monitorizarea adversarilor lui Basescu, SRI a lasat deoparte orice alta preocupare pentru protejarea intereselor tarii noastre?

Ce asteptam? Sa se amplifice tensiunile etnice din Transilvania, atit de periculoase pe fondul situatiei regionale deteriorate si a ingrijorarii Aliantei Nord Atlantice si a Uniunii Europene? Vrem ca Vona Gabor sa fie incurajat sa aiba manifestari antiromanesti si antisemite pe terioriul nostru?

Pentru ca n-au facut-o pina acum, solicit o interventie ferma a autoritatilor romanesti pentru expulzarea unor astfel de indivizi periculosi si descurajarea ferma, inteligenta si eficienta a manifestarilor extremiste in Transilvania.

Urmeaza 15 Martie.

PS : Inteleg ca inteligentul primar de Cluj, Emil Boc, a dat aviz pentru manifestari de strada concomitente dpdv orar ale organizatiilor romanesti si maghiare de 15 Martie. Daca acest personaj n-are minima capacitate de a intelege ce inseamna asta dupa ce a fost 4 ani prim ministru, poate-l suna cineva de la Bucuresti sa-l ajute cu gandirea…

 proteste_mures_67750400

 • Gandul:

Mai mulţi extremişti maghiari s-au îmbrâncit cu jandarmii la Târgu Mureş – GALERIE FOTO + VIDEO

O parte dintre participanţii la o manifestare organizată la Târgu Mureş luni seară au aruncat s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Aproximativ 4.000 de persoane au participat, luni după-amiază, la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE 19:55 Mitingul trebuia să se încheie la ora 19:00, la statuia Eroilor Martiri din Târgu Mureş, dar a continuat şi după cu incidente. Manifestanţii au aruncat cu petarde şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

“A fost o mică busculadă în momentul în care au fost repuşi pe trotuar. Circulaţia rutieră a fost reluată. Ei au aruncat şi cu o petardă”, a declarat pentru gândul purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mureş, Daniel Manea. Potrivit acestuia, chiar dacă manifestaţia trebuia să se încheie la ora 19:00, “va mai dura până când străzile se vor elibera”, în contextul unui număr mare de persoane care au participat la eveniment.

Între participanţi s-au numărat preşedintele partidului de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, Vona Gabor, al PPMT, Toro Tibor, al Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, precum şi primarii din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita.

De asemenea, la manifestaţie au mai participat reprezentanţi ai organizaţiilor “64 de Comitate” (HVIM), Garda Maghiară (o organizaţie interzisă în Ungaria), dar şi reprezentanţi ai Cataluniei, Poloniei şi Turciei.

Reprezentantul Cataluniei, Marc Gafarot, a fost invitat să ţină un discurs pe care l-a început strigând: “Autonomia”.

Prefectul de Mureş: La “marşul secuilor” unii manifestanţi au încercat să provoace forţele de ordine

Prefectul de Mureş Corneliu Grosu spune că unii dintre participanţii la “marşul secuilor”, respectiv reprezentanţi ai organizaţiei “64 de Comitate”, au încercat să provoace forţele de ordine, adăugând că astfel de “plimbări prin oraş cu solicitări de rupere a pământului românesc” ar trebui interzise.

“Cei care au provocat forţele de ordine au fost cei de la HVIM (organizaţia 64 de Comitate – n.r.). Jobbik şi Garda Maghiară au fost, de data aceasta, în limita unei normalităţi pe care noi o dorim în continuare. Cei care au fost vehemenţi au fost de la HVIM. Dar nu cei din Târgu Mureş au fost cei mai vocali, nu cei din Târgu Mureş au provocat organele de ordine. Au fost de prin Harghita şi Covasna. Aceştia au fost cei mai vehemenţi, aceştia au venit şi s-au apucat să facă dezordine în Târgu Mureş”, a declarat, marţi, prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul a spus că este “nepermis” ca persoane din afara judeţului “să strice liniştea şi să conturbe populaţia de la Târgu Mureş”, iar “seara, când vin de la serviciu”, locuitorii oraşului să îi asculte pe manifestanţi “când urlă ca disperaţii”.

Grosu a apreciat că au fost peste 2.000 de oameni din afara judeţului, din totalul celor aproximativ 4.000 care au luat parte la manifestări, ceea ce demonstrează un interes scăzut faţă de aşteptările organizatorilor, care s-au pregătit pentru peste 100.000 de participanţi.

“La Monumentul Secuilor Martiri, cât şi pe parcursul mişcării maselor de oameni spre centrul oraşului (…) au fost acţiuni şi au fost manifestări antistatale, antiromâneşti, segregaţioniste, şovine – scandându-se lozinci cu cuvinte grele adresate românilor, adresate statului român, autorităţilor române din Bucureşti şi Târgu Mureş. Totul s-a transformat într-o parodie de solicitare a unor aşa-zise drepturi pe care unii şi le revendică de prin 1900 toamna, care au culminat cu un fâs. Se anunţa cu surle şi trâmbiţe, inclusiv de către organizatorul principal, Izsak Balazs (preşedintele CNS – n.r.), că se vor duce la Prefectură şi vor depune documente de protest la Guvern şi la Preşedinţie. Nu a venit nimeni, nu a depus nimic. De dimineaţă am fost informat că a venit pe e-mail o hârtie cu tot felul de revendicări”, a afirmat prefectul.

Acesta a susţinut că la manifestări au fost forţe de ordine “suficiente” şi că, deşi au fost “mulţi oameni beţi”, nu se poate vorbi despre incidente semnificative.

“Am fost prezent tot timpul, nu am avut incidente de niciun fel. Cineva a spus că s-a aruncat cu pietre şi petarde, nu a fost adevărat, au fost câteva pocnitori folosite de sărbători. Au fost mulţi oameni beţi, aseară nu putea să plece un autobuz către un judeţ pentru că nu îl găseau pe unul care era beat prin boscheţi”, a mai spus prefectul judeţului Mureş.

Grosu a adăugat că la manifestări au fost o serie de reprezentanţi din străinătate care “au venit să dea lecţii de democraţie“, deşi la ei acasă “nici nu sunt luaţi în seamă”, el subliniind că plimbări prin oraş cu steaguri şi cu solicitări din acestea de rupere a pământului românesc nu trebuie să mai aibă loc”, iar autorităţile ar trebui să le interzică.

“Cred că pe viitor aceste marşuri nu trebuie să mai aibă loc şi trebuie stabilite condiţiile exacte de manifestare. (…) Plimbări prin oraş cu steaguri şi cu solicitări din acestea de rupere a pământului românesc în Târgu Mureş nu trebuie să se mai întâmple niciodată, autorităţile, de data aceasta, pe un fundament legal care acum nu există acum şi care trebuie creat, să interzică astfel de manifestări”, a mai spus prefectul.

[…]

Peste 4.000 de persoane care au participat la comemorarea secuilor martiri de la Târgu Mureș au pornit, luni seara, într-un marș neautorizat pe străzile din Târgu Mureș, unii dintre participanți îmbrâncindu-se cu forțele de ordine.

Deși marșul către Prefectura Mureș nu a fost autorizat, organizatorul manifestării, Izsak Balazs, a cerut participanților la comemorarea din Cartierul 22 Decembrie să se îndrepte pe trotuare către Prefectura Mureș, pentru a depune o petiție prin care se solicită autonomia. În timpul marșului, o serie de membri ai Organizației 64 de Comitate au scandat lozinci cu caracter xenofob, iar în zona Pieței din cartierul 22 decembrie s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Mureș, Daniel Manea, declarase anterior pentru AGERPRES că, după comemorarea organizată luni după amiază la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureș de Consiliul Național Secuiesc (CNS) prin Asociația Siculitas, nu a fost autorizat niciun marș către centrul municipiului, așa cum susțin organizatorii, iar persoanele care vor încerca să scandeze lozinci în fața Instituției Prefectului vor fi sancționate conform legii.

Prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu, a anunțat sâmbătă că, în pofida afirmațiilor organizatorilor, marșul nu este autorizat în Târgu Mureș, în ziua de 10 martie, nici de către Primăria Târgu Mureș, nici de către instanța de judecată și nici de către Prefectura Mureș, iar orice acțiune de această natură ‘este ilegală și va fi sancționată potrivit legii’.

Comemorarea de la Monumentul Secuilor Martiri este organizată în memoria a trei intelectuali condamnați la moarte și executați, în 10 martie 1854, la Târgu Mureș, de către Armata Austriacă, pentru organizarea unei conspirații prin care se dorea reizbucnirea unei revoluții, similare celei de la 1848-1849.

Anul trecut, în 10 martie, după comemorare, Consiliul Național Secuiesc a inițiat o acțiune prin care a revendicat autonomia teritorială a ținutului secuiesc, solicitând Guvernului, printr-o petiție, consfințirea acesteia printr-o lege organică.

În acest an, Primăria Târgu Mureș, la propunerea Comisiei de avizare a evenimentelor publice, nu a mai dat autorizație pentru organizarea marșului, deoarece la mitingul din 2013 au participat membrii unor organizații din afara județului Mureș și din Ungaria, între aceștia numărându-se reprezentanți ai partidului de extremă dreapta Jobbik, ai Gărzii Maghiare și ai Organizației 64 de Comitate, care au promovat sloganuri xenofobe de genul ‘Opincari, plecați acasă!’, ‘Să piară Trianonul!’, ‘Ținutul Secuiesc nu e România!’, ‘În București toți sunt țigani!’ etc.

Avizul negativ dat de Primăria Târgu Mureș a fost atacat în instanța de judecată de organizatorii manifestării — Asociația Siculitas — însă Tribunalul Mureș a respins ca inadmisibilă acțiunea.

AGERPRES / (A — autor: Dorina Matiș, editor: Marius Frățilă)

 • Realitatea.net: 

PROTESTE LA TÂRGU MUREŞ de Ziua Libertăţii Secuieşti: “România e şi ţara noastră, a secuilor”

Un protest a avut loc, luni seară, la Târgu Mureş de Ziua Libertăţii Secuieşti. 3500 de oameni au participat la manifestaţie. Forţele de ordine au fost atacate cu petarde.

Aproximativ 3.500 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii.

“Au participat în jur de 3500 de oameni. Autorizaţie au avut între orele 16 şi 19. Se deplasează spre case”, a declarat Daniel Manea, purtător de cuvânt Jandarmeria Mureş, la Realitatea TV.

Participanţii au afişat mai multe pancarte, inscripţionate în limba română, maghiară sau engleză cu mesajele “Autonomia Ţinutului Secuiesc, o promisiune nerespectată din 1918”, “Vrei autostrăzi? Alege autonomia”, “Autonomia nu înseamnă independenţă, înseamnă eficienţă”, “Transilvanie liberă, ţinut secuiesc autonom”, “I love Ţinutul Secuiesc, I Love Romania”,“România e şi ţara noastră, a secuilor”.

La finalul manifestării, preşedintele CNS, Izsak Balasz, a citit o proclamaţie în care a arătat că obiectivul organizaţiei este soluţionarea situaţiei juridice a Ţinutului Secuiesc prin dialog şi colaborare. El a precizat că speră ca noul guvern să arate mai multă deschidere, dar şi că în scurt timp va demara un dialog între Executiv şi reprezentanţii Ţinutului Secuiesc despre viitorul regiunii.

“Accentuăm din nou: autonomia teritorială a Ţintului Secuiesc nu lezează integritatea teritorială şi suveranitatea României, nici interesele locuitorilor români din regiune şi nici Constituţia României. Solicităm ca Ţinutul Secuiesc să devină regiune de dezvoltare distinctă, solicităm garantarea prin lege a autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, solicităm ca autorităţile române să înceteze de îndată lupta împotriva simbolurilor secuieşti, hărţuirea şi ameninţarea secuilor şi maghiarilor, dar şi ca guvernul să înceapă dialogul referitor la statutul Ţinutului Secuiesc”, a spus Balasz, potrivit Mediafax.

După citirea proclamaţiei, preşedintele CNS a îndemnat manifestanţii să se deplaseze pe trotuar spre centrul municipiului. Participanţii au pornit în marş strigând “Hungaria“, “Să piară Trianonul” şi “Autonomia”.

Ministrul Mediului, Attila Korodi: “Suntem pro-autonomie. E în programul UDMR din 1992”

Autonomia teritorială a ţinutului secuiesc înseamnă o “dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară din România”, de aceea UDMR susţine acest demers. O spune ministrul Mediului, Attila Korodi.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, se declară pro-autonomie şi spune că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc e în programul politic al UDMR încă din 1992.

“Vă spun sincer, suntem pro pentru ca din 1992 e in programul politic al UDMR. Nu e ceva… un lucru absurd. Este foarte palpabil si pentru noi asta inseamna o dezvoltare normala pentru comunitatea maghiara. Sa putem sa avem aceste instrumente pentru ca noi vrem sa contribuim la dezvoltarea Romaniei cu tot ce putem mai bun”, a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

“Noi credem in subsidiaritate, suntem crestini democrati – sa dai instrumente celor care prin acele instrumente decizionale pot sa ia decizii mai bune. Şi asta credem noi, credem ca sunt anumite zone in care deciziile locale sunt mai bune decat o decizie centralizata”, a adăugat ministrul Mediului.

Aproximativ 4.000 de persoane au participat, luni după-amiază, la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Între participanţi s-au numărat preşedintele partidului de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, Vona Gabor, al PPMT, Toro Tibor, al Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, precum şi primarii din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita.

De asemenea, la manifestaţie au mai participat reprezentanţi ai organizaţiilor “64 de Comitate” (HVIM), Garda Maghiară (o organizaţie interzisă în Ungaria), dar şi reprezentanţi ai Cataluniei, Poloniei şi Turciei.

PROTESTE LA TÂRGU MUREŞ. Preşedintele CJ Mureş: “Nu ne interesează autonomia Mureşului”

“Nu ne interesează autonomia Mureşului”, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, la JOCURI DE PUTERE. Acesta a subliniat că, în Mureş populaţia maghiară din Mureş e de 38%.

“Ziua maghiarimii de pretutindeni este 15 martie. Anul trecut, a fost pentru prima dată când această asociaţie Seculitas încearcă practic să concureze Ziua Maghiarimii cu o altă comemorare a momentul când a avut loc executarea autorităţilor austriece a unui grup mare de secui, la 1800. Chestiunea în find este de a organiza înainte de 15 martie şi de a confisca una dintre sărbătorile maghiarimii. Se poate observa că locuitorii Mureşului nu participă. Din imagini, se poate vedea maniera primitivă în care această asoiaţie încearcă să îşi facă loc pe scena publică din România. Cred că s-au convins şi astăzi că Tâgu Mureş, judeţul Mureş, nu mai poate fi scena unor astfel de apucături primitive. Judeţul Mureş s-a angajat pe un alt drum, într-un alt proiect. Proiectul dezvoltării economice şi în proiecte inter-culturale”, a spus Dobre.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că cei care au fost aduşi la proteste nu cunosc problemele Mureşului: “Cred că e important să le comunicăm tuturor că la Târgu Mureş nu sunt probleme care să afecteze viaţa oamenilor. Aceşti oameni care au fost aduşi la Târgu Mureş nu cunosc problemele judeţului Mureş. În Ungaria, organizaţia Garda Maghiară este interzisă prin lege. Anul trecut, pe 10 martie, aceşti oameni au participat. Anul acesta, din nou. Jobbik din nou a participat. Eu cred că România are aici un vid legislativ”. 

“Populaţia maghiară din Mureş e de 38%. Nu se pune problema în niciun fel de autonomie în judeţul Mureş. Pentru că restul de 62%, care suntem altceva decât maghiari, deci români, pe noi nu ne interesează autonomia judeţului Mureş”, a mai spus Dobre.

Aproximativ 3.500 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii. “Au participat în jur de 3500 de oameni. Autorizaţie au avut între orele 16 şi 19. Se deplasează spre case”, a declarat Daniel Manea, purtător de cuvânt Jandarmeria Mureş, la Realitatea TV.

Participanţii au afişat mai multe pancarte, inscripţionate în limba română, maghiară sau engleză cu mesajele “Autonomia Ţinutului Secuiesc, o promisiune nerespectată din 1918”, “Vrei autostrăzi? Alege autonomia”, “Autonomia nu înseamnă independenţă, înseamnă eficienţă”, “Transilvanie liberă, ţinut secuiesc autonom”, “I love Ţinutul Secuiesc, I Love Romania”,“România e şi ţara noastră, a secuilor”.


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Radu Tudor, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele, Ungaria, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “update: CE FACE STATUL ROMÂN IN FATA PROVOCARILOR EXTREMISTILOR ȘOVINI?/ SCANTEIA ”SECUIASCA”? Mii de autonomisti maghiari (“secui”) alaturi de formatiunile FASCISTE Jobbik si Garda Maghiara au manifestat neautorizat la TARGU MURES, scandand lozinci ANTIROMÂNESTI (video)

 1. Pai frate, daca un MINISTRU, deci un membru al guvernului Romaniei, vorbeste de autonomie, deci contra constitutiei, ce mai vrem ???? Intrebarea este de ce acesti distinsi domni unguri autonomisti si dusmani ai statului national unitar roman sunt adusi constant la putere ? Aici e buba. Ei de 25 de ani au fost aproape in toate guvernele si si-au urmat tenace agenda de autonomie. Imi pare rau, dar de vina sunt in primul rand romanasii nostri din clasa politica tradatoare de neam si tara care i-au adus, sprijinit, tolerat, etc.

 2. Ce anume nu au “secuii”? De ce se plang? Ce le lipseste?
  “Secuii” se comporta ca o placa stricata, se plang la nesfarsit ca sunt marginalizati, dar nimeni nu poate vedea unde este marginalizarea lor, inafara poate de o automarginalizare. Discursul lor tine de patologie deja. Dar este – dupa parerea mea clar – ca exista forte exterioare (exterioare inclusiv ungariei) care provoaca, alimenteaza, finanteaza acest cancer “secuiesc”.
  Aceastamanipulare se face evident la modul cel mai ipocrit cu putinta fara cea mai vaga compasiune pentru acesti sarmani “secui” ramasi repetenti la istorie, la geografie si la purtare.

 3. Nu secuii se plang….ci unii care pretind ca sunt secui,ei de fapt sunt unguri.Dar,nu mor caii cand vor cainii.Ce nu este cu putinta de la oameni,este cu putinta de la Dumnezeu.Am auzit zilele astea o vorba mare despre cei care ne conduc:
  -ACEST GUVERN ESTE FACUT NU NASCUT.

 4. Ei ca sa vezi cum si-au “perfectionat” maghiarii strategiile de a “milita” si LUPTA pentru obtinerea “autonomiei”…
  Acum nu mai spun ca Tinutul Secuiesc “NU ESTE ROMANIA (!!!)”, adica NU este PARTE a Teritoriului Romaniei, asa cum au spus si scandat si sustinut pana acum, ci dandu-si seama ca prin “aceasta” IDEE-PROGRAM pe care si-au expus-o si exprimat-o AU GREESIT grav, si SI-AU DAT DE GOL tocmai planurile si obiectivele lor SECESIONISTE si SEPARATISTE fata de AUTORITATEA Jurisdictional-admisnitrativa a Statului Roman, acum “au dat-o la intors” si sustin asa de “teatral” (si viclean si prefacut) incat “mai ca ti se rupe inima in tine…de atata induiosare…” ca Romania ESTE si “tara” LOR “scumpa” si “draga” si “iubita” si “dulce” si “femecatoare” si “feerica” si “fara pereche in toata lumea asta mare…”, si ca prin autonomie, ei de fapt contribuie TOCMAI la propasirea si progresul si bunastarea si BINELE “dragei” si “scumpei” lor ROMANIA… si “bla, bla, bla” SI “bla, bla, bla…”, si IAR “bla, bla, bla”…ca sunt pe cale sa scot o batista sa-mi sterg lacrimile de atata…”EMOTIE”…pe care mi-au provocat-o aceste atat de “SINCERE” “INTENTII” pe care le au “compatriotii” nostri secui si maghiari, “FRATII” nostri dragi care “IUBESC” Romania mai mutl decat Romanii, dorind sa o vada BUCATI si BUCATELE…care au o AUTONOMIE infloritoare…si de Hungaria…NEdependente…!

  Da! Se pare ca au “evoluat” si progresat in “actiunile lor subversive” si AU SCHIMBAT PLACA “tacticilor” si a “tehnicilor” propagandiste….

  Numai ca oricat de frumoasa ar fi BLANA pe care si-o pun LUPII pe ei, TOT se dau de GOL ca nu sunt “OI”, ci “fiare RAPITOARE” care nu stiu decat SA RUPA si SA SMULGA din turma, oi nevinovate si sa domine teritorii ale oilor nevinovate…

  Inca ceva, in comparatie cu “progresul” revizionistilor si militantilor secui si maghiari, la domnii nostri guvernanti de la Bucuresti SE OBSERVA un clar “REgres” si o serioasa INvolutie si nu evolutie…fiindca Cursa alegerilor prezidentiale de anul acesta I-A ORBIT atat de tare incat NU MAI SUNT CAPABILI ca sa vada REALELE PERICOLE care pandesc Integritatea, Stabilitatea si Suveranitatea Romaniei…
  Si chiar daca ar MARITA zbaterea plina de ORBIRE pentru castigarea PRESEDENTIEI, la care s-au incumetat de BUNA VOIE, totusi ei, care ar fi trebuit sa fie niste CIOBANI ai OILOR Turmei Romaniei si OCROTITORII TERITORIULUI “STANEI” pe care pasc OILE Romaniei, AU AJUNS sa NU MAI OBSERVE LUPII, ba mai mult AU CHEMAT LUPII LA STANA si LE-AU DAT sarcini si ATRIBUTII in GUVERNUL Oilor…
  Si s-ar putea ca ABIA dupa ce Romania SE VA RUPE (Sa nu fie Doamne!) sa se TREZEASCA si sa INTELEAGA concurentii si doritorii de SEFIE SUPREMA in stat, ca nu mai au ce sa conduca, fiindca NU mai au o Romanie NORMALA pe care sa o conduca…

  Cat de bine stiu ungurii sa SPECULEZE si SA FOLOSEASCA fiecare prilej si fiecare OCAZIE pe care soarta si ORBII de la Bucuresti le-o ofera, ca sa recastige TRANSILVANIA dupa care suspina de atata vreme…
  Si daca in afara “promisiunilor” si AJUTORULUI pe care il primesc ACUM de la guvernantii nostri, prin PASIVITATEA si INDIFERENTA NEROADA de care acestia dau dovada in timpul acestei curse pentru prezidentiale, mai OBTIN ungurii si GARANTII clare si FERME de la URSUL de la Rasarit…, atunci fereasca Domnul Sfantul sa nu vedem cu ochii nostri IMPLINIREA Profetiei Parintelui Arsenie BOCA…ca Ungaria va INVADA Romania…

  Da Doamne! Atotputernicule si Milostive DOAMNE SFINTE CA SA NU VEDEM implinirea acestei “profetii” in veci…!IAR TARA Romanilor, sa Ramana PE VECIE a romanilor…chiar daca vei mai ingadui ca romanii sa mai aibe (pentru pacatele lor…) si conducatori nemernici in viitor…
  NUMAI sa ramana Romania TOATA si “DODOLOATA” a Romanilor!

  AMIN!

 5. Din cate stiu, Gerhardt Schroeder a declarat in Die Zeit ca agresiunea Rusiei in Crimeea are ca precedent incalcarea legilor internationale de catre NATO in Kosovo. Va rog fiti atenti la Serbia si Kosovo, vor fi alegeri acolo in 16 martie. Ca noi vom trece cu bine 15 martie, inca mai sper dar parca ceva mai Putin(!)…

 6. Atunci cand noi romanii ne mancam intre noi ,ne batem joc unii de altii ,ne umilesc politicul cu tot felul de metode si nedreptati ,ne dezbinam singuri ,totul este slabit intr-o societate . Este momentul f. bun de atac asupra unei tari ,din partea vechilor ,,radacini mongole ,, , aparute pe meleagurile noastre crestine. Jandarmii nu mai au marele tupeu cu ei sa ceara buletinul ,s-au sa-i bage in duba . Dar cu fratii lor ,care au iesit in strada pt. intreg poporul ,i-au aranjat rapid ,crezand ca ,sant barbati in toata firea .VAI NOUA SI VIITORUL COPIILOR NOSTRII ….. / mandria si prostia ,va distruge acest neam ,daca nu ne indreptam fiecare catre DUMNEZEU /.

 7. Pingback: PROVOCATORII EXTREMISTI DIN UNGARIA SI AGENTII ANTI-ROMAN. De ce a comparat LASZLO TOKES Tinutul Secuiesc cu Crimeea? [VIDEO]. Riscul tulburarilor etnice intr-un context international inflamat/ RETROCEDARILE DIN TRANSILVANIA sau un altfel de SEGREGARE ETN
 8. Dumitre,
  Poate ca asta meritam , pentru ticalosia inimii noastre…
  Pentru toate tradarile pe care le savarsim ca cel mai firesc lucru, pentru toate crimele impotriva neamului ucigandu-ne copii in pantecele femeilor noastre; pentru vanzarea fiicelor noastre in bordelurile osazosului -depravat Occident; pentru toate curvasariile savrsite in orasul ticalos pe care l-am pus cetate de capatai a neamului.
  Pentru acceptarea lucrurilor impotirva firii si Zidirii, pentru nepasarea pana la nesimtire a parintilor fata de copii si a tinerilor fata de batrani.
  Numai Dumnezeu poate cantarii, masura si judeca drept…S-o faca Domnul cu cumpana milei si nu cu cea a dreptatii, ca nu va mai ramanea urma de om viu pe pamant si de roman pe un picior de plai si pe o gura de Rai !!!!!

 9. De pe urma “opincarilor” acestora, de pe urma sudorii, si robotei, si sclaviei si CENSULUI si A DAJDIILOR si impozitelor incasate de la ei si chiar a sangelui romanilor…”opincari”, au trait “bine-mersi” si in belsug i prosperitate veacuri la randul ungurii…, da! de pe urma si DE PE CARCA opincarilor…!
  Nu au fost “saraci” opincarii acestia, au avut de toate, si AUR si pamant “manos” si rauri si “inima buna si cresina”…IN TARA lor!
  Nu au migrat din stepe asiatice “opincarii” in pamantul lor, ci ACOLO S-AU NASCUT si ei si stramosii lor!
  Nu au fost nici cruzi si nici salbatici si nici tirani, opincarii, asa cum au fost asupritorii lor ungurii, ci s-au purtat cu omenie fata de cei care AU VENIT sa traiasca IN GAZDA in tara lor…!
  DAr, cei care au venit in gazda, au ajuns sa se poarte cu opincarii ca niste “lipitori” si “capuse” care au SUPT sangele romanilor si vlaga acestui neam…Da! ASA AU FOST “maghiarii” in istorie, si asa s-au purtat fata de neamul romanesc…ca niste lipitorii si capuse care au trait pe CARCA celor pe care i-au invadat…
  Se gandesc probabil acum, ungurii, cu nostalgie, cum SUTE de ani la rand, sute DE TONE DE AUR, luau drumul Buapestei, se gandesc si isi amintesc cu ciuda si necaz cum vagoane de grane si animale si de cisterne de vin, HRANEAU cetatenii Ungariei “mari”…si bineinteles ca le este dor toate aceste beneficii luate de la opincari, si ar vrea sa isi intre din nou in rolulul de stapani cruzi si tirani si sadici…ai celor pe care i-au DEPOSEDAT de bogatiile lor sute de ani!
  DAR CEL MAI GREU LE ESTE sa suporte cum robii lor de altadata “opincarii” au ajuns STAPANI in Tara pe care Dumnezeu le-a dat stramosilor lor!
  Si probail si mai greu le este sa-si aminteasca ca OPINCILE opincarilor au fost RIDICATE in 1919 pe cladirea cea mai importanta din BUDAPESTA, a Parlamentului Ungariei, la rangul de “SIMBOL” si “EMBLEMA” a DEZROBIRII opincarilor pentru totdeauna si de BIRUINTA a lor si a neamulu lor romanesc asupra asupritorilor lor…!
  S-ar putea ca acea PERECHE DE OPNCI romanesti care a fost agatata pe Cladirea Parlamentului din Budapesta sa fie OBSESIA FRENETICA care-i urmareste ca UN CHIN si ca o HIMERA pe unguri si ii chinuieste de moarte aducandu-le aminte de NEPUTINTA de a-fi tinut in robie pe opincari si de a fi pierdut BOGATIILE lor…
  Dar nu “opincarii” sunt de vina ca ungurii au pierdut beneficiile de alta data, ci NEDREPTATILE lor STRIGATOARE LA CER si asuprirea lor si CRIMELE lor si sangele pe care l-au varsat a zeci de mii de romani in istorie…sub OCHII DREPTI ai DREPTULUI DUMNEZEU, pentru care MANIA lui Dumnezeu i-a ajuns…
  Si cand Dumnezeu pedepseste NELEGIUITII, nici o putere omeneasca nu poate sa-i mai scape si sa le mai spele rusinea…
  A Lui, a Dumnnezeului Dreptatii care RASPLATESTE neamurilor si popoarelor dupa faptele lor, SA-I FIRE MARIREA si SLAVA in veci!
  AMIN!

 10. Pingback: Dinu C. Giurescu despre slugarnicia politicii externe romanesti: “DACA MERGEM TOT ASA, IN 20 NU VA MAI EXISTA STAT ROMAN CU AUTORITATE”/ Dan Dungaciu despre UNGARIA – AGENTUL DESTABILIZATOR REGIONAL SI RELATIA SPECIALA CU RUSIA [video] -
 11. MINISTRUL Mediului ATTILA KORODI,
  prin declaratia lui cerand AUTONOMIA TERITORIALA,

  este INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE MINISTRU!

  ATTILA KORODI este INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE MINISTRU!

  NU-I CERE NIMENI URGENT DEMISIA ?
  DE CE NU-I CERE NIMENI URGENT DEMISIA ?
  […]

 12. Pingback: MAI a decis INTERZICEREA intrarii in Romania a unor membri ai JOBBIK, Garda Maghiara si 64 Comitate - Recomandari
 13. Pingback: A DOUA DESCALECARE A UNGURILOR IN ARDEAL. Parada vicepremierului Ungariei la Targu Secuiesc/ Umflatul nationalist in pene s-a luat si la KELEMEN UNOR/ Liderii maghiari fac AGITATIE AUTONOMISTA - Recomandari
 14. Pingback: UNGARIA MARE. Despre MILITANTISMUL AUTONOMIST al JOBBIK, dar si al oficialilor Ungariei, cu istoricul PETRE ȚURLEA si DAN TĂNASĂ [VIDEO]/ Inca un incident sovin: baiat amenintat pe Facebook pentru TRICOLORUL afisat de Ziua Maghiarilor - Recomandari
 15. Pingback: UNGARIA URMARESTE SA DESTABILIZEZE SITUATIA DIN ROMANIA PENTRU A SERVI INTERESELE RUSIEI – traducerea completa a analizei CESI - Recomandari
 16. Pingback: SCOTIA – periculos de aproape de INDEPENDENTA. Marea Britanie SE “BALCANIZEAZA”? / Autonomia TINUTULUI SECUIESC incalca flagrant CONSTITUTIA ROMÂNIEI. Proiectul UDMR – TEXTUL INTEGRAL - Recomandari
 17. Pingback: SCOTIA INDEPENDENTA? Ziua decisiva a unui REFERENDUM crucial. Contagiunea SECESIUNILOR, calul troian-unguresc al Rusiei si chestiunea TRANSILVANA/ Reactie AGRESIV-DISPROPORTIONATA a Rusiei fata de declaratiile electoral-unioniste ale premierului PONTA - R
 18. Pingback: TENTATIVA DE ATENTAT la Targul Secuiesc. Autorul face parte din organizatia extremista din Ungaria HVIM – MISCAREA CELOR 64 DE COMITATE | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: CSIBI BARNA SI SOLISTUL TRUPEI KARPATIA, TRIMISI IN JUDECATA PENTRU “PROMOVAREA DE IDEI SI CONCEPTII NATIONALISTE”. Care-i sensul operatiunii de PR a serviciilor secrete, brusc de veghe patriei? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare