NOUL PLAN AMERICAN DE DOMINATIE GLOBALA. Cum actioneaza SUA pe fronturi multiple: Ucraina, Siria, Venezuela. Cum va reactiona Rusia?

25-02-2014 5 minute Sublinieri

American hegemony

Noul plan de dominație americană

Voltaire.org/ Ghaleb Kandil

Administrația lui Barack Obama duce o ofensivă pe toate fronturile confruntării internaționale, într-o tentativă vizând să modifice ecuațiile care au condus la căderea egemoniei unilaterale a Statelor Unite. Obiectivul este impunerea unui parteneriat internațional sub conducerea Washington-ului.

Ofensiva americano-europeană în Ucraina are ca scop declarat subminarea influenței rusești în această tară pentru a o sustrage spațiului politico-geografic condus de Moscova și a o integra sferei de influență occidentale. Statele europene au furnizat o susținere considerabilă opoziției ucrainene și este interesant de notat faptul că Statele Unite au întărit relațiile lor cu Germania, care nu ascunde ambițiile sale economice în Ucraina. Acest comportament a compromis apropierea care a apărut între Rusia și Germania după decizia lui Obama de a ataca militar Siria, în vara trecută.

Astfel, « Imperiul american » a atras toată Europa în bătălia împotriva Rusiei, prin intermediul Ucrainei. Scopul depășește Ucraina și urmărește să izbească în toate zonele de influență tradițională ale Rusiei. Strategii Statelor Unite știu că dacă Rusia reușește să învingă în brațul de fier din Ucraina, ea va reuși să-și întărească influența în toată Europa de Est.

Washington a anunțat de asemenea o revizuire a politicii sale în Siria. Această revizuire intervine după lovitura dată prestigiului imperiului său, în urma deciziei lui Obama de a nu interveni militar în Siria și de a începe negocieri cu Iranul în privința dosarului nuclear. Această reevaluare urmărește să liniștească aliații și sateliții Statelor Unite și să le spună că Washington-ul nu are intenția să se dezangajeze din Orientul Mijlociu, așa cum s-a presupus, în ciuda gravelor eșecuri suferite de planurile sale de a distruge Statul sirian și de a ține sub control Iranul.

Strategii americani au acționat pe trei axe pentru a-și liniști aliații și agenții regionali, în special Arabia saudită :

1. Menținerea regimului de sancțiuni împotriva Iranului și încetinirea ritmului de negocieri cu această țară.

2. Focalizarea pe protecția Israelului, lucrând la lichidarea definitivă a dreptului de întoarcere a refugiaților palestinieni prin consacrarea identității ukrn2evreiești a Statului Israel. Acest proces va fi completat de normalizarea relațiilor dintre Israel și monarhiile petroliere din Golf, pe plan militar și economic.

3. Reactivarea opțiunii militare în Siria, prin intermediul unui vast proiect de armament și de antrenament al rebelilor și lansarea unei ofensive cu punct de plecare din Iordania, și cu scopul de a stabili o zonă de securitate pentru a proteja Israelul.

Pentru a acoperi această ofensivă generală, Statele Unite își înmulțesc minciunile pe tema luptei împotriva terorismului, în timp ce, în Siria, grupurile extremiste afiliate la Al-Qaida și evoluând sub diferite denumiri, constituie principalul lor instrument de muncă.

E clar că această confruntare din Ucraina va cunoaște o importantă escaladă în cursul săptămânilor viitoare, în ciuda acordului semnat sub egida Uniunii Europene.

Analiștii se așteaptă la măsuri și inițiative rusești pentru a face față escaladei americane, pentru a impune un parteneriat echilibrat în lume. Această poziție rusească va avea repercursiuni și asupra dosarelor sirian și iranian, și nu numai asupra problemei ucrainene, mai ales că Statele Unite se încăpățânează să vrea să construiască scutul anti-rachetă, direcționat împotriva Moscovei și Teheranului. […]

traducere de C.C. pentru razbointrucuvant

Poate Washingtonul sa rastoarne trei guverne odata? 

Voltaire.org/ Thierry Meyssan

Puterea unui stat de masoara in capacitatea de a se apara si de a ataca pe unul sau mai multe fronturi. Din aceasta perspectiva, Washingtonul incearca, pentru prima oara, sa arate ca poate rasturna trei guverne in mod simultan, in Siria, Ucraina si Venezuela. Daca reuseste, nu-i va mai rezista nimeni. 

Washington, care a esuat in 2011 sa bombardeze simultan Libia si Siria, este pe cale sa incerce o noua demonstratie de forta: organizarea unor schimbari de regim in trei state din trei regiuni ale lumii diferite: Siria (CentCom), Ucraina (EuCom), si Venezuela (SouthCom). 

In acest scop, Obama a mobilizat aproape toate echipa din Consiliul sau de securitate natioanala. 

Intai, consiliera Susan Rice si ambasadoarea de la ONU, Samantha Power. Aceste doua femei sunt campioanele vorbirii “democratice”. Ele si-au facut o specializare, de multi ani, din preconizarea ingerintei in afacerile interne ale altor state sub pretextul prevenirii unor genocide. Insa, in spatele acestui discurs generos, ele isi bat joc de vietile non-americanilor, dupa cum a aratat doamna Power cu ocazia crizei armelor chimice din Ghoutta, Siria. Ambasadoarea, ce cunostea perfect nevinovatia autoritatilor siriene, era plecata cu sotul sau, in Europa, pentru a asista la un festival de film dedicat lui Charlie Chaplin, in timp ce guvernul sau denunta o crima impotriva umanitatii pentru care il facea responsabil pe Assad. 

Apoi, cei trei responsabili regionali: Philip Gordon (Orientul Apropiat si Africa de Nord), Karen Donfried (Europa si Eurasia) si Ricardo Zuniga (America Latina). 

-Phil Gordon (amic personal si traducator al lui Nicolas Sarkozy) a organizat sabotarea Conferintei de pace de la Geneva 2, de vreme ce dosarul palestinian nu era manevrat dupa interesele SUA. In timpul celei de-a doua sesiuni a conferintei, in timp ce John Kerry vorbea gordondespre pace, el a reunit la Washington sefii serviciilor de secrete iordaniene, qatareze, saudite si turce pentru a pregati al n-lea atac importiva regimului Assad. Complotistii au reunit o armata de 13 000 oameni, dintre care doar 1000 primisera un scurt instructaj militar, pentru a conduce blindate catre Damasc. Problema era ca aceasta coloana risca sa fie distrusa pana sa ajunga la capitala. Nu au reusit sa se puna de acord, insa, asupra modului in care coloana poate sa fie aparata fara sa i se distribuie anti-aeriene care, ulterior, puteau fi folosite impotriva Israelului.

-  Karen Donfried este un vechi ofiter de spionaj pe Europa. Ea a condus pentru mult timp German Marshall Fund de la Berlin. Astazi, ea manipuleaza Uniunea Europeana pentru a masca interventionismul Washingtonului in Ucraina. In ciuda conversatiei telefonice a lui Neuland, ea a reusit sa-i faca pe europeni sa creada ca opozitia din Kiev vrea sa se se integreze lor si sa se bata pentru democratie. Desi mai mult de jumatate din agitatorii din Maidan sunt membri ai partidelor naziste si arboreaza portrete ale lui Stepan Bandera.

- In fine, Ricardo Zuniga este nepotul presedintelui omonim al Partidului National din Honduras, care a organizat puciurile din 1963 si 1972 facute in favoarea generalului Lopez Arellano. El a condus statia CIA din La Havana unde a recrutat agenti si i-a finantat pentru a forma opozitia fata de Fidel Castro. El a mobilizat extrema stranga trotkista venezuelenea pentru a-l rasturna pe Nicolas Maduro, presedintele Venezuelei, acuzat de stalinism.

Ansamblul operatiunilor este mediatizat sub conducerea lui Dan Rhodes. Acest specialist in propaganda a scris, deja, versiunea oficiala a lui 11 septembrie 2011, redactand raportul comisiei prezidentiale de ancheta. El a reusit sa stearga orice urma a loviturii de stat militare (puterea i-a fost retrasa lui G. Bush de la orele 10 dimineata pana seara; toti membrii cabinetului sau si cei ai Congresului au fost plasati in bunkere securizate pentru a li se “garanta securitatea”) pentru a nu fi amintite decat atentatele.

In aceste trei cazuri (Siria, Ucraina, Venezuela – n.n.), naratiunea SUA se sprijina pe aceleasi principii: acuzarea guvernelor de ucidere a propriilor cetateni, calificarea opozantilor drept “democrati”, impunerea de sanctiuni impotriva “ucigasilor” si, in definitiv, operarea unor lovituri de stat. 

De fiecare data, miscarea debuteaza cu o manifestatie in timpul careia opozanti pasnici sunt ucisi, si in urma careia cele doua tabere se acuza de violente. In realitate, forte speciale ale SUA sau ale NATO, plasate pe acoperisuri, trag atat asupra multimilor cat si a politiei (ne indoim, totusi, ca poate fi vorba despre forte speciale oficiale americane sau ale NATO – n.n.). Asa a fost cazul la Deraa (Siria) in 2011, la Kiev (Ucraina) si la Caracas (Venezuela) in aceasta saptamana. Autopsiile practicate in Venezuela au aratat ca doua victime, un opozant si un pro-guvern, au fost ucisi cu aceeasi arma.

Calificarea opozantilor drept “democrati” este un simplu joc retoric. In Siria, sunt takfiristi sustinuti de cea mai rea dictatura, cea a Arabiei Saudite; in Ucraina, cativa pro-europeni sinceri sunt inconjurati de numerosi nazisti; in Venezuela tineri trotkisti de familie buna sunt inconjurati de militii patronale. Falsul  opozitionist John McCain a sprijinit atat falsii, cat si realii opozanti locali.

Sprijinirea opozantilor tine de National Endowment for Democracy (NED). Aceasta agentie a guvernului american se prezinta, in mod mincinos, ca fiind un ONG finantat de Congres. Dar ea a fost creata de presedintele Ronald Reagan, in asociere cu Canada, Marea Britanie si Australia. Ea este condusa de ukraine-protests-mccain-murphyneoconservatorul Carl Gershman si de fiica generalului Alexander Haig (vechi comandant suprem al NATO, apoi secretar de stat), Barbara Haig. NED (in realitate, Departamentul de Stat) se foloseste de senatorul de “opozitie” John McCain.

Acestui dispozitiv apartine si Institutul Albert Einstein, un “ONG” finantat de NATO. Creat de Gene Sharp, institutul a format agitatori profesionisti in doua baze, in Serbia (Canvas) si in Qatar (Academia de schimb).

In toate aceste cazuri, Susan Rice si Samantha Power iau un aer ultragiat inainte de a adopta sanctiuni – imediat preluate si de UE – in timp ce ele sunt comanditarele violentelor.

Mai ramane sa reuseasca si loviturile de stat. Iar aici inca nu este castigata partida.

Washington incearca, astfel, sa arate lumii, ca inca este stapanul. Pentru a fi mai siguri de el insusi, a lansat operatiunile ucrainiene si venezuelene in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Era sigur ca Rusia nu va misca de frica sa nu-si vada sarbatoarea tulburata de atentate islamiste. Dar Soci s-a terminat la finele acestui weekend. De-acum, a venit randul Moscovei sa mute.

traducere de razbointrucuvant

pax-americana

 

*

 


Categorii

1. DIVERSE, America, Iran, Israel, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), Siria, Traduceri, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

60 Commentarii la “NOUL PLAN AMERICAN DE DOMINATIE GLOBALA. Cum actioneaza SUA pe fronturi multiple: Ucraina, Siria, Venezuela. Cum va reactiona Rusia?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @admin:

    Ma bazam pe afirmatiile lui Neagu Djuvara din “Civilizatii si tipare istorice un studiu comparat al civilizatiilor” referitor la tactica pamantului parjolit si eficienta ei.

    Citez: “..nu e mai putin adevarat ca elementul uman, sub forma energiei colective, este factorul esential, pentru a nu spune unic, al reusitei politice a unei societati. S-a insistat mult timp asupra bogatiilor naturlae, asupra situarii geografice si asupra altor factori exteriori. Un examen obiectiv al tuturor cazurilor de succes exceptional al unei rase va dovedi ca bogatia solului n-are nimic de-a face cu aparitia si avantul civilizatiilor. Pe un sol ingrat cum e cel al Greciei infloreste una dintre civilizatiile cele mai stralucitoare, in timp ce un sol bogat poate sa ramana in paragina multe milenii sau sa redevina desert dupa ce rasa care l-a fertilizat a dat semne de oboseala.[…]. Elvetia, Danemarca, Norvegia si Tarile de Jos nu au bogatii naturale, in termeni de civilizatie moderna. Si ce sa mai spunem de ridicare Germaniei si Japoniei din ruine sau despre construirea Israelului in desert?”

    Ed. Humanitas, Editia a III-a revazuta si adaugita

    Cum ar veni tot omul sfinteste locul asa parjolit cum o fi el.

    @ Tache ….Romania beneficiat si cand Rusia a fost tare. Regulamentele Organice, , Kiseleff, 1877( de fapt aici a fost slaba 🙂 )

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Regulamentul_Organic

  2. @ Sluga netrebnica:

    Partea buna a despartirii USL e macar ca s-a terminat, probabil ireversibil, cu orice posibilitate de inchegare a unei majoritati (doua treimi) necesare pentru modificarea Constitutiei – chit ca, de fapt, modificarea ei este necesara, insa s-a dovedit ca, de fapt, cutia pandorei se deschide pentru un rau mult mai mare. UDMR a mai tot fost la guvernare, sa vedem pana unde va merge Ponta cu cedarile anul asta, mai ales catre prezidentiale…

  3. @enkidu:

    Hmm… Djuvara? Cam subtire ca istoric si cam nul ca filosof al istoriei. Oricum, nu are legatura cu genul de abordare al lui Weiss, el acolo a gasit o descriere a pozitiei noastre in sistemul capitalismului occidental, Djuvara face panseuri despre legaturile intre vrednicia unui popor si resursele sale. Ce vrea sa zica Djuvara? Ah, ca noi suntem de vina? “Poporul”? Adica toti si niciunul si, in primul rand, nu conducatorii nostri, nu decidentii, nu “partenerii strategici”? Ei… nu chiar. E mai complicata treaba, iar cand altii iti parjolesc pamantul, ai fi tu vrednic, insa intelepciunea populara zice ca nu mai poti face din r… bici.

  4. @petru
    “De atunci i-a venit gand a culege din Sfintele Scripturi si de la dascalii Bisericii toate invataturile potrivite pentru un domn crestin,intr-un buchet de sfaturi catre Teodosie si ceilalti coconi.
    In noptile fara somn,Maria Sa a adunat cu rabdare toate florile invataturilor sfinte,ostenindu-se a le asterne in scris,ca sa fie mangaiere si povata fiilor nostri.
    Si sigur ochii lui Dumnezeu au privit spre nadejdea si credinta Mariei Sale,ce s-au topit in lacrimi in tarziul acelor nopti…”

    -“Maria Sa Neagoe Basarab-Insemnarile M.Platonoda….”-

    Aceste invataturi le cautam si noi aici,caci “La cer ne cheama Dumnezeu sa fim in a Lui turma!”

  5. @petru
    eu personal nu am nici un merit,deci nu aveti de ce sa-mi multumiti,toata viata n-am facut decat pacate,am fost numai de ras si ocara oamenilor…deci nimic bun la mine,tot ceea ce-i bun si frumos e de la Dumnezeu!

  6. @ tache

    ” Tezele extreme (ca să nu spun extremiste), cum că americanii vor distrugerea Ortodoxiei rusești sau că, dimpotrivă, vor libertate și democrație pentru ucraineni sunt la fel de naive și păguboase.”
    …..

    Sint mai multe nivele de activitate umana,atit in viata omului,cit si in cea a omenirii.

    La nivel politic si economic,pare a fi adevarat ce ai spus tu,elitele economice si politice isi urmaresc propriile interese.

    La nivelul cel mai inal insa,care ar fi inima omului respectiv in societate Biserica sau in celalta parte elitele secrete,ar trebui sa vorbim de sacru,de credinte,de legatura cu Dumnezeu sau cu Lucifer.

    Elitele religioase “americane” care se afla pe cel mai inalt nivel de conducere al societatii,stiu ca daca vor sa supuna intreaga omenire,sa creeze un om de tip nou…atunci trebuie sa actioneze in aceasta zona,a sacrului,a relatiei omului cu Dumnezeu,a credintei.Cum au incercat si comunistii,mai ales in centrele de tortura si reeducare,dar si mai soft in propaganda si modelul socio-economic cotidian.Si au esuat…

    De aceea si lupta impotriva ortodoxiei si a lui Iisus Hristos Dumnezeu,a crestinilor.La nivelul societatilor,prin inventarea de “drepturi ale omului ” care sint in contradictie cu convingerile religioase ale oamenilor,urmind ca aceste noi drepturi sa aibe prioritate si sa anuleze credintele.Cred ca pe aceasta cale vor aparea drepturi noi,care vor face imposibile tainele Bisericii,spovedania si impartasania.Apoi prin drepturile femeii,vor anula si taina preotiei,vor goli muntele Athos,etc.Prin calul troian din interiorul Bisericii,numit ecumenism,ne vor lasa si fara Capul Bisericii,Iisus Hristos Dumnezeu,punind in locul Lui un om,pe papa infailibil( cind striga de pe catedra ) de la Roma.Dupa aceasta,ne vor lasa si fara Sfinta Liturghie,insailind in locul ei o caricatura ecumenista,precum adunarile lor.

    Acum,daca toate acestea se vor intimpla in Uniunea Europeana si America,care sint controlate de ei,iar Rusia ar ramine inca o tara libera si crestina,nu este clar ca acei dintre crestini care vor sa se mintuiasca vor imigra in Rusia,intarind-o pe aceasta ? Mai pot reeduca ei oamenii prin “drepturile omului ” in viata cetatii si prin ecumenism in biserica ? Mai greu si nu global.

    De aceea,fiecare in gastile lui,”americanii ” vor incerca sa ingenuncheze Rusia pe orice plan,religios,politic,economic,militar,propaganda…pentru a avea astfel drum liber la instaurarea dictaturii globale,in numele “iubirii,pacii,drepturilor omului,credintei in Dumnezeu…) adica exact ceea ce le lipseste lor.

  7. Pingback: Ipocrizia “solutiei diplomatice”: Rebelii jihadisti si “Statul Islamic al Levantului” fac RAVAGII in continuare in SIRIA - Recomandari
  8. @Soram

    “toata viata n-am facut decat pacate,am fost numai de ras si ocara oamenilor…”

    Luand pe umeri crucea strange o cu putere
    Si du pana la sfarsit chinul incercarilor
    Sfasierea durerilor si primeste cu bucurie
    Piroanele intristarilor ca pe o coroana a slavei
    Si aruncat in fiecare zi in lancile ocarilor
    Si lovit cu pietrele tuturor necinstelor
    Varsand lacrimi in loc de sange
    Ca totul izbuteste plansul de fiecare zi.
    Iar rabdand batjocuri si palme cu bucurie
    Partas al dumnezeirii si al Slavei mele vei fi
    Si de te vei arata pe tine urma tuturor
    Si sluga si rob te voi arata, pe urma
    Primul intre aceia toti precum am fagaduit.
    ………….
    Sf Simeon noul teolog

  9. Doamne ajuta!Sa ne intareasca Bunul Dumnezeu intru intelepciune si pricepere,sa ne purtam fiecare crucea!
    De aceea ne si adapam aici din apele scrierilor duhovnicesti.

  10. Pingback: CRIZA DIN CRIMEEA. Inca o provocare: “ATAC RUS” … FARA ARME (!) asupra unor NAVE ucrainene. Care este explicatia MANIPULARILOR recente? CE URMARESTE SUA SI CUM SE POATE TRECE DE LA RAZBOIUL “SOFT” LA CEL “HARD”? -
  11. Sep 27, 2013
    Icoane si fresce din Ukraina care plang
    http://www.youtube.com/watch?v=XytJgPkXb9Q
    Filmarea pare sa fi fost facuta intr-o biserica greco-catolica

  12. Pingback: Ministru eston: LUNETISTII CARE AU UCIS IN MAIDAN ERAU ANGAJATI DE PRO-EUROPENI/ Tulburari si ciocniri la DONEȚK [video]/ Surse: nava americana in Marea Neagra/ Romania si Polonia: gazde ale unui EXERCITIU NATO? - Recomandari
  13. Pingback: George Friedman: CARE E MIZA RUSIEI IN UCRAINA?/ Analist rus: “DE CE VA FI RAZBOI?”/ Dan Dungaciu despre posibilitatea unui CONFLICT MILITAR in Ucraina/ ROMANIA: IN PRIMA LINIE A OFENSIVEI OCCIDENTALE IMPOTRIVA RUSIEI. Seful Pentagonului vine
  14. E suspectă criza guvernamentală de la București, foamarea unui si acelasi cabinet, cu criza de la Kiev, Unii atacă alții mimează retragerea geopolitică, cînd în joc sunt puse interesele naționale ale DacoRomâniei. Ucraina este un produs al putchiului din octombrie 1917. Apoi profitînd de ATENȚIE SLĂBICIUNEA vecinilor. și-a extins spațiul teritorial prin inșelăciune. Dacă la Balta era în 1924 capitala RASSM căți etnici români ce vorbeau și studiau româna in 1938 mai sunt acolo ?? De ce acel teritoriu nu a fost alipit viitoarei RSSM, formate ilegal în august 1940?? De ce a fost atacată Putna și mai să o ocupe in uiunie 1940 ?? De ce nu este retrocedat teritoriul anexat în anii 40 de guvernările nestaliniste după anii 90 ?? Sunt întrebări la care merită să mediteze și UE și membrii ei fiecare în parte . E cert faptul, Ucraina s-a format în baza rapturilor țariste și bolșevice din anii 1812 si 1940. Acum ar trebui să triumfe adevărul istoric și dreptul internațional. Putem oare prin rapturi istorice să făurim o Europă unită ???

  15. Mai Andrei, tu esti platit sa palavragesti aici pe marginea acestui articol… sau esti angajat permanent la zvonisti si samanta de confuzie …sau esti analist politic pro-demopcratie..expansionista..parerile pot fi spuse odata dar tu latri la toti cei care scriu si invers..lasa-ne ma frate in pace cu vrajeala

  16. Pingback: Bashar al-Assad ales presedinte. VOTUL MAJORITATII siriene este pentru americani “UN MARE ZERO”/ Ucraina PREIA CONTROLUL in multe orase EST. Luptele continua in LUGANSK, DONETK, SLAVIANSK/ Seful Pentagon in Romania - Recomandari
  17. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: “Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si
  18. […]
    “Cozile la magazine care se întind pe străzi întregi reprezintă o imagine obişnuită acum în ţara ce aparţine Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Trupele Gărzii Naţionale au fost scoase în stradă pentru a menţine ordinea, însă frustrarea se acumulează în timpul orelor de stat la coadă la alimente.”
    […]

    Stire completa: http://adevarul.ro/international/in-lume/criza-loveste-venezuela-oamenii-ajuns-fure-alimentele-camioanele-livreaza-supermarketuri-1_54c52d30448e03c0fdf2fa8f/index.html

  19. Pingback: Paleoconservatorul american Pat Buchanan critica implicarea SUA in Ucraina: SE FOLOSESTE SUA DE ONG-URI PENTRU A SUBMINA REGIMURI POLITICE? | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: HAOS, FOAMETE, COLAPS SOCIAL SI ECONOMIC IN VENEZUELA (Video). Rezultatele unei inginerii sociale esuate sau consecintele unui razboi economic? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare