Sfantul Sinod al BOR sustine ALTERNATIVA PENTRU CARDUL DE SANATATE! Sinodul a discutat si masuri pentru mentinerea OREI DE RELIGIE

17-12-2014 2 minute Sublinieri

sinodul-bor

Întrunit în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală în zilele de 16 şi 17 decembrie 2014, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române aluat act cu îngrijorare de decizia discriminatorie şi umilitoare pentru ora deReligie Curţii Constituţionale a României din 12 noiembrie 2014. În acest context, Sfântul Sinod a hotărât:

–   Informarea de către Centrele eparhiale a profesorilor de religie şi a părinţilor că până la adoptarea de către Parlamentul României a unei noi forme a Legii Educaţiei Naţionale (nr. 1/2011) statutul consacrat al orei de Religie rămâne nemodificat. Profesorii de religie şi părinţii trebuie să facă publice cazurile din şcoli în care se încearcă descurajarea participării elevilor la ora de Religie.

–  Încheierea de parteneriate între parohii şi şcoli pentru dezvoltarea cooperării cu scopul ajutorării elevilor din familii sărace sau cu risc de abandon şcolar şi pentru susţinerea şi îmbunătăţirea predării orei de Religie.

–    Aprobarea iniţiativei părinţilor de înfiinţare a Asociaţiei Părinţi pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local.

–   Solicitarea de către Patriarhia Română a convocării unei întruniri extraordinare a Consiliului Consultativ al Cultelor din România pentru stabilirea unor măsuri şi acţiuni comune tuturor Cultelor în vederea susţinerii statutului actual al orei de Religie în învăţământul de Stat.

Sfântul Sinod a hotărât cooperarea cu Ministerul Sănătăţii pentru prevenirea bolilor şi ajutorarea bolnavilor, precum şi susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care din motive de conştiinţă sau religioase refuză Cardul Naţional de Sănătate.

*

*


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Educatie, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Ierarhi romani, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Sfantul Sinod al BOR sustine ALTERNATIVA PENTRU CARDUL DE SANATATE! Sinodul a discutat si masuri pentru mentinerea OREI DE RELIGIE

 1. Doamne ajuta!

 2. Bravo!!! Acesta este rolul Sfantului Sinod, sa spuna adevarul si sa lupte pentru aflarea lui cu orice risc.Numai asa ne mai putem reveni din starea trupeasca in care am ajuns aproape toti.

 3. Sa vedem cum se va materializa!
  Ne bucura aceasta atitudine!

 4. Multumim Domnului!
  Doamne, iarta, miluieste si mantuieste pe membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
  Amin.

 5. Pingback: Vasile Astarastoaie promite ca va exista ALTERNATIVA la CARDUL ELECTRONIC [audio]. In schimb, Parintele Vasile Raduca da cu bata in balta, persifland si ridiculizand pozitia celor care resping cardul - Recomandari
 6. Rămâne să mai iasă și din ecumenism, să anatemizeze toți ereticii și să canonizeze Sfinții Închisorilor !

 7. Pentru ca tot împrumutam totul din “Vest”, gasiti un link despre persecutia crestinilor in SUA de pe site-ul Avocatului Poporului/public. Ne putem da seama ce vine si asupra noastra, pentru ca America e modelul suprem de societate libera si democrata (a se citi inrobita si dictatoriala).

  http://www.publicadvocateusa.org/news/article.php?article=9935

 8. Pingback: In ciuda sincopelor si a opozitiei medicilor, autoritatile vor sa faca utilizarea CARDURILOR DE SANATATE OBLIGATORIE de pe 1 februarie - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare