IMPORTANT! Sinodul Mitropoliei Moldovei cere autoritatilor CONSTITUTIE CRESTINA prin mentionarea BISERICII, FAMILIEI si GARANTAREA OREI DE RELIGIE

6-03-2013 1 minut Sublinieri

O PRIMA SI MULT-ASTEPTATA REACTIE DUPA AGRESIUNILE CAPMANIILOR DE LOBBY ATEIST SI PRO-HOMOSEXUALITATE

SINODUL MOLDOVEI

În ziua de 5 martie 2013, la Reşedinţa mitropolitană din Iaşi, s-a întrunit, în şedinţă de lucru, sub preşedinţia IPS Părinte Mitropolit Teofan, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pe ordinea de zi a şedinţei, la care au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, PS Corneliu, Episcopul Huşilor, PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-au aflat mai multe probleme privind viaţa bisericească din Moldova, care sunt de competenţa Sinodului mitropolitan. Dintre hotărârile luate şi subiectele abordate, cu acest prilej, amintim:

– Necesitatea de a identifica locurile din teritoriul canonic al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei unde se află înhumaţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, care să fie pomeniţi în ziua mutării acestora la Domnul.

– Importanţa intensificării misiunii în zonele în care au apărut persoane sau mişcări eterodoxe, dar care activează sub aparenţa unui cult ortodox.

– Aprobarea tematicii şi bibliografiei orientative pentru obţinerea gradului I în preoţie.

– Analizarea unui raport privind situaţia şi activităţile Asociaţiei „Oastea Domnului“ pe cuprinsul teritoriului canonic al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

– Analizarea datelor statistice referitoare la structura confesional-religioasă în judeţele din regiunea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în perioada 1992-2011.

– Iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii sau revizuirii, în viitoarea Constituţie a României, a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, evidenţierea rolului pe care Biserica Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în istoria ţării, a necesităţii predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor aflaţi în afara graniţelor ţării.

De asemenea, în cadrul şedinţei, au mai fost analizate şi alte probleme de ordin pastoral-misionar, administrativ-economic, precum şi unele aspecte de disciplină bisericească. (Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor)

IPS Teofan cu crucea inainte

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, IPS Teofan, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “IMPORTANT! Sinodul Mitropoliei Moldovei cere autoritatilor CONSTITUTIE CRESTINA prin mentionarea BISERICII, FAMILIEI si GARANTAREA OREI DE RELIGIE

 1. DOAMNE, AJUTA!!

  Ca draga imi e Moldova noastra cu ierarhii si manastirile ei, cu istoria ei!
  Umbland mai mult in zona aceea in ultimul timp, tind sa cred ca acolo este inima Romaniei! Multa credinta este acolo! Parca intru in alta tara, si clima e atat de diferita si oamenii si locurile.

  Tine-ni-l, Doamne, pe arhiereul nostru, IPS Teofan, sanatos, credincios si drept invatand cuvantul Dumnezeului nostru!
  Sa ne rugam ca si alti ierarhi sa ia pozitie in toate aspectele atat de importante pentru credinta noastra: miscarile ateiste (antiBiserica, antiOrtodoxie, antiCredinta), avortul, educatia religioasa, miscarile si activitatile pseudo ortodoxe, propaganda homosexuala in educatia copiilor, ecumenismul, preoti cu conduita morala nepotrivita, jefuirea tarii si imbolnavirea cu buna stiinta a mediului si a populatiei din anumite zone, si cate altele.
  Avem nevoie mare de ierarhii nostri, sa ia pozitie, sa fie alaturi de noi!
  Pe cata ne este insa nevoia noastra de mare, pe atata sa ne fie si rugaciunea catre Domnul pentru acestia! Ca ei sunt neputinciosi, dar pentru rugaciunile noastre poate se indura Dumnezeu de noi si ii intareste!

  Cum sa ne dea noua Domnul, arhierei puternici, daca noi nu ne ridicam glasul rugaciunilor pentru ei in fiecare zi?!
  Tare draga imi este cantarea aceasta: Pe Stapanul nostru, IPS Teofan, Doamne, il pazeste, intru multi ani!

 2. foarte bine pusa problema ! ca tot vor sa faca referendum pentru revizuirea constitutiei . apai s-o revizuiasca cum trebe!

 3. M-as multumi si cu textul din constitutia ungara, daca l-ar insera in a noastra:
  1. “recunoaştem rolul creştinismului în prezervarea naţionalităţii noastre. Apreciem variatele tradiţii religioase din ţara noastră”.
  2. “Ungaria va proteja instituţia căsătoriei ca unire între un bărbat şi o femeie stabilită prin decizie voluntară şi familia ca bază a supravieţuirii naţiunii.”

 4. Maine este Dezbaterea ştiinţifică naţională cu tema:

  Revizuirea Constituţiei: necesitate, oportunitate,obiective posibile, care va avea loc joi,7 martie 2013, ora 9:30, in Aula Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125).

  http://www.acad.ro/com2013/doc/d0307-InvitatieICJ.pdf

 5. Doamne ajuta
  Mare bucurie ca s-a luat atitudine, asteptam sa citesc aceasta ca oxigenul este asa de minunat sa vedem ca Bunul Dumnezeu lucreaza prin ierarhii nostri. Tot citeam pe internet si ma gindeam pe noi nimeni nu ne apara nimeni din cei mari nu spune nimic fata de toate uriciunile care au venit in tara noastra. Ne rugam Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului si la toti Sfintii sa ne ierte si sa ne apere.
  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu pentru rugaciunile preacuratei Maicii Tale si pentru ale tuturor Sfintilor tai milueste-ne pe mine pacatoasa.
  Pe stapinul si arhiereul nostru IPS Teofan Doamne il pazeste.

 6. in sfarsit, ceva concret!!! Ma bucura stirea, desi e paradoxal si urat ca a ajuns sa fie atat de mare nevoie de protectie LEGALA a religiei, a familiei si a altor valori evidente. Asta e un real pas inainte. Singurul lucru la care sunt sceptic se refera la ,,sensibilizarea autoritatilor”, dar lupta TREBUIE dusa! Dumnezeu sa le dea putere acesor primi slujitori ai Lui!

 7. Pingback: Dumnezeu in Constitutie? Aparatorii nechemati ai STATULUI LAIC CRITICA propunerile Sinodului Mitropolitan al Moldovei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Patriarhul Daniel pune SURDINA initiativei Mitropolitului Teofan pe tema REVIZUIRII CONSTITUTIEI IN TERMENI CRESTINI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Mitropolitul Laurentiu Streza despre MENTIONAREA LUI DUMNEZEU IN CONSTITUTIE [audio] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Dumnezeu in Constitutie. STAT LAIC, STAT ANTICRESTIN sau stat care recunoaste TRADITIA CRESTINISMULUI RASARITEAN? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: IPS Laurentiu Streza al Ardealului: PLATIM LA STAT MAI MULT DECAT PRIMIM/ Sondaje despre CONSTITUTIA CRESTINA, RELIGIA LA SCOALA, TAXAREA BISERICII si GAZELE DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: ADN pentru CONSTITUTIE REPREZENTATIVA (comunicat) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Patriarhia reactioneaza la amendamentul pro-homosexualitate al PNL si cere ADOPTAREA DEFINITIEI CASATORIEI TRADITIONALE IN NOUA CONSTITUTIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Coalitia pentru Familie: peste 70 de ONG-uri cer amendament PRO-FAMILIE in Constitutie si eliminarea amendamentului referitor la discriminarea pe baza de "ORIENTARE SEXUALA" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: MITROPOLIA MOLDOVEI APARA FAMILIA! Sinodul Mitropolitan de la Iasi face un APEL catre parlamentari pentru a nu lasa deschisa posibilitatea LEGALIZARII CASATORIILOR HOMOSEXUALE: "Nu putem tacea si ramane indiferenti!" - Razboi întru Cuvânt - Re
 16. Pingback: Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: PREDICI AUDIO la Duminica tuturor sfintilor: TRAIREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU IN ADEVAR SI IUBIRE in fata vuietului de minciuni ale Amagitorului: “A zis Dumnezeu sa nu curvesti? Dar oare nu vezi ca toata lumea face aceasta?”. DE CE ALEGEM TULBU
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare