Siria: ASSAD s-ar fi refugiat pe o nava de razboi pazita de fortele navale rusesti

17-01-2013 1 minut Sublinieri

Preşedintele sirian Bashar al Assad împreună cu familia sa şi cu cei mai apropiaţi oameni ai lui de la putere s-au retas în secret pe o navă de război, pe coastele siriene, unde sunt păziţi de forţele navale ruse din zonă, a dezvăluit cotidianul saudit Al-Watan, citat de site-ul timesofisrael.

Şi-a pierdut încrederea

Surse din serviciile de spionaj, care pretind că sunt bine informate, au mai precizat pentru cotidianul saudit că Assad călătoreşte cu elicopterul în teritoriu, cu ocazia reuniunilor oficiale ce se desfăşoară în palatul său prezidenţial de la Damasc, pentru că şi-a pierdut încrederea în măsurile şi gărzile lui de securitate şi chiar în unii dintre membrii familiei sale.

Al-Watan dezvăluise anterior că serviciile secrete iraniene reuşiseră să îl recruteze pe unul dintre verii lui Assad pe linie maternă, colonelul Havez Makhlouf şi pe unii dintre colaboratorii acestuia din aparatul de securitate sirian, provocându-i lui Assad temeri pivind existenţa unor breşe de securitate, mai scrie timesofisrael.

Variante

De asemenea, surse din cadrul serviciilor secrete au mai dezvăluit cotidianului saudit că Assad se teme de înaintarea forţelor opoziţiei către Damasc şi că acesta ar fi fost unul dintre motivele ce l-au determinat să aleagă retragerea pe nava de război şi protecţia rusă, având astfel la îndemână alternativa unei refugieri imediate în Rusia.

Moscova a apreciat un discurs de săptămâna trecută rostit de Assad, prin care preşedintele sirian oferea poporului său alternativa unei încetări a ostilităţilor care durează de 22 de luni: convocarea de alegeri generale şi formarea unui nou Guvern. (S.Stancu)

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Siria: ASSAD s-ar fi refugiat pe o nava de razboi pazita de fortele navale rusesti

  1. Pingback: Sfarsitul pentru ASSAD? Premierul Rusiei Medvedev vorbespre despre “EROAREA FATALA” a liderului Siriei/ Israelul ameninta cu ATACURI PREVENTIVE si Iranul cu retorsiuni - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare