PĂRINTELE DAN BĂDULESCU (video, text): “Avem nevoie de un „rapel” față de VIRUSUL DICTATURII. Să fim cu trezvie, fără panică, nici cu încrederea prostească în autorități!”. PANDEMIA DUHOVNICEASCĂ și “PĂCATUL” NE-VACCINĂRII

17-07-2021 Sublinieri

Fragment din predica la Sf. Ap. Petru și Pavel (29 iunie 2021):

Avem nevoie de un „rapel” față de „virusul” dictaturii

[…] Acuma, sigur că exemplul lor [al Sfinților Apostoli] este de întărit și pentru noi, cei de azi, care nu avem de a face cu persecuția lui Nero. Știți ce însemna Nero: era și tiran și nebun. Și la Roma el domnea. Și ce-au pățit creștinii de-atunci, iarăși, ați citit, ați văzut filme, știți și Quo vadis (romanul lui Henryk Sienkiewicz – n.n.) și ce să mai spunem… Nu trăim noi asemenea vremuri și persecuții, pentru că nu le-am putea suporta. Suntem mult prea “mămăligi” ca să ducem asemenea prigoană. Dar fiecare are porția lui, cât poate să ducă. Zice: să nu dea Dumnezeu omului cât poate să ducă, dar și spune că „Nu veți fi ispitiți mai mult decât puteți duce.” Și noi suntem ispitiți atât cât putem duce. Prigoana pe care o trăim și o vom trăi în continuare este după puterile noastre. Deci, haideți să nu comparăm exact, „dar uite, pe ceilalți îi dădea la lei și pe noi de vaccinează.” Nu așa! Sunt proporții.

Numai că, în cazul nostru, ne gândim așa, că nu poți evita asta: „vaccin-anticorpi-virus, vaccin-anticorpi-virus”. Deci asta e o mantră, o chestie pe care o auzi de zeci de ori de un an și ceva încoace. Uite, suntem la mai bine de un an de când auzim zilnic numai asta: „virus, vaccin! Atunci hai să vorbim și noi în limbajul ăsta, nici nu știu dacă-i de lemn sau de ce-o mai fi, dar să punem un conținut mai uman și mai creștin în el.

Avem de-a face, iubiți credincioși, cei de peste 40-50 de ani, cu un fel de rapel. Știți ce-i rapelul, să ai vaccinul prima doză și  o faci pe-a doua. Care este însă virusul? Nu de covid vorbesc, ci de virusul tiraniei și al dictaturii și al Antihristului și al Satanei.

Iubiți credincioși, la un moment dat Sfântului Petru i s-a spus un cuvânt foarte greu. Că a zis: „Doamne, să nu-ți fie aceasta…, stai că te apărăm…” Zice: [Mergi] înapoia Mea, satană!” Vade retro satana! I-a zis. Mergi înapoia Mea.Marș! Marș înapoia mea, satană!” Așa ar suna. Păi cum e să-ți zică așa?! Și i-a zis Hristos Dumnezeu. Ce înseamnă satana? Zicem noi: „Păi înseamnă „dracul”. Nu! „Satanael”,satana”  înseamnă „potrivnicul” sau „vrăjmașul”, iar „El” = Dumnezeu. „Satana” înseamnă „vrăjmașul”. Și noi îi spunem uneori diavolului „vrăjmașul” sau „potrivnicul”, „cel potrivnic”, pentru că traducem acest „satana”. Dar să știți că și un om poate să fie satana, adică și satanael, potrivnicul lui Dumnezeu; dacă tu ești om, devii satană. Și satanist” asta înseamnă. Nu trebuie să fii neapărat drac, diavol. Și poți să fii un om. Un om satanic. Adică un om vrăjmaș. Și al cui? Prin „satană” se înțelege întotdeauna vrăjmașul lui Dumnezeu, nu al meu sau al tău sau al unui alt om. Acela nu e satană. Când spui „satană”, este vorba de vrăjmașul lui Dumnezeu. Și noi avem de-a face cu niște conducători satanici, care nici măcar nu s-ar supăra dacă le-ai zice asta, cred. Pentru că ei, dând legile vădit antihristice și anti-bisericești, sunt satane. Nu le-am zis „draci”, sau „draci împielițați” cum zice poporul. Drac împielițat e un om, nu? Dar „satana” înseamnă ca tu să fii potrivnicul lui Dumnezeu.

Noi am trăit 40 de ani cu niște conducători și legi satanice și antihristice și atee pe față, direct. Atunci am luat prima „doză”. Acuma au trecut 30 de ani, s-a slăbit. Ne trebuie și „rapelul”. Și uite, vine acuma altă dictatură. Nu mai e aceeași, nu mai e Ceaușescu, nu mai e marxism, nu mai e comunism, acuma e NEO-. Altă formă. E covidism, nu mai e comunism. Educație sexuală, LGBT…, BLM. Vin tot felul de cuvinte și vorbe din astea. Alte forme cu același duh.

Dar noi, ăștia, mai bătrânii, nu trebuia s-avem „anticorpi”? Pentru că am trecut prin chestia asta. S-au mai slăbit, mai facem un rapel, zice Domnul. Vă mai trimit una ca să vă mai întăriți. Mai rău e cu cei mai mici, cei sub 40 de ani, 30 de ani, că erau mici sau nici nu erau născuți, născuți după 90. Ei nu știu cum e cu dictatura și cu teroarea asta. Pentru ei, sunt vorbe.Băi, tăticule, știu că era unul, Ceaușescu, și n-aveam curent, n-aveam lumină, n-aveam voie să ieșim nici în Bulgaria…” Astea sunt niște povestiri, așa… Nu le-au trăit. Dar cine le-a trăit, ar trebui să fie mai tare și să facă față mai ușor acestei situații și s-o recunoască.  Să zicem: „Ăștia sunt! Uite-!” Numai că s-a schimbat vântul. Atunci bătea dinspre Răsărit, din URSS, acum bate dinspre SUA, dar tot vântul ăla e.

Asta este situația și e răul spre bine. E ceva satanic, e diavolesc, dar prin necazuri și prin suferințe și prin scârbe, zice, „e calea cea strâmtă și cu scârbe”, așa e expresia care duce la rai. Nu calea largă și cu bucurii. N-a zis așa, că „în lume necazuri veți avea”? Sau a zis invers? A zis: „În lume va fi grozav, minunat! O să vă distrați și-o să fie bine”? Așa a zis Domnul?? N-a zis așa. A zis: „În lume necazuri…”. Dar sunt bune la ceva? Uite că da. Că așa te întărești. Când ai bucurii și o duci ușor și-i plăcut, te fleșcăiești. Și-i vedeți pe aceștia care nu se pot îndura, care sunt la multinaționale, au bani, merg colo, colo, azi în Grecia, mâine în Spania,  au vile… Pentru asta nu pot renunța la ele și vor face toate compromisurile, și apostazie și orice. Noi, cei care am dus-o mai greu și mâncam ceapă și margarină în loc de unt, ar trebui să ni le reamintim, că le-am uitat. 30 de ani n-a mai fost așa. Dar ne amintim ușor și au grijă și ăștia să ni le reamintească. Nu penuria de-atunci, iubiți credincioși, că atunci nu se găsea ulei decât pe rație… Nu asta [este problema]! Pentru că acuma te uiți și zici: „Nu știu, ce ulei să iau? Dar care unt? Ăla sărat?” Nu așa! Și ce cafea? Atunci luai „nechezol”. Acum ai o mulțime de feluri. Nu la asta mă refer. Știți și dumneavoastră ce vreau să zic. Și e cald în casă. Iarna am scos limba. Înainte erau 10°C. Nu asta se întoarce. Poate o veni și asta, dar să vă gândiți la alt gen care n-a fost pe vremea aia. Nu era cu LGBT și cu toate chestiile astea. Sunt și noutăți. Dar să fim pregătiți cu duhul, că putem face față acestora.

Sunt unii îngroziți: Aoleu, ce-i așteaptă pe copii! Ce ne-așteaptă și pe noi! Văleu, văleu, văleu! Păi ne-așteaptă, dar uitați ce-au pățit creștinii la Roma, ce-au pățit Sfinții Apostoli: Pe unul l-a răstignit cu capul în jos, la altul i-a tăiat capul. Ce să spun… Dar nu aste-i problema. Problema este că un creștin se va mântui și prin nițică suferință și prin multă teroare și așa mai departe. Tot spre binele nostru le trimite și le lasă pe aceste satane. Deci, v-am zis, satane nu sunt draci împielițați, sunt oameni. Și Antihrist, apropo, nu va fi un diavol, decât tot un om. Om născut dintr-o femeie, nu un diavol încarnat, că diavolul nu se poate întrupa. Deci și ăla va fi tot om. Așa că la asta mă refer. Și noi, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu rugăciunile Sfinților Apostoli, să ne mântuim! AMIN!

***

Fragment din predica la Sf. Nicodim Aghioritul (14 iulie 2021):

Se lățește o pandemie duhovnicească

Noi traversăm de un an și jumătate o perioadă care nu este deloc firească și normală, chiar în parametrii noștri. Nu mai comparăm cu Grecia de-atunci, când și ei duceau o perioadă foarte grea, nu era o perioadă bună nici a lor, dar astăzi sunt alte greutăți și alte ispite și alte probleme. Nu seamănă deloc ce vorbim, nici cu Țara Românească de-atunci cu ce e acuma. Noi totuși trăim acum și aici și ne interesează și a rezolva aceste probleme de acum și aici, pentru că ele se leagă, cele duhovnicești și cele trupești, chiar de ar fi foarte deosebite și distincte, sunt într-o strânsă legătură. Nu sunt total separate, pentru că omul este suflet și trup, care iarăși, sunt total diferite, sufletul e ceva cu totul altfel decât trupul, dar ele sunt unite și așa ești viu. Căci dacă ele se despart, aceasta este definiția morții. Noi atunci spunem că omul a murit, când sufletul s-a despărțit de trup. Și s-a despărțit ireversibil, nu temporar; nu se mai întoarce.

Deci, să ne fie foarte clar că și aceste aspecte sociale, economice, aspectele de astăzi ne influențează și viața duhovnicească. Și viața noastră duhovnicească suferă la modul concret.

Din ce observăm și noi, duhovnicii, dar și dumneavoastră, se vede cu ochiul liber, se întețesc cazurile de… nu știu dacă să-i spun nebunie, dar oricum, de ceva de genul acesta, de deranjamente mentale și de răutate. Și înainte existau deranjamente mentale și răutăți. Au fost dintotdeauna. Dar în această perioadă ele se întețesc. Și nu numai astea două, ci și de tocire a discernământului. Și din păcate și din nefericire, trebuie s-o spunem cu tristețe, implicit și inclusiv în cadrul Bisericii, și în cadrul monahismului, și în cadrul Muntelui Athos. Nu scapă nimeni. Deci este o chestie… PAN-demie. „Pan” înseamnă „tot”, deci se cuprinde întreaga omenire de ceva. Și de ceva rău. Bun nu e. Nu e numai o pandemie medicală sau de virus; sunt și alte genuri de pandemii. Și noi ne ocupăm în Biserică nu atât de infecții, că nu suntem spital, ci de infecțiile mentale și duhovnicești. Se constată lățirea unei pandemii duhovnicești. Cu aceasta trebuie să ne ocupăm noi intensiv, pentru că este cu mult, infinit mai importantă decât cea trupească. Pentru că omul tot trebuie să moară de ceva, așa zice poporul. Că n-ai murit de aia, ai murit de bătrânețe. N-ai murit de covid, ai murit de orice altceva.  Deci asta e o lege a firii, nu scapi de ea, îmbătrânești și mori. Sau mori tânăr. De murit nu scapă nimeni. În vreme ce partea cealaltă, când ne referim la moartea duhovnicească, acolo nu este o lege implacabilă. De ea se poate scăpa și se poate și “imuniza”, ca să ne exprimăm în terminologia de-acum. Nu zic chiar să-ți faci un vaccin, că nu mi-a plăcut comparația că „Sfânta Împărtășanie e cel mai bun vaccin”.  Am înțeles, cine a făcut-o ce-a vrut să zică, dar mi se pare nefericită pentru că e prea de tot.

Vaccinul acesta se transformă într-o armă contra noastră, până la urmă, în loc să ne fie benefic. Pentru că insistența cu care este promovat și impus, deși legal nu se spune că este obligatoriu (așa ne zicea broșura aceea pentru preoți, că este opțional, așa începea, „folositor”, „opțional”); ce opțional să mai fie?! Opțiunile se restrâng, se fac discriminări pe față între cei care-l fac și cei care nu-l fac. Și aceste măsuri luate de autorități alimentează, iubiți credincioși, așa-zisele „teorii ale conspirației”, pentru că sunt tot felul de teorii, cum se spune, de ipoteze, de oameni care vin chiar din lumea medicală, nu sunt scoase de amatori, de pescari care-și dau cu părerea sau de popi. Nu, chiar sunt medici. Medici meseriași, profesori universitari care vin și contestă. Și cum să nu ne alimentăm noi aceste teorii din faptul că devine cel puțin suspectă insistența autorităților în a impune? Și a autorităților nu române, ci pe plan mondial. De ce se cramponează: „Faceți-l! Faceți-l! Faceți-l!” ?! Când este ceva experimental, de-abia apărut, nu se știu efectele, poate să ducă și la moarte… Este exact ce-ar trebui să fie, exact ca în broșura aia: „Iubiți credincioși, uitați, ni s-a transmis că este opțional. Deci, dacă vreți să-l faceți bine, dacă nu, nu.

Dimpotrivă, auzim semnale și din lumea bisericească. Nu de la noi, de pe alături; nu mai spun cine și de unde, că se vorbește de la înalt nivel cu cârja arhierească în mână, că cine nu se vaccinează face un mare păcat. I-auzi! Te pomenești c-o să ajungă  în chestionarul de spovedanie printre altele: „Ai curvit? Ai fumat? Ai băut? Ai venit la biserică? Te-ai vaccinat? – Nu?? Oprire de la Împărtășanie 8 ani și 50 de mătănii pe oră!” Deci ce se întâmplă aicea? Eu am spus-o așa, oarecum glumeț, dar știți, haz de necaz. Cum poți să spui că a nu te vaccina e un păcat? Ce păcat? Că zice că dai mai departe boala. Păi, iubiți credincioși, ăia care spun asta n-au internet? Unde trăiesc? În Siberia?! Unde sunt? În cosmos?! Ei nu știu că și cei vaccinați pot transmite mai departe, conform acelorași teorii? Zice: „Vaccinul te face să faci o formă ușoară”, dar nu zice că nu mai ești contagios. Că de aia zice „Pune-ți mască în continuare!”. „Păi ăla e vaccinat. – Nu-i nimic, să stea în carantină!” Păi… Din moment ce nu te asigură că tu nu ești contagios mai departe, ce păcat este că nu te-ai vaccinat?! Că ăla care s-a vaccinat și-a făcut și rapel, ține și mască și poate să fie și bolnav și contagios. Vă dați seama? Ce v-am spus?! Ori s-a tocit discernământul, ori mentalul nu stă bine, ori răutatea, ori lăcomia de bani, nu știu, ceva nu e în regulă. Să nu ascultăm asemenea îndrumări bisericești! Sigur că o să spuneți: „Bine, ele sunt acolo și treaba lor.” Așa e deocamdată. Nu suntem noi obligați că a spus vlădicul cutărică de-acolo să ne spovedim: „Știți că totuși mie mi-e frică și nu m-am vaccinat. – Aoleu, ce să facem?! – Dați-mi canon, părinte!” Nu, nici vorbă de așa ceva. Și sper ca la noi să nu vedem sau să nu auzim, sper eu, așa ceva, dar nu știm.

Iubiți credincioși, să fim cu trezvie, fără panică! Sunt unii panicați, încep 5 G-urile, nu mai au răbdare, “vine Apocalipsa, vor ăștia să ne termine!” Mai citesc și materiale de-acestea: „Ia uite, a făcut antena cutare, virusul nu e un virus, e un ceva care e declanșat de antena aia, vaccinul la rândul lui, nu-știu-cum…Nu cu panica apocaliptică, nici cu relaxarea și cu încrederea prostească în autorități sau cu apatie, ci să fii cu trezvie. Trezvia este opusul panicii. Ești vigilent, ești atent, dar având… „nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ție! Cu acestea ne vom și salva și ne vom mântui! AMIN!

 

Vedeti si:

“Să nu trăim în minciună!” – NOUL TOTALITARISM, “DE MĂTASE”, produs de ideologia progresismului, ESTE ACUM AICI: “Sistemul depinde, pentru însăşi existenţa lui, de teama oamenilor de a tăgădui minciunile”. ROD DREHER confirmă profețiile altui american ortodox, Părintele Serafim Rose și ale unui stareț rus: “Ceea ce a început în Rusia se va încheia în America”. CE AU DE FĂCUT CREȘTINII? (I)

EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarxistii acestia de astazi SUNT GLOBALISTI, NU AU RADACINI, NU AU NEAM, n-au mama, n-au tata. ROBOT – aceasta se vrea sa fie OMUL NOU”

CINE A INABUSIT SAMANTA NEAMULUI ROMANESC? Parintele Cezar Axinte: “Focul e la gardul nostru, iar noi parca suntem inerti, paralizati, sufletul nu mai poate sa vad limpede”. OTRAVA UCIGASA A IDEOLOGIEI (NEO)MARXISMULUI si faurirea “OMULUI NOU” CARE IL VA INSTALA PE ANTIHRIST IN APLAUZE (audio + text)

ANCORA NĂDEJDII ȘI ÎNCREDERII ÎN HRISTOS vs. OBSESIA VIRUSULUI. “Scopul lor este de a ne fura sufletele”. Profesorul irlandez John Gabriel Corcoran despre SUBSTRATURILE PANDEMIEI COVID și NOILE FORME DE COMUNISM, ca ASALTURI ALE VRĂJMAȘULUI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI: “Dintre toate tiraniile, cea care în mod sincer se exercită pentru binele victimelor sale este cea mai opresivă” (C.S. LEWIS)

Ce spune despre noi, ORTODOCȘII, momentul COVID și care este VOIA LUI DUMNEZEU? “De vreme ce tu ai lepădat cunoașterea, și Eu te voi lepăda pe tine”. REFLECȚII ORTODOXE DIN AMERICA, la fel de valabile în România: “Neo-bolșevicii sunt la ușă. Care este rolul nostru, de a fi acomodanți sau de a ne împotrivi răului iminent?”

Sminteala rusă. Vaccinare anti-covid OBLIGATORIE pentru anumite categorii sociale în unele orașe și regiuni, dar și MĂNĂSTIRI. Mitropolitul Ilarion cheamă la o „MOBILIZARE GENERALĂ” la vaccinare, iar unii oficiali ai Kremlinului consideră că pandemia din Rusia este RĂZBOI BIOLOGIC

Între “circ” și “război” – de la arenele arhipline de la “EURO” sau WIMBLEDON la “TULPINA DELTA” și IMPERATIVUL VACCINĂRII “infailibile” și culpabilizante. CINE ȘI ÎN CE SCOP NE MINTE ȘI NE ÎNGROZEȘTE, contând pe uitarea noastră? “Vrem să ne lăsăm manevraţi ca o cireadă sau încercăm să deschidem puțin ochii?”

Părintele Tudor Ciocan – predici despre ȘANTAJUL LUMII din aceste zile cu ÎNFRICOȘĂRILE SUPRAVIEȚUIRII CU ORICE PREȚ și cu ÎNDULCIRILE CONFORTULUI și ale DESFRÂNĂRII induse: “Este O NEBUNIE ȘI O BATJOCURĂ introducerea EDUCAȚIEI SEXUALE de la fragedă pruncie până la clasele mari!” (AUDIO, TEXT)

PĂRINTELE DAMASCHIN GRIGORIATUL, în conferința de la Cahul, despre ARĂTĂRI ȘI MESAJE DESPRE VACCIN ȘI BOALĂ ale sfinților NECTARIE, EFREM CEL NOU și EFREM DIN ARIZONA. Episcopul Basarabiei de Sud, PS VENIAMIN – povățuiri și problematizări legate de IMPUNEREA și EFECTELE VĂZUTE ALE VACCINĂRII (video, text)

 

***

PARINTELE DAN BADULESCU – cuvant fulminant la SFANTUL MINA: “Noi suntem intr-o perioada asemanatoare cu cea a instaurarii comunismului: DICTATURA SE MANIFESTA INTAI DISCRET. Atunci au venit tancurile sovietice, acum vine un virus”. BINELE CU FORTA si PREGATIREA DE (ALTFEL DE) MUCENICIE (video, text)

PRIGOANA DE IERI, PRIGOANA DE AZI. Predică la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU: “Dumnezeu nu rămâne surd la suferinţele şi la strigătele noastre şi nici nu închide ochii la nedreptăţile celor care ne asupresc” (VIDEO, TEXT)

PR. DAN BĂDULESCU: “Gândiți-vă că o să avem ispite îndoite în Postul Mare de anul ăsta, față de anul trecut”. CUM LE VOM TRECE ȘI PE CE NE PUTEM BAZA PENTRU ÎNCERCĂRILE VREMURILOR DE PE URMĂ? “Cu cât e cineva mai cocoloșit, cu atât este mai puțin călit. Dacă nu treci prin necazuri și ispite, te doboară un zvon”

PREDICA Parintelui Dan Bădulescu despre NOUA ORDINE MONDIALĂ ascunsă la adăpostul pandemiei, VĂDIREA PAPEI FRANCISC și UNIREA RELIGIILOR, curcubeu și sodomie, PRIGONIREA TURMEI MICI A CREDINCIOȘILOR: “Putem să ne opunem lăuntric, să nu-i credem, să spunem: astea sunt minciuni! Asta poți să faci: să nu-i crezi și să nu te duci cu turma” (VIDEO, TEXT)

Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DISCERNĂMÂNT să vadă ce-i al cezarului, ce-i al lui Dumnezeu, când mă supun, când nu”

Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. Ce înseamna asta? Cuvântul cel mai gingaș care-mi vine e „naivitate”” (VIDEO, TEXT)

Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT)

MAREA RESETARE, ÎNCOTRO? (video, text) – PR. DAN BĂDULESCU despre nevoia de REZISTENȚĂ LĂUNTRICĂ la valorile NOII ORDINI: “Tu să o ţii pe a ta! Adică pe vechea ordine, cum ar zice ei. ACESTE VALORI SĂ LE AI ÎNĂUNTRU şi, dacă nu se mai pot realiza în afară, atunci te retragi, dar NU RENUNȚI NICI MORT la ele!”

Pr. Dan Bădulescu despre DETURNAREA BLASFEMICĂ A SEMNULUI CURCUBEULUI și VĂDIREA UNORA DINTRE MINCIUNILE COVIDICE (video, text)


Categorii

Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Preot Dan Badulescu, Prigoana impotriva crestinilor, Sfintii Apostoli Petru si Pavel, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PĂRINTELE DAN BĂDULESCU (video, text): “Avem nevoie de un „rapel” față de VIRUSUL DICTATURII. Să fim cu trezvie, fără panică, nici cu încrederea prostească în autorități!”. PANDEMIA DUHOVNICEASCĂ și “PĂCATUL” NE-VACCINĂRII

  1. Domnul nostru Iisus Hristoas sa fie cu voi si sa va ajute in tot ceea ce faceti.

  2. excelent comentariul parintelui!
    Pune punctul pe I si ne aduce cu picioarele pe pamant pe noi astia care ne dam de victime si ne vaitam de apocalipsa! Si are perfecta dreptate: ce vine acum este mai subtil decit crucificarea dar si mai periculos iadul in inchisorile comuniste poate fi transferat direct in capul nostru

  3. Pingback: Predica Părintelui BOGDAN FLORIN VLAICU despre PURTAREA CRUCII, LEPĂDAREA FRICII DE MOARTE și MĂRTURISIREA LUI HRISTOS în zilele noastre, ale ÎNCEPUTULUI NOILOR FORME DE PERSECUȚIE, prin discriminare și concediere pe motiv de nevaccinare: “S
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate