SFANTUL INCHISORILOR, indezirabil! Primaria Tg. Ocna se pregateste sa-i retraga cetatenia de onoare Martirului VALERIU GAFENCU la presiunea GUVERNULUI PONTA

28-05-2013 52 secunde Sublinieri

gafencu

Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni. 

Iniţial, o astfel de hotărîre trebuia să fie luată încă de astă iarnă, dar mobilizarea laicatului ortodox a întîrziat-o. Am sperat că nu va mai fi adoptată. Iată însă că lobby-ul evreiesc pe lîngă Cabinetul Ponta s-a dovedit şi de această dată mai puternic.

Sfîntul Închisorilor n-are nevoie de recunoaşterea noastră. Însă, noi avem nevoie şi de ajutorul lui şi de el ca reper de viaţă creştină şi naţională. Dacă azi duşmanii neîmpăcaţi ai ortodoxiei şi ai românismului ne atacă sfinţii, mîine ce ne vor putea face? Trebuie să ne opunem acestei samavolnicii. Dintr-o datorie morală şi din instinct de supravieţuire naţională.


Categorii

1. DIVERSE, Cetatenia de onoare a orasului Targu Ocna, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei, Valeriu Gafencu

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “SFANTUL INCHISORILOR, indezirabil! Primaria Tg. Ocna se pregateste sa-i retraga cetatenia de onoare Martirului VALERIU GAFENCU la presiunea GUVERNULUI PONTA

 1. Nota bene: lobby-ul evreiesc se opune!! Deci dacă acesta reuşeşte, înseamnă că suntem sub ocupaţie.

 2. @cristian:

  In fapt fiind vorba de anume ong-uri specializate intr-un astfel de lobby agresiv/hartuitor, cum e cazul Institutului Elie Wiesel. Ar fi insa o greseala si chiar o capcana sa intrepretam cazul intr-o logica maniheista sau extinzand asupra tuturor evreilor sau organizatiilor evreiesti de acest tip. Sub sintagma de “lobby evreiesc” se afla, de fapt, institute si ong-uri identificabile, precum si tot felul de veleitari, farsori sau escroci care fac agitatie politica pe seama suferintelor din ultimul razboi mondial.

 3. Pt admin: din câte am înţeles eu, chiar şi Elie Wiesel este un escroc şi farsor; se pare chiar că a luat identitatea altuia încă din al 2-lea RMşi are multe minciuni în autobiografia sa. Atunci cum să fie agenţia fondată de el altfel decât este el?
  Apoi eu nici nu am extins cazul asupra tuturor evreilor, departe de mine aceasta. Un creştin tb să fie şi este filosemit. Clar. Eu o interpretez în cheia dată de păr. Adrian Făgeţeanu, Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii, mare patriot, mare duhovnic, om de aleasă cultură (facultatea de teologie urmată la Cernăuţi), care face distincţia între evrei şi jidani. Dacă doriţi, spre lămurire, vă recomand şi o carte cu interviuri f f interesante luate păr Adrian.
  Deci haideţi să nu confundăm şi să-i băgăm pe toţi în acelaşi sac!

 4. @cristian:

  Una e sa o spuna cineva ca parintele Adrian Fageteanu, dar cu totul altceva este ce fac unii folosind in exces si peiorativ-provocator termenul de jidan. Dar deja ne indepartam de subiectul principal.

 5. Si cum explica cei de la Tg. Ocna mai concret de ce mai intii i-au acordat cetatenia si apoi vor sa i-o retraga?

 6. E deja luat!
  Ati aflat, asa-i?
  http://www.frontpress.ro/2013/05/guvernul-ponta-si-primaria-din-tg-ocna-calca-in-picioare-memoria-martirului-valeriu-gafencu.html

  Sfântul închisorilor, Valeriu Gafencu, deși mort în temniţa comunistă, a fost ucis – simbolic – încă odată, și aruncat la gunoi de către „autorităţile” profanatoare ale orașului Târgu Ocna. Guvernul USL a obţinut desfiinţarea memoriei sfântului închisorilor ucis de bestiile bolșevice iar Victor Ponta se poate mândri acum cu o nouă mare realizare: martirul închisorilor comuniste, Valeriu Gafencu, nu mai are dreptul nici măcar la pomenire “oficială”.

 7. Ar fi excelent sa expuneti si motivele care ar sta in spatele acestei decizii a primariei.
  Nu cunosc prea mult subiectul,insa daca este prezentata o astfel de informatie,trebuie sa aflam si pretextele (oficiale sau neoficiale) aflate in spatele acestei decizii a primariei.

  Nu cred ca trebuie sa uitam un lucru,lobbyul evreiesc din Romania este incredibil de puternic,fiind filtrat prin intermediul ambasadei SUA.

  Din cauza acestui lobby,daca vorbesti despre anumite personalitati din Romania,esti pus la colt imediat.
  Luati exemplul Maresalului Antonescu,un om care a facut si greseli dar caruia nimeni nu-i poate contesta patriotismul, romanismul si capacitatea de sacrificiu pentru Romania in vremuri in care toti politicienii din Romania au fugit de responsabilitati.
  Nu spun eu asta ci au spus mari istorici ai acestei tari.

  Antisionismul este datator de speranta,antisemitismul este o prostie.
  Din pacate,politica actuala a statului Israel si a sponsorului principal SUA nu pot decat sa creasca gradul de antisionism din lume dar din pacate creste si antisemitismul.

  Nu ca m-ar mira ceva la guvernul Ponta.
  Nu ma surprinde nimic la un om care il face infractor pe basescu si a doua zi declara ca este dispus sa se inteleaga cu el.

  Un om care coabiteaza cu infractorii,nu are cum sa inspire incredere.

  Un crestin adevarat nu minte pentru voturi si nu se inhaiteaza cu infractorii dupa ce a luat voturile.

  Adevarul si minciuna nu pot coabita.
  Daca totusi coabiteaza,inseamna ca de fapt adevarul a fost minciuna din start.

  PS.Din cate stiu un senator din PSD (parca Valer Marian) tocmai a fost exclus din PSD pentru ca de mai mult timp a dezvaluit lucruri sensibile despre lideri marcanti din PSD (Sarbu,Ponta,etc) si pentru ca a pus intrebari prea incomode.

  Concluzia? Nu va puneti sperante in cei deranjati de dezvaluiri si intrebari incomode,nu va puneti sperante in cei care coabiteaza cu minciuna si raul.
  Puneti-va sperante in voi si in oamenii care cu adevarat merita!

 8. @Mircea:

  Crestini fiind, nici ca ne-am pune si ne-am pus vreodata nadejdea in oameni, “providentiali” sau nu.

  Nu e greu de vazut ce explicatii penibile o sa dea primaria Tg. Ocna: ca a facut parte dintr-o organizatie totalitara incompatibila cu “valorile europene”, democratice bla bla bla.

  Dar s-ar produce un precedent “interesant”. Ar trebui, pe aceeasi logica, sa-i fie retrase lui Cioran toate premiile, lui Eliade toate distinctiile primite pentru vasta sa opera si, eventual, titlurile operelor lor sa fie puse la index!

 9. Foarte buna si pertinenta observatia dvs!

  Fac o ultima remarca( usor glumeata),in legatura cu puterea lobbyului sionist din Romania.
  Nu stiu daca o sa placa sau nu,vreau sa fie inteleasa doar esenta mesajului meu.

  In trecut de multe ori am spus amicilor mei ca daca m-as apuca sa scriu ceva despre statul Israel pe niste ziduri de case din Bucuresti,in 24 ore s-ar sesiza si ar protesta oficial ambasada SUA si dupa 48 ore as avea SRI-ul la usa mea.

  Daca as scrie ceva despre de bine despre Kenia,Insulele Bermude sau Nicaragua,ar avea grija saracii caini comunitari din Bucuresti sa stearga ce-am scris.

  Sper sa inteleaga cu totii ca in societatea actuala,valorile democratice sunt fabricate in cancelariile de la Washington,Tel Aviv si Bruxelles.
  Cine nu se aliniaza valorilor impuse de mai marii lumii,este antioccidental,antieuropean,antisemit,anti in toate felurile.

  Din pacate,inaltele fete bisericesti din Romania ar trebui sa faca mult mai mult impotriva lobbyului evreiesc care se manifesta in Romania.

  Legat de cazul Martirului Gafencu,cred ca o reactie oficiala a Patriarhiei este obligatorie,oare va veni??????????
  Eu sper sa vina,insa am ceva indoieli.

  Este tragic ca desi in randul evreilor se numara atatea si atatea mari personalitati,oameni de cultura,muzicieni,etc,politica statului Israel si politica organizatiilor evreiesti influente din lume este facuta de zeci de ani numai de fanatici,sionisti pursange si radicali.
  Ultimul prim ministru adevarat al Israelului,Rabin,a fost asasinat chiar de catre semenii lui.De ce a fost asasinat? Pentru ca desi in tinerete fost un radical,la maturitate ajunsese la concluzia ca o pace cu palestinienii,o pace corecta si justa este obligatorie,iar o astfel de pace putea fi facuta doar cu mari concesii ale Israelului,pe care Rabin le acceptase.

  Conform unui studiu pe care il citisem acum cativa ani,60-70% din ambasadorii SUA din strainatate sunt de origine evreiasca.

  Mai e cazul sa ne miram de ceva?

  Sper ca societatea civila,Biserica, sa nu accepte prea usor decizia slugarnica a primariei din TG Ocna.
  Sper ca reactiile virulente sa aiba efect.

 10. “ei , de care lumea nu era vrednica…….”

 11. @admin

  Un lobby la fel de agresiv a fost format prin numirea recenta la IICCMER a celor 14 membri de catre premierul Victor Ponta. Lista lor se gaseste pe net!

 12. E vremea cernerii. Fiecare este pus sa aleaga! Ei au ales! Parafrazand cuvintele Sfintei Scripturi: “vor vedea pe Cel pe care L-au impuns”, putem spune ca la judecata toti acestia care astazi nu-l vor pe Sfantul inchisorilor, indiferent de motive, si se grabesc sa-l condamne, vor vedea si ei pe cel pe care l-au condamnat!
  E vremea, insa, sa alegem si noi! Acum este momentul ca Biserica sa il canonizeze pe Valeriu Gafencu! Nu ca ceteatean de onoare trebuie el sa fie recunoscut ci ca SFANT! Toti trebuie sa cerem asta!

 13. Cat de penibil gestul primariei, cat de lipsit de verticalitate, cat de slugarnic… Inca un compromis mare a lui Ponta, sa necinstesti un mare sfant roman care a suferit atat, cat de gros trebuie sa ai obrazul, ca sa faci asa ceva. Rusine! Nu doar buni romani nu mai pot fi numiti unii, ci nici macar oameni. Deci e clar, pe toate planurile Ponta este o marioneta, face exact ce i se spune, sluga ascultatoare.

  Da, e o excelenta idee sa fie recunoscut acum ca Sfant de catre Biserica, dupa aceasta nedreptate. Dar ma indoiesc ca Patriarhia va face acest demers, prea multa lasitate si slugarnicie peste tot in ziua de astazi la toate nivelele si in toate institutiile.

 14. Sigur este rezultatul intrigilor si presiunilor cooperativei lui Elia Vaisal.
  Eu nu cred ca trebuie sa se incerce diferentieri semantice intre termenul jidan si evreu.Primul a venit in limba romana din germanul juden,iar cel de-al doilea nu mai este de actualitate in conditiile in care dupa anul 1200 khazarii sau askenazi(popor asiatic,turcic) au trecut la religia iudaica si s-au amestecat cu iudeii raspanditi in Europa.
  Nu se mai poate vorbi de evrei dupa ce statul Israel(10 triburi) a fost distrus de asirieni,parca pe la 700 IH.
  Termenul jidan este cel mai potrivit si trebuie folosit fara conotatii ofensive,asa cum trebuie folosit si cel de tigan.
  Sau daca nu trebuie folosit termenul “mozaic”.
  La ora actuala nu se mai poate vorbi de evrei care se trag din Avraam pt. ca
  Askenazi nu se trag din Avram.
  A se citi “Al 13-lea trib”,de Arthur Koestler,pentru mai multa intelegere.

 15. O sa ajungem sa citim Sfintii Parinti pe sub mina,sau ascunsi cine stie pe unde,nu stiu cu pictura bisericilor cum or sa faca ,cu slujbele bisericesti,cu Sfinta Scriptura ( in noua editie poate apare ca Sfintul Stefan a aruncat cu pietre in Ana,Caiafa,farisei si cei asemenea lor ) …

  Pentru mine cel putin,este evident ca cei care conduc lumea apartin la 2 minoritati:una cea a “askenazilor ” vorba lui Gelu,si alta a gay-ilor.Si pentru ca au putere absoluta,vezi mina lor cea lunga care a ajuns pina si in tirgul Ocnei,vor cosmetiza lumea dupa chipul lor.

  Or sa-si exercite “drepturile homului ” pe strada,in parcuri,la vedere ( si vai de cei care-i vor tortura sa-i impiedice ) iar lumea o sa fie construita pe mai multe nivele concentrice de inchisoare ( fizica,la nivel de ziduri,lingvistica,politic corect,antisemitism,autocenzura din cauza fricii,mass-media,aparenta democratie si alegeri ” libere ” etc…

  Daca vrem o imagine a acestor 2 minoritati si cum lupta ei pentru drepturile lor,ar fi aceasta:

  ” Un presedinte cu putere absoluta,schiop si intr-o ureche,a convins poporul ca nu este frumos sa rizi si sa batjocoresti astfel de oameni,dupa care,ca sa nu se simta discriminat,a taiat cite o ureche si un picior la toti supusii sai.”

  PS.Cum se mai spune,schimbarea conducatorilor,bucuria “nebunilor”,aceasta este chintesenta vietii politice in secolul 21…Ponta ca sa ajunga macar cocosat,are nevoie de milioane de ani de evolutie,Darvin o spune.

  Si ca sa ne mai inveselim,poate cititi:

  http://www.globalresearch.ca/the-global-war-on-terrorism-americas-wars-in-support-of-al-qaeda/5332513

 16. @GeluS

  “La ora actuala nu se mai poate vorbi de evrei care se trag din Avraam pt. ca
  Askenazi nu se trag din Avram.
  A se citi “Al 13-lea trib”,de Arthur Koestler,pentru mai multa intelegere.”

  Cred ca se mai poate vorbi de evrei care se trag din Avraam,si la propriu si la figurat ( credinciosi adica )

  A se citi Sfinta Scriptura ( cu ramasita care se va mintui ) dar si scrierile Sfintilor Parinti despre anii din urma si cu intoarcerea la Hristos a celor 144 000 de evrei,dupa invierea lui Ilie si Enoh pe strazile Ierusalimului.

 17. @ admin

  Pai Eliade din motivul asta nu a luat permiul Nobel pt. literatura (in detrimetul unui evreu, evident). Deci …

 18. Avem in plagiatorul si fanariotul ponta pe cel mai mare si abject tradatoir de la 89 incoace. Noi nu cu elie vizelii trebuie sa ne luptam, nu merita efortul. Noi cu ponta si cu restul de tradatori trebuie sa ne luptam – si avem chiar datoira – cerandu-i demisia neincetat, atacandu-l (cu cuvantul evident)la orice iesire de-a lui “la rampa”, pe orice cale, cu orice cuvant sau email. Nu pentru vreo ratiune materiala trebuie facut acest lucru ci pentru ratiuni superioare cum zicea un alt Sfant al Inchisorilor Radu Gyr:

  “Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
  nu pentru patule, nu pentru pogoane,
  ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

 19. Asociaţia Rost şi Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu organizează mîine, 30 mai, de la ora 15, un protest în faţa clădirii Guvernului. Personal, nu ştiu dacă va folosi la ceva, dar măcar n-am sta cu mîinile în sîn.
  http://c-tarziu.blogspot.ro/2013/05/opriti-defaimarea-sfintului-inchisorilor.html

 20. Pingback: Protest pentru VALERIU GAFENCU: "Opriti defaimarea Sfantului Inchisorilor"! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. @sherlock_holmes

  Evreii care se trag din Avram sunt asa de putini incat,in fata raului de azi sunt epsilon,nu schimba nimic.

 22. Tocmai am găsit pe facebook urmatoarea postare:
  Dragii nostri, BUCURIE! Romania Profunda e VIE si are un cuvant de spus!
  Astazi, la Targu-Ocna a fost respinsa propunerea de retragere a titlului de Cetatean de Onoare al orasului, acordat Sfantului Inchisorilor, Valeriu Gafencu!
  Credinta si rugaciunea fac minuni! Multumiri din inima tuturor celor care s-au rugat, au protestat, au marturisit, fiecare dupa puteri!
  Multumim, Valeriu si multumiri tuturor Sfintilor!
  Slava Domnului!

  Pentru cei cu cont acolo, aici e linkul:
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=580588621972535&id=533776606653737

 23. Pingback: Consiliul Tg. Ocna a RESPINS propunerea de RETRAGERE a cetateniei de onoare a lui VALERIU GAFENCU, Sfantul Inchisorilor - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: Primaria Tg. Ocna i-a retras cetatenia de onoare Martirului Valeriu Gafencu? - Recomandari
 25. Pingback: TOVARASUL CRIN, “LEGIONARII”, “EXTREMISTII” SI ADEVARATA MIZA: CRIMINALIZAREA CRESTINILOR SI A DISCURSULUI NATIONALIST. Cum este pusa in pericol legalitatea cinstirii SFINTILOR INCHISORILOR de un proiect de lege pur bolsevic inspir
 26. Pingback: VICTOR ALISTAR despre interesele din politica, Justitie si… Biserica de a ingropa DOSARELE TORTIONARILOR COMUNISTI si de A NU CANONIZA SFINTII INCHISORILOR (video) - Recomandari
 27. Pingback: Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, OCTAV BJOZA, catre primaria Targu Ocna: RETRAGEREA CETATENIEI DE ONOARE A MARTIRULUI VALERIU GAFENCU – UN ACT STALINIST! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare