Traian Basescu: prima reactie dupa proteste, cu vocea sufocata de furie. SEMNALE ALE UNUI CONTRAATAC AGRESIV SI FRONTAL

24-01-2012 5 minute Sublinieri


  • Gandul:

Declaraţia integrală a lui Traian Băsescu: “Se observă o veselie a demolării”

Preşedintele Traian Băsescu s-a lansat astăzi într-un atac dur la adresa lui Ion Iliescu şi a liderilor USL şi a anunţat că va avea miercuri o “intervenţie” cu românii. După ce Cristian Diaconescu a depus jurământul, şeful statului a afirmat  că Ion Iliescu transmitea aproape de pe masa de operaţie că Băsescu trebuie să răspundă în faţa parlamentului, în condiţiile în care el nu a dat explicaţii despre mineriade sau despre victimele de la Revoluţia din 1989.

Se observă o veselie a demolării. Probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi. Şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie, transmitea că preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă nu a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie.  Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adică, o Românie neguvernată, a spus Băsescu.

El a adăugat că sunt oameni care vor ca România să se întoarcă în anii `90.

Preşedintele a adăugat că oamenii sunt nemulţumiţi “pe bună dreptate” şi că sunt necesare “mai multe explicaţii şi soluţii”.

” Aveţi o misiune extrem de dificilă: aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor prin măsurile care s-au luat, dar care creează României şansa să evolueze pozitiv şi, în acelaşi timp, să susţineţi, cu argumente, că România merge înainte. Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin. Sper că cele ce voi clarifica mâine în intervenţia mea cu românii să vă fie de ajutor“, a spus Băsescu.

Şeful statului l-a atacat, fără a-i rosti numele, şi pe liderul PC Dan Voiculescu. “Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii pentru încercarea de a crea dezordine. De data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire a oamenilor, care au trecut, în paralel, atât printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte – tăieri de salarii, creşteri TVA, introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii… Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor ’90 posibilitatea de a se întoarce pe valul nemulţumirii populare“, a spus Băsescu.

Noul ministru al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a depus jurământul, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a acceptat revocarea din funcţie a lui Teodor Baconschi, la propunerea premierului Emil Boc. În cursul zilei, Băsescu a avut o întâlnire cu ministrul revocat, iar potrivit acestuia din urmă, nu i-a făcut niciun reproş.

Remanierea lui Teodor Baconschi a fost anunţată de premierul Emil Boc, luni, în timpul discursului pe care l-a rostit în şedinţa extraordinară a parlametului pe tema situaţiei politice.

Clarice Dinu este editor al ziarului Gândul

[Cristian Tudor Popescu]: Alienarea lui Băsescu – în faza „agenturilii”

Chiar dacă situaţia din stradă nu poate fi asemănată cu cea din decembrie `89, T. Băsescu se străduieşte din răsputeri să semene cu N. Ceauşescu al acelor zile.

Aşa cum N. Ceauşescu vorbea atunci, în disperare de cauză, de ocuparea Basarabiei de către URSS, închipuindu-şi că mai poate acoperi vuietul de furie al ţării cu hârâielile naţionaliste antisovietice pe care se baza mitul lui politic, acum, după 12 zile de tăcere, T. Băsescu îi compară pe Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, pe rezervistul Dogaru cu … comunistul rusofon Vladimir Voronin!, tovarăşul lui de cramă din 2005.

Trăind într-o Românie paralelă, ca şi Ceauşescu, T. Băsescu crede – şi asta mă înfioară – că făcând iar vorbire despre mineriade, despre un Ion Iliescu bătrân şi bolnav, despre „mogulul turnător la securitate” (şi asta o spune  reprezentantul Securităţii la Anvers), insultând cadrele armatei care l-au apucat pe Ilie Ceauşescu, poate rezolva ostilitatea majorităţii românilor, care are legătură cu salariile, cu pensiile, cu boala, cu şomajul, cu corupţia şi neruşinarea guvernanţilor,  cu mârlănia şi aroganţa preşedintelui, nicidecum cu (anti)comunisme râncede.

„Agenturilii” pe care le invoca urlând Ceauşescu ca fiind cauza protestelor de la Timişoara sunt, în cazul alienării mintale actuale a lui T. Băsescu, conspiraţia  bolşevică împotriva României. Să ştie românii aflaţi în stradă sau cei care încă nu au ieşit, că sunt călăriţi de Moscova. 

Încep să cred că e necesar un Comitet al Salvării lui T. Băsescu de el însuşi, pentru că nici nu vreau să-mi imaginez că încă o dată un preşedinte al României pleacă din funcţie izgonit de strada furioasă.

Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

Analistul Ion Cristoiu spune că președintele Traian Băsescu trebuia să aibă o intervenție în contextul protestelor, iar momentul ales a fost unul bun. Potrivit acestuia, prin reacția din această seară, șeful statului a vrut să demonstreze că este încă la cârma vasului.

“Pentru imaginea formată până acum a lui Traian Băsescu de căpitan de vas neînfricat în fața icebergului, tăcerea prelungită constituia o primejdie mortală. Electoratul lui, oricât de mic ar fi, aştepta să-l vadă ieşit la atac (…)Prin această intervenție, foarte dură, Traian Băsescu a vrut sa demonstreze că este încă la cârma vasului”, a spus analistul Ion Cristoiu.

Acesta a subliniat că șeful statului a sesizat rapid punctele slabe ale întâmplărilor din aceste zile, pentru că a menajat protestele şi şi-a îndreptat tirul către politicienii acuzaţi chiar de protestatari că ar confisca manifestațiile. “Punctul cel mai slab al adversarului lui Traian Băsescu l-a constituit evident Ion Iliescu, politician care ne dovedeşte încă odată că nu ştie să tacă atunci când trebuie şi că, de dragul de a rămâne în permanenţă în prim plan, loveşte mortal în politicieni precum Victor Ponta și Crin Antonescu”, a mai spus Cristoiu.

“Este începutul unei contraofensive”

Potrivit acestuia, șeful statului a subliniat și alte puncte slabe în seara asta, iar momentul intervenției a fost ales pentru că știa că vârful protestelor va fi astăzi, iar “vârful acestor proteste de astăzi au fost vârful unui dâmb și nu vârful unui munte”.

“În concluzie, dacă Traian Băsescu a procedat sau nu eficient din punct de vedere politic ne vom da seama mâine. Dacă mâine ies în strada 50.000 de oameni înseamnă că a mai făcut o greşeală. Dacă nu ies, înseamnă că nu a greşit. Cred că momentul din seara aceasta este începutul unei contraofensive bazată pe credinţa domnului preşedinte că oastea adversară e pe fugă. Repet, dacă e pe fugă sau nu vom vedea zilele următoare”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Nota noastra:

Nu credem ca e vorba despre frica in cazul acestei reactii a lui Traian Basescu. Ci de ceea ce poate fi mai rau: o furie scrasnita, cum scriam, pentru sfidarea de a fi infruntat de oameni, de a fi depasit ca mesaj, de a fi contestat si inca vehement.

Departe de a ii tremura genunchii, lui Traian Basescu ii tremura mainile de nervi si pregateste un contraatac de amploare – alegand, din toate reactiile si strategiile posibile, pe cea de care ne temeam cel mai mult: sa mearga “la rupere” impotriva celor pe care ii percepe drept dusmani, oricare ar fi acestia.

Semnale pentru acest lucru, dincolo de propriile sale declaratii, sunt comentariile jurnalistului sau de cabinet, Cristoiu. Auziti, daca nu ies romanii in masa, cu zecile de mii, dupa declaratia de astazi, inseamna ca nu a gresit cu aceasta strategie! Inseamna ca e o strategie nebuneasca, in care se va merge cu toate abuzurile posibile pe principiul ca daca nu e rascoala de-a dreptul in tara, se poate!

Din opiniile unor editorialisti care par a fi la curent cu strategia gandita la Cotroceni, acest contraatac pare fi alcatuit si pe un program de acest gen, care sa induca senzatia ca dezavantajeaza pe toti, inclusiv pe presedinte:

1.    Renunţarea la comasarea alegerilor.

2.    Asumarea imediată de către partide a unui cod etic – iar cel elaborat deja de Alina Mungiu, în pofida unor naivităţi, poate fi o bună bază de pornire.

3.    Revizuirea Constituţiei până în iunie. Documentul elaborat acum câțiva ani de comisia de la Cotroceni e o bună bază de pornire, căci a inventariat cu destulă acuratețe slăbiciunile actualei Constituții. Procesul de revizuire ar trebui să includă o revenire la mandatul prezidenţial de patru ani. Traian Băsescu îşi semnează demisia, o datează „noiembrie 2012” şi o depune la Curtea Constituţională.

4.    Alegeri locale în iunie, concomitent cu referendum privind revizuirea Constituţiei.

5.    Alegeri parlamentare şi prezidenţiale în noiembrie, pe baza noii Constituţii.

In acest fel, sau, poate, prin propuneri de alt gen dar similar de importante prin amploarea lor, presedintele ar castiga:

– initiativa pe agenda publica, luand fata tuturor altor teme (mai ales temelor protestelor, ca tot se spune ca “Piata” n-are lider si revendicarile sunt disparate) si configurand, din nou, in proprii termeni, cadrul dezbaterilor/temelor/subiectelor politice pentru anul 2012

– ar castiga timp, pe care il poate folosi pentru propulsarea, in continuare, a “reformelor” de genul privatizarii sanatatii, a reorganizarii, a proiectului Rosia Montana etc. [vezi aici o alta opinie din Adevarul care confirma acest obiectiv]

prin lovitura data intregului “sistem politic” si tuturor partidelor – inclusiv PDL – ar pava drumul unor noi miscari, acelor Albe ca Zapezi care se tot incalzesc pe margine: Noua Republica, Impreuna 2012 etc.

Sigur ca, daca presedintele va reusi sa faca aceste trei lucruri, la sfarsitul anului 2012 deja vom avea …alta Romanie. Una in care inclusiv problema mandatului scurtat se poate rediscuta. Ca doar nu vreti sa ramana Romania neguvernata…


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, PROTESTE ROMANIA 2012, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

46 Commentarii la “Traian Basescu: prima reactie dupa proteste, cu vocea sufocata de furie. SEMNALE ALE UNUI CONTRAATAC AGRESIV SI FRONTAL

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. –>–>Get Adobe Flash player–>–>

  2. Da, eu am gresit si voi aveti dreptate.

  3. Si ar fi fost bine ca perceptia mea sa fie cea corecta. Asa insa…..

  4. Cred ca presedintele ar trebui sa-si dea demisia pe motiv de boala (sau sa fie nevoit). Situatia este prea clara; numai cineva intru totul rau-voitor mai poate sa sustina asa ceva. Daca nu pleaca presedintele, chiar ca ajungem ca in Coreea de Nord unde oamenii pot merge la puscarie pentru ca nu au plans la inmormantarea dictatorului.

  5. Multi au vazut frica, dar si eu tot furie am vazut. Imi amintesc si de “dezvaluirea” wikileaks, cand basescu s-a dus beat si plangand de furie si neputinta la ambasadorul SUA cand cu suspendarea. De aceea are sprijin international-in delirul puterii care il stapaneste este foarte usor de controlat. Si un altul mai nemilos ca el, care sa implementeze pana la virgula austeritatea si destramarea tarii doar ca sa aiba garantia sprijinului extern , nu ar fi gasit. Si nici nu il vor debarca acum, cand mai este de privatizat sistemul energetic si sanatatea. Cine stie, doar daca au si un plan B-vreun tehnocrat mesianic sau vreo revolta interetnica. Doamne, fereste!
    Noua republica, impreuna 2012, sunt doar o gluma proasta, fara nicio sustinere de la marea masa.
    Furia mai poate fi si din cauza ca cei din jur au inceput sa tremure: UNPR-ul santajeaza cu plecarea pentru a mai primi un minister(asta ar fi adevarata fata a demiterii lui baconsky), pdl-ul se cam coteste…
    Un lucru bun, o impresie poate: inca mai sunt oameni care vad dincolo de aparente si oameni gata de a marturisi adevarul.

  6. PSALMUL 93

    1. Dumnezeul răzbunărilor, Domnul, Dumnezeul răzbunărilor cu îndrăzneală a grăit.
    2. Înalţă-Te Cel ce judeci pământul, răsplăteşte răsplătirea celor mândri.
    3. Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli?
    4. Până când vor spune şi vor grăi nedreptate; grăi-vor toţi cei ce lucrează fărădelegea?
    S. Pe poporul Tău, Doamne, l-au asuprit şi moştenirea Ta au apăsat-o.
    6. Pe văduvă şi pe sărac au ucis şi pe orfani i-au omorât.
    7. Şi au zis: “Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob”.
    8. Înţelegeţi, dar, cei neînţelepţi din popor, şi cei nebuni, înţelepţiţi-vă odată!
    9. Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte?
    10. Cel ce pedepseşte neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învaţă pe om cunoştinţa,
    11. Domnul, cunoaşte gândurile oamenilor, că sunt deşarte.
    12. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, şi din legea Ta îl vei învăţa pe el,
    13. Ca să-l linişteşti pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului.
    14. Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său şi moştenirea Sa nu o va părăsi,
    15. Până ce dreptatea se va întoarce la judecată şi toţi cei cu inima curată, care se ţin de dânsa.
    16. Cine se va ridica cu mine împotriva celor ce viclenesc şi cine va sta împreună cu mine împotriva celor ce lucrează fărădelegea?
    17. Că de nu mi-ar fi ajutat mie Domnul, puţin de nu s-ar fi sălăşluit în iad sufletul meu.
    18. Când am zis: “S-a clătinat piciorul meu”, mila Ta, Doamne, mi-a ajutat mie.
    19. Doamne, când s-au înmulţit durerile mele în inima mea, mângâierile Tale au veselit sufletul meu.
    20. Nu va sta împreună cu Tine scaunul fărădelegii, cel ce face asuprire împotriva legii.
    21. Ei vor prinde în cursă sufletul dreptului şi sânge nevinovat vor osândi.
    22. Dar Domnul mi-a fost mie scăpare şi Dumnezeul meu ajutorul nădejdii mele;
    23. Le va răsplăti lor Domnul după fărădelegea lor şi după răutatea lor îi va pierde pe ei Domnul Dumnezeul nostru.

  7. “Protestele din aceste zile arata ca nu e doar treaba Guvernului. Societatea nu stiu daca e pregatita sa inteleaga ce urmeaza si care e marea schimbare care se va produce la nivel global. Cineva trebuie sa o pregateasca pentru asta.​”

    Sebastian Lazaroiu

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11324469-sebastian-lazaroiu-meseria-mea-imblanzesc-viitorul-societatea-nu-stiu-daca-pregatita-inteleaga-urmeaza-cineva-trebuie-pregateasca.htm

  8. Acuma… va intreb si eu ca omu’ nacajit. Bun, isi da demisia Basescu. E mai bun atunci francmasonul tehnocrat Isarescu?? E mai bun Ponta care are un cult pentru criminalul Che Guevara? E mai bun Antonescu, om cu un caracter indoielnic? E mai bun Mazare? E mai bun Iliescu – sforarul? E mai bun sectantul ala de Diaconescu care insulta de ani de zile bunul simt prin televiziunea -latrina pe care o conduce. Eu nu spun ca Basescu este liderul providential, dar mai fratilor, ce punem in loc?? Vad ca e usor de facut planuri de schimbare, spuneti-mi ce punem in loc. Mai bine ne-am ruga mai mult. Inclusiv pentru Basescu… Ma iertati si Doamne ajuta!

  9. @ Daniel:

    Nu, e de neinlocuit, intr-adevar. E singurul, unicul, adevaratul, absolutul! Lasati-l acolo, nu va atingeti de el, ca niciunul nu e mai bun. Asa e, toti sunt ticalosi, toti suntem ticalosi, si el e UNICUL BUN, UNICUL NOSTRU STAPAN. Ave, Caesar, muritorii ti se inchina umili. Omoara-ne pe toti unul cate unul, vinde tot, dar TOT, dezmembreaza tara in bucatele, da si Ardealul fratiorului tau Orban, baga-ne in razboi cu rusii, numai, te imploram, in genunchi si in lacrimi ca si coreenii, sa nu pleci, nu ne lasa singuri!!

  10. Frate, iarta-ma ca te-am tulburat, dar hai sa recapitulam putin. De unde a plecat pana la urma revolta actuala? De la un arab, da? Arafat il cheama. Stiti de ce au iesit in strada romanii pentru Arafat? Pentru ca omul asta este CREDIBIL. Romanii au deci nevoie de un lider CREDIBIL. Ori, nu avem asa ceva… Nu e nici Basescu si nu e niciunul dintre cei care asteapta sa se prabuseasca Basescu. Asta am vrut sa spun. Si te rog inca o data sa ma ierti. Doamne ajuta!

  11. “Acuma… va intreb si eu ca omu’ nacajit. Bun, isi da demisia Basescu. E mai bun atunci francmasonul tehnocrat Isarescu?? E mai bun Ponta care are un cult pentru criminalul Che Guevara?…”

    Sint intrebari justificate mai ales de caracterul cu adevarat indoielnic al celor enumerati. Eu insami dadeam exemplu in acest sens (negativ) pe Crin Antonescu.

    Cu toate astea sint doua motive principale pentru care individul care ne conduce acum TREBUIE indepartat:
    1. A acumulat mult prea multa putere pe care a folosit-o ca nimeni altul pina la el pe plan intern si ca nimeni altul pe plan european, ca sa-si serveasca stapinii si 200% impotriva poporului pe care ar trebui sa-l conduca. Ori exact ASTA trebuie evitata acum: consolidarea iremediabila (adica trecerea la dictatura pe fata) a puterii acestuia. Chiar daca toata celelalte variante de lideri nu sint cu nimic mult mai bune decit el, si chiar daca si acestia (enumerati de DAniel)vor continua in mod sigur procesul de distrugere si chiar daca si foarte probabil si-ar dori si ei sa acumuleze puterea de care se bucura actualul presedinte ceea ce ar face diferenta este TIMPUL. Basescu a avut nevoie de 7 ani de lupte dure cu guv. Tariceanu ca sa-si consolideze puterea asa cum o stim la ora actuala. Deci acel care va veni la putere va avea nevoie sa se lupte pe plan intern cu diversii competitori iar pe plan extern va trebui sa convinga pe stapinii actualului lider ca si el va pune in practica “linia directoare” (ce-i drept unul ca Isarescu nu ar trebui sa se mai strofoace in sensul asta, ca eforturile lui sint meritorii si arhicunoscute de multi ani).

    2. Al doilea aspect are de-a face tot cu timpul sau mai bine zis cu viteza si amploare distrugerii acestei tari. Basescu a facut chiar mai mult si mai repede decit i s-a cerut! Deci ceea ce trebuie oprit este ZELUL acestui paranoic beat de putere. Daca se va reusi schimbarea acestuia, atunci cel care va veni se va gindi de doua ori pina sa aplice exact aceasi tactica zeloasa, cinica si obraznica a actualului individ.

    si ar mai fi un punct aici, o observatie strict personala.
    I-am urmarit discursul acela cu “vocea tremurinda” pe care recunosc ca am interpretat-o gresit ca frica cind de fapt era furie. Discursul lui in care vorbea de Voronin (!!??) (probabil intr-o incercare de a-si compara oponentii cu comunistii??!!), in care vorbea de …..Iliescu??!! (care e bolnav), sintaxa si logica acestuia chiar si “vocea tremurinda”, adica incapacitatea de a-si mai controla in public, oficial, in fata tuturor “the basic instincts”, sugereaza puternic un om pe care dorinta incredibila de putere l-a adus in pragul disolutiei psihice la modul concret. Adica eu nu cred ca intre acest individ si spitalul de nebuni exista un drum foarte lung. De fapt, tocmai faptul ca dintre toti reactia lui este de FURIE si nu de FRICA arata, printre altele si starea patologica (din punct de vedere psihiatric) al acestuia. Toti ceilalti din jurul lui au reactionat normal din punct de vedere psihic: le este frica, sau au indoieli…Numai el NU!

    Deci eu cred ca avem de -a face si cu un dezechilibrat psihic in devenire …galopanta. Ori nimeni nu -si doreste sa fie condus de un individ care nu mai are legatura cu realitate…..decit strict prin prisma agatatului de putere.

  12. @ Daniel

    Nu ne-ai tulburat, dar nu ai citit postarile noastre anterioare pe subiectul acesta. Am explicat deja de mai multe ori acolo cum vedem lucrurile.

    Credibil se face acela care va convinge oamenii sa-l voteze. Si au tot timpul sa se ridice si altii, inclusiv altii mai inselatori. Insa… pana una-alta nu lider ne trebuie (nu sunt alegeri prezidentiale), ci ne trebuie… garantii de democratie reala, fiindca ne apropiem ametitor de cu totul altceva. Revezi ce am scris, te rugam.

    Iarta-ne.

  13. minunat mesajul lui Daniel. imi umple inima de bucurie, sa traiti, daca ne permiteti. Oricum ne nastem de pomana ca pana la urma, naspha, tot murim. Zadarnic.

    Furia este un resort launtric atat de apropiat de frica, incat numai un control la pampers ar fi facut diferenta la nea Basescu. Poate sa treaca cu forta pentru toti si sa fie zeificat sau poate maine ‘nu se va mai cunoaste locul sau’. Tragem la sorti, daca sortii ne-au cazut intre cei puternici.

    eu am prognosticul meu.

  14. Daca va imaginati ca oamenii cu caracter virtuos si neprihanit pot aunge pana acolo sus, va faceti mari, mari iluzii si va expuneti singuri amagirii. Totusi nici nu sunt toti la fel, macar propaganda asta otravita, mincinoasa sa n-o mai reluam si aici.

    Credibilitate? Basescu a fost cel mai credibil in 2004, Nastase era oaia neagra atunci. Mare lucru daca totusi ne poate lumina Dumnezeu sa distingem si sa alegem raul mai mic. DAR… vom mai avea de ales?! Noi credem ca nu, din pacate(le noastre).

  15. Dupa ce am vizionat inregistrarea asta senzatia mea e ca Basescu, pe un fond nervos evident, a incercat (la sfatul consilierilor, ca tactica de lucru) o abordare melodramatica (remember “momentul Stolo”) care sa ii pregateasca discursul de astazi.

    A sfarsit insa intr-o combinatie de stari pentru ca nu si-a putut domina emotiile si furia/indignarea la adresa opozitiei (stare acumulata si dezvoltata pe parcursul a aproape doua saptamani de tacere fortuita. Imaginati-va cum e sa fi obligat sa taci, tu, presedintele-jucator mereu la carma, mereu cu un pas in fata, in timp ce paraditii din opozitie au dat drumul la trompete din toate pozitiile. Va spui eu, pentru o personalitate de genul celei basesciene a fost un chin foarte greu de indurat).

    S-a descurcat binisor totusi – sunt sigur ca, daca ar fi putut, l-ar fi strans de gat pe Ilici chiar pe masa de operatie; in timp ce cu bocancii ar fi strivit ranjind satisfacut pre cocoseii cei mici: soferul Ponta si fadul Antonescovici.

  16. Oi, oi, dar ce lovitura, tocma azi inainte de “interventia cu romanii”:

    Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis azi Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

    http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/alegerile-comasate-sunt-neconstitutionale-214804/

  17. @ Alin:

    De acord cu tine. Dar: fortuit = intamplator, nu fortat.

  18. @ Alin- 7:

    Era de asteptat dupa aseara, si intra in planurile pe care le anticipam. Vezi nota. Doar nu crezi ca, subit, CC a trecut de partea “opozitiei” si a “poporului”.

  19. Si reactiile:

    – Guvernu se reuneste de urgenta sa discuteze pe marginea deciziei 🙂 yeah, right
    – Ponta cere demisia lu’ Guvernu, astazi 🙂 yeah, right

    http://www.realitatea.net/comasarea-alegerilor-neconstitutionala-curtea-strica-planurile-puterii_907469.html

    “Comasarea alegerilor este neconstituţională, a decis miercuri Curtea Constituţională (CCR). Efectul deciziei este explicat de către prim-vicepreşedintele Sorin Frunzăverde.

    Frunzăverde a declarat pentru Mediafax că decizia Curţii “determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică a lunii iunie”, iar parlamentarele vor fi “la timp”. Frunzăverde a precizat că PDL va respecta hotărârea Curţii Constituţionale.”

    —–

    Am vaga senzatia ca decizia Curtii e data astfel incat sa salveze ce se mai poate salva in ceea ce priveste PDL-ul. Cu alegeri locale in iunie, orice discutie despre anticipate zboara de pe masa de lucru. Cu locale in iunie, se mai poate pastra o anumita putere la nivel local pentru PDL (in contextul unei reorganizari teritoriale asa cum isi doresc baietii asta ar putea fi o lovitura bunicica).

  20. @admin:

    pai da, asta remarcam si eu. a inceput “ofensiva” 🙂

  21. In engleza este o vorba, “two wrongs don’t make a right”, doua lucruri gresite nu (con)duc la unul corect. Deci, sorry, daca presendintele este nebun si sa presupunem ca altii ar fi la fel de rai, nu inseamna ca alegerea corecta este sa tinem actualul presedinte. Alegerea corecta inseamna ca trebuie sa gasim o solutie care este buna, pur si simplu. Ca este greu de crezut ca se mai poate in situatia de fata este o alta problema, dar nu putem face pact cu nebunia macar ca ne alegem doar cu atitudinea.

  22. Si este evident ca e asa (adica reactia si decizia de azi a curtii constitutionale e determinata de factori externi), daca citim motivatia curtii in ceea ce priveste verdictul de neconstitutionalite:

    “Comasarea alegerilor este neconstituţională, a decis miercuri Curtea Constituţională. USL sesizase instanţa, susţinând că, prin Legea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, Guvernul a nesocotit prevederea constituţională potrivit căreia Parlamentul este unica autoritate legiuitoare, dar şi reglementările europene potrivit cărora legislaţia electorală nu poate fi modificată în an electoral.”

    Este, prin urmare, cat se poate de evident ca decizia curtii nu avea de ce sa fie amanata (asa cum a fost, cu o motivare subreda oricum) in conditiile in care aceasta motivatie evidentiaza fara echivoque ca era vorba de aspecte de neconstitutionalitate foarte, FOARTE CLARE.

  23. Demisia Opozitiei din Parlament a fost o idee singulara dupa “89.Ar fi creat dificultati puterii actuale.Dar nu dau vrabia din mana pe cea din par si au inceput sa o scalde.Tin oamenii la indemnizatii,ca au si ei familii,greutati si doar e…singura sursa de venit.

  24. @cristi_g:

    Ar putea fi si o prostie. Demisia opozitiei ar face ca puterea sa aiba cvorumul necesar trecerii tuturor “reformelor” si modificarilor Constitutiei.

  25. Citeam aseara din Sfantul Ambrozie-Sfaturi duhovnicesti si povestea la un moment dat cum intr-o zona era un episcop mai nevrednic! Un preot imbunatatit se ruga la Domnul sa-l izbaveasca pe episcop, iar intr-o seara a auzit un glas din cer:
    Altul mai rau ca el meritati!

    Doamne Iisuse Hristoase, invredniceste-ne tie sa-ti urmam, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale ale Sfantului Grigorie Teologul si ale tuturor Sfintilor care ti-au bineplacut, izbaveste-ne pe noi pacatosii!

  26. @ Cristi:

    Demisia a fost o capcana care li s-a intins si la care au muscat lacomi. Nu e vb de venituri cand miza e la nivelul asta. E vorba insa ca le da totul pe mana, gratis, inclusiv sectiile de votare, inclusiv constitutia, plus ca raman de fazan, de iresponsabili si anarhisti.

  27. @ Alin-7

    Nu avem inca motivatia, apare mult mai tarziu, nu este aceea.

  28. Ideea era de fortare a anticipatelor,un procedeu greu si riscant.Ar fi fost si un semn de solidaritate cu protestatarii,gen locotenent Alexandru Gheorghe.

  29. @ Cristi:

    Trebuie si inteligenta si discernamant, nu doar “nebunie” eroica. Nu se realiza nimic, oricum anticipatele nu se faceau asa si nici nu se vor face in niciun caz. Ele depind exclusiv de Basescu. Si el nu va accepta asta nici mort.

  30. N-am sesizat capcana.Joaca tare batranul marinar…

  31. @admin:

    da, asa este.
    Insa, odata ce verdictul este in sensul neconstitutionalitatii si prin urmare in acceptul validitatii sesizarii primite atunci putem dezvolta in directia aceea.

  32. Si-a intrat in paine si noul ministru de externe. Prima declaratie si prioritatea numarul 1: VOTUL ELECTRONIC pentru romanii din afara granitelor.

    He, he, he…spune multe aceasta iesire la rampa.

    http://www.realitatea.net/cristian-diaconescu-sugereaza-ca-votul-electronic-ar-fi-o-solu-ie_907514.html

  33. “Damage control” la PDL: “Senatorul viermilor” e zburat afara din partid.

    http://www.jurnalul.ro/politica/urban-demisie-pdl-viermi-piata-universitatii-602475.htm

  34. scuze ca scriu iarasi: demisia opozitiei lasa Puterii un singur partener de dialog: strada.

    Si,in ciuda atuurilor de forta al Puterii, ‘multimea asta, care nu stie legea si este blestemata’..este imprevizibila. Si inspira teama. De asta zicem ca nu stim.

    Concluzia mea: capitanul Nero de asta data nu burning Rome.

  35. “Damage control” si pe internet, postacii promoveaza ideea urmatoooaaaree:

    “SA VEDEM CE O SA MAI ZICA VOICULESCU CU ILIESCU , ACUM…criza politica s-a stins !”

    Deci criza politica s-a stins, ma ‘ntelegi matale?

  36. @c2:

    Concluzia mea: capitanul Nero de asta data nu burning Rome.

    Roma deja e in flacari. Ne aflam in faza in care trebuie sa il laudam pe Nero pentru geniala sa decizie si Nero nu intelege de ce este huduit de oamenii in flacari. Chiar asa, de ce? In loc sa ii aduca ofrande…

  37. http://www.gandul.info/politica/interventia-cu-romanii-traian-basescu-nu-iau-in-considerare-demisia-sunt-de-meserie-comandant-de-nava-nu-am-ratat-niciodata-destinatia-nu-o-sa-o-ratez-nici-cu-romania-9174656

    http://www.realitatea.net/traian-basescu-interventie-cu-romanii-la-ora-18-15-live-text_907577.html

    http://webtv.realitatea.net/actual/traian-basescu-25-ianuarie-2012-(i)

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ce-zic-unii-oameni-din-piata-despre-ce-a-zis-omul-acela-de-la-cotroceni-73360.html

    Iulia Popovici: “Şocant prin delir de grandomanie, nici un pas înapoi nici discursiv, nici factual (gen Roşia). Ştampila aia de vot a născut un monstru mesianic”

    Ionuţ Tudorică: În afara faptului că rezistă tot mai greu la suta de whiskey, nu a arătat nimic nou. Ne-a arătat că e decis să continue “să negocieze” cu instituţiile statului şi ele să zică da….

    Adrian Deoancă: “Basescu isi asuma un discurs de expert, nu de politician (mai periculos dpdv al democratiei). Stiu ce e bine, am informatii, am un design de stat, cer solidarizare si disciplina pentru experiment. Cum sunt expert, nu pot gresi pe fond, ci maxim pe forma, adica nu ma pricep sa explic. Un expert nu-si schimba opinia: tot cu austeritate, tot cu minerit, tot cu demontarea statului, tot discurs “antimilogi”, tot cu autostrazi, tot cu statistici. Sa nu mai aud ca avem nevoie de guvern de tehnocrati: avem un demiurg tehnocrat si unul al dracului de neoliberal. Italienii au avut bafta cu Monti.”

    Dora Constantinovici: “Am inteles ca in opinia sa revizuirea Constitutiei este singura chestie care ne mai poate salva. si ca a fost la multi terapeuti de anger management in relatia cu presa.”

    Ionuţ Dulămiţă: ‎”Suntem acolo unde trebuie” – în Piaţă.

    Dan Duca: “Traian Băsescu a dat senzaţia în această seară că atunci când s-a uitat la televizor sau a citit mesajele de pe Facebook s-a limitat doar la înjurături. Pentru că nu a reţinut nimic din ceea ce i se cerea: demisia guvernului, alegeri anticipate, stop proiectului roşia montană etc. Un discurs prost salvat de moartea tristă a unui actor, care zilele trecute îl contesta în stradă. Al naibii de ironică şi viaţa asta!”

    Andrei Cochior: A dat o palmă foarte subtilă românlor. A zis că el a câștigat alegerile din 2009 cu discursul referitor la ”modernizarea statului”. Deci cum ar veni, înghițiți ce-ați ales, ciumpalacilor! Referitor la reforme (inclusiv cea din sănătate, eu știu ce am de făcut, problema e la voi că n-ați înțeles. Am să vă mai explic o dată.

    Anca Lupu: Cand politicienii (si nu numai) sunt depasiti de situatie spun ca “e o problema de comunicare” – minciuna – e o chestiune ce tine de proasta guvernare. Ah, si inca ceva: schimbarea si schimbarea in bine sunt doua lucruri diferite.

    Tudorina Mihai: Discurs din ciclul “să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”.:)

    Andrei Stoiciu: discurs din 2008, si orbirea din 1989

    Claudia Apostol: asta a fost spot publicitar, nu interventie cu ocazia protestelor! sectorul minier e singurul care generaza locrui de munca?? incredibil! si acum!!

    Raluca Stan: unde te vezi peste 5 ani? în mină

    Trofin Dan: am vrut sa-l urmaresc, tineam sa vad daca azi Tolo a dat ceva pe bune si va reitera ceva de acolo .. de fapt, am asistat la o polologhie desantata, ipocrita si am schimbat imediat pentru ca am si eu o limita .. pe scurt, ne-a spus, ca .. AFARA NINGE !

    Eu: A zis de o mie de ori popor şi populaţie. Noi sîntem cetăţeni. În rest, strategie, discurs de adormire, e totul ok etc., cum scrie în manuale de comunicare pentru începători.

  38. “Aş spune însă că suntem acolo unde trebuie pentru că în primul rând datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune.”- uau! AM IESIT DIN RECESIUNE!!! De fapt tot iesim din recesiune inca de la inceputul crizei din 2008.
    si mai zice presedintele:
    “Trebuie să avem curaj pentru a crea locuri de muncă în minierit.” NO COMMENT!!
    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/traian-basescu-nu-imi-dau-demisia_907577.html#ixzz1kVbJaQiN

    Bun, pina la urma e contraproductiv sa stam si sa ne mai miram de ce debiteaza asta pe… gura. Intrebare: mai stie cineva care este situatia in strada?Da’, asa, mai la prima mina. Stiu ca a venit frigul si ca ninge pe la Bucuresti si in tara…dar…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare