IMPREUNA 2012 cu Bogdan Naumovici, pentru Rosia Montana si privatizarea statului: ALTA DIVERSIUNE “ANTI-SISTEM”, VERSIUNEA CORPORATISTA

23-01-2012 8 minute Sublinieri


Oameni din diverse medii – profesori, medici, antreprenori, specialisti in marketing, comunicare, publicitate, IT si noile tehnologii – pregatesc de mai multe luni o noua miscare, insa nu s-au decis daca initiativa sa fie civica sau politica. Consultarile intre ei au inceput in toamna lui 2011 si s-au accelerat pe fondul manifestatiilor din strada din ultima saptamina, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau .

adUPDATE Tolontan: Manifestul lor (publicat pe Facebook) se numeste “Impreuna 2012” ! “O tara din care sa nu mai vrei sa pleci. O tara unde sa vrei sa te intorci” . Semnatarii sint: Aneta Bogdan- specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor Bogdan Naumovici ¬ specialist comunicare si advertising, antreprenor Dan Costinescu ¬ specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University Dragos Radu ¬ preda economie politica la King¬s College, Londra Ioana Marinescu- arhitect, Londra Mihai Cusuta ¬ doctor in economie, MBA Viorel Pascale ¬ antreprenor, EMBA.

Potrivit acestuia, initiatorii noii miscari fac parte din categoria 35+ a neimplicatilor din ultimul deceniu si jumatate, care n-au apartinut nici unui partid politic si, in general, au o reputatie de invingatori in breslele lor.  “Fara a fi in sensul curent vedete, sint personalitati puternice, care au si admiratori, dar si contestatari in domeniile sau industriile in care activeaza. Unii lucreaza in Romania, altii in strainatate, mai ales in universitati reputate“, scrie Tolontan.

După douăzeci de ani de înjurat in faţa televizorului, sau de răguşit inutil in stradă, doar pentru a fi dezamăgiţi de aceiaşi politicieni care s-au plimbat pe la toate partidele, e limpede că nu mai avem ce aştepta de la ei. Să ai revendicări de la actualii politicieni şi să te aştepti să le şi rezolve, înseamnă să îi suspectezi de bună-credinţă. De 20 de ani, a vota în România a însemnat să alegi răul cel mai mic. Mergând pe drumul ăsta, am ajuns sa acceptăm că e ok “să fure, că toţi fură, dar să mai facă ceva şi pentru noi”. Adică să trăim din mila hoţilor. Tu furi de la tine de la serviciu? Nici noi. Și atunci, cât de proşti am fi dacă am încerca din nou aceleaşi soluţii păguboase?!

Partidele actuale nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Nu reprezintă, de fapt, pe nimeni, pentru că nu au fost create să ne reprezinte pe noi, ci pe ei. Ele sunt doar de-a stânga şi de-a dreapta bugetului de stat, pentru că din el se hrănesc şi pentru că au aceiaşi părinţi: foştii activişti şi pasivitatea noastră. Sila noastră de politică este singura lor şansă, de aceea ne-o cultivă continuu: “toti politicienii suntem la fel, politica este o curvă, trebuie să alegi răul cel mai mic” sau, şi mai bine, “stai acasă şi pedepseşte-ne prin absenţa de la vot”. Adică, “lasă să voteze numai ai noştri, că doar le-am dat găleţi!”

[…]

Vrem să nu mai fim furaţi? Nu e atât de greu. E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se împrumuta fără să-şi întrebe patronul, adică pe fiecare dintre noi. Astfel, majoritatea banilor noştri ar rămâne la noi, nu în portofelul statului, din care orice politician se poate servi când vrea.

Vrem să nu mai fim o țară de mâna a treia, când avem atâția oameni de mâna întâi? E la fel de simplu: să nu-i mai gonim din țară și din pozițiile din care pot face ceva util pe cei cu adevărat competenți si integri. Dacă fiecare român iși va vedea viitorul aici, vom fi un întreg mai mare decât suma părților, și vom sta cu demnitate în fața oricărei alte națiuni.

Pentru ca toate astea să se întâmple, nu este suficient sa schimbăm legile. Trebuie să ne organizăm şi să îi înlocuim pe actualii politicieni. Să ne învingem sila de politică. Nu pentru că ne place puterea, ci pentru că trebuie să ieşim din bulele noastre de confort individual, care vor deveni din ce în ce mai strâmte. Deja vedem cum energia noastra se iroseşte doar împingând în pereţii bulei, ca să nu ne sufocăm. Iar dacă nu ne spargem noi bulele pentru a ne uni, ni le vor desfiinţa ei, una câte una. […]

Hoţii au nevoie de 3 lucruri, ca să poată fura: un portofel plin, beznă si neatenţia păgubaşului. Faptul că noi am pus peste jumătate din veniturile noastre, prin impozite pe salarii, profit si dividende, CAS, TVA, taxe de drum, accize la benzină sau impozite pe casă şi maşină, în marele coş al statului, adică al nimănui, a furnizat portofelul plin. Lipsa de transparenţă a tuturor tranzacţiilor statului a asigurat bezna. Iar îndepărtarea românilor normali la cap de politică a făcut restul.

E un fragment din manifestul ”2012 – Sfârșitul lumii lor”, inițiat de un grup de oameni care pretind că ”n-au aparținut niciunui partid politic și, în general, au o reputație de învingători în breslele lor”, ”fac parte din categoria 35+ a neimplicaților din ultimul deceniu și jumătate” și care ”nu s-au decis dacă inițiativa lor să fie civică sau politică. În fruntea listei inițiatorilor, se numără publicitarii Aneta Bogdan și Bogdan Naumovici.

Despre Aneta Bogdan au mai scris colegii de breaslă. Și despre contractele ei cu statul: TVR, CEC, Radiocom (și despre cum Radiocom a ajuns acționar la Brandient-ul Anetei Bogdan), dar și despre contractul ei cu Transavia psd-istului Ioan Popa. Despre Bogdan Naumovici și contractul lui pe 3 ani cu RMGC, din care va încasa 1,35 milioane de euro (la care se poate adăuga un bonus de succes de 800.000 de euro) am scris eu (vezi facsimil dintr-un MD&A al Gabriel Resources, în care se face referire la acest contract de publicitate). Asupra cazului RMGC voi insista, pentru că îl cunosc mai bine.

În privința moralității cu care Bogdan Naumovici s-a achitat de contract stau deciziile Comitetului Etic al Consiliului Român pentru Publicitate care a calificat trei dintre spoturile campaniei RMGC ca fiind ”publicitate mincinoasă”. Asta e ceea ce Naumovici anunța, în momentul semnării contractului, ca fiind o ”campanie de informare”. Cele trei cazuri (care promovau beneficiile Statului Român, numărul real al locurilor de muncă și sumele investite de RMGC în patrimoniul cultural) nu sunt singurele miniciuni ale campaniei publicitare ale RMGC. Nu voi relua și alte minciuni, pentru că acestea (confirmate de o instituție neutră, mai degrabă favorabilă publicitarilor) sunt suficiente pentru a demonstra lipsa de scrupule a celor care coordonează campania atunci când e vorba de a-și vedea ”portofelul plin”. Din aceeași ”campanie de informare” mai menționez însă doar avalanșa de ”scrisori de susținere pentru Traian Băsescu”, trimise în toamna anului trecut de către tot felul de ONG-uri înființate de RMGC pentru a-i susține interesele, după ce președintele a început să facă publicitate explicită proiectului.

Bezna” asupra modului prin care RMGC a ajuns să dețină o pseudo-licență de exploatare la Roșia Montană este întreținută prin secretizarea contractului (ceea ce s-a făcut public este contractului de societate, ceea ce e cu totul altă ”mâncare cu cianură”). Că, de fapt, RMGC nu are nicio licență valabilă (așa cum pretinde și de care s-a folosit pentru a obține tot felul de acte și pentru a bloca orice dezvoltare alternativă a localității) a fost confirmat în această lună de către Ministerul Mediului. Într-un răspuns adresat ASE (vezi facsimil), reprezentanții ministerului scriu negru pe alb: ”licența de exploatare se poate acorda numai după ce s-a depus un studiu privind impactul asupra mediului și a fost însușit de autoritatea competentă de mediu, adică numaidupă ce s-a emis acordul de mediu (s.a.)”.  Invocând așa-zisa licență, Consiliul Local Roșia Montană a aprobat în 2002 un PUG prin care zona era declarată mono-industrială, pretext pentru a respinge orice inițiativă de dezvoltare bazată pe turism, agricultură, prelucrarea lemnului etc. Anulat, definitiv și irevocabil de către instanțele de judecată, PUG-ul a fost reconfirmat (!!!) în 2009 de către Consiliul Local.

Neatenția păgubașului” e întreținută de aceeași campanie publicitară mincinoasă dublată (prin sumele ”investite” cu această ocazie în mass-media autohtone) de o blocadă aproape cvasi-generalizată în presa mainstream a articolelor și materialelor critice la adresa proiectului RMGC.

Așadar, avem toate cele trei elemente ale hoției (portofelul plin, bezna și neatenția păgubașului) menționate de manifestul ”2012 – Sfârșitul lumii lor”. Iar Bogdan Naumovici, semnatar al manifestului, este partener (contra unei sume cu șapte cifre, în euro) la această hoție!

***

Să mergem mai departe cu manifestul. ”Vrem să nu mai fim furaţi? Nu e atât de greu. E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se împrumuta fără să-şi întrebe patronul, adică pe fiecare dintre noi. Astfel, majoritatea banilor noştri ar rămâne la noi, nu în portofelul statului, din care orice politician se poate servi când vrea.

Aparent, sună foarte frumos. În fapt, ceea ce transmite acest fragment nu e ideea de control civic, ci, atenție, de-responsabilizarea Statului. Și mutarea acestei responsabilități asupra ”fiecăruia dintre noi”. Dar cine sunt acești ”fiecare dintre noi”?

Să revenim din nou la Roșia Montană și RMGC. Ani buni, propaganda companiei a susținut că în Roșia Montană nu se poate face turism. Cum în localități din zonă (Albac, Rimetea, Galda, Arieșeni), unde o asemenea dezvoltare nu a fost blocată și care nu au nici pe departe potențialul Roșiei Montana, turismul a explodat, RMGC și-a schimbat discursul. Mai mult, în parteneriat cu Primăria, a anunțat că va renova și va deschide două unități hoteliere (în fosta școală și fosta clădire a Primăriei).

„Ne gândim la un turism cultural, dar şi unul montan de agrement. De aceea, vom crea în parteneriat cu Consiliul Local două hoteluri, în aşa fel încât turismul pe care ni-l dorim cu toţii să aibă o bază reală de discuţie”, a declarat, recent,  Adrian Gligor, vicepreşedinte Patrimoniu RMGC. Ce avem aici? Un stat de-responsabilizat (parteneriat public-privat, cercetările arheologice și amenajarea obiectivelor turistice făcute de către un investitor privat). Ce rezultă? O imensă și grotescă mizerie. Localnicilor li s-a interzis de zece ani orice investiție în turism (nu li s-au eliberat autorizații de construcție, nu au putut accesa fonduri europene și nu au putut angaja credite). Companiei RMGC i s-au acordat însă clădiri aflate în proprietate publică pentru a amenaja hoteluri – asta chiar dacă, anterior, au existat solicitări din partea societății civile pentru a-i pune la dispoziție aceleași clădiri pentru a le reabilita!

Localnicii au fost împiedicați să-și dezvolte propriile activități de turism, dar statul de-responsabilizat (Primăria Roșia Montană) ajută un ”investitor” privat să facă turism. Obligându-i pe oamenii care aveau propria șansă la o dezvoltare independentă să se mulțumească cu un statut de angajat pe doi lei la RMGC. Și să privească asta ca fiind o binefacere!

***

Inițiativa ”Împreună 2012” seamănă, al naibii de mult, cu o altă inițiativă, aparent civică, lansată tot pe rețelele de socializare, în toamna lui 2009, ”Treziți-vă! Asta nu e România NOASTRĂ!”.

Alternativa era o România condusă după modelul corporatist. Un stat minimalist și de-responsabilizat. Coincidență, sau nu, inițiativa a fost lansată tot de un specialist în PR, Alexandra Svet. Să fie inițiativele de acest fel, sfârșitul hoției? Nicidecum. Ar fi doar hoții mult mai frumos împachetate și comunicate. Într-atât de frumos, încât să ajungi să le mulțumești pentru că te-au furat.

Nota noastra:

Asadar, aflam de aici ca “Impreuna 2012”, promovata rapid ca o miscare “autentica” izvorata din randul romanilor “realizati”, mari capacitati care, nu-i asa, prin munca lor corporatista, au ingrasat, cu impozitele pe marile lor venituri, acest stat “hot” si (mai cu o jumatate de gura, ca nu pica bine spus clar acum) cam redistributiv (inca mai tine o scoala, inca mai are un spital).

Mai aflam ca, de fapt, aceasta imagine a romanului realizat corporatist sau multinational este, cel putin in forma asta, tot un mit. Ca de fapt acesti “realizati” au profitat cat au putut de afaceri cu si prin intermediului statului. Ca fara stat si fara relatii clientelare, obscure, netransparente, nu ar fi existat. Ca nu sunt deloc, dar deloc, genul de self-made man, porniti de jos.

Tocmai de aceea, agenda lor nu e una sociala. Agenda lor e… propriul lor grup, insa impachetata frumos. Agenda lor presupune ca statul sa devina clientul lor preferential forever. De aceea, nici nu au nevoie de solidaritate si de ceilalti romani. Ei nu au nevoie de romani cu venituri decente, pentru ca ei nu s-au realizat prin afaceri facute cu acesti romani simpli. Ci cu statul. Asa ca de acum, odata ce au crecut mari si aroganti, nu mai vor sa imparta si cu altii ce are statul. Vor TOTUL pentru ei.

Este aceeasi agenda a actualei guvernari, tradusa prin statul minimal, “reforma” si “privatizare”: adica un jaf continuu si un stat devenit parghie de putere pentru grupuri de interese. 

Desigur, asta si pentru ca Impreuna 2012 nu suna a fi altceva decat o alta fateta a actualei puteri si a intereselor de tip Gabriel Resources Gold Corporation, infiltrata insa printre protestele unor amarati cu pensia taiata sau cu punga de medicamente subtiata.

Printre sustinatorii de pe pagina de Facebook Impreuna 2012 se gaseste si avocatul Gabriel Biris:

Gabriel Biris · Partner at SCPA Biris Goran
Am vazut in Piata o domnisoara haioasa see you o pancarta care mi-a placut mult: “Singura solutie – propria evolutie”! Cat adevar…
Implicarea face parte din procesul propriei evolutii. Cine este de vina pentru situatia incredibila in care este Tara Noastra (nu a lor, asa cum credea inclusiv presedintele atunci cand ne indemna sa plecam daca nu ne convine ce fac ei)?   Raspunsul este unul care poate nu va place multora: atat ei – politicienii, pentru ca au calcat totul in picioare de dragul banului, dar si noi – pentru ca am ales sa nu ne implicam politic, sa nu ne “manjim”.
Cred ca politica poate fi si altfel decat o vedem acum. Cred ca politica poate fi facuta see you profesionism si implicare in interes national. Din acest motiv o sa ma implic mult mai mult decat am facut-o pana acum.

Si, inca:

Gabriel Biris · Partner at SCPA Biris Goran
Ma voi implica in orice miscare va avea ca scop ceea ce eu consider a fi in interesul national. In mod evident, din punct de vedere politic – alegerea nu poate fi decat una. Iarasi in mod evident – pentru a avea succes, initiativele politice vor trebui sa convearga, altfel ar fi o imensa risipa de energie si, ceea ce este mai rau – de credibilitate.

Avocatul G. Biris este prezentat intr-unul din ultimele nr. ale Foreign Policy Romania [care tine de trustul media al lui Dinu Patriciu care produce si Adevarul] drept reprezentant de seama al “tinerilor” care se incalzesc pe margine sa dea buzna in politica pentru a schimba fata Romaniei:

Chestiunea internă

Dreptele Puterii

Cine pe cine păcăleşte cu Alba ca Zăpada. Şi cum faci un partid nou.

Republica lui Neamţu * Autoportretul lui Baconschi * Planul Biriş Interviuri de Petre Munteanu

Apropo de trustul lui Dinu Patriciu si de “moguli”. FP a mai promovat in paginile sale si miscarea Romaniei June, publicandu-i un document programatic in care isi declara intentia de a introduce tara in orbita noii ordini mondiale (pasamite babacii nu au propulsat-o destul acolo!).

Cum-necum, iata ca acesti “tineri corporatisti” beneficiaza de sprijinul sau macar asistenta binevoitoare a tuturor canalelor media importante (inclusiv trustul Intact).

Intorcandu-ne la Biris, acesta, desi sustinea in FP ca are de gand sa lanseze propria miscare,  a participat, deocamdata, la actiunile Noua Republica. De altfel, vede aceste initiative ca avand o sansa doar daca se vor reuni, cumva. Ceea ce nici nu este greu: provin din acelasi mediu, ca sa nu zicem… laborator.

Sa recapitulam:

Grupuri de interese + Traian Basescu + tineri corporate = Impreuna 2012 si Noua Republica.

Tinta este electoratul care crede in idolii reformei, ai modernizarii, in religia neoliberalismului, eficienta multinationalelor si necesitatea privatizarii statului. De asemenea, in mitul innoirii clasei politice si a “tinerilor” curati care nu sunt, vezi Doamne, nomenclaturisti si securisti. Un electorat mai pretentios, snob, “liberal” si in valori, obsedat de cultul profesionalismului. Nervos ca i-ar lua statul prea multi bani prin impozite. Si fara prea mult discernamant.

Pentru alte categorii de electorat, aceleasi laboratoare au pregatit formatiuni politice pe masura – cea mai evidenta facatura fiind Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu. Cine sunt “candidatii” acestuia? Cititi si va cruciti AICI.


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, ROSIA MONTANA

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “IMPREUNA 2012 cu Bogdan Naumovici, pentru Rosia Montana si privatizarea statului: ALTA DIVERSIUNE “ANTI-SISTEM”, VERSIUNEA CORPORATISTA

  1. Gratie televiziunilor noastre independente si impartiale, trebuie sa recunosc deschis ca, ascultandu-l pe DD in spiciul domniei sale de la congres, am descoperit ca aveam nazuinte comune: in ’89 si eu imi doream un televizor, pentru ca tocmai se stricase cel de dinainte.

    Cat despre televiziune si vise de marire, domnia sa a cam pierdut trenul, poate daca s-ar fi nascut acum aproape 100 de ani, ar fi avut succes cu revolutia proletara.

    Consider ca e bine ca i-ati pus pe toti laolalta, sa putem face diferenta si trage concluziile.

    Despre prezenta dlui DD cu ale domniei sale propuneri in viata politica romaneasca, cred ca arata fara dubiu nivelul caderii noastre morale, cat de mult am reusit sa-L indepartam pe Dumnezeu din viata si gandurile noastre.

  2. De ce nu apare Vadim Tudor in acest context?Nu are nimic de spus pentru tara?

  3. @ Ela:

    Slava Domnului. De ce? Mai simtea cineva nevoia a inca unui impostor populist, si acela penticostal sau baptist?!

  4. Daca ne va trece prin minte ca la eventuale alegeri prezidentiale sa votam cu Bogdan Naumovici, ar trebui ca mai intai sa reflectam bine daca vrem ca intreaga tara sa fie o corporatie: cei mici care muncesc de dimineata pana noaptea pentru buzunarul Patronului presedinte. Doamne fereste! Si pe cine am putea alege intre Bogdan Naumovici, CV Tudor, Dan Diaconescu, Lazaroiu, Ponta, Antonescu?

  5. @ Anonyma:

    Deocamdata decisive vor fi alegerile parlamentare de anul asta. Decisive inclusiv pentru presedintie. In principiu… pe nimeni, daca lucrurile raman ca pana acum. Sau, daca il identificam cumva, pe cel mai mic rau.

  6. admin,

    E evanghelist. 😀

  7. Stat de-responsabilizat, mai corect spus stat administrat de IRESPONSABILI! De fapt, de dupa tambalau, rinvolutie; Romania a devenit un amestec de feudalism si comunism imputit. Avam: clanuri, moguli, baroni, latifundiari si plebe. Urmeaza sa mai avem feude, asta dupa reorganizarea teritoriala! Daa… aia care-si zic revolutionari, nu au fost, de fapt, mercenari? Ca am auzit ca-s platiti bine, ca unii s-au sclintit la deget, sau la “tita”.

  8. @ Mirela:

    Vadim? Tot “aia” e..

  9. Invitat la TV, Naumovici a spus ca isi doreste ca statul sa se desfiinteze daca s-ar putea. Intrebat fiind de M.Gadea cum va rezolva, sa spunem, problema finantelor, care este exclusiv a statului, nu a stiut sa dea un raspuns serios. A mai afirmat ca daca ar fi la putere ar privatiza absolut tot (sanatate, educatie, etc). Asadar “solutia” lui este mai rea de sute de ori decat toate masurile lui Basescu-Boc, caci cea mai mare parte a populatiei, care este una saraca, nu va mai putea beneficia in aceasta situatie, de multe servicii, medicale, educatie pentru copii, interventii in caz de incendiu, etc. si nici macar de serviciu medical de urgenta. Cei fara o sursa de venit cat de cat consistenta, conform lui Naumovici, pot sa si moara, statul nu le-ar garanta niciun serviciu. Si adio indemnizatii copii, persoane cu handicap, etc.

  10. @ Mirela:

    Da, a se vedea si cele 3 linkuri (legaturi) de la finalul postarii pt a intelege ce inseamna si de unde vin acest gen de idei.

  11. Actori si scenariu gen “Good fellas”,varianta mioritica.
    Asteptam si ceva productii ortodoxe,cit de low cost or fi fiind ele…

  12. http://trenduri.blogspot.com/2012/01/cenzura-democratica.html

    În ciuda faptului că demonstrațiile din stradă se desfășoară de mai bine de o săptămână, revendicările protestatarilor încă nu sunt aduse în totalitate în prim-plan. În afara subiectelor politice tratate cu generozitate pe toate planurile(TV, ziare, declarații ale politicienilor, etc.) există un altul care, deși se regăsește peste tot în țară este, cu bună știință, ignorat. Ați înțeles despre ce e vorba? Se numește Roșia Montana, un subiect care este binecunoscut tuturor. Dacă s-ar face un sondaj, probabil că aproximativ 90% din populație ar fi împotrivă. Dar contează asta cumva? Se pare că nu deoarece toți actorii care filtrează mesajele între stradă și public uită să aducă în discuție multitudinea de mesaje clar exprimate împotriva a ceea ce se petrece la Roșia Montană.
    … Până una-alta, avem și o singură certitudine: Naumovici își face partid. Asta da lovitură!

  13. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/viata-de-dupa-proteste-un-raspuns-pentru-tolo-73236.html

    […] Cu riscul (inerent) de a nu avea dreptate, afirm că ceea ce se întâmplă la Roșia Montană este imaginea a ceea ce s-a întâmplat în societatea românească în ultimele două decenii (cu toate problemele ei sistemice – politice, sociale, economice, culturale, de mediu).

    Iar această imagine se suprapune într-o mare măsură peste ceea ce propune manifestul ”2012 – Sfârșitul lumii lor”. Am mai făcut referire la paragraful următor. ”Vrem să nu mai fim furaţi? Nu e atât de greu. E suficient să nu mai acceptăm un stat care se comportă de parcă ar fi stăpânul nostru. Să ne gândim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie plătit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul să îşi mărească singur, de capul lui, salariul, adică impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se împrumuta fără să-şi întrebe patronul, adică pe fiecare dintre noi. Astfel, majoritatea banilor noştri ar rămâne la noi, nu în portofelul statului, din care orice politician se poate servi când vrea.”

    La Roșia Montană, statul (primarul, consilierii locali și județeni, angajații ministerelor, legile) nu mai e stăpân. Ci un angajat. Angajatul însă al unei firme private. Al unei corporații. Banii sunt la această companie. Asupra statului, societatea civilă încă mai are mijloace de control (și sancțiune). Pe care însă nu le folosește suficient ori pe care doar acum învață să le folosească cu adevărat. O companie privată îți râde în față. Și cedează din bani (plătește) doar atât cât consideră necesar. ”Asistența socială” îmbracă astfel cele mai ciudate forme. Și se rezumă la fârâmituri. […]

  14. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11310270-scris-parintele-florin-din-scotia-prietenul-tau-desfunda-canalul-continuare-unul-singur.htm
    Scuze ca n-am stiut unde altundeva sa “dau” link-ul !(Nu stiu ce este cu blogul respectiv sau cu parintele Florin dar mi s-a parut interesant…

  15. Pingback: “Minerii” de la Gold Corporation Rosia Montana, CHEMATI la o CONTRA-MANIFESTATIE in Bucuresti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Traian Basescu: prima reactie dupa proteste, cu vocea sufocata de furie. SEMNALE ALE UNUI CONTRAATAC AGRESIV SI FRONTAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: MITINGUL impotriva proiectului minier Rosia Montana si BLOCADA PRESEI MAINSTREAM ( inclusiv Antena3) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: ROSIA MONTANA: Cum lucreaza SOROS la doua maini/ Traian Basescu, Realitatea TV si Mihai Tatulici: LOBBY AGRESIV pro Gold Corporation (si Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: NOUL GUVERN UNGUREANU, ”TINERII COMPETENTI” – COPII DE NABABI SECURISTI, ARIVISTI, CORPORATISTI. ”Atentie la cățelandri!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Mihai Razvan Ungureanu – CREATIA DE LABORATOR A SERVICIILOR, candidatul ideal pentru VANZAREA DEFINITIVA A ROMANIEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Alethea: film documentar despre EXPLOATAREA CU CIANURI a aurului din TURCIA de catre EUROGOLD - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  22. Pingback: Mihai Gotiu: Romania a ajuns colonie prin TRADARE DE TARA. Harta jafului securistic al resurselor Romaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  23. Pingback: Trei ganduri post-electorale: NEOLIBERALISMUL USL, JELANIA ”EUROPENISTILOR” SI ORIZONTUL ANTI-SISTEM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: ROSIA MONTANA: Victor Ponta coabiteaza perfect cu Traian Basescu "intru bolsevismul corporatist" si foarte prost cu... propria sotie? SCHEMA HOTIEI LUI GABRIEL RESOURCES si EXPLICATIA INTENSIFICARII PROPAGANDEI - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  25. Pingback: ”Stiati ca am fost vanduti”? Despre CIANURA si SCLAVIE + film documentar cu efectele exploatarilor similare Rosiei Montana - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: ROSIA MONTANA: Victor Ponta coabiteaza perfect cu Traian Basescu "intru bolsevismul corporatist" si foarte prost cu... propria sotie? SCHEMA HOTIEI LUI GABRIEL RESOURCES si EXPLICATIA INTENSIFICARII PROPAGANDEI - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  27. Pingback: ROSIA MONTANA, UN LOC LA MARGINEA PRAPASTIEI. Filmul documentar integral [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: ROSIA MONTANA SE APROPIE DE FAZA FINALA: dezastrul programat al Transilvaniei - Recomandari
  29. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe frimituri - Recomandari
  30. Pingback: ROSIA MONTANA: exploatarea va incepe in NOIEMBRIE 2016. Ponta se spala pe maini in mod penibil, “negocierea” participatiei statului s-a dus pe firimituri - Recomandari
  31. Pingback: Guvernul a aprobat “pe sest” proiectul de lege care reglementeaza EXPLOATAREA DE LA ROSIA MONTANA. Moise Guran la Ora de Bussines despre PLASA NATIONALA a RMGC si reactia presedintelui ALBURNUS MAIOR [VIDEO] - Recomandari
  32. Pingback: Rosia Montana: act de INALTA TRADARE NATIONALA “parafat” de Traian Basescu si Victor Ponta. Spectacolul grotesc al “CONVERTIRII” CONSTIINTELOR DE AURUL RMGC. “Rosia Montana e doar regina pe tabla de sah. Daca va cadea regina,
  33. Pingback: (VIDEO): ADEVARURI NESPUSE DESPRE DEDESUBTURILE SI MIZELE AFACERII ROSIA MONTANA. Adevarata fata a oamenilor RMGC. Ministrul culturii si parlamentarii – mituiti de Gold? De ce premierul Ponta se comporta ca un agent al companiei Gabriel Resources? P
  34. Pingback: (VIDEO): ADEVARURI NESPUSE DESPRE DEDESUBTURILE SI MIZELE AFACERII ROSIA MONTANA. Adevarata fata a oamenilor RMGC. Ministrul culturii si parlamentarii – mituiti de Gold? De ce premierul Ponta se comporta ca un agent al companiei Gabriel Resources? P
  35. Pingback: DOVADA CA AURUL SE POATE EXPLOATA SI FARA CIANURA, DAR NU SE VREA!/ Cine castiga la Bursa de pe urma jocului “parşivel” al lui Victor Ponta?/ VERDICTUL GEOLOGILOR: PERICOL MAXIM!/ Ce se pregateste si la CERTEJ si in alte puncte din Apuseni? C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare