TRUMP anunta ruperea ACORDULUI NUCLEAR cu IRANUL/ In Israel e ALERTA MILITARA si se mobilizeaza rezervistii/ O decizie care va duce la NOUA ORDINE MONDIALA?

8-05-2018 6 minute Sublinieri

 • Hotnews: 

Mai multe explozii s-au înregistrat în Siria în urma unui presupus atac israelian

O serie de explozii s-au înregistrat marți seară într-o zonă aflată la sud de Damasc, unde se crede că se află o bază militară iraniană, a relatat presa de stat siriană, indicând că exploziile ar fi rezultatul unui presupus atac aerian al forțelor israeliene, relatează cotidianul Times of Israel, citat de Mediafax.

Exploziile s-au produs în zona el-Kiswah, unde se crede că s-ar afla o bază militară a forțelor iraniene care sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Potrivit televiziunii de stat de la Damasc, apărarea antiaeriană siriană a doborât două rachete israeliene, informează site-ul cotidianul Haaretz pe pagina electronică.

Presupusul raid aerian are loc la scut timp după ce autoritățile militare din Israel au anunțat că au informații ce indică faptul că Teheranul plănuiește un atac iminent pornind de la bazele iraniene din Siria.

Armata israeliană susține că a detectat o “activitate iraniană neregulată” în Siria și ordonat autorităților din zona Platoului Golan să pregătească adăposturile antiaeriene.

Platoul Golan a fost ocupat Israel de la Siria în urma Războiului de Șase Zile din iunie 1967.

“Orice agresiune împotriva Israelului va primi un răspuns sever”, a declarat Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forțelor armate israeliene.

Incidentul are loc în contextul în care Preşedintele american Donald Trump a decis să retragă Statele Unite din Acordul nuclear cu Iranul, acțiune salutată de Israel.

Un oficial militar sirian a declarat că “Israelul a vizat o poziție a armatei siriene la sud de Damasc”

Un comandat al forțelor pro-Assad a transmis că în urma atacului s-au doar pagube materiale.

Autoritățile israeliene au refuzat să comenteze informațiile despre acest presupus raid aerian.

Presa internațională despre retragerea SUA: Cele 3 opțiuni ale Teheranului și promisiunile venite pe axa Franța-Germania-Marea Britanie

Il Giornale: ”Noi raiduri împotriva Damascului?”În ultimele 48 de ore, site-ul israelian Debka raportează că în întreaga regiunea au loc mișcări inedite ale forțelor occidentale. Mișcări de trupe, de aeronave și mijloace navale care indică un fel de repoziţionare generală, ca și cum ar fi fost proclamată un fel de stare generală de alertă. Potrivit unor surse care au avut acces la site, forțele americane, britanice și franceze se îndreaptă spre Orientul Mijlociu întorcându-se în țările vecine Siriei. Mișcări extrem de interesante care amintesc, în unele privințe, de orele precedente așa-numitei greve punitive împotriva armatei siriene după presupusul atac chimic de la Douma. Mișcările „suspecte“ sunt de două tipuri. Avioane şi drone de supraveghere extrem de avansate ale aviaţiei americane ar fi început să opereze deja de mai multe zile, la orice oră, pentru a monitoriza chiar și cele mai mici mișcări de trupe și de vehicule atât de pe coastele siriene și libaneze cât și în jurul acestor zone. Toți ochii sunt aţintiţi asupra grupării Hezbollah, considerată dintotdeauna obiectivul fundamental al strategiei Israelului în Siria. Un alt tip de mișcări, sunt cele care au loc la nivel de deplasare a flotelor ariene şi navale. În ultimele ore, Marea Britanie a mutat un alt escadron de avioane de vânătoare Typhoon în Orientul Mijlociu (bazele fiind în Cipru și în Cisiordania), iar Franța a adăugat alte avioane Rafale și Mirage 2000 la cele care erau deja. Potrivit site-ului israelian, avioanele ar fi ajuns la pozițiile lor utilizând spațiul aerian al Israelului.

The Guardian: Trump a descris iniţiativa sa drept o “retragere”, ceea ce tehnic este incorect deoarece acordul, numit Joint Comprehensive Plan of Action (Plan de acţiune comun cuprinzător) nu este un tratat. SUA nu pot decât fie să îl respecte, fie să încalce termenii acordului cu Iranul. Trump a recurs la o retorică inflamatoare pentru a califica acţiunile Iranului de la convenirea acordului nuclear, afirmând inclusiv că ţara îşi continuă programul său nuclear. “Ambiţia sângeroasă a Iranului a devenit doar şi mai îndrăzneaţă”, a spus Trump.

Tehran Times: Ca de obicei, imprevizibilul notoriu Donald Trump a folosit limbajul cel mai dur împotriva Iranului. Acum, Iranul are trei opţiuni: să respecte în continuare acordul, să-şi accelereze programul de îmbogăţire a uraniului inclusiv până la o puritate de 20% şi să iasă din Tratatul nuclear de Neproliferare. Cu câteva ore înainte ca Trump să-şi declare decizia, UE a spus că intenţionează să protejeze companiile europene dacă Trump se retrage din acord. “Lucrăm la planuri de protejare a intereselor companiilor europene”, a spus Maja Kocijancici, purtătoarea de cuvânt a UE pentru afaceri externe, citată de Bloomberg. Ea a mai spus: “Acordul este foarte important pentru securitatea globală”. “Nu se bazează pe presupuneri de bună credinţă sau încredere. Se bazează pe fapte, pe angajamente concrete, pe mecanisme de verificare, pe monitorizare foarte strictă”, a spus Kocijancici.

Sabah: Rouhani a declarat, fără a se referi clar la acordul nuclear, că ţara sa se va confrunta timp de 2 sau 3 luni cu unele probleme. Menţionând că aceste probleme vor fi rapid depăşite, Rouhani a adăugat: “Sub embargou sau nu, ar trebui să stăm pe propriile noastre picioare”. De asemenea, Rouhani a subliniat: “Dorim să stabilim relaţii constructive cu lumea şi vom acţiona în interesul Iranului“. (preluare Rador)

 • Stiripesurse:

Liderii Germaniei, Franţei şi Regatului Unit anunță RUPTURA de SUA, în acordul nuclear: ‘Noi, E3, vom colabora cu toate părțile’ – DOCUMENT

Liderii Germaniei, Franţei şi Regatului Unit au dat publicităţii marţi o declaraţie comună prin care afirmă că aceste ţări rămân părţi în acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul, transmite DPA.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi retragerea SUA din înţelegerea semnată şi de Rusia şi de China, prin care au fost suspendate unele sancţiuni împotriva Iranului, în schimbul îngheţării programului nuclear al acestei ţări.

“Noi, E3, rămânem părţi în JCPOA” (n. red. – Joint Commprehensive Plan of Action, planul de acţiune cuprinzător comun), se arată în declaraţia semnată de cancelarul german, Angela Merkel, de preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi de premierul britanic, Theresa May. “Guvernele noastre rămân angajate în asigurarea menţinerii acordului şi vor colabora cu toate părţile rămase în acord pentru a asigura menţinerea situaţiei“, adaugă documentul, care precizează că este vorba şi de asigurarea unor beneficii economice pentru iranienii legaţi de acord.

Şi preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a manifestat marţi o intenţie similară privind acordul, dar a avertizat că după discuţii cu partenerii europeni ţara sa şi-ar putea relua programul nuclear.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, anunţase deja că Uniunea este “hotărâtă să menţină” acordul din 2015, prin care Iranul a acceptat să îşi îngheţe programul nuclear, în schimbul ridicării unor sancţiuni, informează AFP.

Dimitri Polianski, adjunct al reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, a comunicat reacţia Moscovei la anunţul făcut de Trump: dezamăgire, dar nu surpriză.

Turcia, prin ministrul economiei, Nihat Zeybekci, a făcut cunoscut că îşi va desfăşura propriul comerţ cu Iranul şi “nu va da socoteală nimănui pentru asta”.

Rusia reacționează la decizia lui Donald Trump de a scoate SUA din acordul nuclear: ‘Nu există motive, SUA subminează încrederea în AIEA’

Ministerul de externe de la Moscova a comunicat marţi că Rusia este “profund dezamăgită” de decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul, informează Reuters.

“Nu există şi nu pot exista motive pentru anularea planului comun şi cuprinzător de acţiune (JCPOA). Planul şi-a dovedit deplina eficienţă”, arată ministerul. “Statele Unite subminează încrederea internaţională în Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică”, acuză Moscova, scrie agerpres.ro.

Benjamin Netanyahu salută decizia ‘curajoasă’ a lui Trump: ‘Acordul nuclear iranian era o reţetă pentru dezastru’ (VIDEO)

ALERTĂ – Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear iranian

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi seara retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Declaraţia sa de la Casa Albă a fost transmisă în direct la televiziuni şi urmată imediat de semnarea decretului prin care se reintroduc sancţiunile împotriva regimului de la Teheran. 

Trump a criticat acordul încheiat în 2015 de puterile internaţionale – SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franţa şi Germania – cu Iranul, afirmând că suspendarea sancţiunilor în schimbul renunţării la programul nuclear a fost negociată greşit de la început şi a permis Teheranului să continue programul de înarmare cu rachete capabile să transporte ogive nucleare. De asemenea, preşedintele a subliniat că acordul nu a împiedicat Iranul să finanţeze terorismul şi să destabilizeze Orientul Mijlociu.

“A fost o înţelegere unilaterală oribilă care nu trebuia încheiată niciodată”, a spus Trump, citat de Reuters, insistând că acordul “nu a adus calmul. Nu a adus pacea. Şi n-o va aduce niciodată”.

John Bolton, consilierul naţional pentru securitate al preşedintelui SUA, a precizat imediat după declaraţia lui Trump că sancţiunile americane împotriva Iranului care erau în vigoare înaintea acordului se reiau imediat, iar departamentul Trezoreriei urmează să precizeze perioadele de tranziţie pentru contractele existente.

Trezoreria a anunţat, potrivit Reuters, că în 90 de zile va retrage autorizaţiile de export către Iran al avioanelor de pasageri şi al componentelor şi serviciilor conexe. În 180 de zile, se vor reintroduce sancţiuni împotriva tranzacţiilor cu banca centrală iraniană, cu anumite instituţii financiare şi cu sectorul energetic din Iran.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. Acordul includea un compromis între Washington şi Teheran care le permitea inspectorilor ONU să solicite vizite la obiective militare iraniene, în cadrul efortului de monitorizare, dar fără a avea dreptul automat de a efectua inspecţii inopinate. În cazul în care Iranul respinge o cerere de inspecţie, o comisie de arbitraj formată din reprezentanţi iranieni şi ai marilor puteri va decide dacă vizita trebuie permisă sau nu. Lipsa dreptului automat de a efectua inspecţii ar putea oferi Teheranului timp să muşamalizeze eventualele nereguli pâna la efectuarea vizitei. O concesie făcută de Iran este menţinerea sancţiunilor privind rachetele pentru încă opt ani şi a embargoului privind armele pentru cinci ani. În cazul în care Iranul încalcă acordul, este prevăzută o clauză care permite restabilirea sancţiunilor în termen de 60 de zile.

Israelul, un aliat strategic al Statelor Unite, a condamnat vehement acordul cu Iranul, avertizând că este periclitată pacea globală şi semnalând că va face toate eforturile diplomatice pentru a bloca aplicarea documentului. Arabia Saudită a exprimat preocupare privind programul nuclear iranian.

Israelul a ordonat ALERTA MILITARĂ: Iranul a început mișcările de război, s-au pregătit adăposturile antiaeriene

Israelul a ordonat marţi seara autorităţilor locale din Golan să pregătească adăposturile antiaeriene, deoarece a detectat “activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene din Siria”. Armata israeliană este în stare de alertă de nivel ridicat, în aşteptarea unui atac, informează Reuters.

Preşedintele Americii nu are un plan B pentru retragerea din Acordul nuclear cu Iranul.

Preşedintele Donald J. Trump a anunţat ieri pe Twitter că astăzi la ora 21 se va pronunţa asupra Tratatului nuclear cu Iranul (The Joint Comprehensive Plan of Action – JCPOA), cu cinci zile mai devreme decât anunţase.

După recenta vizită de stat a preşedintelui Emmanuel Macron la Washington şi după declaraţiile Secretarului de Stat Mike Pompeo din turneul în Orientul Mijlociu (Riyadh-Ierusalim-Amman) era de aşteptat că decizia liderului de la Casa Albă va fi retragerea din Tratat.

Premierului Benjamin Netanyahu nu i-a fost greu să-l convingă pe Trump, mai ales după ultima declaraţie – spectaculoasă – despre ceea ce numea minciunile Iranului în legătură cu programul său de înarmare nucleară. Vraful de documente (rod al unei temerare acţiuni a Mossad, aşa cum s-a anunţat) pe care l-a prezentat publicului a fost recepţionat cu scepticism de ceilalţi semnatari ai Acordului (ceilalţi patru membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU – China, Rusia, Franţa, Marea Britanie – plus Germania şi Uniunea Europeană).

De altfel, Marea Britanie, Franţa şi Germania s-au pronunţat limpede în favoarea menţinerii Acordului. Preşedintele Macron (care a purtat în ultimele luni multe discuţii telefonice cu preşedintele Iranului, Hassan Ruhani), încercând să salveze Acordul, a propus o “extindere” a acestuia, respectiv adăugarea unor prevederi, mai drastice.

Declaraţia istorică a preşedintelui Americii, cu care a ieşit câteva minute după 21 (ora României). vizează nu doar o problemă de securitate regională, ci una de securitate internaţională. Urmând îndeaproape argumentaţia prim ministrului Netanyahu, Donald J. Trump a anunţat că ţara sa se retrage din Acord, reinstituind cel mai înalt nivel al sancţiunilor anti-Iran de până acum.

Ieşirea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul e o veste bună doar pentru premierul Israelului, care s-a declarat vehement împotrivă încă de la semnarea acestuia în 2015. O veste bună, doar fiindcă îi serveşte politic pentru a se menţine la putere şi a-şi convinge concetăţenii că e indispensabil pentru securitatea ţării. Pentru Israel şi israelieni nu e însă deloc o veste bună. Un Iran a cărui soluţie, exprimată, ar fi retragerea din Acordul de Neproliferare, înseamnă că îşi poate construi, neconstrâns şi nesupravegheat internaţional, un arsenal nuclear care va atrage după sine (Arabia Saudită s-a şi exprimat deja) o dementă cursă a înarmărilor nucleare în Orientul Mijlociu.

În plus, extinderea influenţei iraniene în regiune, a adus în ultimele săptămâni confruntări israeliano-iraniene la graniţa de nord a Israelului, fiind posibil oricând un război de proximitate între cele două ţări pe teritoriul Siriei.

Înfricoşător e faptul evident că Donald J. Trump nu are un plan B la pentru din Acord.

E esenţial cum vor acţiona ceilalţi semnatari ai Acordului în orele care urmează şi dacă răspunsurile acestora vor conduce spre ceea ce îndeobşte se cheamă o nouă ordine mondială.


Categorii

1. DIVERSE, America, Iran

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

64 Commentarii la “TRUMP anunta ruperea ACORDULUI NUCLEAR cu IRANUL/ In Israel e ALERTA MILITARA si se mobilizeaza rezervistii/ O decizie care va duce la NOUA ORDINE MONDIALA?

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Se vede ca lelea nu intelege ca bastanii din ziua de azi joaca deocamdata world of warcraft si isi pun organizat si reciproc batele in mana ca sa faca fiecare ordine la ei acasa si sa se mentina la conducere. Ca daca n-ar fi bau-baul cu inamicul, multi erau schimbati din functii. Acum a primit si conducerea Iranului cadou o ghioaga, ca deja o luase populatia pe ulei. Aia cu adaposturile antiaeriene e veche, fumata, golaneasca si la mica intelegere. Astia nu intra niciodata in pana de idei. Ca de-aia au detectat evreii: “activităţi neobişnuite ale forţelor iraniene [taman] din Siria”. O sa fasaie pe la inaltimi vreo doua rachete, fix ca alea ale lui Trump din episodul anterior Sua versus Rusia. WW III cu acte on regula a fost ala lansat de administratia Bush, daca cineva ar avea tupeul sa numere onest victimele din diferitele state afectate, inclusiv SUA si sa creioneze dezastrul semanat in zonele de conflict, bineinteles cu ajutorul “aliatilor” dintre care unii s-au exprimat “intelept” prin tacere, altii, mai cu adrenalina scapata de sub control, cu trupe la sol. Nici macar nord coreeanul, in ceea ce priveste dusmanul extern, n-a intrat intr-o asemenea “total eclipse of the mind”, ca s-o “parafrazez” pe Bonnie Tyler, iar americanii sigur nu-si mai permit in curand pierderi prostesti. Un plan B nu mai au sefii, ca adevaratul plan A tine bine pentru majoritatea de pe glob care s-a mutat deja cu catel si purcel pe fb sau vkontakte. La oameni noi, filme noi.

 2. Big like, Ileana! :)) Esti spumoasa, logica si amuzanta.

 3. Prețul petrolului a explodat după anunțul lui Trump
  https://www.realitatea.net/pre-ul-petrolului-a-explodat-dupa-anun-ul-lui-trump-urmeaza-o-vara-fierbinte_2147124.html

  Daca Iranul va fi atacat, va inchide stramtoarea Hormuz si pretul petrolului se va dubla in cateva zile.
  Este “total eclipse of the mind” si se apropie sfarsitul jocului pentru Trump.

  Iran Leader: U.S. must leave Persian Gulf and West Asia
  https://www.youtube.com/watch?v=iu1WkpsLakw

 4. Kerry: Trump decision puts Israel at risk
  https://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/417655

  Trump may have just ’empowered’ Iranian hardliners against Israel
  https://www.cnbc.com/2018/05/09/iran-deal-trump-may-have-just-empowered-iranian-hardliners-against-israel.html

  Apocalipsa dupa Trump
  Una din reacțiile perverse ale politicii lui Donald Trump de a reveni la modelul de poziționare externă bazat pe parteneriatul cu Israelul este divorțul de Europa.
  Autoizolarea Americii, care vrea acum centură de castitate în locul uneia de siguranță, nu prevestește dimineți însorite pentru Europa și nici pentru România.
  unul din fundamentele sistemului geopolitic actual, solidaritatea transatlantică, va redeveni conjuctural și episodic.
  https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-22437905-apocalipsa-dupa-trump.htm

 5. Dumnezeu va îngadui al Treilea Razboi Mondial din pricina de nelegiuire, de necredinta,si de desfrînare. Marturia Sfîntului Iacov Tsalikis (1920-1991) recent canonizat (27 noiembrie 2017) de Biserica Greciei, cu zi de praznuire la 22 noiembrie. Lui i s-a înfatisat Sf Ioan Rusul care i-a aratat ca al Treilea Razboi Monidal va TREBUI sa fie, din pricina de NELEGIUIRE, de NECREDNTA, si de DESFRÎNARE. Relateaza Mitropolitul Neofit de Morphou n. 21 ian 1962, Insula Cipru), ucenic al Sf Iacov Tsalikis.

 6. Israelul a lovit ‘zeci’ de ţinte militare iraniene în Siria
  Unele rachete au lovit baze militare, precum şi un depozit de arme şi un radar militar
  ‘Mai multe zeci de rachete au fost doborâte în spaţiul aerian al Siriei de sistemele antiaeriene’ siriene
  ‘Sistemele de apărare antiaeriană au reuşit să doboare rachetele ce au vizat aeroportul din Damasc’
  “Orice implicare siriană pentru a contracara această acţiune va fi periculos reprimată”, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.
  https://www.stiripesurse.ro/orientul-mijlociu-da-in-clocot-israelul-a-lovit-zeci-de-tinte-militare-iraniene-in-siria-reac-ia-damascului_1264275.html

 7. Israelul a informat Rusia înainte să efectueze atacuri care au vizat obiective militare din Siria
  http://www.mediafax.ro/externe/israelul-a-anuntat-rusia-ca-va-ataca-obiective-militare-din-siria-17210027

  Armata israeliană a utilizat 28 de avioane şi a lansat 70 de rachete asupra infrastructurii iraniene în Siria, a afirmat joi Ministerul Apărării rus, precizând că jumătate dintre rachete au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian sirian
  https://www.stiripesurse.ro/siria-israelul-a-utilizat-28-de-avioane-si-a-lansat-70-de-rachete-asupra-pozitiilor-iraniene-armata-rusa_1264341.html

  Bashar al-Assad a fost întrebat: Va temeţi că de la conflictul din Siria există riscul izbucnirii celui de-al III-lea Război Mondial?
  “Nu, dintr-un singur motiv: pentru că, din fericire, avem o conducere inteligentă în Rusia, iar ei ştiu că agenda structurilor din Statele Unite este de a crea un conflict.”
  “este ceva mai mult decât un Război Rece, dar mai puţin decât un război de amploare. Şi sper că nu voi asista la un conflict direct între aceste superputeri, deoarece astfel lucrurile ar scăpa de sub control pentru restul lumii”
  http://www.mediafax.ro/externe/monitorul-apararii-bashar-al-assad-in-siria-are-loc-un-alt-tip-de-razboi-mondial-intre-principalele-puteri-17211145

 8. Razboiul este iminent, iar “conflictul” UE-SUA este de fatada.
  Turcia intră în CONFLICT și cu Franța: Erdogan care a ÎNCHIS departamentele de studii franceze
  https://www.stiripesurse.ro/turcia-intra-in-conflict-i-cu-fran-a-reac-ia-furioasa-a-lui-recep-tayyip-erdogan-care-a-inchis-departamentele-de-studii-franceze_1264460.html

  Erdogan: ”Pentru a-şi curăţa frontierele de grupările teroriste, Turcia va lansa noi operaţiuni după modelul operaţiunii Ramura de Măslin.”
  https://www.realitatea.net/turcia-merge-din-nou-la-razboi-anun-ul-lui-erdogan_2146810.html

  Erdoğan called snap vote seeing Iran war
  Erdoğan didn’t call snap elections for domestic political purposes, he brought the vote forward because of the security threat posed by an impending U.S.-led war with Iran
  https://ahvalnews6.com/turkey-elections/erdogan-called-snap-vote-seeing-iran-war-columnist

  Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a cerut miercuri Turciei să ridice imediat starea de urgenţă pentru a garanta credibilitatea alegerilor prezidenţiale şi legislative anticipate din 24 iunie
  https://www.stiripesurse.ro/turcia-e-somata-de-cel-mai-important-organism-interna-ional-sa-ridice-starea-de-urgen-a-inainte-de_1264203.html

  “Israel has the right to defend itself,” the EU said on Thursday night after Israel struck 50 Iranian targets in Syria
  The EU spoke out hours after the United Kingdom, Germany and France issued similar statement.
  The French Foreign Ministry said its country had an “unwavering commitment to Israel’s security” and that it “condemns any attempt to undermine it.”
  Theresa May’s spokesman told reporters in London, “We condemn Iran’s attack on Israel. Israel has every right to defend itself.
  The German Foreign Ministry said: “We are deeply concerned by reports about last night’s Iranian rocket attacks on Israeli army outposts. We have always emphasized that Israel has the right to defend itself.”
  Russia’s defense ministry said Syria had shot down more than half of the missiles fired by Israel, RIA news agency reported.
  https://www.jpost.com/Israel-News/Rare-EU-backing-of-Israeli-strike-against-Iran-in-Syria-556160

 9. Pingback: ROMÂNIA, UNGARIA si CEHIA au blocat o decizie negativa a UE privind mutarea Ambasadelor in IERUSALIM. Iohannis critica ”TARILE EUROSCEPTICE” si deciziile PSD care ne-ar „scoate din Europa”/ ISRAEL BOMBARDEAZA TINTE IRANIENE IN SIRIA. „Lucrurile
 10. Se profileaza o noua “victorie” a lui Trump: Coreea de Nord a renunţat la reuniunea la nivel înalt cu Guvernul sud-coreean propusă pentru miercuri şi avertizează cu privire la organizarea summitului dintre preşedintele SUA Donald Trump şi Kim Jong-un, din cauza nemulţumirii legate de desfăşurarea unui exerciţiu militar de amploare de către Statele Unite şi Coreea de Sud.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord/coreea-de-nord-ameninta-ca-anuleaza-summitul-cu-donald-trump-929957

  Trump recunoaste cu umilinta: Trump’s winning streak rivals one of the greatest streaks in sports
  https://twitter.com/realDonaldTrump

 11. Donald versus Donald: ”Cu așa prieteni, cine mai are nevoie de dușmani”
  ”Privind la ultimele decizii ale președintelui Donald Trump cineva s-ar putea gândi: cu așa prieteni cine mai are nevoie de dușmani. Sincer, ar trebui să-i mulțumim președintelui american. Datorită lui nu mai avem niciun fel de iluzii”, a scris Tusk pe twitter.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22453544-ultima-tusk-despre-donald-trump-prieteni-cine-mai-are-nevoie-mani.htm

  ”Cu așa conducatori, cine mai are nevoie de dușmani” – Nimeni

 12. O noua ”victorie” a lui Trump: dolarul se devalorizeaza si Iranul renunta la petrodolar in favoarea petroeuro

  Preţul petrolului a depăşit pragul de 80 de dolari pe baril
  http://www.businessmagazin.ro/actualitate/pretul-petrolului-a-depasit-pragul-de-80-de-dolari-pe-baril-pericol-de-scumpiri-in-romania-17219759

  Uniunea Europeană intenționează să înlocuiască dolarul cu euro în plățile pentru petrolul iranian
  https://m.ro.sputnik.md/International/20180516/19227897/ue-iran-dolar-euro.html

  https://www.rt.com/business/424851-iran-officially-switches-from-dollar/
  https://www.rt.com/business/426856-europe-to-ditch-us-dollar/

 13. China şi Rusia, alături de alte 30 de ţări, iau măsuri menite să le scape de dolarul american, iar odată ce “problema” va fi corectată, economia SUA se va schimba dramatic, prin faptul că va fi afectată de o “hiperinflaţie” fără precedent.
  http://www.bursa.ro/zero-hedge-inca-un-pas-spre-colapsul-petrodolarului-346505&s=macroeconomie&articol=346505.html

 14. @nimeni: dolarul de devalorizeaza??? ar fi trebuit, numai ca a urcat neasteptat de mult!

  https://markets.ft.com/data/currencies/tearsheet/summary?s=EURUSD

  oricum, trendul normal ar fi sa se devalorizeze, si asta nu are legatura cu Trump sau altceva, ci e o chestie ciclica. Asa functioneaza lumea. Numai ca acum, a urcat, impotriva asteptarilor ciclice!

 15. @Titus L
  Nu este vorba de ceva ciclic, ci de scaderea abrupta a cererii de dolari in momentul in care petrolul se vinde tot mai mult in alte valute, ceea ce creeaza un imens surplus de USD si o cadere a valorii acestuia. Euro si yuanul sunt principalii rivali ai petrodolarului, UE si China devenind astfel rivalii SUA.

  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Prima-ora-de-razboi-cu-Rusia-si-zilele-numarate-ale-dolarului-ca-moneda-cheie.-Partea-a-II-a-Cheia-de-bolta-a-lumii-globale-unipolare-dolarul-ex-nihilo-148746

  https://thedailycoin.org/2018/05/17/the-petro-yuan-has-captured-12-of-the-worlds-oil-trade-video/

 16. @nimeni: Dragul meu nimeni, acum trei-patru luni, 1 eur = 1.25 usd, astazi avem 1 eur = 1.17 usd. Negarea evidentei nu este un argument, ci este propaganda curata. Tine loc de argument doar pentru mintile slabe. N-am prea intalnit pe aici.

 17. @Titus L
  Am vesti mai proaspete: USD a pierdut 0,5% in ultimile 24 de ore
  https://xe.com/currencycharts/?from=USD&to=EUR

  SUA se indrepta spre razboi, pentru ca nu are alta iesire.

  SUA presează Germania să renunţe la un gazoduct care i-ar aduce combustibil din Rusia. Germania ripostează
  http://www.zf.ro/business-international/sua-exportator-de-petrol-si-gaze-preseaza-germania-sa-renunte-la-un-gazoduct-care-i-ar-aduce-combustibil-din-rusia-germania-riposteaza-17223062
  Ministrul de externe german face declarații sfidătoare la adresa americanilor: ‘Este vorba despre interesele noastre reale de securitate’
  https://www.stiripesurse.ro/ministrul-de-externe-german-face-declara-ii-sfidatoare-la-adresa-americanilor-este-vorba-despre-interesele-noastre-reale-de-securitate_1266285.html

  Cheltuielile militare mondiale au crescut în 2017 la cel mai ridicat nivel de după Războiul Rece, iar Statele Unite, China şi Arabia Saudită se află pe primele locuri
  http://www.bursa.ro/raport-sipri-cele-mai-mari-cheltuieli-militare-in-2017-345884&s=international&articol=345884.html

  Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a trimite roboţi pe câmpul de luptă alături de soldaţi
  http://www.zf.ro/business-international/armata-robotilor-americanii-investesc-1-miliard-de-dolari-pentru-a-trimite-roboti-pe-campul-de-lupta-alaturi-de-soldati-17222904

  Google colaborează cu armata americană pentru a crea un sistem de inteligență artificial care să ajute dronele să distingă automat între obiecte și oameni.
  http://evz.ro/google-armata-sua-maven.html

  România, lider mondial al înarmării
  http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/romania-lider-mondial-al-inarmarii-773779.html
  A venit si nota de plata:
  http://www.zf.ro/eveniment/petrecerea-dragnea-credit-s-spart-iar-acum-vine-nota-plata-economia-pregateste-aterizare-brusca-dura-exista-kerosen-guvernarea-psd-treaca-masuri-dure-redresare-asta-vor-arunce-romania-aer-totul-17223223

 18. UE si Canada nu au vrut sa sustina ruperea acordului cu Iranul, asa ca Trump s-a razgandit: nu mai impune taxe Chinei ci UE, Mexicului şi Canadei!
  Secretarul de stat pentru Comerţ al SUA, Wilbur Ross, a anunţat joi intrarea în vigoare la ora 24.00 (practic, din data de 1 iunie) a taxelor vamale la importuri de 25% pe oţel şi de 10% pe aluminiu impuse UEW, Mexicului şi Canadei, relatează Reuters.
  UE va intenta un proces la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) împotriva taxelor impuse de SUA pe importurile de oțel și aluminiu din UE
  “Vom declanșa acum un proces de soluționare a litigiilor în cadrul OMC, întrucât aceste măsuri din partea SUA merg în mod clar împotriva normelor internaționale convenite”, a spus comisarul european pentru Comerț.
  “vom anunța măsurile de contrabalansare în următoarele ore. Este total inacceptabil ca o țară să impună măsuri unilaterale atunci când vine vorba de comerțul mondial”, a declarat Juncker, într-un discurs la Bruxelles.
  https://www.stiripesurse.ro/uniunea-europeana-anunta-ca-va-da-in-judecata-sua-nu-acesta-este-modul-in-care-facem-afaceri_1268198.html

 19. apropo de impunerea taxelor pe otel si aluminiu, imi este din ce in ce mai clar ca Trump are ca misiune, printre altele, distrugerea economiei americane sau a ce a mai ramas din ea.
  priviti stupefactia partenerilor canadieni ca urmare a sanctiunilor comerciale primite din partea celor mai apropiati aliati ai lor :
  https://www.youtube.com/watch?v=aHxzG-VdO_A

 20. @Elena

  De ce zici ca o distruge? Protectionismul celor puternici intotdeauna a ajutat economiile lor… Aia mici au fost afectati, in schimb.

 21. asa cum explica Trudeau in conferinta de presa de azi, traim intr-o lume hiper-conectata din perspectiva ecosistemelor socio-economice. Sa incepi un razboi protectionist si comercial in ziua de azi reprezinta reteta sigura a dezastrului. Nu mai suntem in anii din perioada interbelica sau dupa cel de-al doilea razboi mondial cand anumite masuri protectioniste au adus anumite rezultate pozitive marilor puteri economice cand acestea le-au practicat. Acum puterea nu mai este in mana guvernelor ci in mana corporatilor care sunt niste entitati supra-statale ce nu apreciaza deloc astfel de practici.
  Nu ma intelege gresit, nu fac apologa globalismului dar deciziile lui Trump mi se par sinucigase, mai ales in contextul actual in care are deschide fronturi belicoase in toate partile. Ramane de vazut ce se va intampla. Miscarea de azi desi e facura in aparenta ca sa favorizeze economia americana, se va intoarce ca un bumerang impotriva lor.

 22. @Elena

  Da, din perspectiva legaturilor transnationale, asa pare. Ma intreb insa, si ma indoiesc, ca Trump nu are ceva corporatii americane in spate cand ia astfel de decizii…

 23. Eu zic ca cine l-a sfatuit, l-a sfatuit rau. Canadieni au anuntat deja masuri in oglinda care ii vor costa pe americani, deocamdata, 166 mld usd. Urmeaza miscarea europenilor…in final deranjul va fi mare. Ramane de vazut daca atunci cand va trage linia, lui Trump ii va da cu plus 🙂
  Senzatia mea este ca aceasta miscare fragilizeaza pozitia Americii in lume si o izoleaza si mai mult. Oare e asta in intereseul lor?

 24. Corectie: masurile retaliatorii se traduc in taxe suplimentare in valoare de 16,6 mld usd

 25. Poate e doar o tehnică de renegociere a lui Trump.
  “Speak softly, and carry a big stick.”
  Acum e momentul in care the big guy (Trump) vântură bâta.

  La fel a procedat și cu Republica Nord Coreeană (bâta e armata SUA) și la fel procedează cu Iranul (rebelii, Israelul=bâta) precum și cu China (forța navală din Marea Chinei de Sud).
  La nivel macro (pe term lung) poți spune ca “speak softly – diplomația” a fost Obama iar acum “the big stick” e Trump. ( sau așa: Clinton a fost diplomația, iar bâta, perioada Bush-ilor ).
  Toată chestia e ca amenintarea (taxe, folosirea forței, sanctiuni, intervenții militare) aka “bâta – big stick” sa fie credibilă.
  politica prestigiul in relațiile internaționale.
  https://www.nationalgeographic.org/thisday/sep2/big-stick-diplomacy/
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Big_Stick_ideology

 26. @enkidu

  inteleg ce vrei sa spui…ce mi se pare problematic la politica lui Trump este ca a inceput sa arate bata si aliatilor. Poate europenii au fost si in trecut ca un ghimpe in coasta americanilor dar canadienii le sunt, istoric vorbind, cei mai fideli aliati. Este ciudata aceasta pozitionare…

 27. @Elena
  “Anglia nu are prieteni sau aliaţi veșnici, ci doar interese eterne!”…Lordul Palmerston în sec XIX
  sau… de la 0:55:
  https://m.youtube.com/watch?v=hPkqUX9rqj4

  Tot circul cu taxele pe oțel e mai vechi (2016) și a pornit din cauza Chinei (deocamdată ea e un “loose cannon”), Chină care s-a gândit să arunce pe piața externă un șuvoi de peste 350 mil. tone oțel, ridicând excedentul la 700 mil. tone.
  Așa ca i-a apucat pe toți damblaua:
  “Oficialii din cele 30 de țări care au participat la reuniunea de la Bruxelles au ajuns la concluzia că problema trebuie rezolvată rapid şi la nivel structural.

  Reprezentanţii Statelor Unite au dat vina pe China pentru eşecul discuţiilor, afirmând că autorităţile de la Beijing trebuie să restrângă capacitatea de producţie, pentru a nu risca măsuri punitive din partea altor ţări, arată News.ro.

  „Dacă China nu va lua măsuri la timp şi concrete pentru reducerea producţiei excesive şi a capacităţii în industrie, inclusiv în cea a oţelului, problemele structurale fundamentale vor rămâne, iar guvernele afectate, inclusiv cel din SUA, nu vor avea alte soluţii decât cele comerciale, pentru a evita problemele din propriile lor industrii“, afirmă într-un comunicat secretarul american pentru Comerţ Penny Pritzker şi reprezentantul pentru Comerţ Michael Froman, citat de News.ro.” http://m.adevarulfinanciar.ro/articol/dupa-razboiul-petrolului-avem-scandalul-otelului-marii-producatori-mondiali-nu-au-ajuns-la-un-acord-privind-reducerea-supracapacitatii-de-productie-din-cauza-chinei/
  Asta era in 2016. Și atunci SUA exprima cam ceea ce coceau in tărtăcuțele lor, bogații lumii.
  Mai târliu, cu aliații de moment, America a negociat excepții de la taxă, dar in cazul Canadei și Mexicului, taxa pe oțel a devenit mijloc de influențare a renegocierii NAFTA. Si anume: renegocierea consta in introducerea unei prevederi – “sunset clause”, o clauză care permite modificarea NAFTA la fiecare 5 ani, ceea ce până acum nu era posibil.
  Când Trump a introdus taxele respective pentru China cu ceva timp în urmă, a exceptat Mexicul și Canada, punându-le in vedere ca urmează renegocierea NAFTA.
  Și intr-un final le-a pus aleagă între sunset clause și taxe.
  – ăă, Pas!
  – na, poftim, taxa
  – Aferim, bre!
  https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/analisti-renegocierea-acordului-nafta-se-va-incheia-cu-succes-17627878
  Nu e așa grav pe cât pare
  America vrea doar să se vândă mai scump pentru un timp mai scurt.
  Palmerston.. “Anglia nu are prieteni sau aliaţi veșnici, ci doar interese eterne.”
  Și oricum, SUA îi poate aduce la un numitor comun instant.
  Real politik?
  Un tip căruia începe să-i pice fisa ( afirmă, arogant, enkidu):
  http://m.adevarul.ro/international/statele-unite/Si-dacadonald-trump-dreptatet-norocul-surade-jocului-risc-maxim-siefectele-secundare-ucenicului-vrajitor-1_5b02e442df52022f753fd400/index.html
  Trump a promis “America first” și din câte văz, consiliul întunericiților (bilderberg, elita semi-oculta, etc.) n-are nimic împotrivă, așa că îl lasă să-și facă damblaua.
  Big stick time

 28. Trump is one of the few presidents that was already a celebrity before running for office.
  The rage against social justice and leftist absurdity was already vast. Trump was simply used as a focal point for that rage and his rhetoric tapped into the conservative psyche. He said most of the right things during his campaign; whether he actually believes in those things is another matter…
  Trump has actually added to “the swamp” rather than draining it. Trump’s cabinet is loaded with an ensemble of elitist freaks that should have been relegated to a carnival side show.
  Obviously, the swamp will not be drained anytime soon, if ever. But cognitive dissonance on this issue reigns supreme. Even in the liberty movement there are those that argue that Trump is merely “playing 4-D chess,” and that his introduction of even more elites into his cabinet is somehow part of a grand scheme to “keep his enemies close.” The laughable nature of this delusion aside, the fact that some people are willing to stretch that far in their mental gymnastics to justify continued faith in Trump is a bit frightening.
  I have also witnessed a growing and disturbing trend of leader worship when it comes to Trump’s pursuit of the international trade war.
  America looks rather hypocritical crying foul on unbalanced trade while we benefit from the greatest trade imbalance of all time – the world reserve currency. If you think that the dollar will not be a target in the trade war, then you are gravely mistaken.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-01/cognitive-dissonance-surrounding-donald-trump

 29. Trump isi bate toate recordurile: “am dreptul absolut de a mă GRAȚIA, dar de ce aș face asta când nu am greșit nimic?”
  “I have the absolute right to PARDON myself, but why would I do that when I have done nothing wrong?”
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22488375-donald-trump-dreptul-absolut-autogra.htm

 30. Mai sunt 2 minute pana la miezul noptii, iar Trump nu cunoaste versurile cantecului “God Bless America”, in special pe cele referitoare la trecerea prin noapte cu ajutorul luminii de sus.

  President Trump made grand display over the importance of respecting patriotic songs and traditions during a White House event on Tuesday, before trying and failing to lip synch along to “God Bless America” with the United States Army Chorus.
  Pres. Trump, though standing, does not sing “God Bless America” word-for-word, nodding along to melody as military chorus sings “through the night with the light from above”
  https://www.spin.com/2018/06/trump-god-bless-america-eagles/

  Donald Trump struggles with lyrics to God Bless America
  https://www.youtube.com/watch?v=zAux_lN9rIg

  Ceasul Apocalipesei a ajuns la numai 2 minute de Miezul Noptii!!!
  https://vremuritulburi.com/2018/01/28/ceasul-apocalipesei-a-ajuns-la-numai-2-minute-de-miezul-noptii/

  Good night America

  Over and over, so right wing that you might tip over
  I need a hospital, I need a clinic
  I need a reason not to be a cynic
  I’m so straight, I’m so white
  My God, I’ll sleep well tonight
  Look at this retard, he’s so dumb
  This is America, sucking on its thumb
  https://www.youtube.com/watch?v=1_-tZiQUy2Y

 31. US Navy nu mai are secrete fata de China
  Trump a fost “răzgândit” la bordul Air Force one, dupa ce a parasit G7, și a anunțat că nu mai susține declarația comună a liderilor G7.
  SUA lasa Canada si UE la cheremul Chinei si Rusiei?

  China Stole 614GB Of Submarine Missile Secrets related to undersea warfare, including top-secret programs to develop supersonic anti-ship missiles for submarines by 2020
  The data breach occurred earlier this year.
  Chinese hackers stole a total of 614 gigabytes of plans for cutting-edge weapons relating to various undersea programs, as well as sensor data, submarine information about cryptographic systems, and an entire library of submarine electronic warfare data.
  The report of a massive military data breach via Chinese hackers comes just as President Trump sits down with North Korean leader Kim Jong-un – who aligns himself with Beijing.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-10/china-hacked-us-navy-contractor-stole-614gb-submarine-missile-secrets

  Trump a scris pe Twitter, din Air Force one, că a ordonat reprezentanţilor săi să retragă sigiliul american din comunicatul final.
  El l-a numit totodată pe Justin Trudeau o persoană “necinstită şi slabă”… după ce a spus înainte că relaţiile bilaterale nu au fost niciodată mai bune în istoria celor două ţări.
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22499841-donald-trump-zgndit-anun-nu-mai-sus-ine-declara-comun-liderilor-g7.htm

 32. Robert De Niro (74 de ani) a fost aplaudat şi ovaţionat în picioare după ce l-a înjurat pe preşedintele Donald Trump pe scena galei Tony.
  Cu altă ocazie, De Niro a mai declarat că America sub administraţia Trump este „o comedie tragică şi proastă“
  http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/robert-niro-l-a-injurat-direct-tv-donad-trump-creat-isterie-gala-tony-reactia-dezlantuita-publicului-video-1_5b1e4338df52022f7507da4e/index.html

  Soros: “The EU is in an existential crisis. Everything that could go wrong has gone wrong”
  Trump is “the ultimate narcissist” who would be “willing to destroy the world”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-10/george-soros-trump-ultimate-narcissist-who-wants-destroy-world

  Germania: dorința lui Trump de a readuce Rusia în G8 va diviza Europa
  https://ro.sputnik.md/International/20180611/19761995/germania-trump-diviza-europa.html

  Angela Merkel said it was “sobering and a little depressing” to see President Donald Trump withdraw from the G-7 agreement via Twitter after leaving the summit early.
  https://www.nbcnews.com/news/world/germany-s-merkel-says-trump-g-7-tweets-are-little-n881886

 33. Trump recunoaste ca este la mana lui Kim si a Chinei. La intrebarea unui reporter, George, asupra precedentelor sale critici fata de incalcarea drepturilor omului in Coreea de Nord, Trump raspunde: “George, mi s-a dat ce mi s-a dat”

  He pressed the president on his previous criticism of North Korea’s human rights abuses including starving his people, running labor camps and assassinating members of his own family.

  “George, I’m given what I’m given,” Trump said.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-06-12/trump-announces-end-joint-war-games-south-korea

 34. Trump are un plan foarte riscant: vrea sa provoace Iranul sa inchida stramtoarea Ormuz, pe unde iese 30% din petrolul vandut la nivel mondial, ceea ce va duce la triplarea pretului petrolului. Apoi SUA se va oferi sa vanda petrol din propria productie, care este la fel de mare ca a Rusiei, si din rezervele din Marea Neagra.

  SUA anunță că sunt gata de RĂZBOI pentru strâmtoarea Ormuz. Replica Iranului:
  “Americanii spun că vor să anihileze petroliere iraniene. Aceasta arată că ei nu s-au gândit la consecinţele acestei decizii”
  “Noi voi facem inamicul să înţeleagă că strâmtoarea trebuie să fie deschisă tuturor sau nimănui”
  https://www.stiripesurse.ro/sua-anun-a-ca-sunt-gata-de-razboi-pentru-stramtoarea-ormuz-replica-rapida-a-iranului_1275564.html

 35. Alarmă cod roşu de prăbuşire a Occidentului, aşa cum îl ştim
  Un Preşedinte al SUA, Donald Trump, voluntar şi extrem de vocal în public, transmite cele mai complexe şi inacceptabile puncte de erodare şi subminare a unităţii transatlantice. Şi nu mai e vorba acum despre nedreptăţi şi dezechilibre comerciale, despre viziuni diferite asupra încălzirii globale, ci despre fundamentul de angajamente şi valori şi despre subminarea instituţiilor create şi susţinute de generaţii de predecesori ai săi. De la retragerea trupelor americane din Germania, la extragerea Franţei din UE sau retragerea SUA din NATO, acestea nu sunt glume, iar libertinajul politic exhibat public nu ajută în niciun caz
  Forţarea şi abordările dure ale Administraţiei Americane Trump creează dificultăţi şi riscuri majore.
  https://adevarul.ro/international/in-lume/alarma-cod-rosu-prabusirea-occidentului-asa-stim-1_5b3c82b7df52022f75d4f72d/index.html

 36. Trump lanseaza atacul asupra UE: ‘Uniunea Europeană face, probabil, la fel de mult rău ca şi China, doar că ea este mai mică’. ‘Este teribil ceea ce ne-au făcut’. ‘Tuturor ne place Uniunea Europeană într-un anumit fel’, dar aceste ţări ‘ne tratează foarte rău. Ele ne tratează foarte nedrept’
  http://www.capital.ro/donald-trumpue-face-probabil-la-fel-de-mult-rau-ca-si-china-in-ceea-ce-priveste-comertul.html

  Barack Obama, care castigase alegerile sub deviza schimbarii, spune acum: “Trăim într-o perioadă dificilă din punct de vedere politic, social (…), oamenii sunt foarte îngrijoraţi. Schimbările au loc foarte rapid. Oamenii se întreabă dacă se pot adapta la aceste schimbări. Oamenii sunt speriaţi”
  http://www.capital.ro/barack-obama-oamenii-sunt-speriati.html

 37. Razboiul comercial lansat de Trump impotriva Chinei si UE este greseala finala a lui “master of disaster”.

  Trump’s Incompetence Is No Joke
  Almost everyone in the White House thinks the bill “is unrealistic or unworkable.”
  The bill has virtually no chance whatsoever of being enacted into law.
  https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-07-07/donald-trump-s-incompetence-is-no-joke

 38. China a dezvoltat o arma portabila cu laser infrarosu care poate arde pana la o distanta de 800 m, dupa cum se vede si in film. Americanii spun ca asa ceva nu este posibil (LOL).
  https://www.tactical-life.com/news/china-zkzm-500-laser-ak-47/

  ZKZM-500, de dimensiunile şi greutatea unui AK-47, este deja în producţie şi urmează să ajungă în mâinile forţelor armate ale poliţiei din China.
  ZKZM-500 poate să găurească un rezervor de combustibil pentru a aprinde conţinutul său, dar fiind vorba despre o armă silenţioasă, acţiunea ar putea fi considerată un accident de către ţinte.
  http://www.go4it.ro/curiozitati/zkzm-500-ar-putea-fi-prima-arma-de-asalt-laser-folosita-de-fortele-armate-chineze-17341218/

  Cand SUA o sa fie atacata de China, Rusia si Coreea de Nord, Trump o sa spuna ca asa ceva nu este posibil.
  https://www.youtube.com/watch?v=qrk4HUGf3gY

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare