UCRAINA SE ASTEAPTA LA O “AGRESIUNE PE SCARA LARGA” DIN PARTEA RUSIEI/ Propaganda desantata la TELEVIZIUNEA RUSA/ Masacrul MERCENARILOR de la Blackwater din Irak/ Istoria neromantata a HAMAS, dusmanul de serviciu al regimului NETANYAHU

15-07-2014 6 minute Sublinieri

Armata ucraineană a reuşit să preia controlul asupra aeroportului din Lugansk. În ciuda acestui succes, survenit la capătul unor lupte crâncene, armata continuă să sufere pierderi importante: un avion de transport, care survola regiunea, a fost doborât de mai multe rachete. Preşedinţia Ucrainei spune că proiectilele nu puteau fi lansate decât din Rusia şi acuză Moscova de intervenţie directă în conflictul cu separatiştii. 

„Analizăm două versiuni ale incidentului: s-a tras cu ajutorul sistemului modern de rachete sol-aer şi sistemului de apărare anti-aerian Panţîr sau a fost vorba despre o rachetă aer-aer X-24 trasă dintr-un avion rusesc care a decolat de la baza aeriană Millerovo”, a declarat Andrii Lișenko, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională. Avionul militar ucrainean s-a prăbuşit în apropierea localităţii Davido-Nikolsk. „A fost o explozie puternică şi motorul drept a luat foc. Apoi, cinci sau șase oameni s-au catapultat”, a declarat un martor ocular. […]/ integral pe digi24.ro

Rusia îşi menţine trupele pregătite de atac la frontiera cu Ucraina şi planifică noi “provocări”, similare cu cele ale Germaniei naziste împotriva Poloniei, în 1939, a declarat secretarul adjunct al Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO), potrivit agenţiei Ukrinform.Nu vreau să fac declaraţii înfiorătoare, dar Ucraina, din păcate, se află în pragul unei agresiuni la scară largă din partea vecinului nostru nordic”, a afirmat acest oficial, Mihail Koval, într-un interviu pentru postul de televiziune ucrainean ICTV. […]/ integral pe mediafax.ro

Rusia studiază posibilitatea unor “atacuri ţintite” asupra teritoriului ucrainean, după căderea unui obuz într-un oraş rusesc de frontieră şi uciderea unei persoane, scrie ziarul Kommersant în ediţia de luni, citând o sursă apropiată Kremlinului, relatează AFP. “Răbdarea noastră are limite”, a declarat această sursă pentru cotidian, adăugând că “nu este vorba despre vreo acţiune la scară largă, ci exclusiv despre atacuri ţintite şi punctuale asupra poziţiilor de unde sunt efectuate tiruri asupra teritoriului rus”. Potrivit sursei citate de către Kommersant, Moscova “ştie exact de unde sunt efectuate tirurile”. […]/ integral pe gandul.info

Efectivele militare ruse la frontiera cu Ucraina au crescut, denunță, luni, Alianța Nord-Atlantică, considerând că acesta este “un pas înapoi în efortul pentru detensionarea situaţiei”, informează B1tv care citează AFP. Un oficial al NATO a declarat pentru AFP că mii de militari ruși au fost readuși în apropierea granției ucrainiene începând de la jumătatea lunii iunie. […]/ integral pe romanialibera.ro

Jurnaliștii ruși ne-au obisnuit deja cu povestile șocante despre “atrocitățile” comise de armata ucraineana. Dar reportajul recent transmis la ora de maxima audienta de postul public de televiziune a atins noi culmi. De data aceasta eroul unul alt “horror’ ucrainean a fost un băiețel de trei ani, pe care “fascistii” l-au răstignit public chiar sub ochii mamei sale. 

Detaliile execuției publice comise de armata ucraineana au fost subiectul unei relatari din partea unei refugiate din Slavyansk, transmisa la ora de maxima audienta de postul public TV din Rusia (Perviy Kanal).

Televiziunea publica a informat zeci de milioane de telespectatori din Rusia ca un copil de 3 ani a fost răstignit, iar intreg corpul acestuia a fost crestat cu cutitul pentru ca moartea sa fie lenta si dureroasa. Galina Pyshnyak, cea care relateaza povestea, a fost prezentata drept mama a patru copii care s-a refugiat din orasul Slavyansk de groaza “fascistilor” ucraineni.

O ancheta intrerprinsa de jurnalistul de la “Novaya Gazeta”, Evgheni Feldman, a aratat ca, in realitate, femeia este soția unuia dintre rebelii inarmati ai auto-proclamatei republici Donetk si ca intreaga poveste a fost inventata (relatarea se bazeaza doar pe interviul femeii, fara nicio alta proba sau martori). […]/ integral pe incomemagazine.ro

Un expert FBI a prezentat, joi, detalii în legătură cu amploarea masacrului comis de angajaţi ai companiei americane Blackwater la Bagdad în 2007, soldat cu moartea a 14 civili irakieni, în cadrul procesului din Statele Unite, relatează AFP.

Patru foşti angajaţi ai companiei Blackwater – Nicholas Slatten, Paul Slough, Evan Liberty şi Dustin Heard – au compărut în faţa tribunalului federal din Washington, în condiţiile în care cel de-al doilea proces a intrat în cea de-a cincea săptămână.

Slatten, în vârstă de 32 de ani, riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru asasinarea unui civil irakian, la 16 septembrie 2007, în piaţa Nisur din Bagdad.

Potrivit anchetei irakiene, masacrul a provocat în total 17 morţi, irakieni neînarmaţi, în timp ce partea americană susţine că numărul victimelor s-a ridicat la 14. Alte 18 persoane au fost rănite în incidentul din 2007. La rândul lor, Slough, Liberty şi Heard sunt acuzaţi de omor calificat în cazul altor 13 victime.

“Mercenarii” companiei private Blackwater aveau în momentul atacului misiunea de a proteja un convoi al Departamentului de Stat. Şase dintre ei au declanşat masacrul. […]/ integral pe gandul.info

 • Gandul:

Lelia Munteanu: Hamas – o idee adusă la exasperare

Despre Hamas, Amos Oz a făcut una dintre cele mai lucide judecăţi de valoare din câte am citit (într-un editorial semnat în 2010, în New York Times): ”Hamas nu e doar o organizaţie teroristă, Hamas e o idee, o idee disperată şi fanatică, născută din dezolarea şi frustrarea multor palestinieni. O idee nu poate fi înfrântă prin forţă – nici prin asediu, nici prin bombardament, nici strivită sub şenilele tancului (…). Ca să înfrângi o idee, trebuie să oferi o idee mai bună, una mai atractivă şi mai acceptabilă”.

Până la un punct, aceeaşi abordare o întâlnim şi în cartea autobiografică (publicată în martie 2010) a lui Musab Hassan Yusef, fiul şeicului Hassan Yusef (unul dintre companionii fondatorului Hamas). Justificându-şi convertirea la creştinism şi faptul că s-a decis să lucreze pentru serviciile secrete israeliene, Musab Hassan Yussef explică: ”Hamas nu era o organizaţie, aşa cum cei mai mulţi oameni înţeleg organizaţiile, cu reguli şi o ierarhie. Era o stafie. O idee. Nu poţi să distrugi o idee, poţi doar să o încurajezi. Hamasul era ca un vierme plat. Îi tăiai capul şi îi creştea altul la loc”.

De aici aş vrea să încep istoria neromanţată a Harakat al-Muqawamah al-Islamiyya, Mişcarea Islamică de Rezistenţă. Acronimul Hamas are şi el, ca multe altele, o noimă în limba arabă – înseamnă ”zel”.

Părintele Hamas-ului, Ahmed Yassin, imobilizat într-un scaun cu rotile de la 12 ani şi pe jumătate orb, fusese membru al Frăţiei Musulmane. A fondat iniţial o organizaţie de caritate, augumentată cu idei politice, care s-a s-a radicalizat treptat. Radicalizarea Hamas a fost, până la un punct, foarte pe placul responsabililor israelieni, care au cultivat-o şi încurajat-o, sperând ca sunniţii religioşi care o compuneau să fie o contrapondere la ateii lui Yasser Arafat din Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei. Fapt pentru care, în 1978, când adepţii lui Yassin au creat Universitatea Islamică din Gaza, toată lumea a fost mulţumită. (Nu după multă şi cultă vreme, instituţia a devenit o pepinieră de activişti Hamas).

Mişcarea Islamică de Rezistenţă s-a născut la sfârşitul lui 1987, ca o secţie palestiniană a Frăţiei Musulmane, după ce începuse prima Intifadă (coordonată, din exilul tunisian, de Arafat şi locotenenţii săi). În 1988, Mişcarea a lansat o formă de statut-legământ, care stipula explicit că ”nu există altă soluţie pentru problema palestiniană decât războiul sfânt” şi nega implicit dreptul la existenţă al statului israelian, ale cărui teritorii trebuiau să revină palestinienlor.

[…]

Spre deosebire de liderii din Fatah (ramura politică a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei), cărora începuse să le placă publicitatea, cei din Hamas au fost mereu foarte discreţi şi mult mai puţin corupţi. Se cunosc cu certitudine câteva nume: Khalid Meshaal (secretarul general, astăzi cu domiciuliul în Qatar, un fel de ambasador itinerant şi colector de fonduri), Muhammad Deif (ucenicul lui Yehya Ayyash, iar din 2002, când Saleh Shehada a fost asasinat, şeful Brigăzilor Qassam – un maestru al terorii, acţionând în umbră) şi, fireşte, actualul şef al Hamas, premierul Ismail Haniyeh.

[…]Actualul lider Hamas, Isamil Ismail Haniyeh, premier în Palestina din 2006, de când Hamas a câştigat alegerile în detrimentul Fatah, e considerat de specialişti un moderat. Mult mai puţin moderat însă decât preşedintele Mahmud Abbas, care – din vara lui 2007 – l-a dublat, la Ramallah, cu Salam Fayyad, până în aprilie 2012, când l-a instalat pe Rami Hamdallah. Astfel încât, din 2007, Palestina are doi premieri: unul în Gaza, licenţiat în literatură arabă (Haniyeh) şi unul în Cisiordania (Hamdallah), licenţiat în lingvistică.

Braţul înarmat al Hamas a făcut mii de morţi, de când există, în rândul civililor israelieni. Dar şi în rândul civililor palestinieni, ca urmare a episoadelor de încăierare cu braţul înarmat al Fatah (care, la rându-i, are pe conştiinţă cimitire de civili israelieni şi palestinieni). Începând cu Acordul de la Oslo din 1993, Hamas s-a opus violent oricăror încercări de înţelegere cu Israelul. De câte ori Arafat şi apoi Abbas mai făceau un pas spre pace, fatalmente se mai detona câte un atentator sinucigaş, ca să se facă mulţi paşi înapoi.

De când s-a împăcat din nou cu Fatah, în vederea alegerilor din toamnă, Hamas şi-a îmuiat poziţia, iar premierul Isamail Haniyeh a declarat că susţine şi el soluţia a două state, recunoscând implicit Israelul. A intervenit însă ”schimbul de rachete”, care durează de câteva zile, aproape 200 de morţi în rândul palestinienilor şi ameninţarea lui Netanyahu că va trimite trupe în Gaza.

Nici cea mai înălţătoare idee nu scuză vărsarea de sânge. Teoretic. În istoria omenirii, s-a întâmplat mereu altfel. Palestinienii au dreptul la un stat al lor. Nu l-au obţinut încă şi, cel puţin cât e Netanyahu premier, nu-l vor obţine. Întrebarea este dacă un drept poate fi apărat cu orice mijloace şi cu orice preţ. […]/ integral pe gandul.info

Lelia Munteanu: M75, R160, J80 sau S55?

Secretarul general al ONU, sud-coreeanul Ban Ki-moon, conchide tacticos: ”civilii sunt prinşi între iresponsabilitatea Hamas şi răspunsul dur al Israelului”. Urmează obşnuitele îndemnuri la temperanţă.

Nici un oficial nu pare dispus să observe că, în noul conflict palestiniano-israelian, nu există decât două variante de deznodământ:

1) conflictul să sfârşească, după o perioadă de confruntări, la fel cu celelalte: victime şi pierderi;

2) Israelul să distrugă, o dată pentru totdeauna, arsenalul Brigăzilor Izz al-Din al-Qassam, aripa armată a Hamas, şi să-i anihileze liderii.

[…]

Sub foc, războiul psihologic şi propaganda s-au dezlănţuit şi ele, de ambele părţi. Media israeliană agită o iminentă, devastatoare, intervenţie terestră. Al-Aqsa, televiziunea Hamas, se ţine de ghicitori macabre, titrând pentru israelieni: ”Ce credeţi că urmează? M75, R160, J80 sau S55?”. M75 sunt rachete de producţie proprie, R160 – iraniene, J80 – tot palestiniene, cu J de la Jabari, un comandant al Brigăzilor, ucis cu vreo doi ani în urmă de Shin Bet (Serviciul de Informaţii isaraelian, un fel de FBI), iar S55 – habar n-am ce fel de rachete ar putea fi.

Ce rulează obsesiv pe Al-Aqsa TV, la ora când scriu? Un videoclip dedicat israelienilor, cântat în ivrit, titrat în arabă, care zice, între altele, cam aşa: ”Antrenăm o generaţie de războinici, care se agaţă de moarte, cum se agaţă duşmanii noştri de viaţă”. […]/ integral pe gandul.info


Categorii

1. DIVERSE, Irak, Israel, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “UCRAINA SE ASTEAPTA LA O “AGRESIUNE PE SCARA LARGA” DIN PARTEA RUSIEI/ Propaganda desantata la TELEVIZIUNEA RUSA/ Masacrul MERCENARILOR de la Blackwater din Irak/ Istoria neromantata a HAMAS, dusmanul de serviciu al regimului NETANYAHU

 1. Mda…te doare capul ce sa mai. Sarmanii rusi ‘crucificati’…….su ucrainienii astia nesimtiti mai rai ca talibabii !!! nu vor deloc sa lase capul plecat ca sa fie si ei mantuiti.

 2. Scuze, iar am postat de pe telefon in viteza.

 3. Un avion malaysian cu 295 de persoane la bord s-a PRĂBUŞIT în Ucraina. Toţi pasagerii au murit. Avionul, doborât de o rachetă. Premierul Malaysiei: “Sunt şocat. Vom lansa imediat o investigaţie” http://www.mediafax.ro/externe/un-avion-malaysian-cu-295-de-persoane-la-bord-s-a-prabusit-in-ucraina-toti-pasagerii-au-murit-avionul-doborat-de-o-racheta-premierul-malaysiei-sunt-socat-vom-lansa-imediat-o-investigatie-video-12940407

 4. nu stiu daca e pe bune sau e dezinformare:

  “The military commander of the rebels, a Russian named Igor Strelkov, had written on his social media page shortly before the report of the airliner being downed that his forces had brought down an Antonov An-26 in the same area. It is a turboprop transport plane of a type used by Ukraine’s forces.”
  https://pbs.twimg.com/media/Bswg7UGCQAAtv47.jpg
  http://uk.reuters.com/article/2014/07/17/uk-ukraine-crisis-airplane-idUKKBN0FM1U420140717

 5. ^ Pana la proba contrarie, acest eveniment nefericit de astazi imi confirma inca o data teoria ca rebelii/separatistii rusi cauta cu orice pret sa atraga Rusia intr-un razboi.

 6. Si eu ma gandesc la fel. Dincolo de implicarea Rusiei in conflictul din Ucraina si dincolo de ambitiile belicoase ale lui Putin, totusi el nu este chiar un tampit sau prost incat sa autorizeze distrugerea unei aeronave internationale de pasageri. Asta doar daca nu vrea cumva sa declanseze mai repede o cafteala mondiala jucand la maxim risc ultima carte. Eu cred ca Putin a cam pierdut controlul asupra dezaxatilor Isurgenti ……isurgenti care intunecati de ura si nebunie vor sa atraga Rusia In conflict militar deschis.Dar nu pot fi sigur 100% de o neimplicare a Rusiei. Dar pina una alta ma Iintereseaza mai mult ca tara mea sa stea departe de paruiala dintre slavi si sa-si vada de nevoile si neamul ei. Iar propagandistii sa incerce prosteala pe siturile altor tari. Sper ca s-au convins ca romanii nu sunt atit de naivi chiar daca media mizerabila cauta sa dovedeasca acest lucru.

 7. Pingback: TRAGEDIE AVIATICA IN ESTUL UCRAINEI [video]. Avion Boeing cu 295 pasageri ce ar fi fost DOBORAT cu o RACHETA in regiunea DONTEK. Toti pasagerii au murit. KIEVUL ACUZA REBELII PRO-RUSI SI CHIAR IMPLICAREA RUSIEI IN “ACTE DE TERORISM” - Recomand
 8. Pingback: ISRAEL INVADEAZA TERITORIAL FÂȘIA GAZA - Recomandari
 9. Pingback: OFENSIVA ISRAELIANA IN FÂȘIA GAZA SOCHEAZA PRIN VIOLENTA IMPOTRIVA CIVILILOR. Erdogan ataca SUA pentru suportul acordat Israelului/ Secretarul general al ONU: PERSECUTIA IMPOTRIVA CRESTINILOR DIN IRAK – ”CRIMA IMPOTRIVA UMANITATII” - Recomanda
 10. Pingback: Motivul ofensivei Israelului: RESURSELE DE GAZE DIN FÂȘIA GAZA?/ Netanyahu arunca responsabilitatea pe ”MORTII TELEGENICI”/ Palestinian care-si cauta familia in daramaturi – EXECUTAT DE LUNESTISTI - Recomandari
 11. Pingback: Jon Stewart (The Daily Show) – Cum e sa vorbesti despre ISRAEL in MASS-MEDIA MAINSTREAM [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare