“CRESTINISM” CORECTAT POLITIC. Importanta organizatie filantropica WORLD VISION accepta CASATORIA HOMOSEXUALA. Organizatia a derulat proiecte si cu Patriarhia Romana…

26-03-2014 2 minute Sublinieri

wv

World Vision, una dintre cele mai mari organizatii crestine de caritate din America, a facut o mica, dar importanta schimbare in regulamentul intern al angajatilor sai: a schimbat definitia casatoriei. Ca multe alte organizatii religioase non-profit, World Vision America poate reglementa anumite convingeri in cadrul conditiilor de angajare. Pana de curand, una din aceste conditii prevedea interzicerea implicarii angajatilor sai in relatii sexuale aflate in afara casatoriei hetersexuale.

Acum, in opinia organizatiei, acceptiunea termenului de casatorie a fost extinsa si pentru cuplurile de acelasi sex. Presedintele World Vision America, Richard Stearns, a declarat pentru publicatia online “Crestinismul de azi” ca organizatia sa spera ca aceasta schimbare (care inca interzice relatiile sexuale in afara casatoriei) sa devina “simbolica, dar nu in sensul compromisului, ci a unitatii [crestine]”. Din acest moment, orice persoana care face parte dintr-o “casatorie cu o persoana de acelasi sex si este un credincios marturisitor al lui Isus Hristos” este eligibil pentru a ocupa un loc de munca in acea organizatie. World Vision America se afla in statul Washington, unde casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt legale.

Desi Stearns spera ca si alte organizatii crestine sa-i urmeze exemplul, World Vision are o istorie ce demonstreaza ca de-a lungul timpului gruparea a ales mai degraba sa stea deoparte decat sa se implice activ in problemele controversate cu care se confrunta diversele confesiuni care lucreaza cu organizatia. Acest context este important daca avem in vedere declaratia liderului World Vision: “Este usor sa intelegem din aceasta decizie mai mult decat inseamna ea cu adevarat… Aceasta decizie nu reprezinta o aprobare pentru casatoriile intre persoane de acelasi sex. Stearns a avertizat, adaugand:

“Am decis sa nu luam parte la aceasta dezbatere. De asemenea, aceasta nu este o respingere a casatoriei traditionale, pe care o recunoastem si o sprijinim. Nu cautam sa facem vreo presiune. Nu ne aflam pe o panta alunecoasa. Nici un proces nu ne ameninta. Nu facem lobby pentru nici o grupare a salariatilor.”

Aceasta declaratie va fi greu de inghitit de anumite grupari care militeaza pentru egalitatea casatoriilor intre persoane de acelasi sex – suna cam a Pilat din Pont care si-a spalat mainile. In plus, conform “Crestinismului de azi”, World Vision are o istorie care demonstreaza ca a mai activat, in trecut, impotriva reglementarilor guvernamentale anti-distriminare. Organizatia s-a luptat cu succes la tribunalul federal pentru castigarea dreptului de a angaja doar crestini, cum este, de exemplu, cazul Hobby Lobby de limitari ale angajare in cadrul organizatiilor religioase. Amintim, de asemenea, si opozitia organizatiei fata de eforturile internationale de interzicere a discriminarea impotriva persoanelor LGBT la locul de munca.

Toate acestea sunt adevarate. Dar ramane important, chiar si in afara lumii organizatiilor crestine care se confrunta, in prezent, cu diviziuni religioase pe teme sociale. Cand Stearns neaga faptul ca poate starni tensiuni, el pune la indoiala, de asemenea, o naratiune comuna in randul activistilor anti-LGBT (de multe ori crestini conservatori): ca cei din « mainstream » care sustin drepturile « gay » o fac pentru ca cedeaza presiunilor celor care vor sa « forteze » o agenda pro-LGBT asupra poporului american. […] Declaratia subtila a lui Stearn indica faptul ca organizatia sa este dispusa sa accepte angajati casatoriti cu persoane de acelasi sex a starnit deja multe controverse mai ales in randul crestinilor conservatori.

Stearns a afirmat faptul ca strategia sa este de a adopta o pozitie neutra in ceea ce priveste dezbaterea, in conditiile in care organizatia sa nu ia parte la conturarea agendei teologice a crestinilor americani. Dar anumite persoane care sustin activitatea organizatiei de caritate nu vor vedea neutra noua politica a organizatiei de recunoastere a faptului ca persoanele LGBT se pot declara soti sau sotii cu credinta in Hristos. La bine si la rau, un lucru este sigur si anume ca organizatiile crestine vor fi cu ochii pe World Vision pentru a observa ce consecinte va avea aceasta schimbare.

traducere pentru razbointrucuvant de L.F.

wvrom

Nota noastra:

Cazul World Vision este important nu doar pentru cazul de “crestinism” corectat atat de mult politic incat devine anti-crestinism, ci si pentru ca arata o posibila tendinta. Organizatia WV a fost implicata in cateva proiecte de amploare derulate de Patriarhie – “Alege scoala” si “Hristos impartasit copiilor”, de pilda (o lista se poate gasi aici: http://www.worldvision.ro/angajament-crestin-a275.html). Unele din aceste proiecte au fost, ulterior, preluate definitiv sub controlul Patriarhiei, asa cum ar fi fost firesc de la bun inceput. Nu se stie daca, in prezent, Patriarhia mai colaboreaza cu Word Vision. Daca da, cum se va reflecta noua “politica” de cadre pro-LGBT a organizatiei asupra relatiei cu BOR, care se afla la antipod (si in Adevar) pe tema casatoriilor homosexuale? Si, daca intelegem cazul ca o tendinta, in ce masura va mai putea colabora BOR cu astfel de organizatii? 


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la ““CRESTINISM” CORECTAT POLITIC. Importanta organizatie filantropica WORLD VISION accepta CASATORIA HOMOSEXUALA. Organizatia a derulat proiecte si cu Patriarhia Romana…

 1. Bine ar fi să întrerupem complet orice colaborări cu organizații „filantropice” care deformează credința și morala creștin-ortodoxe. Nu trebuie absolut deloc să avem de-a face cu asemenea lupi degizați în oi, nici să primim banii lor murdari sub nici un pretext „umanitar” referitor la „mărturia comună” în fața lumii.

  Eu cred că sărăcirea oamenilor și defăimarea BOR au ca scop viclean tocmai integrarea ortodocșilor (și a BOR în adunătura ateilor și ereticilor și al organizațiilor lor finanțați cu bani murdari) și îndatorarea noastră față de acești răuintenționați. Exact ce se-ntâmplă în plan politic și economic cu România…

 2. subscriu
  sa nu amestecam lucrurile
  sa nu ne lasam inselati de titulaturile pe care si le iau diverse organizatii ex. “filantropica”

 3. Păi pare un fel de „creștinism corect-politic” cum sunt și sectele în care există episocopese lesbiene. Iar lupii deghizați în oaie, din acele secte, denominațiuni sau ce mai sunt, spun că „Dumnezeu îi iubește și pe homosexuali” — ceea ce e corect, pentru că El îi iubește pe toți păcătoșii — dar „uită” să spună cât de mare urâciune (de au fost rase de pe fața pământului cetăți) este în fața lui Dumnezeu, ceea ce practică acei nefericiți/înșelați…

 4. Exista in Sfanta Scriptura texte Biblice (cu deosebire din Noul Testament) care arata CLAR si NEGRU PE ALB ca exista o “incompatibilitate” si “excludere reciproca” intre doua calitati pe care si le asuma “unii” oameni din lume si anume: calitatea de “CRESTIN” si calitatea de “HOMOSEXUAL”.
  Aceste doua calitati nu pot fi armonizate si nu pot “coexista” intr-o singura persoana umana, fiindca ele implica o asumare “partinitoare” si “preferentiala” din partea unei persoane catre o anumita “calitate”!
  Asa cum nu poate sta “focul” in apa, si “otrava” in mancare, tot asa nu poate cineva sa fie (inn acelasi timp) si “credincios marturisitor al lui IISUS HRISTOS” si de asemenea “homosexual”.
  Obligatoriu oamenii trebuie sa decida, fiindca Hristos si Apostolii Sai au chemat lumea si oamenii la a se HOTARI pentru a trai o viata PURA, o viata in care “gura” se foloseste pentru mancat, pentru vorbit, pentru cantat, pentru “sarutat” (intr-un mod nobil intre soti sau eventual si logodnici…), pentru PRIMIREA Trupului si a Sangelui Lui Dumnzeu care s-a facut si OM, pentru BINECUVANTAREA si SLAVOSLOVIREA si PREAMARIREA si GLORIFICAREA Creatorului dar nicidecum pentru “sex oral”…
  A avea cuvinte curate si sfinte in gura, presupune evident a nu avea lucuri SCARBOASE in gura…
  Or, NU POATE CINEVA sa-L Slaveasca pe DUMNEZEU si sa doreasca sa se IMPARTASEASCA cu Trupul si Sangele Lui si sa-si faca apoi o parte a corpului un organ spurcat si intinat…
  Cei care cred ca pot sa ii Slujeasca si lui Hritos si sa fie si “homosexuali”, chiar daca s-ar incumeta sa si il Propovaduiiasca si sa vorbeasca mereu de Hristos, totusi HRISTOS II RESPINGE si ii va PEDEPSI etern…
  Si iata unde scrie asta:

  “15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
  16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
  21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
  22.Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
  23.Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.
  24.De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi la îndeplineşte asemăna-se-va bărbatului înţelept care a clădit casa lui pe stâncă.
  25.A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.
  26.Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le îndeplineşte, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care şi-a clădit casa pe nisip.
  27.Şi a căzut ploaia şi au venit râurile mari şi au suflat vânturile şi au izbit casa aceea, şi a căzut. Şi căderea ei a fost mare.” (cf. Evanghelia dupa Matei, cap.7, vers.15-27).
  Cel mai important verset din aceasta PERICOPA Evanghelica este versetul 23:
  ” 23.Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.”

  INCA UN TEXT important arata clar care va fi soarta “homosexualilor”:

  “9.Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii,
  10.Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. ” (cf. 1 CORINTENI, cap.6, vers.9 si 10).
  O EXPLICATIE MAI CLARA DE ATAT NU EXISTA IN SF. SCRIPTURA!

  Dar in afara de acest text extrem de important mai sunt si acestea:

  “5.Iar ţinta poruncii este dragostea din inimă curată, din cuget bun şi din credinţă nefăţarnică,
  6.De la care unii rătăcind s-au întors spre deşartă vorbire,
  7.Voind să fie învăţători ai Legii, dar neînţelegând nici cele ce spun, nici cele pentru care dau adeverire.
  8.Noi ştim că legea este bună, dacă se foloseşte cineva de ea potrivit legii;
  9.Ştiind aceasta, că legea nu este pusă pentru cel drept, ci pentru cei fără de lege şi răzvrătiţi, pentru necredincioşi şi păcătoşi, pentru necuvioşi şi spurcaţi, pentru ucigaşii de tată şi ucigaşii de mamă, pentru omorâtorii de oameni,
  10.Pentru desfrânaţi, pentru sodomiţi, pentru vânzătorii de oameni, pentru mincinoşi, pentru cei care jură strâmb şi pentru tot ce stă împotriva învăţăturii sănătoase,
  11.După Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu, cea încredinţată mie. (cf. 1 TIMOTEI, cap.1, vers 5-11)!

  “8.Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua. ” (cf. CARTEA APOCALIPSEI, cap.21, vers.8).

  Faptul ca o organizatie asa de importanta si de renumita pe intreg Mapamondul a ajuns ca sa adopte o asemena “pozitie” fata de “casatoriile” dintre homosexuali, arata si denota faptul ca A INCEPUT sa se implineasca CLAR si INDUBITABIL Sfanta Scrptura care spune ca:

  ” 3.Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
  4.Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
  5.Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
  6.Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
  7.Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
  8.Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
  9.Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
  10.Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
  11.Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
  12.Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.” (cf. 2 TESALONICENI, cap.2, vers.3-12).

  Se va implini si cu membrii acestei organizatii ceea ce a spus Sfantul Ap. Pavel in ultimul verset citat mai sus si anume: “Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.”!

  Pe de-alta parte SLAVIT si PREAMARIT sa fie Domnul Dumnezeu care a inceput SA ALEAGA APELE si sa DEA LA IVEALA “gandurile ascunse ale inimii oamenilor”, caci in viitor ADEVARATII CRESTINI vor stii sa se pazeasca de cei care DOAR pareau si aveau o infasiare a Credintei celei Adevarate dar in realitate TAGADUIAU PUTEREA EI! (cf. 2 TIMOTEI, cap.3, vers.5).

  Sa ne ajute Domnul sa facem ceea ce ne indeamna Sf. Ap. PAVEL si anume SA NE DEPARTAM DE ACESTIA, de acesti LUCRATORI AI FARADELEGII care nu au iubit ADEVARUL ETERN al Domnului Hristos, ci le-a placut NEDREPTATEA!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toi si de copii nostri si sa ne ajute SA RAMANEM NORMALI si SANATOSI LA CAP si exemple de oameni DE BUN SIMT pentru copii nostri!
  AMIN!
  AMIN!

 5. “orice persoana care face parte dintr-o “casatorie cu o persoana de acelasi sex si este un credincios marturisitor al lui Isus Hristos […]”

  Credincios marturisitor al lui Hristos dar si homosexual (lesbiana) ?! E o contradictie in termeni, cum sa fii marturistor (credincios) al lui Hristos, cand tu prin fapte marturisesti ceea ce Dumnezeu condamna, cand faptele tale contravin flagrant cu poruncile Lui? Nu exista astfel de “crestini”, nebun sa fii sa te consideri crestin atunci cand continui sa faci acest pacat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand vrei sa te apropii de Hristos este sa te pocaiesti pt pacate si sa le parasesti. Nu poti sa te minti in halul asta, ca doresti sa urmezi pe Hristos, si sa Il marturisesti, dar sa faci cu buna stiinta un pacat de moarte. Contradictia este la fel de evidenta, precum compromisul pe care il fac cei care se cred crestini si care inghit acest non-sens. Orice aprobare a unui pacat de moarte este un pact cu cel rau. Aceasta organizatie crestina s-a compromis luand aceasta masura, au stricat tot ce au facut bun. La ce le-a folosit pana la urma, daca au facut acest pact?!

 6. ce lupta se duce, domle… Nu glumesc.

 7. oarecum offtopic: http://rodiagnusdei.wordpress.com/2014/03/23/video-vladimir-pustan-conducerea-si-intreaga-biserica-sfanta-treime-a-demisionat-din-cultul-penticostal-un-nou-inceput/

  Celebrul predicator Vladimir Pustan (care a fost „invitat” si intr-o biserica ortodoxa, mai demult…) se pare ca s-a certat cu penticostalii sai, si si-a facut Biserica proprie (desigur, ceva probabil obisnuit pentru neoprotestanti), dar interesant e cum se numeste: ”Biserica Sf. Treime”…. (nu ”Maranata”, ”Philadelfia” si alte denumiri „tipice” pentru „bisericile” lor.)

 8. @ Vasile C.

  Da, ca sa poata sa insele pe mai multi ortodocsi…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare