Sf. Nicodim Aghioritul, RUSINAREA CELOR CARE DEFAIMA ASEZAMINTELE SFINTILOR PARINTI

14-07-2008 Sublinieri

sf_nicodim_aghioritul.jpg

Săltaţi şi vă veseliţi, popoare, că iată în prisosul bucuriei se arată astăzi pârga cea sfântă a Athosului, folositorul şi mângâietorul nostru, blândul Nicodim. Căci prin râvna cea după Hristos Biserica o a luminat, îndreptând cele stricate şi părăsite prin nebăgare de seamă şi trecerea cu vederea, iar acum înaintea Sfintei Treimi neîncetat se roagă pentru sufletele noastre.

chilia_sf_nicodim_aghioritul.jpg

Chilia Sf. Nicodim Aghioritul

***

Preluam din revista Lumea Credintei, nr. din iulie 2008, articolul scris de Silviu-Andrei Vladareanu despre Sf. Nicodim Aghioritul, praznuit astazi:

Sfantul Ioan Iacob spunea despre Sfantul Nicodim Aghioritul că este mângâierea şi întărirea creştinilor râvnitori care pătimesc pentru adevărul Sfintei Credinţe şi totodată ruşinarea celor care defăima aşezămintele Sfinţilor Părinţi”. El s-a născut în anul 1749 în insula Naxos, situată în sud-estul arhipelagului Ciclade din Marea Egee, iar din botez părinţii l-au numit Nicolae. Fiind dăruit de Dumnezeu cu o minte ascuţită şi o memorie de excepţie, a deprins cititul de la o vârstă fragedă, iar la 16 ani a fost trimis de părinţi la seminarul din Smirna, în Asia Mică, unde, prin grija dascălului Ierotei, şi-a desăvârşit cunoştinţele bisericeşti şi laice, în această perioadă, tânărul Nicolae a învăţat latina şi franceza, dar a aprofundat şi scrierile Sfinţilor Părinţi, canoanele Bisericii şi vieţile Sfinţilor.

In anul 1775, a plecat în Sfântul Munte Athos şi s-a călugărit la Mănăstirea Dionisiu, primind numele de Nicodim şi fiind rânduit în ascultarea de secretar al mănăstirii şi citeţ. După doi ani a primit vizita Sfântului Macarie din Corint, care l-a rugat să corecteze şi să pregătească pentru tipar colecţia Filocalia. Sfântul Nicodim s-a retras, deci, la o chilie din Karies, unde a pregătit cu acest prilej şi Tratatul despre Sfânta împărtăşanie şi vestita culegere de cuvinte de folos de la Sfinţii Părinţi numită Everghetinos. A dorit apoi să intre în obştea Cuviosului Paisie Velicikovski şi a pornit spre Moldova, însă Dumnezeu avea alt plan cu el şi l-a întors din drum. S-a aşezat să vieţuiască într-o chilie din Capsala, întinsă zonă pustnicească între Karies şi Mănăstirea Pantocrator, unde a continuat să-şi ducă viaţa ascetică şi de rugăciune, iar ca lucrare s-a ostenit să copieze din vechile manuscrise.

Patriarhul Constantinopolului, Grigore al V-lea, fiind retras la Mănăstirea Iviru din apropiere, trimitea mereu credincioşii în pustia Capsalei, la Cuviosul Nicodim pentru sfat. Din această perioadă se păstrează o scrisoare a Sfântului Nicodim către Patriarhul Grigorie al V-lea despre situaţia unui român din Transilvania al cărui botez prin stropire nu a fost considerat valid şi pe care sfântul l-a îndrumat să-l repete.

Tot în vremea când el locuia în Capsala, se spune că ar fi venit la Kareia, capitala Sfântului Munte, o delegaţie de clerici catolici, iar proestoşii au trimis după Sfântul Nicodim, chemându-l să vină şi să stea de vorbă cu aceştia, să răspundă la problemele pe care ei le ridicau. Când el a venit şi oaspeţii l-au văzut aşa „zdrenţăros” şi încălţat cu opinci, s-au simţit ofensaţi, dar, când au început discuţiile, au fost cu totul ruşinaţi, „neavând răspuns de îndreptăţire pentru rătăcirea papistaşă”.

Tot aşa, odată a venit în Athos un neamţ versat în Sfintele Scripturi, care pretindea că el este Proorocul Ilie. Părinţii s-au amuzat, însă n-au putut să-i facă faţă în discuţie. Atunci, ca nu cumva acela să înceapă să-şi propovăduiască minciunile şi rătăcirea, l-au chemat tot pe Cuviosul Nicodim din Capsala. El a înţeles imediat batjocura pe care o făcea pretinsul „prooroc Ilie” şi l-a întrebat: „Sfântul Ilie era tăiat împrejur. Dumneavoastră sunteţi?” La aşa întrebare, neamţul a rămas fără răspuns şi a plecat ruşinat din Athos.

Pentru o scurtă vreme, Sfântul Nicodim a părăsit Sfântul Munte şi a vieţuit într-o insulă pustie aproape de Eubeea. Acolo, fără nici un acces la scrierile Sfinţilor Părinţi, recurgând numai la memoria sa extraordinară, Sfântul Nicodim a scris cea mai vestită lucrarea a sa: Paza celor 5 simţuri. Avea numai 32 de ani.

A revenit în Athos şi şi-a continuat munca editând operele complete ale Sfântului Simeon Noul Teolog, un foarte bun îndreptar de spovedanie şi culegerea de cântări Canoanele Maicii Domnului. S-a îngrijit apoi de Pidalion, o vastă culegere comentată a sfintelor canoane. A mai pregătit pentru tipar şi scrierile complete ale Sfântului Grigorie Palama, carte care, din nefericire, s-a pierdut la Viena în timpul războiului, şi multe alte lucrări.

Epuizat de muncă şi de viaţa sa aspră, după o suferinţă destul de grea, Sfântul Nicodim s-a mutat cu pace la Domnul în dimineaţa zilei de 14 iulie 1808.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că „virtutea este mai presus decât minunea”. Nu ştim ca Sfântul Nicodim Aghioritul să fi săvârşit minuni, dar viaţa sa îmbunătăţită şi roadele ostenelilor sale dau mărturie pentru viaţa sa sfântă. în ianuarie 1955, Patriarhia Constantinopolului a hotărât oficial înscrierea Cuviosului Nicodim Aghioritul în rândul sfinţilor”.

 • Alte articole din scrierile Sf. Nicodim Aghioritul:

Sfantul Nicodim Aghioritul despre folosul spovedaniei dese si despre paza de pacat

Sf. Nicodim Aghioritul: ADEVARATA POCAINTA

SF.NICODIM AGHIORITUL: Cum se vindeca cei ce pacatuiesc in nadejdea ca spovedindu-se si pocaindu-se vor fi iertati

SA RABDAM PANA LA SFARSIT! – Meditatie la Sfanta Cruce (3)

“SA MERGEM SI NOI SA MURIM CU EL!” – Meditatie la Sfanta Cruce (2)

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS! – Meditatie la Sfanta Cruce (1)

medalion_sf_nicodim_aghioritul.jpg


Categorii

Marturisirea Bisericii, Sfantul Nicodim Aghioritul, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Sf. Nicodim Aghioritul, RUSINAREA CELOR CARE DEFAIMA ASEZAMINTELE SFINTILOR PARINTI

 1. MARTURISITORI AI DREPTEI CREDINTE AI SECOLULUI NOSTRU in occident!

  Doamne ajuta, as dori sa va povestesc un caz adevarat…
  Parintele nostru paroh este in vacanta si l-a inlocuit in ultimele 3 saptamani un preot ortodox american misionar, convertit de curand la dreapta credinta. A facut misionarism in biserica evangelica protestanta timp de aproape 20 de ani.
  Acum vreo 4-5 ani, pe cand calatorea prin Rusia, a fost invitat (ca oaspete) sa participe (nu insa sa slujeasca) la o liturghie ortodoxa intruna din bisericutele simple de pe la tara dar pline de
  sfintenie din Rusia. Apoi, dupa liturghie s-a intretinut ceva timp cu parintele si obstea de maicii. Ne povestea (in predici) ca a fost atat de miscat de puritatea sufletului si a trairii acelor oameni simpli si a monasticilor din acea mica comunitate ruseasca, ca a fost convertit fulgerator si nu dupa mult timp a inceput sa faca pregatiri pt. a primii botezul ortodox. Mare este Dumnezeu!!
  Intors in SUA s-a hotarat sa devina preot ortodox, si s-a inscris imediat la institutul de teologie ortodoxa de la St Tikhon din PA. In martie anul acesta a fost preotit.
  Povestea vietii acestui preot nu se opreste aici. Dupa convertirea lui la
  dreapta credinta, a reusit sa aduca la ortodoxie pe multi din protestanti,
  prieteni si nu numai.
  Apoi, misiunea protestanta care il sprijinea in trecut si-a exprimat regretul adanc de a-l pierde facand multe insistente pt aducerea lui inapoi. Preotul Maxiumus (dupa numele ortodox primit la botez) le-a raspuns ca el va continua sa faca misiune, insa numai Ortodoxa, iar daca protestantilor le pare atat de rau dupa el, nu are dacat sa il sprijine financiar, insa in misiunea lui ortodoxa.
  Mai mult decat atat, acestia (protestantii) au raspuns da, il vor sprijini financiar sa faca misiune de propovaduire a credintei Ortodoxe in lume.

  Slava lui Dumnezeu! care ne arata adevarata cale de convertire la dreapta
  credinta a celor necunoscatori.

  Predica parintelui Maximus din Duminica trecuta a fost exploziva, o pledoarie puternica pentru Ortodoxie si intoarcerea la credinta Sfintilor Parinti, un marturisitor ortodox plin de Duhul Sfant, care parca te face sa te compatimesti personal, pe tine cel caldicel dar nascut si crescut in dreapta credinta.
  Mai multi protestanti impreuna cu pastorii lor au venit sa-l asculte.

  Mai jos este websitul parintelui Maximus
  http://www.gtan.org

  Doamne Iisuse Hristoase ai mila de noi pacatosii

 2. cat de bine se potrivesc vremurilor actuale, cuvintele Mantuitorului la evanghelia dupa Matei de duminica trecuta “Şi zic vouă că mulţi de la răsărit şi de la apus vor veni şi vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac şi cu Iacov în împărăţia cerurilor. Iar fiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.”

 3. Este instructiv de citit şi site-ul “lăcaşuri ortodoxe” unde se comentează “trasul de şireturi” pe care l-au promovat în intevenţiile lor cei care au scris despre hotărârea Sf. Sinod. Sunt citate extrase din context, amestecături de-a valma şi răuvoitoare (textele lui Răzvan Codrescu sunt amestecate cu Răzvan Ionescu etc) În orice caz, iată, sunt şi alte opinii ale unor absolvenţi de teologie care îşi manifestă dezacordul cu cei care şi-au permis “tragerea de şireturi” cu ierarhia…
  Cristi

 4. @ Cristi:

  Este DISTRUCTIV de citit, cred ca voiai sa spui. Otravurile astea, dn pacate, sunt promovate si de alti frati, crezand ca ajuta la ceva sa duca mai departe sminteala, fara sa ia atitudine macar. Ei au fost insa mai preocupati sa puna piedici si sa faca bîza de cei de buna-credinta. Acolo pot sa ia atitudine, ca nu risca nimic, din contra, vor fi apreciati de cei mari si de ‘galerie’. Cred ca facem o reclama nemeritata unor personaje de o rea-credinta flagranta. Pur si simplu trebuie ignorati. E din aceeasi cu tagma cu “preotul” ne-slujitor Piciorus. Numai aberatii si intoxicari. Lasati-i in pace, in plata Domnului.

 5. Sunt de acord. Tonul meu s-a vrut unul ironic! Nu am vrut să fac o invitaţie la a comenta poziţia lor ci doar de a o cunoaşte. Sigur că ar fi interesant să li se ştie originea. Deocamdată cred(s-ar putea să nu am dreptate) că ei se află undeva în Iaşi. Mă rog, dacă socotiţi comentariul meu inutil, nu ţin să apară, luaţi-l strict ca informaţie pe care am socotit util să o cunoaşteţi. Încă odată, iertare, din partea mea nu e nici o supărare!

  Cristi

 6. Da, macar originea lor adanca o stim: “Tatal minciunii”.

 7. cavalerii de la malta , care sunt masoni , si care si-au facut propria ceremonie masonica in catedrala de la timisoara din permisiunea lui nicolae corneanu , sunt intr-e relatie de fratietate pe fata cu papa , care si el este mason …
  iata dovezile :

  “Cavalerii de la Malta” reprezintă una dintre cele mai vechi ramuri ale “Ordinului Cuceritorilor” (societate francmasonică în care sunt admişi doar cei care au deja un anumit grad de iniţiere ocultă). Ei au o Constituţie proprie şi au jurat să depună toate eforturile în scopul stabilirii Noii Ordini Mondiale, în care rolul de conducător “oficial” îl va avea probabil Papa (binenţeles că Papa este şi el o persoană cu un grad înalt în masonerie, care face însă jocul şefilor săi francmasoni care rămân “în umbră”). Şeful lor este ales pe viaţă, cu aprobarea Papei, iar toţi membrii “Cavalerilor de la Malta” jură supunere Papei.

  De-a lungul timpului, “Cavalerii de la Malta” a devenit o organizaţie mondială, care şi-a întins tentaculele peste tot: CIA, Agenţia de Informaţii a Statelor Unite, Naţiunile Unite, alte organizaţii de informaţii, în afaceri, în sistemul bancar, religie, educaţie, legislaţie, armată, producţia de armament modern, societăţi de binefacere, etc. Toţi Cavalerii de Malta deţin funcţii politice care le conferă imunitate diplomatică. Astfel ei au acoperire pentru foarte multe din activităţile ilegale în care sunt implicaţi şi se sustrag astfel cercetării autorităţilor statului acolo unde acţionează.

  Un alt motiv pentru care “Cavalerii de la Malta” sunt o organizaţie puternică este faptul că majoritatea membrilor sunt de origine nobilă, având poziţii sociale şi titluri importante. Aproape jumatate din cei 10.000 de membri aparţin celor mai vechi şi mai puternice familii europene.

  Membrii organizaţiei sunt de asemenea membrii C.R.E. (Consiliul pentru Relaţii Externe al SUA) şi ai Comisiei Trilaterale (Trilaterala este o grupare planetară ce include America de Nord, Europa Occidentală şi Japonia, înfiinţată în 1973 la Tokyo).

  Există numeroase episoade, mai mult sau mai puţin cunoscute opiniei publice, din care reiese orientarea malefică a “Cavalerilor de la Malta”. În anii ’30, generalul Smedley Butler a fost recrutat de către “Cavalerii de la Malta” din SUA, pentru a conduce operaţiunea de preluare a Casei Albe. I s-a spus că era nevoie de el pentru că era foarte popular în rândurile armatei. Generalul Butler a strâns imediat câţiva oameni şi apoi a trecut la organizarea complotului. În capul listei celor recrutaţi de Butler era John J. Raskob, membru fondator al ramurii SUA a Cavalerilor de la Malta şi preşedinte la General Motors. Pe atunci Raskob era trezorierul Cavalerilor de la Malta – ramura SUA. Complotul organizat de Butler a eşuat. Au urmat apoi audieri care aveau ca scop investigarea complotului, dar fară să se afle nimic, deoarece nici unul dintre cei numiţi (Butler şi Raskob) nu au fost chemaţi să depună mărturie. Toate acestea pot fi găsite doar în dosarele de la Congresul SUA, pentru că în nici o altă parte nu sunt consemnate (cu atât mai puţin în cărţile de istorie).

  William Casey este un alt membru al Cavalerilor de la Malta care a fost implicat în afaceri murdare. Casey a fost director CIA, membru C.R.E., şeful campaniei politice a lui Ronald Reagan, şeful Comisiei de Securitate a SUA. Cu ajutorul vice-preşedintelui Bush, a lui Anne Armstrong şi a lui Ronald Reagan, a reuşit să reducă la minimum influenţa Consiliului Consultativ pentru Informaţii Externe al preşedintelui SUA, pentru ca ei să-şi poată duce la capăt planurile murdare, fără să fie supravegheaţi şi controlaţi. De asemenea, Casey şi aliaţii săi au elaborat un plan de suspendare a Constituţiei Statelor Unite, pe care erau pe cale să-l aplice în momentul în care au fost prinşi. Aceste fapte au fost expuse în sesiunile de audieri ale Congresului SUA, dar afacerea a fost îngropată de preşedintele comitetului care a cercetat acest caz, senatorul de Hawaii, Daniel Inouye.

  Primul ambasador SUA la Vatican a fost William Wilson, Cavaler de Malta. Numirea lui a fost lipsită de etică: Wilson nu avea cum să reprezinte SUA, deoarece jurase deja credinţă şi loialitate Papei (fiind Cavaler de Malta).

  Wilson a plecat în Libia şi s-a întâlnit în particular cu autorităţile libiene. Profitând de vizita diplomatului american, Gadhafi a emis un comunicat de presă în care afirma că “America a trimis un diplomat, pentru o reconciliere a relaţiilor cu Libia”. Departamentul de Stat american a negat că ar fi avut aceste intenţii. Ambasadorul Wilson a refuzat să facă orice fel de comentariu.

  Cheia acestui episod dubios este faptul că, deşi SUA a impus embargo Libiei, iar americanii nu mai aveau voie să facă afaceri în Libia, cinci concerne petroliere americane înregistrau profituri foarte mari făcând afaceri cu Gadhafi. Scopul întâlnirii lui Wilson cu autorităţile libiene a fost acela de a susţine interesele concernelor petroliere americane în Libia, iar această întâlnire i-a fost impusă lui Wilson de superiorii săi din Francmasonerie. Această ipoteză se confirmă simplu deoarece verificând doar una dintre aceste companii, “W.R. Grace”, descoperim că era condusă de J. Peter Grace care este şeful ramurii din Statele Unite a Cavalerilor de la Malta, iar opt dintre membrii companiei “W.R. Grace” sunt de asemenea şi membrii ai organizaţiei “Cavalerii de la Malta”.

  Wilson ar fi trebuit concediat, lucru care nu s-a petrecut, ba mai mult, atât el cât şi soţia lui, au participat ca invitaţi de onoare la slujba de Paşte de la Vatican, unde au stat lângă George Schultz (important om politic american, bineînţeles şi el este membru al C.R.E., al Clubului Bohemian şi al Corporaţiei Bechtel- toate acestea au legături strânse cu “Cavalerii de la Malta”) şi soţia acestuia. În limbaj diplomatic, această atitudine era interpretată ca aprobare a activităţii lui.

  Vaticanul a fost de-a lungul timpului un alt punct-cheie pe care francmasonii au urmărit să-l folosească pentru a instaura Noua Ordine Mondială. Francmasoneria s-a infiltrat în Vatican, pentru a putea manipula opinia publică mondială, folosindu-se de puterea religioasă şi influenţa politică pe care o are Papa.

  La început, această acţiune a lor nu a avut succes deoarece în 1738 Papa Clement al XII-lea a emis un ordin papal care spunea că orice catolic care va deveni mason va fi excomunicat – o pedeapsă extrem de serioasă, dar care se impunea având în vedere pericolul pe care îl reprezintă masoneria. De asemenea, în 1884, Papa Leon al XIII-lea a emis o proclamaţie în care se afirma că Masoneria este una dintre societăţile secrete care încearcă să “stabilească regatul lui Satan pe pământ”.

  În cele din urmă Francmasonii au reuşit în acţiunea lor diabolică de a-şi propaga propriile scopuri prin intermediul Papei. Cea mai bună dovadă a infiltrării masoneriei la Vatican este faptul că pe 27 noiembrie 1983, Papa a retractat toate interdicţiile împotriva Francmasoneriei şi a permis catolicilor, după câteva sute de ani, să devină din nou membri ai societăţilor secrete masonice, fără să se teamă că vor fi excomunicaţi. “Iluminaţii” şi-au atins astfel scopul, reuşind să-şi pună omul lor la cârma Bisericii Catolice.

  În cartea sa “Crucea frântă”, Piers Compton urmăreşte procesul de infiltrare a “Iluminaţilor” în Biserica Catolică. El afirmă în cartea sa că Papa Ioan al XXIII-lea avea încrustat pe crucea personală ochiul “atotvăzător” introdus într-un triunghi, ceea ce arată apartenenţa sa la Francmasonerie. Ochiul “atotvăzător” din interiorul triunghiului este folosit de francmasoni pentru a-l reprezenta pe Lucifer (numit de către masoni “Marele Arhitect”) ca simbol al “înţelepciunii”. Acest simbol a fost folosit de Papalitate ca sigiliu la “Congresul Împărtăşaniei” de la Philadelphia din 1976 şi pe timbrul emis de Vatican în 1978. În Marele Sigiliu al Statelor Unite se poate vedea acelaşi simbol al piramidei.

  Odată cu infiltrarea la Vatican, francmasonii au urmărit să se folosească de influenţa papalităţii asupra occidentului pentru a induce maselor ideea Noii Ordini Mondiale. Pentru aceasta, Vaticanul, influenţat de francmasonerie, a înfiinţat “Centrul pentru rugăciune şi studiul păcii” în New Jersey, Springlake, într-o reşedinţă de vis, cu privelişte spre ocean, situată pe bulevardul Ocean, la numărul 1711. Centrul a fost infiinţat ca parte a programului de “pace” al Papei, care va uni (mai bine zis va domina) lumea. Centrul avea două roluri:

  (1) educarea catolicilor şi a copiilor acestora, în spiritul acceptării Noii Ordini Mondiale;

  (2) preîntâmpinarea rezistenţei faţă de Noua Ordine Mondială şi efectuarea unor studii pentru descoperirea de soluţii paşnice de rezolvare a viitoarelor probleme care ar putea pune în pericol “pacea” mondială.

  Reşedinţa “Centrului pentru rugăciune şi studiul păcii” a fost donată Arhidiocezei New York-ului de către Elmer Bobst, multimilionar şi preşedinte al companiei “Warner Lambert”. Richard Nixon era un musafir frecvent în acel loc. Directorii Centrului erau Kurt Waldheim, ex-Secretar General al Naţiunilor Unite şi fost criminal nazist de război, Cyrus Vance, ex-Secretar de Stat în timpul administraţiei Carter şi membru al C.R.E.(Consiliul pentru Relaţii Externe al SUA) şi al Comisiei Trilaterale, Clare Booth Luce, o femeie din ordinul Cavalerilor de Malta, J.Peter Grace, de la compania W.R. Grace, şeful filierei din Statele Unite a “Cavalerilor de la Malta”.

  În cazul în care mai aveţi încă îndoieli în ceea ce priveşte faptul că Vaticanul este subordonat francmasoneriei, vă prezentăm şi trecutul personajului principal de la Vatican – Papa. La începutul anilor ’40, compania I.G. Farben Chemical a angajat un agent comercial polonez care se ocupa cu furnizarea substanţelor toxice pe care le utilizau naziştii în timpul războiului. După război, agentul de vânzări, temându-se pentru viaţa lui (deoarece a fost colaborator al naziştilor), a intrat în rândurile Bisericii Catolice pentru a se salva, iar mai apoi a fost chiar hirotonisit în 1946. Unul dintre cei mai buni prieteni ai acelui agent a fost dr. Wolf Szmuness, cel care a condus campania de vaccinare împotriva hepatitei B din perioadele noiembrie ’78 – octombrie ’79 şi martie ’80 – octombrie ’81, iniţiată de Centrul de Control al Bolilor Infecţioase, în oraşele New York, San Francisco şi alte patru oraşe americane. Scopul acestei campanii a fost lansarea flagelului SIDA asupra poporului american.

  În 1958, agentul de vânzări despre care am amintit era cel mai tânăr episcop polonez. La doar 30 de zile de la numire, Papa Ioan Paul I a fost asasinat şi fostul colaborator al naziştilor a devenit Papa Ioan Paul al II-lea. La 27 noiembrie 1983, Papa Ioan Paul al II-lea a anulat anatema emisă de Biserica Catolică împotriva Francmasoneriei, permitând astfel catolicilor să devină francmasoni, fără teama de a fi excomunicaţi.

  Analizând evenimentele politice ale anului 1990 (destrămarea blocului ţărilor comuniste din estul Europei şi reîmpărţirea sferelor de influenţă politică în zonă, creşterea influenţei pe plan mondial a SUA, propagarea prin intermediul Vaticanului a ideilor Francmasoneriei) se poate deduce că aceasta a fost perioada cea mai bună pentru liderii mondiali: ex-şeful Poliţiei Secrete Sovietice, Mihail Gorbaciov, ex-şeful CIA, George Bush, ex-nazistul Papa Ioan Paul al II-lea, uniţi cu toţii într-o alianţă care nu are nimic sfânt, în scopul creării Noii Ordini Mondiale.

  O altă conexiune între Vatican şi Francmasoneria mondială este “Grupul Bilderberg”, organizat în 1952 şi numit astfel după hotelul în care a avut loc prima lor întâlnire secretă, în 1954; omul care a organizat “Grupul Bilderberg”, prinţul Bernhard de Olanda, are drept de veto faţă de alegerile papale ale Vaticanului. Pretextul folosit de prinţul Bernhard pentru a avea această putere de veto este acela că familia lui (Habsburg) descinde din împăraţii romani. Prinţul Bernhard este şi liderul “Familiilor Negre” (o altă grupare francmasonică, formată din cele mai bogate 300 de familii ale lumii) şi se pretinde a fi descendent din Casa lui David, ceea ce înseamnă că poate afirma că este rudă cu Iisus. Prinţul Bernhard, cu ajutorul CIA, a adus organizaţia francmasonică “Iluminaţii” în faţa publicului, sub denumirea de “Grupul Bilderberg”.

  ”Grupul Bilderberg” este constituit din cei mai puternici industriaşi, oameni de stat, bancheri şi intelectuali, care se întâlnesc în cadrul unei conferinţe pentru a discuta despre “afacerile” mondiale. Aceste întâlniri cu caracter informativ, reprezintă ocazia liderilor internaţionali de a se întâlni şi de a pune la cale afaceri importante, care au un caracter secret. Biroul principal se află în Elveţia, singura ţară europeană care nu a fost invadată şi bombardată niciodată în timpul primului şi celui de-al doilea război mondial. Elveţia este locul unde se află concentrată puterea mondială. Ţelul “Grupului Bilderberg” este o lume unică cu un guvern totalitarist şi un sistem economic centralizat.

  Nucleul organizaţiei “Grupul Bilderberg” este reprezentat de trei comitete, fiecare format din treisprezece membri. Astfel inima Grupului Bilderberg este constituită din 39 de membri. Cele trei comitete sunt alcătuite exclusiv din membrii selectaţi din toate organizaţiile francmasonice. Acest comitet îşi are sediile în Elveţia şi hotărăşte cine este invitat la conferinţa anuală şi ce fel de politici şi planuri vor fi discutate. Fiecare propunere sau plan care a fost discutat în cadrul conferinţelor anuale ale “Grupului Bilderberg” au fost puse în practică în perioade de maximum doi ani. “Grupul Bilderberg” direcţionează “războiul silenţios” (informaţional) care a fost declanşat pentru a instaura Noua Ordine Mondială.

  Cel puţin o dată pe an, poate chiar de mai multe ori, două submarine nucleare se întâlnesc pe o bază construită sub calota polară de gheaţă. Acolo reprezentanţii Uniunii Sovietice se întâlnesc cu Comitetul politic al “Grupului Bilderberg”. Ruşii primesc scenariul pentru viitoarele mişcări. Problemele de pe agenda de zi includ eforturile combinate de a finaliza programul spaţial secret de guvernare, Alternativa 3 (există anumite fotografii ale NASA, în care se văd clar imaginile bazei lunare din craterul Copernicus). Această metodă de întâlnire este unicul mod de a păstra secretul, departe de interceptări şi microfoane.

  Un program documentar al televiziunii BBC, numit “Raport Ştiinţific” a dezvăluit aceste fapte, dar peste nici două zile, postul a dezminţit veridicitatea faptelor prezentate. Dezminţirea conţinea afirmaţia că reportajul a fost ficţiune. “Raport Ştiinţific” este un program documentar extrem de respectat în Marea Britanie. Niciodată, în întreaga existenţă a acestui post, nu a existat vreun alt caz de dezminţire. Înainte de a apare pe post, fiecare subiect este analizat în parte şi explorat în cele mai mici amănunte.

  Informaţiile prezentate în acest material urmăresc să avertizeze oamenii de pericolul reprezentat de Francmasoneria mondială, prezentând conexiuni între fapte aparent disparate, punând într-o altă lumină (cea reală) situaţia critică prin care trece lumea acum

 8. @ Emanuel:

  Sunt informatii foarte interesante, dar am dori sa te rugam, pe de o parte, sa ne dai si sursa lor, iar, pe de alta parte, sa incerci sa scrii mesaje mai scurte ca dimensiuni (eventual impartind in bucati un mesaj mai mare). Iti multumim!

 9. @Admin.
  Ceea ce a scris Emanuel a fost – pentru putin timp (anul 2003) – pe un site “Societatile secrete si noua ordine mondiala” de vreo 233 pagini; sunt preluate citate si din “Cucuveaua cu pene rosii” (chiar daca este scrisa de cei care imbratiseaza yoga si sunt adepti MISA)unde explica pe larg rolul masoneriei, pasii urmati de catre aceasta in istorie (culmea! le-a reusit…), implicarea oamenilor politici, a varfurilor, in primul rand pe criterii de asa-zisul ‘sange albastru’; lozinca astora, a francmasonilor de gr.33 “Prin haos la ordine” sunt indreptate in special impotriva Bisericii.

 10. Rectific: site-ul se numea altfel, cartea se numea “Societatile secrete si noua ordine mondiala”.

 11. pai eu le-am copiat de pe net de la adresa :

  http://www.dezvaluiri.go.ro/SOCIETATILE%20SECRETE%20SI%20NOUA%20ORDINE%

  20MONDIALA.htm

  nu se da nici un nume de autor pe site-ul respectiv dar cred ca este o sursa ortodoxa dupa felul cum a prezentat lucrurile …

  textul mai este si la :

  http://www.scribd.com/doc/2665738/Societati-secrete-si-noua-ordine-mondiala

 12. un fost mason de grad 33 din italia , leo zagami , a facut dezvaluiri importante despre masonerie si despre raspandirea si puterea ei lumeasca , inclusiv despre implicatiile vaticanului si papei in masonerie ; printre altele a spus :
  ” Cei care manipulează totul sunt de obicei familiile de “iluminaţi” pe care le susţine Vaticanul. Cei care vor să înfiinţeze Noua Ordine Mondială sunt “cavalerii” recunoscuţi de Vatican: Cavalerii Sfântului Graal, Cavalerii de Malta, Cavalerii Sf. Ion. Aceşti “cavaleri” fac toţi parte din serviciile secrete americane, CIA, MI6, MI5 în Anglia. Cei care aparţin şi serviciilor secrete au “loialitate dublă”; deşi ar trebui să fie loiali ţării lor, ei fac totuşi jurăminte de loialitate faţă de “Ordinul Sfânt” din care fac parte. Aceste “Ordine Sfinte” sunt sub controlul Papei şi al numeroşilor lideri ai săi.

  Există multe ordine cavalereşti în afara Vaticanului, care controlează multe ramuri ale aristocraţiei: în Anglia – Ordinul Regal al Jartierei, care conţine membri ai tuturor liniilor genealogice aristocratice europene, care sunt toate, mai mult sau mai puţin, înrudite între ele; în Austria, de exemplu, există Ordinul Cavalerilor Teutoni.

  Putem spune că toate aceste ordine cavalereşti funcţionează ca o structură invizibilă militară, pe care o pot vedea numai cei care cunosc semnificaţia diferitelor simboluri folosite în francmasonerie tocmai în acest scop. Francmasoneria înglobează oameni din toate aceste ordine cavalereşti şi ea a luat fiinţă ca o necesitate de a implica şi nivelurile mai joase ale societăţii vestice în structura piramidală a Iluminaţilor.

  Aşa se explică faptul că în Marea Britanie există aproape 500.000 de francmasoni, deci nu putem vorbi de o societate de elită, ci de o mare societate cu O Singură Elită, care există în centrul ei şi care o conduce. ”

  si multe alte informatii putem afla de la el ; se gasesc la adresa :

  http://www.illuminati-news.com/2007/0720a.htm

  sau la adresa :

  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5050

  cea de a doua adresa este a unui site yoghin , e adevarat , dar interviul este luat totusi cu acest fost mason de grad 33 , si ma gandesc ca intereseaza informatiile pe care el le da … daca ne uitam pe siteul respectiv mai gasim si alte multe desconspirari ale masoneriei …

 13. in alta parte acest fost mason mai afirma ca papa controleaza nu numai anumite sectoare ale organizatiei masonice , dar chiar si bande de criminali sau mafioate din italia …

  referitor la ce ati spus mai sus , daca gasiti de cuviinta sa taiati anumite parti din mesajele mele , pe care le considerati in plus , puteti sa faceti aceasta , eu am toata increderea …

 14. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfantul Nicodim Aghioritul (14 iulie): CUM SA LUPTAM IMPOTRIVA PATIMILOR TRUPESTI
 15. Pingback: Un document ignorat de multi dintre teologii nostri “fani” Yannaras: COMUNICATUL SFINTEI CHINOTITE A MUNTELUI ATHOS IN APARAREA SFANTULUI NICODIM AGHIORITUL FATA DE DEFAIMARILE LUI CH. YANNARAS (1993) -
 16. Pingback: RAZBOIUL NEVAZUT: Sfantul Nicodim Aghioritul ne arata strategiile de amagire ale vrajmasului in functie de diferitele stari si masuri ale omului: “Fii smerit, teme-te de tine si de neputinta ta!” -
 17. Pingback: Sfantul Nicodim Aghioritul (14 iulie) despre pazirea comorii pacii si smereniei. PAGINI DIN “RAZBOIUL NEVAZUT” -
 18. Pingback: SFANTUL NICODIM AGHIORITUL, cel “persecutat fara mila de fratii cei mincinosi care se prefaceau evlaviosi”/ CUM SE AJUTA CRESTINII SPRE MANTUIRE?/ A te socoti pacatos nu este de ajuns/ MARELE PERICOL AL “PACATELOR MICI” - Recomanda
 19. Pingback: SFANTUL NICODIM AGHIORITUL, cel “persecutat fara mila de fratii cei mincinosi care se prefaceau evlaviosi”/ CUM SE AJUTA CRESTINII SPRE MANTUIRE?/ A te socoti pacatos nu este de ajuns/ MARELE PERICOL AL “PACATELOR MICI” - Recomanda
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate