Părintele CLAUDIU MELEAN: “Dacă vedem lucrurile diavolului și le tăcem din gură, atunci ne compromitem. Și primul lucru al diavolului e MINCIUNA. Când vezi minciună peste tot, chiar amestecată cu adevăr și nu iei atitudine și lași minciuna să se propage, te faci părtaș la ea”. CÂND VA INTERVENI DUMNEZEU? (video + text)

27-10-2021 Sublinieri

Pr. Claudiu Melean – Cuvânt la Duminica Vindecării demonizatului din ținutul Gherghesenilor

(24 octombrie 2021):

Vedem lucrarea demonilor sau ne ascundem după sloganuri?

“Iubiți frați și surori în Domnul nostru Iisus Hristos,

Trăim o vreme foarte dificilă. Aș fi vrut sa vă întreb dinainte: preferați să vorbim lucrurile pe față, sau să le spunem așa, evaziv, ca să scăpăm de predică, să scăpăm de slujbă, să mergem fiecare la casele noastre? Că pot face și lucrul ăsta. Mă înspăimântă un singur lucru. Iezechiel spune un cuvânt puternic. Străjerul este pus pe marginea cetății, în turnul de apărare. Și este pus ca să strige atunci când vede dușmanul. Și zice Iezechiel (cap. 33): Dacă străjerul sună din trâmbiță deslușit și-i avertizează pe oameni că vine dușmanul, și oamenii nu se pregătesc, este nevinovat. Dar dacă el vede dușmanul venind și nu spune nimic, stă liniștit, din mâna lui se va cere sângele celor care vor muri.”

În acea situație mă aflu și eu. Și de mâine, situația va fi tot mai dificilă. Vom fi amenințați să tăcem, vom fi amenințați să vorbim doar ceea ce este corect politic, vom fi amenințați să nu mai spunem ceea ce gândim. Poate c-o să putem face șui lucrul ăsta. Am început să deranjez, dar nu mă necăjesc. Numai dacă ar fi deranjul ăla bun. Părintele Iosif Trifa zice că dacă nu deranjăm societatea asta căzută în păcat, atuncea suntem niște adormiți, dacă nu chiar morți.

Avem Evanghelia vindecării unui demonizat. M-am tot frământat, oare ce să spun? Să spun lucrurile demonice pe care le văd în jurul meu, sau să le tac? Dacă le tac, putem vorbi despre demonizatul ăsta de acum 2000 de ani, putem să vorbim zece predici, fără nici o problemă, să nu ne deranjeze pe niciunul, să mergem liniștiți acasă, noi n-avem treabă cu demonizații, n-avem demonizați în parohie, n-avem demonizați în familie, stăm liniștiți. Dar dacă vedem lucrurile diavolului și le tăcem din gură, atunci ne compromitem. Și primul lucru al diavolului e minciuna. Se propagă de peste tot. Trebuie să verifici de zece ori o informație ca să vezi dacă-i adevărată sau nu. Cel puțin! Din nu știu câte surse! Și asta nu-i lucrarea diavolului? Când vezi minciună peste tot, chiar amestecată cu adevăr, v-am mai spus de-atâtea ori, și nu iei atitudine, și taci din gură și lași minciuna să se propage, te faci părtaș la ea.

Al doilea lucru pe care-l văd eu al diavolului, este dezbinarea. Dezbinare în societatea de astăzi, zicea fratele Gheorghiță Vela ieri, nu doar pe criterii de națiune – că se ceartă ungurii cu românii – asta o fost în trecut; nu doar pe criterii religioase, că ne certăm ortodocși cu catolici și cu protestanți. Acum au ajuns să se certe soț cu soție, frați cu surori, părinți cu copii. Nu ne punem întrebarea oare de unde?! Nu-i asta lucrarea diavolului? Hristos întotdeauna vrea unitatea. Ba mai mult, am început să ne enervăm, să facem scandal, exact ca demonizatul din Evanghelie, și nu vedem că semănăm cu el. Am început să-i condamnăm pe cei care gândesc altfel decât noi, să-i arătăm cu degetul, să ne bucurăm când pățesc ceva.

E înfiorător să vedem discuția dintre Domnul Hristos și demonizatul din Evanghelie. Înfiorător ce-l întreabă: Care-ți este numele? Și el spune că este Legiune. Adică sunt mii de demoni într-un singur om. E adevărat, starea de demonizare manifestată în felul acesta, că nu mai pune haine pe el, nu mai vrea să locuiască în casă, era legat în lanțuri și-n obezi și le sfărâma, deci o putere incredibilă; era mânat de demon în pustiu, adică să plece acolo unde nu mai are nimic. Asta ne arată însăși starea de nihilism – așa se numește gândirea acesta când nu mai dorești nimic, ești sătul de lumea asta, sătul de toate, nu mai vrei nimic, nu mai crezi în nimic. Asta-i tot lucrarea diavolului, dar nu vedem nimic, din păcate.

Mă îngrijorez văzând atâtea și atâtea patimi între tineri. Și le spun „între tineri” pentru că la ei sunt mai sensibil. Mă deranjează când văd la vârste fragede copiii căzuți în tot felul de capcane ale diavolului. Mă deranjează și când îi văd pe cei adulți, e adevărat, dar un adult are mai multe șanse să iasă. De ce? Pentru că până la 18 ani se formează mintea. De aceea, la 18 ani este vârsta majoratului. […] La vârsta majoratului ești pe picioarele tale. Formarea mentalității n-aș zice că s-a dus până la capăt, dar se așează oarecum. Înfiorător este că până la vârsta aceasta foarte mulți tineri cad în capcane. De toate felurile. Și noi stăm liniștiți! Sunt copiii noștri, sunt nepoții noștri, sunt vecinii noștri care au căzut în ghearele diavolului și noi nu ne dăm seama de lucrul ăsta.

În timpul pandemiei, începând cu lockdown-ul de anul trecut, sute și sute de băieți în special, și fete, au căzut în capcana pornografiei și toate păcatele care urmează acesteia, stând în fața calculatoarelor și telefoanelor, și părinții nu știu nimic. Și-și consumă energia, încât vor ajunge niște legume. Își vor pierde bărbăția. N-o să mai poată avea copii normali, sănătoși, zdraveni. N-or să mai poată avea. Și noi stăm liniștiți. Atâția tineri au început să-și înece nevoia de relații, pentru că și școala, așa cum e ea, te întâlnești cu colegii, cu prietenii, ai o relație normală, poți să te deschizi… Eu sunt uimit cât de sinceri sunt tinerii cu colegii și cu prietenii lor. Știți de ce? Pentru că sunt în stare să-și spună durerile inimii fără să fie judecați și condamnați de colegii lor. Și ne dau lecții, să știți. Tinerii ne dau lecții, să știți! Pentru că noi, ca părinți, nu suntem în stare să primim o problemă ca și colegul, ca și colega. Și pentru asta îi apreciez foarte mult. Ei sunt foarte sinceri.

Și aici iarăși văd lucrarea diavolului. Ne-am făcut niște standarde înalte. Dacă copiii noștri n-ajung la ele, suntem dezamăgiți, îi certăm, ne supărăm pe ei, ne enervăm pentru că nu împlinesc standardele noastre și nu trăim în realitate. Și acum nu mă refer numai la părinți. Mă refer și la preoți, și la episcopi. Stăm liniștiți la amvoane și vorbim, iar copiii noștri pier în jurul nostru și nu vedem. Asta-i cea mai groaznică orbire duhovnicească. V-am mai spus și Duminica trecută, sunt îngrozit când văd câte dependențe au. Nu vreau să dau procente, dar cred că mai mult de 90% din tinerii din școli au adicții. Adică sunt sclavii unei patimi. Și ai drogurilor. E înfiorător. Discutam cu câțiva profesori: „Ce să faci? Să chemi poliția?” Păi ce face poliția? Le dă o amendă și atât. Și vor încerca de-acolo să se ascundă și mai frumos, și mai elegant. Așa cum se întâmplă și cu toți cei care ajung la închisoare. Acolo își fac planurile mai sofisticate pentru următoarele infracțiuni pe care le vor face. Nu asta rezolvă problema. Poliția n-o să rezolve niciodată problema tinerilor și a adolescenților.

Văd atâția tineri care sunt dependenți de sexualitate. Dependenți de tutun. Sunt dependenți de jocuri de noroc, de jocuri pe calculator, de jocuri pe telefoane, și stau și pierd timpul. Nu numai că-și pierd timpul, își ard neuronii. Și se îngroapă din ce în ce și noi nu observăm. Asta este înfiorător! Noi nu ne dăm seama. Ei știu unul de altul, pentru că nu poți să ții în tine la nesfârșit un lucru, trebuie să-i spui cuiva. Și cui îl spui? La acela care nu te judecă și nu te condamnă. Și aș îndrăzni să spun, tinerii noștri seamănă mai mult cu Hristos decât noi, care mergem la biserică și suntem îmbătrâniți. De ce? Hristos n-a judecat pe nimeni. N-a arătat cu degetul pe nimeni. Aduceți-vă aminte de femeia desfrânată. Când au adus-o cu toții, „Ce spune legea? – Să fie omorâtă cu pietre.”  Domnul zice: „Cel fără păcat să arunce primul cu piatra.” Asta înseamnă că în fața Domnului nu contează ce păcate ai, mici sau mari, dar noi imediat ne irităm: „Aaa, n-am păcatul ăla, l-am condamnat! N-am făcut eu când am fost tânăr păcatul respectiv, e foarte grav!”

Aș vrea să vă întrebați, dacă ați fi tineri în ziua de astăzi, câte păcate ați face? Eu cred că pe toate le-aș face. Dacă aș fi adolescent, licean, în ziua de astăzi, cu ispitele care sunt, cred că pe toate le-aș face cred că în toate aș cădea. Și o spun cu toată responsabilitatea. Noi n-am avut nici pe sfert atâtea ispite, și eu nu mă consider chiar așa bătrân. Nu mai vorbesc de cei de peste 50 de ani. Nici n-are rost să stăm de vorbă, că mi-ar trebui o săptămână numai să vă conving de ce fel de ispite sunt. Eu sunt îngrozit de ce mai inventează. I-auziți: merg la farmacie și-și iau siropuri de gât cu substanțe halucinogene! V-ați gândi la așa ceva? Nu. Sunt atâtea substanțe acuma pe piață, eu nici n-am auzit de ele, mi le spun ei. Că mă întreabă: dar cutare sau cutare pot? Și eu habar nu am! Trebuie să mă duc pe internet să văd ce conține, ce substanțe conține. Nu-i asta lucrarea diavolului? Noi stăm liniștiți?! Puteți sta liniștiți?! Când tinerii noștri își încep viața sexuală pe la 12-13 ani puteți sta liniștiți?!

Părintele Tănase – cel de la Valea Plopului, cu 370 de copii salvați de la avort acolo, și guri de hrănit –  a zis că cea mai tânără mămică ce-o are acuma are 12 ani – cea mai tânără mămică! Și a dus-o acolo bunica, ca să nu îl aresteze pe tatăl copilului pentru corupere de minori. Stăm liniștiți?! Sunt copiii noștri. Vorbim despre ceea ce nu ne privește, ceea ce nu ne frământă? Ajung tinerii noștri în școli ca-n junglă. Și nu exagerez. E un război cumplit, e o presiune psihică. Îmi spun foarte mulți că au presiuni legate de vaccin, la serviciu. Ei au presiuni legate de toate, de sute de alte ispite. Sute! Noi avem una și nici la aia nu rezistăm psihic. Cedăm imediat, fără argumente, fără dovezi științifice. Dar ei?! Cum să reziste ei între atâtea ispite?

Și acuma revin la Evanghelie. Îmi ziceau câțiva preoți „Părinte, ce-avem de făcut, că deja avem directive și de la Patriarhie că nu mai avem voie să spunem public nimic împotriva regimului și a sistemului. Ni se face dosar penal, ceea ce n-a fost niciodată în istorie, pentru ceea ce spui la predică.” Și asta-i libertate?! Zicem noi că-i libertate! Ce să facem? Păi în primul rând trebuie să ne punem pe rugăciune la modul cel mai serios. Părintele Gelu spune că se va sfârși cu totul, Dumnezeu va interveni. Pentru că a intervenit în istorie în toate situațiile grave. Dar știți când a intervenit? [Când] oamenii au strigat din toată inima către El. Oamenii s-au întors cu tot sufletul către Dumnezeu și au zis: „Doamne, nu mai putem! Câtă vreme zicem „Las’ că mă descurc eu! Îmi fac eu un certificat fals și mă descurc. Las’ că mă descurc eu! Am bani, mi-am pus deoparte! Las’ că mă descurc eu!, Las` pe ceilalți, nu mă interesează fratele și vecinul meu. Eu mă descurc. Am pile, am cunoștințe, o scot eu cumva la capăt!”. Câtă vreme gândim așa, Dumnezeu nu va interveni, că ne bazăm pe puterile noastre.

Atunci când vom striga către Dumnezeu: „Doamne, nu mai avem nici o soluție! Doamne, vrem să ne punem viața în mâinile Tale!”, atunci va veni Dumnezeu. Zicea Sfântul Siluan Athonitul – ascultându-l în mașină, vorbeam singur – „Simți că nu mai ai har și nu mai ai putere?” Ziceam: „Da.” Și răspundea tot el: „Încă nu ți-ai pus toată viața în mâna lui Dumnezeu. De aceea. Căci cel care-și pune total viața în mâna lui Dumnezeu se umple de pace, se umple de bucurie, se umple de nădejde și de mulțumire și nu se mai teme de nimic. Dacă încă ne mai temem de ceva, dacă încă ne mai frământă ceva, dacă încă mai simțim nesiguranța din jurul nostru, în primul rând de-acolo pleacă, pentru că nu ne-am pus toată viața în mâna lui Dumnezeu. Nu zic că suntem necredincioși. Că dacă veniți la biserică, sunteți. Dar am pus numai o parte. M-o întrebat cineva săptămâna asta… Părintele Gelu a zis miercuri: „În situația lumii actuale, nu ne mai putem mântui.” Cuvânt greu. M-o întrebat: „Părinte, atunci ce-i de făcut dacă nu ne mai putem mântui?” Am zis: „Ceea ce la oameni e cu neputință e cu putință la Dumnezeu.” Asta înseamnă că ne mântuim dacă ne-ajută Dumnezeu? Nu! Nu ne mântuim noi, Dumnezeu ne mântuiește. Noi nu mai putem să facem decât să ne punem nădejdea TOATĂ în Dumnezeu. Toată, nu parțial, nu o bucățică, nu 99%. 100% dacă ne punem încrederea în Dumnezeu, atunci va interveni. Și asta-i lucrarea inimii noastre, a fiecăruia. Până nu ne punem încrederea în Dumnezeu 100% și mai avem alte încrederi, fie ele de orice fel, de orice culoare, Dumnezeu ne lasă în gândirea noastră. Ne lasă în pace. „Dacă te descurci și fără Mine, eu te las. Te las să vezi.” Până dăm cu capul. Și se pare că, deși zicem cu gura: „Doamne, vrem să ne dăm toată viața în mâinile Tale”, cu inima încă nu. Zicem la fiecare slujbă: „Pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm!” Și toți răspundem: „Ție, Doamne”. Ei, dar când ne uităm că inima noastră mai e și la dreapta, și la stânga…

Eu mă îngrozesc când văd că inima noastră și încrederea noastră este în cei care ne mint nonstop. Asta mi se pare înfiorător. Nu zic că nu spun și adevărul, dar mie când îmi spune cineva de mai multe ori o minciună, eu nu mai cred. Poate să-mi spună de-atuncea numai adevărul, dacă-mi spui de mai multe ori o minciună… Zicea fratele Traian Dorz: „Când te prostește cineva o dată, este vina lui. Când te prostește a doua oară, este vina amândurora. Dar când te prostește a treia oară, este numai vina ta, că n-ai luat măsuri de precauție.” Și să știți că îndoiala față de lucrurile lumii nu-i un lucru rău. Uitați-vă în Pateric câte ispite veneau de la cel rău, cum le respingeau călugării. Se arăta satana în chipul lui Hristos. Zicea: „O, ți-am văzut viața duhovnicească și rugăciunea și am venit la tine.” Și călugării adevărați își puneau mâna pe ochi și ziceau: „Eu nu-s vrednic să-L văd pe Hristos în viața asta.” Și fugea ca ars diavolul. Câți dintre noi am fi în stare de asta? Am fi zis: „O, Doamne, înseamnă că-s mare și tare!” Și ziceau Părinții: „Chiar Hristos dacă ar veni și tu refuzi vedenia aceea, nu se supără Dumnezeu. Chiar descoperire dumnezeiască dacă ai avea și te-ai îndoi de ea, nu se supără Dumnezeu, și-ți mai trimite una, și încă una, până te încredințează deplin.” Dar dacă tu nu pui la îndoială nimic și lași tot ce vine în fața ochilor tăi și-n fața minții și inimii tale, lași să intre acolo fără să pui la cercetare, la cântărire, la discernământ, poate să se strecoare diavolul foarte ușor în mintea și-n inima ta.

De aceea zic că Evanghelia din ziua de astăzi este mai actuală decât oricând. Hristos vrea să vină să ne vindece de toți demonii din noi. Și să știți că fiecare patimă, fiecare păcat are un drac în spate. Fără doar și poate. Fiecare. Și acuma putem să ne lăudăm: Păi eu n-am dracul beției, dar am dracul minciunii.  N-am dracul drogurilor, dar am dracul bârfei și al vorbirii de rău. N-am dracul tutunului, dar am dracul lenei. Păi, e același lucru! Până nu se izbăvește sufletul nostru de orice posedare demonică, de orice lucru la care nu putem renunța – asta înseamnă dependență, când nu poți renunța la ceva – înseamnă că te stăpânește. Și dacă te stăpânește, nu mai ești liber, și nu mai ai Duhul Domnului. Unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.

De aceea, haideți să ne punem pe genunchi de rugăciune!

Să ne punem serios inima pe tavă în fața copiilor și a tinerilor noștri, să recunoaștem cele pe care le-am greșit. Eu spun de multe ori, mi-e rușine să spun câte le-am făcut în tinerețele mele în fața dumneavoastră în predică, dar în fața lor le spun. Cu toată rușinea le spun, pentru că numai în felul ăsta cred că pot să-i încurajez să-și mărturisească, să-și deschidă și ei inima. E-adevărat, mă cenzurez un pic la cei care văd că n-au idei de prostii. Și asta ar trebui să facem. Că sunt și unii care n-au ajuns „virusați” de duhul lumii ăsteia. Și acolo trebuie să ne cenzurăm, să nu le dăm noi idei. […] Trebuie să fim un pic cu discernământ și-n privința asta. E foarte greu.

În ziua de astăzi trăim pe muchie de cuțit. La firul ierbii. În dreapta, prăpastie, în stânga, prăpastie. Tăcem din gură, îi rău, Spunem prea multe, iar îi rău. Da, luăm atitudine prea aspră, facem rău într-un fel, nu luăm nicio atitudine, facem rău în alt fel. Nicicum nu-i bine. De aceea avem nevoie de Duhul lui Dumnezeu, ca să ne dea discernământ.

Avem nevoie de Hristos. Cu toată inima ar trebui să strigăm către El. Și cu toată dragostea să-L iubim pe El, mai mult decât orice. Și-n felul acesta, El ne va face ca și pe tânărul din Evanghelie îmbrăcați și întregi la minte. Îmbrăcați în harul Duhului, și el ne va da mintea adevărată, lucidă, discernământul clar ca să putem să discernem, să putem să rezistăm, să putem să ținem pieptul în față cu tărie, să putem să ne păzim credința și libertatea pentru care părinții noștri au murit, înaintașii noștri s-au jertfit, și pe care Dumnezeu ne-o dăruiește cu toată inima. AMIN!”

Legături:

VREMEA ALEGERILOR CAPITALE. Cuvânt grav și puternic al PS MACARIE: “Gadara de acum este mult mai ipocrită decât vechea Gadara, deoarece demonizatul nu mai este considerat demonizat, FIINDCĂ AȘA ESTE CORECT POLITIC! Dacă se comportă neomenește, chiar este aplaudat, deoarece NEBUNIA ESTE CONSIDERATĂ EMANCIPARE!” (video, text)

Nu există lepădare DE FORMĂ și credință doar “în suflet”. Părintele GHEORGHE HOLBEA despre PUTEREA CREDINȚEI MĂRTURISITE vs. IUBIREA LANȚURILOR CARE NE ȚIN LEGAȚI. “Lumea aceasta în care trăim vrea să-l alunge din nou pe Dumnezeu. Și-L alungă PENTRU A PAȘTE PORCII PATIMILOR” (audio, text)

DEMONIZAREA LUMII la ora asaltului final. ORTODOXIA – ULTIMA REDUTA DE REZISTENTA, CARE TREBUIE ANIHILATA. Oameni, porci si demoni. MARTURISIREA IMPOTRIVA RAULUI INSTITUTIONALIZAT, nelinistea rece a sufletului si CONDITIA POCAINTEI, pentru dobandirea PACII LUI HRISTOS

Parintele Proclu: TOTI DIAVOLII DIN IAD AU IESIT PE FATA PAMANTULUI

“Multa demonizare exista astazi in lume…”

VINDECAREA DEMONIZATULUI DIN GADARA si CUM NE SECERA AZI DIAVOLUL

VINDECAREA DEMONIZATULUI. Ce ne stapaneste pe noi?

“A vrut sa ne arate Hristos: IATA CONSECINTA FAPTELOR VOASTRE! Nu neaparat trebuie sa fim posedati pentru ca demonii sa faca ce vor din noi; PATIMILE sunt tot atatia DEMONI pe care noi i-am invitat inauntru si aceste invitatii au consecinte…” – PREDICA PARINTELUI HRISOSTOM DE LA PUTNA (audio+text)

SFANTUL LUCA AL CRIMEEI despre vindecarea demonizatului din tinutul Gadara si despre POSIBILITATEA DE DEMONIZARE a crestinilor PRIN PATIMILE LUMII

LUCRAREA DEMONILOR IN SUFLETELE NOASTRE. Forme de manifestare a indracirii si CUM PUTEM LUPTA CU INFLUENTELE DIAVOLESTI

PREDICI AUDIO LA DUMINICA VINDECARII DEMONIZATULUI DIN GADARA: IPS Bartolomeu Anania si Arhim. Damaschin Luchian (Sihastria Putnei). Cum iesim biruitori in lupta cu diavolul? Ce face demonul din om?

Anturajul ca o troaca de porci. URACIUNEA si OTRAVA VORBELOR MURDARE sau DESARTE. Puterea de corupere a tovarasiei pacatoase. TERIBILUL AVERTISMENT IMPOTRIVA PARTASIEI CU PACATUL

CUM NE PUTEM ASEMANA CHIPULUI DIAVOLULUI? “Asa cum cel demonizat umbla fara nicio haina pe el, asa si noi… DACA AVEM UN GAND RAU DESPRE CINEVA, II DAM DRUMUL CU USURINTA, nu mai acoperim cu nimic”. RACNETUL TERORIZANT AL DEMONULUI si “limbuția muştei care vede numai cele rele”

“HRISTOS NU NE IA LA GRAMADA, Hristos ne ia pe fiecare-n parte intr-o poveste PERSONALA de dragoste. Hristos NE PRETUIESTE PE FIECARE IN PARTE si fiecare dintre noi pretuieste mai mult decat lumea intreaga, decat toate bunurile materiale”

 

***

PREDICA PARINTELUI CRISTIAN ONEA (Biserica Ceaus Radu) despre OTRAVIREA SUFLETELOR COPIILOR SI ADOLESCENTILOR DE AZI: “Sa-ti fie mila de copilul tau, sa nu-l lasi sa se duca la moarte! A venit vremea sa ne rugam, sa ne punem in genunchi pentru ca altfel ne pierdem nepotii si copiii!” (VIDEO, TEXT)

Predica audio a protos. Ioan de la Sihastria Putnei despre IADUL OMULUI CONTEMPORAN, ZBUCIUMAT, INSINGURAT SI AUTO-PECETLUIT PRIN DEPENDENTA DE TEHNOLOGIE: “II citesti rugaciuni de dezlegare, dar dumneavoastra sunteti gata să-l dezlegati de telefon, de televizor, de calculator?” “CU CAT CRESTE IMORALITATEA, CU ATAT SE APROPIE IMPARATIA LUI ANTIHRIST”

CE PUTEM FACE PENTRU COPIII SI TINERII ucisi sufleteste de duhul inselator al vremurilor in care “pacatul s-a inmultit mai mult ca niciodata”? PARINTII CRESTINI – INTRE ALIPIREA DE DUHUL LUMII si PLANSUL VADUVEI

“Sa fii prezent si cu sufletul in viata ta”: Parintele Pantelimon Șușnea despre LIBERTATI, INGRADIRI si DEPENDENTE, COMPROMISURI si (NE)IMPLINIRE, FRUMUSETE si (IN)SENSIBILITATE. Lucrarea seducatoare si inteligenta a Raului, COSTURILE ASCUNSE ALE PACATULUI si constrangerea depersonalizanta a patimilor. POSTUL CA EXERCITIU DE LIBERTATE si de redescoperire (VIDEO)

FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIELE LUMII. Cum arata omul in-dreptat de Hristos?


Categorii

Educatia crestina/ Copiii in Biserica, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Marturisirea Bisericii, Pentru tineri, Preot Claudiu Melean, VIDEO, Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor (Gadarei), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Părintele CLAUDIU MELEAN: “Dacă vedem lucrurile diavolului și le tăcem din gură, atunci ne compromitem. Și primul lucru al diavolului e MINCIUNA. Când vezi minciună peste tot, chiar amestecată cu adevăr și nu iei atitudine și lași minciuna să se propage, te faci părtaș la ea”. CÂND VA INTERVENI DUMNEZEU? (video + text)

  1. Ooo…, ce predică! Am rămas fără cuvinte…, pot spune doar: super!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate