PARINTELE SERAFIM DE LA CASIEL si DOAMNA SILVIA RADU despre TAINA FEMEII: “Dumnezeu are multe Magdalene pe care le asteapta sa devina Sfanta Maria Magdalena”

30-04-2012 Sublinieri

Din revista Familia Ortodoxa nr. 3 (38)/2012:

TAINA FEMEII SI DARUL LUI DUMNEZEU

 Parintele Serafim de la Manastirea Casiel:

„Dumnezeu are multe Magdalene pe care le asteapta sa devina Sfanta Maria Magdalena”

– Parinte, spuneti-ne cateva cuvinte despre mama dumneavoastra…

Mama era, prin darul dansei, o fe­meie crestina, dintr-o familie cu zece frati. Casatorita fiind, apoi vaduva la batranete si trecand prin cinul monahicesc, ca Maica Mihaela, eu zic ca a fost cea mai buna mama. A fost o mama buna pentru ca era credincioasa. Citea Psaltirea, o Psaltire pe noapte, si mer­gea cu noi pe la manastiri, asa ca tata ii zicea „calugarita”. A fost o femeie care a stiut sa rabde, sa ierte si sa iubeasca mult…

Sa va spun o intamplare. Intr-o buna zi, intr-un sat vecin era un targ, iar tata — Doamne odihneste-l! – zice: „Mai, femeie, trebuie sa mergem sa luam boii ca sa ne gatam casa”. „Pai, cum sa mergem, ca azi e sarbatoare!” „Uite-asa, mergem”. Si a mers, ca era supusa barbatului — dar a mers plangand ca ea, de Sfantul Dumitru, nu ajunge la biserica. Si cand a venit, s-a dus la Vecernie si i-a spus uneia dintre surorile ei: „Vai, tu, Marie, ce pacat am facut! Nu mi-l iert toata viata!” „Da’ ce pacat?” „Pai n-am fost la Sfanta Liturghie azi, ca am fost la targ!” „Cum vorbesti ca n-ai fost la Sfanta Liturghie, ca eu te-am vazut in biserica ingenunchind la icoana si stand la locul tau?!” „Cum, tu, ca am fost la targ!” Ca sa o mangaie Dumnezeu, cred ca un inger a luat chipul ei. Si a ingaduit Dumnezeu sa afle minunea asta – ca doara ea, cu sufletul, a fost acolo. Era o femeie credincioasa, ca altfel nu putea sa razbeasca prin cate a trecut.

Era si foarte milostiva, ca fara stirea tatei mai mergea pe la preoti, pe la pustnici, le mai ducea cate ceva si le spunea: „Uite, parinte, eu numai cu minciuna plec — ca, daca nu, se supara barbatul”. „Ei, lasa, minte-l si tu pe diavolul, ca si el minte pe toata lumea“. Dintre doua pacate, il alegea pe cel mai mic…

– Parinte, care s-ar cuveni sa fie rolul femeii in viata de familie?

– In primul rand, o mama trebuie sa fie o crestina. Ca, daca mama e crestina si se roaga, si traieste credinta prin viata ei de zi cu zi, atunci reuseste sa aiba influenta si asupra sotului, si asupra familiei, iar Dumnezeu se slaveste prin ea.

Mi-aduc aminte acum de o fe­meie in varsta, care era pe patul de moarte si le-a spus celor din familie: „Uite, eu ma duc dincolo si cred ca Dumnezeu isi face mila de mine; nu pentru vrednicia mea, pentru postul, rugaciunea si jertfa mea, ci pentru ca eu m-am rugat Lui, si Maicii Dom­nului, si sfintilor – si m-or ajuta, si-or face mila cu mine. Dar, chiar daca ma duc acolo, eu n-oi fi linistita si impacata cand stiu ca voi sunteti cu tigara, cu bautura, cu furtisaguri, cu jocuri mecanice, cu droguri, cu toate pacatele acestea…” Si acest cuvant pe multi i-a trezit.

Parinte, vorbind de familie, ve­dem ca astazi s-a pierdut  mult din frumusetea si armonia familiei de al­tadata. Cum de s-a ajuns aici?

Familia de altadata nu avea mass-media asta, care otraveste…

De exemplu, cand am venit incoace, am tre­cut pe langa Manastirea Piatra-Fantanele. E o manastire care face granita intre Ardeal si Mol­dova. Si duhovnicul de acolo imi zice: „Uite, parinte, acum cativa ani s-a pus curent aici, in satucul asta imprastiat, si oamenii au ajuns de nerecunoscut. Pe vremuri, erau invatati spre munca. De mici copii stiau ca trebuie sa posteasca, sa grijeasca de un animal, sa lu­creze ceva. Acum, mass-media asta ii otraveste, sufleteste ii distruge pe toti”…

– Pe Sfintia voastra de la ce varsta v-au pus parintii ca sa postiti?

– Pai, de cand eram micuti posteam. Daca aveam sapte ani, trebuia sa postim. Asa era in familie la noi si n-am murit niciunii. De ne-ar posti si limba!

Parinte, ca tot ati pomenit de mass-media…Cum se impaca viata de familie cu televizorul?

– Crestinii buni si adevarati nu folosesc otrava asta. Sunt atatia crestini si atatea fami­lii de crestini, pe care eu ii cunosc, care au scos televizorul! Parintele Rafail Noica, in cartea Cultura Duhului, zice ca mass-media este impotriva Bisericii Ortodoxe. Si sunt oameni care cunosc aceasta realitate si tin seama de ea, pentru ei si pentru familiile lor. Fara televizor, se pot ruga altfel. Altfel de duh, pasnic, este in casa lor.

Ca duhovnic, ce ati observat, care sunt cele mai dese motive de conflicte din familie?

– In ziua de astazi, conflictele si vrajba din familie sunt din cauza pacatelor. Parintele Arsenie Boca spune clar pricina vrajbei in familie: se-ncepe cu stangul, se traieste in concubinaj, se face nunta paganeasca cu muzica, cu lautari… Ce cauta satana la Taina lui Hristos? Ca nunta-i Taina. Apoi, se feresc sa aiba copii, fac avorturi, ajung la preacurvie si, daca au copii, ii pregatesc prin „pilda” lor. Sunt astfel de familii – si e pacat, si e dureros, dar Dumnezeu si pe ei ii asteapta sa se intoarca. Prin necazuri, prin boli, prin greutati, isi mai vin in sine. E plin Raiul de oameni care au trait in pacate, dar si-au ve­nit in sine. Caci „Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu”.

Ca sa se ajunga la armonie in familie, un sot adevarat, ca si o sotie adevarata, trebuie sa fie de multe ori surd, mut si orb. Adica barbatul sa vada partile bune ale femeii si, pentru aceste lucruri bune, sa faca pe surdul si pe mutul la cele care nu-i convin. Si femeia, la fel, sa vada partile bune ale barbatului, iar pentru celelalte sa inchida ochii.

– Parinte, credeti ca este pacat felul in care se imbraca multe din femeile zilelor noastre?

– Lumea de astazi traieste in alt duh… Multe femei poarta pantaloni. Nu au credinta si nu cunosc credinta. Ca, daca ajung sa cunoasca credinta noastra crestina ortodoxa si isi vin in sine, or sa lepede nu numai pantalonii, ci si pacatele si patimile. Dumnezeu are multe Magdalene pe care le asteapta sa se intoarca, sa devina Sfanta Maria Magdalena…

– Care credeti ca sunt nemultumirile femeii crestine din ziua de astazi?

– Femeia crestina este nemultumita cand isi vede copiii ca se lasa influentati de aceasta mass-media otravitoare si de acest duh lumesc. Nu mai este viata curata si trairea care a fost pe vremuri. Dar lacrimile mamelor pot sa-i intoarca pe fii! Ca si despre mama Fericitului Augustin s-a spus: „Nu se poate ca fiul atator lacrimi sa se piarda!

– Cum ar trebui sa procedeze mamele pentru a-si invata copiii sa se roage?

– Ele insele rugandu-se. Copilul sa o vada pe mama ca ingenuncheaza si se roaga. Si sunt familii care se roaga impreuna, au program de rugaciune, tatal cu mama si copiii. Astfel de familii incep ziua cu Dumnezeu si-o sfarsesc cu Dumnezeu, si traiesc in Rai. Dar sunt putine -sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multe!

– Parinte, in afara de mama sfintiei voastre, ce femei v-au mai impresionat prin credinta lor?

– M-a impresionat foarte mult o femeie care, afland ca are cancer si ca mai are putin de trait, a aranjat cu familia sa vina la manastire si a venit la noi, a imbracat cinul monahicesc – Maica Ecaterina. A mai trait apoi cateva luni, dar nu s-a plans niciodata de suferinta ei. Si era foarte sincera la marturisire, isi spunea si gandurile, si a plecat din lumea asta linistita, fara sa zica un „vai”. Il avea pe Dumnezeu, era o traitoare a Ortodoxiei.

– Noi cum sa-L dobandim pe Dumnezeu in inima noastra?

– Pe Dumnezeu Il putem dobandi daca scoa­tem pacatele prin spovedanie sincera, completa, cu parere de rau, si primim impartasania cu inima curata.

 

***

Silvia Radu, sculptor:

„Femeia are o delicatete care trebuie hranita prin gingasia celor din jur”

– Doamna Silvia Radu, credeti ca femeia crestina poate schimba soarta unui neam?

– Sa ne gandim cum a schimbat Fecioa­ra Maria soarta omenirii. De atunci, totul se bazeaza, pe aceasta fiinta unica si minunata! Va dati seama cat este de important lucrul asta? Este esential. Adica ea, dintr-o data, a devenit simbolul a ce e mai bun pe lumea asta. Fiecare femeie a primit atata har de la Dumnezeu, pentru ca a primit puterea de a da viata — ce har mai mare poate sa fie decat acesta, de a da viata?

Atunci, ca sa rasplateasca acest dar imens, ce ar trebui sa faca? Ar trebui sa faca totul ca sa dea aceasta viata, sa-si nasca pruncii, sa-i creasca, sa-i creasca intru Dumnezeu. Nu sunt pentru matriarhat, dar femeia mi se pare ca este cea mai importanta veriga in orice so­cietate, in orice moment de pe lumea asta…

Cum priviti supunerea femeii fata de bar­bat? Pana unde considerati ca trebuie sa asculte femeia de barbat?

– Pentru mine, invatatura Bisericii este foarte importanta. Am credinta ca daca asa s-a spus, inseamna ca este si un motiv pen­tru care trebuie sa asculti. Ca sa nu mai spun ca este si foarte placut. L-am intrebat odata pe duhovnicul meu, Parintele Sofian: „Parinte, este grea viata asta calugareasca?” „Este minunata, pentru ca iti ofera ascultarea – nimic nu e mai frumos decat sa asculti si sa stii ca, pentru tot ceea ce faci, raspunde altul. Adica tu doar faci ceea ce ti se spune, si nu mai ai alte griji! — si asta este minunat”. Ceea ce inseamna ca si in casatorie poate fi la fel.

In momentul in care ai un barbat de care poti sa asculti, mi se pare ca nu poate sa existe fericire mai mare decat sa-l stimezi, sa-l respecti si sa-l asculti. Desigur, iti spui si parerea — intr-o casnicie normala exista un schimb de pareri intre soti. Dar mi se pare ca o ascultare fireasca, pornita si din dra­gostea fata de barbat, si din dragostea fata de invatatura care te-a adus la a urma aces­tui indemn (ca femeia trebuie sa se teama de barbat), o astfel de ascultare este un lucru foarte placut, foarte util si iti ia de pe umeri o greutate pe care nu are nici un rost sa o porti tu. De ce sa nu o poarte el, pentru ca barbatul e mai rezistent decat tine, care ai atatea alte lucruri de care trebuie sa raspunzi? Si atunci e foarte bine ca anumite responsabilitati sa le poarte el, iar tu doar sa asculti. Mi se pare ca este foarte feminina aceasta pozitie.

Nu suport feminismul, femeile astea care spun: „Vai, femeia n-are drepturi!” Ce-i asta, „drepturile femeii“? In momentul in care doi oameni se unesc cu dragoste unul fata de altul, e clar ca barbatul o respecta pe femeie si niciodata n-o sa-i incalce drepturile firesti pe care le are o femeie. Dar cand fe­meia vrea sa fie ea prima voce in casa, e ceva in neregula acolo, nu-i firesc. Si daca barbatul accepta, inseamna ca e chiar jale.

Ati pomenit de duhovnicul dumneavoastra — Parintele Sofian Boghiu de la Antim. Cum privea el femeia?

– Parintele Sofian spunea ca, in primul rand, femeia trebuie sa-si faca copiii. Eu am acest mare pacat, ca nu mi-am facut copiii. Ma izbesc mereu de acest pacat, ma izbesc  mereu cu capul de el si imi pare extraordi­nar de rau ca s-a intamplat. Si imi spunea  Parintele: „Totdeauna sa spui acest lucru, totdeauna sa-l marturisesti!” Si-l marturisesc in permanenta, multumindu-i dansului ca mi-a spus sa fac lucrul asta.

Nimic nu-ti poate da satisfactia pe care o ai in momentul in care ai copii. Indiferent ce implinire ai avea intr-o meserie, indife­rent daca ai avea o viata sociala foarte reusita, nimic nu poate sa acopere aceasta mare satisfactie pe care ti-o da faptul ca ai facut ceea ce spune Dumne­zeu ca trebuie sa faci. Si ce frumos e un copil! Ce poate sa fie mai minunat si mai frumos decat un copil? Nimic altceva nu poate sa egaleze asta…

Orice femeie isi doreste sa fie fericita. Credeti ca exista o reteta? Pentru ca multe tipuri de retete sunt oferite astazi de catre mass-media...

Orice om este fericit in momentul in care isi face datoria. In mo­mentul in care iti faci datoria si treci peste asa-zisele fericiri de moment, pentru ca iti dai seama ca este mult mai bine sa le dai de-o parte, doar atunci poti sa gasesti adevarata fericire. In momentul in care reusesc sa ma indepartez de o placere personala, despre care stiu ca ulterior va avea efecte mult mai rele, ori pentru mine, ori pentru cei dragi, atunci am satisfactia datoriei implinite. Pentru ca noi nu trebuie sa ne gandim niciodata doar la noi insine, ci intotdeauna ca fiind impreuna cu ceilalti. Asta mi se pare cel mai important lucru. In Biserica trebuie sa stim ca suntem impreuna si suntem bucurosi ca suntem impreuna, in societate suntem bucurosi ca suntem impreuna, pe plan national si asa mai departe. Adica, daca ne gandim unii la altii, tot timpul vom fi mai intregi si mai adevarati.

Se vorbeste foarte mult de taina femeii, de faptul ca nu este inteleasa. Care credeti ca ar fi aceasta taina, taina sufletului ei?

Femeia are nevoie de dragoste, de in­curajare, de intelegere; femeia are o delicatete care trebuie hranita prin gingasia celor din jur si a barbatului, in primul rand. La o femeie conteaza mai mult un zambet si o floare decat orice altceva. Un zambet, o privire incuraja­toare, toate lucrurile astea inefabile au o mare importanta in viata ei. Mi se pare ca suntem foarte, foarte sensibile si din cauza asta trebuie sa fim tratate cu aceeasi sensibilitate.

Or, in perioada asta moderna, toate lucru­rile au devenit abrupte, dure, toata lumea vrea sa alerge cu viteza puternica, sa traiasca pasiuni puternice, toate se fac asa, vijelios, cu urlete, cu strigate. Pe cand femeia are nevoie de lu­cruri mai subtile, mai delicate, de dragoste, de intelegerea feminitatii ei. Are nevoie sa-i respecti acest dar al ei imens, care este dat de la Dumnezeu — maternitatea si posibilitatea de a imprastia in jurul ei dragoste, pentru ca femeia are o putere de dragoste foarte, foarte mare. Altfel, daca nu ar avea putere de dragoste, nu ar putea sa fie mama, nu? Sunt mame care au si douazeci de copii, si reusesc sa-i iubeasca pe toti la fel, reusesc sa-i creasca la fel de bine. Intr-o femeie este o depunere de sentimente imens de mare. Si femeia e cu atat mai fericita cu cat poate sa imprastie aceste sentimente, sa le daruiasca. Femeia este capabila sa daruiasca foarte multa dragoste…”

Legaturi:


Categorii

Crestinul in lume, Duminica Mironositelor, Femeia crestina, Parintele Serafim Badila de la Casiel, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), Viata de familie

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “PARINTELE SERAFIM DE LA CASIEL si DOAMNA SILVIA RADU despre TAINA FEMEII: “Dumnezeu are multe Magdalene pe care le asteapta sa devina Sfanta Maria Magdalena”

 1. Pericopa evanghelica: Ioan 4, 46- 54

  46. Deci iarăşi a mers în Cana Galileii, unde prefăcuse apa în vin. Şi era un slujitor regesc, al cărui fiu era bolnav în Capernaum.
  47. Acesta, auzind că Iisus a venit din Iudeea în Galileea, s-a dus la El şi Îl ruga să Se coboare şi să vindece pe fiul lui, că era gata să moară.
  48. Deci Iisus i-a zis: Dacă nu veţi vedea semne şi minuni, nu veţi crede.
  49. Slujitorul regesc a zis către El: Doamne, coboară-Te înainte de a muri copilul meu.
  50. Iisus i-a zis: Mergi, copilul tău trăieşte. Şi omul a crezut cuvântului pe care i l-a spus Iisus şi a plecat.
  51. Iar pe când cobora, slugile lui, l-au întâmpinat spunându-i că fiul lui trăieşte.
  52. Şi cerea, deci, să afle de la ele ceasul în care i-a fost mai bine. Deci i-au spus că ieri, în ceasul al şaptelea, l-au lăsat frigurile.
  53. Aşadar tatăl a cunoscut că în ceasul acela a fost în care Iisus i-a zis: Fiul tău trăieşte. Şi a crezut el şi toată casa lui.
  54. Aceasta este a doua minune pe care a făcut-o iarăşi Iisus, venind din Iudeea în Galileea.

  Luca 9, 1- 9

  1. Şi chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere şi stăpânire peste toţi demonii şi să vindece bolile.
  2. Şi i-a trimis să propovăduiască împărăţia lui Dumnezeu şi să vindece pe cei bolnavi.
  3. Şi a zis către ei: Să nu luaţi nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani şi nici să nu aveţi câte două haine.
  4. Şi în orice casă veţi intra, acolo să rămâneţi şi de acolo să plecaţi.
  5. Şi câţi nu vă vor primi, ieşind din acea cetate scuturaţi praful de pe picioarele voastre, spre mărturie împotriva lor.
  6. Iar ei, plecând, mergeau prin sate binevestind şi vindecând pretutindeni.
  7. Şi a auzit Irod tetrarhul toate cele făcute şi era nedumerit, că se zicea de către unii că Ioan s-a sculat din morţi;
  8. Iar de unii că Ilie s-a arătat, iar de alţii, că un prooroc dintre cei vechi a înviat.
  9. Iar Irod a zis: Lui Ioan eu i-am tăiat capul. Cine este dar Acesta despre care aud asemenea lucruri? Şi căuta să-l vadă.

  Pericopa apostolica: Faptele Apostolilor 6, 8- 15

  8. Iar Ştefan, plin de har şi de putere, făcea minuni şi semne mari în popor.
  9. Şi s-au ridicat unii din sinagoga ce se zicea a libertinilor şi a cirenenilor şi a alexandrinilor şi a celor din Cilicia şi din Asia, sfădindu-se cu Ştefan.
  10. Şi nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi a Duhului cu care el vorbea.
  11. Atunci au pus pe nişte bărbaţi să zică: L-am auzit spunând cuvinte de hulă împotriva lui Moise şi a lui Dumnezeu.
  12. Şi au întărâtat poporul şi pe bătrâni şi pe cărturari şi, năvălind asupră-i, l-au răpit şi l-au dus în sinedriu.
  13. Şi au pus martori mincinoşi, care ziceau: Acest om nu încetează a vorbi cuvinte de hulă împotriva acestui loc sfânt şi a Legii.
  14. Că l-au auzit zicând că Acest Iisus Nazarineanul va strica locul acesta şi va schimba datinile pe care ni le-a lăsat nouă Moise.
  15. Şi aţintindu-şi ochii asupra lui, toţi cei ce şedeau în sinedriu au văzut faţa lui ca o faţă de înger.

  Faptele Apostolilor 7, 1- 5

  1. Şi a zis arhiereul: Adevărate sunt acestea?
  2. Iar el a zis: Bărbaţi fraţi şi părinţi, ascultaţi! Dumnezeul slavei S-a arătat părintelui nostru Avraam, când era în Mesopotamia, mai înainte de a locui în Haran,
  3. Şi a zis către el: Ieşi din pământul tău şi din rudenia ta şi vino în pământul pe care ţi-l voi arăta.
  4. Atunci, ieşind din pământul caldeilor, a locuit în Haran. Iar de acolo, după moartea tatălui său, l-a strămutat în această ţară, în care locuiţi voi acum,
  5. Şi nu i-a dat moştenire în ea nici o palmă de pământ, ci i-a făgăduit că i-o va da lui spre stăpânire şi urmaşilor lui după el, neavând el copil.

 2. Hristos a inviat!

  Foarte mult mi-au placut cuvintele doamnei Silvia Radu! Astfel de barbati sa dea Domnul tuturor celor care cauta!

  “In momentul in care ai un barbat de care poti sa asculti, mi se pare ca nu poate sa existe fericire mai mare decat sa-l stimezi, sa-l respecti si sa-l asculti. Desigur, iti spui si parerea — intr-o casnicie normala exista un schimb de pareri intre soti. Dar mi se pare ca o ascultare fireasca, pornita si din dra­gostea fata de barbat, si din dragostea fata de invatatura care te-a adus la a urma aces­tui indemn (ca femeia trebuie sa se teama de barbat), o astfel de ascultare este un lucru foarte placut, foarte util si iti ia de pe umeri o greutate pe care nu are nici un rost sa o porti tu. De ce sa nu o poarte el, pentru ca barbatul e mai rezistent decat tine, care ai atatea alte lucruri de care trebuie sa raspunzi? Si atunci e foarte bine ca anumite responsabilitati sa le poarte el, iar tu doar sa asculti. Mi se pare ca este foarte feminina aceasta pozitie. … In momentul in care doi oameni se unesc cu dragoste unul fata de altul, e clar ca barbatul o respecta pe femeie si niciodata n-o sa-i incalce drepturile firesti pe care le are o femeie. Dar cand fe­meia vrea sa fie ea prima voce in casa, e ceva in neregula acolo, nu-i firesc. Si daca barbatul accepta, inseamna ca e chiar jale.”

 3. Mie mi sa pare putin bizar un lucru : toata lumea citeaza din Evanghelie ca Dumnezeu a zis ca femeia sa asculte de barbat si sa-l considere capul familiei…dar nu se mai adauga si continuarea, ca tot Dumnezeu a zis ca barbatul trebuie sa-si iubeasca femeia cum Hristos iubeste BIserica…

 4. @Hrisanti

  🙂 Nu toti preotii merg cu explicatia mai departe…

  Explicatia a dat-o Pr.Arsenie Papacioc si nu numai:

  A zis Dumnezeu ‘femeia sa se teama de barbat’ DAR…intru Domnul! – adaug eu asa cum a facut-o si Pr.Arsenie si-o spun mereu cand mi se citeaza ‘explicatia’ ca baza scripturistica a supunerii in sens (negativ) ca de la stapan, la sluga;

  Nu se explica pana la capat, sensul ascultarii femeii de barbat – adica NUMAI in limitele ‘impuse’ de implinirea poruncilor Lui ca ajutor de nadejde barbatului pentru ca, ‘nu este bine ca omul sa fie singur’ – adica in impreuna-patimire in viata acesta (lumeasca) consecinta de implinire/impodobire in cea vesnica unde ‘nu se mai insoara, nu se mai marita ci, sunt ca ingerii lui Dumnezeu, din Cer’.

 5. Doamne ajuta,

  sunt o credincioasa din Germania si as dori sa am numarul de telefon al parintelui Serafim Badila.
  va multumesc si sa auzim numai de bine

 6. @ Fischer Angelica:

  Nu il avem, iar cine il are nu credem ca vi-l poate transmite fara acordul sfintiei sale.

 7. Doamne ajuta! Parintele Serafim nu are telefon mobil dar va raspunde,cu mare drag, pe fixul manastirii care este : 0264.225.506. Multe bucrii!

 8. Pingback: DUMINICA MIRONOSITELOR. “Urmati-va calea, fara sa priviti inapoi sau in jurul vostru. Nu luati seama la cele ce va inconjoara; nu ascultati vorbe goale!” -
 9. Pingback: RAZBOIUL “LA BAIONETA” AL DIAVOLULUI CU FEMEIA SI CU FAMILIA CRESTINA: “Vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Predica importanta la Duminica Mironositelor a Pr. Horia Nicolae Prioteasa (audio) - Recomandari
 10. HRISTOS A INVIAT!+++
  Cat de minunate, precum pasarile care isi deschid aripile in ZBOR SPRE DUMNEZEU+ sunt cuvintele:” Dumnezeu are multe Magdalene pe care le asteapta sa se intoarca, sa devina Sfanta Maria Magdalena…”!!!
  …pentru-ca, si eu am fost o “Magdalena…” care, fiind mai binecuvantata decat meritam…, am auzit Glasul Domnului+.., m-am desteptat din “amortirea pacatului” si, desi aveam doar “o aripa”.., Dumnezeu mi-a daruit-o si pe “a doua”, ca SA LE POT DESCHIDE PE AMANDOUA CU DRAGOSTE SI GRATITUDINE SI, ASTFEL, SA POT SA MA INALT SPRE EL+++, SPRE LUMINA, PACEA, BUCURIA SI VIATA VESNICA PROMISA!+……………………………..Multumesc Tie Doamne! Te iubesc Doamne, si parca, inca, NU AM SPUS INDEAJUNS despre iubirea mea catre TINE!+++…….

 11. Pingback: DATORIA DE A DUCE MARTURIA LUI HRISTOS IN LUME, PRIN VIATA NOASTRA – Predici (si audio) la DUMINICA FEMEILOR MIRONOSITE: “A crede in Hristos inseamna a-L lua din biserica in relatiile de fiecare zi dintre oameni” | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: SFINTELE FECIOARE – INTRE PROHODIRE SI PRAZNUIRE. “Priviți spre cer, surioare…” – poeziile Maicii Teodosia pentru Duminica Mironosițelor | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: “Bucurati-va!” – PREDICI AUDIO la DUMINICA MIRONOSITELOR, ZIUA CRESTINA A FEMEII. Reasezarea in fire prin iubirea si urmarea lui Hristos pana la capat VS. independenta si feminism | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: Mireasma sfinteniei: CHIPURI MARTURISITOARE, MAINI MARTURISITOARE | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: “Bucurati-va!” – PREDICI AUDIO la DUMINICA MIRONOSITELOR, ZIUA CRESTINA A FEMEII. Reasezarea in fire prin iubirea si urmarea lui Hristos pana la capat VS. independenta si feminism/ SFATURI PENTRU ADEVARATA FERICIRE A FAMILIEI | Cuvântul
 16. Pingback: “Tot mai aproape de Dumnezeu”: POVESTIRE DIN SEARA DE DUPA DENIA ACATISTULUI BUNEIVESTIRI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate