Parintele cu inima fara iesiri

10-11-2008 Sublinieri

epif6.jpg

  • “Inima mea are numai intrari. Iesiri nu are. Cine intra inlauntru, ramane acolo. Orice ar face, eu il iubesc la fel precum l-am iubit atunci cand a intrat pentru prima data in inima mea. Ma rog pentru el si pentru mantuirea sa”.
  • Nu am viata virtuoasa ca s-o ofer lui Dumnezeu. De aceea ii ofer numai putina durere.
  • “- Parinte, astazi va vad mahnit.

– Si-n care zi nu sunt? Problemele Bisericii si ale fiilor mei duhovnicesti ma frang“.

  • “- Parinte, parintii acestui copil au mare suparare pentru viata ce-o duce.

–  Fiule, spune-le: Multa rugaciune! Dumnezeu va ajuta. Nu exista oameni pentru care sa se ridice mainile la rugaciune, sau sa se insangereze genunchii si sa nu fie indreptati spre pocainta.

  • Pentru o educatie crestina corecta a copiilor vostri e nevoie de putine cuvinte, mai mult exemplu si mai multa rugaciune“.
  • “Intrebare a copiilor:

Parinte, ce sa facem cand intalnim impotriviri acasa in legatura cu viata duhovniceasca, adica cu postul, cu marturisirea, Sfanta Impartasanie, mersul la biserica, etc.

Sa invatati sa ‘puneti piciorul in prag‘! Nu pot intelege de ce haimanalele, marxistii, etc. isi impun linia lor in casele lor, si mai ales pentru chestiuni care de multe ori sunt impotriva legii lui Dumnezeu, iar voi evitati sa suparati pe casnicii vostri si sa ridicati glasul pentru Dumnezeu! Cum voiti sa vi se intareasca, oare, caracterul?

  • “Un copil mic l-a intrebat:

– Parinte, unde am fost inainte de a ma naste?

– In mintea lui Dumnezeu, fiule“.

  • Am facut o intelegere cu Dumnezeu: eu sa-mi golesc buzunarele facand milostenie, iar El sa mi le umple. Acela niciodata n-a incalcat intelegerea noastra. S-o calc eu? sa nu fie!”

(din: Crampeie de viata. Din viata si invatatura Parintelui Epifanie Teodoropulos”, Editura Evanghelismos, Bucuresti)

***

Aceste cuvinte apartin unui alt sfant grec al veacului trecut, de la a carui mutare la cetele sfintilor se implinesc azi 19 ani: Arhimandritul Epifanie Teodoropulos. Mai multe din apoftegmele, pildele si scrierile sale, va invitam sa cititi, urmarind titlurile de mai jos:

epif7.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Epifanie Teodoropulos, Viata de familie

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Parintele cu inima fara iesiri

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Epifanie Theodoropulos (21 de ani de la mutarea la Viata): SISTEMELE SOCIALE SI CRESTINISMUL
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfaturi si raspunsuri importante de la FERICITUL PARINTE EPIFANIE DESPRE POST
  3. Pingback: Parintele Epifanie Teodoropoulos despre conditiile dialogului si unirea cu catolicii
  4. Pingback: CE SPUNEAU CUVIOSUL PAISIE SI ALTI MARI PARINTI despre “teologul” Christos Yannaras, un faimos detractor al Sf. Nicodim Aghioritul, in voga si pe la noi… -
  5. Pingback: PARINTELE EPIFANIE TEODOROPULOS (1930-1989): “Cum sa nu fiu mahnit? Problemele Bisericii si ale fiilor mei duhovnicesti ma frang” -
  6. Pingback: SFATURI PRIVITOARE LA VIATA DE FAMILIE de la Parintele Epifanie Teodoropulos: “Daca Dumnezeu nu da copii, stie ceva… Dumnezeu a incredintat parintilor educatia copiilor LUI“ -
  7. Parintele Epifanie, cu inima buna ca painea calda…
    Sa avem parte de mila Domnului pt rugaciunile parintelui!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate