Pilde vii ale sfintilor praznuiti in aceste zile – recomandari din arhiva noastra

18-12-2008 Sublinieri

lrg-9384-icoane_nasterea_domnului_untitled-03_.jpg

Din arhiva site-ului nostru cu postarile din luna decembrie de anul trecut, va recomandam sa cititi articolele dedicate catorva dintre sfintii mai importanti ai acestor zile:

“Prin cuvantul sau cu putere multa, care ii converteste si pe cei care doreau crutarea vietii de dragul rudelor lor crestine, Sf. Sebastian, praznuit de Biserica noastra astazi, ne arata ca prima indatorire a drept-credinciosului este de a se pastra “casnic al lui Dumnezeu“, dupa cuvintele Apostolului Pavel [Efeseni 2,19]. Dusmanii omului au fost si vor ramane casnicii lui, dupa cum ne-a avertizat insusi Mantuitorul, Care nu a venit sa aduca pace, si nu exista prigoana mai sfasietoare decat aceea a “bunelor intentii” ale celor apropiati. Pentru intelepciunea cea lumeasca pare o cruzime de neinteles si o totala lipsa de iubire (cum si impotrivirea la minciuna pare lipsa de iubire pentru multi dintre relativizatorii Adevarului de azi!) ceea ce au facut sfintii refuzand cu strasnicie cele mai teribile santaje sentimentale cu care satana ii ademenea prin cei iubiti ai lor, dar in ordinea evanghelica a Duhului cel care iubeste pe tata sau pe mama, pe sora sau pe frate, pe sot sau sotie etc. mai mult decat pe Hristos nu este vrednic de El… Sa auda aceasta si acei “umanisti” pretins crestini care isi inchipuie ca dragostea aceasta fireasca este cea la care s-ar reduce crestinismul si pentru care iubirea de Dumnezeu este o simpla exaltare a inimii… Sa primim intarire de la Sf. Mc. Sebastian, care nu s-a induiosat nici de tanguirile parintilor batrani si bolnavi, nici de lacrimile sotiilor cu copilasi si sa capatam puterea de a jertfi confortul nostru casnic si pacea caminului pentru a putea sa traim in lumea aceasta si in trupul cel stricacios o viata cat mai adevarata, pe care sa ne insufle Domnul sa o dorim din toata inima noastra! Continuare

sfmcbonifatie-de-roma.jpgdecembrie19-aglaia.jpg

ib1783.jpg

12-21-sf_iuliana.jpg


Categorii

Meditatii duhovnicesti, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Pilde vii ale sfintilor praznuiti in aceste zile – recomandari din arhiva noastra

  1. Mancane-ar Raiul pe toti!!!@

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate