LUPII, CHEMATI PAZNICI LA OILE ORTODOXE. NU SE IMPUNE CATERISIREA PREOTULUI POMOHACI?

2-05-2009 Sublinieri

GRAVA DERAIERE PENTICOSTALISTA INTR-O BISERICA ORTODOXA

img-346.jpg

O alta ipostaza a preotului-cantaret de muzica populara si neoprotestant in duh, Cristian Pomohaci

 GIGEL CHIAZNA: PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE!

“Vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi.” (II Tesaloniceni 3, 6)

Intr-una din cartile cu invataturile Pr. Arsenie Boca se mentioneaza o profetie pe care acest parinte ar fi facut-o cu referire la Ardeal: “Vom pierde Ardealul, Sibiul va fi ultima reduta”. Cand am auzit-o prima data, am zis: nu cred, nu are cum, probabil parintele a spus altceva si oamenii nu au inteles bine. Cum sa pierdem Ardealul, cand stim ca ca cocosul unguresc nu va mai canta cucurigu niciodata si intr-adevar in contextul actual, nu se pune problema ruperii Transilvaniei. Si chiar daca profetia s-ar fi referit la domeniul spiritual, nu avem cum sa pierdem Ardealul, cum o intreaga bucata a tarii sa piarda credinta si sa se lepede de mostenirea milenara pe care parintii nostri ne-au lasat-o cu pretul atator jertfe?

Insa atunci cand Corneanu s-a impartasit la eretici, printre alte ganduri mi-am adus aminte si de aceast cuvant al Pr. Arsenie Boca, care a facut multe profetii care s-au implinit – cum ar fi si exodul romanilor la munca in strainatate – si multe altele care urmeaza sa se intample – printre care si aceasta cu pierderea Ardealului. Nu mica mi-a fost teama deoarece un proverb spune “Pestele de la cap se impute“. Intr-adevar mai ales in Biserica acest proverb este adevarat, si exista chiar un verset care spune cam acelasi lucru: “Bate pastorul si turma se va risipi”. Atunci cand diavolul a batut pastorul Corneanu si i-a luat mintile, turma drept-credincioasa intr-adevar s-a risipit, sau mai bine zis s-a disipat in marea multime a crestinilor fara trecut, fara istorie, fara dogme si sinoade, fara sfinti si fara Maica Domnului, si fara … Hristos la urma urmei, deoarece fecioarelor care nu aveau untdelemnul, adica dreapta credinta, Mantuitorul le-a raspuns “Nu va cunosc pe voi!”

Iata acum ca tot in Ardeal, dar in alta parte, un fapt strigator la cer s-a intamplat, poate nu de magnitudinea lepadarii lui Corneanu, dar inca o turma si-a pierdut pastorul, sau probabil acum a ajuns la noi stirea, asa cum si in Timisoara multi considerau ceva firesc impartasirea cu ereticii cu mult inainte si doar cand Corneanu a facut-o public s-a ajuns la cunostinta intregii tari.

Iar faptul strigator la cer este aceasta: In Duminica Tomei (nota noastra: pare sa fie vorba, de fapt, de Duminica de dupa Botezul Domnului, deci in ianuarie), intr-o biserica din comuna Mosuni (vezi site), un predicator eretic a fost chemat sa tina cuvant “de folos” de la amvonul unei biserici ortodoxe. Poate nu e prima data cand se intampla asta aici, dar e prima data cand avem si noi filmarea si o putem vedea:

 

 

pomohaci.jpg

Cititi si:

 


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

186 Commentarii la “LUPII, CHEMATI PAZNICI LA OILE ORTODOXE. NU SE IMPUNE CATERISIREA PREOTULUI POMOHACI?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 6 / 7 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. si observati pe site ca ei nu mai au Sfanta Biserica, au “casa de rugaciune” sau “casa Domnului”

    tot de pe site:

    “Fratele Vladimir PUSTAN, profesor universitar de teologie la Timişoara, a onorat invitaţia părintelui Cristian de a participa la rugăciune împreună cu biserica Domnului din Moşuni, fiind oaspetele nostru în data de 11 Januarie 2009. Părintele Cristian relatează cu această ocazie circumstanţele în care a ascultat pentru prima oară pe fratele PUSTAN predicând cuvântul lui Dumnezeu, vorbind despre mama sa. De atunci părintele Cristian şi-a pus pe inimă să-l cunoască pe cel pe care-l auzise predicând cu putere Cuvântul lui Dumnezeu. Noi creştinii credem ca nimic nu este întâmplător…”

    http://82.76.36.82/dece-mosuni/PEOPLE$SET/FRATZI/PUSTAN/PREDICA-01.htm

  2. Ma gandeam ca ideile de mai sus ii apartin Irinei. Dar intrand pe una din adresele postate mai sus dau peste un forum si peste textul integral si numele autoarei. Care nu e Irina. Nu mai conteaza cine e. Apoi am nimerit pe alt site ceva cu: De ce Mosuni. Constat cu stupoare ca se vorbeste despre “casa de rugaciune” si “casa Domnului”. Nici urma de Biserica! Care aveti curajul intrati si vedeti. Pai daca e vorba de un templu penticostal ce atata taraboi? Poate veti spune unii ca din film se vede ca e vorba de o cladire care aduce a Biserica Ortodoxa. Nu va inselati fratilor ca Bunul Dumnezeu nu locuieste intre ziduri reci oricat de frumos ar fi pictate si impodobite. El se coboara acolo unde vede inimi curate, pastratoare a Adevarului. Sau care-l cauta cu SMERENIE si dorinta arzatoare. Acolo unde Adevarul e cautat cu mandrie duhul intunericului e la el acasa.<>. Au trecut la o etapa “superioara” deci!

  3. Viorel,ideile respective nu imi apartin, am scris la primul mesaj ca este raspunsul primit pe situl mosuni de catre fratele Chiazna. Raspuns pe care evident ca nu l-am dat eu :)), ci o persoana din obisnuitii de pe-acolo, si care probabil se ocupa de situl cu pricina.

    La fel si a doua postare, asta remarcasem si eu, ca nu se vorbeste de Sfanta Biserica, ci de casa de rugaciune, etc.

  4. Va pun la dispozitie un articol de pe site-ul: http://www.pasi.ro/revista/vladimir-pustan-si-a-facut-cruce.html , articol ce reuseste sa explice in totalitate “fenomenul Mosuni” de azi. Din dorinta de a evita trimiterea pe a cel site a tuturor celor interesati in a citi articolul vi-l prezint aici in copie. Pentru verificarea veridicitatii se poate folosi link-ul de mai sus.


    Vladimir Pustan si-a facut cruce!

    Nu este o informatie venit pe surse, ci este o informatie cat se poate de publica. In urma cu vreo cateva zile am vazut filmuletul pe YouTube.

    Povestea incepe de la Preotul din Mosuni care l-a vazut pe net si a dorit sa-l aiba in Parohia lui. Dorinta lui s-a implinit intr-o duminica si biserica a devenit arhi-plina.
    Profesorul Vladimir Pustan a rostit binecuvantarea “Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh” si apoi si-a facut cruce. E imbracat in negru, ca sa se asemene cat mai mult cu un preot.

    Dupa asta a inceput sa predice Cuvantul lui Dumnezeu cu putere in acea biserica. Mesajul a fost depsre ce inseamna pocainta adevarata.

    In timpul mesajului, pe filmulet se aud oameni care suspina si care doresc o schimbare in vietile lor. Chiar preotul este cu ochii plini de lacrimi si este foarte patruns de mesajul Evangheliei. La final canta “Iisuse al meu prieten scump din zorii tineretii/ Cu tine eu calatoresc, pan la sfarsitul vietii”. Apoi rosteste rugaciunea [si isi face din nou cruce], iar dupa el se roaga si preotul.

    Vara trecuta cand l-am intrebat despre cum vede el trezirea din Romania, a spus ca cel care va face o miscare de trezire, trebuie sa vina din randurile Bisericii Ortodoxe, caci in istorie, cei prin care au aparut trezirile sunt oameni care faceau parte din bisericile majoritare. Cel mai bun exemplu este Luther, care a fost catolic. Ideea aceasta este ragasita si in rugaciunea de final a Pastorului Vladimir Pustan cand spune:
    Ma rog binecuvinteza-l pe Parintele Cristian, tine-l langa tine Domane, sa priveasca fata ta mereu. Iti multumesc pentru ca stiu, ca Tu cu oameni ca acestia vei trezi Romania si ne vei intoarce cu fata catre Tine.

    Cred ca ar trebui si noi sa ne rugam pentru preotul din acel sat care a avut curajul sa-l invite pe Vladimir Pustan. Fara indoiala ca va avea de dat socoteala pentru aceasta fapta a lui, cum poate si pastorul Pustan va avea de explicat vizita lui la fratii ortodocsi.

    Sper totusi, sa avem maturitatea sa mai iesim din traditia noastra penticostala ori baptista… si sa intelegem ca nu apartenenta la vreo traditie ne poate mantui, ci doar Hristos Domnul. Asta nu inseamna sa renuntam la bisericile noastre, ci doar la gandul ca noi detinem adevarul absolut.

    Chiar daca suna ciudat, Mantuitorul Iisus nu este nici penticostal, nici baptist, nici ortodox si nici catolic. El a inventat crestinismul, iar noi i l-am farimitat in diferite traditii. EL ne vrea pe toti in Trupul Lui, care este Biserica Lui Universala.

    ——————————
    Acum va las pe Dumneavoastra sa judecati (sa analizati 🙂 ) al cui duh este cel ce doreste o revigorare a Bisericii Ortodoxe insensul de lepadare a unui tezaur cert. Fie ca Domnul si Maicuta Lui sa ne lumineze pe toti!

  5. “Oaspeţi dragi în casa de rugăciune din Moşuni: domnul profesor universitar Vladimir PUSTAN”

    Nu-i asa ca ‘da mai bine’ daca se spune: domnul profesor universitar…!!!
    Si inca de teologie!!! Nea Pustane si parintele Cristian, titlul de profesor universitar la o universitate adevarata se castiga cu multa carte, foarte multa chiar, nu cu strigate ce urmaresc excitarea psihologica si gadilarea intr-un mod placut a auzului auditoriului.
    Se urmareste, iata, manipularea credinciosului prin prezentarea la superlativ a credibilitatii celui ce vorbeste si din pacate, aceasta o face fratele nostru Cristian parintele.

  6. “Chiar daca suna ciudat, Mantuitorul Iisus nu este nici penticostal, nici baptist, nici ortodox si nici catolic. El a inventat crestinismul, iar noi i l-am farimitat in diferite traditii. ” Nu stiu cine este autorul acestui articol din care am extras citatul si nici nu ma intereseaza atat timp cat se vede ca este un propovaduitor al panereziei numita ecumenism (ecumenism in sensul de ghiveci international al tuturor religiilor, nu de comuniune a Bisericilor Ortodoxe nationale). Zice ca Mantuitorul nu este ortodox dand dovada de totala necunoastere a intelesului acestui cuvant. Ortodoxie vine din limba greaca si inseamna dreapta invatatura (ortos=drept, doxos = invatatura). Ortodoxia este pastratoare a Adevarului lasat noua de Mantuitorul nostru Iisus Hristos in Sfantul Duh prin Sfintii Apostoli, Sfanta Evanghelie, Prin Sfanta Traditie, prin cele sapta Sfinte Sinoade Ecumenice, prin Sfintii Parinti. Noi avem datoria sa primim aceasta invatatura asa cum este cu smerenie, Fara sa o rastalmacim si sa o scimbam intrucat este data de insusi Dumnezeu. E ca o harta insotita de in set de instructiuni, care explica cum trebuie citita harta pentru a ajunge la limanul mult dorit, mantuirea. Oare cei ce schimba harta si modifica instructiunile nu-si dau seama ca e curata nabunie sa faci asa ceva? Oare nu stiu ca spre mantuire duce un singur drum (plin de capcane puse de drac) si acela ne-a fost dat de sus? Si ca orice alt drum duce la iad?

  7. COSTI,
    parintele Arsenie Boca ii numea pe sectanti ,,mucari,, pentru ca vedea prin ei si stia ca cel viclean ii facea sa vorbeasca foarte frumos( am cam umblat cind eram tinara sa vad cum este pe la ei)dar in spatele acestei vorbiri atit de ,,atragatoare,,se ascunde o mare necredinta:ei nu-si fac Sfinta Cruce, nu recunosc sfintenia Maicii Domnului si aici se aduce o mare jignire Mintuitorului care si-a cinstit mama pe care a luat-o in trup la cer cind Prea Sfinta Fecioara a adormit. De asemenea ei nu recunosc Sfintele Moaste la care noi ortodoxi ne inchinam si nici Aghiazma si Anafura pe care le luam noi. Zic despre Aghiazma ca este doar apa si chiar daca le spui ca dupa un an de zile apa este clocita , pe cind aghiazma este la fel de proaspata pentru ca este sfintita, ei tot nu recunosc(poate diavolul sa recunoasca Adevarul, pe Dumnezeu cel Adevarat?)) si multe altele pe care spatiul nu ne permite sa le insiruim.Pasttreaza-ti credinta ta nu din mindrie (caci aceasta nu este placuta lui Dumnezeu)ci din constiinta faptului ca sfintii parinti nu ne-au invatat si nu ne invata decit Adevarul despre care poate nu o data ne-am indoit si asta tot din cauza celui viclean care speculind neputintele noastre cauta sa ne piarda.Doamne ajuta!

  8. Este grav!Grav de tot!IPS Andrei, aveti pretentia sa facem ascultare de mai marii nostri arhierei si iata cum ne rasplatiti,trimitandu-ne lupi in piei de oaie ca pseudo-preotul Cristian Pomohaci care aduce un eretic sa predice in Sfanta Biserica ca si cum n-ar fi nici o diferenta intre erezie si Sfanta Ortodoxie.Ce trebuie sa se mai intample ca sa respectati Sfintele Canoane care cer sa-l caterisiti pe “parintele” cantaret!Prea Sfintite,sunteti de acord cu cea a facut acest om caruia i-a luat satana mintile de la atata cantat si prea putin predicat intru numele Domnului Hristos?Nu ne lasati in gura lupilor!DAti-va si viata pentru turma care va fost incredintata,pentru ca asa ati jurat inaintea lui Dumnezeu!Una este ortodox sa mori,si alta ecumenist vandut!

  9. daca sf.ioan teologul a spus ca nici in casa si nici buna ziua sa nu spunem la cei ce nu aduc credinta adevarata
    cum un preot poate face asa ceva?
    trebue sa dea socoteala la mitropolit.

  10. Cristian Pomohaci TREBUIE ECLUX DIN SLUJBA BISERICII ORTODOXE!!! Conform Canonul Sfinţilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos care spune acestea “orice Preot, care se roagă slujeşte împreună cu ereticii să i se ia Preoţia, şi să se caterisească”

  11. Sunt foarte trist. Somn usor Sfinte sinoade al BOR. Dormi linistit : tremuratorii penticostali lucreaza pentru tine !

  12. DREAPTA CREDINTA NE MANTUIESTE SAU DOMNUL IISUS HRISTOS ? cine cunoaste inima omului ? fie ca ne pasa sau nu ne va fi aratat bine este sa se intample cat santem in viata

  13. @Vasile – Hristos este Adevarul, iar Adevarul este dreapta credinta. Parintele Arsenie Papacioc chiar afirma raspicat ca Hristos e Ortodox(ia). Asadar, asa cum afirma intr-un glas toti Sfintii Parinti, dreapta credinta unita cu faptele credintei sunt cele ce mantuiesc, si nu doar faptele, oricat sunt ele de bune, dar lipsite de credinta, sau credinta, fie ea cat de corecta, dar lipsita de faptele sale.

  14. De ce nu vedetzi ca parintele Pomohaci a dorit sa aduca penticostalii la ortodoxie? Daca dinsul mergea la penticostali il puteam banui de ratacire.

  15. Iertati-ne, dar o orbire si o inselare mai mare decat aceasta chiar ca nu se putea. Sora draga, fugiti de inselare si cautati sa cunoasteti ortodoxia adevarata!

  16. Pingback: Război întru Cuvânt » MARTIRI SI HISTRIONI sau: CINE NE TRANSMITE DUHUL ADEVARULUI? Pilda de pateric din inchisoarea de la Targsor: SE POATE SA DANTUIESTI PE SUFERINTA TA?
  17. Ce e cu asta :)) Ce cauta intr-o biserica ortodoxa? Trebuia dat afara. Un om limitat, manipulator care se afla intr-o biserica la tara, unde oamenii nu au o cultura facuta. De ce nu vine la o biserica ortodoxa in Bucuresti?

    Am vrut sa las comment pe youtube dar mi-a dat refu autorul acestor imagini, si acolo numai comentarii de ale sectantilor… cata manipulare, si mai fac ei pe cei drepti

  18. Atat de usor este sa judecam oamenii,incat uitamsa ne judecam pe noi.E trist ca se intampla asa ceva.Eu am trecut la ortodoxia cand avea 14 ani, pt ca asa am simtit ca trebuie,si cu toate aceste am prieteni buni si de alte religii.Sunt in relatii bune si cu Cristian Florea,alt preot hulit.Pana la urma nu cred ca Dumnezeu alege oamenii dupa apartenenta la un cult sau altul

  19. @amelie: Ortodoxia este firescul omului, dupa cum spunea Parintele Rafail Noica. De aceea ai si “simtit ca trebuie”. Dar aceasta chemare trebuie urmata pana la sfarsit, pentru ca ortodoxia inseamna deplinatatea harului si a vietii. Il intristam pe Hristos, Care s-a rastignit pentru noi, daca luam doar o gustare din acest izvor al vietii si ne intoarcem apoi, iarasi, la apa tulbure a acestei lumi si a unor credinte lipsite de savoarea si sarea harului. Il intristam pe Hristos si daca ii indepartam pe oameni de la acest izvor de viata care este ortodoxia, spunandu-le ca ceea ce au le este suficient pentru viata. Dumnezeu nu alege oamenii, ii cheama. Si ii cheama prin noi, daca are prin cine. Daca nu prin noi, atunci prin pietre, si tot ii cheama, pentru ca nu poate rabda ca ei sa se sfarseasca lipsiti de nadejdea invierii. Insa cati dintre oameni raspund acestei chemari?
    Despre parintele Cristian Florea nu stim nimic. Insa pr. Pomohaci a savarsit grave incalcari ale poruncilor lui Hristos si ale Bisericii.

  20. Cristian Florea a fost cel care,acum 12 ani mi-a indreptat pasii spre ortodoxie,dar dupa 3 ani s-a facut pastor la pocaiti.Afost dezamagire vietii mele.AM refuzat sa marg la examenul de admitere la fac. de teologie ortodoxa,dupa ce ani de zile m-am pregatit.Acum tinem legatura,dar eu mi-am pierdut incredere in orice.

  21. BUNA SEARA,NU VA MAI MIRATI DE CE SE INTAMPLA,ASA ESTE MERSUL LUMII ACESTEIA ,TOATA LUMEA CAUTA SENZATIONALUL,SPECTACOLUL VIA CARASMATICILOR CARE VOR SA SE INFILTREZE IN TOATE BISERICILE VEZI BISERICA CATOLICA ETC,ASA CA NU VA MAI MIRATI ,CINE VREA SA TRAIASCA SI CU LUMEA SI CU DUMNEZEU ,SI POPORUL ROMAN STA IN DOUA LUNTRII,ASA TRAIESTE ASA SFARSESTE,DOAMNE AJUTA NE SA RAMANEM IN CREDINTA SFINILOR DATA ODATA PENTRU TOTDEAUNA.

  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REPORTAJ “ROMANIA, TE IUBESC” despre ratacirile preotului Cristian Pomohaci de la Mosuni. Si alte fenomene sectare de psihoza in masa si… marketing religios
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DE CE CAUTA OMUL SEMNE, MINUNI SI VINDECARI PARANORMALE?
  24. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Vindecari si vindecatori sau CUM DEOSEBIM SFINTENIA DE SARLATANIE?
  25. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SE VOR MAI CITI MOLITFELE SF. VASILE CEL MARE PE 1 IANUARIE? O decizie sinodala opreste citirea moliftelor in noaptea dintre ani, la initiativa episcopului de Husi, CORNELIU BARLADEANUL
  26. ,,eu nu am pareri,,zice maica Siluana.Pun si eu o intrebare,parintele Pomohaci a invitat pe toti preoti ortodoxi sa predice in biserica lui si nu afost multumit de prestatia lor de a apelat la penticostali?
    Desigur modelul nostru este Domnul Hristos, in concluzie i/mi pare rau pentru ratacirea lui, eu m/am casatorit la catolici, am mai mers si pe la altii, dar indifernt cum sunt ortodoxi si cum ar fi preotii ma rog lui Dumnzeu sa ma tina in ortodoxie cu dragostea lui pentru ca eu am gasit credinta adevarata aici.

  27. S-au luat masuri impotriva lui Cristian Pomohaci? NICI UNA!
    Motivul?
    Daca Preafericitul Daniel face parte din masonerie, cum poate sa-l cateriseasca daca este unul de ai sai?
    Daca era corect si respecta Canoanele Apostolice, Pomohaci trebuia caterisit exact in urmatoarea zi?
    UNDE ESTE CATERISIREA?
    http://www.youtube.com/watch?v=XI19MYgf2Fw
    Ce spune-ti de acest lucru:
    http://www.youtube.com/watch?v=UT7UoNyKh9I&feature=related

  28. @ Mos Claudiu:

    1. IPS Andrei era cel chemat sa ia masuri impotriva pr. Pomohaci, fiindca era in eparhia sa.

    2. Nu exista nicio dovada ca PF Daniel il protejeaza pe preotul-vedeta, si nici ca este mason. Ca avea (are?) aceleasi obiective cu masonii e altceva, iar textul din primul clip se bazeaza chiar pe demonstratia facuta de o postare a noastra, aparuta deci pe Razboi intru Cuvant, insa in cu totul alt duh, alt sens si alt scop decat cel in care a fost deturnata intr-un sens pe care noi nu il sustinem:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/05/27/obiectivul-patriarhului-acelasi-cu-al-masoneriei-unitatea-spirituala-a-lumii/

    De asemenea, nu avem stiinta sau indicii ca preotul Pomohaci ar fi mason. E suficient de grav ca gandeste si slujeste eretic.

    3. Spunem (nu spune-m) ca este un eveniment arhicunoscut si arhicomentat din 2007! Si iarasi este ceva tratat la vremea respectiva si la noi:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/11/06/intre-sfintii-inchisorilor-si-cavalerii-uraciunii-investiti-in-lacasul-lui-hristos/

    De atunci multe si mai grave s-au mai intamplat, inclusiv la Timisoara…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate