“LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (6)

12-05-2009 Sublinieri

icon5.jpg

”Rataciti, daca nu cunoasteti Scripturile”

Domnul Iisus Hristos ne-a aratat raspicat cauza pentru care ratacim si care este necunoasterea Scripturilor. Cand pe Sfanta noastra Scriptura “s-a asternut praful si se odihnesc paianjenii” si singura noastra sursa de informare sunt astazi mijloacele de informare in masa – televiziunea, ziarele, radioul – e de la sine inteles ca ratacim de colo-colo si ca suntem in primejdie de a ne pierde cu totul mintile.

Asa cum se stie, aproape toate mijlocele de informare in masa – din cate se spune – slujesc interesele economice ale stapanilor lor. Daca stam putin si studiem si ce spun si programele lor, vom pricepe ca in marea lor majoritate, cu desigur, rare exceptii, se opun celor poruncite noua de Domnul nostru Iisus Hristos. Numai Sfanta Scriptura si Vietile Sfintilor slujesc si urmaresc cu adevarat interesul nostru duhovnicesc si trupesc. De aceea, trebuie ca si noi, intr-un anumit moment, sa ne ingrijim de binele nostru si de interesul nostru si singuri sa comparam aceste doua izvoare de mesaje si sa ne stabilim dupa cum socotim mai bine cursul vietii noastre. Cel dintai izvor, adica Sfanta Scriptura si Vietile Sfintilor, are drept scop sa curateasca mintea noastra nevinovata si sa o insanatoseasca. Celalalt izvor are drept scop intunecarea mintii prin multimea nesfarsita de ”gunoaie” pe care i le desarta. Sigur, toti vor intelege odata ca au devenit niste primitori de gunoaie, dar cu cat mai repede va pricepe cineva cum stau lucrurile, cu atat mai putine vor fi consecintele nefaste asupra trupului si sufletului sau si cu atat mai putin va fi nevoit sa lupte ca sa-si ”ingrijeasca sufletul” pe care unii l-au transformat intr-o groapa de gunoi.

In aceasta carte ne referim la cateva caracteristici ale unei profetii care se implineste in zilele noastre: exista deja posibilitatea tehnologica, prin intermediul calculatoarelor electronice, care permite exercitarea unui control mondial. Nu e contestat de nimeni faptul ca prin acordul Schengen si prin legea 1472/1997 pentru prelucrarea datelor apare deja foarte limpede vointa politica de a se impune controlul mondial si de a fi desfiintata viata personala. Nimeni nu poate contesta de asemenea faptul ca apare, timid la inceput, noul sistem economic mondial al societatii fara bani si, desigur, chiar si copiii stiu deja ca acest sistem economic mondial impune tuturor locuitorilor pamantului sa primeasca numarul unitar de cod de inregistrare sub forma unui semn gravat, sub forma cunoscutului cod barat de marcare a produselor. Ca acest numar 666 este cuprins in codul barat o marturisesc toti, chiar si companiile care-l fabrica; nu neaga nici specialistii in electronica de vreme ce numarul poate fi recunoscut vizual.

Aceste semne ne preocupa. Totusi nu putem judeca lucrurile numai dupa ele, pentru ca in paralel se mai implinesc si alte cateva profetii, apar si alte cateva semne ale vremurilor si mai importante, si mai caracteristice, direct legate de primele. Totusi, nici nu le vedem si nici nu le luam in consideratie, si aceasta pentru ca nu cunoastem Scripturile. Cand vom vedea ca se implinesc toate profetiile vom pricepe si ce se intampla. Asa cum, de exemplu, in persoana lui Hristos nu s-a implinit numai profetia celor 30 de arginti, ci s-au aratat toate celelalte semne, care au adeverit cele profetite de Sfintii Prooroci, asa si astazi nu putem intelege totul, numai prin intrarea in viata noastra a numarului sau a semnului, ci trebuie sa vedem si celelalte lucruri mai importante care se intampla, pe care nu le cunoastem si pe care nu le vedem. In cartea noastra care va aparea in curand si care poarta titlul “Vedeti ca nu cumva sa va rataceasca cineva” veti avea posibilitatea sa vedeti care erau toate aceste lucruri, intamplari si aceste fapte foarte clare pe care le-a vazut sufletul curat al parintelui Paisie, lucruri care s-au implinit deja; atunci veti intelege si dumneavoastra de ce strigam si ne nelinistim, sigur in sensul cel bun al cuvantului. Atunci veti vedea singuri cum decurg evenimentele si cum, in zilele noastre, se descopera secretele sfarsitului lumii, ramase ascunse de veacuri.

Sa fim atenti sa nu atragem asupra noastra ocara lui Hristos care ne numeste fatarnici pe noi toti, cei care zicem ca nu vedem ce se intampla: ”Tot nu intelegeti, nici nu pricepeti? Atat de invartosata este inima voastra? Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti si nu va aduceti aminte?” (Marcu 8, 17-18) si in alt loc: ‘Fatarnicilor, fata cerului stiti sa o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti” (Matei 16, 3).

 fresca-judecata-de-apoi-mst-voronet03.jpg

De vreme ce sunt scrise ca vor veni…

Unii ne-au intrebat: ”De vreme ce toate sunt scrise ca vor veni, atunci de ce ne mai impotrivim?”

E doar un pretext si o justificare pentru a ne ascunde moralul nostru scazut. Le vom pune si noi acestora o intrebare: Hristos a spus ca intr-o zi vom muri si asupra acestui lucru nu avem nici o indoiala sau speranta ca va fi altfel; acestea, ca si toate celelalte pe care ni le-a prezis, se vor implini cu siguranta. Asadar, pot ei sa ne spuna, de vreme ce stiu ca intr-o buna zi vor muri, de ce nu stau, crezand in fatalitate, asteptand moartea, ci mananca si beau, ca sa traiasca ? (Stim ca daca nu contribuim noi insine la mentinerea vietii noastre, lucrul acesta este considerat sinucidere si suntem condamnati. La fel se intampla, metaforic vorbind, si cu libertatea noastra.) Cu toate ca stiu ca moartea este inevitabila, ei mananca, beau, petrec, aduna bani, cladesc palate, cumpara masini, cumpara terenuri si ogoare, creeaza intreprinderi si se cheltuiesc in mii si mii de asemenea actiuni, in timp ce sunt convinsi ca intr-o buna zi va veni moartea. De ce dar, acum, pentru libertate, de vreme ce ni s-a spus ca veni cineva si ne va lipsi de ea, nu fac absolut nici un efort si asteapta ca niste fatalisti deznadajduiti sa li se puna catuse la maini si la picioare? Aceasta arata ca sunt niste oameni fara idealuri care intotdeauna vor sa fie tarati de cursul navalnic al unui ”rau” si care nu au nici cea mai mica dispozitie sa lupte pentru idealul lor, pentru Hristos Domnul nostru, ravnind numai un fotoliu comod, o masa buna, un portofel umflat.

Pentru ca Domnul nostru Iisus Hristos a spus ca va veni Antihristul, ce inseamna asta, fratilor? Ca trebuie sa-l asteptam si sa-l primim cu bratele deschise? Sau ca trebuie sa-l acceptam? Cel ee ne-a spus ca va veni Antihristul a spus cu durere si ceea ce urmeaza: ”Eu am venit in numele Tatalui Meu, si voi nu Ma primiti; daca va veni altul in numele sau, pe acela il veti primi” (loan 5,43); cu durere a spus ca pe acela il vor accepta, il vor primi. Nu se arata aici foarte limpede ca preasfanta voie a lui Hristos nu doreste sa-l primim pe acela? N-a spus El ca, printr-un sistem economic mondial, ei vor impune un sistem planetar de operatiuni si tranzactii ca nimeni ”sa nu poate cumpara sau vinde” si ca vor da un semn oamenilor cu numarul numelui Antihristului 666? Pentru ca Hristos a prezis ca vor veni, trebuie noi sa acceptam? Dar El insusi este Cel care a randuit asa: ”Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si a Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua, nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei” (Apocalipsa 14, 9-11).

El, Care a prezis ca se vor intampla toate acestea, a prezis si urmarile pe care le vor suporta toti cei care il vor primi pe acela si a poruncit cum sa se poarte robii Sai: ”Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus” (Apocalipsa 14, 12). In acest scop, pentru a nu ne rataci, va trimite pe profetul Ilie si pe dreptul Enoh, ca sa ne apere de ratacire si sa nu primim semnul.

Asadar, Domnul nostru ne-a dat noua, ca unora ce-I suntem robi, porunci despre ce trebuie sa facem atunci cand se vor implini toate cate le-a prezis. Trebuie, ca unii ce suntem credinciosii Sai robi, sa pazim aceste porunci, oricare va fi cursul final al lucrurilor, pentru ca ”asteptam invierea mortilor” cand ”din nou va veni cu slava si va judeca viii si mortii”. Iar criteriul dupa care ne va judeca este daca robii Sai au crezut in El si au ascultat de poruncile Lui, sau n-au crezut in El si n-au pazit toate cate le-a poruncit. Insa a nu crede cineva si a nu pazi poruncile Lui arata tocmai ceea ce spune Apostolul: ”Credinta fara de fapte moarta este” (Iacov 2, 20). Hristos ne-a avertizat ca ei vor incerca sa ne inrobeasca, ne-a facut cunoscut ca El ne-a eliberat ”din sclavia celuilalt ca un milostiv si iubitor de oameni” si ne-a spus ca sta in puterea noastra sa apreciem aceasta libertate sau sa o vindem pentru un ”blid de linte” (sau in schimbul unor pachete Delor). De asemenea, Apostolul Pavel, reaminti ndu-ne cele de mai sus, scrie: ‘Cu pret ati fost cumparati. Nu va faceti robi oamenilor” (I Corinteni 7, 23).

”Este nevoie – asa cum cere judecata lui Hristos – sa vina smintelile”. Sa bagam bine de seama sa ne tinem departe si sa nu participam la acestea, pentru ca asa este dupa cum Domnul Iisus spune:‘Vai omului aceluia prin care vor veni smintelile” (Matei 18, 6).

6tradarea-lui-iuda-786064.jpg

”Putin aluat dospeste toata framantatura”

In chip necugetat spun unii ca in fata Parlamentului a demonstrat un mic grup de crestini fanatici. Prin urmare, sustin ei, nu ne putem ocupa de o minoritate a poporului elen.

Cei carora le scapa asemenea cuvinte, daca mai sunt si politicieni, arata tuturor limpede ca nu sunt inspirati de un spirit democratic, pentru ca trasatura caracteristica a unei societati guvernate de legi drepte este nu numai respectarea drepturilor si a libertatilor unei minoritati, ci a fiecarui cetatean in parte. Consfintirea libertatii fiecarui cetatean este o obligatie prioritara a unei democratii adevarate, pentru ca nu e posibil ca libertatea noastra personala sa fie randuita de vointa celor multi. Ea este un bun inalienabil, care nu se supune logicii lui ”50% + l”. Le reamintim oamenilor nostri politici ca si in Politehnica o mana de studenti s-au incuiat inauntru si au protestat; si atunci mijloacele de informare in masa si dictatorii au spus ca e vorba de o mana de ”dandy-boys”, de ”golani” si de ”fanatici anarhisti”. Am putut vedea insa atunci ca acesti studenti au fost cei putini care si-au lasat inima sa vorbeasca si care au ridicat micul lor glas impotriva regimului totalitarist al tancurilor. Am vazut si mai departe ca in spatele lor, chiar daca de teama armelor nu indraznise sa vorbeasca pana atunci, se afla totusi toata Grecia, care in cele din urma a coborat pe strazi si astfel a inceput caderea regimului. Apoi, cei care ne conduc astazi i-au declarat eroi pe toti acei ”dandy-boys” si ”golani”, stabilind prin lege sa se instituie sarbatoarea Politehnicii.

Trebuie sa marturisim ca si astazi, datorita putinilor ”fanatici”, poporul grec afla ce i se pregateste. Daca acesti putini n-ar fi strigat la noi, cei multi, s-ar fi adeverit zicala antica: ‘‘Am fi cantat acum despre casele noastre parjolite”. Acum insa sa vedem ce inseamna: ”Oare nu stiti ca putin aluat dospeste toata framantatura?” (I Corinteni 5, 6) si ”Nu te teme, turma mica” (Luca 12, 32).

Anumite subiecte nu se supun judecatii majoritatii, dar se iau in consideratie foarte serios consecintele negative pe care le suporta minoritatea. De exemplu, daca o societate farmaceutica pune in circulatie un medicament impotriva durerii de cap si daca acest medicament foloseste unor milioane de oameni, dar daca din cauza vreunei reactii adverse 200 de oameni mor, legea impune intreruperea circulatiei respectivului medicament. Factorii responsabili nu spun ca cei care au murit sunt o minoritate fata de cei multi carora medicamentul le-a facut bine. Nu urmeaza ”logica” dupa care ar trebui sa moara majoritatea si abia apoi sa se retraga de pe piata medicamentul!

De asemenea, daca oameni de spirit invoca minoritatea ca pe o justificare, le spunem totusi ca, sustinand un asemenea lucru, arata ce mult s-au indepartat de duhul lui Hristos, pentru ca El este singurul care a dat valoare persoanei umane si unicitatii personale a fiecarui om. El a spus ca sufletul omenesc nu poate fi compensat cu lumea intreaga (si cu nici un interes national). El ne-a aratat prin parabola Sa ca lasa majoritatea celor 99 de oi si, ca un Parinte plin de iubire, se intereseaza numai de una singura. El a lasat ca toti impreuna sa alcatuim un trup si sa fim madulare ale aceluiasi trup al Bisericii, incat atunci cand sufera fie si un singur madular, sa sufere impreuna cu el si celelalte, adica intregul trup. Domnul n-a spus daca sufera un singur madular, taiati-l si aruncati-l si nu-i mai dati importanta, pentru ca e numai unul. El, dimpotriva, a spus ca oile asculta de glasul Sau si ca pe oile Sale le ”cheama pe nume si le mana afara” (loan 10, 3), aratand interes pentru fiecare oaie in parte; nu le considera turma (obiecte sau produse), asa cum vor unii astazi sa ne faca sa fim. Foarte frumos, si Apostolul Pavel arata ca de multe ori Dumnezeu nu este de acord cu majoritatea, de aceea si zice: ”Dar cei mai multi dintre ei nu au placut lui Dumnezeu, caci au cazut in pustie” (I Corinteni 10, 5-6).

Sa nu uitam nici faptul ca Dumnezeu intotdeauna i-a ales pe cei putini si pe cei slabi, tocmai ca sa-i faca de rusine pe cei puternici, pe cei multi si pe cei intelepti.

Avand toate acestea in vedere, daca nu altceva, cel putin sa aratam ca avem cunostinta“.

(ultima parte a selectiilor noastre din acest volum: “LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (7))

 (din: IEROM. HRISTODUL AGHIORITUL, “LA APUSUL LIBERTATII”, Editura Sophia, Bucuresti)

(sursa online)

cartea integrala, in format pdf – aici

hristos-bunul-pastor.jpg

Partile anterioare:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Razboiul nevazut, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la ““LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (6)

  1. Asistăm zilele acestea la dezvăluiri tulburătoare din interiorul Bisericii Ortodoxe Române.Pornim de la principiul că adevărul trebuie mereu spus, iar minciuna este urâciune în faţa Domnului. Dar ce ne facem când spunând adevărul, rezultatul nu este cel firesc, adică de luminare, de îndreptare, de bucurie, de găsire a liniştii interioare şi de împăcare cu Dumnezeu ?

  2. Parintele Arsenie Papacioc ne lamureste unde este Biserica : “Adevărul e unul. Şi dacă unul singur ţine adevărul, acolo e Biserica. Nu e numai o fracţiune din Biserică, e toată Biserica. Aveţi ocazia să fiţi acel unul (…) Acum sunt semne de sfârşit de veac şi dracul vrea să schimbe adevărul (…) Am trăit şi continuăm să trăim în vremuri apostolice. Adevărul rămâne acolo unde n-ai cedat. Dacă unul singur ţine adevărul, acolo e Biserica. Ortodoxia va supravieţui prin el.“

  3. „Avem datoria de a respinge doctrina transformării speciilor ca antiştiinţifică, fiindcă ea este în dezacord cu un mare număr de fapte bine stabilite. ”
    (Nicolae Paulescu, medic, profesor universitar la Facultatea de Medicină din Bucureşti, descoperitorul insulinei.

  4. „Eu cred că într-o zi mitul lui Darwin va fi tratat ca cea mai mare înşelătorie în domeniul ştiinţei.”
    (Soren Lovtrup, embriolog suedez)Vremea în care ne aflăm acum este premergătoare acestei profeţii. Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sunt obligaţi să se încadreze într-un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi orice alt act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială, şi toate datele personale. Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascunde o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bună voie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane. Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credinţă. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane! Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun clar „se cuvine să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

  5. Berbec Valentin,…fara cuvinte….aveti dreptate , “comoditatea impreuna cu nepasarea, duce direct la iad” Doamne ajuta!

  6. Se decerneaza titlul Doctor Honoris Causa

    de catre UMF Iasi

    Mitropolitului Bartolomeu Anania

    Miercuri 13 mai 2009, ora 10.00

    Locatia : UMF Iasi

    (vor asista si Mitropolitul Teofan si IPS Pimen)

  7. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (7)
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » APUSUL LIBERTATII… de acum tot mai pe viu. De ce nu credem, de ce nu vrem sa stim?
  9. Pingback: Război întru Cuvânt » IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (I) – o sinteza explicativa foarte elocventa si documentata privitoare la vremurile pe care le traim
  10. Pingback: Război întru Cuvânt » TOLERANTA SI “CORECTITUDINEA POLITICA”
  11. Pingback: Război întru Cuvânt » CRESTINII IN FATA “NOII ERE” (“NEW AGE”)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate