“LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (2)

29-04-2009 Sublinieri

Cititi aici prima parte

370943_1.jpg

Dacă sunt curat, de ce trebuie să mă tem?

“Unii spun cu naivitate impregnată mai degrabă cu lasitate: ”Pe mine nu mă deranjează să vadă tot ce fac pentru că sunt curat si nu mă tem”! Noi suntem de acord cu ei că sunt curati. Lucrul de care ne temem însă este acesta: ce se va întâmpla dacă sistemul ajunge pe mâna vreunuia murdar, care îi urăste pe cei curati? Ce se întâmplă atunci? Când va dori să-i extermine pe cei curati, ce posibilitate vor mai avea ei să-si ceară dreptatea si unde se vor refugia ca s-o găsească? Nici nu mai stim câti împărati în trecut având puterea în mâinile lor, i-au persecutat numai pe cei curati si sfinti si de mâna lor au murit ca martiri milioane de nevinovati si sfinti.

Chiar la timp ne-a venit un articol din ziarul Ultimele stiri (vineri 16 mai 1997), pe care îl anexăm alături asa cum este.

Noi, privind inventarea cutitului, nu ne multumim să-l lăudăm formal, spunând că putem datorită lui să tăiem mai usor pâinea, ci ca niste oameni care gândesc cu luciditate vrem să excludem prin lege reaua lui întrebuintare. Iar legea este simplă si se poate exprima în două cuvinte: ”Se interzice culegerea si prelucrarea datelor cu caracter personal si se impune respectarea prevederilor fundamentale care privesc si care consfintesc libertatea personală a fiecărui cetătean în parte”.

big-brother-logo-10.jpg

Anexă (vineri, 16 mai 1997)

Israelul vrea să caracterizeze drept infractiune penală detinerea Noului Testament

Tulburati si nelinistiti sunt crestinii de un proiect de lege propus de Israel, prin care, asa cum ei se tem si denuntă, detinerea Noului Testament va deveni infractiune penală, care se va pedepsi cu închisoare de un an. Această nouă lege propusă constituie o prelungire a legislatiei în vigoare împotriva prozelitismului si este în studiu la comisia legislativă a Knesetului (Parlamentul Israelului).

Clarence Wagner, un bun crestin care trăieste în Ierusalim si care este membru al organizatiei religioase ‘‘Punti pentru Pace”, declară: ”Proiectul de lege va face ilegale textele care pot fi considerate unelte ale prozelitismului; faptul de a avea acasă la mine Noul Testament poate fi interpretat de anumite cercuri drept o intentie a mea de a converti evreii. Asemenea legi constituie o amenintare pentru statul evreu si pentru democratie”.

Crestinii asteaptă reactia Camerei împotriva acestui proiect de lege, chiar dacă nu ignoră faptul că partidele religioase si-au sporit puterea în Kneset după ultimele alegeri si că dispun acum de 23 de locuri, având posibilitatea să formeze sau să dizolve orice guvern de coalitie.

Articol din ziarul Ultimele stiri (16 mai 1997)

thewall2.jpg

Două mari consecinte

1. Extinderea acestei noi tehnologii electronice va avea ca primă urmare reducerea locurilor de muncă în asemenea grad încât e greu în această clipă să se prevadă cu cât la sută. Atunci când, de exemplu, Ministerul Finantelor va avea pe computer toate operatiunile si toate datele noastre financiare, vă puteti da seama câte mii de functionari din serviciul de Finante vor rămâne pe drumuri, fără slujbe? Când pasajele pentru autovehicule vor deveni electronice si plata se va face automat prin cod, întelegeti câti functionari vor merge acasă? Când tranzactiile se vor perfecta automat, vă dati seama câti functionari de la bancă vor fi de prisos? Deja am intrat în procesul de fuzionare a băncilor care într-un sfârsit, din cauza faptului că nu vor mai circula bani lichizi, vor fi înlocuite de Banca de Informatii. Vă puteti închipui la ce procent de somaj vom ajunge? In numele ”interesului public”, cel mai mare procent de cetăteni se va găsi pe drumuri si toti banii vor fi adunati de trei sau patru întreprinderi multinationale electronice care instalează toată această infrastructură a controlului mondial. Sigur că atunci nu vor mai exista posibilităti de a protesta, pentru că imediat vom fi acuzati de tulburarea ordinii publice. Vor cere urmărirea noastră penală si observarea discretă.

2. Vă puteti închipui câtă radiatie va primi întreaga noastră planetă, când toate sunt programate să functioneze electronic? Va exista o planificare prin care toate vor fi conectate la sateliti care în fiecare secundă vor trimite uriase cantităti de radiatie pe pământ. Toti cei care folosesc scanerele si cei care vor face tranzactii vor fi si mai mult radiati. Deja până în anul 2000 specialistii se pronuntă că unul din doi indivizi va fi afectat de cancer. Ne întrebăm atunci: am înnebunit? Din păcate, chiar si organizatiile care luptă împotriva distrugerii mediului se interesează de atâtea si atâtea teme si nu se ocupă de acest pericol mondial pe care-l reprezintă radiatia. Incotro mergem când specialistii ne avertizează că ne vatămă serios sănătatea chiar si telefoanele mobile, antenele, telecomanda cu care deschidem televizorul? Vă puteti închipui ce va fi peste putin timp, când vom primi atâta radiatie, de peste tot? Nu vom discuta aici alte nenumărate urmări nefaste pe care le vom suporta din cauza tehnologiei electronice, lăsându-l pe fiecare să gândească singur si să judece ce este mai avantajos”.

cctv4601.jpg

Atentie!

Ca să rezumăm, vă reamintim că esenta temei care ne determină să reactionăm este faptul că a fost legiferată deja desfiintarea libertătii personale si a vietii particulare a omului de dragul interesului public, lucru nepermis într-o societate guvernată de legi drepte si într-un stat democratic.

Niciodată si pentru absolut nici un motiv nu va fi cu putintă să fie desfiintat bunul inalienabil al libertătii. Multi ne concentrăm atentia asupra problemei, nu a legiferării acestui fapt criminal care anulează libertatea persoanei umane, ci asupra modului concret de aplicare a legii. Aici însă trebuie să fim din nou atenti pentru că toti ne concentrăm interesul asupra cărtilor de identitate, în timp ce ei, si repet acest lucru, nu s-au angajat încă în ce fel vor da codul unic cetătenilor. Poate prin cartea de identitate, poate printr-un microcip implantat pe mână sau pe frunte, poate prin cartea de identitate fiscală, pentru a-i obliga pe toti grecii, poate prin cartea de sănătate sau prin orice alt card care totusi va fi electronic, pentru a fi posibil controlul deplin al individului în tranzactiile pe care le face prin intermediul codului său unitar personal. Repetăm: vor încerca cu orice chip să ni-l impună.

Ca să constientizăm pe deplin ce se întâmplă, să ne reprezentăm mai clar acest subiect: cum se stie, sufletul este superior trupului si când iese, trupul moare. Aici, în cazul nostru, locul sufletului îl are legiferarea urmăririi electronice a tuturor cetătenilor. Corpul este modul de aplicare a legii în cauză. Dacă ne ocupăm de trup, lovim în vânt, dacă însă ne ocupăm de suflet, atunci n-o să mai avem probleme nici cu trupul.

Asadar, toti împreună să reactionăm, făcând cunoscut tuturor factorilor responsabili că nu acceptăm:

1. Legea 2472 /1997 pentru culegerea si prelucrarea datelor cu caracter personal, si

2. Acordul Schengen.

Subliniem în acelasi timp că, de vreme ce nu s-au angajat asupra modului în care vor da acest număr de cod de înregistrare, este posibil să nu folosească în prima fază nici codul barat (bar code) nici sistemele U.P.C si E.A.N-13 si nici numărul 666. Până să dea fiecărui cetătean numărul unitar de cod de înregistrare si să-si împlinească scopul (adică centralizarea în el si prelucrarea în orice fel a tuturor datelor personale si de alt fel), acest număr poate încăpea pentru început chiar si pe un simplu card neelectronic pentru a fi treptat transferat pe un card electronic de orice formă sau pe un microcip pe care îl vor alege la sfârsit.

Să nu avem liniste si să cădem victime ale diversiunii, pentru că atunci când ei promit că nu ”vă vom da nici carte de identitate si că nu va exista nici bar code cu numărul 666″, atunci vor încerca să ne acuze pe noi toti care protestăm că ne nelinistim pentru nimic. Trebuie să ne focalizăm toată atentia asupra rădăcinii problemei, care constă în legile mai sus pomenite, si asupra modului de aplicare al acestora prin numărul unitar de cod de înregistrare, si nu asupra formei în care ni se va da acest număr. Daca nu suntem atenti vom întelege putin mai târziu că am fost amarnic înselati.

Celor putini, care vor să impună ”de zor” acest număr poporului grec, dacă le place atât de mult, le spunem că granitele sunt deja deschise; să se ducă în orice tară, va accepta, si ei să trăiască bine si noi… si mai bine! 

censorship.jpg

Esenta problemei este desfiintarea libertătii noastre si acceptarea de bunăvoie din partea noastră a unui sistem care ne privează de libertate

Asa cum s-a profetit cu exactitate că acela care îl va trăda pe Hristos va cere în schimb o sumă anumită de 30 de arginti si cum profetia s-a împlinit literă cu literă si nici un argint n-a lipsit, tot asa s-a profetit că într-un anumit moment se va impune pe pământ un asemenea sistem economic încât pentru a putea face schimburi, pentru a putea vinde sau cumpăra sau lucra cu banii, va trebui să primesti un semn gravat pe mână sau pe frunte, care va avea si un element în plus: va avea asupra sa numărul numelui Antihristului, care este 666. Aici e nevoie de putină atentie pentru a întelege cum trebuie să întâmpinăm această problemă.

Când, pe timpul Domnului nostru Iisus Hristos, cineva mergea să cumpere o haină si îi cereau treizeci de arginti, nu lega acest lucru de profetie, pentru că cei 30 de arginti din profetie erau legati direct de trădarea lui Mesia si nu de cumpărarea unei haine, de vreun împrumut sau de orice altceva. Insă ceea ce profetia denunta nu era folosirea numărului de 30 de arginti, ci actul în sine al trădării, care a făcut să fie inacceptabili anumiti arginti. Chiar si arhiereii care au acceptat trădarea ”luând banii, au zis: Nu se cuvine să-i punem în vistieria templului, deoarece sunt pret de sânge; si tinând ei sfat, au cumpărat cu ei Tarina Olarului, pentru îngroparea străinilor. Pentru aceasta s-a numit tarina aceea Tarina Sângelui, până în ziua de astăzi. Atunci s-a împlinit cuvântul spus de Ieremia proorocul, care zice: Si au luat cei treizeci de arginti, pretul celui pretuit, pe care l-au pretuit fiii lui Israel, si i-au dat pe Tarina Olarului, după cum mi-a spus mie Domnul” (Matei 27, 6-10).

Acelasi lucru se întâmplă si astăzi. Noi nu avem nimic cu numărul 666. Dacă, de exemplu, cumpărăm alimente de la băcănie si bonul pe care ni-l dă băcanul arată 666 de drahme, lucrul acesta nu deranjează. Dacă numărul camerei pe care o primim la hotel este 666, din nou nu ne deranjează. De asemenea, nu ne deranjează nici dacă numărul automobilului pe care îl cumpărăm cuprinde în el numărul 666 (de exemplu 666733). Intâlnirea noastră întâmplătoare cu numărul acesta nu are absolut nici o importantă pentru noi si-l acceptăm fără ezitare, chiar dacă unii frati ai nostri, dintr-o hipersensibilitate si cucernicie, nu vor să-l să vadă nicăieri în viata lor personală, lucru care e problema lor personală, si nu cred că cineva poate să-i judece pentru această bună atitudine a lor.

Omenirea întreagă n-a avut nici o problemă cu numărul 666, oriunde l-a întâlnit, până în deceniul sapte. Atunci a apărut în America pentru prima dată si a început să fie pus în aplicare un sistem economic bazat pe folosirea unei cartele electronice. Pe fiecare cartelă exista un număr de cod al fiecărui posesor, număr scris cu o nouă unitate de măsură si un nou mod de calculare, pe care-l vom explica mai departe. Cu surprindere au văzut atunci toti că în interiorul numărului de cod al fiecărei persoane era cuprins numărul 666; si, bineînteles, companiile comerciale au lansat peste tot ideea că acest număr ar anunta o nouă epocă care va veni.

Reactiile au fost puternice si companiile comerciale au suportat pierderi economice uriase, din cauza boicotării produselor lor de către credinciosi. De atunci au început sistematic să ascundă adevărul. Repetăm că noi nu avem nimic împotriva numărului 666 în sine. Repetăm că nu-l respingem dintr-o ”bizarerie”, că nu ne temem si că nu ne poate face vreun rău. Esenta problemei nu este numărul 666, fiindcă acest număr este numai o caracteristică care ne e dată pentru a ne da seama că profetia se va împlini.

Sfântul Ioan Teologul a pus în puzzle-ul profetiilor încă trei piese pentru a ne fi mai usor si mai les ne să recunoastem ”vremurile”.

Prima piesă este faptul că la un moment dat cineva va impune un sistem de schimb controlat la nivel mondial si nimeni nu va mai fi liber să vândă sau să cumpere dacă nu-l va accepta.

Al doilea element de recunoastere este faptul că acest sistem economic va cere ca cei care doresc să facă tranzactii financiare să accepte pe mâna lor dreaptă sau pe frunte un semn.

A treia caracteristică este faptul că în acest semn va fi cuprins numărul 666, care însă nu este plasat ca un număr întâmplător, fără a avea nici o importantă, ci, asa cum ne explică Sfântul Ioan, ca un număr al omului Antihrist.

Aceasta deoarece adunarea cifrelor cărora le corespund literele numelui său va da ca rezultat numărul 666. Aici trebuie să facem o distinctie: numărul acesta pe cartea noastră de identitate pe mâna sau pe fruntea noastră nu e numai o simplă cifră 666 pe care o întâlnim în camera unui hotel; de la început a fost legiferat ca un număr nefast atunci când e corelat cu cele spuse mai sus, pentru că e redus la persoana Antihristului.

Ca să fim mai bine întelesi, vă dăm si următorul exemplu: în cartea noastră de identitate avem un număr general care ne-a fost dat: ω 445566. Acest număr corespunde persoanei noastre. In cartea noastră de identitate se arată că suntem cetăteni greci, lucru confirmat de stampila de pe cartea de identitate, stampilă pe care scrie: Republica Elenă. Ea este simbolul statului nostru. Vedem asadar că stampila aceasta simplă în tus nu este un oarecare semn albastru pe o hârtie si, de asemenea, că nu are valoarea limitată a stampilei vreunei asociatii, de exemplu, ci că pe ea scrie ”Republica Elenă”. Dacă se află pe cartea noastră de identitate, dobândeste un rol foarte important, de vreme ce înainte de toate confirmă însăsi identitatea noastră si automat ne recunoaste ca cetăteni greci; de aici rezultă că ne bucurăm de anumite drepturi si că în acelasi timp suntem obligati să ne supunem legilor statului. Vedem asadar că această simplă stampilă în tus certifică cele de mai sus si ne face datori fată de legile statului pe care, dacă nu le respectăm, va trebui să suportăm consecintele de rigoare.

Să revenim acum la celălalt sistem, adică la semn (codul barat pe care-l dau si numărul unitar de cod de înregistrare). Il dau pentru ca oricine să fie caracterizat (marcat) de acesta si pentru a putea fi recunoscut prin el. Plasarea numărului 666, asa cum am spus mai sus, este emblema Antihristului. Când se va pune, va avea puterea pe care o are si emblema statului, pentru că face cunoscut faptul că posesorul său acceptă faptul că este un supus, un rob al Antihristului căruia-i datorează, ca si Statului, supunere. Ceea ce reprosăm nu este atât numărul, semnul, etc., ci însăsi acceptarea în sine de bunăvoie din partea noastră a acestei supuneri, care s-a stabilit să se înfăptuiască cum am spus mai înainte (semnul, numele fiarei etc.).

Prin toate acestea vrem să subliniem că nu ne împotrivim unui număr oarecare, ci unui sistem concret care ne desfiintează libertatea personală si care ne fortează să ne supunem lui, sistem care se exprimă printr-un anumit număr. Credem că până acum ne-am făcut destul de bine întelesi în ceea ce priveste relatia noastră cu numărul respectiv. Unii însă, pentru că vor să promoveze sistemul de care vorbim, evită sistematic să mărturisească public si deschis plasarea acestui număr, pentru că vor avea de suportat mari pierderi economice. Dar în timp ce nu mărturisesc, nici unul dintre ei nu neagă totusi si nu dezminte. Ba, dimpotrivă, cei mai putin vicleni dintre ei spun că este un simplu număr de cod international prin intermediul căruia computerele au fost reglate să functioneze si pe care nu pot ei însisi să-l schimbe.

De vreme ce unii frati ai nostri n-au înteles cum este cuprins acest număr, anexăm aici un studiu stiintific din care se pot informa toti cei care o doresc. Studiul n-a fost făcut de un singur specialist în electronică, ci s-a realizat prin colaborarea foarte multor savanti electronisti din toată Grecia si din străinătate: profesori, ingineri electricieni specializati în mijlocele de citire optică, specialisti programatori si, în general, oameni de specialitate. Caracteristic este faptul că printre cei cărora ne-am adresat nu am găsit nici unul care să aibă o părere diferită si să nege existenta celor trei de 6 în sistemul UPC, dar si EAN-13. Bineinteles, poate unii nu vor întelege studiul prea bine datorită faptului că e specializat. Totusi, cei care s-au ocupat cât de cât cu această problemă vor întelege.

Incheind acest prolog, dorim să reamintim dragostei dumneavoastră că nu ne împotrivim numai numărului, ci esentei problemei, care este abolirea libertătii noastre si acceptarea de bunăvoie a unui sistem care ne privează de libertate, sistem care acum se construieste si care în forma sa finală va implini toate caracteristicile profetiei Sfântului Ioan Teologul din cap. 13 al Apocalipsei si care treptat, treptat se dezvăluie prin evenimentele mondiale”.

– va urma –

(Ieromonah Hristodul Aghioritul, “La apusul libertatii”, Editura Sophia, Bucuresti)

– cartea integrala, in format pdf – aici

antichrist_3.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Ieromonah Hristodul Aghioritul, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parinti athoniti contemporani, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la ““LA APUSUL LIBERTATII” – fragmente (2)

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (3)
  2. Dragii mei, bine ar fi ca la viitoarele alegeri prezidentiale sa incercam sa votam un crestin, motiv pentru care bine ar fi ca toate organizatiile crestin-ortodoxe, sub inraurirea marilor duhovnici ai Romaniei , sa ofere crestinilor un NUME, sa nu ne mai imprastiem votul la pagani..

  3. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (4)
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (5)
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (6)
  6. Pingback: Război întru Cuvânt » “LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (7)
  7. Pingback: Război întru Cuvânt » APUSUL LIBERTATII… de acum tot mai pe viu. De ce nu credem, de ce nu vrem sa stim?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate