Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA

24-01-2013 2 minute Sublinieri

 

Vezi:

  • Antena3: 

Alertă epidemiologică în Bulgaria. Autorităţile au înregistrat două cazuri de gripă AH1N1

Bulgaria a înregistrat două cazuri de gripă tip AH1N1, numită şi gripa porcină.Autorităţilor de la Sofia spun că este vorba despre o tânără şi un copil din Ruse. 

Medicii au făcut apel la calm, însă au recomandat oamenilor să se prezinte la consult, dacă prezintă simptome precum febră sau dureri musculare. Deocamdată, bulgarii nu au decretat alertă epidemiologică pentru că numărul cazurilor confirmate nu depăşeşte 200 de persoane. În 2009, peste o sută de mii de bulgari au fost infectaţi cu gripa porcină şi şapte au murit.

Doi români infectaţi cu virusul gripei porcine au murit. Cazurile, confirmate de Ministerul Sănătăţii

Cincisprezece cazuri de gripă au fost confirmate la noi în ţară, în acest sezon. La Ministerul Sănătăţii au fost raportate două decese legate de gripa porcină, în ultima săptămână. Cele două persoane decedate sunt o femeie de 55 de ani din Bistriţa-Năsăud şi un bărbat de 61 de ani din Cluj, a declarat Alexandru Rafila, secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii.

În săptămâna 14-20 ianuarie au fost înregistrate 71.736 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 5.299 internări, cu opt la sută mai multe decât în săptămâna precedentă şi cu şase la sută mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Legaturi:

***

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Pe langa psihoza gripei obisnuite, la noi se resusciteaza in forta si ISTERIA GRIPEI PORCINE? Cazuri “confirmate” de deces in BULGARIA si ROMANIA

  1. Cred ca ar fi bine sa promovati petitia lansata de CNA “Interesul public mai presus de gustul publicului” Eu unul nu ma uit la TV dar ma gandesc ca e bine sa se promoveze virtutiile nu patimile.

    Doamne ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare