SFANTUL NIL ATHONITUL, IZVORATORUL DE MIR (12 nov.) – PROOROCII DESPRE SFARSITUL LUMII: “Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor”

12-11-2011 Sublinieri

Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: “Al meu esti, iar eu sunt al tau; de buna voie vii la mine, iar nu de sila

“[…] Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri.

Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga. Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii.

Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei.

Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei. Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli.

Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).

Si toate acestea le vor face oamenii, traind in tihna, necunoscand ca acestea sunt inselaciunile lui Antihrist. Si asa de mult va inainta stiinta vicleanului, ca sa insele prin nalucire pe oameni, pentru a nu mai crede in Dumnezeu Cel in Sfanta Treime inchinat. Atunci, vazand Prea Bunul Dumnezeu pierzania neamului omenesc, va scurta zilele pentru cei putini care se vor mantui; ca se va sili Antihrist cu slugile sale sa insele – de va fi cu putinta -, si pe cei alesi. Atunci fara de veste va veni sabia cu doua taisuri si va omori pe inselatorul si pe cei ce-i slujesc lui…”.

“[…] La urma se va arata si necuratul Antihrist, dupa cresterea varstei lui, si se va umplea de sataniceasca putere, ca sa faca semne si minuni cu vrajitoriile lui inaintea oamenilor patimasi.Dar peste oamenii cei sfinti nu va avea nici o putere sa-i amageasca cu vrajile lui, ci numai pe cei intunecati de patimi.

La inceput se va arata bland, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, si sa-l puna imparat. De asemenea, se va arata cu pace si smerenie, ca sa i se inchine toti, fiindca hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura. Lumea se va tulbura prin uitarea credintei si lipsa fricii de Dumnezeu. Caci atunci vor stapani in lume desfranarea, preacurvia, sodomia, iubirea de avere, iubirea de bani, pomenirea de rau, zavistia, uciderea de oameni, betia, avortul, stricarea familiei si celelalte greutati. Toate acestea vor cuprinde intreg pamantul si vor stapani toate orasele si satele, pentru ca nu se va gasi atunci alt om vrednic sa imparateasca lumea. Atunci cand vor pacatui toti oamenii, vor crede ca isi lucreaza mantuirea lor.

Atunci, in vremea lui Antihrist, se vor defaima Bisericile lui Dumnezeu si Sfanta Evanghelie si va fi multa lipsa in lume. Adica: semne si aratari de la Dumnezeu, foamete indoita, atat de hrana trupeasca cat si sufleteasca si de invatatura dreptei credinte. Caci se va incuia cerul, ca in vremea lui Ilie, si nu va ploua pentru faradelegile oamenilor. Apoi vor flamanzi oamenii de cuvantul lui Dumnezeu, ca nu se va gasi un om drept, cu fapte bune, ca sa-i invete cuvantul mantuirii. In vremea aceea se va ridica binecuvantarea lui Dumnezeu de la mancaruri si bauturi, caci cu cat vor manca mai mult, cu atat mai mult vor flamanzi. Atunci se va zamisli rautatea Satanei in inimile oamenilor si va vietui paganatatea cu pecetea lui Antihrist, caci se va ridica darul lui Dumnezeu de la oameni, precum zice Sfanta Scriptura: “Nu va ramane Duhul Meu in oamenii acestia in veci, pentru ca sunt numai trup” (Facerea 6,3).

Atunci se vor imputina oamenii pe pamant, vor slabi si vor muri cei pecetluiti de Antihrist ca pasarile pe drumuri si vor manca oamenii trupuri de oameni morti, nemaiputand suferi lipsa si foamea. Iar intelesul pecetii lui Antihrist este acesta: “Al meu esti, iar eu sunt al tau; de buna voie vii la mine, iar nu de sila“. Vai si amar de cei pecetluiti de Antihrist. Atunci se va face mare tulburare in lume. Caci auzind oamenii ca in alte parti este pace, se vor muta acolo, dar, dimpotriva, vor gasi mai multa lipsa si vor auzi de la locuitorii locului aceluia, zicand: “Cum ati venit in acest loc blestemat, unde n-a mai ramas intre noi intelegere omeneasca?“. Atunci vor inceta oamenii de a se mai muta din loc in loc. Iar din cauza fierberii marii si a focului de sub pamant, se va desfiinta pamantul, adica se va usca si nu va rasari iarba; copacii nu vor odrasli vlastare si izvoarele apelor vor seca, iar animalele si pasarile vor muri de aburii marilor si a pucioasei.

Insa purtand Dumnezeu grija de mantuirea tuturor oamenilor cu buna vointa, va trimite atunci pe pamant… […]”

Cititi mai departe si integral la:



Categorii

Curvia, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “SFANTUL NIL ATHONITUL, IZVORATORUL DE MIR (12 nov.) – PROOROCII DESPRE SFARSITUL LUMII: “Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor”

  1. “de buna voie vii la mine, iar nu de sila“

    Sensul pecetii este, deci, foarte clar fiind vorba de un pact facut cu antihistrul in deplina libertate si in totala cunostinta de cauza. In sine este un lucru simplu si usor de inteles, ca multi cu siguranta vor observa viclenia si se vor intoarce catre Hristos chiar atunci, pe loc.

  2. Cand a trait sfantul…acu’ cine stie cate sute de ani si ce OCHI duhovnicesti, proorocesti a avut!

    Parca a vazut cu binoclul!

    Explicarea lipsei de vedere (duhovniceasca) clara si de dorinta de indreptare la unii, mi se pare cea mai corecta prin ceea ce a spus:

    “Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei.”

  3. Pericopa evanghelica: Luca 7, 1- 10

    1.Şi după ce a sfârşit toate aceste cuvinte ale Sale în auzul poporului, a intrat în Capernaum.
    2.Iar sluga unui sutaş, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară.
    3.Şi auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină şi să vindece pe sluga lui.
    4.Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: Vrednic este să-i faci lui aceasta,
    5.Căci iubeşte neamul nostru şi el ne-a zidit sinagoga.
    6.Iar Iisus mergea cu ei. Şi nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu.
    7.De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea.
    8.Căci şi eu sunt om pus sub stăpânire, având sub mine ostaşi, şi zic acestuia: Du-te, şi se duce, şi altuia: Vino, şi vine, şi slugii mele: Fă aceasta, şi face.
    9.Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el şi, întorcându-Se, a zis mulţimii care venea după El: Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credinţă;
    10.Şi întorcându-se cei trimişi acasă, au găsit sluga sănătoasă.

    Pericopa apostolica: 2 Corinteni 5, 1- 10

    1.Căci ştim că, dacă acest cort, locuinţa noastră pământească, se va strica, avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veşnică, în ceruri.
    2.Căci de aceea şi suspinăm, în acest trup, dorind să ne îmbrăcăm cu locuinţa noastră cea din cer,
    3.Dacă totuşi vom fi găsiţi îmbrăcaţi, iar nu goi.
    4.Că noi, cei ce suntem în cortul acesta, suspinăm îngreuiaţi, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră, ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra, ca ceea ce este muritor să fie înghiţit de viaţă.
    5.Iar Cel ce ne-a făcut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat nouă arvuna Duhului.
    6.Îndrăznind deci totdeauna şi ştiind că, petrecând în trup, suntem departe de Domnul,
    7.Căci umblăm prin credinţă, nu prin vedere,
    8.Avem încredere şi voim mai bine să plecăm din trup şi să petrecem la Domnul.
    9.De aceea ne şi străduim ca, fie că petrecem în trup, fie că plecăm din el, să fim bineplăcuţi Lui.
    10.Pentru că noi toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, ca să ia fiecare după cele ce a făcut prin trup, ori bine, ori rău.

  4. DUMNEZEU sa va rasplateasca continua osteneala !

    Imi intariti zilnic sufletul intru Domnul prin postarile si tot ce descopar aici prin febrila cotrobaiala a mintii intru intelesuri si a sufletului flamind dupa Duhul Sfint !

    Azi am descoperit si http://www.fericiticeiprigoniti.net care pun un vajnic umar la efortul dvs. de trezire a noua pacatosilor !
    Frati adevarati intru adevarata viata si a dobindirii adevaratului folos al ei !
    Sa fim flaminzi de Sfinta Treime,Maica Domnului si toti Sfintii si ne vor calauzi si pune in fireasca noastra menire !

    Eu,nevrednicul si cel mai pacatos om .

  5. Nu vreau sa introduc indoieli sau sa cauzez dispute dar am intalnit o gramada de opinii cum ca acest text nu ar fi autentic. Cum nu vreau sa ma incred orbeste in prima informatie aparuta as dori sa va intreb daca aveti ceva mai multe informatii despre originea acestui text.
    Se pare ca cea mai veche dovada scrisa este intr-o carte aparuta in 1912: http://www.holy-transfiguration.org/library_en/mod_endtimes.html, iar la http://orthodoxwiki.org/Prophecy_of_St._Nilus se disputa niste probleme in acest text.
    Sursa initial mentionata in articolul de aici nu mai exista: http://www.orthodoxphotos.com/readings/profetii/

    Nu contest faptul ca textul descrie foarte bine starea vremurilor de azi, dar este o profetie sau nu?

    Aceasta o spun doar din pricina faptului ca suntem in vremuri in care inselarile sunt la orice pas, si se pare ca chiar si cartile incep a fi falsificate. Daca cineva cu experienta ar putea cauta si originea acestui text ar fi foarte binevenit. Doamne ajuta!

  6. @ Viorel:

    Chiar nu stim, nu s-a pus problema asta pana acum, nefiind nici ceva “de ultima ora”, precum noianul de false profetii, vise si viziuni contemporane care circula. Ne depaseste in acest moment, ca putere si ca timp, sa intreprindem chiar si o minima investigatie de “arheologie” documentara. Va rugam sa ne iertati! Dar faptul ca cele de aici corespund invataturii ortodoxe despre Antihrist si concorda cu proorociile altor Sfinti Parinti o face mai mult decat credibila si verosimila, si de un indiscutabil folos sufletesc.

  7. Pingback: SFANTUL NIL ATHONITUL– PROOROCII DESPRE SFARSITUL LUMII: “Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor” « Moarte Lumii Noastre
  8. Pingback: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”. Sfantul Chiril al Ierusalimului (18 martie) – cuvant profetic despre SEMNELE SFARSITULUI LUMII -
  9. Pingback: SACCSIV SI CALOMNIILE DIN POSTUL MARE: Reincalzirea vechilor minciuni ale unui diversionist. Ce credem despre cipuri, carduri, pecete si antihrist? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Razboiul e aproape, iar sfarsitul la usi. CE SA FACEM, DECI? -
  11. Pingback: PARINTELE ADRIAN DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST: Stramtorarile vor fi mult mai grele decat in comunism. Metoda de la Pitesti se va aplica acum in toata lumea (VIDEO) -
  12. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL DESPRE ANTIHRIST: “Totul va deveni un spital de nebuni. Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana” -
  13. @admin:
    Fiind zilele trecute pomenirea Sf. Nil Athonitul, am cautat prin jur despre el, si am vazut un articol interesant la http://www.johnsanidopoulos.com/2012/05/truth-about-prophecies-of-saint-nilus.html in care se spune, pe scurt, istoria acestor profetii, o parte dintr-o carte mai mare, toata profetica, si se incheie astfel:

    The decision of the Holy Community of Mount Athos in 1912 to not allow the translation of these “prophecies”, and their opinion that these are illegitimate and deluded teachings, is the response to all those who overemphasize them to promote their ideologies.

    Adica: decizia Sf. Munte din 1912 de a nu permite traducerea acestor ‘profetii’ si parerea lor acestea sunt invataturi nelegitime si inselate, e raspunsul tuturor celor care le supraevalueaza pentru a-si raspandi ideologiile lor.

    Mi s-a parut destul de remarcabil acest articol, si mi se pare important de cercetat ce spun de fapt monahii aghioriti despre aceste scrieri care au devenit foarte raspandite intr-adevar…

  14. @ Silviu:

    Ne-ar ajuta daca ai putea realiza traducerea integrala. Multumim!

  15. Pingback: DESPRE CADEREA BABILONULUI SI FALSELE MINUNI ALE LUI ANTIHRIST. Cum sa ne ferim de inselare? -
  16. Pingback: Parintele Serafim Rose: SEMNELE SFARSITULUI LUMII (I). De ce sa studiem semnele vremurilor? Cum sa ne formam discernamantul duhovnicesc? | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: Parintele Serafim Rose: SEMNELE SFARSITULUI LUMII (III). Antihrist, Templul din Ierusalim, dezumanizarea, globalizarea… RISCUL ABORDARII GRESITE A SEMNELOR APOCALIPTICE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate