SACCSIV SI CALOMNIILE DIN POSTUL MARE: Reincalzirea vechilor minciuni diversioniste. Ce credem despre cipuri, carduri, pecete si antihrist?

23-03-2012 10 minute Sublinieri

“Mare atentie la cine dezbina!”

(Parintele Amfilohie Branza)

Respectand, ca de obicei, cu sfintenie, marile posturi si praznice crestinesti (desi cititorii ne-au semnalat ca pe acel blog nu s-a “aflat” nici pana astazi ca a inceput Postul Mare – dar nu e o problema aceasta, pentru ca am fost atacati si calomniati inclusiv in Vinerea Mare (!) si cu predilectie in preajma marilor sarbatori – lucru care spune cam totul despre “ortodoxia” si “crestinismul” celor care fac asa ceva, aproape in mod sistematic), bloggerul Saccsiv s-a decis sa nu rateze nici acum ocazia de a comite o uraciune si sa reitereze aceleasi MINCIUNI cu care ne-a mai atacat si altadata, folosind acelasi procedeu diversionist ca si atunci: citarea trunchiata si rastalmacirea sensului unui comentariu ce ne apartine, prin atribuirea unor lucruri pe care nici nu le-am gandit, nici nu le-am cuvantat si cu atat mai putin sa le fi scris.

Despre ce e vorba?

Saccsiv ne acuza ca:

1) Noi am fi dezbinat tabara anti-cip

2) Respingem ideea ca cipul ar fi lepadare de botez pentru ca

3) Respingem ideea ca traim vremurile antihristice si ca dictatura digitala ar fi legata de dictatura lui antihrist

Iata si partea din postarea sa de astazi care se refera la noi, cu pretextul comentării unor stiri despre cardul electronic de sanatate:

Comentariu saccsiv:

[…] Am prezentat aceasta agenda de lucru si acum 10 zile:

   Dar daca tot se vorbeste intens in mass-media despre acest subiect in aceste zile, il voi aborda din nou, dar subliniind un alt aspect.

N-am gasit nimic critic in mass-media. Cel mult cate o „critica” de genul: „sistemul nu va functiona cum trebuie” sau „de ce n-a fost implementat mai demult?”. In rest, n-au nici o tresarire. Macar asa, cat de-o usoara adiere de scepticism. Pune SISTEMUL din ce in ce mai vizibil fundatia societatii de tip „fara semn nu vei mai putea cumpara sau vinde”, dar ziaristii si analistii lui peste prajit n-au nici o treaba.

Daca mass-media e ticalosita iar guvernanti sunt marionete ale ELITELOR, ce fac insa cei ce figureaza a fi in tabara ortodoxa?

Iata de exemplu ce putem citi la rubrica de comentarii a articolului http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/13/din-august-cardul-de-sanatate-si-din-iunie-reteta-electronica/:

Anda Barbulescu

Catre admin
Am mai intrebat, ne mai putem opune cumva?
Ce se intampla cu cei care vor refuza cardul de sanatate?
Unde ne-am putea interesa daca exista aceasta optiune?
N-am inteles de ce in problema pasaportului electronic a existat o forma de protest, iar acum n-a mai zis nimeni, nimc.In fond e aceeasi problema – sunt pasi mari spre lepadare, nu?
Multumesc!

Razboiintrucuvant:

@ Anda Barbulescu:

Nu stiu daca ne mai putem opune, in faza in care s-a ajuns si in conditiile in care orice sansa pentru o forma credibila de “societate civila” crestin-ortodoxa, care sa poata reactiona la asa ceva a fost pulverizata in anii acestia, din o mie de cauze. Cine sa mai protesteze acum? Mai exista vreo unitate in luema ortodoxa sau s-a facut totul spre a sapa la temeilia ei, prin reusite manevre securistice, in acesti ani?.

[…]

Iar protestele din tara s-au topit o data cu zapada, aceleea mai erau singura posibila sperietoare pentru aceasta clasa tradatoare.

Nu e vorba de lepadare, asta e alta manipulare grosolana a unora, ci e vorba de totalitarism digital si de abuzuri la adresa persoanei, de pasii care se fac spre confiscarea oricarei libertati si intimitati personale, catre controlul unui stat dince in ce mai global asupra vietilor noastre… pentru o mai eficienta actiune asupra fiecaruia, la nevoie.

[…]

De cand ni se spune ca trebuie sa ne pregatim duhovniceste pentru vremuri grele, de grea robie si de dictatura?

   Comentariu saccsiv:

   Tocmai ei au tupeul sa intrebe:

Mai exista vreo unitate in luema ortodoxa sau s-a facut totul spre a sapa la temeilia ei, prin reusite manevre securistice, in acesti ani?.”

Ei, cei care au facut totul pentru a sparge ceea ce incepuse la Manastirea Petru Voda in 2009. Ei, care din 2010 au fost neobositi in a ataca furibund pe cei ce indemnau la a nu fi acceptat nici un document cu cip:

Ei, care impreuna cu un parinte au incercat chiar sa manipuleze pe unul din stalpii ortodoxiei:

Si nici acum, in al 12-lea ceas nu se lasa. Intrebati fiind „In fond e aceeasi problema – sunt pasi mari spre lepadare, nu?”, ei raspund:
Nu e vorba de lepadare, asta e alta manipulare grosolana a unora, ci e vorba de totalitarism digital si de abuzuri la adresa persoanei, de pasii care se fac spre confiscarea oricarei libertati si intimitati personale, catre controlul unui stat dince in ce mai global asupra vietilor noastre… pentru o mai eficienta actiune asupra fiecaruia, la nevoie.

Adica, treaba cu reteta electronica cu cod de bare si cardul de sanatate cu cip nu au nici o legatura cu semnul fiarei, ci cu o simpla dictatura digitala, care, evident ca nici ea nu are legatura cu 666. Caci daca ar fi considerat ca dictatura asta are vreo legatura cu semnul fiarei, atunci nu ar mai fi debitat nazbatia, cum ca cardul si reteta nu au legatura.

Cat de intunericit trebuie sa ajungi ca sa consideri ca totul se limiteaza la o dictatura, fara nici o legatura cu cele scrise in Apocalipsa?

Incheie ei comentariul:

„De cand ni se spune ca trebuie sa ne pregatim duhovniceste pentru vremuri grele, de grea robie si de dictatura? ”

Este manipulare grosolana. Pentru ca in profetii ni se spune clar despre antihrist, nu despre o simpla dictatura:

Care este adevarul?

1) Dezbinarea a facut-o chiar el (si nu e singurul). Si dezbinare se cheama atunci cand ATACI VIOLENT si CALOMNIEZI in mod REPETAT pe cineva pentru ca sustine alte pareri decat cele ale tale sau pentru ca sustine… adevarul.  Am mai demontat AICI nerusinata minciuna a “atacurilor furibunde” pe care le-am fi declansat si sustinut noi, ca sa-si acopere in fumul diversiunii exact propriul comportament. Realitatea e, ca mai mereu la Saccsiv, exact opusul: el este cel ne-a atacat cu adevarat furibund, incepand in august 2010, intr-o sarabanda de zeci de postari dedicate explicit siteului nostru, si continua sa o faca si acum fara motiv, fara a fi fost provocat, doar pentru ca, se pare, il deranjam sau il obsedam prin simpla noastra existenta pe internet.

E la mintea copiilor ca, daca bloggerul Saccsiv ar fi avut ceva sa ne reproseze IN MOD CINSTIT, OBIECTIV SI CRESTINESTE, nu ar fi fost nevoit sa apeleze la minciuni atat de flagrante, atat de grosolane, ci ne-ar fi citat cu fidelitate, ar fi reluat ideile noastre ca atare, si le-ar fi contrazis pe baze patristice clare sau cu argumente logice. E de prisos sa mai aratam ca niciodata nu a facut asa, lucru pe care l-am dovedit, ci, precum acei politicieni sau afaceristi onerosi carora nu le pasa catusi de putin de adevarul lucrurilor si nu se tem nici de oameni, nici de Dumnezeu, si el  de fiecare data nu inceteaza a ne rastalmaci grav si a pune pe seama noastra lucruri flagrant false. De aici se vede nu doar ca, pe fond, nu are cu ce sa ne combata in mod consistent, pentru ca nu are argumente si nu e de partea Adevarului, ci si ca la mijloc, in aceste atacuri, nu este o oarecare disensiune omeneasca, pe motiv de pareri diferite sau o polemica onesta si cordiala intre doua parti din care una poate sa aiba o opinie gresita, dar cu buna-credinta. Atunci cand minti, denaturezi si falsifici constant si total ceea ce exprima celalalt, cum a facut si fata de Parintele Mihail Stanciu, si cum face in continuare acest blogger si ideolog “anti-sistem”, atunci se cheama doar ca… esti necinstit sufleteste si lucrezi cu Minciuna, al carei tata stim cine este.

Se vede ca Saccsiv nu intentioneaza nici sa aiba o disputa onesta cu cineva de alta parere ca el si nici nu are ca scop lamurirea lucrurilor importante legate de vremurile de pe urma. El are un singur scop, pe care orice om care incearca sa duca o viata duhovniceasca in Biserica nu are cum sa nu-l inteleaga si sa nu-l simta, mai devreme sau mai tarziu. Fiindca orice duh se cunoaste dupa roadele sale.

2. Bloggerul Saccsiv incearca (si nu de azi – de ieri) sa ne culpabilizeze pentru fapul ca respingem ideea LEPADARII prin cardurile de azi, deci, implicit, a echivalarii cipului actual cu pecetea.

Motivul pentru care noi facem acest lucru e elementar de simplu si de strict legat de INVATATURA ORTODOXA: pecetea este in mod indisolubil legata de persoana lui Antihrist. Cand va fi antihrist, va fi si pecetea. Lucru ras-demonstrat aici prin multitudinea de cuvinte ale Sfintilor si ale Parintilor care au predat invatatura corecta despre acest pasaj dificil din Apocalipsa:

Nici Scripturile, nici Parintii, nici Traditia Bisericii nu afirma altceva. Cine separa pecetea de antihrist, cine vorbeste despre o pre-pecete care ar exista inaintea imparatiei lui antihrist si ar duce la lepadarea de botez, cine considera ca cipul, la ora actuala, e lepadare de botez, se leapada de Adevarul Bisericii si pune oamenii pe cai mincinoase. Dar, pentru ca bloggerul Saccsiv nu are curajul sa asume categoric ideea ca cipul actual e chiar pecetea si, prin urmare, lepadare de botez, preferand doar sa perpetueze aceasta erezie (de care altadata parca el insusi se delimita) prin gura altor comentatori, el induce o alta minciuna:

3. Cea mai enorma, flagranta, de necrezut minciuna, depasind toate hotarele bunului-simt, este falsa idee indusa de Saccsiv cum ca noi am nega faptul ca actuala dictatura digitala ar avea vreo legatura cu vremurile din urma si stapanirea antihristica. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras.

Oricine a citit vreodata ceva legat de aceste subiecte pe blogul nostru, si stie macar limba romana, a avut ocazia sa afle de cate ori am spus si ras-spus in ce vremuri ne aflam si am vorbit (suparator de des pentru unii) despre cum ne invata Sfintii Parinti (iar nu mintea noastra!) sa-l deosebim pe Antihrist, lucrarile sale, duhul sau si pe inaintemergatorii sai! Pana acolo incat ne-am atras etichetarile ironice de “apocaliptici”, “conspirationisti” si “catastrofici”! E simplu de verificat realitatea: pe noi ne intereseaza subiectul guvernarii electronice si al cipurilor PENTRU CA are legatura cu vremurile din urma in care traim si pentru ca pre-figureaza totalitarismul (dictatura) lui Antihrist!

Ceea ce noi ii scriam acelei comentatoare (provocatoare sau nu, Dumnezeu va judeca pe fiecare dupa gandurile inimii sale!) era ca “nu este vorba de lepadare” in aceste carduri de sanatate (fiindca despre asta am fost intrebati), iar nu ca nu ar avea legatura cu vremurile apocalitice.  Saccsiv ne-a citat trunchiat tocmai pentru ca nu cumva sa citeasca oamenii si sa vada ca, pe langa faptul ca am explicat comentatoarei ca acest card de sanatate nu e lepadare, am trimis-o catre o abordare duhovniceasca a problemei. Iata fraza esentiala cenzurata de Saccsiv, care contine un link (o trimitere) care lamureste tot contextul:

A se vedea si situatia de la greci, cu pozitia unui mare staret duhovnicesc din Sfantul Munte: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/08/27/arhimandritul-gheorghios-kapsanis-despre-noua-carte-de-asigurare-nmas/

In plus, la respectiva postare, ca de obicei, se afla o sectiune de “Legaturi” cu linkuri care puneau subiectul in contextul mai larg – atat din punct de vedere al contextului istoric (guvernare electronica, sistem informatic etc.) cat si din punct de vedere al contextului teologic, adica al vremurilor de pe urma.

Iar pana la Antihrist insusi, mai poate sa fie inca un experiment pre-antihristic si in tara noastra, plus ca trebuie sa fie si un razboi mondial, si boli grave care ne vor decima, si multe alte plagi. Pentru toate acestea ar trebui sa ne pregatim cu adevarat, daca intr-adevar am crede asta si ne-am cutremura, daca ne-am cunoaste neputintele si ne-am vedea pacatele (dar asta nici macar in Postul Mare nu e o prioritate, din pacate, ci mereu ne propunem sa-i trezim pe altii inainte de a fi inteles noi insine ce inseamna a fi trezit duhovniceste!), iar nu sa-i lovim pe care incearca, asa cum pot, sa o faca, nu sa cream un perpetuu scandal si tulburare, din care sa nu se zideasca nimeni, ci sa se sminteasca toti.

Dovada tuturor convingerilor noastre se afla, pentru acei putini care poate nu stiu inca, la sectiunea de trimiteri. Dar rezumam si aici, ca sa fie clar ca lumina zilei, nu ambiguu, cetos si manipulator ca la Saccsiv: cipurile sunt instrumente de identificare si supraveghere care pre-figureaza pecetea lui Antihrist, iar controlul digital e o pre-figurare a ceea ce noi am numit ultimul totalitarism, adica imperiul lui Antihrist. Iar Saccsiv stie prea bine ca asta am sustinut tot timpul, doar am mai aratat asta si la primul sau atac pe aceasta tema. Dar, cand l-a interesat vreodata pe acest blogger sa respecte adevarul si minima datorie de constiinta de a nu denatura spusele altora? Sau macar sa respecte parerile diferite de ale sale, daca tot nu doreste sa incerce sa inteleaga si altceva decat interpretari individuale, omenesti, ale Apocalipsei, dupa modelul protestant?

In ce ne priveste, nu ne-am schimbat convingerile pe care le exprimam inca din 2009, raspunzand unui comentariu postat la articolul care exprima opinia Cuviosului Efrem Filotheitul:

Draga frate, din cate stim noi, nici Parintele Justin Parvu nu a sustinut ca cipul actual, asa cum este el folosit in acest moment, ar fi pecetea lui Antihrist. Cel putin in comunicatul de pe 14 ianuarie nu gasim astfel de afirmatii. Daca s-a raspandit si alta varianta, aceasta este tocmai pentru ca unii “soldati” au iesit din rand si au atacat haotic, fara sa ia seama la ceilalti, si, nu in ultimul rand, ci chiar cel mai important, fara sa ia seama nici macar la P. Justin. A sustine ca actualul cip din acte este deja pecetea lui Antihrist si lepadare totala de Hristos este de nesustinut din punct de vedere teologic. Este introducerea pecetii, este inceputul caderii, da, iar acest lucru il con-glasuiesc toti marii duhovnici si sfinti contemporani, inclusiv P. Efrem din Arizona. Nu putem dormi linistiti in niciun caz! Este chiar mai tarziu decat credem! Numai sa nu se ajunga la a se afurisi si scoate de la pomenire oamenii care au vreun act oarecare cu cip si sa-i consideram deja niste apostati.

Parerea noastra insa este ca alunecarea in extreme este daunatoare si ea poate proveni dintr-o frica nu asupra propriei mantuiri ci asupra eventualitatii ca oamenii sa nu fie convinsi ca cipul e rau. Ce nu intelegem noi, cei care ne lasam dusi de valul ravnei fara socotinta, este ca nu putem sili oamenii sa creada acest lucru. Nu infricosand oamenii, nu exagerand fara temei, vom obtine vreodata ceva.

[…]  In rest, e foarte binevenita atentionarea asupra duhului lumesc antihristic, pe care-l respiram zilnic prin patimile noastre si de care, obsedati deja de lupta anti-cip, riscam sa nu ne mai preocupam deloc. Si prin el vom cadea, chiar daca nu vom accepta actele cu cip! Apoi sunt si vor fi mult mai multe probleme MARI DE TOT, iar daca ne centram NUMAI pe actele biometrice, ajungem sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Trebuie sa vedem TOT ansamblul atacurilor antihristice si mai ales cele care privesc direct constiinta si inima noastra. Si sa continuam lupta impotriva societatii mondiale de supraveghere, dar s-o ducem cu intelepciune!

Tot atunci, altcineva – ghiciti cine – scria, in completarea noastra si fara a se gandi macar sa ne combata in vreun fel:

Intr-adevar, preotii gresesc „daca îndepărtează credincioşii de la sfântul potir pentru folosirea acestei tehnologii”, caci acestea nu sunt deocamdata decat etape premergatoare obisnuirii populatiei cu iminentul real semn 666.

Ce spune un mare staret athonit contemporan, Arhim. Gh. Kapsanis, cunoscut ca om cu viata si plin de discernamant, referitor la cardurile grecesti de asigurari, care le includ si pe cele de sanatate, deci pot fi socotite echivalente cu cele care vor fi introduse si la noi – si inca, prin mila Domnului, cu o intarziere de 5 ani… (Pe care cum i-am folosit?)

“NMAS este un număr care se imprimă pe cartea de sănătate prin codul de bare CODE 39, care nu are nicio legătură cu numărul 666 şi cu atât mai mult acest număr nu este rău famat.

Cel puţin în punctul acesta, Statul a respectat sensibilitatea poporului nostru ortodox şi nu a preluat în NMAS prescripţiile CNUC. Dacă relaţionăm NMAS cu numărul 666 şi creăm panică deoarece, chipurile, orice tip de cod de bare cuprinde numărul lui Antihrist, exagerăm şi nu zidim pe nimeni.

Totuşi, din punct de vedere pastoral, ar fi inoportun să cerem de la fiecare semen al nostru, care are motive să se mişte în societatea contemporană (motive de sănătate, de educaţie, de călătorie, tranzacţii etc.) folosind NMAS, să nu-l accepte şi să intre în impas.

Cu toate acestea, acceptarea NMAS nu desfiinţează buna noastră nelinişte, pe care am avut-o de atâţia ani luptând împotriva CNUC. Buna nelinişte şi atunci şi acum are un înţeles esenţial. Certifică faptul că ne poziţionăm corect în faţa venirii lui Antihrist. (…)

Aşadar problema nu este dacă vom primi într-un document public un număr, fie şi într-un climat problematic şi prevestitor al „semnelor vremurilor” într-un fel sau altul, ci dacă-l vom accepta ca semn al închinării către Antihrist şi ca pecete a lui, atunci când el însuşi va veni“.

Nu stim ce a provocat aceasta noua rabufnire la bloggerul Saccsiv, probabil gandurile bune de pocainta insuflate de slujbele Postului Mare si duhul de pace, de iertare si de dragoste pe care le-a dobandit. Sau poate acest titlu de zilele din trecute, din Sfantul Chiril al Ierusalimului:URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”.

Ne mira faptul ca nu l-a suparat, in acelasi mod, cuvantul parintelui Amfilohie de la libraria Sophia, de pilda, care sustine si el exact ce sustinem si noi: ca cipurile nu sunt lepadare de botez, dar ca nici nu sunt lucruri neutre, ci prefigureaza, au un anume sens – desigur totalitar, desigur antihristic. Dar despre acestea nu poti vorbi decat cu mare responsabilitate, intr-un duh si un context pur ortodoxe. Iar pana acolo trebuie sa punem inceput bun prin buna-credinta si pocainta. Niciodata nu e prea tarziu, cat inca mai traim!

Si incheiem cu un cuvant al aceluiasi parinte:

“Sa fiti foarte atenti, in vremurile de apoi sminteala e la ea acasa, doar Dumnezeu e cel care masoara! Sa nu ne grabim s-aruncam cu piatra!

Mare atentie la cine dezbina!”

Pe aceasta tema, recomandam:

Pe tema antihristului, de consultat aceasta pagina tematica in care se vor gasi profetiile mai vechi si mai noi ale Bisericii:

In ceea ce priveste guvernarea electronica, cipurile, totalitarismul digital, a se vedea arhivele de aici:

Si urmatoarele postari in care am aratat:

sensul antihristic al inovatiilor din tehnologia nano (microcipuri):

[…] Este si acesta inca un fenomen caracteristic pentru anticamera vremurilor antihristice pe care le traim. Pecetea antihristului va insuma, din punct de vedere functional, toate caracteristicile acestor coduri de bare: cenzura economic-sociala, identificare administrativa, socializare si cine stie ce o mai aparea intre timp. Dar ea va avea ceva in plus, ceva esential si propriu: va presupune o adeziune la inchinarea explicita la antihrist, adica va fi insotita de recunoasterea “divinitatii” acestui inselator si de o lepadare explicita de Hristos.

Lucru de care sa pazeasca Dumnezeu pe toti, pentru mila Sa, iar noi sa ne tinem departe de astfel de inventii-capcana.

– sensul antihristic al totalitarismul digital:

Acestea sunt doar cateva postari, nicidecum nu reprezinta exhaustiv postarile de pe site-ul nostru. Arhiva este, efectiv, uriasa, si nu avem timpul sa o listam pe toata.


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Saccsiv

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

250 Commentarii la “SACCSIV SI CALOMNIILE DIN POSTUL MARE: Reincalzirea vechilor minciuni diversioniste. Ce credem despre cipuri, carduri, pecete si antihrist?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 7 / 7 >>

  1. Boala lui Saccsiv este vadita din articolul lui cu referinta la RiC. Combate ceva fictiv, se incurca in argumente, calomniaza si minte securistic pt a “deconspira” cine stie ce fapta pretins apostata. Sa le iau pe rand:
    – comentariul cu pricina al adminilor de aici nu nega faptul ca cipurile sunt premergatoare pecetii, ci doar incrimina atitudinea gresita fata de ele, pe cand saccsiv ii acuza ca “postuleaza hotarati ce nu e “pre-pecete””.
    – “De aia e serpeasca vorba lor. Ca “da” la ei nu e “da” si “nu” nu e “nu”. La ei e cu nuante.” Parca ar fi un pacat ca lucrurile sa fie cu nuante. Pur si simplu tine de evidenta ca inca nu s-a dat pe fata pecetea Antihristului; iar atitudinea noastra fata de tatonarile antihristice prin cipuri e firesc sa fie cu nuante.
    – Calomnia ca sunt niste intrusi este prea evidenta, din moment ce nu are nici un fundament. Doar simtul lui de ocnas ii spune asta. Ei bine, n-am incredere in abilitatea lui de infractor.
    – Cea mai grava este “deconspiratia” securistica. Ignora ca si lui i s-ar putea scoate la iveala cazierul mult mai gros si autentic si ar putea fi catalogat drept inselator de profesie. Doar ce conteaza ca le-a savarsit acum cativa ani buni? Tot aia e. Cum nici articolul din care scoate el fotografia nu mai conteaza ca e din 2007. Important e ca poate sa improaste cu noroi aiurea. In plus, nu conteaza ca ce scrie acolo e de bun simt si in raspar cu politica veleitara, important e ca poate postula fariseic: “Deci cu ce se ocupa? Cu explicarea politicului …”. De aici poate trage concluziile oricine (neavenit): e grav. Ce e grav si ce e nou? Articolele de pe RiC sunt marturie ca cel ce le scrie e profesionist in materie de economie si politologie, nu politica.
    Despre barfele frontului anti-cip si adunarile de la Petru Voda din 2009 e de prisos a vorbi. Astea sunt destinate publicului lui neinformat, tamp si slugarnic, iubitor de invective. Faptul ca Parintele Iustin a fost nevoit la un moment dat sa-si revizuiasca cuvintele si atitudinile (induse din spate) nu i-a impiedicat pe ei sa revina la fagasul gresit. Doar au girul marelui duhovnic. Despre Grecia si Sfantul Munte, ce sa mai vorbim? Macar de am avea un spirit critic cand citim, daca nu sunt informati cei care scriu. Aici ar fi de notat ca in revista “Atitudini” era preluat un articol al IPS Serafim cu un titlu pus de ei care era in contradictie cu continutul (de vreme ce IPS sa avea, de fapt, nuante).

  2. 1. Subiectul aparent al articolului lui Saccsiv din 07. feb

    Citatul de care se leaga Saccsiv, cel al admin-ului RiC, este unul cat se poate de normal si suficient de nuantat, dar prea greu de inteles pentru unii care abia asteapta sa mai gaseasca cate-un pai la celalalt (ignorand barna proprie!), pentru a-si revarsa ura in spatiul public, invitandu-i si pe altii la “festin” (Doamne fereste de asa “festin”!).

    In fapt, administratorul RiC raspunde la comentariul userului @o oarecare:

    Cetateanul astfel prepecetluit devine mai vulnerabil la atacurile traficantilor de organe.

    Astfel, aparent, subiectul articolului lui Saccsiv este limbajul “serpesc” al celor de aici, adica odata vorbesc despre documente premergatoare pecetii, dar apoi condamna termenul de “prepecete”, despre care spun ca “frizeaza erezia”.
    Iata de ce este perfect normal ce spune admin-ul RiC, iar Saccsiv cade in capcana intinsa de propria ura fata de frati:

    Daca pecetea implica lepadarea de credinta, ce inseamna pre-pecetea? In mod normal, tot o lepadare de credinta ar fi, prin urmare si prepecetea este tot o… pecete (dar cu un prefix). Asadar, ori e (tot) pecete, ori nu? Daca nu e peceteA (aceea anume) care vine cu lepadarea de Hristos, cu conditionarea in credinta, atunci nu e vorba de pre-pecete. Conceptul de pre-pecete frizeaza erezia.
    De aici diferenta intre pre-pecete si acte premergatoare pecetii.

    2. Subiectul real al articolului lui Saccsiv din 07. feb

    Saccsiv se foloseste de acea “greseala” (dar am vazut ca nu vorba de asa ceva) a RiC pentru a mai posta inca un articol impotriva celor pe care-i uraste visceral.
    De fapt, ce face Saccsiv, prin acest nou articol, este aceeasi “demascare” de tip securist a “lucrarii” fratilor de la RiC, pe care ii acuza ca “n-au ramas la mesajul limpede pe care am fost de acord cu totii sa-l promovam. Anume, NU LE LUAM”. De parca a mai nuanta unde este cazul, ar fi un pacat ori chiar o lepadare! Iar site-ul RazbointruCuvant.ro n-a recomandat nicaieri luarea documentelor cu cip, au spus doar ca acestea de acum inca nu ne conditioneaza in credinta, nu ne aduc nicio constrangere in acest sens si nu are rost sa aducem in discutia cu autoritatile acest aspect. Daca asta e motiv de lepadare de frati, de duhovnic, sau de lovit in alti duhovnici sau ierarhi cu aceleasi pareri nuantate, atunci asta e situatia…

    In final, daca “teoria prepecetii” frizeaza erezia, atunci pasajul in care Saccsiv solicita dezmintiri de prima pagina site-ului RiC in legatura cu poza postata de el (preluata de la Business24.ro), dupa ce tot el, inainte, spune ca il cunoaste personal pe cel in cauza, frizeaza (cel putin) prostia. Oare nu s-a saturat de atata denigrat degeaba, de atata calomnie, oare nu stie ca si asta e pacat mare de tot (dar daca ar fi cu adevarat preocupat de ce anume este pacat si-ar da seama repede de situatie – ceea ce arata, din nou, daca mai era nevoie, ce anume il motiveaza in aceasta “lupta”)?

  3. Pentru unii,problema cipurilor a ajuns precum legea anti-semitismului la evrei si in lumea intreaga.Un mod de presiune si santaj,de demolare crestina.Ei nu realizeaza ca daca mai vorbesc si se comporta asa,in vremea pecetluirii o vor face,in ciuda tuturor afirmate de ei dea lungul vremii,pentru ca nu cunoasterea ca acele cipuri sint nocive ( precum birfa,avortul,betia,necredinta si celelalte pacate ) si care vor duce in final la nemintuirea noastra este de ajuns,ci participarea la viata Bisericii,in_Bisericirea noastra este solutia,vindecarea prin sfintele Taine si fapte bune,rugaciunea deasa si cu smerenie,ca toate le primim de la Dumnezeu,iar in afara de pacate,nimic nu e al nostru.De aici vine puterea de a nu te pecetlui,nu din cunoasterea ca este ceva rau.

    Ei ar face un lucru bun daca s-ar limita numai la a atrage atentia,a observa care mai este evolutia in aceasta zona,de aceasta este nevoie,daca este dublata si de un limbaj civilizat si atitudini crestine fata de ceilalti.

  4. Hotul striga hotul.Acest numit tottalitarism tehnologic va duce la implantarea semnului fiarei pe mana dreapta, mana cu care ne inchinam in fata lui Hristos.De ce nu se va pune pe mana stanga?Crucea facuta cu mana dreapta este arma in fata raului.

  5. Pingback: Blogul Apologeticum detinut de Gabriel Teodor Gioacas, condamnat de fostii detinuti legionari ca servind interese straine de Ortodoxie si de Romania | Ziaristi Online
  6. Inaintea venirii Anticristului va un razboi mare.E adevarat.

  7. sun de acord cu dv cate porcarii gasesti pe bloguri, te crucesti.

  8. Buna ziua,
    Eu sunt aniush (Ana) fosta comentatoare pe blogul saccsiv. Stiu ca se vad toate postarile si comentariile de oriunde…cu toate astea spun cine sunt si imi asum tot ceea ce scriu aici. Spuneati ca el se simte atacat, dar ataca pe altii. Eu va spun pe scurt urmatorul lucru: daca cititi “Spovedania unui interlop” (care din punct de vedere literar e la pamant, dar reuseste sa ii scoata in evidenta personalitatea) o sa vedeti ca asta este o trasatura a caracterului sau. El o si spune, ca a fost victima (mai bine zis e ca pozeaza in victima), dar in anumite situatii victima poate deveni agresor. Asemenea persoane au tehnici de manipulare foarte bine puse la punct, astfel ca nu orice om isi da seama de intentiile pe care le au…multi cad in aceasta plasa. Unii realizeaza in timp util, altii din pacate cand e prea tarziu si nu se mai pot intoarce.

  9. Am intrat de cateva ori pe site-ul saccsiv .Am scris cateva comentarii si acolo dar m-am retras de pe acel site din cauza unui articol in care se spunea de oameni cu cap de caine si ca ar fi sfinti, ceea ce mi se pare o inducere in eroare despre credinta.Este acuzat ,,razboi intr-un cuvant” ca este masonic, ca cere bani , ca loveste in manastirea parintelui iustin Parvu,ceea ce nu este adevarat.Chiar eu am comentat in preajma mortii sfantului la un articol despre acesta.Apoi am vazut intr-un comentariu mai sus ca ,, de veghe patriei” are sediul la New York.Pai de acolo se face veghea?

  10. Bunul Dumnezeu să vă ajute să vă păstrați discernământul în lupta care ne stă inainte…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare