RAZBOIUL DESCHIS AL DIAVOLULUI DE DISTRUGERE A FAMILIEI SI A FEMEII. Pr. Horia Prioteasa: “Vrajmasul vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Pr. Cezar Axinte: “Astazi cronometrul lumii este in mana femeii”. OBIECTUALIZAREA SI DEZBRACAREA FEMEILOR, alaturi de DE-RESPONSABILIZAREA BARBATILOR – SEMNE ALE SFARSITULUI LUMII

24-04-2018 Sublinieri

Va mai recomandam:

***

Predica de la Putna la Duminica Mironositelor, 2012, a pr. Horia Nicolae Prioteasa (Biserica Spitalului Fundeni, Bucuresti)

(transcriere partiala)

“[…] Cum pot femeile de astazi sa devina asadar femei mironosite, purtatoare de mir? Este o lucrare foarte mare, este o lucrare ampla, unde trebuie sa participe atat femeile in varsta, credincioase, pana la copilele de 12 ani, sa zicem. Si o sa vedeti de ce. Biserica ne cuprinde pe noi toti, Biserica suntem noi, mireasa lui Hristos. Si in biserica, iata, sunt mai multe femei decat barbati, ceea ce inseamna ca puterea rugaciunii se afla, iata, in aceasta latura a femeii. Si aici trebuie sa fie lucrarea familiei, ieslea formarii duhovnicesti. Daca in familie exista o comunicare si o comuniune, o pace, copilul va creste in credinta in Hristos. Daca copilul vede o bunica sau la bunic ca se inchina la masa, si el se va inchina, daca vede pe tatal sau si pe mama sa rugandu-se, si el se va ruga, va creste in credinta, va creste cu post, mai putin la inceput si mai mult mai tarziu. Dar stalpul este femeia, care il educa. Ea este cea care-l naste, dar nu se opreste aici, ci creste si il educa duhovniceste.

Lucrarea vrajmasului este mai mult impotriva femeii decat impotriva barbatului, pentru ca femeia este cea care da viata, este purtatoare de viata. Woman_of_the_Apocalypse_(Hortus_deliciarum)Toti suntem nascuti din femeie. Dar, iata ce spune Sfanta Scriptura: cel mai mare om nascut din femeie este Sfantul Ioan Botezatorul. Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, primeste ascultarea fata de Tata si Se naste, nu dintr-o femeie, ci dintr-o fecioara. De aceea, diavolul lucreaza foarte mult impotriva Maicii Domnului, pe care nu o suporta. Si, cand vedem defaimarea Maicii Domnului de catre unii si de catre altii ne dam seama ca aceea este lucrarea vrajmasului. Cand auzi ca Maica Domnului nu-i Nascatoare de Dumnezeu, ci de om, avem de-a face cu cele mai urate erezii antihristologice din primele veacuri. Daca auzim ca Maica Domnului nu este pururea fecioara, avem de-a face cu niste erezii tot atat de vechi, dar imbalsamate in chipuri moderne, noi, care explica ca nu se poate lucrul acesta. Nu se poate la oameni, dar se poate la Dumnezeu. Asadar, vrajmasul este impotriva Maicii Domnului si impotriva femeii, pe care vrea sa o distruga, pe care vrea sa o dezbrace, pe care vrea sa o arate a fi jalnica, si josnica inaintea lumii.

Iubiti credinciosi, vedem aceasta ca nu se intampla de foarte multi ani. Doar de cateva zeci de ani vrajmasul si-a ascutit foarte adanc sagetile si sulitele impotriva noastra, impotriva femeilor noastre, impotriva purtatoarelor de mir, mironosite. Practic prin Sfantul Botez fiecare dinte noi suntem purtatori de mir, caci peste trupurile noastre am fost unsi cu Sfantul si Marele Mir. Iata legatura cu Sfantul Botez.

Si dupa al doilea razboi mondial – iata, de atunci, de cateva zeci de ani – vrajmasul a inceput sa loveasca in femeie, caderea in pacatdandu-i ganduri de mandrie, si i-a spus femeii sa fie ca barbatul. Deci o alta ispitire, o noua ispitire a femeii din secolul care trecut si care se continua acum, este: sa fii ca barbatul. De ce sa fii tu mai mica ca barbatul, de ce sa asculti tu de barbatul tau cand poti sa fii mai presus de el? Si au inceput miscarile feministe, miscari foarte puternice impotriva familiei. Alte pacate pe care le stim, ale sodomitilor, tot impotriva familiei s.a.m.d. Adica vrajmasul a inceput sa atace direct in familie pentru ca acolo este cheia, si acolo trebuie distrus.

Si i-a zis femeii: de ce n-ai putea tu sa porti pantaloni tu, ca barbatul? De ce n-ai putea tu sa-ti tunzi parul ca barbatul? Si de aici toate celelalte. Dupa aceea au intervenit curentele muzicale. Vedem anii ’70-’80 cand, de la traditie, – ca si popoarele din occident au avut traditie – s-au alterat, si vrajmasul a dezbracat femeia, si pe barbat bineinteles, si le-a dat aceste “jocuri” [dansuri] care seamana cu jocurile pagane ale celor fara de Dumnezeu din veacuri, de dinainte de increstinare. Daca pe un videoclip recent, inchidem sonorul, si vedeti cum danseaza acestia, veti ramane uimiti ca la un moment dat vedeti ca la Teleenciclopedie jocurile [dansurile] bastinasilor; sunt jocurile paganilor, sunt inchinari la idoli si chemari la desfranare. Deci, iata cum vrajmasul a dat omului aceasta intoarcere la paganism si la inchinare la idoli.

Apoi, iubiti credinciosi, vrajmasul, cu toata suita si cavaleria lui demonica, si-a ales doua planuri – pentru Europa vorbind -, Apusul si Rasaritul. Pentru Apus, au inceput aceste miscari feministe, impotriva femeii, impotriva familiei: “De ce sa mai facem atatia copii?”, “Lasa, sa ne distram”, “De ce sa te casatoresti de tanar?”, “Casatoreste-te mai tarziu”, “Cariera!”. Exact ce se intampla si astazi, dar acum mai accentuat. Iar pentru Rasarit a inceput prigoana. Comunismul ateu, marxist-leninist a adus multa suferinta crestinilor, biserici s-au inchis – cunosteti foarte bine si nu mai insistam. Stim doar atat ca au suferit foarte multi in grozave chinuri. Strategia diavolui din Rasarit a esuat, pentru ca Rasaritul a dat cei mai multi sfinti in perioada comunista, dupa persecutiile romane.

Si atunci, au zis, dupa anii ’90: schimbam strategia. Miscarea de racire a omului fata de Dumnezeu, din Occident, sa o impingem catre Rasarit, catre Orient, si sa-i facem pe oamenii aceia care se inchina, si stau la Sfanta Liturghie, care privegheaza, sa se lepede de Hristos, incet, lent, pasiv, dar sigur! Unde ne aflam noi acum? In acest punct, iubiti credinciosi! Cu sagetile arzatoare ale diavolului tintite catre fiecare dintre noi, catre fiecare familie a noastra pe care vrea sa o distruga si sa o altereze. Grijile lumesti, neajunsurile, aduc la divort, la despartire, la suparari.

Adica el vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin, mirul de la Botez, prin pacate, prin intinarea trupului, si sa ne departeze de Sfanta Biserica si de trairea in Hristos cu adevarat. El ii vrea pe copii rataciti, debusolati, sa nu stie [de Dumnezeu]. Le da griji multe mamelor, care ar trebui sa aibe grija de copii mai multi.

Vedem, iubiti credinciosi, ca diavolul nu are doua coarne acum,TV diabolic are trei, si poate sa aiba si mai multe, si unii dintre noi chiar… poate vom vedea cate coarne poate sa aiba. Stim ca un corn este televizorul, cu televiziunea prin cablu sau antena, si celalat corn este calculatorul cu internetul cu tot. Coarne care devin din ce in ce mai solide. Si a mai aparut un corn in mijloc, mic deocamdata, care este telefonul mobil, care nu mai e telefon mobil, ci a adunat cele doua coarne, adica si televizorul si calculatorul intr-unul. Astfel incat copiii nu se mai joaca frumos, ci sunt asa, aplecati, cocosati de spate, catre niste aparate foarte mici. Aici este pericolul cel mai mare, cornul acesta mic care poate sa devina cel mai mare.

In curand, nu va mai dura foarte mult, vom vedea holograme, adica ceea ce nu reuseste diavolul, ca nu-i da Dumnezeu voie sa se arate, o sa ne facem noi. Si o sa apara asa, ca in filmele stiintifico-fantastice vechi, care acum devin realitate, si vrem sa apara un artist, apare artistul. Si cu timpul, probabil, vor da si atacuri impotriva simturilor noastre, a mirosului: vedem [deja] 3D-ul, vedem idolatria, care fura mirul nostru de mult pret.

Iubiti credinciosi, lupta este la baioneta. Noi nu suntem pe timp de pace – e pace asa, numai ca nu ne bombardam cu armele – suntem in plin razboi, un razboi deschis, ca in 1907, un razboi la baioneta. Avem nevoie de rugaciunea sfintilor. Singuri nu vom putea face nimic. Avem nevoie de canon, de ascultare de duhovnic, de post, de milostenie, avem nevoie de timp pentru educatia copiilor nostri, avem nevoie de femeile mironosite, adica de femeia virtuoasa. Fericite sunt femeile virtuoase, placute inaintea lui Dumnezeu mai intai, si apoi a oamenilor. Sa fim placuti inaintea lui Dumnezeu mai intai, sa avem o ierarhie a iubirii, ca pe Dumnezeu mai intai trebuie sa-L iubim si apoi pe ceilalti.

Asadar, suntem in plina lucrare si noi. Sa lucram, sa ne straduim, sa muncim duhovniceste, sa muncim si pentru trup, si in toata vremea si in tot ceasul sa aducem si noi slava lui Dumnezeu!

Multumesc parintelui staret pentru ca a ingaduit sa tin si eu aici, nevrednicul, un cuvant de invatatura, multumim pentru rugaciuni, multumim pentru tot, pentru bucuria de a fi impreuna, ca aceasta este inceputul Imparatiei. De aici incepe imparatia lui Dumnezeu! Nu plecati din Biserica! Ramaneti in corabia mantuirii, in corabia care ne duce spre Hristos, Domnul si Dumnezeul nostru cel inviat din morti”.

Devil attacks winged woman. Apocalypse. France c.1370-90

***

Predica Părintelui Cezar Petru Axinte (Capela Tinerilor din Mamaia) la Duminica a 3-a după Sfintele Paști (a Mironosițelor) – 22.04.2018:

Transcrierea unui fragment (de la min.25)

[…]

Intelegem femeia si harismele si rolul femeii si in masura in care suntem crestini. Cu cat esti mai putin crestin, cu atat obiectualizezi femeia, adica pentru tine este doar un obiect de satisfacere a unor nevoi. Ea, sarmana, pentru ca trebuie sa dea nastere la prunci, pentru ca are harisma aceasta a maternitatii, se supune barbatului si in mintea ei se produce aceasta translatie a obiectualizarii si ea, sarmana, incepe sa-si taie bucati din ea, sa si le puna de colo-colo, ca sa placa barbatului, sa intre in gratiile lui. Dar ea, oricat s-ar amputa, daca o obiectualizeaza, pana la urma tot acolo ajunge, adica la cosul de gunoi. Si vedem ca pe la 50 de ani, innebunesc barbatii si spun: Ce sa mai fac cu tine, ca esti urata si grasa… (…) Pe aceasta filiera, a necredintei, a dispretului, a obiectualizarii, femeia sufera in continuare. Pentru ca si vrea sa sufere, si asta e alta discutie. Trecem acum in alt plan, la ceea ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur, ca un semn al sfarsitului lumii si al iminentei Judecati este acela ca femeia nu va mai avea rusine. Si vedem ca se intampla astazi, asa cum diavolul vrea sa rastoarne aceasta imagine minunata a Raiului, cand oamenii erau goi si nu le era rusine – pentru ca ei nu socoteau lucrurile acestea in mod patimas, nu se impatimeau de om, nu-l obiectualizau, nu-l foloseau, nu-l epuizau, dupa care il aruncau – si diavolul a rasturnat aceasta imagine si a pus in mintea omului, ca poate sa stea sarmana femeie astazi cat mai dezbracata, ca asta inseamna ca este atragatoare. Si vedem pe plaja – ca mai duceam si eu copii, fiindca zicea preoteasa ca au nevoie de vitamina D, ca sa se fixeze calciul – si acolo vedeam mamici dezbracate, aproape in pielea goala, cu copii de mana. Si ma gandeam ce poate sa fie aceasta, ca femeia nu mai are niciun fel de rusine. Bineinteles ca tot obiectualizandu-se, tot dorind ea sa fie atractiva [trupeste], a ajuns sa nu mai inteleaga care este rostul si rolul ei in mantuirea lumii.

Si este o proportie matermatica aici: in masura in care esti credincios, in acea masura o cinstesti pe femeie. Pe cat esti de necredincios, pe atat de putin iti cinstesti si iti respecti femeia. Am auzit multi barbati care [se pretind] foarte credinciosi sau evlaviosi, dar pentru care femeia este asa, un rau necesar – o expresie atat de dramatica. Ei bine, Dumnezeu nu vrea asta, El, dupa cadere, a pus aceasta atractie extraordinara intre barbat si femeie, incat spune: Taina aceasta mare este, ca va lasa barbatul pe tatal sau si pe mama sa si se va uni cu femeia sa si vor fi UNA. Iata ca, de la caderea in pacat, barbatul a pus o granita, o despartire intre el si femeie, cand s-a lepadat de ea, si o face pana astazi.

In masura in care intelegi in ce fel Hristos si-a dat viata pentru lume si Ii urmezi lui Hristos ca si barbat casatorit care intelegi ce inseamna crucea aceasta a familiei, in acea masura poti sa iti dai viata pentru femeia ta. Dumnezeu ne-a iubit, dandu-L pe Fiul Sau la moarte pentru lume. Nu piroanele L-au tinut pe Hristos pe cruce, ci dragostea Lui pentru lume.

De aceea astazi, zic barbatilor, femeile nu se supun si nu ne mai asculta, in felul in care Dumnezeu a inteles aceasta supunere, nu in care o intelegem noi, pentru ca nu le iubim. Si a le iubi inseamna sa fii gata sa mori pentru ele, dar nu declarativ, ci asta se vede din purtare si se simte in duh. Si cel mai bine se simte, sigur, atunci cand esti in Biserica, cand te apropii de Hristos si in masura in care amandoi va apropiati mai mult de Hristos, atunci cei doi devin una, si de fapt cu totii devenim una.

Daca nu ar fi fost femeia crestina, astazi cimitirile noastre erau mall-uri. Lasati 10 ani cimitirele in nelucrare, sa nu mearga femeile si nu va mai fi os pe os vreodata. De aceea, Dumnezeu vorbeste atat de frumos despre femeie, despre capacitatea ei de jertfa. Mult i s-a iertat, pentru ca mult a iubit. Si mult a iubit pentru ca mult i s-a iertat. Asta e valabil si pentru barbati, sa nu credem ca avem mai putine pacate si trebuie sa ni se ierte mai putin!

Am vorbit mai mult despre femeie astazi pentru ca este ziua femeii crestine si pentru ca Biserica, de fapt Dumnezeu Insusi, o cinsteste pe femeie. Daca va reusi sa inteleaga care este sensul ei in lume, atunci isi va putea implini misiunea pe care i-a dat-o ei Dumnezeu pentru mantuirea lumii. Daca nu va intelege, femeia va grabi judecarea acestei lumi, va grabi sfarsitul. Trebuie sa va spun lucrul acesta, ca astazi timpul sau cronometrul [lumii] este in mana femeii. Statisticile spun ca – si nu vorbim acum despre cei din Biserica, care au inteles lupta, se spovedesc, se impartasesc – sarmanii barbati, in toata lumea, sunt impatimiti de patima aceasta generala a desfranarii. Consuma pornografie de la varste mici, incepe mintea se strambe, se strice, foarte greu se pot lupta daca nu cunosc mestesugul luptei. Daca nu-l cunosc pe Hristos, nu au nicio sansa, sunt decrepiti din cauza aceasta, nu mai doresc sa-si faca familii, nu mai pot fi responsabili, fug de responsabilitati, fug de nasterea de prunci. Primul lucru pe care-l face femeia, dupa ce a ramas insarcinata, vine si ii spune barbatului, iar el ii spune: Dar de ce esti asa de [proasta], esti ramasa in urma, sunt atatea metode [de a scapa de copil]? Si atunci din nou se pune o prapastie, din nou femeia este singura, ramane fara ocrotitor si fara „preot” [al casei] care sa fie gata sa se jertfeasca pentru ea si pentru familie. Si atunci femeia nu mai asculta, pentru ca in inima ei se produce o impietrire. Si e valabil pentru orice femeie, fie crestina sau nu, fiindca sufletul este din fire crestin, de oriunde ar fi, si cu atat mai mult sufletul femeii este crestin. Ea, simtindu-se singura, trebuie sa reziste in aceasta lume. Dar nu asa va rezista, dandu-si banii pe sulemeneli sau facandu-si credit ca sa-si puna silicoane. Si asta o spun dat fiind ca imi plange inima vazand ca una din patru femei care are astfel de proteze de silicon, face un cancer de san. Chiar zilele trecute am cunoscut pe cineva care a facut cancer de san de la silicoane si nu poate sa renunte la ele, fiindca isi pune problema de cum va arata in lumea aceasta… Vedeti, [tine la] lumea aceasta care a obiectualizat-o, [din pricina aceasta] ea a pierdut harul si chiar daca isi pierde viata, si nu numai viata aceasta [risca sa o piarda], ci si moartea a doua, fereasca Dumnezeu, ea nu va renunta sa se considere un obiect care sa fie dragalas, mangaiat si apreciat samd...

Daca va reusi sa se smulga din asta si sa nasca duhovniceste – pentru ca aceasta este harisma cea mai inalta a femeii, maternitatea si sa-i nasca duhovniceste pe cei din familia sa sau chiar pe straini – daca va intelege asta, ea va intarzia sfarsitul lumii; daca nu va intelege, bineinteles ca suntem cu totii in aceeasi nava care a luat apa si, de acum, se duce la fund. Am putea spune ca ne bazam foarte mult astazi pe femeie.

[…]

***

Pr. Pavel Gumerov, Familia – mica biserică:

Despre hainele femeii

„Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe, ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit… (I Petru 3, 3-4).

În ceea ce priveşte felul de a se îmbrăca al omului, decent sau vulgar, Mitropolitul Antonie de Suroj spune că trupul este partea văzută a sufletului. După ce a aflat acest lucru, cunoscutul rocker K. Kincev nu şi-a mai mutilat corpul cu noi tatuaje. Împodobindu-şi trupul, îmbrăcându-l într-un anumit fel, femeia descoperă o părticică din taina sufletului său. De pildă, prin machiaj îşi împodobeşte chipul până la idealul cunoscut numai de ea însăşi. Privind deci o fată care se îmbracă indecent, te întrebi fără să vrei: „Este comportarea ei dezmăţată, aşa cum îi sunt şi hainele?”

Vreau să remarc totuşi o nuanţă: nu toate femeile care se îmbracă indecent tind să fie o pradă uşoară pentru bărbaţi, deşi gândurile lor nu sunt dintre cele mai nevinovate. Cândva nu înţelegeam de ce se îmbracă multe fete de parcă se gândesc numai la sex. Pentru bărbaţi acesta este un semnal: „Nu sunt împotrivă.” Se cunoaşte faptul că multe violuri au loc din cauza comportării indecente a femeilor. Apoi, am înţeles că fetele nu vor neapărat să iasă cu primul bărbat care le apare în cale. Mai curând, ele nu înţeleg ce impact are comportamentul lor asupra bărbaţilor. Se simt victorioase atunci când un tânăr le priveşte cu interes. Sunt apreciate, iar orgoliul le este satisfăcut. Sunt asemenea bărbaţilor corpolenţi care îşi etalează muşchii pe plajă sub privirea încântată a fetelor frumoase. Din păcate, sărmanele tinere nici nu bănuiesc ce gânduri perverse se ascund în mintea unor bărbaţi la vederea lor şi cât de rapid le pot materializa.

Medicina susţine faptul că bărbatul se excită mai rapid decât femeia. Multor fete le place să se autoafirme cu ajutorul hainelor indecente şi al flirtului, să poarte victorii, apoi să-şi abandoneze victima. Acest comportament este dăunător sub toate formele.

Am citit cum unei tinere fete îi plăcea enorm să râdă de bărbaţi. Odată, mătuşile ei credincioase au adus-o aproape forţat la Lavra Sfintei Treimi din Serghiev Posad. În timp ce se afla în biserică, a văzut un tânăr de o frumuseţe rară, care nu era atras deloc de aspectul ei. Acest lucru a înfuriat-o foarte tare. Apoi, când a aflat că tânărul este orb, a cuprins-o ruşinea şi a recunoscut cât de iraţională a fost comportarea ei.

Tinerii care doresc să se căsătorească trebuie să ţină cont de comportarea şi ţinuta viitoarei mame a copiilor lor. Iar fetele care vor să se căsătorească să nu uite că bărbaţii care au intenţii serioase nu-şi vor alege niciodată o uşuratică şi o cochetă notorie pentru viaţa de familie.

Multe femei visează să se căsătorească. Este evident că în firea femeii stau căsătoria şi maternitatea. Dar este periculos să tinzi spre acestea cu orice preţ. Poţi să devii nefericită pentru totdeauna. Unele fete, în special cele care se apropie de 30 de ani, consideră că viaţa este trăită în van dacă nu se căsătoresc urgent. Şi nu contează cum este viitorul soţ: alcoolic, necredincios sau dependent de droguri. Important este pentru ele să se căsătorească. Protoiereul Arcadie Şatov a rostit aceste vorbe înţelepte: „E mai bine să nu te căsătoreşti niciodată decât s-o dai în bară.”

Cred că am tot vorbit despre femei şi am uitat să amintim despre regulile care se cuvin bărbaţilor. I-aş îndemna doar un lucru: Fiţi bărbaţi!” Caracteristicile tinerilor contemporani sunt infantilismul şi frica de responsabilităţi. Urmarea acestora este căderea instituţiei căsătoriei.

Aş vrea să amintesc despre o problemă deosebit de serioasă. Mulţi tineri consideră că viaţa sexuală trebuie să înceapă înainte de căsătorie. Ei se întreabă: „Ce vom face dacă suntem incompatibili în pat şi vom ajunge la divorţ?” Vreau să spun doar un lucru: numărul „căsătoriilor de probă” creşte, iar numărul divorţurilor nu scade, ci, dimpotrivă, e din ce în ce mai mare. Această abordare poate fi total eronată, poate dăuna foarte serios relaţiei. Să zicem că tinerii au hotărât să „încerce”, au ratat şi s-au despărţit. Iar rateul poate surveni din zeci de alte motive, compatibilitatea fiind pe ultimul plan. Relaţiile intime armonioase nu se nasc subit, ci se creează după o căsnicie îndelungată, în iubire şi prin cunoaştere reciprocă a dorinţelor şi afinităţilor sufleteşti. Iată de ce tinerii trebuie să se păstreze curaţi până la nuntă.

Trăim vremuri când oamenii, din cauza credinţei lor slabe şi a depărtării de tradiţia strămoşească, au comis multe greşeli, nu şi-au păstrat curăţia trupească, au desfrânat. Cu toate acestea, harul lui Dumnezeu vindecă orice neputinţă a oamenilor şi umple cu darul său pe cei lipsiţi. De aceea, Dumnezeu va ajuta pe orice om care vine la El cu toată inima. Numai să se întoarcă omul la Dumnezeu prin pocăinţă, spovedanie şi să-şi dorească schimbarea aceasta.

De aceea, dacă aţi hotărât să vă legaţi viaţa cu o persoană, să nu-i reproşaţi trecutul în nici un caz.

Tema noastră se referă la perioada premergătoare nunţii – o repetiţie generală a oamenilor dornici să se căsătorească, un test al sentimentelor. Cei doi tineri trebuie să înveţe chiar înainte de cununie cum să iubească, să ierte, să se bucure reciproc, să se roage unul pentru celălalt. La început, când am fost hirotonit, preotul coliturghisitor, un om încercat şi experimentat, mi-a spus: „Nu te obişnui să faci lucrurile prost de la început, străduiește-te să le faci corect şi bine, şi apoi totul va merge mult mai uşor.” Sfatul acesta este valabil şi pentru viaţa de familie. Tinerii trebuie să-şi consolideze relaţia până la căsătorie.

În încheiere, vreau să rostesc câteva cuvinte de consolare pentru cei ce vor să se căsătorească. Nu vă temeţi de nimic. Omul care se căsătoreşte împlineşte porunca Domnului: „Nu este bine să fie omul singur” (Facerea 2, 18), şi dacă el Îi cere Domnului ajutorul cu sinceritate, atunci îl va primi neapărat.

(Pr. Pavel Gumerov, Familia – mica biserică, Editura Sophia, 2017)

Legaturi:

 

***

“CAND RUSINEA FEMEILOR VA DISPAREA, atunci ziua Judecatii va fi aproape“

Mireasma sfinteniei: CHIPURI MARTURISITOARE, MAINI MARTURISITOARE

DUMINICA FEMEII CRESTINE. Cuvinte emotionante ale pr. Constantin Coman despre “teologia” vie a IMBRATISARII curate si a CANDELEI aprinse

CRUD, DAR REAL: “VARA este anotimpul in care MODA scoate “carnea” pe piata. Am devenit nu oameni frumosi, ci PICIOARE FRUMOASE, forme provocatoare”

Predica despre IMBRACAMINTEA INDECENTA A FEMEILOR in Biserica a IPS Ieremia, Mitropolitul Gortinei: “Va cer sa placeti lui Dumnezeu prin imbracamintea cuviincioasa, astfel incat sa va fie auzite rugaciunile”

Cuviosul Paisie despre NEORANDUIALA LAUNTRICA si INFATISAREA EXTERIOARA

Pacatele banale care raman pacate… si in modernitate: TINUTA PROVOCATOARE, MACHIAJUL, IMPODOBIREA… Sminteala femeilor si vina barbatilor

Maica Nina Krighina despre relatiile dinaintea casatoriei (I). SI DESPRE FETELE PROVOCATOARE, IMBRACAMINTEA “MODERNA” SI “PARTENERUL IDEAL”

CUM SE MANTUIESC FEMEILE? Ierom. Mihail Gheatau despre MODELUL MIRONOSITEI EVANGHELICE versus MODELUL FEMEII-BARBAT al feminismului sau al femeii ca “PRODUS DE PIATA”

Parintele Cleopa despre femeia crestina – imbracamintea, infatisarea, purtarea si rosturile ei firesti: “TACE LUMINAND SI SE JERTFESTE TACAND”

ZOE DUMITRESCU-BUSULENGA (MAICA BENEDICTA) despre PIERDEREA RADACINILOR, A VALORILOR, A CUVIINTEI: “Ne ploconim la modele din afara, de unde am adus drogurile, dezbracarile, casatoriile intre homosexuali… CE FACEM NOI CU TRUPUL? IL EXPUNEM CA PE O BUCATA DE CARNE? E CUMPLIT!”

PUDOAREA – VESMANT DE BUNA-CUVIINTA sau despre nevointa acoperirii trupului

Poetul profetic DANIEL TURCEA – de 35 de ani in Lumina: “AI SA TRAIESTI VREMURI CAND VEI VEDEA LA TOT PASUL NESIMTIREA SI LIPSA PUDORII, cand orice urma de sentiment uman va disparea de la unii cu desavarsire…”

CALDURA – MOTIV LEGITIM DE IMBRACARE MAI “LEJERA”?/ Parintele Epifanie: “Orice lucru care are legatura cu INFATISAREA EXTERIOARA CUVIINCIOASA primeste rasplatire, atunci cand se face pentru dragostea lui Dumnezeu”

Ierom. Ioan Buliga: JOCURILE DESFRANARII

PREDICA VIDEO si alte multe CUVINTE ACTUALE la TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL: “Ceva trebuie sa fac cu omul asta, imi spune adevarul si eu nu suport adevarul… Si asa suntem si noi! Daca vrei sa suporti adevarul, trebuie sa-ti schimbi viata”. “UNDE-I DANS, ACOLO-I SI DIAVOLUL!”

SFANTUL IOAN GURA DE AUR catre Cuvioasa diaconita OLIMPIADA despre virtutea SIMPLITATII si patima ascunsa a IMPODOBIRII

“Familia ortodoxa”: INTERVIU CU PARINTELE NICOLAE TANASE DESPRE FEMEIE, SEXUALITATE, CASATORIE, TELEVIZOR…

Cat de sus poate ajunge o femeie si care este demnitatea ei in crestinism? DESPRE “MISCAREA FEMININA” A MIRONOSITELOR SI FEMINISMUL NIVELATOR

FEMINISMUL SI PERVERTIREA FEMINITATII. Cu Parintii Epifanie Teodoropulos si Nicolae Tanase, intr-un stil putin mai nonconformist…

Parintele Gheorghe Holbea despre MAICA DOMNULUI SI FEMEIA MODERNA

Taina dragostei adevarate: CE SA CAUTAM SI CUM SA NE ALEGEM VIITOAREA SOTIE sau VIITORUL SOT?/ Cheia potrivita in rezolvarea neintelegerilor/ CUM SA NE AJUTAM COPIII CA PARINTI SI CA INVATATORI sau PROFESORI?/ Nodul dragostei si insemnatatea exprimarii sentimentelor

VIRGILIU GHEORGHE – conferinta video despre MECANISMELE DE MODELARE SI CONTROL AL IDENTITATII OMULUI CONTEMPORAN PRIN MASS-MEDIA

Dr. Vasile Astarastoae si Larisa Iftime: PLEDOARIE PENTRU VIATA (video)/ LOGICA INUMANA a legislatiei avortului/ Si barbatul e VINOVAT de avort

PREASFINȚITUL MACARIE – avertismente duhovnicești puternice pentru CREȘTINII DIN LUME: “Sacrificăm propriii copii, propria soție sau propriul soț noilor idoli, pentru că noi înșine căutăm altceva decât pe Hristos în viața noastră. Vrem bunăstare, confort și apreciere în această lume…”/ MESAJ LA CENTENARUL MARII UNIRI, de deșteptare din letargia duhovnicească și a conștiinței românești: “Ne aflăm în fața unui ABANDON, sufletesc, dar și fizic, al țării și al neamului”


Categorii

Ce este pacatul?, Crestinul in lume, Curvia, Duminica Mironositelor, Femeia crestina, Parintele Pavel Gumerov, Preot Cezar Axinte, Preot Horia Prioteasa, Razboiul nevazut, Viata de familie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “RAZBOIUL DESCHIS AL DIAVOLULUI DE DISTRUGERE A FAMILIEI SI A FEMEII. Pr. Horia Prioteasa: “Vrajmasul vrea sa fure mirul din casa fiecarui crestin”. Pr. Cezar Axinte: “Astazi cronometrul lumii este in mana femeii”. OBIECTUALIZAREA SI DEZBRACAREA FEMEILOR, alaturi de DE-RESPONSABILIZAREA BARBATILOR – SEMNE ALE SFARSITULUI LUMII

  1. “Lucrarea vrajmasului este mai mult impotriva femeii decat impotriva barbatului”
    Asa a fost inca din Eden, cand satan i-a spus femeii ca daca musca din mar devine o diva. Oare de ce sigla de pe iPhone este un mar muscat?

  2. Pingback: O, FEMEIE, MARE ESTE CREDINTA, DRAGOSTEA SI EVLAVIA TA... Elena Solunca in dialog cu Vasile Banescu (VIDEO): "Cu adevarat nu vezi decat cu INIMA". Pomenirea catorva icoane de FEMEI-MARTIR ale României veacului XX/ Chipul sfant al FEMEII SOTIE-S
  3. Pingback: Părintele Cezar Axinte (VIDEO+TEXT) despre DEMONIZAREA LUMII prin DESFRÂNAREA NERUȘINATĂ, IDEOLOGIA DE GEN, ACCEPTAREA PRUNCUCIDERII ș.a.: “Pare că între poporul român şi Dumnezeu este un munte uriaş de păcate. Astăzi, LUCRAREA DEMONICĂ
  4. Pingback: “Tot mai aproape de Dumnezeu”: POVESTIRE DIN SEARA DE DUPA DENIA ACATISTULUI BUNEIVESTIRI | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: Cultul TRUPULUI DEZGOLIT sau PROVOCATOR si tavalugul nimicitor al DUHULUI DESFRANARII | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: “De multe ori, FOLOSIM OAMENII CA PE PAHARELE DE UNICA FOLOSINTA. Vedem in celalalt doar un OBIECT care ne este UTIL pentru satisfacerea nevoilor noastre, trupesti sau chiar spirituale. OMUL IL FOLOSESTE PE CELALALT, IL EPUIZEAZA, dupa care IL ABAND
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate