MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

21-09-2017 Sublinieri

***

O gherontissa cu viata sfanta: “Hristos mi-a spus: “Trebuie sa ma fac cunoscut din nou oamenilor”

(extras dintr-o predica la Sarbatoarea Sfintei Paraschevi – iulie 2017)

(fragment tradus)

“…celalalt lucru mi l-a spus o femeie, o femeie cu viata sfanta care ajuta multa lume si povatuieste pe multi in Grecia contemporana, in mijlocul anonimatului sau; prin Duhul Sfant a avut incredere in noi, nu stiu de ce, si ni s-a descoperit in aceste ultime zile. Si ne-a spus: oamenii, orisicate vor auzi, nu se mai intorc la pocainta, s-au obisnuit cu pacatul; mi-a spus ca oamenii trebuie sa se sperie ca sa se intoarca la pocainta sfintilor. Si Hristos, mi-a zis, mi-a descoperit in inima mea: «Gherontissa, trebuie sa Ma fac din nou cunoscut oamenilor!»

Ati auzit? Nu a zis ca noi ar trebui sa-L facem cunoscuti, pentru ca nu am reusit sa facem acest lucru. Nici arhiererii catre preoti, nici preotii catre voi si voi catre copiii vostri. De aici si multele probleme care apar si in casnicii, si in comunitati, si intre noi si in trupurile noastre, si in sufletele noastre, toate sunt o tulburare de nu gasesti liniste nicaieri, tulburare care creste pe zi ce trece. Si a inteles acest lucru pana si natura care a inceput sa se razbune pe om, si astfel se inmultesc cutremurele, inundatiile, problemele mediului inconjurator si toate acestea au urmari mari asupra noastra, a oamenilor. Doar atunci cand oamenii vor intelege ca toate acestea au un Creator, nu au aparut singure, Hristos Isi va arata Fata Sa inca odata tuturor oamenilor de buna credinta. Ni se va prezenta din nou, ca sa-L cunoastem, ca sa putem spune si noi «Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!» (…) Astazi avem nevoie de oameni care sa zica: «Doamne miluieste-ne pe noi, Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste pe toata lumea», «Maica Domnului acopera-ne pe noi», «Mare este numele Sfintei Treimi» …asa cum zice odata Sfantul Paisie. «Sfanta Paraschevi, roaga-te pentru noi!»

Si toate acestea cand le vom zice din inima, doar atunci se vor imputina cutremurele si inundatiile, astfel se vor imputina epidemiile care se gasesc in multe locuri, si razboaiele, si mult discutatul si dureros Al Treilea Razboi Mondial. Daca nu vom putea sa le oprim, macar vom putea, prin rugaciunea noastra, sa le micsoram intensitatea, rautatea lor, durerea pe care o pot provoca. Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor.

De aceea va rog, daca vrem sa-L cunoastem pe Hristos in duhul Sfintilor si prin Hristos pe Tatal, asa cum spune Insusi Hristos, nu avem decat sa urmam exemplul Sfintei Paraschevi: mai intai sa ne curatam inima de rautate, de patimi, de greseli, de vinovatie, de tinerea de minte a raului, de lucrari necurate fie ca sunt din trecut sau din prezentul nostru (…)”

*

2017 si 2018 – ani in care va trebui sa ne rugam de doua ori mai mult

(fragment tradus)

“Hristos a Inviat! Aceasta urare bisericeasca este rezultatul unor mari suferinte, a unor mari incercari si a unui plan Dumnezeiesc pe care Insusi Dumnezeu l-a facut pentru mantuirea oamenilor; a ingaduit pentru noi, pacatosii, prin lucrarea Duhului Sfant si a Fecioarei Maria ca Fiul Sau sa Se intrupeze; L-am vazut ca prunc in Vitleem, L-am vazut sa faca minuni in mijlocul evreilor nemultumitori, L-am vazut sa intre in sfanta cetate a Ierusalimului si sa fie primit de evrei cu cuvintele «Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului»; si aceasta intrare, Sfintii profeti au vazut-o si au imbratisat-o ca pe o sarbatoare a lor; dupa cum am spus si in orasul nostru ocupat, in duminica in care am liturghisit acolo, pentru noi Saptamana Mare incepe din Duminica maslinului [Floriilor, Stalparilor – n.n.], o sarbatoare care marcheaza inceputul sarbatorilor de Paste.

Totusi, pe Hristos nu Il vedem doar sa intre cu slava in sfanta cetate, ci Il vedem si batjocorit de evrei, care Il imbraca cu hlamida rosie, Il pun sa poarte in loc de sceptru un fir de trestie si in cele din urma Il urca pe Cruce si Ii dau sa bea otet, sa moara pe Cruce….cine? Cel Nemuritor! Cel Ce a creat impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant universul si pe noi, oamenii. Totusi, Dumnezeu nu poate sa ramana in iad; si in iad cand S-a coborat, S-a ingrijit sa aduca si acolo bucuria invierii tuturor celor adormiti, adica celor care murisera inainte de infricosatoarea si mult slavita Inviere a Sa. Astfel ca a treia zi a inviat, ca noi sa avem azi marea bucurie si marele har sa serbam Invierea Domnului nu doar odata pe an, ci la fiecare Sfanta Liturghie. Daca nu ar fi inviat Hristos, nu am fi avut azi  Trupul Sau Inviat si Sangele Sau pe care sa-L primim in Sfanta Impartasanie, noi, nevrednicii, nu am fi avut azi sarbatori; si stiti foarte bine ce putere au pentru noi, cei refugiati, sarbatorile; fara Hristos cel Inviat nu am fi avut Sfintii. La un astfel de Sfant al Invierii am venit azi, pentru ca ne-am gandit unde sa mergem azi ca sa ne alinam durerea indepartarii de casa noastra, si ne-am gandit la Sfantul Xenofon – sfantul refugiatilor (…) [Mitropolitul se considera refugiat, cu referire la ocupatia Ciprului de Nord, care include si orasul Morfou, de catre turci in 1974, cand sute de mii de greci au fost deportati in Sudul Ciprului, unde locuiesc si acum  – n.n.]

Sa avem incredere, asa cum am spus si anul trecut si de 10 ani incoace, sa avem incredere in planul lui Dumnezeu. Toti vedem ca incet-incet se intampla, incet-incet se pune in aplicare acest plan care a inceput din mult indurerata Sirie si care va cuprinde toate tarile lumii. Prin urmare, in mijlocul acestor evenimente nemaivazute, are si Cipru rolul sau national. Pentru Cipru, cele mai grele au trecut, orisicat ar vrea unii sa ne inspaimante, dinspre tara vecina (n.t: Turcia) trimitand amenintari in apele noastre. Putine vom avea de suferit, mai mult o sperietura. Totusi, noi, crestinii ortdocsi credem in Hristos cel Inviat si nimic nu ne poate speria; noi, refugiatii, avem experienta: stim ce este durerea, stim ce este crucea, stim care sunt Patimile Domnului, patimile acestui loc si patimile noastre. Tot ceea ce ne lipseste este Invierea. De aceea Dumnezeu a decis sa ne dea aceasta Inviere. Cand? Depinde si de pocainta noastra, de rugaciunea noastra, dar evenimentele déjà se deruleaza din vecinatatea noastra pana in indepartata Coree, China si maine Australia si alte locuri. Toate aceste evenimente, oricat vi se va parea de ciudat, vor avea multe efecte asupra multor tari; una din consecinte va fi asupra tarii noastre.

Va rog foarte mult ca in acest an care déjà a inceput, 2017, si cel ce vine, 2018, sa va inmultiti rugaciunea, sa o dublati. Daca ne rugam 10 minute pana acum, sa incepem sa ne rugam 20 de minute. Rugaciunea are putere foarte mare; este acea putere pe care puternicii lumii nu o au; si sa mergeti la Liturghie regulat. Si in acest fel, cand ne vom intoarce in Morfou (n.tr : regiune din zona ocupata a Ciprului) vom fi oameni ai Invierii, deoarece in toti acesti 40 de ani am fost oameni ai Golgotei, ai Crucii si unde exista Cruce exista si Inviere. Dumnezeu nu este nedrept; nedreptatile nu sunt binecuvantate, iar cei mandri sunt smeriti; astea le vom vedea in urmatoarele luni. Deci este foarte important sa fim gasiti in pocainta pentru pacatele noastre personale si pentru pacatele noastre ca popor. Sa fim in rugaciune si in pocainta, iar Invierea este rezultatul firesc al rastignirii. (…)

Asa cum am spus de multe ori, au cei mari planurile lor, dar are si Dumnezeu planul Sau. Si Dumnezeu nu ne va lasa!”

*

Marele Cutremur – extras dintr-o emisiune difuzata de RIK (post national de televiziune din Cipru) pe 04.04.2017

(fragment tradus)

Va fi un cutremur mare pe teritoriul Greciei. Acesta va duce la mutarea unei parti a populatiei. In aceeasi perioada, imediat dupa, la putina vreme dupa acest cutremur mare… [aici IPS-ul schimba brusc firul vorbirii, revenind asupra cutremurului, dar in alte predici sau emisiuni a aratat ca dupa acest cutremur urmeaza razboiul cu Turcia, incepator al Marelui Razboi Mondial – n.n.]. Déjà se intampla multe cutremure in zona Marii Egee si am nadejde ca rugaciunile Maicii Domnului vor face sa nu fie pana la urma un seism puternic, ci acestuia sa ii ia locul mai multe seisme mai mici, deoarece asa lucreaza pronia lui Dumnezeu prin rugaciunea sfintilor si mai ales ale Maicii Domnului. Stiti ce i-a spus Maica Domnului unui om al lui Dumnezeu? «Ma rog sa nu se intample in cele din urma acest cutremur in Grecia noastra, dar mi-a spus Fiul meu si Dumnezeul meu: Maica, nici eu nu vreau sa sufere oamenii si vii tu sa ma rogi pentru ei, insa mainile tale sunt goale, Maica; nu ai in mainile tale rugaciunile credinciosilor; acestia nu se mai roaga; si aceia putini care se roaga, sufletele lor sunt reci».

Deci asta este foarte tragic. Motivul pentru care facem aceasta emisiune este si pentru a activa si pentru a incalzi rugaciunea noastra inghetata. A crestinilor, nu vorbesc de cei care resping profetiile si semnele (…) Vedem semnele vremurilor. Cand vedem ca s-au inmultit eruptiile vulcanice, cand vedem ca s-au inmultit inundatiile, vestile de razboi, amenintarile de razboi, foamete, numarul refugiatilor, coruptia, anormalitatea [homosexualitatea, pacatele impotriva firii – n.n.] si legiferarea ei, toate acestea unde ne duc?

Deci ne dam seama ca suntem intr-un moment in care, si ne rugam la Dumnezeu sa-l micsoreze, una din pedepse va fi cutremurul. Si nu vorbim doar de Grecia, si de alte tari. In America spun ca va fi ceva mult, mult, mult mai mare chiar decat un cutremur… adica ti-e si teama sa spui ce am zis acum despre America. Razboaiele pe care le-am descris, inundatiile, foametea, cutremurele si alte fenomene ce sunt? Sunt pentru oamenii care traiesc in aceasta perioada de timp, un ajutor pentru ei ca sa castige mantuirea, viata vesnica…ca sa ne pocaim, sa ne venim in fire, sa intelegem cine este Domnul nostru, cine este Dumnezeul nostru si ce este cu adevarat viata.

Acum ma veti intreba de ce ingaduie acestea Dumnezeu care inviaza din morti, invinge moartea cu moartea Lui si ne ofera Trupul si Sangele Lui in fiecare Sfanta Liturghie. De ce le ingaduie? Le ingaduie pentru anume motive. Si le voi spune deschis, fara nici o cosmetizare, asa cum ni le-au descoperit Sfintii lui Dumnezeu in vremurile noastre si, mai ales, Maica Domnului.

Prima cauza a acestor judecati este reprezentata de avorturile nemarturisite care se intampla de-a lungul si de-a latul intregului pamant.

Al doilea motiv sunt blasfemiile fata de numele Domnului, magia si satanismul. (…)

Si ultimul care este cel mai grav si ne priveste pe toti sunt nenumaratele pacate trupesti care se intampla si in feluri nefiresti atat in cadrul casniciei cat si in afara ei.

Un om al lui Dumnezeu mi-a spus:  de ce Dumnezeu a devenit om? Pentru ca nu avea trup si a luat trup de la Maica Domnului. Si acest trup, al nostru, l-a facut divino-uman, l-a inviat, a invins moartea sa, pacatul sau si l-a ridicat la Cer si l-a asezat de-a dreapta Tatalui si ni-l daruieste la fiecare Sfanta Liturghie. Si noi ce facem cu acest trup? Il ucidem prin avorturi, prin pacatele impotriva firii, cu asa zisele drepturi ale omului astfel ca ajungem la cuvantul Psalmistului: «omul in cinste fiind nu a priceput, alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte»”.

[traducere de E.P. exclusiv pentru Cuvantul Ortodox – PRELUAREA FARA ACORDUL NOSTRU ESTE STRICT INTERZISA]

Cine este Mitropolitul Neofytos de Morfou?

Preasfințitul Mitropolit Neofytos de Morfou (Cipru), s-a născut în anul 1962, în satul Káto Zódia, Mórfou. În 1974, împreună cu familia sa și mulți alți locuitori ai provinciei Mórfou, a fost obligat să-și părăsească vatra strămoșească și să trăiască ca refugiat într-un cartier din Nicosia. A studiat Dreptul și Teologia.

A avut binecuvântarea de a-i cunoaște îndeaproape pe bătrânii îmbunătățiți contemporani: Cuviosul Porfirie, Părintele Iacov Tsalikis și Părintele Evmenios Saridakis.

Cea mai mare parte a mitropoliei sale, inclusiv catedrala mitropolitană a Sfântului Mámas, se află în partea ocupată de turci a insulei Cipru.

Legaturi:

PROOROCUL IONA SI NOI. Cine l-ar mai asculta?

“NE-AR TREBUI UN PROOROC?”– Căderea de neoprit a poporului și povestea lui ABEL, monahul-profet

“Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu?

Parintele Paisie Aghioritul: PACATUL ADUCE NENOROCIRI. “Cand lumea nu se pocaieste, ce ploaie sa dea Dumnezeu? VOI ATI FACUT RUGACIUNE CA SA PLOUA, SAU NU VA PREOCUPA SUBIECTUL? Acum SECETA e o incercare de la Dumnezeu”

CUV. PAISIE DESPRE SARBATORI: “Intotdeauna le spun mirenilor sa inceteze de a mai lucra duminicile si sarbatorile, ca sa nu-i ajunga nenorociri”

“Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!”

EPISCOPUL GREC cu viata sfanta ANTONIE ar fi profetit: “O mare foamete va fi in Grecia”… “ATUNCI CAND VA INCEPE RAUL DIN SIRIA, SA INCEPETI SA VA RUGATI!”

PROFETIILE CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL despre Turcia, Grecia, Cipru si CUM INCEPE RAZBOIUL MONDIAL

CUVIOSUL PAISIE: “E STARE DE ALARMA. ESTE TREBUINTA DE MULTA RUGACIUNE CU DURERE”

Cuviosul Paisie Aghioritul: TOATA CHEIA AICI ESTE: SA SE POCAIASCA LUMEA!

“Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE

PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 – video)

Parintele grec ELPIDIE: “Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii… Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi”

DIN PROFETIILE CUVIOSULUI AMBROZIE LAZARIS: “Vor veni ani grei, dar nu va temeti!”

BOLOVANII CARE STAU DEASUPRA CAPETELOR NOASTRE… (Sa recitim impreuna vedeniile ceresti ale Cuviosului FILOTEI ZERVAKOS, †8 mai 1980)

Cuviosul FILOTEI ZERVAKOS (†8 mai 1980) despre MANTUIREA IN VREMURILE APOSTAZIEI SI NECURATIEI GENERALE, INTR-O LUME VICLEANA SI STRICATA: “Satana face ultimul asalt… Numai la Dumnezeu ne vom putea refugia si sa fim gata pentru asta, caci s-a apropiat sfarsitul acestui veac“

RUGACIUNE UMILITA a Fericitului Filotei Zervakos in vreme de primejdie a NAVALIRII ALTOR NEAMURI ASUPRA NOASTRA si a INCEPUTULUI RAZBOIULUI

Din cuvintele de folos ale unui parinte athonit de o luminata simplitate: “SPORESTE FARADELEGEA si de aceea se apropie a doua Venire. CINE ARE MARE DRAGOSTE CATRE EA, VA FI AJUTAT DE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU. Maica Domnului are putere, dar asteapta pocainta noastra”

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”

“Fara de veste…”. SEMNUL FURTUNILOR si MIZA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Cedeaza Biserica noastra SANTAJULUI ticalos al “noilor securisti”, alegand TACEREA si NON-COMBATUL in cauza REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei? RUGACIUNE PENTRU SI CATRE IERARHII NOSTRI

Sf. Nicolae Velimirovici: RAZBOIUL SI BIBLIA (extrase) – Care sunt cauzele viitorului razboi?

Sfantul Nicolae Velimirovici despre CONSECINTELE PARASIRII LUI DUMNEZEU: “Iata, fratilor, pentru ce a trebuit sa vina marele razboi mondial”

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI DESPRE SEMNELE DE LA DUMNEZEU: “… intrucat cutremurele vor fi foarte dese, popoarele vor trai intr-o frica neincetata”

PR. CONSTANTIN MOISIU: Cuvant duhovnicesc vesnic actual despre cutremurul din noiembrie 1940: “Toata lumea se plange de greutatea vremu­rilor pe care le traim, dar nimeni nu vrea sa recunoasca si partea lui de vina”

INCA UN CUTREMUR PUTERNIC A LOVIT MEXICUL, la fix 32 de ani de precedentul dezastru. SUTE DE VICTIME si cladiri prabusite (imagini video si foto)/ SEISME IN LANT in Pacific/ Dupa IRMA, loveste puternic URAGANUL MARIA, de categoria 5

Cuvinte grave ale Parintelui Cezar Axinte la SFINTII MARTIRI BRANCOVENI (2017) despre timpul critic pe care il traim: “NU NE PREDAM! Sunt vremuri de vijelie si asta e doar “puiul”. O sa vedem si lucruri mai mari decat acestea, trebuie sa ne pregatim!”/ SFINTII SACRIFICIULUI si ZEUL CONFORT


Categorii

Ce este pacatul?, Curvia, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Mitropolitul Neofit de Morfou, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

 1. Acest tip de discursuri mi se par cu adevarat convingatoare si rezonabile. In primul rand pt ca nu se limiteaza la epitete acuzative, generalizante, si la amenintari, ci aduc si explicatii clare (homosexualitatea fiind, pe buna dreptate, mentionata ca o probl grava, dar nu unica). In al doilea rand pt ca respira cu adevarat grija si nevoia de a lamuri oamenii, si nu un patetism liric scapat de sub control si menit mai degraba sa puna in valoare virtutea (“delicat” inserata in context) vorbitorului sau panica pur egoista care l a cuprins, decat preocuparea autentica pt aproape. Bref: aceste discursuri conving pt ca nu sufera de ipocrizia aia stridenta pana la palpabilitate care bantuie pe unii crestini mai vocali.

 2. omul in cinste fiind nu a priceput, alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte

  Pai care dobitoc ? Ca si animalul traieste conform firii lui.

 3. Multumim fratilor pentru cuvintele de folos.

 4. Pingback: O ALTFEL DE "INCALZIRE GLOBALA"... Sau despre cum sunt dezastrele naturale, intr-adevar, consecinte ale actiunii umane
 5. A vazut cineva seria de filme “Inger rus, Otroc Veaceslav?” E povestea unui copil considerat proroc si sfant de pietatea populara rusa, istorisita de mama lui. Copilul a trait intre 1983-1991.
  Despre Romania nu a lasat nimic. Doar ca in ar fi spus, dupa cum relateaza mama lui, ca Marea Neagra va seca.

 6. Pingback: “HRISTOASE AL MEU, DA-MI RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR!” – Predici noi ale MITROPOLITULUI cipriot NEOFIT DE MORFOU (audio, text): “Trebuie sa stiti ca EXAMENELE INCEP! Trebuie cu totii sa fim gata de mari evenimente neasteptate”
 7. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou primește sfat de la o maică sfântă să ne îndemne la RUGĂCIUNI COMUNE LA ORELE NOPȚII, pentru a putea lupta cu duhurile de DISPERARE ȘI FRICĂ și pentru că… “țara noastră este în pericol și țările
 8. “Maica, nici eu nu vreau sa sufere oamenii si vii tu sa ma rogi pentru ei, insa mainile tale sunt goale, Maica; nu ai in mainile tale rugaciunile credinciosilor; acestia nu se mai roaga; si aceia putini care se roaga, sufletele lor sunt reci”.

  Daca ne-am ruga pe cat vorbim am mai avea o speranta.

  “Duhovnicia este tare grea, mai ales în zilele noastre! Păcate multe, credinţa puţină, rugăciune din fuga, vremuri de pe urmă… Numai mila lui Dumnezeu ne poate mântui!”
  Părintele Paisie Olaru

  “Cânt te găsești în fundul prăpastiei să nu disperi, iar dacă ai ajuns în vârful muntelui să nu amețești. Și să știți că această a doua primejdie, este mai mare decât cea dintâi. Pentru că, în fundul prăpastiei apelezi la rugăciune ca izvor de putere. Când ai ajuns în vârful muntelui, uiți de ea.”
  Mitropolitul Bartolomeu Anania

  “Durerea e o învățătură! În anii durerii am învățat să mă rog!”
  Părintele Vichentie Mălău

  “Închisorile ne-au învățat adevărata rugăciune, care se naște din suferință, jertfă și dăruire de sine.”
  Părintele Iustin Pârvu

  “Rugăciunea pentru lume este rodul unei suferințe extrem de adânci și vii.”
  Părintele Sofronie Saharov

  “Rugăciunea este unitatea de măsură a dragostei.”
  Sfântul Augustin

  “Adevărată rugăciune nu necesită nimic mai mult, decât dragoste faţă de Dumnezeu!”
  Sfântul Porfirie Kafsokalivitul

  “Rugăciunea trebuie însoțită de dragoste. O rugăciune fără dragoste este ca o pasăre fără aripi: i se pare că-i frumoasă, dar n-are aripi și nu poate zbura.”
  Părintele Amfilohie Makris din Patmos

  “Rugăciunea este prezenţa lui Dumnezeu în toţi şi în toate.”
  Sfântul Grigorie Sinaitul

  “Orice rugăciune este bună. Rugăciunea înseamnă gânduri bune; atunci rugăciunea dă rod bun.”
  Părintele Tadei

 9. Pingback: O noua predica a MITROPOLITULUI NEOFIT (Cipru): “2018 – UN AN CRITIC. RECUNOASTEREA IERUSALIMULUI DREPT CAPITALA A ISRAELULUI – PUNCTUL DE INCEPERE A CELUI DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL”. “Martiriul este o realitate contempor
 10. “Rugaciunea are putere foarte mare; este acea putere pe care puternicii lumii nu o au”

  Din pacate, foarte putini ajung la aceasta masura.

  „Aşa cum nu e nimic care să se asemene cu Dumnezeu, tot aşa nici un lucru sau lucrare nu se aseamănă cu îndeletnicirea cu Dumnezeu în liniştire“

  “(rugăciunea este) o liniştire şi o golire a cugetării de toate cele de aici şi o inimă ce-şi întoarce cu desăvârşire privirea spre nădejdea plină de dor a celor viitoare.”

  „fiindcă rugăciunea e în stare mai mult decât orice altceva să apropie mintea de Dumnezeu, în aşa fel încât El să intre în comuniune cu ea şi să strălucească în purtările ei“

  “Adu-ţi aminte de Dumnezeu în toată vremea şi-Şi va aduce şi El aminte când vei cădea în cele rele.”

  “Nu uita de El, împrăştiindu-te în cele deşarte, ca să nu uite nici El de tine în vremea războaielor tale. În vremea când îţi merge bine, fii ascultător Lui, ca să ai în necazuri îndrăzneală faţă de El prin rugăciunea neîncetată către El, făcută din inimă“

  Isaac Sirul
  http://altarul-banatului.ro/?page_id=302

 11. Pingback: SFINTII PAISIE, PORFIRIE, IACOV, harisma profetiei si APRINDEREA OPAITULUI pentru oamenii contemporani – extras tradus din conferinta Mitropolitului NEOFIT DE MORFOU despre marii duhovnici greci canonizati ai secolului XX (si VIDEO) | Cuvântul Orto
 12. Pingback: Părintele Ghelasie Țepeș despre CUTREMUR, EFECTELE ABSENȚEI DE LA REFERENDUM, neascultarea de preoți și Biserică și PREGĂTIREA DE O APROPIATĂ PERSECUȚIE: “Până acuma s-or jucat oamenii: de-a credința și de-a trăirea. Ei, acum va treb
 13. Pingback: “SA INTELEGEM ORTODOX EVENIMENTELE care se intampla. SA VA RUGATI NU DOAR PENTRU GRECIA, ci pentru toate tarile despre care veti auzi ca vor trece prin propriile lor incercari in urmatoarele saptamani si luni – si vor fi multe acestea”.
 14. Pingback: Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU cheama la CURATIREA INIMILOR PRIN POCAINTA: “Problema nu sunt ceilalti, problema suntem NOI, pentru ca ne-a slabit credinta, dragostea dintre noi si catre Hristos… TOTI VOM FI SMERITI, si laicii si cleri
 15. Pingback: “DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SE
 16. Pingback: “Ceea ce a inceput din Siria, acum continua cu Libia, maine va ajunge la stramtorile Bosforului si vedem pe mai departe, cu razboiul mondial…”. Omilia MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU la praznicul SFANTULUI STEFAN, INTAIUL-MARTIR, despre cail
 17. Pingback: IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarel
 18. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE."Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste,
 19. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video) | Cuv
 20. Pingback: IPS NEOFIT – Raspunsuri la Sinaxa din octombrie (II): “CITITI DIN PSALTIRE! Invatati sa COMUNICATI CU SFINTII! Deja profetiile devin stiri si doar POCAINTA NOASTRA ar mai putea sa stavileasca intensitatea raului caruia putina-credinta a cresti
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate