STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE!

2-02-2012 Sublinieri

“Rezistenta fara precedent a grecilor se epuizeaza, furia depaseste frica si pericolul unor revolte sociale nu mai poate fi ignorat, nici de catre cei care comanda, nici de cei care executa ordinele lor criminale… Pretentiile lor impotriva suveranitatii noastre nationale sunt sfidatoare“.

Ieronimos-Papadimos

Cititi si:

Joi, 02 Februarie 2012

Relateaza Emilios Poligenis – 11.57

Un strigat de durere pentru viitorul tarii care astazi este amanetat, adreseaza in scrisoarea sa Arhiepiscopul Atenei si al intregii Elade, kir Ieronimos catre primul ministru Papademos. Folosind un limbaj dur, Arhiepiscopul spune in scrisoarea sa ca rabdarea poporului grec s-a terminat si ca nu poate fi ignorant pericolul unor revolte sociale “nici de catre cei care comanda, nici de catre cei care executa ordinele lor criminale”.

Pensiile au fost taiate, angajatii sunt disperati si nesiguranta s-a cuibarit in fiecare camin din Grecia, afirma kir Ieronimos. Singurul aspect pozitiv este faptul ca in aceste momente iese in evidenta caracterul milos si patriotismul grecilor care ii ajuta pe cei disperati. Arhiepiscopul a caracterizat toate politicile care au fost adoptate pana acum (vezi acordul cu FMI) ca fiind esecuri, subliniind ca nu este posibil sa se ceara si alte masuri, mai grele, dureroase si nedrepte, “urmand aceeasi linie ca cea din trecutul nostru recent, care vor esua si vor conduce in impas”.

“Ni se prescriu doze si mai mari dintr-un medicament care se dovedeste a fi mortal” spune Arhiepisopul in scrisoarea sa catre premier, si acest lucru lasa portile deschise dorintei unora de a ipoteca suveranitatea noastra nationala. “Amanetarea bogatiei noastre prezente, dar si pe cea pe care o putem obtine in viitor din pamantul si marea noastra”, ne duce cu gandul la o “suspecta insistenta pentru aceste retete ale esecului. Pretentiile lor impotriva suveranitatii noastre nationale sunt sfidatoare”.

Arhiepiscopul ii cheama pe toti sa respinga santajul venit din exterior si retetele lor aducatoare de moarte, sustinand faptul ca Elada nu va pieri “pentru ca unii au crezut acest lucru sau si-l doresc”.

ieronimos-saraci

Scrisoarea completa:

“Excelenta Voastra domnule Presedinte [al Consiliului de Ministri al Guvernului = Premier, n.n.],

Ni se rupe inima si nu putem intelege toate cele care s-au intamplat in ultima vreme si contiuna sa se intample in tara noastra. Oameni demni isi pierd, de la o zi la alta, serviciul chiar si casele. Fenomenul celor fara adapost si al celor infometati – ce aminteste de vremurile ocupatiei – ia dimensiuni de cosmar. Zi de zi numarul somerilor creste cu miile.

La fel se intampla si cu falimentul intreprinderilor mici si medii. Tinerii nostri, cele mai bune minti ale tarii, emigreaza. Parintii nostrii nu mai pot supravietui, in urma dramaticelor taieri de pensii. Familiile, si mai ales cele sarace, muncitorii, se gasesc intr-o situatie disperata in urma repetatelor taieri de salarii si a noilor taxe insuportabile.

Rezistenta fara precedent a grecilor se epuizeaza, furia depaseste frica si pericolul unor revolte sociale nu mai poate fi ignorat, nici de catre cei care comanda, nici de cei care executa ordinele lor criminale. In aceste momente dificile si, fara indoiala, critice suntem datori sa intelegem faptul ca nesiguranta, disperarea si depresia s-au cuibarit in fiecare camin din Grecia.

Ca au determinat si, din pacate, continua sa determine pana si sinucideri, ale acelora care nu au putut sa indure drama propriilor familii si durerea copiilor lor. In fata tuturor acestor situatii, Biserica Greaca incearca sa profite de fiecare oportunitatea de solidaritate care i se ofera. Si este pozitiv faptul ca, in aceasta negura, se evidentiaza sensibilitatea, milostenia si patriotismul curat al grecilor. Pentru a hrani, a imbraca si a oferi nadejde celor disperati.

Din pacate, insa, precum se vede déjà foarte clar, drama tarii noastre nu numai ca nu se termina aici, dar ar putea capata noi si imprevizibile dimensiuni. Sunt cerute, de altfel, in aceste zile alte masuri mult mai dure, mai dureroase, mai nedrepte mergand pe aceeasi linie ca cea din trecutul nostru recent care vor duce la esec si in impas.

Ni se impun doze si mai mari din medicamentul care s-a dovedit a fi mortal. Ni se cer angajamente care nu rezolva problema, dar care doar intarzie temporar anuntatul sfarsit al economiei noastre. Si ipotecheaza, in acelasi timp, suveranitatea noastra nationala. Amaneteaza bogatia pe care o avem in prezent, dar si pe cea pe care o putem obtine in viitor din pamantul si marea noastra.

Amaneteaza Libertatea, Democratia si Demnitatea noastra Nationala.

Dezamagiti, disperati si ingrijorati, grecii ne pun intrebari si ne cer raspunsuri responsabile, sincere si convingatoare.

Intreaba ce ii asteapta maine.

Intreaba incotro se indreapta tara noastra. Intreaba ce poate sa puna capat aceastei drame.

Ce poate sa faca sa renasca speranta pierduta. Din pacate!

In luarea deciziilor, vocile celor disperati, vocile grecilor, sunt ignorate sfidator.

Din pacate, astazi, noi, grecii, nu gasim raspunsuri nici macar pentru ceea ce ni s-a intamplat si continua sa se ni intample, nici la ceea ce ne cer strainii.

Este desigur cel putin suspecta insistenta lor pentru niste retete esuate.

Si sunt sfidatoare pretentiile lor in detrimentul suveranitatii noastre nationale. Si acest lucru este poate cel mai ingrijorator. Nu ar trebui sa fie ignorat de nimeni faptul ca rezistenta oamenilor s-a epuizat. Dupa cum s-a epuizat si rezistenta economiei noastre reale.

Si desigur in fata noastra sunt si alte drumuri. Drumuri ale invierii duhovnicesti si ale relansarii economice. Drumuri ale creatiei, sperantei si perspectivei. Drumuri deschise pentru fiecare barbat si femeie din Grecia.

Catre aceste drumuri suntem datori sa ne indreptam cu totii, cu sentimentul pocaintei. Punand laolalta nesfarsitele puteri ale poporului nostru. Indepartand, in acelasi timp, santajul venit din exterior si refuzand retetele lor aducatoare de moarte.

Avand mai presus de orice, neclintita certitudinea ca prin ajutorul lui Dumnezeu si prin increderea in capacitatile noastre putem sa ne descurcam.

Elada Culturii, Elada Istoriei, Elada Traditiei nu poate sa piara nici pentru ca unii au crezut astfel, nici pentru ca unii s-ar putea sa o doreasca. Elada noastra poate sa stea pe picioarele ei. Poate sa mearga inainte.

Excelenta Voastra,

Acest drum il cauta si il asteapta astazi grecii…”

[traducere: E. P., RAZBOI INTRU CUVANT; preluarea nu se poate face fara acordul nostru!]

Nota noastra:

Cuvantul acesta patrunzator, care aduce aminte de Marii Ierarhi ai Bisericii, de un Sfant Ioan Gura de Aur, de un Sfant Vasile, de cei care zguduiau tronuri imparatesti si curti boieresti pentru sarac si pentru vaduva, pentru lepros si pentru omul “de rand”, cuvantul acesta de categorica, iubitoare mustrare, de trezire, palma aceasta parinteasca, dura si adevarata… ne rusineaza.

Arhiepiscopul Ieronim, intai-statatorul Bisericii Ortodoxe a Greciei nu este cunoscut drept unul din arhiereii foarte vocali sau foarte fermi. Mai degraba este genul diplomat, chiar moale, concesiv. Cu atat mai surprinzator si mai… de temut este, atunci, acest cuvant arhieresc “cu putere multa”. Un cuvant demn de tinut minte, pentru ca el marcheaza o cotitura in atitudinea Bisericii Greciei. Pare limpede ca cel putin Biserica, in Grecia, nu mai vrea sa ramana in zona euro sin UE cu pretul pe care il plateste acum. Acest lucru poate induce o unda de soc in intreaga clasa politica. Premierul Papademos este un “tehnocrat”, membru Bilderberg, deci nu are legitimitate populara. PASOK, socialistii care au aplicat reteta austeritatii pana acum, nu sunt credibili, ca si Papandreou, care oricum ar fi vrut un referendum. Ramane opozitia al carei lider, ce sa vezi, in urma Staretului Efrem Vatopedinul, tocmai ce a vizitat Rusia si s-a intalnit cu premierul Putin si cu Patriarhul Kirill. Pe el, insa, nu l-au mai arestat preventiv…

La noi in tara… e ger napraznic si… multa liniste. Vorbeste – la fel de obraznic, de furios, de agresiv – numai acelasi presedinte demonic, atotputernic si sfidator, care ne-a amanetat deja toata tara, fara ca Patriarhia sa-l deranjeze nici macar cu o vorbulita.

Iar cand unul dintre pastorii nostri adevarati are curajul sa ridice glasul, iata de ce reactii are parte:

Arhiepiscopul Greciei si premierul, membru Bilderberg


Categorii

Arhiepiscopul Ieronim (Biserica Greciei), Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Opinii, Portile Iadului, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

60 Commentarii la “STRIGATUL DE DURERE AL ARHIEPISCOPULUI IERONIM – scrisoare exploziva catre primul-ministru Papademos. Biserica Greciei, alaturi de popor, pune piciorul in prag in fata santajului UE!

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: IPS Serafim de Pireu: interviu despre premierul Papademos, Rockefeller si Rotschild, lobby-ul sionist si DICTATURA GROAZEI (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: NU CUMVA ACEASTA CRIZA NE ESTE SPRE JUDECATA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: IPS Serafim de Pireu: Tehnocratii Bilderberg lucreaza pentru instaurarea GUVERNULUI MONDIAL, A RELIGIEI UNIVERSALE SI PREGATESC CALEA LUI ANTIHRIST (Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Mitropolitul Nicolae de Messoghia: SUNTEM CONDUSI CATRE O CATASTROFA NATIONALA (interviu) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: “incearca sa ne transforme in COLONIE… Biserica e tratata in CEL MAI RAU mod cu putinta!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei la Ambasada Rusiei din Atena: E NECESARA UNITATEA POPOARELOR ORTODOXE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Grecia: ARMATA, alaturi de Biserica in razboiul impotriva CRIZEI. Arhiepiscopul Ieronim: MESAJ PENTRU CEI AJUNSI LA LIMITA REZISTENTEI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: DACA NU NE SCHIMBAM, NU EXISTA SANSE DE SALVARE. Catre politicieni: NU PUNETI BISERICA LA COLT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: IPS Hierotheos Vlachos: o radiografie ortodoxa a UTOPIEI UNIUNII EUROPENE. Ortodocsii care vor sa para europeni tradeaza - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Ierarhii Bisericii Greciei despre tragicul caz al sinuciderii unui batran in piata publica a Atenei. DEZNADEJDEA GRECILOR NE SPERIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Impactul CRIZEI asupra Bisericii: “PENURIE” DE PREOTI in Grecia si Bulgaria. In ciuda lipsei de fonduri, Biserica Greciei mentine MISIUNEA FILANTROPICA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Mitropolitul Hrisostom al Patrei, cuvant puternic si mustrator cu ocazia alegerilor din Grecia: POPORUL ESTE DEZAMAGIT, TRADAT, DISPERAT. NU VA MAI SCUZA ALTE GRESELI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. Pingback: Ierarhi greci despre ALEGERILE PARLAMENTARE (6 mai). SA MURIM, DAR SA RAMANEM IN ISTORIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Exit-poll la ALEGERILE DIN GRECIA: partidele principale in regres electoral, COMUNISTII SI NAZISTII URCA IN PREFERINTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Pingback: iERARHIA GREACA, INGRIJORATA DE ASCENSIUNEA PARTIDELOR ANTICLERICALE SI FASCISTE. Arhiepiscopul Ieronim: A spus Hristos sa nu-i hranim pe imigranti? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: IPS Hierotheos Vlachos despre EUROPA SI TAURUL EUROCRAT. Crestinii sa nu se lase siluiti de duhul lumesc si de puterile lumii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: IPS Nicolae de Mesoghia, chemare patrunzatoare la pocainta: L-AM PARASIT PE DUMNEZEU SI ACUM NE TRAIM PROPRIA PIERZANIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  18. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim al Greciei: CRESTINISMUL NOSTRU ESTE AL SFANTULUI PAVEL, NU AL ANGELEI MERKEL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: IPS Ambrozie de Kalavitra: NE-AM INDEPARTAT MULT DE INVATATURA EVANGHELIEI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  20. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: Nu ne place atitudinea popoarelor europene fata de noi. GRECIA A DEVENIT UN COBAI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Arhiepiscopului Ieronim – scrisoare către primul ministru al Greciei
  22. Pingback: Cunoscutul duhovnic grec NECTARIE vede legatura intre DEMISIA PAPEI BENEDICT, NOUL PAPA SI IMPLINIREA APOCALIPSEI sub ochii nostri: "Sa ne pregatim duhovniceste pentru ultimul RAZBOI IMPOTRIVA CRESTINILOR!" (video) - Razboi întru Cuvânt - Reco
  23. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: GRECIA E VICTIMA CAMATARIEI NEMTESTI. Biserica Greciei are dificultati financiare tot mai mari - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  24. Pingback: Pastorala de Craciun a Bisericii Greciei: DESPRE CADERILE FAMILIEI CONTEMPORANE – CASATORIA CIVILA, CONCUBINAJUL, “CASATORIILE” HOMOSEXUALE – SI REMEDIILE DUHOVNICESTI - Recomandari
  25. Pingback: “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE”- [VIDEO - subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles - Recomandari
  26. Pingback: LA O MARGINE DE LUME. Cuvantul sensibil al IPS Ioan al Covasnei si Harghitei despre nedreptatile sociale strigatoare la cer - Recomandari
  27. Pingback: Mitropolitul Pavel de Siatista: CUVANT MUSTRATOR FATA DE STAREA OAMENILOR BISERICII. “Poporul nostru nu doreste o Biserica secularizata, ci una sfinfita si sfintitoare, ce nu se va teme sa se apere de sistemul viclean al acestei lumi chiar daca va a
  28. Pingback: ROMANIA “NICHT” SCHENGEN NICI IN 2015/ Viktor Orban: SUA TRAGE EUROPA INTR-UN RAZBOI RECE CU RUSIA/ Uniunea Eurasiatica a intrat in vigoare/ Marea coalitie pentru salvarea… CREDITORILOR GRECIEI. Care este programul SYRIZA, noua sperietoa
  29. Pingback: ARHIEPISCOPUL IERONIM al Greciei indeamna, implicit, pentru un vot DA la REFERENDUM. Relatari contradictorii din Muntele Athos: unii monahi il invoca pe SFANTUL PAISIE AGHIORITUL pentru un VOT DA, altii cer poporului grec sa VOTEZE NU | Cuvântul Ortodox
  30. Pingback: Actualizat – ARHIEPISCOPUL IERONIM al Greciei indeamna, implicit, pentru un vot DA la REFERENDUM. Relatari contradictorii din Muntele Athos: unii monahi il invoca pe SFANTUL PAISIE AGHIORITUL pentru un VOT DA, altii cer poporului grec sa VOTEZE NU |
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate