Ierarhi greci despre ALEGERILE PARLAMENTARE (6 mai). SA MURIM, DAR SA RAMANEM IN ISTORIE

5-05-2012 2 minute Sublinieri


Romfea.gr:

IN EXCLUSIVITATEIn cadrul reportajelor dedicate perioadei pre-electorale, adunate de Romfea sub titlul “Biserica vazuta prin ochii politicienilor”, la intrebarea jurnalistului Giorgo Ferdy, Arhiepiscopul Atenei si al Intregii Elade, kir. Ieronimos, a subliniat:

“ Suntem cu totii intristati. Unii dintre noi chiar infuriati. Totusi perioada urmatoare este extrem de critica petru tara noastra si nevoia de stabilitate pentru societate este cea mai importanta, daca nu vrem sa traim si alte aventuri.

Aceasta tristete si aceasta furie trebuie sa le transformam in capacitatea de a vedea in perspectiva pentru tara noastra, pentru care ne rugam astazi. Imi doresc sa ne lumineze Dumnezeu pe toti, astfel incat sa putem asigura cel mai bun viitor pentru tara si copiii nostri. Am incredere totala in maturitatea si intelepciunea poporului nostru.”

Chemam toti grecii  sa mearga la urne duminica viitoare si sa voteze  acel partid pe care il doreste fiecare, a spus de la amvonul Bisericii Sfantul Dimitrie, in predica sa, Mitropolitul Thesalonikului, Anthimos.

“ Nu voi spune nimic despre alegeri deoarece va puteti imagina ce va fi. Singurul lucru pe care doresc sa il spun este ca toti grecii sa voteze. Nici absenteism, nici vot nul, nu cu injuraturi, fara sa adauge alte nume pe buletinele de vot. Este datoria noastra sa votam. Sa se exprime unitatea poporului elen care cere o cale de iesire (…). Sa murim, dar sa ramanem in istorie. Sa traiasca copiii nostri”, a spus Preasfintia Sa.

Mitropolitul Anthimos a cerut politicienilor “unitate, frati ai nostri !”. A subliniat ca poporul nu trebuie sa se certe din cauza politicienilor, ci “doar pentru Elada sa ne dam viata. Toti grecii, in frunte cu politicienii nostri”. 

Preasfintitul a spus ca “alegeri are toata Europa”, a amintit situatia din Spania si faptul “ca sunt tulburari si in Marea Britanie, in privinta planurilor de austeritate”, pentru a arata  “ca e posibil ca noi sa fi trecut primii prin furtuna” pentru a se vedea “cum se va desfasura jocul la cei mari”, prin urmare, “nu suntem singurii”.   

In ceea ce priveste faptul ca nu va exista guvern majoritar, a cerut politicienilor “sa spuna ce se va intampla” in aceasta privinta, tinand cont de interesele tarii. (…)

Traducere pentru RazboIntruCuvant de E.P.

Legaturi:

*

***


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Grecia, Mitropolitul Anthimos al Tesalonicului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Ierarhi greci despre ALEGERILE PARLAMENTARE (6 mai). SA MURIM, DAR SA RAMANEM IN ISTORIE

  1. Pingback: Exit-poll la ALEGERILE DIN GRECIA: partidele principale in regres electoral, COMUNISTII SI NAZISTII URCA IN PREFERINTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: iERARHIA GREACA, INGRIJORATA DE ASCENSIUNEA PARTIDELOR ANTICLERICALE SI FASCISTE. Arhiepiscopul Ieronim: A spus Hristos sa nu-i hranim pe imigranti? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Mitropolitul Nicolae al Mesoghiei despre alegerile locale si europarlamentare din Grecia: “NE-A AJUNS! DUPA CE NE-AU RUINAT, VOR CASATORII HOMOSEXUALE, ACORD PREZUMAT SI INCINERARI” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare