Marturiile lui Athansios Rakovalis si Ierom. Grigorios Papasotiriou privitoare la PROFETIILE SFANTULUI PAISIE AGHIORITUL despre RECASTIGAREA CONSTANTINOPOLULUI, “CARDUL CETATEANULUI” si REZISTENTA IN ANII ANTIHRISTULUI

10-03-2015 Sublinieri

000

***

Extras din conferinta preluata de la

Comuniuneortodoxa.ro:

Sfântul Paisie Aghioritul la București. Mărturia dlui Athanasios Rakovalis

“[…] După încercarea de a vă prezenta măsura duhovnicească a Cuviosului Paisie, îndreptându-ne spre finalul omiliei, aş dori să înfăţişez dragostei dumneavoastre ceva diferit de cele precedente, o profeţie care are legătură cu timpul nostru, şi, cred eu, cu însăşi viaţa noastră. O profeţie pe care am auzit-o cu urechile mele din gura Cuviosului Paisie, acum aproximativ 25 de ani, pe când lumea nu „fierbea” ca acum.

Discutam într-o după-amiază, doar noi doi, în curtea Panagudei, despre diferite subiecte. Trebuie să fi fost în 1991. La un moment dat, îmi zice Stareţul:

„Unora le convine să nu existe Grecia… Duşmanii noştri vor să ne sfârtece, iar prietenii să ne strivească… Nu contează… Au oamenii planurile lor, dar şi Dumnezeu le are pe ale Lui. În cele din urmă, interesele celor mari vor fi astfel, încât vor fi nevoiţi să ne ajute. Nu din prietenie sau pentru că aşa este corect, konstantinople098ci pentru că aşa va face Dumnezeu să le fie interesele. Se vor lupta între ei şi nu se vor putea birui unul pe altul şi vor spune: Oraşul (Constantinopolul) nu-l vom lua nici noi, nici voi; îl vom da grecilor. Va intra armata greacă în Oraş fără să lupte. Turcia va fi desfiinţată. Se vor autoproclama stat şi kurzii, şi armenii”.

Asta întrecea orice închipuire. Dar a spus-o însuşi Stareţul… Mi-am amintit atâtea cazuri din neînsemnata mea viaţă, când mi-a prevestit viitorul. Cel care „vede” viitorul, viitorul neînsemnat al unui om, nu poate oare „vedea” viitorul ţării mele? Mi-am amintit atunci cum ne spunea că Uniunea Sovietică se va desfiinţa:

Lanţurile în care era ţinut poporul au ruginit. Nu mai pot fi folosite… Se va desfiinţa, … comunismul va cădea…”.

Şi atunci mi se păreau de neconceput. Uniunea Sovietică era un imperiu puternic, ce controla o jumătate din glob. Era posibil să cadă?, mă întrebam cu oarecari dubii. Şi iată că Stareţul a avut iarăşi dreptate. Iată că iar s-au adeverit cuvintele lui. Nu au trecut mai mult de 10 ani şi cuvintele lui s-au împlinit până la cel mai mic detaliu. Iată că acum îmi prevesteşte dispariţia Turciei şi reluarea Constantinopolului de către greci. Creştinismul se va întoarce la vatra sa ancestrală!!!

Seara mă gândeam la cele pe care mi le-a zis. Bine, zic, noi, grecii care trăim în Grecia, suntem 10 milioane. Populaţia Constantinopolului este mai mare. Şi să ne dea Oraşul, cum îl vom administra? A doua zi am coborât din nou la Panaguda, cu acest gând în minte. Iată ce mi-a spus:

„În primul rând, mulţi vor muri inclusiv datorită holerei care va izbucni în Oraş. În al doilea rând, ne vor da doar partea europeană şi o mare parte a populaţiei se va muta în partea asiatică. Gândul îmi spune că vor face aceasta pentru ca strâmtoarea să fie un bun internaţional. În al treilea rând, mulţi se vor boteza şi vor deveni creştini. Cu ajutorul acelora vom conduce Oraşul…”.

După ce am plecat, am început să cercetez subiectul. Iată ce am descoperit. În Turcia există aproximativ 20 de milioane de aleviţi, care mai sunt numiţi bectaşi. Aceştia au adresat deja Organizaţiei Naţiunilor Unite o cerere oficială de a fi recunoscuţi drept religie distinctă şi au solicitat să li se permită să aibă lăcaşurile lor de închinare, întrucât NU doresc să meargă la geamie. Adică nu se consideră musulmani. Care sunt trăsăturile aleviţilor? Simpatie faţă de greci (iunan, de la ionieni), după cum ne numesc în varianta arhaică. Îi citesc şi îi iubesc pe Platon şi pe Aristotel, cred într-o Trinitate, fireşte nu exact ca noi, ortodocşii, dar şi această simplă coincidenţă arată ceva. Cred că aceştia se vor reboteza creştini, după cum a spus Stareţul.

Ne spunea că trăim în vremurile lui Antihrist, însă noi încă nu ne dăm seama de asta. Ne vorbea despre dictatura electronică universală plănuită. Îi vor pecetlui pe oameni ca pe animale, spunea. Ne prevenea să reacţionăm şi să refuzăm această pecetluire electronică, această închisoare. Considera, însă, preocuparea de subiectul în discuţie într-un mod exagerat şi crispat drept o dovadă a lipsei de credinţă şi de echilibru, dar pe de cealaltă parte, nu voia „să închidem ochii” şi să ne facem că nu se întâmplă nimic, nereacţionând atunci când este blamată şi subminată credinţa noastră. Niciuna dintre aceste două poziţii şi atitudini nu-l odihneau. Prefera calea de mijloc.

Spunea că cea mai bună pregătire pentru a se opune cineva lui Antihrist este viaţa duhovnicească cât mai profundă cu putinţă. Spunea că în vremea aceea se vor face minuni mari. Va avea omul o sticlă cu ulei, un pachet de făină şi nu se vor termina. Hristos Îşi va ocroti făptura Sa.

 ***

zournatzoglou-nikolaos-a-marturii-ale-inchinatorilor-cuviosul-paisie-aghioritul-1924-1994-vol-ii-11952

Cuviosul Paisie despre “Cardul cetateanului”:

[Marturia lui] Papasotiriou Grigorios, Ieromonah, Duhovnic al Sfintei Mănăstiri „Sfântul Ioan Botezătorul”, Metamorfosis, Halkidikis

Fericitul Stareț Paisie, în legătură cu problema de care vorbim, mi-a spus următoarele precizări revelatoare și foarte lămuritoare.

„Vă vor da cartele/carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când, însă, le vor aduna cândva pe toate (voia să spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc.) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea.

Iată că acum se adeveresc cuvintele sale prin promovarea cardului cetățeanului”.

Nota editorului:

Este impresionantă asemănarea opiniei de mai sus cu cea a fericitului Stareț Athanasie Mitilineos, harismaticul ermineut al cuvântului dumnezeiesc, și de aceea socotim de folos să-l redăm:

Manolas Konstandinos, funcționar DEI (Rețele electrice), Ptolemaida

Archimandrite Athanasios MitilinaiosÎn iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

Nu”, am răspuns.

Atunci Starețul ne-a spus:

„Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

GerontasPaisiosPaterSidoreacSignature

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cuviosul Paisie Aghioritul, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Marturiile lui Athansios Rakovalis si Ierom. Grigorios Papasotiriou privitoare la PROFETIILE SFANTULUI PAISIE AGHIORITUL despre RECASTIGAREA CONSTANTINOPOLULUI, “CARDUL CETATEANULUI” si REZISTENTA IN ANII ANTIHRISTULUI

  1. Dumnezeu stie cat a suferit in viata asta ca sa ajunga sfant.Sa te rogi Sfinte Paisie Aghioritul pentru cei care il Iubim pe Hristos.

  2. Sfantul Paisie Aghioritul sa va ocroteasca si pe voi admini.Este unul dintre cei mai mare sfant al lumii.Doamne ajuta.

  3. Sfantul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai mari sfinti ai lumii, cred eu asemanator cu Sf Vasile cel Mare sau Grigorie de Palama.Cred ca a suferit foarte , foarte mult ca sa ajunga printre cei mai mari sfinti.Sa ne ocroteasca pe noi toti care ne rugam lui, pe toti romanii si mai ales pe voi adminii de pe site-ul ,,Cuvantul ortodox”,BOR care a pastorit neamul asta in numele lui Iisus Hristos.Amin.

  4. Ultimele evolutii politice si militare internationale am putea spune ca se constituie in indicii care converg catre implinirea profetiilor. Se contureza chiar si un context zonal “favorabil” implinirii profetiei atribuite Parintelui Arsenie Boca (cea cu ocuparea, peste noapte si simultan, de catre unguri, bulgari si rusi): relatia privilegiata a lui Orban cu Putin, atitudinea mai echilibrata/posibil duplicitara a Bulgariei fata de ce se intampla in zona si reactiile dure ale Rusiei fata de deciziile cu incarcatura militara ale Romaniei.

    “Neclaritatea” mare este urmatoarea: daca popoarele ortodoxe se vor ciocni cu cei din NATO pe teritoriul Turciei, unde vom fi noi, atat tara ortodoxa cat si membra NATO (in plus, partener “strategic” al SUA)? Daca vom ramane alaturi de NATO, n-are cum sa ne fie bine in prima faza a conflagratiei cand, potrivit celor proorocite, “cruciatii” vor fi invinsi. Daca vom trece alaturi de rusi, inca de la inceput (greu de crezut!) sau pe parcurs, n-are cum sa ne fie bine la finalul conflagratiei, cand s-a proorocit infrangerea Rusiei. Totusi, s-ar putea ca, infranti peste noapte de catre dragii nostri vecini, sa luptam, de voie-de nevoie in “oastea ortodoxa” impotriva cruciatilor… Pare ca, oricum am da-o, nu ne va fi usor, dimpotriva.

    Dar, precum ne-au tot sfatuit Parintii, noi sa avem o atitudine echilibrata, sa nu ne preocupam excesiv de astfel de chestiuni (cine poate sti ziua si ceasul evenimentelor teribile ce tin de sfarsitul veacurilor?!) si sa ne vedem de mantuirea sufletelor noastre – sfarsitul nostru, al fiecaruia, acela sa ne ingrijoreze!

    Doamne, ajuta!

  5. Tara noastra fiind la rascruce de vanturi,poporul nostru a suferit, in toata istoria ,”durerile renasterii”din cenusa ramasa in urma crivatului venit din cele 4 punctele cardinale.Nadejdea noastra este Dunmnezeu ,ca si de data asta ne va scapa de “barbarii de tirani” ce vor sa ne destrame ca stat ortodox.DOAMNE AJUTA!

  6. Destramarea unei tari apare in principal din cauza slabiciunilor interne, nu neaparat din cauza agresorilor externi.
    Nu putem sa fim aliati cu rusii, n-am fost niciodata aliati cu ei, poate doar la Stanilesti si la Plevna si se stie cum a iesit in final. Pe de alta parte “parteneriatul” cu yankees este bun pentru ei, insa catastrofal pentru Romania care poate deveni doar loc de bataie, cum a fost de atatea ori. Acum insa a fost alegerea romanilor. Un altfel de popor, cu altfel de conducatori ar fi ales o pozitie neutra,sau daca nu neutra, macar nu atat de belicoasa si musai cu “moatze” , ca cel de la Deveselu.

  7. Pingback: PARINTELE ADRIAN (inedit, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: SFINTII PAISIE, PORFIRIE, IACOV, harisma profetiei si APRINDEREA OPAITULUI pentru oamenii contemporani – extras tradus din conferinta Mitropolitului NEOFIT DE MORFOU despre marii duhovnici greci canonizati ai secolului XX (si VIDEO) | Cuvântul Orto
  9. Imn bizantin Grec – Kabarnos Nikodimos (Catedrala Agia Sofia, Constantinopol)
    https://www.youtube.com/watch?v=0Jkkr5wO4nE

  10. Pingback: “Omilii la cartea Apocalipsei, vol. I”: A DOUA VENIRE A LUI HRISTOS. “Cel care va apărea este Hristosul suferind, Hristosul rănit”. PERICOLUL CREȘTINISMULUI “CĂLDICEL”, FĂRĂ SUFERINȚĂ, secularizat sau sincretist
  11. Pingback: “DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate