A fost omorat Patriarhul? – aceasta este intrebarea teribila pe care ne-o punem in urma acestui articol din ZIUA de azi, 3 august

3-08-2007 Sublinieri

2-dec-manastirea-radu-voda-28

ZIUA – EVENIMENT – vineri, 3 august 2007

Acuzatie capitala!

Articol preluat de la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=224780&data=2007-08-03

 • Descarca interviul incendiar cu medicul personal al PF Teoctist care arata circumstantele absolut dubioase in care s-a decis si s-a efectuat operatia chirurgicala care a dus la moartea Patriarhului:

http://www.ziua.ro/save.php?data=2007-08-03&f=1186080606.mp3

 • Val Valcu, medic si redactor-sef la Gardianul: “Operatia nu trebuia facuta!”

http://www.realitatea.net/playlive2.php?emisiuni&file=20070803_1850_86.flv&titlulive=Realitatea%20Zilei

 

1186080605.jpg

 

Echipa doctorului Sinescu a incalcat cele mai elementare reguli medicale * Medicul personal al Patriarhului, care-l ingrijea de 21 de ani, sustine ca pacientul sau a murit cu zile

Patriarhul Teoctist a murit cu zile, sustine medicul personal al acestuia, care l-a ingrijit 21 de ani. Profesorul Nicolae Ursea, medic primar medicina interna si medic primar nefrologie, afirma ca a fost mintit de dr. Ionel Sinescu cu privire la starea de sanatate a Patriarhului, intr-un moment in care aceasta depasise stadiul de critica. Ursea, care a fost si doctorul personal al Patriarhului Iustin Moisescu, afirma ca, personal, nu ar fi recomandat interventia chirurgicala, in conditiile in care Patriarhul suferea de o infectie urinara, tratabila mai degraba cu antibiotice decat cu bisturiul. Un alt indiciu ca Patriarhul nu a stiut ca interventia are 50% sanse sa fie letala este ca PF Teoctist nu s-a spovedit si nu s-a impartasit, fapt de neimaginat pentru un calugar, om in varsta de peste 92 de ani. ZIUA solicita interventia Parchetului si o ancheta oficiala in acest caz.

Intermediarul mortii

Cum a ajuns Patriarhul la spital si cum a decurs operatia in urma careia a murit? “A plecat de la Palat duminica seara, pe la ora 5. Era bine dispus. Dupa exact 24 de ore murise”, declara unul dintre membrii cancelariei. Sambata, 28 iulie, in chiar ziua in care era acuzat de presa ca este un plagiator (Gardianul: “Autoritatile fug de dosarul plagiatorului Ionel Sinescu”), dr Ionel Sinescu, sef al Clinicii de Urologie a Spitalului Fundeni, a fost adus la Palatul Patriarhal de preotul Gheorghe Pop, cu parohia in Fundeni, pe care Sinescu l-a descris ca fiind “un apropiat al Patriarhului”. Nu este asa. De la oamenii de incredere ai Patriarhului si de la Cabinet, unde se afla de altfel consemnate toate intrarile, ni s-a confirmat ca Pop nu este nici pe departe “un apropiat”. A fost doar un “intermediar”, declara membrii cancelariei Patriarhului. Un intermediar al mortii. Contactat de ZIUA, preotul Pop a refuzat sa faca orice fel de comentariu, fara aprobarea PS Vicentiu Ploiesteanul, singurul ierarh al Bisericii care stia de internarea Patriarhului, pe care a si avizat-o. Ceea ce stim este ca preotul Pop l-a lasat pe Patriarh singur la spital, luni dimineata, inainte de operatie.

Operatia nu era necesara

Conform declaratiilor lui Ionel Sinescu, operatia ar fi fost obligatorie, desi Patriarhul nu a fost internat in regim de urgenta. Din cauza prostatei, Patriarhul era nevoit sa mearga la toaleta din jumatate in jumatate de ora, sustine Sinescu in afirmatiile sale televizate, si ca o astfel de viata ajunsese un calvar de nesuportat. Aceasta l-ar fi determinat pe Patriarh sa accepte interventia chirurgicala. Aparitiile publice ale Patriarhului il contrazic pe dr Sinescu. La Slujba de Inviere de anul acesta, sustinuta in aer liber, pe treptele Palatului Patriarhal, pe frig si vant, Patriarhul a slujit ore in sir, pana la trei dimineata, fara sa plece din fata enoriasilor nici macar un minut, desi alti prelati, mai tineri, au mai luat mici pauze. Mai mult, afirmatiile sale sunt contrazise de fidelii Patriarhului, inclusiv de cele mai apropiate persoane din jurul sau, de la Palatul Patriarhal. “Cat de tare il deranja? Mergea de vreo trei ori pe noapte…”. Profesorul Nicolae Ursea, medicul Patriarhului de 21 de ani, este revoltat. In declaratiile pe care ni le-a facut in exclusivitate acesta afirma transant ca operatia nu era necesara. Urinarile dese din ultima perioada erau cauzate de o infectie urinara aflata sub tratament. “Nu poate fi operat nimeni pe perioada unei infectii“, spune prof. univ. dr. Ursea, care ii recomandase Patriarhului, ca dupa tratarea infectiei, sa se opereze de prostata la o cunoscuta clinica din Germania.

Internat pe sest

Medicul Ionel Sinescu a incalcat mai multe reguli obligatorii. In primul rand Fisa de internare. Buletinul Patriarhului a fost solicitat si adus doar a doua zi, pentru a se intocmi certificatul de deces. Examinarea Patriarhului a fost superficiala. Conform normelor medicale, in cazul unei operatii care implica anestezie generala, efectuata asupra unui varstnic cu afectiuni cardiace cunoscute si posibile deficiente respiratorii, trebuie efectuat un Protocol de internare complex care implica un tratament preparatoriu, ce poate dura de la o zi la sapte zile, pana la stabilizarea absolut sigura a bolnavului. In cazul in care in aceasta perioada se constata si alte afectiuni este obligatorie consultarea unor medici specialisti, prin crearea unei Comisii speciale. Or, din cate se pare, Patriarhul nu a fost nici macar analizat pulmonar, pentru a se cunoaste mai bine stadiul sanatatii sale inainte de anestezia generala. In aceste conditii, nu e de mirare ca Patriarhul nu a fost consultat si asistat de un cardiolog.

50% sanse de supravietuire

Conform specialistilor consultatati de ZIUA, sansele de supravietuire sunt de 50% intr-o atare interventie chirurgicala, asupra unui pacient nonagenar, cardiac si sub anestezie generala. Dar nici pacientul, nici anturajul sau, nici, mai cu seama, medicul personal, specialist urolog, nu au fost informati. Or, nimeni dintre apropiatii sai nu a stiut ca Patriarhul merge la moarte, in procent de 50%. Patriarhia a aflat de moartea Intaistatatorului de la televizor! O astfel de incalcare a standardelor internationale medicale din partea echipei lui Sinescu este si trebuie sanctionata, conform normelor in vigoare, inclusiv pe latura penala.

Ultimele cuvinte: “Merg ca la Sfanta Liturghie”

Amanunte tulburatoare ne-au parvenit si de la singurul insotitor al Patriarhului, ultimul apropiat care l-a vazut, soferul sau personal de 21 de ani, Costel Calapod.

“Am mers de cu seara (duminica – n. red.). Am stat toata noaptea ca pe ghimpi alaturi de el. Dimineata, inainte sa-l ia la operatie, le-a spus doctorilor sa ma lase sa stau langa el. Dar nu m-au lasat. I-au dat o pastila si a intrebat pentru ce este. Cand i-au raspuns ca e pentru anestezie a zis: “A, deci o anestezie asa, ca la dentist, nu?” Si mi-a spus: “Nea Costel, ma duc linistit, n-am mancat si n-am baut nimic, merg ca la Sfanta Liturghie”.

Acestea au fost ultimele cuvinte ale Patriarhului Romaniei inaintea operatiei. La ora 11.00-11.30, desi i s-a spus singurului insotitor al Patriarhului ca pacientul este bine si operatia a reusit, Costel Calapod a vazut o agitatie generala pe coridoare, cadre medicale albe la fata solicitand rastit diverse instrumente. Incercand sa intre la Patriarh si sa afle ce se intampla, Costel Calapod a fost oprit de medici care au postat imediat un gardian in fata salii cu consemnul sa ii impiedice intrarea.

Patriarhul nu a stiut ca va fi anesteziat total

Nici macar documentul standard pentru asumarea responsabilitatii operatiei – “Consimtamantul Informat”, a carui copie o prezentam alaturat – nu a fost dat spre semnare Patriarhului, pentru a nu fi “jignit” sau “influentat psihic inainte de operatie”, dupa cum spune Sinescu.

In acest act sunt stipulate inclusiv posibilitatile unor complicatii care pot duce la moarte, fiind descris in amanunt procedeul chirurgical care va fi urmat. Daca l-ar fi avut sub ochi, conform legislatiei, si s-ar fi razgandit dupa intelegerea riscurilor, ar fi fost acum in viata. Conform declaratiei lui Costel Calapod, cel care l-a insotit pe Patriarh la spital, acesta nu a stiut pana in ultima clipa, aflat deja pe patul de operatie, ca urmeaza sa fie anesteziat total.

Existau solutii mult mai simple

Medici specialisti urologi consultati de ZIUA ne-au declarat ca, daca nu era o urgenta – dupa cum a recunoscut si Sinescu – prostata se putea trata medicamentos sau se mai putea alege solutia unei sonde sau a unei cistostome, ambele variante fiind extrem de simple si fara nici un fel de riscuri letale. Mii de oameni traiesc in Romania cu acest tip de sisteme adaptate.

Manipularea media

Conform declaratiilor medicului Ionel Sinescu operatia a fost o reusita, desfasurandu-se in intervalul 8.30-10.30 – o alta ciudatenie pentru ca o astfel de operatie dureaza in mod normal maximum o ora. Dupa care, sustine Sinescu, Patriarhul si-ar fi revenit si ar fi discutat voios cu cei din jur – ceea ce nu poate confirma nici o sursa independenta cu certitudine, conform investigatiilor noastre. Apoi, afirma echipa Sinescu-Tulbure, pe la 12.00-12.30, Patriarhul ar fi dat semne de tulburare de ritm cardiac, ar fi inceput sa tuseasca si sa expectoreze sange. Au urmat imediat manevrele de resuscitare.

Daca incepand cu ora 12.00 medicii s-au chinuit sa-l tina in viata, de ce, la orele 15.30 -15.45, o “sursa” din echipa lui Sinescu a transmis catre media informatia care a aparut ulterior pe televiziuni si agentiile de presa, respectiv ca Patriarhul e bine dupa o operatie de prostata reusita?! Cititi prima informatie de presa pe aceasta tema, transmisa de Agentia Mediafax:

“MEDIAFAX – Nr. 240 – Flux(uri): <<GENERAL>> BUCURESTI, 30 iul – Patriarhul Teoctist a fost operat, luni, de adenom de prostata, la Spitalul Fundeni din Capitala, interventie programata din timp, au informat surse medicale. Starea postoperatorie a Patriarhului este buna, a apreciat sursa citata. (Stefan Pricop, social@mediafax.ro) 2007-07-30 – 16:03:45″.

Echipa Sinescu a avut asadar interesul sa transmita intai o stire “pozitiva”, desi Patriarhul era pe moarte de patru ore, cel putin! Alte surse spitalicesti independente, prezente in zona in care s-a desfasurat operatia, afirma ca, de fapt, Patriarhul nu si-a iesit niciodata din starea de anestezie si apoi, de coma.

Este de observat si urmatoarea stire Mediafax:

“Nr. 262 – Flux(uri): <<GENERAL>> BUCURESTI, 30 iul – (Adauga informatii de la Patriarhia Romana in legatura cu operatia Patriarhului Teoctist si starea acestuia postoperatorie) Patriarhul Teoctist a fost operat, luni, de adenom de prostata, la Spitalul Fundeni din Capitala, interventie programata din timp, au informat surse medicale. Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a fost duminica, la Spitalul Clinic Fundeni, pentru un control medical, iar luni a fost supus unei interventii chirurgicale la prostata, potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane. <<In momentul de fata, conform medicilor, starea sa este foarte buna, fiind asteptat sa se intoarca cat mai curand la Resedinta patriarhala>>, precizeaza Patriarhia Romana. (Departamentul Social, social@mediafax.ro) 2007-07-30 – 16:16:54″

Echipa lui Sinescu a mintit si Patriarhia

Concluzia este clara: echipa Sinescu a mintit si Patriarhia, nu numai presa, afirmand ca “starea sa este foarte buna” intr-un moment cand, poate, Patriarhul deja se sfarsise. Pentru ca, peste exact o ora de la aceasta stire, la ora 17.17, directorul spitalului, Constantin Popa (foto), sustine o conferinta de presa la intrarea in Spital, unde citeste un Comunicat semnat de “o Comisie medicala”, respectiv chiar de catre cei care l-au operat, dr Ionel Sinescu si dr Dan Tulbure. Directorul Popa afirma – citand comunicatul – ca operatia a fost “o reusita” si ca, ulterior, au survenit complicatii: “complicatiile au fost cardiace”. Decesul a fost consemnat de medici la ora 17,00. Frapanta este si operativitatea cu care “Comisia” Sinescu-Tulbure s-a prezentat cu un comunicat public in fata presei.

Fizic, este imposibil ca doar intr-un sfert de ora, medicii sa faca toate operatiunile urmatoare: sa constate decesul, sa lase sculele jos, sa se spele pe maini, sa se dezinfecteze, sa dezbrace halatele, sa mearga in biroul directorului, sa se sfatuiasca ce sa scrie si cum sa faca, sa dicteze secretarei comunicatul, sa-l dea la imprimanta, sa-l verifice, sa-l semneze, sa iasa pe hol, sa astepte liftul, sa coboare la parter si sa apara in fata presei, anuntate deja. Totul in numai 15 minute!

Ministrul Sanatatii a aflat la o ora dupa deces

Sinescu urma sa intre in concediu la 1 august, la doua zile dupa operatie. Aceasta sa fie cauza grabei? Dar de ce secretomania? Nu a fost anuntat nici macar superiorul sau pe cale ierarhica. Cand este internat un pacient la o ora tarzie, mai ales unul de rangul Patriarhului, cu protocol zero, trebuie incunostiintat imediat directorul spitalului care il anunta apoi pe ministru. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a aflat insa de abia a doua zi, tocmai la orele 18.00, de nenorocirea de la Fundeni. La o ora dupa moartea Patriarhului. Iar directorul Spitalului Fundeni, dr Constantin Popa, a fost anuntat tot a doua zi, la ora 14.00, cand Sinescu si-a dat seama ca il pierde pe Patriarh. Aceasta este ora cand echipa lui Sinescu a intrat in criza. De la acest moment a inceput si manipularea presei.

Medicul Patriarhului: Nu trebuia operat

Prof. Dr. Univ. Nicolae Ursea, medic primar medicina interna, medic primar nefrologie, doctor in stiinte medicale, sub conducerea caruia a fost redactat Tratatul de Nefrologie in doua editii, era medicul personal al Patriarhului de 21 de ani.

Eu l-am ingrijit. Am fost medicul sau personal de 21 de ani… Din punct de vedere medical, erau doua lucruri: unu, sa nu se atinga de el fara medicul personal. Deci trebuiau sa ma cheme, sa ma aduca din groapa, sa ma aduca langa dumnealui… Era prima chestiune… A doua chestiune: nu era oricine, trebuia organizat un consult medical de specialisti. Eu eram impotriva… Era in plina infectie urinara si din cauza asta urina des… Trebuia tratata infectia, asteptat cateva zile si dupa aceea… Pentru ca acum trei saptamani de zile a avut din nou un puseu de genul asta. I-am tratat infectia, au cedat urinarile frecvente… Au reaparut acum din nou… Trebuia tratata infectia urinara din nou, asteptat linistit si vazut. Daca era vorba sa il operam aici, faceam consulturi medicale si asa mai departe…

Trebuia echilibrat, stabilizata tensiunea…

Clar, ce sa spun!? (…) Culmea este urmatoarea: i-am dat telefon lui Sinescu si l-am intrebat, luni: “Domnule, am auzit ca l-ati operat”. Mi-a raspuns, la telefon: “Nu, nu l-am operat”. Si el era operat si era si mort.

La ce ora era asta?

La ora 12 si jumatate. “Nu, nu l-am operat”. Pai, zic: “Va rog foarte mult, cand il operati, sa ma chemati si pe mine”. Mi-a spus: “Da, va anunt cand il operez”.

Pai asta este foarte grav…

La ora 12 si jumatate, cand am vorbit cu dumnealui, mi-a spus ca nu era operat. “Il programam si, cand il operam, o sa va chemam”. Sa nu ma cheme…

V-au tinut in mod deliberat departe de dansul…

Da, asa este (…)

Si cum a putut sa isi permita asa ceva?

Cum si-a permis. Si-a permis sa ma minta, sa nu ma cheme si asa mai departe. Nu e voie, domnule… Deontologic, nu este voie sa operezi un om de unul singur cand are un medic personal… Era o personalitate, domnule, nu era oricine… Eu 21 de ani i-am tinut si inima si creierul cum trebuie.

Si, slava Domnului, era perfect…

Era perfect… M-am ocupat de dumnealui asa cum trebuie si i-am facut o schema de tratament si tot si venea… Deveniseram prieteni, domnule….

Deci daca nu era infectia…

Dar nu trebuia operat in conditii de infectie urinara. Pentru ca? El zice ca i-a facut o urocultura si ca a iesit sterila. Pe dracu’ ghem. Nici vorba de treaba asta.

Noi am auzit ca scuipa si sange. Credeti ca e posibil sa fi fost complicatii la plamani?

Pai, probabil de la intubare…

Dar nu i-au facut analizele primare, raze…

El zice ca i le-a facut pe astea primare. Asa zice el…

Avea toate investigatiile facute in urma cu trei saptamani inainte, la mine, la spital, la Carol Davila. I le facusem pe toate. Acum trei saptamani avea un puseu infectios. L-am tratat, s-a rezolvat treaba asta si era totul bine. A reaparut infectia. Reaparand infectia, trebuia un tratament antiinfectios si dupa aceea discutata problema interventiei chirurgicale.

Si de ce s-au grabit asa?

Nu stiu de ce s-au grabit. De ce s-au grabit? Si sa ma minta la telefon, sa-mi spuna ca nu l-a operat… (…) Un om de o valoare exceptionala, in adevar trimisul lui Dumnezeu pe Pamant, si la propriu, si la figurat. De o blandete, de o gentilete, de o noblete sufleteasca…

Dar, oricum, ce se poate spune este ca a murit cu zile…

Cu zile, da, da… Fara sa chemi medicul personal? Nu e permis, domnule. E o chestie ultraelementara, domnule. Nu ai voie, domnule. Il chemi: “Domnule coleg, vino sa discutam”. Si eu nu indicam interventia chirurgicala.

Varianta audio pe www.ziua.ro

Legea dreptului pacientilor, incalcata

Art. 6. – Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.

FORMULAR DE CONSIMTAMANT IN VEDEREA TRATAMENTULUI/OPERATIEI

Subsemnatul ___________________ domiciliat in__________________legitimat cu B.I/C.I. seria____nr.________in calitate de:

1.pacient internat in sectia ______________________________________________________

2.reprezentant legal al copilului______in varsta de____ani

3.apartinator (sot, sotie, frate, sora, fiu – in cazul in care pacientul este in incapacitatea de a decide) al pacientului_______________________internat in sectia ______________________consimt sa urmez operatia/tratamentul urmator

1:______________________________________________________________________________

Natura si scopul, beneficiile si riscurile efectuarii/neefectuarii acestei operatii/tratament, precum si a celorlalte operatiuni terapeutice, mi-au fost explicate pe intelesul meu de catre

Dr. ___________________. Mi s-au prezentat riscurile asociate precum si riscurile imprevizibile (inclusiv riscul oricat de mic de deces) consecintele pe care le presupune tratamentul/interventia, cat si riscurile pe care le impun investigatiile speciale ce fac parte din operatia/tratamentul pe care urmeaza sa il efectuez. Declar ca sunt constient de aceste riscuri si le accept, intrucat scopul interventiei/tratamentului este spre binele meu.

Ca urmare, inteleg necesitatea acestei operatii/tratament pe care doresc sa il efectuez si recunosc ca nu mi se poate da o garantie sau asigurare in ceea ce priveste rezultatul final.

In cazul in care in timpul interventiei terapeutice apar situatii si conditii neprevazute, care impun proceduri suplimentare fata de cele descrise mai sus ca fiind acceptate de catre mine (inclusiv transfuzia), accept ca medicul desemnat sa actioneze in baza pregatirii sale profesionale in consecinta doar daca aceste proceduri sunt absolut justificate din motive medicale si nu numai in interesul meu personal si inspre binele meu, de la acest accept face exceptie

2:______________________________ in scopul realizarii operatiei, consimt de asemenea la administrarea anesteziei ce mi-a fost indicata (generala/alt tip)

3 _______________. Riscurile actului anestezic mi-au fost explicate cu ocazia consultarii mele de catre Dr. ___________. In consecinta si in conditiile precizate, imi dau liber si in cunostinta de cauza, consimtamantul la operatia/tratamentul prezentat.

Certific ca am citit, am inteles si accept pe deplin cele de mai sus si ca urmare le semnez.

Semnatura pacientului/reprezentantului legal

4 ________ziua ____luna___anul_______

Subsemnatul, in calitate de martor, ________________confirm ca prezentul formular de consimtamant a fost completat in prezenta mea si semnat de pacient fara ca asupra lui sa se fi exercitat vreo constrangere.

Semnatura martorului ____________ziua _____luna_______anul______________

CONSIMTAMANT INFORMAT

Am inteles beneficiile si riscurile investigatiei/procedurii (………………………….) invazive ce urmeaza sa mi se faca si sunt de acord/nu sunt de acord cu efectuarea acesteia.

De asemenea in cazul aparitiei in timpul procedurii a unei complicatii ce necesita interventie chirurgicala de urgenta, sunt de acord/nu sunt de acord ca aceasta sa se efectueze in conformitate cu decizia medicului curant.

Nume……………………………………….. Data ……………………………………

Prenume …………………………………..

Note:

1. Pacientul va scrie clar operatia/tratamentul pe care intelege sa o efectueze si pe care accepta pentru a nu exista reclamatii ulterioare bazate pe confuzie, de exemplu va nota : ,amputatia membrului inferior sub nivelul genunchiului” colectomie dreapta, ACN etc.

2. Exemplu: extirparea unui organ, indicatia de a nu mai resuscita in cazul stopului cardiorespirator,etc.

3. Se specifica obligatoriu ce tip de anestezie se va aplica.

4. Se vor nota datele de identitate ale acestuia,gradul de rudenie, precum si datele imputernicirii de reprezentare in cazul tutorilor. n

Sinescu, pe urmele plagiatorului Beuran

Prof. dr. Ionel Sinescu, prorectorul Universitatii de Medicina, unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi romani, s-a aflat in ultima vreme in atentia presei, fiind acuzat de plagiat. Ziarul Gardianul sustinea, la finele lunii iunie, intr-un articol intitulat “Plagiat la varful medicinei romanesti”, ca prof. dr. Ionel Sinescu a copiat fragmente intregi si grafice dintr-un tratat american din 1957, in lucrarea sa “Urologie clinica”, aparuta in 1998, editura din SUA neautorizand reproducerea cartii. Cotidianul a contactat editura americana McGraw-Hill, care a publicat lucrarea “Smith’s General Urology”, scrisa de Emil A. Tanagho si Jack W. McAninch, pentru a afla daca profesorul Sinescu a avut autorizatia de a reproduce fragmente in lucrarea sa. Mary A. Murray, director pentru Drepturi Internationale de Autor din cadrul companiei McGraw-Hill, a afirmat ca nu exista nici o autorizatie de reproducere eliberata de editura pentru vreun autor roman si a anuntat ca sesizarea celor de la Gardianul va fi analizata de departamentul juridic al editurii, care va lua masurile necesare.

“Medicina plagiata”

Ulterior, ziarul ZIUA a realizat o ancheta, sub titlul “Medicina plagiata”, in care relata ca unul dintre cele mai mediatizate cazuri de plagiat este cel al fostului ministru al Sanatatii, Mircea Beuran, care a publicat in 1997 “Ghidul medicului de garda”, impreuna cu dr. Gerald Popa si alti colaboratori. Comisia de ancheta a Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti a ajuns la concluzia ca lucrarea a fost copiata cuvant cu cuvant, pe pagini intregi, inclusiv tabele si elemente de grafica, dupa volumul “On call” al unor medici americani. Conform dezvaluirilor ZIUA, aceeasi comisie de ancheta a mai analizat “Ghidul de urgente in medicina interna”, reprezentand volumul al saptelea din colectia “Medicul rezident”, si care a fost plagiat dupa lucrarea “Urgences en Medicine”, aparuta in 1992 la Paris, sub coordonarea medicilor Dominique Meynel, Alin Davido si Jean Cabane. Printre complicii lui Beuran la plagiere s-au numarat profesorii Constantin Popa, Dan Tulbure, Ionel Sinescu si Daniela Bartos. Dupa colaborarea fructuoasa cu Mircea Beuran, prorectorul UMF “Carol Davila” Bucuresti, prof. dr. Ionel Sinescu a comis-o si de unul singur, continua articolul. Astfel, in1998, acesta a publicat lucrarea “Urologie clinica”, plagiata intr-o proportie covarsitoare dupa “General Urology”, semnata de americanii Emil A. Tanagho si Jack W. McAninch cu 41 de ani inainte, si republicata de-atunci in 16 editii. Asemanarile dintre cele doua tratate nu sunt deloc intamplatoare, de vreme ce anumite capitole au aceleasi titluri, ba chiar incep la fel, modificarile fiind mai degraba de traducere decat de continut. Pe baza acestui plagiat, Ionel Sinescu si-a construit o cariera fulminanta, ajungand sa detina o multime de functii si pozitii-cheie in diverse structuri medicale.

Anchetat de o comisie a UMF

Sinescu a contestat printr-un drept la replica acuzele de plagiat fara a lamuri insa problema. Dr. Sinescu a declarat ca n-a avut niciodata pretentia ca lucrarea sa sa fie considerata originala. Totusi, a semnat-o fara nici un pardon, ba a mai si mentionat-o in propriul CV, ca fiind una dintre marile sale realizari stiintifice.Cazul Ionel Sinescu s-a aflat, la sfarsitul lunii iulie, in dezbaterea Comisiei de ancheta a UMF “Carol Davilla”, condusa de prof. univ. Mircea Diculescu, fost coleg la spitalul Fundeni si prieten al plagiatorului. Este putin probabil insa ca Sinescu sa fie sanctionat in vreun fel de catre bunul sau amic, aprecia ZIUA, sustinand ca “singura care i-ar putea crea profesorului unele probleme este editura americana ce detine drepturile de publicare a lucrarii “General Urology”.

Conf. Dr. Florin Mihaltan:

Trebuie facuta necropsia

Conf. dr. Florin Mihaltan, sef sectie la Institutul National de Pneumologie “Marius Nasta”, a raspuns la cateva intrebari adresate de ziarul ZIUA.

Credeti ca vreo alta afectiune ar fi putut degenera in cursul unei operatii de adenom benign de prostata, de exemplu una pulmonara?

In primul rand nu stiu ca Patriarhul Teoctist sa fi avut vreo afectiune pulmonara. Trebuie spus insa ca depinde foarte mult de tipul de afectiune. Daca aceasta afectiune este una cronica obstructiva, pacientul poate face o complicatie in timpul operatiei sau post operator. Ar trebui totusi conturata mai bine afectiunea respectiva. Daca vorbim vag de boli respiratorii, asta nu ne ajuta la nimic. Exista si cazuri in care o boala respiratorie se poate agrava in cazul oricarei interventii chirurgicale.

Ce analize sunt necesare pentru o persoana in varsta inainte de operatie, luand in considerare si posibilitatea de a fi avut si o alta afectiune, poate chiar pulmonara?

Minimum de analize in acest caz constau in realizarea unei radiografii si a unei spirograme. Dar, repet, trebuie vazut despre ce afectiune este vorba.

Care este explicatia ca un bolnav scuipa sange dupa o operatie de prostata?

Pot fi “n” cauze. Este foarte greu de spus. De obicei, cand ai un bolnav care scuipa sange dupa operatie, ar putea fi o cauza cardiaca sau una respiratorie. Poate fi si de la intubatie, daca bolnavul a fost intubat. Cred insa ca trebuie vazut rezultatul necropsiei.

Pagini realizate de Luciana POP si Victor RONCEA


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Noua ordine mondiala/ Masonerie, PF Teoctist

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “A fost omorat Patriarhul? – aceasta este intrebarea teribila pe care ne-o punem in urma acestui articol din ZIUA de azi, 3 august

 1. Doamne Dumnezeule…e strigator la cer ceea ce a facut doctorul asta. Insa am o intrebare: De ce Patriarhul nu si-a anuntat medicul personal?…S-a dus saracul ca un miel la junghiere, iar ticalosii lupi cu halate de doctori i-au curmat viata….

 2. Sa nu gresim vazand numai toporul care a ucis fara a sesiza ca toporul are si o coada si ca el este tinut de o mana… Doar nu va imaginati ca Dr. Sinescu avea vreun interes personal sa dispara Patriarhul… Este strigator la cer, intr-adevar! Dar sa mergem mai departe cu gandirea!

 3. http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12805&art=33370&cHash=bcf1c84b0d

  pe 19 ianuarie, Grupul a actionat din nou. „Seara a fost adus de Daniel un grup de 12-14 studenti de la Teologie, imbracati ca niste motociclisti, in haine de piele. Mai erau de fata inca alte 8-10 persoane, intre care eu eram singurul laic. Patriarhul s-a dus in chilie si a luat o scrisoare de 10-15 fraze pe care o avea deja pregatita si a citit-o de pe scari. Atunci a anuntat ca se retrage pentru meditatie“, sustine Silvestri.

  Insotit de citeva persoane de la Patriarhie, a doua zi, PF Teoctist s-a retras la Manastirea Sinaia, de unde a revenit in aprilie. Intre timp, in Sinodul pe pe 14-16 februarie, au fost unsi noi episcopi, printre care Daniel, episcop vicar la Timisoara. „Patriarhul a fost vizitat des de Bartolomeu, care isi schimbase atitudinea. El a fost cel care l-a indemnat pe Patriarh sa se intoarca. Exista ideea ca nu e posibil ca la Paste sa nu existe un patriarh“, spune Silvestri. De asemenea, dupa intoarcerea Patriarhului la Bucuresti, Daniel a fost desemnat imediat mitropolit al Moldovei si Bucovinei, post ramas vacant din 1986, de la plecarea din Iasi a lui Teoctist.

 4. Nu ma gandesc neaparat ca doctorul asta a vrut sa il faca sa dispara pe Patriarh….dar s-a purtat cu el cum nici cu cel mai umil om nu trebuie sa te porti…..Sa nu ii faca analizele si testele elementare?….sa minta in halul ala?….Ok. A mintit de frica…dar analizele ce trebuia facute si nu s-au facut cum le mai scuzam? Imi e sila…sincer

 5. medicina romana, e trist… dar sa nu uitam si de voia Domnului

 6. Sinescu e minciuna din cap pana in picioare. Imi amintesc ca in unul din primele lui interviuri dupa moartea Patriarhului a spus ca a avut incredere in puterea de luptator a Prea Fericitului… Ca si cum Patriarhul i-a inselat lui asteptarile, nu viceversa. Incerca deja sa se disculpe si, ca de obicei in cazul doctorilor, tot mortul era vinovat…
  E un mincinos din cap pana in picioare. Cred ca cei din Germania l-au recomandat in baza falsurilor pe care el le-a bagat sub nas in decursul timpului, nu din cauza ca au lucrat cot la cot cu el si l-au vazut ce super-specialist este.
  Un sarlatan care a dat din coate sa ajunga cat mai sus… Operatia Patriarhului a fost in mintea lui o oportunitate sa isi mai puna o ‘decoratie’. Nu i-a mers, dar mai rau e ca l-am pierdut pe Patriarh. Nu pot sa zic ce ar merita, dar Dumnezeu e sus si stie durerea si frustrarea celor care l-au cunoscut pe Prea Fericitul Teoctist.

 7. …moarte de mucenic a avut parintele nostru, Dumnezeu sa-l mantuiasca!
  Doamne, nu ne lasa fara pastori!

 8. Asa este! 🙁

 9. Am fost intr-o situatie asemanatoare cu tatal meu si desi era mult mai tanar medicii au refuzat sa-i faca anestezie generala, l-am purtat prin spitale pana a reusit anestezia partiala in coloana. E cert a fost omorat. Stiti cum ii spunea PF Teoctist lui Daniel?

 10. Nu stim…

 11. Nu ma mai mira nimic: traim in Romania! Si am senzatia foarte clara si acuta ca, parca in nici-o alta tara nu s-a dorit indobitocirea, descrestinarea, incurajarea si alergarea in galop pentru a-i ajunge pe occidentali in tot ceea ce e mai scarbos, mai imoral si impotriva legilor dumnezeiesti! Nenorocirea este ca le-a ‘iesit’, le-a mers…dovada ca nu am stat nicicand bine si nici nu ne-am preocupat in adevaratul sens al cuvantului de suflet, traind doar clipa si alergand dupa himere! Starea de fapt a ceea ce se petrece la noi, se brodeste foarte bine vorbei – ‘naiv sa te mai mire ceva, cinic e sa nu te mai indignezi’.

 12. asta e mana diavolului care domneste p pamant si care stim foarte bine ce vrea…masoneria o mana de fier care conduce globul a vrut sa scape du un om cu adevarat sfant..

 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » A fost Patriarhul Aleksei al II-lea asasinat? (Noutati 7 decembrie 2008)
 14. Pingback: Misterele mortii Patriarhului Alexei al II-lea « bataiosu.ro
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » 31 iulie - 1 AN DE LA MOARTEA SUSPECTA A PF PATRIARH TEOCTIST
 16. Pingback: Război întru Cuvânt » 2 ani fara Patriarhul echilibrului. 2 ani de tulburari
 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRAFICUL DE ORGANE: o realitate sinistra, ocultata de isteria diversionista a falselor rapiri de copii
 18. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Patriarh!El si-a facut lucrarea aici,reusind sa tina biserica ortodoxa unita si departe de mirsaviile politico masonice.Probabil ca,trebuia eliminat ,deoarece nu putea fi manipulat iar slujitorilor intunericului( si din pacate sunt foarte multi) nu le convenea asta…insa,o data cu venirea acestui Daniel,ei cred ca si-au atins scopul…dar, se inseala amarnic. Lucrarea lui Dumnezeu se va infaptui, iar ei vor fi spulberati! Important este ca noi toti sa raminem neclintiti in credinta stramoseasca,sa fim lucizi si sa raminem uniti sub biserica noastra Ortodoxa, iar sub scutul Arhanghelului Mihail si cu dragostea lui Dumnezeu ,o vom scoate la capat.Acum mai mult ca niciodata lupta dintre intuneric si lumina se ascute, intunericul apelind la toate armele ca sa ne indobitoceasca si sa ne conduca.Singura arma este credinta si dragostea fata de Dumnezeu Tatal! El ne va ocroti,ne va lumina si in final ne va scapa de intuneric. Asa sa ne ajute Dumnezeu,si Patriarhul Teoctist plecat la EL!

 19. In ceea ce ma priveste, daca as putea, l-as scoate pe PF Teoctist din mormant si l-as pune pe tron, sa-i sarut dreapta. Pe timpul sau, era liniste. Astazi, vedem toti ce este……

 20. buna ziua credinciosi romani! am asteptat multi ani sa vad ce se intampla cu biserica noastra,de la “moartea accidentala” a Patriarhului Teoctist si din pacate constat ca ceea ce gandeam atunci s-a adeverit.
  Cand vrei sa distrugi un popor iti alegi “unealta” potrivita si incepi sa sapi la radacina ca astfel, poporul , care asemenea unui copac se hraneste cu cea mai dulce seva(cultura) sa se usuce usor,usor…pana ne vom da seama ca nu mai avem nici o identitate.astfel,asemenea dobitoacelor in ce vor “ei” sa ne transformam,sa nu mai opunem rezistenta si sa acceptam totul (sclavie,pornografie,mersul la biserica daca se poate,cat mai rar ,etc) ca pe ceva firesc! De asta le era frica -de unitatea romanilor- care din pacate,au distrus-o cu succes in mare parte.dar sa nu uitam ca acestea trebuie sa se intample si VOR CADEA SI CEI ALESI care cu “drag” vor sedea si ei inaintea Tronului Lui Dumnezeu la judecata.daca au citit de asa multe ori aceasta,putea sa le ramana macar ceva in capul acela “iluminat”.parerea mea este ca Teoctist a fost ucis pentru ca prietenii actualului inalt (nu scriu cu litere mari) nu mai aveau rabdare pentru a-si incepe lucrarea…..
  Dar sa nu uitati domnilor de un lucru ! Romanul e jos,flamand,ingandurat,sarac,….Un singur lucru nu puteti lua !! GANDUL !! Si implicit credinta in Dumnezeu! Oricine va raspunde in fata SFINTEI TREIMI !
  Am ales sa am si eu propriul razboi intru cuvant ca, numai asta pot face,ca majoritatea romanilor – sa dau din gura si cam atat, oricum nu se schimba nimic!
  Ce rapid se uita totul,nu ? Eu de mult nu am mai auzit nimic de acest mic iluminat doctor Sinescu.
  Sa ma ierte Parintele Teoctist din Raiul lui Dumnezeu pentru rautatea din comentarii dar un intentionat incompetent de doctor putea sa ii spuna ca sunt sanse sa moara. Nici macar nu au vrut ca Teoctist sa se spovedeasca si sa se Impartaseasca inainte de a fi ucis.pana si pe un condamnat la moarte il intrebi care este ultima dorinta……..
  Ei nu au spus nimic …. lasii

 21. Pingback: Parintele Calciu si IPS Bartolomeu despre PATRIARHUL TEOCTIST. Viata si inmormantarea sa in imagini inedite (VIDEO). 5 ani de la mutarea la Domnul (31 iulie) -
 22. Pingback: PARINTELE CALCIU – ultimul cuvant public inainte de moarte: EPISCOPUL IN BISERICA ORTODOXA. DUHUL SI LITERA (si video). Scrisoare inedita catre un preot: “RAMANEM STRANS UNITI IN JURUL IERARHIEI SI IERARHILOR NOSTRI, CACI O BISERICA FARA IERAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate