Cine mai spune Adevărul azi?

13-07-2007 Sublinieri

benedict.jpg

Vremuri tulburi, tot mai tulburi, ne lovesc, ne rănesc, ne arată unde suntem, cum stăm, ce suntem. Iar tabloul îţi înmoaie genunchii, taie respiraţia, te zdruncină.

Recent, Papa Benedict a semnat un document prin care a reclamat faptul ca numai Biserica Catolică este Biserică Adevărată. Noi considerăm că acest gen de atitudine (nu si continutul ei propriu-zis, doar atitudinea) este una binevenită prin efecte, este ceva absolut necesar vremurilor de nivelare şi de ecumenism tot mai agresiv cu care ne confruntăm.

Dar, cu toate că Papa are o atitudine macar onesta, sincera din punctul lui de vedere, nu este şi îndreptăţit pentru aceasta. Cine ar fi trebuit să ridice acum glasul, să strige că Adevărul este Unul, că Biserica este Una, şi că este aceea care are Dreapta Credinţă? Desigur, creştinătatea ortodoxă. Arhiereii ei ar fi fost cu totul îndreptăţiţi să reclame Adevărul şi să Îl apere, chiar şi preţul vieţilor, sau, măcar cu al burselor, banilor şi funcţiilor.

Iată însă că declaraţia semnată de Papă devine un eveniment văditor. Reacţia radicală a Papei a strânit furia ecumeniştilor din toată lumea. Acum se vede cât de înrădăcinat şi înaintat este acest cancer al lumii. Reacţia critică faţă de Papă este pur şi simplu generalizată, pe plan global. Consiliul Mondial al Bisericilor, protestanţii, laicii, toţi, într-un glas, varsă lacrimi pentru babilonul lor ecumenist lovit în faţă de „brutalitatea” Papei.

Ne-am fi aşteptat ca acum, în ceasul al 11-lea, şi în faţa unei astfel de reclamări a Adevărului, făcută de către un moştenitor ilegitim, să se trezească şi moştenitorii legitimi şi să îşi apere moştenirea lor, dată de Tatăl cel Ceresc. Arhiereii ortodocşi însă tac. Iar cei care totuşi nu tac, se leapădă de moştenirea lor şi se pun alături de protestanţi şi ecumenişti, în corul plângerii după unitatea fără de Adevăr.

Vremuri cumplite, în care arhipăstorul nostru ne-a şocat pe noi, cei ce ne rugăm să ne înveţe pe noi „cuvântul Adevărului”, „pe toţi şi pe toate”. Ştiam de ecumenismul bisericii, dar credeam că poate fi loc şi de mărturisire. Ne-am înşelat, se pare.

Reacţia patriarhului nostru arată că mai marii bisericii noastre caută cu tot dinadinsul Unirea, şi nu Adevărul. Dialogul, şi nu mărturisirea. Caută să promoveze interese lumeşti şi nu cele mântuitoare. Nu mai putem să nu vorbim.

Cum să nu ne doară atunci când vedem că reacţia Papei este numită „brutală” în numele… dialogului şi nu al faptului că Adevărul este la NOI şi suntem responsabili faţă de El?! Este evident că deranjează mărturisirea, că deranjează acest tip de atitudine, care spune NU dialogului nivelator şi relativizant.

In afara pozitiei politic-ecumeniste exprimate de patriarh, putem observa şi faptul revelator ca se derulează deja o adevarată campanie de presă împotriva papei şi pentru unirea creştinilor.

Cotidiene centrale atacă dur reacţia Papei, fără să spună vorbuliţă despre adevărul mizelor aflate în joc. Presa şi-a trădat menirea. Ea nu prezintă o situaţie, ea prezintă un punct de vedere. Anume, cel ecumenist, cel nivelator, cel al noului creştinism. O presă angajată, militantă, năimită.[1] O presă cu agendă ecumenistă.

Fratilor, să conştientizăm care este spiritul acestor campanii mediatice, să vedem, în primul rând, că ele există, şi că toate militeaza pentru unire. Toate militează pentru noua religie, noul creştinism, care va fi lipsit de Duh şi Adevar. Acesta este scopul scopurilor, marea miza: UNITATEA. Nu Adevarul.

Nimeni nu prezinta adevarul, nimeni nu mentioneaza macar, asa, istoriceste, ca Biserica Ortodoxa are Adevarul. Asa ceva nu mai exista, nu mai e luat in seama.

Sa ne aducem aminte de cuvantul Mantuitorului: Feriti-va de aluatul fariseilor si de aluatul lui Irod! (Marcu 8, 15).

Să ne ferim de interesele şi amăgirile celor mai mari, fie ei suiţi pe scaunul lui Moise, fie ei stăpânitori ai lumii!

Ce spun acum cei care au murit în închisori pentru Dumnezeu?

Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o. Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ? (Ap. 6, 9-10).


[1] De verificat următoarele articole din ziua de 13.07.2007: Creştinătatea aşteaptă lămuriri de la Vatican, Adevărul; Pana de curent din tunelul credintei, Cotidianul; Papa ataca Rasaritul, Evenimentul Zilei; La judecata zilei, Ziua; Rottweilerul lui Dumnezeu, Gândul.

b16rburg.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Cine mai spune Adevărul azi?

  1. Intre timp am gasit si o prima reactie pe site-ul mitropolilei de la Cluj. Se pare ca acolo documentul Vaticanului este perceput altfel, nu “brutal”, ci ca reprezentand “obligaţia afirmării şi recunoaşterea clară a identităţii teologice a partenerilor într-un dialog responsabil şi constructiv.”
    http://www.arhiepiscopia-ort-cluj.org/main.htm

    De asemenea, este absolut relevant faptul ca presa, de aceasta data, mangaie pe crestet BOR, pe patriarh si pe oficiali, apreciaza reactia “dura” de la Bucuresti. Acum, BOR nu mai este nici conservatoare si nici homofoba, acum BOR este pe linia dorita de “ei”…pe linia ecumenismului si a nivelarii.

  2. Am gasit urmatorul link, dar nu am gasit stirea in romana:
    http://www.iht.com/articles/ap/2007/07/12/europe/EU-GEN-Romania-Vatican-Other-Christians.php

    Mie mi se pare o reactie normala. Ma astept la una asemanatoare si din partea ortodocsilor. Linia papei se inscrie intr-o revenire la traditionalism.
    Multi catolici au plecat la alte biserici din cauza mesei “moderne”.

  3. De fapt, articolul (semnat de papa) este mai bland decat s-ar intelege din ziarele noastre, care au preluat stirea din ziarele de limba engleza. Acolo comentariul a aparut ca biserica ortodoxa este “defective”.

    http://212.77.1.245/news_services/bulletin/news/20581.php?index=20581&lang=it#TESTO%20IN%20LINGUA%20INGLESE

    Fourth Question: Why does the Second Vatican Council use the term “Church” in reference to the oriental Churches separated from full communion with the Catholic Church?

    Response: The Council wanted to adopt the traditional use of the term. “Because these Churches, although separated, have true sacraments and above all – because of the apostolic succession – the priesthood and the Eucharist, by means of which they remain linked to us by very close bonds”13, they merit the title of “particular or local Churches”14, and are called sister Churches of the particular Catholic Churches15.

    “It is through the celebration of the Eucharist of the Lord in each of these Churches that the Church of God is built up and grows in stature”16. However, since communion with the Catholic Church, the visible head of which is the Bishop of Rome and the Successor of Peter, is not some external complement to a particular Church but rather one of its internal constitutive principles, these venerable Christian communities lack something in their condition as particular churches17.

    On the other hand, because of the division between Christians, the fullness of universality, which is proper to the Church governed by the Successor of Peter and the Bishops in communion with him, is not fully realised in history18.

    Mi-as dori o astfel de declaratie din partea intai-statatorilor Bisericii Ortodoxe…

  4. Multumim Marius pentru informatiile in plus. Mi se pare o reactie corecta cea a mitr. Kiril, a rusilor, de fapt. O reactie normala a ortodoxiei.
    Orice alt gen de informatie este binevenita.

  5. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Arsenie in “ATITUDINI”: “Una-i ortodox sa mori, alta-i ecumenist vandut!”
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IPS Stelianos al Australiei in 2007: UNIATIA ESTE O ESCROCHERIE, DIALOGUL CU CATOLICII - UN JOC FARA ROST!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate