DECIZIA SINODULUI: Problema actelor biometrice = “preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare”, dar VA INTERVENI LA STAT PENTRU A SOLICITA ALTERNATIVA

26-02-2009 Sublinieri

sinodali.JPG

UPDATE (15.45)

 Basilica: Sfântul Sinod solicită alternativă la paşapoartele biometrice

“În şedinţa de lucru din ziua de miercuri, 25 februarie 2009, Sfântul Sinod a adoptat, în unanimitate, hotărârea nr. 638/2009 în legătură cu problema noilor paşapoarte electronice care includ date biometrice:

1. Ia act de scrisoarea nr. 638 din 28 ianuarie 2009 a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresată Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care se solicită o serie de precizări în legătură cu noile paşapoarte electronice care includ date biometrice. (vezi anexa 1).

De asemenea, ia act de lămuririle aduse prin adresa nr.3622071 din 5 februarie 2009 a Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia Generală de Paşapoarte (vezi anexa 2) din care rezultă două asigurări importante:

a. A avea un paşaport este un drept şi nu o obligaţie, paşaportul fiind un document eliberat la cerere pentru cei ce doresc să călătorească în afara spaţiului Uniunii Europene. Astfel, se deduce că cei care invocă obiecţii de conştiinţă sau motive religioase au libertatea să nu solicite acest nou tip de paşaport;

b. Fiecare cetăţean are dreptul de a cunoaşte în mod direct conţinutul datelor personale incluse în noul paşaport electronic care include date biometrice.

2. Constată că însăşi opinia Comisiei Europene exprimată, la 16 martie 2005, prin Grupul European pentru etica în ştiinţă şi noile tehnologii este împotriva implantării în corpul uman a cip-ului electronic: „utilizarea pentru scopuri nemedicale a implanturilor de informare şi comunicare constituie o potenţială ameninţare la demnitatea umană şi societatea democratică” (pct. 6.4), iar „implanturile destinate supravegherii … ar putea fi folosite de către autorităţile statale, indivizi sau grupuri pentru a creşte puterea lor asupra altora” (pct. 6.4.4).

3. Întrucât unele persoane au reticenţe faţă de paşapoartele biometrice, se va interveni pe lângă instituţiile Statului Român (Preşedinţie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta măsurile necesare pentru modificarea şi completarea legislaţiei în vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice.

4. În viitor, orice iniţiativă de interes general bisericesc, care provine dintr-o eparhie, trebuie, mai întâi, analizată şi dezbătută la nivelul centrului eparhial şi al sinodului mitropolitan, iar apoi să fie înaintată Sfântului Sinod, spre dezbatere şi hotărâre.

5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze şi contradictorii cu privire la noile paşapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul şi ne va ajuta să săvârşim binele.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

sf_sinod.jpg

UPDATE:

constantin-stoica.jpg

Observatiile noastre:

– In primul rand, Sinodul afirma ca nu se incalca niciun drept prin pasapoartele biometrice si ca acestea nu ar fi obligatorii. Acest lucru este fals, deoarece statul impune pasapoartele de tip biometric, asa cum va impune si buletinele biometrice, din anul 2011. Acest lucru a fost deja precizat si in studiul “Pasapoartele biometrice, intre moderatie si pasiune”, scris de prof. univ. Radu Carp. Tocmai datorita faptului ca pasapoartele biometrice sunt impuse populatiei, decurg o serie de incalcari ale dreptului omului, printre care dreptul la obiectia de constiinta, libertatea religioasa, dreptul de libera circulatie, dreptul la viata intima etc. Sintagma “libertatea de a nu solicita” este de un implicit sarcasm ofensator. In 2011, probabil, legat de buletine, ni se va spune ca avem libertatea de a ne situa in afara societatii, de a alege sa facem inchisoare, etc.

– Sinodul nu a cerut alternativa reala la actele de identitate biometrice, ci a cerut statului sa includa, in lege, o extindere a cazurilor speciale, de urgenta, prin care se pot elibera pasapoarte provizorii, numai pentru 6 luni. A avea “libertatea” de a fi trecut la “cazuri de urgenta” nu inseamna nicidecum drept la alternativa, ci o marginalizare fatisa a celor care nu doresc actele de identitate biometrice. Abia de acum incolo, “cetatenii reticenti” vor fi “cazuri speciale, de urgenta”, si vor fi, oficial, marginalizati ai sistemului.

– Prin urmare, nu s-a considerat ca ortodocsii si alti cetateni  ai tarii, care au protestat  impotriva acestor acte, ar fi adus o multime de argumente serioase impotriva acestor documente, ci numai ca manifesta niste “retineri”, iar pentru aceasta nu au dreptul sa aiba o alternativa reala a actele de identitate biometrice; cel mult, vor fi tolerati, o perioada foarte limitata, cu acte de identitate provizorii.

– Trebuie mentionata si precizarea expresa a Sinodului, care vrea sa interzica orice fel de libera exprimare in cadrul Bisericii. De altfel, la ce ne putem astepta de la un Sinod care ia apararea unor institutii nedemocratice si face jocul oficialilor europeni?

icon_cross.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cipuri, acte electronice, carduri, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

240 Commentarii la “DECIZIA SINODULUI: Problema actelor biometrice = “preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare”, dar VA INTERVENI LA STAT PENTRU A SOLICITA ALTERNATIVA

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 8 / 8 >>

 1. Ieri seara mi-au atras atentia 2 emisiuni :prima, pe tvr “Cultural”, emisiune realizata de Marian Voicu, pe care ,de altfel ,eu il apreciez;invitati :doi sociologi “intelepti”, care incercau sa educe plebea,adica pe unii ca mine,in privinta pasapoartelor biometrice :un oarecare domn profesor /istoric /sociolog etc. (Barbu, cu ochelari ) si domnul Dan Dungaciu, intelectual distins , distant,demn etc…
  La inceputul emisiunii domnul Barbu arunca fraza :”manastirea Patru Voda este cam ciudata, nu se stie cati adepti are, iar Parintele Iustin Parvu are un trecut cam dubios”… Bineinteles la discutie nu participa si un teolog (dar, daca stau sa ma gandesc, cei care sunt de obicei invitati cam tot asta ar fi sustinut,pentru ca dau “ascultare ” sinodului).
  Bineinteles, majoritatea celor care nu sunt la curent cu evenimentele au ramas cu acest mesaj subliminal .De necrezut cum se face manipularea !
  O alta emisiune :OTV,despre cipuri ;”prind ” telefonul direct o doamna Elena , care sustine ca Duminica nu ar trebui sa fie ziua Domnului, pentru ca a fost stabilita de Papa,etc… n-am inteles argumentatia, desi doamna era foarte hotarata.Mai intervine o alta doamna, care se mira de ce nmai ortodocsii protesteaza si propune la discutii si alte confesiuni. Elena a fost invitata astazi, la emisiunea lui Dan Barbu,ora 18,00.
  Admin, eu chiar sunt ignoranta , dar nu mai inteleg nimic. Din cate stiu eu, adventistii tin sambata , ca si evreii. Am sunat la OTV din curiozitate, cam o ora , si a fost mereu ocupat,apoi m-am lasat pagubasa.
  De ce nu intervin si crestinii ortodocsi, chiar daca , se stie ca ,daca producatorilor (oricare ar fi ei ) nu le convine ce se spune, persoana in cauza este bruiata ,intrerupta sa-si duc a ideea pana la capat. Dar, chiar si asa , ar exista si acel punct de vedere pe care romanul simplu, cu instinctul sau oartodox, l-ar recunoaste din noianul acestor talk show -uri diavolesti.

 2. @ Dl Florin:

  Să ştiţi că tot ceea ce am scris în acel comentariu e valabil şi pentru mine, nu m-am exclus defel („şi către mine mai ales“).

  Cât despre tonul meu… nu-l cunoaşteţi. Poate că m-am răstit sau poate că m-am văitat mai cu patimă. Alegeţi – ce preferaţi? Vi-l puteţi închipui în funcţie de starea dvs.

  Permiteţi-mi să mă repet, dar cu mai mult „noi“ decât „voi“, mai mult „ne“ decât „vă“ (şi cu alte mici modificări).

  Ehem…

  „Este vremea muceniciei“, nu a vorbelor!

  Oameni buni, ce-i cu noi, să fim chiar aşa de inconştienţi? Câte ore pierdem zilnic înţepeniţi la calculator? De când au înlocuit blogurile Sfânta Scriptură? Să fim chiar aşa de orbi încât să nu vedem c-am ajuns dependenţi şi obsedaţi?! Să ne trezim odată! Că ne slăbeşte credinţa cu fiecare vorbă aruncată-n vânt şi cu fiecare clipă pierdută, irosită. Am ajuns să facem jocul dracului şi crapă de râs din cauza noastră, „bietul“ de el.

  Parc-ar fi dat strechea-n noi! Vine Sfârşitul Lumii, şi dacă nu, oricum va veni moartea după noi, mai devreme sau mai târziu, poate chiar azi. Iară noi, „războinicii luminii“, ce facem? Ce facem? Ne pregătim pentru moarte? Nu. Ne risipim viaţa, asta facem. Şi dă-i încolo şi-ncoace cu comentarii, că tăţi suntem aşa de deştepţi, ţuca-ne-ar mama căpăţâna, că le ştim pe toate; dar să curăţăm un cartof ne-am descurca?

  Degeaba suntem noi acuma aşa isteţi şi ne batem cu pumnu-n piept, că de nu vom fi pregătiţi, o să tremurăm de frică în clipa alegerii şi o să facem compromis cu dracul, justificându-ne cu tăt felul de argumente cum că aşa şi cum că-n invers, şi cutare a zis şi cutare a dres.

  În ce hal trebe să fi ajuns să credem că de noi depinde salvarea Bisericii, mântuirea omenirii? Păi n-are fiecare om o conştiinţă proprie care-i spune ce-i bine şi ce-i rău? Păi nu dă Dumnezeu tuturor şanse egale la mântuire? Păi n-avem deja un Mântuitor? Şi n-a promis El că va rămâne cu noi până la capăt? Şi atunci? Quo vadis?…

  Superficialitate, făţărnicie, falsă smerenie… manie, mânie, mândrie… Quo vadis? Încotro, creştine, încotro? E o vorbă: „Calea spre iad e pavată cu intenţii bune“.

  Unde ne mai este încrederea în Dumnezeu, unde ne este încrederea în Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos?

  Şi mai îndrăznim să-i facem pe alţii în fel şi chip… Am ajuns de râsu-plânsu. Avem reprezentanţii pe care îi merităm.

  – un idiot anonim care-şi spune părerea pe infernet

 3. cel mai mare dusman al Bisericii nu sunt masonii ; cel mai mare dusman al Bisericii este sinodul bor … sfintii parinti au spus asta nu eu … cititi la ce spun sf parinti despre fratii mincinosi si despre ierarhii care vor fi in vremurile lui antihrist , adica in vremurile noastre … cred ca stiti multele proorocii care spun clar aceste lucruri ! deci sf parinti ne-au spus cu sute de ani inaintea noastra ce ne asteapta : cea mai mare ispita nu vine din partea antihristului si a masoneriei , ci din partea sinodului nostru ; si uitati-va cum se strecoara acest sinod antihristic ; vrea sa treaca neobservat facand in interiorul Bisericii ceea ce masonii nu ar fi reusit sa faca niciodata : aduce numai tulburare in Biserica , numai neintelegre , face in asa fel incat noi traditionalii sa ajungem sa fim luati drept fanatici , habotnici , eretici , teroristi … daca peste cativa ani vor ajunge sa accepte in Biserica impartasirea cu catolicii pe motiv ca au ajuns la consens teologic cu ei , apoi asta va fi si ultima actiune malefica pe care va incerca sa o faca acest sinod de tradatori in bor … caci va fi anatemizat … o astfel de intelegere cu catolicii este dorita sa se obtina pana in anul 2011 , adica anul in care ne vor impune si buletinele cu cip … daca noi nu obtinem pana atunci dreptul sa pastram acte de tip vechi , atunci anul 2011 va fi anul in care noi vom intra la puscarie din cauza ca nu vom accepta buletinele cu cip ; sau in orice caz vor face in asa fel incat noi sa fim din ce in mai dispretuiti si considerati ca in afara bisericii … si astfel , scapand de noi ei isi vor face lucrarea linistiti : vor aduce co-impartasirea cu catolicii in bor … insa cu siguranta ca vor primi raspunsul corect : cel putin rusii , care nu sunt sub influenta UE , ii vor anatemiza urgent pe ierarhii bor … poate ca si grecii si sarbii vor tine partea rusilor , caci spre deosebire de noi , nu au cazut prada inselaciunii cipurilor …

 4. Nici un cuvant de la parinti?

 5. Doamne ajuta!

  Dragi frati si surori,
  NU stiu daca in goana dupa informatii, ati reusit sa vedeti si urmatorul site:
  http://video.crestinortodox.ro/Pasapoartele_biometrice_Comisar_Sef_Directia_Pasapoartelor-20001373.html

  Ceea ce m-a pus pe ganduri sunt comentariile cuiva
  <<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Nu am indraznit sa iau legatura la aceasta adresa, mai ales ca :
  – oare cat de veridice sunt informatiile?
  – ce as putea sti si face eu…
  Poate sunteti printre dvs mai indreptatiti, si sa aflati mai multe…
  Si chiar @clepsidra de un amananunt care poate ne scapa: daca Antihristul este si face totul “anti” impotriva lui Hristos. Deci ca fiinta umana, si asa poate fi un anti, prin felul de a veni pe lume….

  Iar parintele Arsenie Papacioc, in ultimile inregistrari spune ca aceasta actiune ce s-a facut, e cam devreme, si astfel satan, isi “recalculeaza ” atitudinea, si poate Doamne fereste , ne va face si alte surprize.
  Cam asa ceva am inteles eu de la Parintele Arsenie
  Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa-l tina sanatos, sa ne mai lumineze, pe noi cei atat de osteniti.
  Iertati fratilor!
  Dumnezeu sa ne miluiasca!

 6. doru, eu m-am uitat dar n-am vazut nimic. fundalul e gri.
  tu ce vezi?

 7. Emanuel, iarta-ne, dar generalizarea ta este lipsita de discernamant. Nu avem cum sa acceptam ca “cel mai mare dusman al Bisericii nu sunt masonii; cel mai mare dusman al Bisericii este sinodul bor”. Sinodul nu a cazut din har (desi cam face eforturi, fie vorba intre noi) si sunt inca destui ierarhi destoinici si bine credinciosi, problema este ca sunt destul de slabi, cei mai multi dintre ei, si nu sunt uniti. Nu-i mai putin adevarat ca e, probabil, extrem de greu sa rezisti unei adevarate terori, indreptate spre tine si preferi, cat INCA se mai poate, sa faci binele pe care-l mai poti face in eparhia ta, sa acoperi si sa incurajezi acolo pe calugarii, preotii si mirenii care lucreaza si marturisesc credinta cea dreapta, etc., decat sa fii silit sa te retragi dupa un linsaj mediatic total, sa accepti o moarte martirica disimulata intr-un “nefericit accident” sau intr-o “boala subita” (vezi PS Dorimedont in Basarabia, PF Alexey in Rusia sau PF Teoctist la noi, desi ultimii doi din motive care tineau mai mult de functia lor inalta si de ‘graba’ de a fi inlocuiti). Cat despre anatemizarea Sinodului de catre alte biserici surori, cred ca ne favem iluzii. Peste tot a patruns din plin masoneria, chiar daca in grade diferite; in orice caz, si unde inca nu stapanesc, vor tinde sa stapaneasca. Probabil peste tot ierarhii buni vor ramane o minoritate. Iar la momentul cu adevarat crucial nadajduim ca vor iesi din tacere si ne vom putea grupa in jurul lor (daca vom mai trai pana atunci). Va recomandam sa cititi “Audienta la un demon mut” de parintele Savatie Bastovoi.

 8. @ Doru:

  Tot nu vedem nimic in neregula. Daca te referi la carja arhiereasca, serpii apar incrustati la fel pe orice astfel de sem a autoritatii arhieresti, la orice ierarh.

 9. Nu la carja. In partea opusa. Stanga cand te uiti la poza.
  Nu cunosc termenii imbracamintii si ce simbolizeaza.
  Pe fundalul rosu de la pelerina : banda alba care vine de la “mitra” de pe cap se intersecteaza cu banda galbui de pe pelerina si formeaza o cruce intoarsa.
  N-am studiat poza, pur si simplu acolo mi s-a dus privirea cand eram in Biserica anul trecut.

  Eu asa vad.
  Mai mult stie Dumnezeu.

 10. admin , iti dau dreptate in chestia cu sinodul , am cam exagerat : nu e bine sa generalizez …
  ai dreptate si in ceea ce priveste faptul ca masoneria a patruns peste tot si nu se stie care sinod va mai fi de partea cea buna in momentul cel greu … eu insa as zice ca rusia va ramane singura tara si singurul sinod care se va impotrivi antihristului in mod hotarat …
  de asemenea mai stim ca va exista si acel al otpulea sinod ecumenic , care va fi convocat de episcopii care vor ramane ortodocsi din toata lumea … la acel sinod vor fi anatemizati toti ecumenistii si ereticii si masoneria …
  vreau inca o data sa atrag atentia asupra faptului ca cei mai periculosi nu sunt masonii , nici papismul , nici pozele curvesti care sunt peste tot ; cei mai periculosi sunt fratii mincinosi … asta au spus-o sfintii parinti … deci atentie la fratii mincinosi si la ce anume lucreaza ei , ca sa stim cum sa ne pazim de ispitele lor … care insa sunt acei frati mincinosi ? din descrierile sfintilor parinti ecumenistii sunt acei frati , fie ei mireni , preoti sau ierarhi … pe alte forumuri se observa multime de astfel de frati mincinosi , frati care contesta in mod subtil credinta ortodoxa si cred intr-un fel de papism , fiind afiliati sinodalilor pana la erezie ; pentru ei nu mai conteaza ce cred , conteaza sa ramana cu sinodul care este pentru ei Biserica …
  de asemenea si eu vreau sa dau dreptate acelui bandit mistic , care undeva pe siteul acesta , a scris ca noi , astia care ne dam mari cu credinta , avem o mare slabiciune : stam pe infernet prea mult in loc sa mai citim sfintii parinti ! este o ispita aceasta , care am observat-o si la mine si indelung ma chinui sa scap de ea ; interesant este ca acuma cativa ani nu exista aceasta ispita a infernetului ; inainte stateam si citeam in continuu sfintii parinti si preferam sa ma rog ; de calculator nu stiam … acuma vad ca e pe dos … este adevarat ca noi acuma am ajuns sa stim im mare ce au spus sfintii parinti referitor la lucrurile importante , insa am ajuns la concluzia ca sfintii parinti si rugaciunea nu trebuie citite numai ca sa ne informam , ci mai ales ca sa ne indulcim cu Dumnezeu , sa pastram mintea la Dumnezeu cat mai mult timp … si cred din ce mai mult ca am sa las infernetu asta masonic , si sa ma intorc inapoi la cititul sfintilor parinti si rugaciune , ca e mai bine pentru suflet … propun tuturor celor care citesc si scriu pe siteuri , sa nu mai scrie seara ci numai dupa-amiaza si dimineata … iar seara sa inchida calculatorul si sa ne dam pe cititul sfintilor parinti chiar de i-am si sti pe de rost si pe rugaciune ! cred ca acestea sunt armele de care se teme vrajmasul cel mai mult … ca si infernetu asta probabil ca e tot o ispita sau lucratura de a masoneriei ; uitati-va la tineretu din ziua de azi : e pur si simplu obsedat de calculator ; sta numai la calculator , si la servici si acasa … asta e o chestie demonica 100 % …

 11. nu ma pot abtine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! simt ca explodez !!!!!!!!!!!!!!!!! trebuie sa va spun si voua fratilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  nu se mai poate ; simt ca explodez cand citesc asemenea blasfemii ; sfintii parinti ar fi explodat cu mult inaintea mea … fereasca Dumnezeu , va spun ca sfarsitul bisericii ortodoxe , in forma in care o stiam pana azi e foarte aproape !!!!!!!!!! nu se mai poate este prea de tot … mi-a zis cineva acuma ( sursa sigura !!! ) ca exista cununie in bis protestanta oficiata de preot ortodox – cununie cu protestant facuta de preot ortodox in bis protestanta – persoana care mi-a zis despre asta a fost invitata la o astfel de cununie ; a mai zis ca cunoaste de existenta unOr CASATORII mixte intre ortodocsi si cu musulmani , si toate acestea cu binecuvantarea episcopului locului !!!!!! asa ceva pe langa faptul ca nu e valid deloc , si ca e o blasfemie si batjocura cumplita la adresa ortodoxiei si a patimilor Mantuitorului , mai e si un semn ffooooooarte exploziv , altfel nu mai pot sa ii mai spun , ca bis ortodoxa va inceta sa mai existe in forma asta mai mult de cativa ani … e semn clar …

  (…)
  noi explodam la cazul lui corneanu ca apostatii astia aduc atingere sfintelor taine ale bisericii CEEA CE E IN MOD OBLIGATORIU EREZIE SI NU POGORAMANT ; dar taina nuntii e tot sfanta taina frateeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!! si astia fac o gramada de nunti intre ortodocsi si protestanti si musulmani fara sa le zica nimeni nimic , cu binecuvantarea episcopului !!!!!!!!!!!! pai noi ne luam de corneanu si de sofronie , da astia cu nuntile astea blasfemiatoare fac mai mare erezie decat corneanu si sofronie la un loc !!!!!!!!! SI NIMENI NU ZICE NIMIC !!!!!!!!!! TOTUL DECURGE CA O NORMALITATE !!!!!!!!!!!!!!!!!! (…) PAI MAI FRATE , A FACE NUNTA INTRE ORTODOX SI PROTESTANT SAU MUSULMAN E TOTUNA CA SI CUM S-AR FACE CO-IMPARTASIRE CU ERETICII SI PAGANII !!!!!

  Nota admin.: iertati-ne, dar a trebuit sa intervenim stergand partile nepotrivite din comentariu. E foarte grav, intr-adevar, dar trebuie gasita totusi modalitatea mai duhovniceasca de a exprima aceste fapte.

 12. Pasapoartele biometrice sunt doar un inceput al manipularii societatii umane, prin ceea ce se va chema din 2011 “implantul cipurilor”.Defapt, se stie destul de bine ca cipurile vor transforma omul intr-un robot, sclav al americanilor. Cu toate acestea, nu stiu de ce BOR pare asa de neinteresata. Este in joc soarta credintei intregi, omenirii intregi.
  Francmasonerie, bineinteles, la acest spectacol si joc de lumini, isi are locul in faţă, străjuind acest spectaculos sacrificiu uman, in care pentru propriile vointe diavolesti, ONU si UE vor schimba cursul omenirii.
  Sincer sa fiu, nu voi accepta nici cipurile si nici pasapoartele biometrice. Prefer sa ma excluda din societate decat sa fiu sclav computerizat, si sa lucrez fortzat pentru Antihrist.

  Protosinghel veniamin Ilie

 13. http://www.rostonline.org/blog/razvan/2009/02/la-ce-va-asteptati.html#c1664077739347658961
  http://www.rostonline.org/blog/razvan/2009/02/la-ce-va-asteptati.html#c8277182562455049744

  “O întrebare: cu cine credeți că poartă un dialog sinodul? poate cu poliția și cu directivele UE…si cu alte ocultisme…dar în nici un caz cu credincioșii BOR pe care-i lasa să fie cip-uiți și-i sfidează, și-i trimite la ale lor obligații mai lumești și nu la cele de a veghea, adică cu tresvie…față de cei ce vor să transforme omul în marfă. Hotărârile sinoadelor ecumenice și a celor locale au fost receptate de credincioși, inclusiv viața liturghică a fost confirmată de credincioși atunci când spuneau sau spun Amin, adică așa este. Credincioșii își exercită funcția sobornicească/catolicească, adică universală ca și membri activi și nu roboți liturgici...Uitați-vă în catehismul ortodox ce înseamnă sobornicitate…Biserica nu e formată doar de Sinod sau soboare ci de credincioșii care iau parte activă la viața Bisericii și care confirmă sau infirmă hotărîrile unui sinod. E dreptul lor și al nostru. Or in situația dictatului de la București hotărârea sinodală nu ne reprezintă conștiința și nici firescul credinței noastre vigilente...”

  “Întrucât discuțiile cu privire la documentele biometrice din sinod nu s-au concluzionat printr-o hotarare sinodală, subiectul este prezentat doar intr-o conferință de presă separat, sugerandu-se doar “disponibilitatea” sinodului de a depune diligențe pentru găsirea unei soluții, pe care sinodalii nu o consideră necesară, deoarece nu este o problemă telogică și nici chiar civică, cred ca suntem in fața unei provocări de proporții și că trebuie să privim problema cu maxima atenție. Din punct de vedere canonic singura hotărâre sinodală exprimată valid este aceea a sinodului local de la Cluj. Simulacru sinodal din dealul patriarhal este o jignire a Bisericii Ortodoxe și un dictat rușinos. Până atunci să postim și să ne rugăm să-și revină această masă sinodală manipulată și adusă la tăcere ca niște roboți sinodali…Post ușor și cu folos!”

 14. Pt admin

  Ati vazut filmuletul de la bbc de pe site-ul lui V.Roncea?

  http://www.youtube.com/watch?v=bZNfqztFlZU

 15. Da, am dat si noi linkul la Noutati zilele trecute.

 16. ANUNT

  Sambata, 7 martie 2009 intre orele 12.30 – 16.30 va avea loc un mars de protest impotriva implementarii cipurilor biometrice in documente (pasapoarte, premise de conducere auto, carti de identitate). Mitingul va incepe in Piata Universitatii la ora 12.30, in scuarul de pe partea Spitalului Coltea. La ora 13.30 se va porni in mars catre Piata Unirii – in dreptul crucii de la poalele Dealului Mitropoliei, unde mitingul va continua cu discursuri, pana la ora 16.30.

  Nu suntem de acord cu Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a nu condamna introducerea cipurilor biometrice in documentele cetatenilor din Romania, asa cum au facut toate celelalte Biserici Ortodoxe din alte tari.

  Organizatorul mitingului este Asociatia Civica Dreptate.

  Sunt invitati sa participe la acest miting toti cei care doresc sa protesteze impotriva cipurilor biometrice. Participarea se va face individual, fara insemne sau drapele ale altor ONG-uri sau partide politice, aspect valabil si pentru organizatori. Va rugam sa va moBilizati exemplar si sa veniti cu rude, prieteni, colegi pentru ca in spatele acestui sistem de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura, iar noi ca fiinte aflate pe calea spirituala este necesar sa fim varful de lance in eradicarea raului din aceasta tara.

  Cei care doresc sa ia cuvantul la microfon la aceasta manifestare, sunt rugati sa contacteze in prealabil organizatorii, pentru a fi trecuti pe lista de vorbitori. Termenul limita de inscriere pe lista este vineri orele 20.00.

  Comitetul de organizare

  Persoana de contact:
  Galambos Tiberiu 0732 745 763
  0746 586 729
  e-mail: asociatia_dreptate_hd at yahoo.com

 17. Vreau sa stiu cine intra sub “umbrela ”
  “Asociatiei civice Dreptate” ? Cumva si MISA?
  Intreb pentru ca nu vreau sa ma mai pacalesc inca o data , participand la ceva cu care nu am nimic in comun(adica cu MISA).

 18. Da, din pacate sunt aceiasi organizatori, Mihaela. Totusi am ingaduit aici comunicatul lor, mai mult informativ.

 19. Nu mi se pare normal sa fie bagati toti in aceeasi “oala” .Ar trebu sa faceti o delimitare ,iar actiunile sa fie clar separate de ei.

 20. @ admin si mihaela:
  Am primit si eu azi un pliant care anunta evenimentul de maine,din pacate abia acum am aflat cine sunt organizatorii.N-am nimic cu ei atata timp cat sunt bine intentionati si nu fac toate actuinile acestea dupa capul lor,fara sa se consulte si cu alte persoane sau fara sa tina cont si de parerile altora.As putea sa ma leg de modul in care s-a pornit aceasta campanie si de modul in care se “organizeaza” actiunea de maine,dar n-are sens la ora asta.Sper ca protestul de maine sa nu CREEZE inca o ocazie mass-mediei de a-si desarvarsi poate chiar si a finaliza opera de inselare a tuturor romanilor,opera la care a contribuit din pacate si Patriarhia Romana.Nu stiu daca ati intrat pe site-ul unde se anunta protestul ( http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/incepe-ultima-batalie-pentru-libertatea-fiintei-umane_12544.html#more-12544 ) ca sa vedeti si voi in ce mod se va porni catre “ultima batalie” :)) . Nu inteleg de ce nu se pomeneste nimc de noul permis auto si cred ca se face referire in mod exagerat la temele 666,fiara etc. cand ar fi putut sa arate si celelate riscuri la care se supune romanul nostru daca accepta PERMISUL si celelalte.Personal nu ma declar deloc incantat de modul in care s-a initiat aceasta manifestare si fereasca Dumnezeu sa o dea in bara maine,pentru ca daca se va intampla asta vor merita cu adevarat sa fie trasi la raspundere,trebuie sa inteleaga ca aici nu ne putem juca cu focul.

 21. Asta e o veste buna, deci sper ca am scapat de grija permisului,dar chiar si fara cip mie nu imi convine sa fiu scanat si bagat in baza lor de date.Imi retrag critica de mai sus referitoare la permis,dar le mentin pe celelalte.

 22. La actiunea de sambata,07 MARTIIE 2009 eu NU particip, indiferent de” bunele “intentii ale MISA. SI CRED CA AR TREBUI SA SE DELIMITEZE SI ALTII.

 23. Tocmai am participat la marsul de protest impotriva microcipului.A fost o manifestare pasnica, spiritele s au incins doar in apropierea Patriarhiei, cand oamenii au izbucnit si au scandat impotriva patriarhului.Discutia despre MISA este complet sterila si nu vad ce rost are.Nu asta face obiectul protestului, pe mine nu ma intereseaza cine vine la protest atata timp cat este bine intentionat si nu vrea sa saboteze actiunea.Au existat voci impotriva organizatorilor acestor proteste, au aparut diverse zvonuri, cum ca cei care au demarat aceste actiuni, ar fi militat pana nu demult pentru drepturile homosexualilor, dar cred ca sunt doar niste zvonuri care nu au nimic constructiv.Daca incepem sa devenim suspiciosi si sa cautam repere absolute, nu facem decat sa distrugem aceasta miscare, o sabotam din interior si practic se dezintegreaza.Ori in aceasta initiativa este vital sa fim uniti si sa actionam efectiv, ca sa se termine o data cu nelegiuirea asta. Multumim administratorilor acestui site ca au publicat informatia si ca au curajul sa se situeze in afara pozitiei oficiale a B.O.R., care cred ca i a prostit doar pe cei mai slabi.

 24. ptr. elena
  Inteleg ca un crestin orotodox vine sa protesteze in numele lui Hristos. Dar cei din MISA?In numele hinduismului, al budismului? Am vazut destule vieti nenorocite de acesti sectanti pentru a considera aceasta discutie sterila .Daca pe tine nu te deranjeaza aspectele tantrice pe care se “predau” in MISA, pe mine DA,eu nu pot accepta asa ceva.
  Si-apoi, doar ca sa protestezi impotriva cipurilor (aveti ,de altfel,un discurs foarte bine pus la punct) nu este suficient, daca nu se adauga ideea lepadarii de Hristos. Ori ,voi vreti sa impacati si capra, si varza.Aici se potriveste foarte bine proverbul “sa te facu frate cu dracu,ca sa treci puntea”,iar asta nu mai este credinta in Hristos. Oi fi eu incepatoare in ale religiei, dar nu-mi plac si nu mi-au placut compromisurile.

 25. Eu cred si spun ceea ce cred cu tarie, ca aceste biocipuri sunt inceputul falsului, un mod extraordinar de a manipula sufletul om ului care mai tarziu va fi obligat sa renunte la a Onora si a se inchina lui Dumnezeu pentru a i se asigura viitorul. Dar acele persoane care vor accepta acest cip, vor aluneca pentru totdeauna, in mana vrajmasului care intotdeauna a inselat. El este Anticristul despre care se vorbeste prin profetul Ioan in Apocalipsa. Ca va veni printre credinciosi sa amageasca si sa insele. Cine va tolera aceasta eroare a omenirii, va fi despartit de Dumnezeu pentru totdeauna!!!! este un adevar pentru care sunt dispusa sa-mi sacrific viata, daca e nevoie. Noi il iubim pe Dumnezeu si deaceea nu acceptam compromisul acesta idiot. Poate nu vei crede niciodata in acest articol, care ti se pare mult prea neinsemnat, insa este biblic si vrednic de crezut, deoarece este scris dintr-o inima care l-a cunoscut pe Dumnezeu cu adevarat si a carei viata este fericita, datorita promisiunii Lui de a reveni pe acest pamant. Si biocipul acesta este cea mai buna si mai reusita capcana a Satanei de a amagi si a trage pe om de partea lui.Te indemn ca o prietena, refuza cu incredere acest cip, iar Dumnezeu iti va darui viata vesnica alaturi de El pentru eternitate. Succes.

 26. fratilor nu va mai chinuiti degeaba cu intrebarile, nu vedeti ca sintem singuri? nu vedeti ca nu ne mai apara nimeni decit Bunul Dumnezeu?,,,,multi preoti poarta rasa dar prea putini traiesc dupa convingerea ei…………singurul lucru care il putem face este sa nu ne facem astfel de documente,as vrea sa vad unde baga ei 15 mil de oameni in puscarie? ,,,,,,,si sa nu uitam de credinta in Dumnezeu fiindca e unica noastra scapare.

 27. Pingback: NOILE BULETINE BIOMETRICE SAU “DOAR” CU CIP – introduse, teoretic, de astazi, 1 Aprilie. “O INCALCARE A LIBERTATII DE CONSTIINTA” si nu doar atat: UN PAS GRAV INAINTE SPRE ULTIMUL TOTALITARISM, ANTIHRISTIC. Protest al unor as
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate