DUREREA CEA MAI MARE A PARINTILOR NOSTRI: DEZBINAREA DINTRE FRATI!

12-01-2009 Sublinieri

Extrase din cuvintele unor batrani duhovnicesti athoniti si ale unui venerabil ierarh, citite in ultima perioada in revistele ortodoxe, pe care le dedicam, cu toata dragostea, pretuirea si durerea, fratilor nostri ortodocsi de pe internet si nu numai, ale caror inimi sunt “îmboldite de spinii urii”, ca o chemare sincera spre impacare, smerenie, dragoste si unitate intru Hristos, fara de care nimic nu vom izbandi, oricat de multa “dreptate” am avea:

pasaret.jpg

****

Parintele Dionisie Ignat de la Colciu:

Durerea cea mai mare este că noi între noi nu ne iubim, noi între noi. Dacă şi aici, şi în monahism se strecoară ispititorul ăsta! Tu eşti român şi eu român, dar el se bucură când îţi poate săpa o groapă ţie, în faţa duşmanului. In faţa duşmanului, care duşman e şi al lui şi al meu. El se uneşte cu duşmanul lui şi al meu ca să mă distrugă pe mine. Am observat că multe întâmplări din acestea s-au întâmplat şi asta-i dureros.

Vedeţi? Asta-i ca şi cum ar fi un blestem pe capul nostru. Vasăzică, zici să fim mai uniţi, împreună, cu aceleaşi idei şi pe urmă te faci fals, vezi? Asta-i o slăbiciune, da, o slăbiciune. Cel mai dureros lucru. N-avem darul ăsta al unirii... […] Vezi, şi la noi, nu ziceau vechii noştri români că „unirea face puterea”? Dacă este unire, ai putere. […] Dar dacă nu-i unire, e dărâmare, s-a terminat“.

(in revista “Presa ortodoxa“, numar-semnal, decembrie 2008)

dionisie5.jpg

***

Parintele Iulian Lazar de la Prodromu:

Mai, sa fiti atenti la cuvintele desarte, ca mult rau va faceti unii altora prin mass-media si veti da socoteala.Va spun ca pentru orice cuvant desert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua Judecatii. caci din cuvintele tale vei fi gasit drept si din cuvintele tale vei fi osandit” (Mt. 12, 36-37). “Nici vorbe de rusine, nici vorbe nebunesti, nici glume care nu se cuvin, ci mai degraba multumire” (Ef 5, 4) sa aduceti in toate zilele voastre. Domnul si Maica Domnului sa va ocroteasca…”

(in revista “Lumea monahilor”, nr.18/decembrie 2008)

p.jpg

***

PS Justinian Chira, Episcopul Maramuresului si Satmarului:

“Care este pozitia, in Evanghelie, in legatura cu dusmanii? Iubiti pe vrajmasii vostri! – asa zice Evanghelia. Binecuvantati pe cei ce va blestema si va rugati pentru cei ce va batjocoresc. Acesta este cuvantul lui Hristos, aici trebuie sa ne incadram noi.

Nu cum din nefericire se intampla si acuma: e o dureroasa, o extraordinara rana in sufletul meu cand vad in presa cum se barfesc, cum se condamna oamenii unul pe altul. Ca nu-i unul mai rau ca altul si nici nu-i mai rau altul decat mine si eu decat altul. Sunt dureroase aceste lucruri. Aceasta este pozitia crestina.

Sa incepem cu inceputul. Sa incepem cu adevarat sa traim in duhul Evangheliei lui Hristos, ca daca nu, atunci Apocalipsa va veni. Si atuncea e mult mai dureros inceputul sfarsitului, mult mai groaznic inceputul sfarsitului! Pentru ca inceputul inseamna: a te coace pe toate partile in foc, si a nu te lasa sa mori, nici sa traiesti – asta este atmosfera din lumea de azi. Binecuvantat sa fie Dumnezeu!”

(in revista “Lumea monahilor”, nr.18/decembrie 2008)

1230053106-3.jpg

Legaturi:

_mg_2772ma.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Cuvantul ierarhilor, IPS Justinian Chira, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Parintele Iulian (Prodromu)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “DUREREA CEA MAI MARE A PARINTILOR NOSTRI: DEZBINAREA DINTRE FRATI!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. CAm asa e: suntem ‘parliti’ de parjol din toate partile – din stanga, din dreapta, din fata, din spate! Si mai adaugam si noi fiindca in loc sa stingem focul, il atatam, il provocam sa se prefaca in valvataie!
  Se-aude tot mai des: Eu! Eu! Eu…si numai Eu!
  ‘Hora Unirii’ nu se mai joaca!
  ‘Desteapta-te romane’ – nici-atat!
  Fiecare pentru el, inchizandu-ne in sine…daca ii este bine!

 2. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE SAVATIE DESPRE TRUFIA CARE NE DEZBINA SI DESPRE FOLOSIREA DUHOVNICILOR CA BUZDUGAN
 3. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfintii 40 de Mucenici din Sevastia: FORTA COMUNIUNII MARTURISITOARE
 4. Pingback: Război întru Cuvânt » Staretul Dionisie: SA NU FIM LASI! ORI ORTODOX, ORI CU PAPA
 5. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT: “Daca au inselat pe capii Bisericii, sigur… s-a terminat, e sfarsitul”
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » Preot Sever Negrescu: ORI DE CATE ORI NE INCEARCA MINCIUNA
 7. Pingback: Război întru Cuvânt » SE POATE O DEFINITIE MAI… DESAVARSITA DECAT ACEASTA PENTRU CEEA CE NE ESTE DAT SA TRAIM ACUM?
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » IPS Justinian Chira: “VINE UN AN GREU, TREBUIE SA NE RUGAM MAI MULT”
 9. Pingback: Război întru Cuvânt » PILDA SFANTULUI MUCENIC NICHIFOR (9 februarie) – sa ne reamintim duhul adevaratei marturisiri si care trebuie sa ne fie cautarea primordiala
 10. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfintii 40 de Mucenici: FORTA COMUNIUNII MARTURISITOARE
 11. Pingback: Război întru Cuvânt » UNDE MAI ESTE UNITATEA DUHULUI INTRE NOI?
 12. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Dionisie Ignat de la Colciu – de 6 ani impreuna cu sfintii. VREMURILE DIN URMA – SEMNE SAU EXAGERARI? (I)
 13. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT – VREMURILE DIN URMA (II): Despre U.E. si propaganda sodomiei
 14. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Profetismul dostoievskian “la lucru” (2): “Spre asta ne indreptam…”
 16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Parintele Savatie in vizita la Manastirea Sireti, la emisiunea “Pietrele vorbesc”: “Orice dezbinare, orice viclenie si minciuna este de la diavol”
 17. Pingback: Război întru Cuvânt » STARETUL DIONISIE IGNAT DE LA COLCIU – 7 ani de la mutarea la Lumina neinserata: “Fratilor, paziti dragostea!”
 18. Pingback: Război întru Cuvânt » CUVIOSUL DIONISIE IGNAT: SFATURI PENTRU ADEVARATA VIATA DUHOVNICEASCA. “Sa sfatuiesti cu blandete, nu ca si cum ai ordona, sa ai smerita cugetare!”
 19. Pingback: Război întru Cuvânt » PICATURI DE INTELEPCIUNE DE LA STARETUL DIONISIE DE LA COLCIU (1): “Mare necaz este ca noi, romanii, avem o mare slabiciune: nu ne iubim intre noi”
 20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Arhiepiscopul Iustinian al Maramuresului, la 90 de ani, un suflet de copil intr-un chip de voievod din alte vremuri… INTRU MULTI ANI, INALT PREA SFINTITE!
 21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » O veste trista: IPS IUSTINIAN CHIRA, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, A TRECUT LA DOMNUL IN SEARA DE RUSALII…
 22. Pingback: Război întru Cuvânt » PICATURI DE HAR DE LA STARETUL DIONISIE (2): “Astazi nu mai este dra­goste pentru ca nu mai este sinceritate”, “EGOISMUL este arma atomica a Satanei”
 23. Pingback: Parintele Dionisie Ignat de la Colciu despre SPOVEDANIE SI IMPARTASANIE (plus audio si video)
 24. Pingback: "CUMPLITA ESTE NEOMENIA! Mai lesne le va fi atunci sodomitilor, necredinciosilor, inchinatorilor la idoli, decat unor asemenea crestini..."
 25. Pingback: “Biserica se teme de dezbinari si de schisme, care au ca baza demonicul egoism” -
 26. Pingback: PARINTELE SAVATIE LA SOPHIA despre “desteptaciune”, (i)responsabilitatea cuvintelor, provocarile de pe internet si stricarea dragostei: “SUNTEM IN FAZA DE BUIMACEALA. VOR CA TOTI SA DEVENIM OBRAZNICI SI MANDRI” (video) - Razboi în
 27. Pingback: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”. Sfantul Chiril al Ierusalimului (18 martie) – cuvant profetic despre SEMNELE SFARSITULUI LUMII -
 28. Pingback: SFANTUL GRIGORIE TEOLOGUL. Fericirile si durerile omului credincios -
 29. Pingback: LUPTA DIAVOLULUI CU NOI SI ANTIDOTUL OTRAVII DUHURILOR NECURATE. Dezbinatorul raceste dragostea, distruge unirea si ne stapaneste prin mandrie. CUM REZISTAM ASMUTIRII DEMONILOR? (Recomandari ortodoxe) - Recomandari
 30. Pingback: Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie: “TOTUL ESTE VOINTA OMULUI… NUMAI CAND TI SE CERE O LEPADARE DE HRISTOS, ATUNCEA E PRIMEJDIE!“ -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate