In apararea parintelui Nicolae Burlan de la Biserica “Sfanta Vineri” (Drumul Taberei)- de Raluca Tanaseanu

16-03-2009 Sublinieri

UP DATE 20 MARTIE

biserica-la-18-ian1-2007-016.jpg

dãm Slavã lui Dumnezeu pentru pãrinţii mãrturisitori ai dreptei credinţe

În virtutea Articolului 10 din Codul deontologic al jurnalistului («Ziaristul şi redacţia au datoria de a face corecţiile necesare în cazul în care, din vina lor, vor fi date publicitãţii informaţii inexacte. În asemenea cazuri, instituţia respectivã de presã are obligaţia de a publica/difuza, în termen de 5 zile de la primire, pentru publicaţiile cotidiene, agenţiile de ştiri, posturile de televiziune şi radio, şi în proxima apariţie, pentru publicaţiile periodice, dreptul la replicã al reclamantului, ca forma esenţialã de reparare a prejudiciului adus acestuia») şi a Articolului 2 din acelaşi Cod («Ziaristul poate da publicitãţii numai informaţiile de a cãror veridicitate este sigur, dupã ce în prealabil le-a verificat, de regulã, din cel putin 2 surse credibile») solicit ziarului Evenimentului zilei sã revinã şi sã-şi cearã scuze public pãrintelui Nicolae Burlan de la Parohia Sf. Vineri din Dr. Taberei.

În numãrul 5470/16 martie 2009 Evenimentul zilei publicã un articol  tendenţios intitulat «Enoriaşi trimişi de preot la manifestaţia „Noii Drepte”». În calitatea mea de fiicã duhovniceascã a pãrintelui şi de membrã a Comitetului Parohial al Bisericii Sfânta Vineri mã doare nedreptatea atacului la adresa Pãrintelui Nicolae Burlan şi doresc sã fac câteva precizãri. Menţionez cã lucrez la Radiodifuziunea Românã, acum în funcţia de economist, dar am realizat de-a lungul anilor emisiuni, interviuri şi reportaje, aşa încât ştiu foarte bine cum se realizeazã profesionist un material de presã.

Încã de la început în articolul din Evenimentul Zilei sunt douã lucruri inexacte:

 • În primul rând, mittingul de luni, 16 martie 2009 nu este organizat de cãtre Noua Dreaptã. Un simplu click pe site-ul acestei organizaţii ar fi lãmurit-o pe jurnalista care a scris articolul cã Noua Dreapta nu este implicatã. Pe site-ul respectiv nu se face nici o referire la acel miting. În schimb am gãsit pe blog-ul lui Victor Roncea (http://victor-roncea.blogspot.com/2009/03/miting-de-protest-la-senat-contra.html) informaţia cã manifestarea din faţa Senatului este organizatã de cãtre Asociaţia Pentru Apărarea Libertăţilor Publice.
 • În al doilea rând pãrintele Nicolae Burlan a pomenit despre miting, însã nu i-a trimis pe creştini sã protesteze, afirmând, în schimb, în mod repetat, cã armele creştinilor sunt rugãciunea şi postul.

În articolul 3 din Codul ziaristului se spune cã «Ştirea de presã trebuie sã fie exactã, obiectivã şi sã nu conţinã pãreri personale». Ori semnatara articolului îşi exprimã opinia cã pãrintele a îndemnat lumea să meargă la miting. Adevărul este însă cu totul altul. Părintele a chemat şi îndemnat lumea la rugăciune şi, referindu-se marginal la miting, a afirmat că nu opreşte pe nimeni să meargă acolo : «dacă cineva  vrea sa meargă, nu zic nu». Aceasta a fost singura referire pe care părintele a făcut-o la acest miting! Nu este pur şi simplu mult prea mult să transformi o astfel de replică în «acuzaţie principală» şi idee centrală a unui articol? 

Am fost acolo, am participat la slujbã şi la rugãciune. Părintele a tras un semnal de alarmã asupra pericolelor care ne aşteaptã şi cinste Prea Cucernicei Sale pentru acest lucru. Oare de ce jurnalista nu a spus cã pãrintele s-a rugat cu lacrimi în ochi pentru binele ţãrii?

M-am întors de curând din America, unde Dumnezeu m-a învrednicit sã ajung în multe locuri binecuvântate. Am fost şi în Arizona, acolo unde pãrintele Efrem Filoteitul, ucenic al Sfântului Gheron Iosif a întemeiat în deşert o mãnãstire deosebitã. Am stat de vorbã cu pãrintele Paisie, ucenicul stareţului Efrem despre situaţia de la noi cu paşapoartele biometrice. Şi pãrintele Pãrintele Paisie este de acord cã aceasta este o realã problemã. L-am întrebat pe pãrintele dacã este bine ca preoţii sã vorbeascã din faţa altarului despre astfel de lucruri. Şi rãspunsul a fost foarte clar: «Da, este foarte bine ! ».

Cred cã ar trebui sã-I multumim lui Dumnezeu cã în marea Sa dragoste faţã de noi ne trimite pãrinţi demni, neclinitiţi în credinţa lor, care au curajul sã fie vrednici ucenici ai lui Hristos. Sã ne amintim cã Mântuitorul a spus : «Dacă vor tăcea aceştia (adicã ucenicii n.r.), pietrele vor striga».

Aşadar, solicit ziarului «Evenimentul zilei» sã înfãptuiascã acest gest de reparaţie moralã la adresa pãrintelui Nicolae Burlan, un preot extrem de apreciat şi de iubit de cãtre sute de credincioşi, un om de o conduitã moralã ireproşabilã, animat întotdeauna de cele mai curate gânduri, principii şi intenţii şi dedicat întru totul misiunii sale creştine.

Raluca Tãnãseanu

Evenimentul zilei dezinformeazã cititorii

 • Am solicitat ziarului Evenimentul zilei ca în virtutea prevederilor din Codul deontologic al jurnalistulului sã publice reactia fata de articolul « Enoriaşi trimişi de preot la manifestaţia “Noii Drepte” ».
  Am sunat la redacţia ziarului şi am vorbit cu o anumita doamna Dollores Benezic, sefa Sectorului Social şi, implicit, şefa jurnalistei Oana Botezatu, semnatara articolului mai sus menţionat. In discuţia telefonicã purtata, doamna Dollores a recunoscut cã titlul conţine informaţii incorecte, adicã faptul că acel miting nu a fost organizat de “Noua Dreaptã”. Însã acest titlu, după cum a precizat, a fost ales de cãtre o altã persoanã (şi nu de semnatara articolului) doar pe motivul cã, astfel formulat, devine vandabil.
  Mã întreb atunci care sunt interesele trustului de presã Ringier, din moment ce cautã sã câştige cititori publicând articole cu titluri care atrag, dar se dovedesc neadevãrate???

Raluca Tanaseanu, 20 martie

 sfanta-vineri02.jpg

Legaturi:

 


Categorii

Biserica la ceas de cumpana

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “In apararea parintelui Nicolae Burlan de la Biserica “Sfanta Vineri” (Drumul Taberei)- de Raluca Tanaseanu

 1. Este intr-adevar ingrijoratoare usurinta cu care Patriarhia Romana isi pleaca urechea la asemenea articole de scandal si graba in a investiga pozitia Parintelui Nicolae Burlan, care se bucura de aleasa pretuire nu numai in Bucuresti, dar si peste ocean.

  Din curiozitate, am cautat pe Internet sa vad cine este autoarea acestui articol care a generat o reactie atat de vehementa din partea Patriarhiei.

  Iata cateva mostre de jurnalism ale aceleiasi ziariste: Oana Botezatu. Mi-e si rusine sa le trimit, dar cred ca spun foarte mult despre calitatea jurnalismului practicat de ziarista Evenimentului Zilei!

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/843379/OANA-BOTEZATU-Nebunatica-Sailor-Moon/; Nebunatica Sailor Moon, Oana Botezatu, Sâmbătă, 14 Martie 2009; “Fată, tu să nu-mi mai dai desene perverse pe mess!”, izbucneşte într-un râs isteric o bubulină la vreo 80 de chile.”

  http://www.evzvest.ro/articole/detalii-articol/838865/OANA-BOTEZATU-Daca-m-ar-vede-mama-si-ar-puni-mainili-in-cap/; JURNAL DE SAUNĂ; Sâmbătă, 07 Februarie 2009; “Daca m-ar vede mama, si-ar puni mainili in cap.”

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/798551/OANA-BOTEZATU-Limonazi-de-la-Hard-Rock/; Limonăzi de la Hard Rock, Oana Botezatu, Sâmbătă, 05 Aprilie 2008
  “La Hard Rockul lăudat să nu te duci cu sacul de pretenţii.”

 2. E cumplit sa trebuiasca sa te dezvinovatesti pentru ceva ce nu ai facut sau pentru ceva ce nu are nevoie de contra-argumente.
  Am vazut aseara la stiri un reporter care intreba “De ce sunteti impotriva pasapoartelor biometrice?”. Mi s-a parut strigator la cer. Adica noi sa spunem de ce NU iar ei nu trebuie sa spuna de ce DA?
  Imi aduc aminte de o replica de dupa revolutie : “piata capitalista se regleaza singura. Exista o singura lege: a cererii si a ofertei”. Dar au fost vorbe doar! Cardurile de salar au fost introduse “fortat” si doar la o anumita banca (cea cu care angajatorul are relatii). Se introduc documentele biometrice fara sa se faca o dezbatere publica pentru a lasa populatia sa decida. Se fac imprumuturi externe acum fara sa ni se spuna DE CE si PENTRU CE?. Toate au o finalitate ascunsa pentru noi dar foarte clara pentru “ei”. Nu sunt deloc naivi!
  La orice actiune exista o cauza si un efect. E ciudat, dar de multa vreme incoace discutam doar de efect si nu de cauza. Asa am ajuns sa spunem noi (sa trebuiasca sa spunem noi)de ce NU si nu ei de ce DA.
  Se face tot mai clar distinctia intre ratiune si credinta – din pacate chiar la nivelul Patriarhiei. Pozitia Patriarhiei in privinta pasapoartelor biometrice a fost de … trimitere la ratiune, la politie si la politic, si nu o interpretarea teologica (desi chiar si cu ajutorul ratiunii se putea arata ca nu sunt buna aceste documente).
  Tare frumos si scurt si cuprinzator spunea Parintele Arsenie Boca: “Credinta e un risc, o asceza a ratiunii”.
  Oricum ma simt foarte linistit acum cand vad ca exista preoti de mir care iau pozitie. Nu simt ca as fi fost chemat propovaduitor al dreptei credinte dar luptator pentru ea – DA. E bine sa vezi ca ia pozitie cineva din biserica adevarata si nu doar mireni (fie ei oameni de certa valoare).
  Nu putem sa spunem niciodata ca Iisus Hristos ne-a mintit. El a spus ca va fi greu dar a spus si ca “Voi fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor”.
  Doamne ajuta-ne si nu ne lasa!

 3. Parintelui Nicolae Burlan si celor care mai vor sa se mantuiasca Dumnezeu sa le ajute sa-si poarte crucea cu demnitate. Da, si alti marturisitori au fost considerati vinovati in fata lumii, dar nu si in fata lui Dumnezeu.

  Ma ingrijoreaza ca ziaristii merg la biserica in astfel de scopuri chiar si in Postul Mare…

  Ma ingrijoreaza ca noi, crestinii, suntem lasati de izbeliste, caci preotilor care spun adevarul li se pune pumnul in gura.

  Ma ingrijoreaza pozitia Patriarhiei in legatura cu cipurile.

 4. Nu inteleg de ce trebuie sa cerem indurare, sa cerem ca niste sconcsi ca cei din presa, care au o mare raspundere fata de raspandirea nelegiuirii in toata tara, sa-si retraga ineptiile grosolane strecurate in gazete pestilentiale. Ei formeaza o alta lume : a minciunii si faradelegii, acesti infatuati se cred intangibili, se cred niste mici zei, dar sunt stricaciune… Auziti ce spune psalmistul : .

 5. ar trebui sa tai din adresele de web “;” de la sfarsit, altfel nu se deschid. in ce priveste aceasta fituica ordinara, evz, nu este la prima isprava de acest gen. acum cativa ani l-au atacat extrem de dur pe cel ce era la acea vreme duhovnicul meu, un preot deosebit, cu mult har si daruire. nu pot sa redau ce au scris despre Parinte, dar pot sa va spun ca a fost scandal mare. bineinteles ca nu era nimic adevarat, toata comunitatea s-a indignat de articolul respectiv. sa stiti ca este o campanie programata de denigrare a preotimii si a Bisericii. stiu masonii ca trebuie sa-i rupa pe oameni de Taine si de ascultare. de acolo, poti sa faci ce vrei cu ei, devin doar o masa de manevra.

 6. Pingback: In apararea parintelui Nicolae Burlan de la Biserica “Sfanta Vineri” « bataiosu.ro
 7. Domnul ghioceilor

  Naiv, si travestit in ghiocel,
  A mai venit odata pe pamant –
  Doar cu scufia alba, de pe El –
  Si primavara-n loc de un cuvant –

  Un candelabru bland, si pur, de fel –
  O simfonie alba, fara cant –
  In turma lui de flori, era un miel,
  Si in mutenia lacrimii Lui, Sfant –

  Poate mai e si-acum, sau poate El
  Demult e floarea cu pogoramant
  Ce n-a gustat al mieilor macel,
  A luminat, chiar si de oameni, frant –

  In daruirea Lui, de ghiocel…

  17 martie 2009

 8. iti multumesc ptr cuvintele tale si ma asociez si eu in acest sens cu tine si cu toti care cred in adevarul cuvintelor parintelui Nicolae Burlan. Sa ne dea Dumnezeu citi mai multi ca el, ca poporul acesta crestin-ortodox de veacuri, sa poata sa-si apere libertatea si dreptul lui de a fi in fata celor care vor sa-l ingenuncheze. Aceea reportera sau ziarista sau cum si-o mai zice ea, sa se milostiveasca Dumnezeu de ea si sa o aduca inapoi la credinta cea adevarata. Recunosc ca si pe mine ma doare ca Patriarhia noastra s-a departat de oile ei in loc sa le apere.

 9. Pingback: In apararea parintelui Nicolae Burlan de la Biserica “Sfanta Vineri” (Drumul Taberei) - de Raluca Tanaseanu « Izvod
 10. Cei alesi ai lui Dumnezeu,sunt mereu prigoniti,fie in dictaturi fie in democratie…

 11. Sunt un cititor constant al site-ului razbointrucuvant, desi pana acum nu am mai scris nici un comentariu, de data aceasta am simtit nevoia sa va scriu pentru a va asigura de dragostea si aprecierea pe care vo port.
  Il cunosc din vedere atat pe Pr. Nicolae cat si pe autoarea articolului (Raluca) si pot afirma cu tarie ca sunt oameni deosebiti cu dragoste si frica de Dumnezeu. Ma bucur tare mult ca Dumnezeu i-a dat Pr. Nicolae puterea de a marturisi Adevarul si Dreapta credinta.
  Cred ca acum mai mult decat oricand este nevoie ca fiecare din noi “sa ne punem la punct” si sa incercam sa sustinem/ marturisim Adevarul atat cat putem.
  Sa ma iertati pt interventie,
  Doamne ajuta!

 12. Cea mai frumoasa aparare a Parintelui Nicolae Burlan : “Domnul ghioceilor” …EL , travestit naiv in ghiocel , demult e floarea cu pogoramant si-a luminat , chiar si de oameni , frant – asupra celor
  chemati ai Sai …si-acuma , iarasi , “in daruirea Lui, de ghiocel ” s-a aplecat , duios , tacut , in alba “simfonie fara cant”
  asupra Parintelui Nicolae , desi stia ca “n-a gustat al mieilor
  macel” … atata sensibilitate , Poet al lui Iisus ! Ce frumoasa aparare a Parintelui Nicolae …de la EL , ghiocelul firav , Domn al
  ghioceilor si – SFANT , in turma lui de flori si MIEL frant in mutenia lacrimii LUI… nici un alt avocat nu mai poate construi o
  alta aparare , mai frumoasa decat a “Domnului ghioceilor” …

  Mereu faceti loc poeziei si muzicii in momente grele , Fratilor
  Admin , sa-mpodobiti si sa infrumusetati sufletul oricui citeste aici ! Cu Dumnezeu inainte !!!

 13. Suntem alaturi de Parintele Nicolae Burlan!!!

  Locuiesc in Drumul Taberei. Apartin altei parohii, dar uneori merg la Sfanta Liturghie la Biserica Sf. Paraschiva la care slujeste Parintele Nicolae Burlan. Il apreciez mult pe Parinte si consider atacul impotriva lui cu totul deplasat. Cand un Preot indeamna enoriasii la rugaciune, ce poate fi rau? Iar manifestatia din data de 16 martie (la care am participat) a fost una pasnica, in care s-a enuntat punctul de vedere al celor prezenti, s-au inaltat rugaciuni si cantari crestine. Nu uitati ca lupta crestinilor are ca expresie foarte inalta mucenicia. Deci noi nu “destabilizam” Statul Roman. Vrem doar sa deschidem ochii alesilor neamului asupra legilor pe care le voteaza.
  Suntem alaturi de Parintele Nicolae Burlan!!! Ne rugam pentru aceasta Tara si vom cere REFERENDUM asupra actelor electronice si/sau care contin numarul din Apocalipsa.

 14. PREOTUL ŞI PAŞAPOARTELE BIOMETRICE. Nu pot înţelege un lucru: De ce acest părinte Nicolae Burlan este ameninţat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica? În primul rând, părintele Nicolae Burlan nu a provocat schismă în Biserică şi nici nu a căzut în erezie. Biserica Ortodoxă este o Biserică Sobornicească, nu papocrată. Fiecare slujitor are dreptul la opinie. Că i-a îndemnat pe credincioşi să lupte împotriva actelor de identitate biometrice, bine a făcut. Şi eu sunt împotriva lor şi foarte mulţi credincioşi şi preoţi din Patriarhia Română. Mă bucur căci sunt ardelean şi că Sinodul Mitropoliei Clujului a votat împotriva acestor paşapoarte. Sigur, că justificarea este foarte simplă: Paşaportul nu este un act de identitate obligatoriu. Pe mine nu mă afectează cu nimic. Dar când ne vor obliga la cărţi de identitate electronice, ce vom face? Ne vom situa în afara legii? Să zicem că nici acestea nu constitue un pericol. Dar când mai marii acestei lumi (nu mai vorbesc doar de noi) vor decide pe motive de securitate implantul de microcipuri, atunci ce vom spune? Nu se gândeşte oare nimeni că aceste acte biometrice constitue o pregătire a populaţiei că să devină oamenii robii lui ,,Mesia cel de pe urmă – Antihristul”? Ce suntem noi? Animale? Vaci cu cip în ureche? Cai cu cip în frunte? Porci de tăiat, însemnaţi şi aceia tot cu aceste acte? Câini de maidanele capitalei la care Oprescu vrea să le pună microcip? De ce Dumnezeu l-a creat pe om ultimul? Nu ca să fie stăpân al creaţie? Sau oare ca să fie mai rău ca animalele? Înţeleg că unii oameni avem, datorită păcatelor, comportamente animalice, sau poate mult mai rău, dar nu toţi sunt la fel. Se vede că am ajuns vremuri premergătoare Apocalipsei. Desfrâul nu mai este pedpsit, incestul, la fel, la fel şi homosexualitatea şi ne batem în piept căci suntem GRĂDINA MAICII DOMNULUI. Hai să fim grădina Maicii Domnului şi să ne opunem acestor acte care vor să distrugă fiinţa umană. Dumnezeu, la creaţie ne-a dat sentiment, raţiune şi voinţă liberă. De ce să fim atât de înrobiţi? Nu trebuie să ne depărtăm de Sfânta Scriptură. Deşi într-un alt articol publicat, am amintit, voi aminti ca toţi cei ce cred că aceasta este o glumă, să citească în Cartea a doua a Regilor, cap. 24, ce a păţit regele David, care a ordonat o numărătoare a poporului şi pentru păcatul lui, au murit peste 70000 de oameni din popor de ciumă. Să se ştie că pentru păcatele conducătorilor lumeşti, Dumnezeu pedepseşte un popor, dar cu atât mai mult pentru păcatele conducătorilor bisericeşti, în orice treaptă ar fi, dacă nu fac voia lui Dumnezeu. Susţin în continuare pe cei ce îl apără pe acest părinte din Bucureşti şi această ameninţare la adresa Sfinţiei Sale să fie ca o adiere de vânt, mai ales dacă este în hotarele ORTODOXIEI. DUMNEZEU AJUTE SFINTEI DREPTĂŢI! CU NOI ESTE DUMNEZEU, ÎNŢELEGEŢI NEAMURI ŞI VĂ PLECAŢI, CĂCI CU NOI ESTE DUMNEZEU! DE FRICA VOASTRĂ NU NE VOM TEME NICI NE VOM ÎNSPĂIMÂNTA, CĂCI CU NOI ESTE DUMNEZEU! AMIN.

 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfantul Nicolae Velimirovici, noul Ioan Gura de Aur si proorocul suferintelor celor din urma
 16. Se impune inca o data sa fim uniti in rugaciune, sa dam si semnaturi daca e nevoie pentru a ne apara duhovnicii care au curajul sa vorbeasca. Parintele Nicolae Burlan nu e singurul pe lista neagra. De data asta Sf Sinod trebuie sa ia in considerare vocea poporului.

  Doamne ajuta!

 17. Fericiti cei prigoniti, ca acelora este Imparatia Cerurilor… Poate nu stiati dar si pãrintele Efrem Filoteitul este denigrat (pe nedrept), culmea chiar de unii din fostii sai ucenici si in parte in presa ortodoxa din afara, punanduise in spate multe blasfemii si neadevaruri. Tocmai ca sfintenia acestor oameni este ca un foc mistuitor pt. necredinciosi (iar oamenii au urat cuvantul Domnului din cauza faptelor lor rele).

 18. Doamne ajuta!
  Dumnezeu sa ii rasplateasca parintelui Nicolae, cum stie El mai bine! Dumnezeu are alesii Lui, pusi de-o parte, pe care atunci cand va veni vremea,ii va scoate in lume.
  Parintele meu duhovnicesc, a facut acelasi lucru ca si parintele Nicolae. Ba chiar a mers si mai departe de atat, si a spus ca se dezice de comunicatul Patriarhiei, ca hotararea Sinodului nu il reprezinta. Ne-a sfatuit sa nu primim doc. biometrice pt ca ne primejduim mantuirea! Si parintele meu este preot de mir, are si sfintia sa familie, dar si-a asumat acest risc. Ne-a marturisit ca nu se teme de repercursiuni, “caci cu noi este Dumnezeu”!

 19. Locuiesc in Cartierul Drumul Taberei si merg foarte des la biserica Sf. Vineri.Nu a fost o surpriza pentru mine cand duminica trecuta parintele Nicolae Burlan ne-a rugat, dupa slujba, sa ingenunchem pentru ca Prea Cucernicia-Sa sa rosteasca o rugaciune pentru luminarea mintii senatorilor in speranta ca a doua zi in Senat vor vota impotriva adoptarii Ordonantei privind utilizarea documentelor cu microcip.
  De 11 ani de cand parintele Nicolae Burlan pastoreste credinciosii din parohie, turma sa a crescut necontenit incat pana si biserica cea noua devine neincapatoare duminica.Predicile parintelui lumineaza mintea si mangaie sufletul.
  Veniti crestini (redactorilor Evenimentului zilei nu le adresez chemarea pt. ca n-ar intelege nimic) si-i ascultati cuvantul in fiecare duminica, veniti in Saptamana Patimilor, in Joia Mare la Denia celor 12 Evanghelii si veti intelege de ce parintele a avut curajul sa marturiseasca Adevarul si sa ni-i arate pe cei care-l rastignesc din nou pe Domnul nostru Iisus Hristos cu votul lor obedient fata de Bruxelles.

  Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea cat mai multi vrednici preoti marturisitori asemenea parintelui Nicolae Burlan ! Doamne ajuta!

 20. Evenimentul zilei dezinformeazã cititorii

  * Am solicitat ziarului Evenimentul zilei ca în virtutea prevederilor din Codul deontologic al jurnalistulului sã publice reactia fata de articolul « Enoriaşi trimişi de preot la manifestaţia “Noii Drepte” ».
  Am sunat la redacţia ziarului şi am vorbit cu o anumita doamna Dolores, sefa Sectorului Social şi, implicit, şefa jurnalistei care a scris articolul mai sus menţionat. In discuţia telefonicã purtata, doamna Dolores a recunoscut cã titlul conţine informaţii incorecte, adicã faptul că acel miting nu a fost organizat de “Noua Dreaptã”. Însã acest titlu, după cum a precizat, a fost ales de cãtre o altã persoanã (şi nu de semnatara articolului) doar pe motivul cã, astfel formulat, devine vandabil.
  Mã întreb atunci care sunt interesele trustului de presã Ringier, din moment ce cautã sã câştige cititori publicând articole cu titluri care atrag, dar se dovedesc neadevãrate???
  Sau sa intelegem oare ca EVZ readuce in actualitate practicile condamnabile ale presei controlate de statul comunist, inspre intimidarea si linsarea mediatica a celor care sunt incomozi?

  Raluca Tanaseanu, 20 martie

 21. Il cunosc de ani buni pe parintele Nicolae Burlan, cu care am realizat o serie de emisiuni la Radio Romania Cultural, un PREOT ADEVARAT, vrednic slujitor al bisericii- cum rar am mai intalnit- un exemplu de probitate, de demnitate si smerenie in acelasi timp,un exemplu de eruditie. Nu am
  paricipat, din pacate, la acea slujba, dar sunt ferm convinsa ca indemnurile parintelui au fost facute cu toata buna-credinta si fara nicio legatura cu manifestatia ” Noii Drepte”. Il stiu pe parintele Nicolae Burlan ca pe un mare luptator.Il stiu bine si enoriasii sai cat s-a zbatut sa ridice o catedrala in Drumul Taberei. Bine ar fi ca toti sa-i fie acum alaturi, sa se roage pentru Cucernicia Sa si sa-l apere de toata nedreptatea ce i se face.
  Relus Muresan

 22. Buna seara ! Il cunosc de 20 de ani pe Parintee Nicolae Burlan, sunt impresionata de severitatea slujbelor pe care le tine ! Este o persoana blanda, cu mult har , este un adevarat slujitor al bisericii,Nu am dictionar sa-l descriu pe Parintele Burlan, nu cred ca mai pot gasi un asemenea om !

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate