Parintele Tudor Ciocan despre “ZEUL COVID” si NOUA RELIGIE MINCINOASA care cauta castigarea sufletelor noastre, prin FRICA si SILNICIE (audio, text)

18-07-2020 Sublinieri

Predica Părintelui Tudor Ciocan, 15.07.2020:

„Iubiți frați creștini,

Am înțeles că din nou s-a scos nu știu ce ordonanță, că s-a prelungit nu știu ce stare de urgență sau ceva în genul ăsta (este vorba de prelungirea stării de alertă – n.r.). Sau tot timpul suntem amenințați cu prelungirile acestea. Și mi-am dat seama zilele astea că, de fapt, această prezență a covidului în viața noastră s-a transformat într-o religie, în cel mai deplin sens al cuvântului.

Noi știm, cunoaștem prea bine religia noastră, credința creștină și ortodoxă. Credem lui Dumnezeu în sufletul nostru, ne închinăm Lui în Sfânta Biserică și acasă cu rugăciuni, aducem prinosul sufletului nostru, înțelegem despre ce este vorba și în felul acesta ne așezăm în fața Lui. De ce spun că s-a transformat într-o religie?  Pentru că a căpătat toate dimensiunile religiei. Bineînțeles că nu e un dumnezeu, dar tinde să devină un zeu. Covidul tinde să devină un zeu. Și știți prea bine că până la venirea lui Hristos sau în credințele care nu L-au cunoscut pe Hristos, zeii erau adesea temuți și li se aduceau jertfe pentru casă fie liniștiți. Pentru că îi terorizau pe supușii lor. Cum așa, zeul Covid? Nu-l vedem, nu-l auzim. Nu-l simțim. Așa cum zeii din Antichitate nu puteau fi văzuți. Era doar învățătura despre ei, a poeților sau a preoților din Antichitate, și erau alte reprezentări ale lor: statui, idoli. Nu-l vedem acum și nu-l simțim. Este foarte mult prezentat și propovăduit de media, aproape de toată media – începe să se mai deștepte puțin și [o foarte mică parte din… – n.n.] media acum, dar luni de zile au fost apostolii acestui cult nou al covidului și ne-au vorbi doar de covid în sus, covid în jos, prezentându-ne o singură perspectivă asupra lui, ca și cum vreodată vreo știință omenească, fie ea și medicina, a avut o singură perspectivă asupra unei realități. Cu excepția matematicii, dar chiar și în zonele cele mai abstracte ale matematicii, [în toate științele – n.n.] există teorii deosebite. Cu atât mai mult în medicină. Dar s-a propovăduit de către media o singură învățătură despre covid, iar cei care au încercat să spună altceva au fost socotiți eretici, și într-un fel ignorați sau distruși în alt fel, de către media. Deci avem apostoli. Avem zeul Covid, avem apostoli: media. Mai avem și pe alții care-s foarte importanți. Preoții mincinoși și profeții mincinoși ai acestei religii, care sunt așa-zișii politicieni și așa-zișii oameni de știință. Care ne prezintă o singură perspectivă, și încă o dată repet, ca și cum ar fi unica și pe care trebuie s-o credem.

Din păcate, între apostolii și între preoții mincinoși există și alții [clericii creștini] care ar trebui să creadă cu adevărat lui Dumnezeu cel Adevărat și să se închine Lui și să nu propovăduiască din amvon ceea ce vrea Statul de la noi, ci să propovăduiască cuvântul Evangheliei, ceea ce vrea Hristos de la noi. Dar aceștia sunt minoritari. Ceilalți însă, sunt foarte vizibili, cei care aduc acest cult al covidului, învățătura despre el. La nesfârșit. Aceeași învățătură. Aceiași morți numărați și greșit numărați. Greșită prezentarea numărătoarei, de fapt și de drept. Aceleași statistici manipulatoare. Oameni de știință așa-ziși și politicieni care nu fac decât să repete același lucru.

Mai trebuie ceva într-o religie. Trebuie să pătrundă la sufletul omului. Pentru că dacă nu pătrunde la sufletul omului, nu este o religie. O învățătură pur și simplu medicală despre hepatită nu este o religie. Ea trebuie să schimbe, să atingă sufletul omului. Și cum îl atinge? Cu FRICA. Frica pătrunde în sufletul fiecăruia dintre noi. Dacă ascultăm și dacă ne închinăm acestei religii, frica ne distruge și ne macină încetul cu încetul, tot auzind aceeași propovăduire. Tot auzind aceleași și aceleași învățături, la un moment dat ajungem să credem în ele și atunci frica intră în adâncul nostru și-l scoate pe Hristos de-acolo. Cel care ne-a învățat să nu ne temem.

Și avem și cultul pentru această nouă religie și pentru acest nou zeu/idol: MASCA, pe care de fiecare dată când o punem nu facem altceva decât să ne arătăm aderența la acest cult. Că suntem obligați s-o purtăm în mijloace de transport, că suntem obligați s-o purtăm în spații închise, suntem obligați. Dar în sufletul nostru să știm că este o minciună. Să înțelegem că nu ar fi fost această concentrare de forțe malefice dacă ar fi fost vorba de un pericol real pe care să-l percepem fiecare dintre noi cu ochiul liber. Și această concentrare este tocmai ca să ne convingă de o minciună. Și știm cine este tatăl minciunii: diavolul. Nu putem deodată să fim și ai lui Hristos și ai diavolului.

Să fim cu luare-aminte. Este un cult de câteva luni care vrea să intre în sufletul nostru să ne scoată din credința noastră cea adevărată. Să-l scoată pe Hristos din sufletul nostru. Și nu așa,  brusc, ci exact la fel cum a venit diavolul la Adam și Eva în prima stare. S-a insinuat acolo. Nu le-a spus: ”Închinați-vă mie! Mușcați din rodul acesta! Închinați-vă mie c-o să vă fie rău”. Ci le-a spus: „Ascultați de mine. Vă învăț de bine. Dar alt bine decât cel pe care vi l-a spus Dumnezeu. Dumnezeu e mincinos. Dumnezeu vă vrea răul. EU vă vreau binele. Faceți ce vă spun eu!”. Asta se întâmplă de 4 luni de zile. Nu vedem nici urmă de credință adevărată în cei care propovăduiesc acest cult al covidului. Nici în cei din media care vorbesc despre el, nici în politicieni sau oameni de știință. Nimic, nici urmă de credință în Hristos. Parcă n-ar fi de-aici. Parca ar veni plantați din altă parte, dintr-o lume păgână, și vor să ne întoarcă într-o lume păgână. O să cred în ei, o să am încredere în ei în momentul în care voi vedea că sunt creștiniși și practicanți. În momentul în care voi vedea un creștin practicant, autentic, unul care cu adevărat vrea să stea în duhul Sfinților Părinți, în duhul Evangheliei, care cu adevărat crede în Hristos, atunci o să fiu cu mai multă luare-aminte la ceea ce spune. Până atunci, avem de-a face cu un cult mincinos care vrea să ne facă pe toți… nu fii ai minciunii, ci robi ai minciunii. Pentru că diavolul nu ne vrea fii ai săi, ci ne vrea robi ai săi. Și încetul cu încetul, pătrunzând în sufletul nostru, nici nu ne dăm seama că ne pierdem libertatea și, pierzându-ne libertatea, nu mai putem să ne apropiem de Hristos cu adevărat.

Hristos a venit o dată smerit. A doua oară va veni în slavă. Între cele două Veniri, în aceasta a smereniei și cea în slavă, este prezent între noi, dar tot așa, diafan. Ne lasă liberi, vrem să credem sau nu vrem să credem. Ne lasă alegerea noastră. Ne învață. Cumva ne ceartă, ne mustră, ne mângâie, dar suntem liberi. Liberi să credem în El sau liberi să contestăm existența Lui, să-L ignorăm de fapt. Covidul NU. Covidul nu-ți dă libertatea asta. Nu ești liber să crezi sau să nu crezi în el. Ești obligat să faci ceea ce spune covidul. De aceea spun că, din ce în ce mai mult, ceea ce ni se arată se vădește a fi minciună și ca atare trebuie s-o înfruntăm. Nu vă imaginați că vă spun să nu mai purtați măști. Dar nu vă închipuiți vreodată că cei care ne spun să purtăm măști ne vor binele. Nu vă spun să stați acum înghesuiți unul în altul. Dar nu vă închipuiți că prin faptul că stăm la distanță și că suntem suspicioși față de cel de lângă noi suntem mai buni creștini sau suntem mai apărați de o boală. […]. Dacă anul trecut pe vremea aceasta n-am stat la distanță, dacă anul trecut pe vremea aceasta n-am purtat măști, să știți că nici anul acesta n-ar trebui să facem ceva deosebit. Bineînțeles că între noi există și unii care sunt mai slabi de înger. Și mă rog și pentru aceia și am multă, multă și îngăduință și apreciere  pentru aceștia, pentru că încearcă. Pentru ei este mai greu să se lupte cu această nouă credință decât pentru noi, ceilalți, care înțelegem mai bine despre ce este vorba și care cumva, din mila lui Dumnezeu, am fost feriți de-acest defect, de această ispită a fricii de boală.

Încă o dată, și cu aceasta închei. Dacă ar fi o boală autentică în care să vedem că mor oamenii pe capete, să vedem noi, cu ochii noștri  lucrul acesta, n-am mai avea nevoie să fim speriați. Și cei care sunt conducătorii noștri, mai buni sau mai răi, și cei care-i promovează pe aceștia, ar trebui doar să ne ajute să ne organizăm ca să supraviețuim. Dar în momentul în care boala aceasta nu este deloc atât de gravă cum se prezintă, deodată totul este o minciună. Și de minciună trebuie să ne ferim cu tot dinadinsul.

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne întărească  pe noi de a sta în credința cea adevărată și să ne ajute și să-i ajute și pe cei de sus, să-i lumineze și pe ei, că până la urmă și ei sunt oameni. Să iasă din această religie mincinoasă și să înceapă să facă ceea ce trebuie să facă. Să organizeze, să vorbească adevărul, să organizeze societatea în care trăim. Amin!”

Legaturi:

PROPAGANDA ”CULTULUI” COVID “IN LOCUL CEL SFANT”? Ucenicii lui Arafat, Rafila si Tataru si folosirea “amvonului” ca tribuna de promovare agresiva a OBEDIENTEI OARBE fata de masurile de “protectie” ale STATULUI. “Mulți vor cădea în înșelarea duhurilor care urzesc război împotriva Bisericii și a adevăraților închinători… Apostazia bate la ușă… Prigoana, așișderea…”

CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA CU POTIRUL”. PANDEMIA ca “exercitiu” al razboiului Satanei cu Hristos (VIDEO, AUDIO, TEXT)

IMPARATUL E GOL! Dar facem ascultare de mai-marii Bisericii. Pana la ce LIMITA? Credinciosii si SISTEMUL IMUNITAR – intre (NE)INCREDEREA IN PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU si EXCESUL DE PROTECTIE, cu sila, din partea Statului care se vrea dumnezeu (PR. TUDOR CIOCAN – PREDICI AUDIO + TEXT)

Pr. TUDOR CIOCAN despre STRATEGIILE ANTIHRISTICE DE RUPERE A CRESTINILOR INTRE EI, DE BISERICA SI DE DUMNEZEU in vremurile noilor forme ale “luptei de clasa”. ISPITA GRIJII EXCESIVE PENTRU SANATATE si a exacerbarii FRICII DE IMBOLNAVIRE (audio, text)

Parintele Tudor Ciocan despre PERSECUTIA MASCATA A BISERICII IN NUMELE UNUI “INTERES SUPERIOR”, riscul dependentelor si al expunerii la informatii manipulatoare si LUPTA PENTRU APARAREA LIBERTATII SI A CREDINTEI IN DUMNEZEUL ADEVARAT: “Oricând ni se poate spune că noi suntem de vină pentru tot… Să țin cu dinții de Hristos, de Biserică, să țin cu dinții de libertatea mea, în primul rând cea interioară”

Cuvant despre ABUZUL DE PUTERE al Statului, NEVOIA DE DISCERNAMANT in urmarea regulilor si despre folosirea PERFIDA a notiunii de “ASIMPTOMATIC” in naratiunea oficiala a Covid-ului, pentru a legitima INROBIREA si a raspandi o SUSPICIUNE GENERALIZATA, care “ne face din oameni neoameni” (AUDIO, TEXT)

PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII MEI! NU INTRAȚI ÎN ȚESĂTURA DE PĂIANJEN A MINCIUNII! Să ne așezăm în Duhul Adevărului!”

CULTUL SIGURANȚEI ȘI MEDICINA CA RELIGIE. Mircea Miclea despre efectele izolării sociale: „Oamenii o să renunțe la libertate. Și asta e grav, extrem de grav!”/ GIORGIO AGAMBEN: „Gândirea acelora care continuă să caute adevărul și să respingă MINCIUNA DOMINANTĂ va fi, așa cum se întâmplă deja în fața ochilor noștri, respinsă și acuzată de răspândirea de știri false”

PSIHOLOGIA PANDEMIEI. Profesorul MIRCEA MICLEA despre “NOUA RELIGIE A SIGURANȚEI” în contextul combaterii coronavirusului. “Să ne uităm și în alte părți, SĂ INTEGRĂM PERSPECTIVELE, informațiile. Prin GÂNDIRE CRITICĂ și integrare ne vom apropia mai mult de adevăr și, cum zice Cartea, ADEVĂRUL NE VA FACE LIBERI!”

NOUL TOTALITARISM PATOLOGIZAT sau Bine ați venit în Minunata Nouă Normalitate

POMPILIU DIPLAN face deconstruirea riguroasa si DEMISTIFICAREA PSIHOZEI/MASCARADEI COVID-19, pretextul perfect pentru CONTROLUL TOTALITAR AL POPULATIEI: “Ca si cum comunismul chinez le-a zis tuturor: Drepti! Toata lumea, drepti!” – CANTAREA PANDEMIEI si “OIFICAREA” POPULATIEI (video, text)

RELAXAREA… ÎNCORDATĂ de la terase, GÂȘTELE CREDINCIOASE ALE “TĂTUCULUI” sau LIBERTATE CU RAȚIA și drepturile românilor cu voie de la… DEGETUL sever-amenințător al “dirigintelui” IOHANNIS. Exercițiul permanent al UMILINȚEI naționale. MASCA și TERMOMETRUL – MĂRCILE OBEDIENȚEI față de CULTUL COVIDIAN

Cu vehemență și fermitate exemplară, EPISCOPUL IGNATIE al Hușilor acuză “instalarea unui DESPOTISM SANITAR, care se traduce printr-o IMIXTIUNE hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii”. Despre “MINȚILE DRILL LOCKDOWN” ale seculariștilor care doresc să reconfigureze cultul ortodox, pornind de la LINGURIȚELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ

O intrebare ca un strigat din adancul durerii: DE CE TAC ASURZITOR IERARHII BISERICII NOASTRE in fata instaurarii iminente a unei NOI DICTATURI cu pretext sanitar in România? NU NE TRADATI SI NU NE ABANDONATI, PARINTILOR ARHIEREI, fiindca pe Hristos Insusi Il lasati aruncat fiarelor… BISERICA SUNTEM TOTI, NU NE LASATI IN URMA!


Categorii

Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Preot Tudor Ciocan, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Parintele Tudor Ciocan despre “ZEUL COVID” si NOUA RELIGIE MINCINOASA care cauta castigarea sufletelor noastre, prin FRICA si SILNICIE (audio, text)

  1. Slava Tie, Doamne, pentru astfel de parinti ! Duhul care-i insufla pe acesti parinti este opus celui care-i insufla pe parintii care propovaduiesc religia covrigului.

  2. Pingback: “SE NUMEȘTE REEDUCARE!” – Cuvânt mărturisitor despre PAN-DEMONIA GLOBALĂ: “Satana nu mai are răbdare! Dacă vrei să robești un om, îi insufli ÎNDOIALĂ, FRICĂ, îi ataci temelia valorilor și îl DEZBINI. Te folosești de
  3. Pingback: Predică trezitoare despre LUPTA VICLEANĂ DE A FI DESPĂRTIȚI DE DUMNEZEU, DE A NE LEPĂDA DE HRISTOS, ca să rămânem sănătoși în această lume și despre SISTEMATICA ÎNFRICOȘARE practicată de către mai-marii lumii, care are ca scop “ÎN
  4. Pingback: “Brâncoveanu a ales moartea, nu umilința, nu calea comodă, nu lepădarea de suferință. Noi azi ce facem?”. MISTIFICAREA IUBIRII CREȘTINE “ÎN VREME DE PANDEMIE” versus JERTFA SFINȚILOR BRÂNCOVENI – o abominație de ne
  5. Pingback: PANDEMIA NECREDINȚEI. Mărturisirea Părintelui MIHAIL MILEA: “L-am pierdut pe Dumnezeu! Aceasta e marea TRAGEDIE, că A MURIT CREDINȚA ÎN NOI, că nu mai avem încredere în Dumnezeu. Ne-au biruit mai-marii noștri cu aceste FRICI DE TOT FELUL.
  6. Pingback: SĂ CONȘTIENTIZĂM MAREA MINCIUNĂ ÎN CARE SUNTEM PUȘI SĂ TRĂIM, SĂ NU O LĂSĂM SĂ INTRE ÎN SUFLETUL NOSTRU! Părintele Tudor Ciocan: “Sunt absolut convins c-o să pornească din nou un tăvălug împotriva creștinilor” | Cuvântul O
  7. Pingback: APARATOARE DOAMNA… – LUMINA DIN INTUNERICUL VREMURILOR NOASTRE. Parintele Tudor Ciocan – ganduri de trezvie si nadejde in mijlocul pandemiei | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: IROD ȘI ANTIHRIST. Puterea absolută care ucide, impunerea prin forță a răului și SCĂPAREA DIN MÂINILE SATANEI: “Salvarea de Antihrist nu vine pe orizontală” (Predică AUDIO + TEXT) | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: Părintele TUDOR CIOCAN: “Ceea ce gustăm acuma, această limitare a libertății este doar sămânța societății viitoare în care ACEASTĂ LIBERTATE ESTE NIMICITĂ! În momentul în care începi să cedezi libertatea, ÎN CHIAR TRUPUL TĂU, la p
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate