MITROPOLITUL NEOFIT: “Acesta este inceputul unei demonocratii pe care unii si-o doresc”. REACTIA FATA DE AMENZILE DATE DE POLITIA CIPRIOTA PREOTILOR SI CREDINCIOSILOR CARE AU VENIT LA SFANTA LITURGHIE: “Este chiar un pacat greu care se va intoarce impotriva statului nostru”

22-12-2020 Sublinieri

Duhule Sfinte, Duhul Adevarului, curateste-ne pe noi! (III)

Alte extrase din sinaxa duhovniceasca a Mitropolitului de Morfou din 28. 10. 2020

(traducere pentru Cuvantul Ortodox, traducere de E.P. – fragmente):

“[…] Acesti epidemiologi (n.tr. cu care am discutat) dintre care, cel mai cunoscut este Dl. Elpidoforos Soteriades, tin legatura cu o somitate a lumii stiintifice, Domnul Ioannidis, care se intampla sa fie american de origine greaca. Si parerile acestuia despre masca sunt mult mai radicale decat cele pe care le am eu.

Daca este sa vorbim despre vaccinuri, pe langa orice aspecte mai „conspirationiste” – cum spun unii ca pot fi si vaccinuri care ni s-ar putea inocula chiar in momentul in care se face testul de coronavirus, sau ca ni s-ar putea introduce prin vaccin un nanocip invizibil pentru ochiul liber prin intermediul caruia, in viitor, am putea fi urmariti – tehnologia a ajuns atat de departe si ce ar fi daca ar fi folosita astfel de acesti oameni, ai banului secret? Zic daca, poate nu o vor face, poate sunt oameni buni si ne vor respecta libertatea noastra, sanatatea noastra, dar daca o vor face? Va dati seama cat de mare nevoie avem astazi de oameni de stiinta corecti, de medici ortodocsi?!

Stiti cine sunt cel mai mult pusi la incercare acum – prin aceasta boala a coronavirusului si a celeilalte boli grele care va veni si care nu va fi coronavirus, ci un alt tip de boala? Oamenii de stiinta, medicii, patriarhii si ierarhii! Noi suntem cei incercati. Voi sunteti victimele. Dar macar, in fata lui Dumnezeu, veti avea o scuza; Ii veti putea spune: am avut putina credinta, fiindca nu a fost nimeni sa ne invete. Desigur, voi, cei carora v-am spus acestea, aveti deja raspundere.

Ca sa finalizez, ce facem noi in Biserica? (…) Greseala Bisericii, adica a Ierarhiei, este ca nu a avut pana acum o pozitie clara. Desigur ca intre mitropolii exista pareri diferite, chiar opuse. Pai este cu putinta sa merg intr-o alta mitropolie din Cipru si sa vina vremea sa se zica la Liturghie: ”Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, apropiati-va!” si sa vad cum erau toti mascati in Biserica, ca pe vremea ciumei – iar cei ce nu voiau sa poarte masca, stateau toti pe afara, sarmanii, in loc sa fie invers! Eu nu pot sa impartasesc credinciosii din cauza unei boli genetice pe care o am, si din cauza careia mainile mele au un usor tremur permanent (…) In plus sufar si de dureri de spate, asa ca am ramas in Altar in timp ce lumea se impartasea. Si aud cum imi spune bunul meu sofer: “nu iesi in biserica, fiindca o sa te enervezi!”. Imi cunoaste bine patimile. Imi zice: “o sa te enervezi cand o sa-i vezi pe epitropi”. Nu am rezistat si m-am sculat ca sa vad cu ochii mei grozavia: epitropii purtau niste manusi in maini, de zici ca erau gata sa intre in sala de operatie. Stateau pe solee si ziceau credinciosilor sa tina distanta intre ei. Si credinciosii mergeau unul cate unul, se impartaseau si imediat isi puneau masca. “Doamne Sfinte, miluieste-ne!”, zic eu in sinea mea. “Miluieste-ne si… orice ne mai trimiti de aici inainte, o meritam!”. Asa o frica…!

Si imi mai spune un tanar din acea mitropolie: am vazut acum cateva zile un om sfant al locului cum plangea, si l-am intrebat: de ce plangi? Mi-a zis ca l-a certat episcopul locului ca de ce taie anafura fara manusi, si de ce nu o impacheteaza ca sa o dea la oameni. Din punct de vedere teologic, stiti ce inseamna acest lucru? Inseamna blasfemie impotriva Sfantului Duh. Iarasi Duhul Sfant, despre Care am vorbit la inceputul cuvantului nostru. Pai atunci, ce facem noi la Sfanta Liturghie? Facem teatru? Ne prefacem? Nu! In Sfanta Liturghie cu adevarat Se coboara Duhul Sfant si transforma painea si vinul in Trupul si Sangele lui Hristos. Nu doar vinul si painica, ci si atunci cand spune preotul “Pace, voua!”, din mainile sale emana energie sfanta si aceasta se aseaza si se odihneste pe fiecare credincios, in functie de curatia inimii fiecaruia. Sunt oameni care vad aceste lucruri. Mama mea le vedea. Bunica psaltului nostru, vedea aceste lucruri despre care va vorbesc. Cand tamaiaza preotul Sfanta Masa la Heruvic, la fel. (…) Ma intreba pe mine bunica: Parinte, la Heruvic, cand tamaiati Sfanta Masa, eu vad cum din fiecare colt al mesei iese un batran si se inclina in fata preotului. Cine sunt acestia?” Cati ies?”, o intreb. “Ies patru.” “Si cum sunt?” Si mi-i descrie pe cei patru Evanghelisti, pe Apostolul Luca, cu barbita mica, pe Apostolul Matei cu barba lunga, pe Apostolul Marcu cu barba potrivita si pe Apostolul Ioan Teologul il vede batran si cu chelie.  Asa de mult si-a curatit ochii. “Mai ales din momentul in care spuneti: ”Mai ales pentru Preasfanta, Curata, Preabinecuvantata, Marita Stapana noastra, de Dumnezeu Nascatoarea”, ce lumina albastra umple sfanta masa! Si intra preotul prin aceasta lumina si spunea: Pace tuturor!”

Asadar, bunica vede harul, energia lui Dumnezeu, asa cum vedeti voi lumina becului. Asa cum este aceasta energie electrica, ceva creat, exista si energie necreata, a Sfintei Treimi. Necreat inseamna ca nu Isi datoreaza existenta Sa nimanui. Doar Dumnezeu este necreat. Aceasta energie necreata a lui Dumnezeu se uneste cu noi, credinciosii, care suntem creatia lui Dumnezeu. Va dati seama ce grija are de noi Dumnezeu? Ne daruieste Trupul Sau, ne da Sangele Sau, ne da Energia Sa, Harul Sau, paza Sa prin ingerul pazitor, Sfintenia Sa, Lumina Sa, si noi Ii spunem sa tina distanta fata de noi! Este cu putinta asa ceva? Si daca ar face-o asta Sisi (mitropolitul de refera la Abdel Fattah el-Sisi, presedintele Egiptului) din Egipt as mai intelege. Sau sa o faca Macron, sau doamna Merkel, as intelege. Dar sa fii patriarh sau episcop ortodox, sa fii preot ortodox?! Este tragic ceea ce se intampla!

Ce inseamna asta? Nu doar lipsa de cateheza si de credinta. Acestea sunt, dragii mei, inceputul demonizarii. Este inceputul unei demonocratii pe care unii si-o doresc. Nu sunt doar crestini pe fata pamantului, doar budisti, musulmani sau masoni, ci mai sunt si lucifericii [satanistii], chiar si in Cipru. Ati auzit? Mi-a aratat Dumnezeu in ultima vreme chiar si rugaciunile lor. Cum zicem noi “Imparate Ceresc”, acestia au luat rugaciunea noastra si au transformat-o pentru satana. Doamne, miluieste-ne! Si ii iau pe copiii lor sarmanii, botezati si mirunsi, si ii duc in niste locuri pustii din Cipru si ii ofera ca jertfa lui Lucifer. Auziti? Auziti? Si sa vedeti ce pareri au acestia! Sunt botezati si mirunsi! Asadar, problemele sunt mult mai grave. Nu sunt doar de competenta epidemiologilor. Sunt mult mai profunde. Nu este vorba doar despre interesele economice, asa cum cred unii dintre voi. Nu, dragii mei! Problema este foarte adanca. Zicea Sfantul Iacov din Serbia: “Daca nu va interveni radical Dumnezeu, urmatoarele generatii nu vor mai naste copii, ci copii ai diavolului.

Intelegeti de ce vor sa ii invete de acum pe copiii nostri sa zica: “Sa merg sa ma impartasesc? Si daca ma infectez?”. Cum vi se pare, cand incep copiii de acum sa banuiasca ca Sfanta Impartasanie este izvor de infectie? Si stai tu acum, Neofite, sa le vorbesti de energiiile necreate. Acum suntem in perioada de pregatire. Suntem „antrenati” de catre luciferici, care au planuri globale, Noua Ordine Mondiala. Acestia sunt o miscare religioasa, nu doar una politica si economica. Sunt tari unde s-au ridicat statui ale lui Lucifer, chiar si in fata Congresului SUA. […]”

***

„Lipsa de respect a autoritatilor duce la falimentul acelui stat!” (16.12.2020)

„Vreau sa va fac un anunt. Cand am fost aici ultima data, parinte? Duminica trecuta. Si nu doar aici, si in Akakis, si la Sfantul Serafim, a fost prezenta politia, era dreptul ei, dupa cum este si obligatia noastra sa tinem legea lui Hristos, sa venim la Liturghie. Ati venit destui. Catorva dintre voi, din ce am aflat, politia v-a dat amenzi, dupa ordinele pe care le are. Va rog sa asteptati, pentru ca intentionam, in calitate de Mitropolie a Morfoului, sa verificam cu ajutorul unor avocati specializati daca statul si politia au acest drept, sa dea amenzi unor oameni care isi exercita libertatea de a-si practica public credinta, care nu fac o crima, ci vin sa se roage pentru ei insisi, dar si pentru stat, si pentru politisti, si pentru domnul Anastasiadis, si pentru judecatori, si pentru parlamentari. Este pacat, este nedrept sa patesti asa ceva. De aceea, va rog sa asteptati ca sa verificam la nivel juridic si judecatoresc, daca va fi cazul, si doar in cazul unei sentinte judecatoresti, o persoana bogata s-a oferit sa plateasca, daca va fi nevoie, amenzile. Vom face ascultare de puterea judecatoreasca, si, [daca] ne vor spune [ca trebuie platite], va plati acest om cu dare de mana, pe care l-a binecuvantat Dumnezeu.

Ar fi pacat ca parintele Mihail, care doar ce s-a intors din Canada si se chinuie sa supravietuiasca, sau doamna Kiriaki, care lucreaza cu ziua in gradina oamenilor ca sa traiasca, sa plateasca 300 de EUR. Este pacat si este si nedrept. Si ca sa va spun, este chiar un pacat greu care se va intoarce impotriva statului nostru. Va ingadui Dumnezeu sa falimenteze statul. Asadar, facand aceasta miscare in instanta, protejam si statul nostru, ca sa nu dea faliment acum, intr-o vreme in care toti vor falimenta. Si mai suntem si inainte de un razboi mondial. Este pacat ca micul Cipru, in care tot timpul Biserica a avut relatii foarte bune cu statul, cu atat mai mult ca Biserica a dat nastere statului cipriot modern – primul presedinte al democratiei noastre a fost un Arhiepiscop – asadar, ar fi pacat si nedrept sa ajungem la astfel de situatie.

Imi doresc ca, daca politia insista sa primeasca amenzile pe care le-a dat, sa ne vedem in fata instantei cu toata experienta noastra juridica si cu ajutorul multor avocati care m-au sunat si care s-au oferit sa ne ajute si cu ajutorul financiar al unor crestini evlaviosi cu dare de mana. Pana atunci, asteptati. Banii vostri sunt pretiosi si pot fi folositi mai bine ca milostenie.”

Legaturi:

MITROPOLITUL DE MORFOU (Cipru), REFUZAND SA INCHIDA USILE BISERICILOR din eparhia sa PENTRU CREDINCIOSI, dupa noua “carantina”: “Asa zice Evanghelia: NOI AVEM OBLIGATIA SA ASCULTAM MAI INTAI DE HRISTOS! Imi asum raspunderea pentru voi toti, care urmati Legea Evangheliei”

Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face aceasta, sa indeparteze frica de la noi”

IPS NEOFIT – Raspunsuri la Sinaxa din octombrie (II): “CITITI DIN PSALTIRE! Invatati sa COMUNICATI CU SFINTII! Deja profetiile devin stiri si doar POCAINTA NOASTRA ar mai putea sa stavileasca intensitatea raului caruia putina-credinta a crestinilor i-a permis sa capete DIMENSIUNI APOCALIPTICE”

MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! IN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDEMIILE, RAZBOAIELE, CUTREMURELE. Ei nu incuiau bisericile, ca acum! Bisericile erau deschise chiar si noaptea! Si lumea citea Psaltirea in biserici!”

Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU la sarbatoarea Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir: “Zic unii oameni ai lui Dumnezeu ca VINE ALTA BOALA, nu coronavirus, care va fi cu adevarat o boala grea. Deoarece AM DAT EXAMENE SI AM CAZUT, am fost putin-credinciosi. AM CREZUT CA NE VOR SALVA MASTILE. Mastile le punem la carnaval, nu la Sfanta Liturghie”

Omilie a mitropolitului de Morfou: “SA NU-TI MOARA SUFLETUL! Si DACA VINE CLIPA CEA GREA, SA MARTURISESTI PE HRISTOS! Razboiul cel mare este duhovnicesc. Dar acum a venit si ceasul razboiului cald. Si cele de departe au ajuns aproape. Si profetiile au devenit stiri” (AUDIO, gr. + TRADUCERE)

MITROPOLITUL cipriot NEOFIT: “Adevarul este ca a venit vremea examenelor credintei noastre si ne-au gasit pe toti, cler si popor, NEPREGATITI. Tot ce vedeti este LUCRAREA ANTIHRISTILOR ca sa pregateasca prin frica si teroare, HAOSUL, care va da nastere, mai intai, unui GUVERN MONDIAL si apoi Antihristului”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau protopop, sa isi aduca fobia sa in mijlocul Bisericii, sa ne-o impuna si noua si sa o faca lege. Asta inseamna negarea credintei ortodoxe”


Categorii

Mitropolitul Neofit de Morfou, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “MITROPOLITUL NEOFIT: “Acesta este inceputul unei demonocratii pe care unii si-o doresc”. REACTIA FATA DE AMENZILE DATE DE POLITIA CIPRIOTA PREOTILOR SI CREDINCIOSILOR CARE AU VENIT LA SFANTA LITURGHIE: “Este chiar un pacat greu care se va intoarce impotriva statului nostru”

  1. Ce cuvinte tari! Cata credinta inspira! Citesc si recitesc si nu ma satur! Multumim sufletului care se osteneste si face lucrarea traducerii pentru noi toti.

  2. Da, asa este, problemele sunt mult mai profunde, nu tin doar de latura economica.
    Mitropolitul Athanasie de Limassol ce parere are despre toate acestea?

  3. Da, multumiri celor ce s-au ostenit si se ostenesc sa ne traduca si sa ne mangaie sufletele cu cuvintele Sfintilor Lui Dumnezeu.

    Sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos sa va aduca admin-ilor si tuturor care-L iubiti , pace si bucurie in aceste vremuri schimonosite si intunecate !

  4. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să ave
  5. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou despre TOTALITARISMUL „POLITICOS” în care ne aflăm. PLANUL E DE A ADUCE ORTODOCȘII ÎN RELIGIA UNICĂ MONDIALĂ A DICTATURII GLOBALE. Ierarhul cipriot sfidează segregarea pe baza certificatului de vaccinare: „Ușile
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate