Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să avem puțină răbdare. Planul lui Hristos este sa îi lase deocamdată să facă o încercare, să îi îngăduie, apoi să îi oprească fie prin evenimente geofizice, fie prin războaie”

15-01-2021 Sublinieri

Mitropolitul Neofit: Noua Ordine Mondială vrea un Stat ateu și anticreștin

Interviu al mitropolitului Neofit de Morfou din 08.01.2021, acordat jurnalistului Stefano Damianidi la radio Focus 103.6

(traducere de E.P. pentru Cuvantul Ortodox):

Reporter: Senzația multora dintre ascultătorii noștri este că nu primim îndrumarea de care avem nevoie din partea Bisericii noastre, mai ales în spațiul grecesc. Nu vreau să fac o comparație între Cipru și Grecia, pentru că, așa cum cred, este ceva general.

Mitropolitul Neofit: Și în Cipru tot așa este, să nu îți imaginezi altceva…

Reporter: Ați spus de la început că veți face sfințirea apelor și ați făcut așa cum ați promis, nu că ne-am fi îndoit de aceasta. Spuneți-mi, vă rog, ce v-au spus oamenii când au venit la slujbă.

Mitropolitul Neofit: În general, lumea a venit de peste tot, atât din satul Evrihou, unde am reședința temporară, ca episcop în exil al Morfoului, cât și din multe alte zone ale Ciprului, din Pafos, Lemesos, Lefkosia, Kokinohori. Din toate regiunile Ciprului liber au fost reprezentanți, oameni care au venit ca să ia parte și să ne sprijine în hotărârea noastră de a sluji sfințirea apelor după tipicul și canonul nostru bisericesc, în mod liber, fără îngrădire, așa cum am primit Sfânta Tradiție și o vom continua. Chiar dacă acum există o epidemie, noi credem că nu avem doar trup, ci avem și suflet, iar Biserica este un loc în care, prin excelență, se hrănește sufletul omului cu sănătate, cu energie, cu Trupul și Sângele lui Hristos, spre iertarea păcatelor și Viața de Veci. De aici înainte, ne lăsăm viața în mâinile și mila Domnului, Care, cu siguranță, ne iubește mai mult decât orice poliție, ziariști sau ierarhi. Asta înseamnă credința: am încredere în iubirea lui Hristos. Orice îngăduie să se întâmple, în ceea ce mă privește, este pentru binele meu. Acum, dacă vrea Hristos să trec printr-o boală declanșată de coronavirus, atunci să o trec. Să se îmbolnăvească și [Mitropolitul de] Morfou. Nu pot să las deoparte marea Sfințire a Teofaniei, nici să o fac în spatele ușilor închise, cu frică. Liturghia este o împreună slujire cu poporul și eu nu pot să aleg: tu intri, tu ieși. Câțiva au venit cu măștile. Dacă ei se tem, asta este. Nu îi voi da afară, nu îi voi face de rușine. Cei mai mulți au venit fără măști. Deși în biserică am fi putut intra doar 75 de oameni, au venit vreo 300. Și încă mulți, afară. Anumiți tineri, care au venit din alte zone, au fost puțin cam provocatori față de poliție. Și le mulțumesc polițiștilor că au dat dovadă de înfrânare.

Reporter: Erau mulți polițiști?

Mitropolitul Neofit: Da, au venit vreo 30-40 de polițiști. Dar nu ne-au împiedicat, doar ne-au monitorizat. Câțiva dintre ei au dat amenzi la cei care stăteau fără măști. Eu le-am spus să își facă treaba, dar și noi ne vom face datoria noastră, pe care am primit-o prin Sfânta Tradiție. Aici avem râu și seamănă cu râul Iordan.

Reporter: Din păcate, aici, în Grecia, majoritatea nu au urmat exemplul Înaltpreasfinției voastre. Aici am văzut atitudini îngrijorătoare. Spre exemplu, la Turnul Alb (în Tesalonic), unde au încercat unii oameni să arunce Crucea în mare, deși au avut promisiuni din partea unor preoți că vor veni, au rămas singuri în cele din urmă. Aici nu a existat această îndrăzneală, ca a voastră, și care este de fapt o situație de normalitate.

Mitropolitul Neofit: Nici în Cipru nu a fost peste tot așa. Și noi am fost o excepție. Sunt câțiva jurnaliști aici în Cipru care încearcă acum să mă prezinte ca pe un ierarh extremist. Dar avem și noi un Stăpân, avem și noi Lege. Stăpânul nostru este Hristos.Pe cel ce vine la Mine nu îl voi scoate afară.”

De aici încolo, dragul meu, fiecare va face după propriile alegeri. Nici nu vreau să impun vreunui ierarh atitudinea mea. Dar să știți că în fiecare eparhie, adevăratul conducător, dupa legea Bisericii, este Arhiepiscopul și are dreptul și răspunderea să exprime Legea lui Dumnezeu și a Sinoadelor Ecumenice așa cum spun Sfintele Canoane. Asta încerc și eu să fac în mitropolia mea. În rest, nici nu îi judec pe alții, nici nu mă aștept să mă imite, fiecare să respecte decizia celuilalt. Acum,dacă statul, al cărui reprezentant este domnul Anastasiadis, Președintele Republicii Ciprului, are altă părere, eu sunt gata, și am alături de mine și alți avocați – și eu tot Dreptul am terminat – să urmez calea Justiției.

Reporter: Ați spus mai devreme că unii au venit la slujbă cu măști și nu i-ați mustrat și alții au venit fără mască. Acum câteva zile, am văzut într-un film care a circulat pe YouTube cum un preot îi amenința pe credincioși că va chema poliția dacă nu își vor pune masca. Este ceva ce se potrivește cu credința noastră?

Mitropolitul Neofit: Am văzut! Am văzut! În Kalamata! Așa ceva este îngrozitor. Ca să înțelegi, mi-au trimis filmul și după ce l-am văzut prima dată nu am putut să mă mai uit a doua oară la el. Din cauza halului în care s-a comportat preotul. Nu este posibil să vorbim creștinilor în acest fel. Ei au venit la biserică, ca să Îl slăvească pe Adevăratul Dumnezeu și să fie întâmpinați așa? Domnul să ne miluiască! Nu este cu putință ca episcopul, patriarhul sau preotul să se transforme în apărătorul legilor statului. Nu este asta treaba noastră. Poliția să facă acest lucru. Este obligația ei. Dar și aceștia ar trebui să fie înțelegători. Să vedeți ce frumos a fost când, la sfințirea apelor, am trecut pe lângă polițiști, i-am binecuvântat și aceștia au plecat capul, mi-au zis: “Să ne trăiți, Înaltpreasfințite!”, le-am răspuns: “Ani binecuvântați să aveți! Să fiți binecuvântați!”. Așa trebuie să ne purtăm unii cu alții. Unde trăim? În vreun stat fascist? Greci suntem, ortodocși.

Reporterul: Trăim într-o lume, nu îmi place ceea ce voi spune dar nu pot să mă ascund după deget, trăim într-o realitate și o lume în care am văzut zilele trecute că însăși Președinta Republicii Elene și-a întors capul într-o parte atunci când ar fi trebuit să sărute Crucea.

Mitropolitul Neofit: Ascultă, Ștefane, referitor la ceea ce mi-ai arătat, trebuie să înțelegem că și în Grecia, și în Cipru, și în toată lumea, înțelegem din acest comportament al conducătorilor noștri, indiferent de partidul lor, și al jurnaliștilor din mass media, în majoritatea lor, ni se spune clar: statul este ateu. Trebuie să înțelegem acest lucru cu toții, Preasfințiți, Înaltpreasfințiți, Preafericiți, Preacuvioși și simplii creștini. Ni se spune: eu vreau să fiu un stat ateu, așa îmi impune noua ordine mondială. Acesta este mesajul clar pe care îl trimit toți președinții și toate parlamentele, cel puțin cele ale Europei și ale Americii. Așadar, aceasta este noua realitate: Statul și Biserica au luat fiecare drumuri complet separate. Noua Ordine Mondială nu vrea pur și simplu un stat ateu  – a demonstrat asta deja prin legile pe care le-a votat de atâția ani și la care noi doar am protestat ușor, am emis anunțuri ale Sfântului Sinod, fie în Cipru, fie în Grecia. Statul spune: “Eu vreau să fiu anticreștin”. Dacă nu vom înțelege acest lucru, și ce adâncime are acest mesaj anticreștin al statului și al noii realități impuse de noua ordine mondială, atunci nu vom putea să interpretăm corect evenimentele, nici când vine vorba de interzicerea Sfințirii Apelor, nici când vorbim de Sfânta Împărtășanie. Noi deschidem un dialog. Suntem de bună credință noi, episcopii, teologii, creștinii. Dar cu cine vrem noi să dialogăm? Cu ideile anticreștine? Desigur, de multe ori nu sunt pe față, dar chiar și așa nu încetează a fi ideile principale ale Noii Ordini Mondiale. Aceasta, după cum îi spune și numele, este o nouă realitate. Eu am impresia că parcă nu am vrea să acceptăm că ne găsim într-o nouă realitate. În martie se împlinește un an de când suntem în noua realitate. De cât timp avem nevoie ca să înțelegem aceasta?

Reporter: Și totuși, această nouă realitate nu s-a născut peste noapte din martie, anul trecut, ci a luat ființă pas cu pas.

Mitropolitul Neofit: Îți amintești când îți spuneam, în interviul trecut, că aceasta a început de la Revoluția Franceză și chiar mai demult. Pas cu pas. Ultimii pași au fost când am scos religia din școli, când am scos icoanele din clase, când am legiferat imoralitatea, avorturile. Toate acestea le scoatem în față acum, sunt în trend. Și iată unde am ajuns.

Acum, lumea trebuie să înțeleagă că nealinierea la această nouă realitate va avea un anumit cost. Când o vei urma, la început te va sprijini, iar apoi te va îngenunchea și sufletește, și trupește și duhovnicește. Omul înțelept, omul liber și ortodox, care va refuza această nouă realitate, va avea de plătit un cost: fie pe termen lung sau scurt. Pentru oameni este foarte important subiectul legat de sănătate. Ni se va spune: dacă nu te vei supune și nu vei face vaccinul, spre exemplu, te vom exclude de la anumite servicii. La început nu vei mai avea posibilitatea să te miști liber, vor începe anumite restricții ale drepturilor și libertăților tale individuale, dreptul la exercitarea credinței, la accesul la serviciile de sănătate, de educație. Așadar, oamenii trebuie să înțeleagă că, în următoarele luni, noua ordine mondială va începe să exercite aceste limitări, având ca motivație sănătatea publică. Fiți atenți la ceea ce spun. Pentru noi, clericii, fie că suntem ierarhi sau preoți, trebuie să înțelegem că va exista un cost suplimentar față de ceea ce au de tras laicii: sărăcia. Deoarece mâine ne vor spune: nu te vom mai plăti, Înaltpreasfințite deoarece reacționezi, nu asculți de ceea ce spune Noua Ordine. Nu sunt legi ale Greciei sau ale Ciprului, vorbim de o mare conducere care a fost stabilita de către Anglia și America și care încearcă să coordoneze întreaga lume. Germania este mai mult interesată de partea economică, pe ceilalți îi interesează mai mult aspectele duhovnicești. De ce crezi că au așa sensibilitate față de Sfințirea Apelor a ortodocșilor?

Reporter: Așadar, toate acestea sunt în fața noastră, se vor întâmpla în 2021.

cutremur CroatiaMitropolitul Neofit: Să știți ca are un plan și Hristos, v-am mai spus și în alte dăți, mi le-au spus și mie oamenii sfinți. Trebuie să avem puțină răbdare. Planul lui Hristos este sa îi lase deocamdată să facă o încercare, să îi îngăduie, apoi să îi oprească fie prin evenimente geofizice, fie prin războaie civile, care deja par să înceapă prin America și prin alte părți. Și evenimente naturale… pentru că toate aceste păcate care se fac influențează energia Pământului. Și la un moment dat, Pământul va răspunde, se va clătina. Și marea de asemenea. Toate stihiile naturii, ale Creației au propria reacție la acțiunile noastre. Și legile imorale și inumane creează efecte adverse. Nu doar medicamentele și vaccinurile. Orice este legat de Om și de Creația lui Dumnezeu are energii și efecte adverse. Noi, acum, începem să simțim aceste efecte. Dreptatea lui Dumnezeu începe să se facă simțită.

După cum se pare, America are de îndurat o mare parte a acestei Dreptăți. Creștinii care trăiesc în America trebuie să ia foarte în serios aceste lucruri. Sunt foarte serioase aceste lucruri. De aceea și vorbim. Aceasta este o mare răspundere pentru mine. Nu pot să ascund adevărul pe care mi l-au făcut cunoscut oamenii sfinți ai lui Dumnezeu. Ar fi vai și amar de mine. Nu l-a ales Dumnezeu pe Sfântul Paisie doar ca să vorbim despre minunile care s-au săvârșit prin acesta. Sfântul Paisie ne-a prevenit, ne-a pregătit. La fel și Sfântul Cosma Etolianul, atâția Sfinți ai Rusiei, Sfântul Porfirie. Toți aceștia ne-au pregătit. De ce credeți că a trimis Dumnezeu atâția Sfinți contemporani cu noi? Doar ca să le facem slujbe de pomenire odată pe an sau ca să ne pregătească, să fie ca o busolă? Să știm, noi, credincioșii, ce vine și ce trebuie să facem.

Reporterul: Și acum, ce ziceți? Această operație care vine se va face rapid?

Mitropolitul Neofit: Nu rapid, deja se întâmplă și încă nu am prins de veste. Este ca și cum am trăi într-o seră găurită care nu ne mai oferă nici o protecție.

Reporterul: Vă rog să ne dați binecuvântarea Înaltpreasfinției voastre și să ne despărțim, încă odată, foarte problematizați de cele ce ni le-ați spus. Binecuvântați!

***

Facebook/ Laura Irina Mega

“De fiecare dată când vă împărtășiți, după tradiția Sfinților Părinți, pe care Mama Biserică o păstrează de secole, vă mărturisiți credința. Va rog sa continuați aceasta practică în umila noastră Mitropolie. Legea va face cele ale legii, iar oamenii credinței vor face după cum le e credința.

Noi nu trăim doar pentru pământ, trăim și pentru cer. Când Cerul ne spune altceva decât pământul, preferăm să facem ce ne spune Cerul. Când știi ce te așteaptă, trebuie să fii prost sa nu preferi ba o amendă, ba să fii luat peste picior, ba să te ridiculizeze vreun jurnalist.

De mii de ori să fiu batjocorit, și în închisoare să fiu închis, dar să liturghisesc împreună cu Sfântul Vasile cel Mare și cu Sfântul Serafim de Sarov. De mii de ori, mii de ori, nu doar o singură dată, ci mii!”.

(Extras din predica Mitropolitului Neofit de Morfu, de pe 2 ianuarie 2021, de hramul Sfântului Serafim de Sarov. In contextul carantinei actuale din Cipru)

Legaturi:

MITROPOLITUL NEOFIT: “Acesta este inceputul unei demonocratii pe care unii si-o doresc”. REACTIA FATA DE AMENZILE DATE DE POLITIA CIPRIOTA PREOTILOR SI CREDINCIOSILOR CARE AU VENIT LA SFANTA LITURGHIE: “Este chiar un pacat greu care se va intoarce impotriva statului nostru”

MITROPOLITUL DE MORFOU (Cipru), REFUZAND SA INCHIDA USILE BISERICILOR din eparhia sa PENTRU CREDINCIOSI, dupa noua “carantina”: “Asa zice Evanghelia: NOI AVEM OBLIGATIA SA ASCULTAM MAI INTAI DE HRISTOS! Imi asum raspunderea pentru voi toti, care urmati Legea Evangheliei”

ÎPS Neofit de Morfou: “Pentru un creștin ortodox, CREDINȚA trebuie să învingă DEȘTEPTĂCIUNEA. Să căpătați INIMA CURATĂ care să învingă LOGICA OMENEASCĂ”

Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! IN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDEMIILE, RAZBOAIELE, CUTREMURELE. Ei nu incuiau bisericile, ca acum! Bisericile erau deschise chiar si noaptea! Si lumea citea Psaltirea in biserici!”

IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face aceasta, sa indeparteze frica de la noi”

IPS NEOFIT – Raspunsuri la Sinaxa din octombrie (II): “CITITI DIN PSALTIRE! Invatati sa COMUNICATI CU SFINTII! Deja profetiile devin stiri si doar POCAINTA NOASTRA ar mai putea sa stavileasca intensitatea raului caruia putina-credinta a crestinilor i-a permis sa capete DIMENSIUNI APOCALIPTICE”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau protopop, sa isi aduca fobia sa in mijlocul Bisericii, sa ne-o impuna si noua si sa o faca lege. Asta inseamna negarea credintei ortodoxe”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) despre SEMNELE VREMURILOR, apropierea Razboiului Mondial si a MARILOR CUTREMURE. Care sunt motivele pentru care ingaduie Dumnezeu nenorocirile si CE AVEM DE FACUT: “Nu Dumnezeu provoaca aceste probleme, ci pacatele oamenilor. IN ACESTI ANI, INMULTITI RUGACIUNEA! Este foarte important sa fim gasiti in pocainta”

 

***

UN STAREȚ DIN SFÂNTUL MUNTE despre ÎNȘELĂCIUNEA VACCINULUI și vremurile pe care le trăim: “Se pare că lucrurile se îndreaptă exact spre un Guvern unic mondial”

În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

PĂRINTELE TUDOR CIOCAN: “S-a schimbat paradigma. Nu ne mai întoarcem la ce-a fost până-n ianuarie 2020. Lumea a intrat într-o cu totul altă epocă, dar această NOUĂ PARADIGMĂ, POST-CREȘTINĂ și ANTI-CREȘTINĂ s-a impus printr-o MINCIUNĂ”

“Suntem trataţi ca o cireadă” – Pr. Tudor Ciocan despre UNIREA RELIGIILOR intru crezul comun secularist, IMPUNEREA PURTARII MASTII ORIUNDE, abuzul statului, PRIGOANA SI LEPADAREA INDIRECTE ALE CRESTINILOR: “La un moment dat trebuie să ne hotărâm când să punem punct şi unde spunem Pe aici nu se trece!”

Parintele grec ELPIDIE: “Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii… Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi”

 

***

Sf. Nicolae Velimirovici: RAZBOIUL SI BIBLIA (extrase) – Care sunt cauzele viitorului razboi?

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI DESPRE SEMNELE DE LA DUMNEZEU: “… intrucat cutremurele vor fi foarte dese, popoarele vor trai intr-o frica neincetata”


Categorii

Mitropolitul Neofit de Morfou, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, Vaccinarea obligatorie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să avem puțină răbdare. Planul lui Hristos este sa îi lase deocamdată să facă o încercare, să îi îngăduie, apoi să îi oprească fie prin evenimente geofizice, fie prin războaie”

 1. Tot de la IPS Neofit, inspiratii de credinta, simplitate, durere, si dragoste
  https://www.youtube.com/watch?v=QCg-IOLgHhA

 2. @admin,
  La un moment dat , în dialog apare :
  “Noua Ordine Mondială nu vrea pur și simplu un stat ateu –…”
  Cred că e o greşeală , pentru că e evident că Noua Ordine Mondială VREA un stat ateu. Vă rog să corectați…

  Doamne , ajută!

 3. @ fane:

  Nu, este corect. Nu vrea PUR SI SIMPLU un stat ateu, ci unul ANTICRESTIN.

 4. mulțumesc mult , @admin!

  Am comis exact greşeala la care se referea IPS Neofit … şi pe care , sunt sigur , o fac mulți , încadrând acțiunile sistemului la atee şi nu la anti-hristice!!! Poate …pentru că încă refuzăm să credem cât de “apropiată e funia de par”

  Doamne , ajută!

 5. Poate ca nu o sa fie nimic, poate un foc de paie, dar am auzit, de la un calugar( nu e pustnic, dar se pare ca e duhovnicesc si am inteles ca si alti calugari se duc la el pt. un sfat duhovnicesc) ca , incepand cu 6 martie anul acesta ,vor fi trei zile fara soare. Mi se pare aproape ireal sa se implineasca, dar am vrut sa spun mai departe. Nu calugarul mi a spus personal acest lucru, ci cineva de la manastirea unde este, caruia i a spus personal.
  Sunt curios daca Mitropolitu Neofit o sa vina cu ceva noutati cat de curand!

 6. @eucred
  Trei zile fara soare, adica innorat (ceea ce nu inseamna ceva, au fost mult mai multe zile la rand fara soare) sau eclipsa de soare totala, adica intuneric bezna ?

 7. @Cristina
  Nu stiu ce inseamna 3 zile fara soare. A mai spus ca Hristos va intervenii si nu i va lasa sa ne puna cipurile. Asta ma face sa cred ca ceea ce se va intampla e interventia lui Hristos pt. a ne scapa de planurile lor diabolice.
  Chiar si Mitropolitul Neofit a spus ca Hristos va interenii prin fenomene naturale ( cutremure, vulcani, inundatii, etc).
  Pe 24.01.2021 Mitropolitul Neofit, intr o predica, precizeaza ca America ( S.U.A.) va pierde statutul de super putere intr o luna de zile, iar mai demult preciza ca, in curand ( in alta predica precizand ca in luna Mai anul acesta), Hristos va intervenii si ne va scapa de coronavirus. Asa ca eu ma astept, ca pana in luna Mai anul acesta, ceva cutremurator sa se intample, cel putin in America, daca nu si in alte parti ale lumii. Poate sa inceapa chiar la sfarsitul lunii Februarie sau inceputul lunii Martie anul acesta, daca e sa legam ceea ce a spus acest monah din Romania, legat si de precizarea ca pr. Neofit a spus ca intr o luna America nu va mai fi superputere…….si ca in Mai vom scapa de coronavirus.
  Oricum ar fi, ma astept anul acesta la evenimente cosmice. Vor fi legate unul de altul sau, mai bine zis, unul peste altul.
  De anul acesta,cred ca intr un intervel foarte scurt….. cateva saptamani, o luna, chiar vom vedea ce inseamna sa avem credinta si rabdarea sfiintilor.

 8. @eucred
  “Oricum ar fi, ma astept anul acesta la evenimente cosmice. Vor fi legate unul de altul sau, mai bine zis, unul peste altul.
  De anul acesta,cred ca intr un intervel foarte scurt….. cateva saptamani, o luna, chiar vom vedea ce inseamna sa avem credinta si rabdarea sfiintilor.” Se poate sa fim in momentul despre care se vorbeste in Evanghelia dupa Luca, cap.21: “Vor fi semne in soare, in luna si in stele…”

 9. Pingback: Pr. Ioan Dumitriu: SĂ NU LUĂM DECIZII ÎN STARE DE PANICĂ sau sub manipularea propagandei, ALE CĂROR EFECTE LE VOM RESIMȚI ȘI LE VOM REGRETA MAI TÂRZIU! “Nu trebuie oare să fim prudenți la tot ce ni se oferă? Pentru că în vremuri de criz
 10. Pingback: EPISCOPUL MACARIE: “Sunt mulți lideri religioși care se abat de la cuvintele Evangheliei. Nici măcar nu le mai propovăduiesc. Și ÎI CHEAMĂ PE TOȚI LA O NOUĂ ORDINE A LUMII, RESETATĂ. Să ținem așa cum ținem la propria noastră viață l
 11. Pingback: PENTRU CINE MAI ÎNVIAZĂ ASTĂZI HRISTOS sau DESPRE RESETAREA LUMII – Pastorala PS Sebastian la Sfintele Paști 2021 | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou despre TOTALITARISMUL „POLITICOS” în care ne aflăm. PLANUL E DE A ADUCE ORTODOCȘII ÎN RELIGIA UNICĂ MONDIALĂ A DICTATURII GLOBALE. Ierarhul cipriot sfidează segregarea pe baza certificatului de vaccinare: „Ușile
 13. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN GRIGORIATUL, în conferința de la Cahul, despre ARĂTĂRI ȘI MESAJE DESPRE VACCIN ȘI BOALĂ ale sfinților NECTARIE, EFREM CEL NOU și EFREM DIN ARIZONA. Episcopul Basarabiei de Sud, PS VENIAMIN – povățuiri și problematiz
 14. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE STAREȚUL EFREM DE LA VATOPED, ca urmare a mesajului televizat PRO-VACCINARE din 9 septembrie 2021. Update: TRADUCEREA INTERVIULUI CONTROVERSAT (și VIDEO) - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate