P. Justin Parvu: INDEMN LA POST SI RUGACIUNE

7-07-2008 Sublinieri

luminari1.jpg

Am primit de la Manastirea Petru-Voda in dimineata zilei acesteia un cuvant scurt si puternic al parintelui Justin Parvu, care indeamna poporul drept-credincios sa se roage cu staruinta pentru ca Duhul Sfant sa lumineze Sinodul Sfintei noastre Biserici spre alegerea unor ierarhi vrednici, in duhul Sfintilor Parinti.

scan10006.JPG

Drag popor creştin ortodox,

Tot mai întunecoase umbre se lasă asupra neamului nostru creştinesc. Şi, ca întotdeauna, darul Duhului Sfânt a venit peste noi, în urma nevoinţelor şi rugăciunilor poporului de pretutindeni şi din tot locul.

Se cere de la puterile de sus să ne îndreptăm cu rugăciuni stăruitoare pentru ca Duhul Sfânt să lumineze Sfântul nostru Sinod să ia în consideraţie mila şi aşteptarea neamului nostru, întru rugăciuni şi post, ca Domnul să aleagă cei mai buni dintre ierahi şi creştini să fie puşi în fruntea Bisericii şi să corespundă la strâmtorarea care se manifestă dinăuntru şi dinafară – ca prin harul lui Dumnezeu şi voinţa poporului – să avem lucrători vrednici în ogorul Domnului. Ca în urma câtorva zile de post şi de rugăciune, fiecare după puterea lui, să ne lumineze bunul Dumnezeu spre alegerea unor ierarhi vrednici şi adevăraţi mărturisitori în duhul Sfinţilor Părinţi.

Să dea fiecare câte un strop din dragostea şi nevoinţa lui şi adevărul Bisericii lui Hristos va birui!

Protos. Justin Pârvu

 

 • Ascultati indemnul parintelui Justin:

  Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Parintele Iustin Parvu, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “P. Justin Parvu: INDEMN LA POST SI RUGACIUNE

 1. Mesaj pentru toti cei care vor sa se trezeasca la realitate: sa urmam neintarziat indemnul parintelui Justin Parvu!
  Unii dintre noi nu stiu in ce imprejurare se vor trezi la realitate si probabil ca nu stiu nici ce vor face dupa ce se vor trezi, dupa cum aud tot mai des. Carti, conferinte, manastiri, site-uri crestine, prieteni induhovniciti si mari duhovnici, toti si toate ne indeamna la trezvie dar inca, inca ne simtim neputinciosi si dezorientati. Acum e momentul sa ne dovedim noua insine ca putem fi impreuna, in ascultare, alaturi de parintele Justin Parvu si sa facem exact ce ne spune el. Nimic altceva! E atat de simplu! Toti suntem fiicele si fii lui spirituali in acest ceas de cumpana pentru Biserica noastra. Sa ne punem viata in slujba Adevarului postind si rugandu-ne neincetat!
  Va multumim pentru indemn, parinte Justin Parvu. Dumnezeu sa ne ajute!

 2. Asa sa ne ajute Dumnezeu!!!!!!

 3. Sunt in asentimentul parintelui Justin si ma alatur acestui indemn la post si rugaciune.Este momentul unirii fratesti pentru ca puterea rugaciunii sa fie mai mare si pentru ca Dumnezeu sa vada dorinta noastra a tuturor de a pastra dreapta si sfanta credinta ferita de orice erezie.Fie ca Dumnezeu sa lumineze mintile si inimile tuturor ierarhilor participanti la sedinta Sfantului Sinod.

 4. Sa ii multumim lui Dumnezeu ca mai avem printre noi din acestia ca Parintele Iustin care ne mai trezesc constiinta la viata sa ne aparam ortodoxia!
  Consider o jignire imensa, o sfidare la adresa crestinilor ortodocsi din Romania memoriul de sustinere al lui Nicolae Corneanu, inaintat de Comitetul Eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei.
  Mai mult, revin cu sustinerea mea ca acesti ierarhi apostati, care in momentul de fata NU mai sunt ortodocsi sa fie exclusi din acest sinod care poarta numele de “sinod ortodox”.

 5. Iubiti frati crestini, nu noi judecam pe intai statatorii nostii,are cine sa i judece.. sa ramanem in ascultare de duhovnicii nostrii precum Pr Justin Parvu si Duhul Sf sa ne calauzeasca pasii..
  Sunt vremuri grele, de partea cui suntem noi? A inaintasilor nostri care au tinut calea cea dreapta, sau ne abatem usor usor de la ea..
  Post si rugaciune cum spune PC Pr Justin, sa ne rugam unii ptr altii..
  Cum spunea vrednicul de pomenire Pr Arsenie Boca, vor veni vremuri in care trebuie sa punem capul pe butuc ptr apararea Ortodoxiei..

 6. Domnul Hristos sa ne intareasca pe toti intru marturisirea dreptei credinte! Aceasta ne este CRUCEA ce trebuie s-o purtam cu bucurie, credinta, nadejde si dragoste!
  Doamne ajuta-ne !

 7. Sa ne rugam fratilor pentru apararea Ortodoxiei!

 8. Maine se praznuiesc Sfintii Mucenici Epictet si Astion. La biserica noastra a fost in seara asta vecernie si s-a citit Acatistul Sfintilor (avem doua particele din moastele Sfintilor). M-am rugat acestor martiri ai credintei sa le trimita gandul cel bun parintilor din Sfantul Sinod maine si poimaine, sa nu uite Ortodoxia!!!

  Doamne, ajuta-ne si da-ne putere si traim cu adevarat!

 9. Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 10. sa-l ascultam pe parintele iustin este o decizie as spune cruciala a BOR eu cred ca de asta va depinde increderea credinciosilor fata de ierarhii nostri,asta daca nu se implinesc prorociile unor sfinti parinti in legatura cu lepadarea de dreapta credinta a multor ierarhi DOAMNE AJUTA

 11. Pingback: Război întru Cuvânt » VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?
 12. Doamne ajuta-ne sa ne pastram dreapata credinta cea ortodoxa si lumineaza gandurile ierahilor nostrii.Sa ne rugam sa nu ingaduie bunul Dumnezeu rataciri mai ales in interiorul Bisericii asa incat cei slabi in credinta sa devina si mai slabi. Doamne nu lasa poporul tau in seama vrasmasilor vazuti si nevazuti.

 13. Ce spune parintele Iustin, trebuie facut intotdeauna!
  Daca exista o autoritate in biserica noastra, atunci ea e data de vocile parintilor care au aparat-o:IUSTIN PARVU, ARSENIE PAPACIOC, BARTOLOMEU ANANAIA,s.a. si a celor care s-au jertfit impreuna cu dansii in inchisorile comuniste si se mai jertfesc si astazi, pentru noi ca neam si pentru mantuirea noastra!
  Rugaciunea ramane arma nestirbita de nimeni si ajutorul grabnic si-n acelasi timp vesnic si sigur!

 14. Oare cat mai dormim cu ochii deschisi??? chiar nu vedem cat de mintiti suntem? suntem prostiti cu tot felul de sloganuri ca:urmati-va instinctul,distrati-va fara limite,doriti-va mai mult si multe altele.pescarul pune nada in undita si daca pestele a muscat ajunge pe frigare!!!!
  Sa urmam invataturile si sfaturile sfintilor nostri parinti pana nu va fi prea tarziu!!!Ei ne sunt noua calauzele cele bune. DOAMNE AJUTA-NE ca vremurile sunt grele.

 15. doamne ajuta ne ca au venit vremuri foarte grele…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate