Parintele Adrian: E VINA NOASTRA CA NU NE SPRIJINIM IERARHII CEI BUNI! Ecumenismul este erezia secolului XX. CINE NE SALVEAZA DIN DEZBINAREA NATIONALA?

17-07-2008 Sublinieri

“- Ati pomenit de erezii. Este ecumenismul o erezie?

– Este. Asa a afirmat si pr. Dumitru Staniloae, [ca] e erezia secolului XX.

– Si Sfantul Iustin Popovici a zis…

– Da. Cand primul rege al Israelului, Saul, s-a dus in muntele Endor in pestera, si a chemat duhurile din cealalta lume, a primit raspunsul: maine, in ceasul acesta, tu, sotia ta, copiii si armata, ostire, si poporul, din cauza ta vor fi cu mine in Seol. Deci, in Iad. Din cauza greselii regelui, sufera tot poporul.

– Aici chiar voiam sa va intreb. Ecumenismul ierarhiei credeti ca influenteaza pe oameni, credinta poporului?

– Sigur ca da pentru ca… Eu nu dau vina atat pe ierarhi, cat pe noi. Pentru ca acuma, cand intra un ierarh intr-o biserica i se canta „Pre stapanul…”. Asta-i din timpul Bizantului, Roma cea Noua. E copie dupa Roma Veche. Adica acolo unde e stapanirea incepe mandria, unde-i puterea incepe… ca nu este ca ceilalti, incepe notiunea ca esti superior tuturor. In vechiul drept roman spune ca „ce place principelui are valoare de lege”, deci poate sa schimbe orice; si de aici vine aceasta prosternare. Iar cuvantul “Stapane” era pe vremea sultanilor. Or, adevarata rugaciune pentru ierarhi e alta: „Intai pomeneste Doamne pe ierarhii nostri ortodocsi si daruieste-i sfintelor tale biserici in pace – adica in pace cu Dumnezeu – intregi – adica integri – cinstiti – adica onorati, cinstiti de catre credinciosi, nu cinstiti ei, cum spun oltenii sa fie cinstit… – sanatosi deplin – intai sufleteste apoi si trupeste –, indelungati in zile si drept invatand cuvantul adevarului Tau”. Asta e rugaciunea vechilor crestini. Si valabila si astazi si intotdeauna si care-i buna pentru oricine.

– Cum se impaca ascultarea fata de ierarhii ecumenisti?

– Va spun cum. Cand eram elev in clasa a IV-a de Liceu, a venit la Cernauti un general erou. A fost declarat erou mai bun decat Dragalina, pentru ca el a fost incercuit, a gasit posibilitatea sa biruiasca pe inamic desi era incercuit din toate partile. Nu spune chiar in Scriptura: inconjurand m-au inconjurat, dar in Numele Domnului i-am infrant pe ei. Si a fost intrebat: D-le general, daca esti inconjurat din toate partile si nu ai ajutor pe nimeni, ce faci? Fac ca-n Scriptura, dar ca sa pot face eroism, trebuie sa am spatele asigurat. Adica toti trebuie sa ma asculte. Or, daca nu am spatele asigurat si crestinii nu se roaga pentru mine … adica asa ar trebui sa spuna un arhiereu, daca nu am spatele asigurat eu cum sa ma apar de inamic?

– Cum sa ma lupt, da…

Daca nu sunt sprijnit de nimeni, pot sa fiu eu patriarh, degeaba. Am spus pana acum ca sunt 90 si ceva la suta, acum spun ca nu am nimic. Nimeni nu ma sprijineste.

– Deci e vina noastra, pana la urma.

– Da, e vina noastra, va spun sincer asta. V-am spus si inainte – nu gasim un om sa uneasca pe romani si pe crestini, dar nici noi nu ne rugam sa ne dea Dumnezeu un asemenea om. Daca noi ne-am ruga si am asculta de pastorii nostri, Dumnezeu o sa ne dea si omul potrivit care sa ne salveze din aceasta dezbinare. Repet: avem crestini in tara, avem romani in tara, nu avem conducator. Si asta a spus-o si Mantuitorul, „bate-voi pastorul si se va risipi turma”.

– Rezultatele intalnirilor ecumeniste din ultimii ani…?

– Sunt dezastruoase, pentru ca noi, desi citim cati crestini au suferit pentru apararea icoanelor, pentru apararea Sfintei Cruci, acuma, daca insisi vladicii nostri le scot din Biserica si din manastiri… Si tot goana dupa… bani…

Mantuitorul a spus foarte clar Apostolilor: “Mergand invatati toate popoarele incepand de la Ierusalim pana la marginile lumii, povatuindu-i sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua si botezandu-i“, nu? Acuma nu merge pana la marginile lumii, dar nici pana la marginile parohiei preotul. Fiecare stiu care are nevoie de o casa, sau de ceva, dar preotul nu stie. Chiar daca nu poate el sa faca, dar macar sa vada ca il intereseaza necazurile omului, nu?! Deci, eu cred ca vina e tot a noastra. Tot a noastra, daca si sectarii si antihristii castiga teren. Nu se mai respecta nici canoanele...

– Se spune ca sunt invechite…

– Da… S-a spus… chiar un pacat strigator la cer, ca atunci cand Sinoadele au condamnat pe Origen sau pe altii, nu era destula dragoste. Or, Scriptura spune ca in vremurile de pe urma se va raci dragostea. Or, ei spun ca atunci nu era dragoste, cand aparau Adevarul si credinta. Deci inverseaza, Antihristul inverseaza tot adevarul, asa cum l-a inversat prima data diavolul, cand a spus ca „nu veti muri, veti fi dumnezei. De aceea monahul se simte mai putin dependent de necazuri si de lipsuri si de viitor.

– Si deci poate spune adevarul si lucrurilor pe nume?

– Da. Adica, nici el nu se lauda ca “daca toti Te vor parasi, eu nu…” Dar se roaga: Doamne, ajuta-mi sa nu Te parasesc! Deci nu ma dau dupa sfatul cutarui sau cutarui episcop, dupa Vatican sau dupa cutare sau cutare lucru. Si scrie in Apocalipsa de toate aceste zile. Mantuitorul a spus clar ca Antihristul va veni in chip de inger de lumina si va insela si din cei alesi. Deci ceea ce ati spus dvs, ierarhii nostri, nu?

– Da, da.

-Va insela, pentru ca va face minuni artificiale, naluciri, asa incat si din cei care au Teologie si pregatire si Oxford si alte diplome…”

padrian1.jpg


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Ecumenism, Parintele Adrian Fageteanu, Portile Iadului, VIDEO

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “Parintele Adrian: E VINA NOASTRA CA NU NE SPRIJINIM IERARHII CEI BUNI! Ecumenismul este erezia secolului XX. CINE NE SALVEAZA DIN DEZBINAREA NATIONALA?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PARINTELE ADRIAN FAGETEANU (†27 septembrie 2011) (audio, inedit): “Eu mandrie, tu mandrie, dragoste un` sa mai fie? SA NU OSANDIM PE NIMENI!”. Plus: “Sa va rugati cu rugaciunea… românului!”. Care e aceea? | Cuvântul Ortod
  2. Pingback: PARINTELE ADRIAN (inedit, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: LA POMENIREA PARINTELUI ADRIAN FAGETEANU (27 septembrie). Slujba parastasului si predica parintelui MIHAIL STANCIU (audio)/ RUGACIUNEA PENTRU LUME A PARINTELUI ADRIAN | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: EPISCOPUL CORNELIU AL HUSILOR implicat in acte homosexuale. Purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI: ar trebui sa se retraga singur
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate