PARINTELE ARSENIE PAPACIOC A TRECUT AZI, 19 IULIE, LA DOMNUL. Inmormantarea va avea loc joi, la Techirghiol (UPDATE VIDEO)

19-07-2011 Sublinieri

UPDATE

Vestea trista a trecerii la Domnul a Parintelui Arsenie Papacioc, pe care am primit-o si noi de la mai multi oameni, este confirmata oficial. Cu nadejdea ca am castigat un mijlocitor in ceruri pentru fiecare dintre noi si pentru neamul romanesc, sa ne rugam ca Domnul sa il odihneasca in Imparatia Sa pe Parintele Arsenie.

Parintele Arsenie, parintele vesniciei intrezarite intr-o clipa si al razboiului nevazut dus dupa legile caii impartatesti ale discernamantului, a fost si va ramane pentru totdeauna unul dintre cei mai calzi si puternici marturisitori ai lui Hristos si ai Maicii Domnului, una din cele mai fascinante voci si unul din cei mai pregnanti parinti duhovnicesti ai Romaniei vremurilor de pe urma.

“Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria – Techirghiol a trecut astăzi, 19 iulie, la Domnul, informează Radio TRINITAS.

El s-a stins din viaţă în urmă cu mai puţin de o oră în sânul obştii monahale căreia i-a fost îndrumător timp de 35 de ani. Părintele suferea de mai mult timp de o serie de probleme cardiace şi renale, pentru care a şi fost internat de două ori în luna aprilie a acestui an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria – Techirghiol.”

Sursa: Agentia de Stiri Basilica

„Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Techirghiol, în vârstă de 97 de ani, a decedat în urmă cu oră. Părintele se afla la mănăstire când a făcut stop cardio-respirator. Înmormântarea va avea loc joi, la aşezământul religios la care a slujit aproape 3 decenii.

Arsenie Papacioc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Părintele Papacioc a trecut prin puşcăriile comuniste unde a pătimit alături de Părintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcănescu şi alţii.

A scris mai multe volume duhovniceşti, printre care Convorbiri duhovniceşti, Ne vorbeşte Părintele Arsenie şi Veşnicia ascunsă într-o clipă.

Iată şi unul dintre memorabilele interviuri acordate presei de către Părintele Arsenie Papacioc: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/arsenie-papacioc-dati-mi-mie-tineretea-voastra-daca-nu-stiti-ce-sa-faceti-cu-ea-21179.html

Va recomandam urmatoarele cuvinte ale Parintelui Arsenie:


.


Categorii

Parintele Arsenie Papacioc, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

77 Commentarii la “PARINTELE ARSENIE PAPACIOC A TRECUT AZI, 19 IULIE, LA DOMNUL. Inmormantarea va avea loc joi, la Techirghiol (UPDATE VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Parintele Arsenie cred ca toata viata s-a pregatit de aceasta intalnire,in vesnicie cu Hristos.Vestea adormirii parintelui Arsenie ne lasa putini tristi fiindca nu o sa-l mai avem fata catre fata,dar ne umple inima de pace de bucurie stiind ca acum intr-adevar a ajuns ACASA IN PATRIA NOASTRA CEA CEREASCA.De acolo se va ruga pentru noi,iar noi ,cei care l-am iubit si pretuit ne vom intalnii cu el in rugaciunile noastre.Vesnica lui pomenire!

 2. Dumnezeu sa-l odihneasca! Dragul nostru Sfant Parinte roaga-te pentru noi pacatosii!
  Finalul unui interviu luat in 1999 Parintelui era asa “Spuneti la toata lumea sa-L traiasca in plin pe Hristos si vor fi eliberati. Ca Dumnezeu nu le va ajuta ticalosilor sa stapaneasca Romania, ci va face numai asa, pe moment, niste “jocuri de lumini”. Rabdati-i! Toate veacurile au fost pline de ticalosi, dar ticalosii din secolul acesta au umplut cerul de sfinti. ”
  Ajuta-ne Doamne sa avem inima plina de Tine!

 3. Foarte trista veste pentru noi… Unul din cei mai mari duhovnici ai nostri ne-a parasit pentru a se alatura Sfintilor din ceruri.

  Bunul Dumnezeu sa il odihneasca impreuna cu toti Sfintii Sai !

  “Scumpă este înaintea Domnului moartea cuvioşilor Sai.”

 4. De parca nu ne asteptam la acest lucru? Parintele va ajunge acolo unde a nadajduit sa ajunga. Noi trebuie sa ne bucuram de acest lucru si ca a scapat de suferinte.

  Sa ne plangem pe noi ca nu stim unde si cum vom merge. Sa ne straduim sa facem ce ne-a invatat ca ne-a invatat de la Dumnezeu. A trecut la Domnul un stalp al Ortodoxiei? Sa apara 10 sau 100 din ce ne-a invatat parintele. Ca daca un bob de grau se sacrifica altele sute apar. Nu va fi mai mare bucurie pentru parintele decat sa facem voia lui Dumnezeu si ce ne-a deslusit cuviosia sa asa de simplu si frumos. Sa fim fii si fiice ale dansului.

  Sa fim in comuniune cu el ca este in Viata.

 5. Dumnezeul sa L odihneasca in pace si pe noi sa ne miluiasca pentru rugaciunile parintelui.

 6. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace,alaturi de Sfintii Sai!

  “NU aveti ce aveti,ci aveti ce dati!”-acesta este cuvantul ce mi s-a lipit de inima ,spus de Sfintia Sa acum cativa ani,dupa o Sfanta Liturghie la care a binevoit Dumnezeu sa particip la Techirghiol.
  Plecand de la acest adevar,sunt convinsa ca mare,mare comoara si-a adunat Parintele in ceruri…

 7. Ramanem EXTREM DE DATORI la Pr. Arsenie!

 8. O IMENSA TRISTETE PENTRU “PATRIRHUL CELOR SIMPLI”CARE A PLECAT DE LA NOI ,DAR SI BUCURIA CA NE VA AJUTA DE ACOLO DE SUS CU RUGACIUNILE SFINTIEI SALE.PARINTELE ARSENIE PAPACIOC NE-A INTARIT SUFLETELE CU SFATURILE ALESE TRAITE DE SFINTIA SA,DAR DE ACUM SE VA RUGA LA TATAL CERESC PENTRU NOI UNDE NADAJDUIM CA VA LOCUI

 9. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca pe bunul si marele duhovnic Parintele Arsenie Papacioc, in locasurile Sale menite celor drepti! Chiar ieri si in urma cu trei zile ascultam cateva interviuri cu sfintia sa disponibile pe ortodox.tv… Ce cuvinte pline de duh si de intelepciune sfatoasa, izvorate din bogata experienta duhovniceasca pe care a acumulat-o in cei 97 de ani de viata jertfelnica! Desi ne intristeaza pierderea Pr. Arsenie ca unul din putinii MARI DUHOVNICI desprinsi parca din vremurile de altadata, in duhul ne bucuram ca neamul romanesc si-a castigat un nou mijlocitor in Ceruri!

 10. Ne-a părasit un drag parinte
  Un bun monah,un truditor,
  Un om al dragostei curate
  Și’un mare mărturisitor.

  Un mucenic fără de sânge
  Care prin ceia ce n’a spus
  (De chinul său și de torură)
  Ne-a zidit neamul în Iisus.

  Un teolog fără de vorbe
  Care și’a scris teologia
  Prin Adevărul spus cu fapta.
  Prin”Singur ortodoxia”.

  Un scriitor în viul slovei
  Ce-a scris în inimi ce n’a spus,
  (Prin viaţa sa sub greul crucii)
  Din dragostea pentru Iisus.

  În urma sa rămân zidite
  În mii de inimi Advărul,
  Mărturisirea și răbdarea
  Care-a văzut-o’n el poporul.

  Rămâne scris in mii de inimi
  Ce sa vazut și nu a spus
  Și ce-a zidit în duh prin rugă,
  În mod smerit și-n chip ascuns.

  Că-n mii de inimi a fost ţintă,
  Model și pildă de urmat,
  Și mii de suflete prin’trânsul
  De mari poveri s’au ușurat.

  La mii de suflete prin sine
  Le’a dat putere și răspuns
  La mii de mii le-a fost nădejde
  Cuvânt și faptă în Iisus.

  A scris, (ca sfinţii)’n timp și-n fapte
  Cu viaţa sa ortodoxia
  (Și în dușmani și în prieteni)
  Prin cruce grea în România.

  La mulţi ne-a dat curaj și sprijin
  La mulţi lumină și credinţă
  Și mulţi îi datorăm prin multe
  Iubire și recunoștinţă.

  Sa stins un om care’a dat totul
  Ca să-l câștige pe Iisus,
  Iar viaţa sa e marturie
  (Și pentru noi),și viu răspuns.

  Mulţi i’am călcat adesea pragul.
  Mulţi din odihnă i-am răpit.
  Mulţi din povara vieţii sale
  Comori de viaţă am primit.

  Trăim momente de durere,
  Iar lacrima de despărţire
  Ne leaga și mai mult lăuntric
  În cea mai trainică iubire.

  Iubirii sincere și sfinte
  I’aducem și aici răspuns
  Prin rugăciunea datoriei
  Și a dragostei întru Iisus.

 11. Domnul sa-l fericeasca pe Parintele nostru Arsenie alaturi de toti alesii Sai si sa-l bucure cu vederea Slavitei Sale Fete in veci !
  Caci a luptat lupta cea buna,a slujit Adevarul si a mers pe calea cea stramta,iar noua celor mai mici si slabi ne-a inviorat sufletele si ne-a spus cuvinte de aur curat,curatit in focul nevointelor si durerilor sale.
  O veste trista,trista,speram sa ajung sa-l mai vad pe Parintele Arsenie macar o data.Trebuia sa-l mai vad,insa se adevereste ce mi-a spus mai demult…

 12. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe Parintele Arsenie!

  Pentru mine si familia mea a fost providential! Si dau marturie ca Dumnezeu a facut minuni cu noi in mai multe randuri pentru rugaciunile bunului parinte.Mare pierdere pentru noi toti in acelasi an in care il pierdeam si pe vladica Bartolomeu!Consolarea este ca am castigat inca un rugator in Cer si cred,foarte aproape de Maicuta Domnului!

  P.S.

  Indraznesc pentru bucuresteni si nu numai sa va impartasesc un email primit.Sper sa va foloseasca:

  “Doamne ajuta!

  Parintele Arsenie va fi inmormantat joi 21.07.2011, ora 13.00.

  Incercam sa inchiriem un miniautocar pt a participa la slujba de inmormantare.

  Plecam miercuri ora 23.30 de la Universitate si vom ajunge joi in jurul de 4.00. Vrem sa ne luam ramas bun de la Parintele cand nu va fi asa de multa aglomeratie.

  Cost 100 ron.

  Relatii la Raluca Tanaseanu: 0734.940.483, 0745.124.083

  Va rog transmiteti mai departe acest mesaj.

  Va multumesc,

  Raluca Tanaseanu”

 13. Dumnezeu sa-l odihneasca

 14. Să știi să mori și să învii în fiecare clipă ce poartă-ntotdeauna-n sine Veșnicia!

 15. Bunul Dumnezeu sa ii ajeze sufletul in loc cu verdeata in loc luminat unde nu este dure nici intristare nici suspin ci viata fara de sfirsit.
  A fost o mare valore .
  Parinte roaga-te in continuare pentru noi si pt tot nemaul romaniesc de pretutindena.
  Que su memoria sea Eterena.

 16. MERGI IN PACE PR ARSENIE ,CA AI DUS VIATA DE SFANT SI IMPARATIA CERURILOR TE ASTEPTA.MIJLOCESTE PENTRU NOI MULT PACATOSII, ALATURI DE PR ARSENIE BOCA, PR ILIE CLEOPA …. SI ALTI SF PARINTI.SANT CONVINSA CE DE ACOLO DE SUS NE AJUTI LA FEL DE MULT,ASA CUM FACE SI PARINTELE ARSENIE BOCA .VA IUBIM SI NU VA VOM UITA NICIODATA.ODIHNESTE-L IN PACE DOAMNE!AMIN

 17. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

  Fratilor, se scurteaza lista parintilor in viata pe care ii pomenesc si se lungeste lista celor trecuti dincolo….trist…trist. Singura mangaiere este ca avem un alt rugator puternic sus acolo la Domnul.

 18. Cuviosul Arsenie Papacioc,a fost si va ramane un reper pentru noi crestinii de curatenie morala,echilibru sufletesc,daruire totala,profunzime intelectuala.Toa ta viata si-a inchinat-o cunoasterii Lui Dumnezeu prin slujirea si propavaduirea Lui in lume.
  De la Sfintia Sa,am invatat ce-i moartea,cunoscand-o fara ca sa moara,a cunoscut-o ca pe o realitate a intalnirii cu Hristos Domnul,ca pe o “petrecere”,dupa cum spune si Sf.Aposol Pavel:
  “Caci pentru mine viata este Hristos,si moartea un castig”.
  Moartea Parintelui Arsenie,ne intristeaza profund,dar ne si obliga la o reflectie asupra vietii si a mortii, socotind-o ca pe o mare taina a intrarii in Inparatie:
  “Scumpa este inaintea Domnului moartea Cuviosilor Lui”.(ps.115,6)
  Cu Sfintii,odihneste Hristoase,su fletul adormitului robului Tau Awa Arsenie! Vesnica lui pomenire din neam in neam!Dumnezeu sa-l ierte!
  HRISTOS A INVIAT!

 19. Părintele Arsenie Papacioc, unul dintre marii duhovnici ai României, a plecat la Domnul. Va fi împreună cu drepții în Împărăția Cerurilor. Într-un loc lin și plin cu verdeață. Acolo s-a întâlnit cu Domnul pe care L-a iubit și căruia I-a închinat întreaga sa viață.
  Cu Sfinții odihnește Hristoase sufletul adormitului robului tău, părintele Arsenie. Unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 20. Pingback: MARTURISIREA TESTAMENTARA A PARINTELUI ARSENIE PAPACIOC: "Numai in Adevar e unitate; daca nu e Adevar nu e unitate. HRISTOS ESTE ORTODOX"
 21. Pingback: Articolele saptamanii: PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE MOARTE: "Auziti? Viata e dincolo, si noi asta facem, trecem dinspre moarte spre viata..."
 22. Multumim,multumim,multumim pentru toate Domnului !Dumnezeu sa-l odihneasca ci sfintii si sa-l invredniceasca a se ruga pururea pentru noi!Hristos a a inviat!

 23. Se poate spun ca trecerea la Domnul a parintelui Arsenie este implinirea cererilor din Sfanta Liturghie “sfarsit crestinesc in pace si raspuns bun la infricosatoarea judecata…”………durerea si-a asumat-o prin mucenicie…iar raspunsul bun este evident.

 24. Veşnică să vă fie pomenirea, părinte Arsenie. Continuaţi să vă rugaţi pentru noi, păcătoşii, aşa cum aţi făcut-o şi până acum!

 25. Deşi era slăbit, bolnav,
  Primea la el, toţi credincioşii;
  Cu vocea-i slabă şi pierdută,
  Povăţuia neputincioşii.

  Venise-odată, de departe,
  Un grup de pelerini, doriţi,
  Să ceară binecuvântare
  Şi cu cuvânt să fie miluiţi.

  Cu trupu-i slab şi vlăguit,
  De boală şi de bătrâneţe,
  S-a ostenit de i-a primit
  Şi cu iubire, el le-a dat bineţe.

  A apărut, atunci, la uşă,
  (Deşi, credeau că n-o să vină);
  Căci dragostea îl îndemna,
  Însă puterea, îi era puţină.

  Cu dor şi sete aşteptau
  O mică binecuvântare…
  Iar, el, le-a dat un singur sfat
  Şi, şi-a cerut frumos, iertare.

  “Mergeţi acasă şi nu mai bârfiţi”
  (Acesta era sfatul ce l-a dat)…
  Deşi păreau nedumeriţi,
  Părintele s-a’ntors şi a plecat.

  Dar ei, mai aşteptau ceva
  Fiindcă atâta drum bătuse…
  Nu se dădeau plecaţi deloc,
  Căci sfatul nu îi mulţumise.

  Atunci, părintele se-ntoarse iar
  Şi cu blândeţe le-a grăit;
  “Cuvântul e mărgăritar
  Şi trebuie să fie împlinit”!

  Şi după ce-l veţi pune-n faptă
  La mine iar să mai veniţi,
  Şi de vrea Domnul să mai fiu în viaţă
  Cuvânt folositor o să primiţi.

  Aşa se nevoia săracul
  Şi frică mare-l cuprindea
  Atunci când “arunca” cuvântul
  cel lucrător, ca nu cumva,

  să fie judecat cu cei,
  care aruncă fără socoteală
  Mărgăritare de mult preţ
  celor ce fără nici o osteneală,

  nu pun în faptă nicidecum
  Cuvântul, care cu blândeţe,
  Se străduia să îl ofere
  creştinilor şi să-i înveţe,

  Că nu cuvântul mult ajută
  virtutea să o dobândeşti
  ci, câte unul pus în faptă
  Te-ajută mult ca să sporeşti!

  Vă mulţumim iubit părinte,
  Pentru atâtea sfaturi înţelepte,

  Şi ne rugăm ca Domnul să vă ierte

  Ca-n cer cu sfinţii împreună
  să vieţuiţi şi ne-ncetat
  Să mijlociţi prin rugăciune

 26. Vă mulţumim iubit părinte
  Pentru atâtea sfaturi înţelepte
  Că au fost sare şi lumină
  Şi ne rugăm ca Domnul să vă ierte!

  Şi-n cer cu sfinţii împreună
  Să vieţuiţi şi ne-ncetat
  Să vă rugaţi pentru poporul
  Ce prin cuvânt l-aţi luminat!

  Îmi cer iertare, acestea sunt ultimele două strofe complete. Dacă se poate, vă rog să modificaţi. A fost o problemă cu calculatorul. Vă mulţumesc !

 27. Nu pot sa accept aceasta despartire!
  Ce o sa ne facem de-acum?
  Si de ce nu transmite nicio televiziune inmormantarea?!
  LE E FRICA PANA SI DE MORTI!! ATATA PUTERE AU EI!
  Sa le fie rusine!

 28. Pingback: La desparirea (si) de Parintele Arsenie: PLANGERE PENTRU IMPUTINAREA SFINTILOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate

Carti recomandate