PARINTELE IACHINT, STARETUL SI DUHOVNICUL (†23 iunie 1998) – documentar video realizat de MANASTIREA PUTNA (include inregistrari audio inedite si filmari emotionante cu marele duhovnic al Bucovinei)

26-06-2015 Sublinieri

Părintele Iachint, starețul și duhovnicul

În memoria Putnei, la 90 de ani de la naștere

10 septembrie 1924 – 23 iunie 1998

Părintele Iachint Unciuleac, stareț al Mănăstirii Putna în perioada 1977–1992, a fost un ghid misionar și mărturisitor în vremea grea a regimului comunist-ateu, care nega existența lui Dumnezeu. Părintele a știut să împletească firul istoriei românilor cu învățătura Mântuitorului Iisus Hristos. Decenii la rând, vocea lui fermă și fără șovăială a răsunat în urechile pelerinilor și le-a mișcat inimile, vorbindu-le despre bine și rău, despre rai și iad, despre Dumnezeu și mântuirea sufletului.

Cu dragoste pentru fiecare, lucrător al răbdării întru cunoștință, părintele Iachint a devenit un adevărat părinte duhovnicesc, vrednic să fie numărat între marii părinți duhovnicești ai românilor din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Cineva l-a întrebat odată pe părintele Iachint de ce Dumnezeu îngăduie ca oamenii onești, drepți, să aibă o viață plină de suferință. Părintele Iachint a răspuns:

„Suferința este dată celor aleși!”

© Un film realizat de Sfânta Mănăstire Putna, 2014

Cuviosul Iachint Unciuleac - pictura Diaconesti

Vezi si:


Categorii

2. Special, Documentare, IPS Justinian Chira, Parintele Arsenie Papacioc, Parintele Iachint al Putnei, Parintele Melchisedec Velnic, Parinti de la Putna, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PARINTELE IACHINT, STARETUL SI DUHOVNICUL (†23 iunie 1998) – documentar video realizat de MANASTIREA PUTNA (include inregistrari audio inedite si filmari emotionante cu marele duhovnic al Bucovinei)

  1. Simt nevoia sa va multumesc din nou, din suflet, pentru aceste postari. Multi oameni mari, formidabili, de care nu stiam nimic. Ce repere importante, mai ales in vremurile astea.

  2. Pingback: Dreptcredinciosul voievod STEFAN CEL MARE SI SFANT, “păstorul cel bun” al neamului, OM AL CREDINTEI SI OM AL EVANGHELIEI | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: BUNUL DUHOVNIC IACHINT, NEODIHNITUL ODIHNITOR DE INIMI, staretul de Pateric si “strajerul” Manastirii Putna in vremuri de restriste. MARTURII CALDE DE UCENICI (II): “Nu-mi tihnea sa ma odihnesc. Ma mustra constiinta. Cum sa-i las singuri
  4. Pingback: PARINTELE PAISIE DE LA SIHLA – Punct de intalnire: Poarta Raiului | Cuvântul Ortodox
  5. Pingback: PUTNA – 550 | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate