Povestea cartofului, a porcului si a incalzirii globale sau DESPRE MANIPULAREA… MINUT CU MINUT

12-01-2010 Sublinieri

art_174260_1

“Esentialul manipularii, datorita faptului ca vaccinul este gratuit, sta in crearea acestei motivatii irationale de a alerga  disperat la vaccinare (dupa cum au caracterizat comportamentul maselor chiar psihologii) bazata pe senzatia acuta ca s-ar putea sa pierzi trenul …”

files_33779

1. Cum a “vandut” regele Louis al XVI-lea cartoful taranilor francezi

Intr-adevar, a fost un timp in care din alimentatia noastra a lipsit cartoful.

parmentierNe aflam in anul 1785. Antoine-Augustin Parmentier, ofiter cu vocatie de chimist si botanist, il convinge pe regele francez Louis XVI sa incurajeze la nivelul intregii Frante cultivarea unei legume noi si ciudate aduse in Europa tocmai din Lumea Noua: cartoful. Scopul era ambitios: eradicarea foametei. Intr-adevar, cartoful, leguma nepretentioasa, putea fi cultivat relativ usor si avea o productie mare. Se spune ca insusi Parmentier a supravietuit foametei folosind cartoful, in perioadele sale de prizonierat.

Pe atunci nu existau trusturi mass-media si nici trusturi alimentare. Exista regele. Si, cu toate ca acesta si-a dat tot sprijinul ideii lui Parmentier, taranul francez a ramas foarte sceptic fata de noua leguma si nu a preluat-o. Parmentier, om inventiv, s-a gandit imediat la solutie: a cultivat cativa acri buni de cartofi pe domeniile regale, la care a pus o paza strasnica. Cultura pazita cu strasnicie a trezit, instantaneu, curiozitatea si interesul “opiniei publice”, a nobililor, fermierilor si taranilor: ceva atat de bine pazit trebuie sa aiba o mare valoareParmentier dispune intr-o buna zi ca trupele de paza sa isi ia liber. Asa cum preconiza, fermierii vecini au dat buzna si au furat leguma. Si asa a inceput povestea cartofului in Franta…

Inteligenta actiune de manipulare si… marketing, nu-i asa? Da clasa multor grobieni care nu stiu sa promoveze o  “marfa” decat cu garbaciul si cu pumnul in gura. In plus, scopul era efectiv unul bun: raspandirea unei legume esentiale in alimentatia paturilor sarace. Sa retinem insa inteligenta tactica a lui Parmentier: crearea iluziei ca detine un bun extrem de valoros si rar, insusirea lui fiind echivalent cu o lovitura de zile mari care nu trebuie, sub niciun chip, ratata.

global-warming-hoax

2. Cum au vandut “expertii” si liderii mondiali o incalzire globala care nu exista. Si alti “cartofi” fierbinti…

Ne aflam acum in sec. XXI. Lumea, conform filosofilor iluministi si a evolutionistilor, a progresat teribil de mult de la anul cartofului francez. Si, intr-adevar, a progresat. Tehnicile de manipulare si de persuadare a populatiei sceptice au avansat extraordinar. Prin filme, documentare “stiintifice”, campanii de presa, sondaje de opinie falsificate, arsenalul convingerii maselor a cunoscut o dezvoltare exponentiala. Totul este sa creezi efectul de bandwagon, sa determini sau chiar sa creezi o majoritate imaginara din cadrul opiniei publice care sa puna presune pe individ si sa il forteze sa adopte un comportament si o atitudine conformista. In mod cert, secolul nostru este un secol vrajmas scepticilor autentici!

Daca arsenalul de persuadare s-a dezvoltat exponential, atunci scopurile nobile au disparut cu totul. Acum nimeni nu mai vrea sa “vanda” cartofi naturali si necesari combaterii foametei. Acum, la peste doua sute de ani de la regele ghilotinat de iluministii revolutionari, se “vand” falsuri cu scopuri dintre cele mai dubioase: impunerea de taxe pe te miri ce (de exemplu, pe aer), crearea de institutii supra-nationale cu putere efectiva, fortarea oamenilor sa urmeze dictatele cezariste ale autoritatilor nou instaurate pentru “binele omenirii”. Avort, homosexualitate, alimente modificate genetic… O sumedenie de “bunatati”. Drept exemplu insa, ne oprim asupra “incalzirii globale.”

Tema incalzirii globale a fost lansata in opinia publica mondiala de un grup de “experti” coalizat prin raspandirea de date falsificate. Complotul “expertilor” nu s-a limitat doar la falsificarea realitatii: era pusa la punct o intreaga strategie de marginalizare si decredibilizare a oamenilor de stiinta care contraziceau teoria incalzirii globale.

Fenomenul nu se opreste doar la mistificarea “stiintifica”, pentru ca miza nu este de ordin stiintific. Nimeni nu s-ar obosi sa propage teorii false doar de dragul de a incurca socotelile savantilor. Mai sunt doua dimensiuni cheie ale fenomenului: implicarea politica si perpetuarea prin mass-media.

Liderii politici cei mai proeminenti, din tarile cele mai puternice, au achiesat la agenda “luptei impotriva incalzirii globale” cu toata “convingerea” (si atat cat le permitea lantul intereselor industriale din propriile state). S-a decretat ca traim un pericol cvasi-apocaliptic si ca trebuie sa fim salvati. Singura salvare este sa taxam aerul pe care il respiram si sa creem un guvern mondial care sa se ocupe de problema.

Ideile “generoase” ale liderilor politici care s-au unit de pretutindeni au fost perpetuate prin propaganda zgomotoasa si monstruoasa a mass-media. Opinia publica mondiala este aproape convinsa…

Unde este aici “efectul cartofului”? Efectul cartofului este urmatorul: dupa ce opinia publica a fost bine “fezandata” cu tema incalzirii globale, liderii politici devin dintr-o data greoi si deloc ravnitori in ale salvarii lumii de apocalipsa caldurilor. Brusc, dupa ce incalzirea globala devine din tema de interes “de nisa”, din zvon, aproape dogma, intervin obstacolele, ca altadata trupele regale ale Parmentier: negocierile stagneaza, spre turbarea militantilor ecologisti si spre ingrijoarea intregii opinii publice…

Ei bine, da, acesta este “efectul cartofului”: sa faci in asa fel incat sa provoci populatiei dorinta reala de a ravni la obiectul promis dar ascuns privirilor. Un truc de scamator – dupa ce exasperezi planeta cu apocalipsa, o privezi cinic de salvare, astfel incat sa nu para ca tu, lider politic si mason convins, vei sa instaurezi guvernul mondial. Nu, ci sa vina lumea la tine tarandu-se in genunchi si cerand, ea, sa fie salvata…

Pigs Fly

3. Porcul, frate bun cu cartoful

Si ajungem si la subiectul zilei: gripa porcina.

Sa recapitulam patternul manipularii descris in cazul incalzirii globale:

 • falsificarea datelor realitatii de un grup de “experti”;
 • preluarea temei de catre guvernele si liderii mondiali;
 • perpetuarea zgomotoasa si monstruoasa a temei de catre mass-media.

Respectand patternul, descoperim la gripa porcina:

1. manipularea datelor realitatii de catre ditamai institutia mondiala sanitara – Organizatia Mondiala a Sanatatii, astfel incat sa iasa de  o pandemie, in totalul dispret al informatiilor reale si al  precedentului medical. OMS-ului i se alatura principalele institutii publice sanitare din statele nationale, cu cateva rare si notabile exceptii.

2. achiesarea la aceasta pacaleala a guvernelor principalelor puteri mondiale si a administratiilor coloniilor lor de pe glob. Liderii politici decreteaza stare de urgenta sanitara, iau masurile cele mai severe de prevenire a “pandemiei”, lasa intentionat sa scape informatii despre posibilitatea instaurarii unor carantine monstruoase, a vaccinarii fortate, a folosirii armatei si tot felul de nazbatii grozave care trebuie sa aiba ca efect la popor configurarea semnalului – cu “gripa porcina” nu e de glumit! Si ei chiar nu glumesc (fiind evident si oameni cu totul lipsiti de simtul umorului…).

3. mass-media perpetueaza mesajul, amplificandu-l la maxim asa cum numai ea poate sa o faca. Tapajul facut la fiecare om doborat de raceala, contabilizarea a la Pristanda a cazurilor de imbolnaviri (“uitand” sa mentioneze cate din ele au “expirat” deja de mult prin vindecare), relatarile isterice si asmutirea populatiei impotriva grupurilor de “vinovati” (cine altcineva decat victima buna la toate, crestinul practicant) sunt faptele demne ale industriei mediatice cu care se poate lauda… la judecata tartorului lumii acesteia, dar nu si la adevarata si marea Judecata.

915200982339A

Astfel, dintr-un modest virus gripal care are o mortalitate mai mica decat cea a virusilor gripali cunoscuti pana acum, gripa porcina devine “eroul alb” pentru zilele negre ale “eroilor” nostri.

Specificitatea gripei porcine este data de implicarea, in acest pattern, a unui element suplimentar:

4. industria farmaceutica. Este elementul care o face, paradoxal, sa fie mult mai contestabila decat alte teme dar, in acelasi timp, sa iasa si basma curata din escrocherie. De ce? Pai, prin aportul vizibil si corupt al industriei farmaceutice la declararea pandemiei, gripa porcina este contestata de numeroase personalitati din aria medicinei, politicii si mass-media. In acelasi timp, prin supra-dimensionarea rolului jucat de Big Pharma, se scapa din vedere fondul escrocheriei, care consta in patternul manipularii descris mai sus.

Sa revenim. Cu tot tapajul facut de mass-media, cu tot arsenalul de masuri extraordinare luate de autoritati, populatia a fost mult mai reticenta la ideea de a se vaccina. Totusi, aici nu mai este vorba despre o apocalipsa a caldurilor ce este proiectata in viitor, ci de propria piele, din cat se poate de prezentul prezent. Nimeni nu isi risca usor sanatatea cu un produs, vaccinul anti-porcin, insuficient testat si insuficient de justificat in necesitatea sa. Daca taranul francez era sceptic fata de o leguma sanatoasa doar pentru ca era noua, cu atat mai mult este reticent chiar si omul bombardat mediatic al zilelor noastre fata de un produs care nu este nici sanatos si nici natural.

Semi-esecul campaniei de vaccinare parea iminent. Semi, pentru ca, totusi, se vaccinasera destui oameni (pe plan mondial) si esec, pentru ca aproape toate guvernele au ramas cu mare parte din doze nefolosite si nu mai stiu cum sa scape de ele.

La noi in tara se putea vorbi chiar despre un esec in toata regula. Mai nimeni nu a crezut balivernelor spuse despre “pandemia” gripei porcine, si la campania de vaccinare printre primii care au dat “‘bir cu fugiti” (veche traditie locala provenita din lacomia tiranica a stapanitorilor) au fost chiar medicii si asistentele.

Astfel ca se cerea, de urgenta, creat si aici efectul cartofului: trebuia sa se creeze iluzia ca produsul numit vaccin este unul extrem de rar, greu de dobandit si absolut necesar pentru viata omului.

Pretextul misanscenei a picat ideal in mintile lipsite de imaginatie ale streinilor: moartea, din cauza unei gripe netratate timp de trei (3) saptamani a unei populare vedete TV, Toni Tecuceanu.

bals-2

Punerea in scena a fost si ea de zile mari: crearea efectului de imbulzeala, a sentimentului ca vaccinul trebuie facut ACUM, de indata, fara intarziere, si direct la Institutul Matei Bals, si facut chiar cu mana secretarului de stat! Totul, evident, filmat in direct, cu intrebari telefonate de la ziaristi, cu teatrul  penibil al vaccinarilor in direct al realizatorilor TV si cu raspunsuri invatate pe de rost.

Efectul cartofului: Astfel, desi vaccinul era disponibil, ca si pana acum, la medicul de familie, lumea pare ca s-a inghesuit doar la Institutul Matei Bals. (sau la Universitate, unde s-au ingramadit pentru ca au inteles ca doar acolo este vaccinul gratuit!) Intamplator (?!) acest lucru a fost o “pleasca “nesperata pentru televiziuni, care au putut relata toata ziua despre isteria maselor dornice de vaccin. Unii chiar au gasit cu cale se compare coada de la Bals cu cozile de la sectiile speciale de votare, mai ales ca printre cei care induaru cu orele in frig acolo se numarau destule figuri care nu prea aveau profilul unor oameni extrem de preocupati propria sanatate.

Intr-adevar, procedura normala de vaccinare era aceea de a apela la medicii de familie. Insa, indemnata prin propaganda mass-media, populatia s-a dus ca fluturele la bec anume la Bals, unde ii astepta Dr. Cercel. Daca apela la mijloacele obisnuite, nu s-ar fi creat coada imensa si televiziunile nu ar fi avut ce sa trasmita live.

Esentialul manipularii, datorita faptului ca vaccinul este gratuit, sta in crearea acestei motivatii irationale de a alerga  disperat la vaccinare (dupa cum au caracterizat comportamentul maselor chiar psihologii) bazata pe senzatia acuta ca s-ar putea sa pierzi trenul (deh, vaccinul gratuit nu inseamna si nelimitat).

4

Moartea publicitata a actorului Tecuceanu si imbulzeala disperata, alaturi de “eroismul” televizionat al echipei minune a dr. Cercel au constituit ingredientele “efectului cartof” in cazul romanesc. Lumea trebuia convinsa ca vaccinul este extrem de pretios si ca va trebui sa se bata pe locurile de coada de la spitale ca sa si-l faca… Apropo de eroism. Stirile patetice si hollywoodiene cu echipa de “salvatori” care si-au suflecat mainile sa ne salveze cu seringa fac parte si ele din acelasi arsenal butaforic al propagarii mitologiei “bunului expert” care te scapa cu viata din primejdie.

Stim insa ca lucrurile nu au ramas la acest nivel de joc cu emotiile si gandurile oamenilor. Isteria, de aceasta data chiar a oficialilor si a vociferatorilor de serviciu, a capatat proportii ingrijoratoare. Voci caznite cer mai putina democratie si multa cenzura. Se cere pedepsirea grupurilor de crestini care au informat despre pericolul vaccinarii. Turbat, cum singur se descria, un oficial ameninta medicii care refuza sa isi faca vaccinul ca le va desface contractul cu CAS, dandu-i afara din sistemul sanitar. Se preconizeaza inspectii la medicii de familie, ca sa se verifice in ce masura indeplinesc indicatiile de la centru si cum muncesc la realizarea planului “cincinal” de vaccinati.

Ce sa fie, ce sa fie cu aceasta agitatie paroxistica? Oare ce ascunde ea? Daca lumea chiar e acum convinsa, in majoritatea ei covarsitoare, ca trebuie sa se vaccineze, atunci apelurile isterice la pedepsirea vinovatilor fara de vina si turbarile oficiale trezesc  mai mult suspiciunea si atrag atentia. Sa fie oare coada de la Bals filmata obsesiv sambata si duminica un simplu artificiu manipulator? S-ar mai explica isteria atunci, pentru ca iesirile razbunatoare arata un singur lucru: complexele si nesiguranta profunda a celor care se afla in fruntea campaniei de vaccinare. Dragilor, asta e adevarul: nu (doar) romanilor le este frica, ci LOR LE ESTE FRICA! Nu pot dormi noaptea de frica… De ce? Ca nu isi fac romanii vaccinul? Sau ca vor fi descoperiti? Stim doar ca orice nelegiuit si-a pierdut somnul linistit si nu are “pace” pana cand nu isi duce la indeplinire scenariul bolnav din minte.

In orice caz si oricum ar fi, actele savarsite in fata intregului popor in ultimele zile sunt ilegale si frizeaza patologicul. Sa ne spuna noua oficialii vaccinului si clantaii lor ce lege le da voie sa ameninte oamenii sa se vaccineze, altfel riscand sa isi piarda slujba, ce lege le da voie sa se bage in treburile Bisericii, ce lege le da voie sa ceara pedepsirea penala a celor care nu sunt de acord cu procedeul de declarare a pandemiei si de desfasurare a campaniei de vaccinare.

Cartoful e in mainile lor si e fierbinte. Sa fim intelepti sa  ii lasam sa fiarba in suc propriu…

pricey_prescrip_1_photo

Post Scriptum grav. De ce intotdeauna 2+2=4?

Adaugam cateva precizari necesare pentru limpezirea pozitiei noastre in atmosfera aceasta incarcata de tensiune si caracterizata de dictatura abuzului si lipsa gandirii critice.

1. Asa cum am afirmat si pana acum, consideram ca medicina si doctorii sunt lucruri “bune foarte” si lasate omenirii de Insusi Dumnezeu. Ca orice domeniu, medicina are niste reguli, proceduri. Nu orice medic face fapte vrednice de numele de medic si nu orice act prezentat ca medical este cu adevarat astfel. De pilda, “dr.” Menghele nu era un doctor real, ci un sadic ce facea experimente pe oameni. Actele sale (daca ar fi fost intrebat, ar fi raspuns ca face acele acte pentru binele omenirii) erau marsavii care foloseau masca “expertizei” in derularea unor oribile crime. Astfel de teste pe oameni s-au facut si in lagarul comunist. Si, probabil, daca cineva ar fi indraznit atunci sa afirme aceste lucruri, ar fi fost luat drept nebun si “conspirationist”, cum este moda etichetarii pripite acum.

Sincopele de procedura sunt atat de mari incat Comisia de Sanatate a Adunarii Parlamentare a C. E. a decis demararea unei anchete. In plus, in tarile occidentale isteria s-a stins si acum deja se formeaza trendul invers – acela al evaluarii critice a fenomenului si a cautarii celor care se fac responsabili. Iar cand spunem sincope de procedura (atat in declararea pandemiei cat si in fabricarea vaccinului) nu ne referim doar la niste formalitati care nu au fost indeplinite dupa buchie, ci ne referim la procese esentiale care au fost falsificate (pandemia interesata financiar a OMS) si la un produs medical experimental (fabricat in graba, in masa, cu elemente dubioase, ca adjuvantii sau excipientii) care reprezinta un risc major la adresa sanatatii noastre.

La noi in tara persuasiveaceste lucru sunt ascunse cu grija de ochii opiniei publice. Mai mult decat atat, secretarul de stat Streinu-Cercel afirma ca NU exista efecte adverse ale vaccinului anti-gripal. In nicio tara din vest nu a indraznit vreun oficial sau vreo corporatie farmaceutica sa spuna aberatia ca nu ar exista NICIUN efect advers. Mai mult, in tarile occidentale institutiile sanitare au supravegheat special oamenii dupa ce s-au vaccinat si au raportat cazurile celor afectati, desi a suferit mult si aceasta procedura si au incercat sa scopere cazurile mai grave. De altfel, valul de acolo, de la OMS si din occident a inceput. Se pare insa ca democratia, chiar daca moare, nu se preda…

Gandindu-ne si la amenintarile proferate de oficiali sau “simpli comentatori”, esenta problemei legate de isteria porcina este urmatoarea: batjocorirea principiului domniei legii, a democratiei, a transparentei, a libertatii de exprimare. Si intrebarea logica ce decurge de aici: de ce toate acestea?

Se pare insa ca cineva de acolo de sus ne crede, pe noi romanii, prostii Europei si principalii cobai atat pentru experimentele biologice, cat si pentru cele psiho-sociale!

attention_manipulation

2. Circula pe internet, oaza de libertate de exprimare care  INCA ne-a mai ramas, si o multime de materiale si de atitudini care se opun isteriei vaccinului anti-gripal prin aceleasi mijloace isterice si false. Fratilor, nu e nevoie sa apelam la cine stie ce “autoritate” marginala si  de provenienta New Age sau cu vadite idei si manifestari care frizeaza patologicul, pentru a contesta vaccinul. Nu e nevoie sa afirmam ca vor sa omoare 90% din populatie si nici ca au pus acolo nu stiu ce cip sau nanoparticule misterioase. In general, nu e nevoie sa afirmam nimic ce nu poate fi verificat, opunand isteriei isterie si minciunii tot minciuna. Scopul nu scuza mijloacele! Daca vedem ca unii pozeaza in eroii salvatori ai natiei si populatiei nu inseamna ca trebuie noi sa le luam locul…

Sa ne facem insa acea datorie elementara de care vorbea parintele Nicolae Steinhardt: cand in jurul tau se fac nelegiuiri si se spun minciuni, tu spune  simplu adevarul. Daca se spune ca 2+2=5, noi trebuie sa spunem NU, ci 2+2=4, intotdeauna, fara bravada, dar si fara sovaiala. Cu mila si ajutorul lui Dumnezeu…

Ioan Bucur

remote_tv

Cititi si:


Categorii

Gripa porcina / Vaccinuri, Meditatii duhovnicesti, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Razboiul nevazut

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

48 Commentarii la “Povestea cartofului, a porcului si a incalzirii globale sau DESPRE MANIPULAREA… MINUT CU MINUT

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Ati pus punctul pe i, felicitari! Este bine ca inca mai exista aceasta libertate de exprimare, probabil nu pentru mult timp.

 2. @ Admini!

  Multumiri, sincere si din inima, voua, fratilor admini, pentru aceste minunate ARGUMENTE si IDEI si consideratii si dezvaluiri pe care ni le-ati facut si daruit prin grija si efortul si ravna si raspunderea pe care o aveti si pe care v-ati asumat-o, si pe care o purtati in inima si sufletele voastre, pentru toti acei oameni si romani si tineri care doresc sa afle Adevarul Lucrurilor si al Caii Ortodoxe a Manturii si nu prea are cine sa le spuna despre el si cine sa-i indrume…

  Sunt aceste dezvaluiri si aceste spuse ale voastre ca niste “faguri” de invataturi, plini de o “miere” delicioasa si hranitoare si energizanta INFORMATIONALA care prin cunostintele si informatiile dezavaluite pe care le contin, hraneste si intremeza si enrgizeaza si invioreaza si fortifica PUTERREA DE JUDECATA SI REFLECTIE si CUGETARE a mintii cititorilor.

  Cele pe care voi ni le-ati spus si destainuit in acest minunat articol si material nu sunt simple idei bune doar de aflat si citit si achizitionat, ci “idei” si “argumente” care contin in ele niste intelesuri si sensuri si semnificatii luminoase si imbibate de putere si forta lamuritoare si invioratoare de minte si clarificatoare de ganduri, care au darul de a trezi SIMTIREA MINTII (Sfintii Parinti, spuneau ca mintea nu numai ca judeca si rationeaza si cugeta si reflecta, ci are si o putere si o facultate de SIMTIRE si DEPISTARE si sesizare si atincipare si descoperire a raului si minciunii si inselaciunii ucigase de suflet care se apropie de ea…si de intreg sufletul omului, si ca aceasta “putere” interna mentine omul crestin in trezvie si veghe si supraveghere de sine, ii mareste trezvia, si ii ascuteste puterea de deosebire si distingere si judecare a lucrurilor si imprejurarilor si conditiilor si conjuncturilor cu care are de a face…).

  De asemenea am sesizat (dupa ce am citit de mai multe ori anumite paragrafe) ca aceste idei ale voastre au si un “efect” tonic si imprastiator si strapungator si luminator (ca niste artificii puternice…)al “cetii” si “fumului” si “paclei” si “blocadei” izolatoare si intunecoase si asurzitoare care a fost lasata sa cada si sa se astearna plina de o putere si stare apasatoare de de confuzie si isterie si neliniste si agitatie si panica si alerta si “tulburare” si ca un nor gros si plin de “smochul” lipsei de judecata si ratiune, peste mintile si sufletele oamenilor.

  Aceasta “ceata” pacloasa si groasa a panicii artificial creata si mentinuta fata de aceasta gripa, despre care acum tot mai mult specialisti din domeniul medicinii de pe Mapamond spun ca a fost CEA MAI BLANDA si cea mai putin devastatoare si ucigatoare de vieti oamenesti, DINTRE TOATE genurile de gripa cunoscute, a fost declansata si mentinuta si augmentata si amplificata de acesti “sustinatori” guralivi si galagiosi si vesnic atatatori si agitatori si tulburatori si alungatori de pace si liniste “psihica” si launtrica si mentala, care sunt canalele media, pana la un prag insuportabil si de nesuferit de agresiune psihica, atat pentru mentalul fiecarui individ, cat si pentru mentalul colectiv, social al romanilor.

  “Meritul” principal al acestui articol al vostru in demersul de a destainui aceste lucruri mai putin stiute de marea majoritate a romanilor despre aceasta gripa si mai ales despre modul cum lumea a fost manipulata si prostita si infricosata si “convinsa” prin tehnici de manipulare de care cea mai mare parte a romanilor este pe deplin in necunostiinta de cauza, ca sa se teama de aceasta gripa si ca sa doreasca acest vaccin atat de contestat si controversat impotriva ei, cred ca rezida si consta in “contributia” deloc mica pe care ati adus-o prin intermediul acestui site in blogosfera ortodoxa romaneasca, la “asezarea” si “linistirea” si “calmarea” si “echilibrarea” si “recentrarea” spiritelor si a ideilor si consideratiilor si viziunii si parerii pe care fiecare roman in parte, dar si o cat mai mare parte a opiniei publice romanesti, ar trebui sa o aiba si sa si-o insuseasca si formeze intr-un mod REALIST si LUCID si asezat si “la rece” si IN CUNOSTIINTA DE CAUZA despre acest subiect, atat de mediatizat.

  Mai cred un al merit al acestui articol al vostru ar mai consta si rezida de asemenea si in impactul si efectul benefic pe care il are lectura lui cu deosebirte asupra constiintei si mintii si “eului” fiecarui cititor, invitandu-l parca si motivandu-l pe citiror si provocandu-l si atentiinonadu-l si avertizandu-l ca pe viitor sa fie mult mai circumspect si realist si rational si calm si prudent, si rezervat in situatii similare in ceea ce priveste MEDIATIZAREA ALTOR SUBIECTE nevralgice si bomba ale presei, si sa JUDECE cu grija si cu mai multa aplecare si rabdare “gogoasele informationale” pe care incearca sa i le vanda (poate in viitor si pe bani grei…si cu consecinte dintre cele mai grave pentru el si pentru copii lui…) cei care fiind ei vesnic necunoscatori ai pacii si ai linistii sufletului, agita ca niste nebuni si semanatori de vant si furtuna, bietele minti si suflete si inimi ale sarmanilor oameni…creduli si naivi si usor de manipulat si care au ajuns sa aiba o minte atat de slabita in puterea ei de judecata si decazuta intr-un asa fel de neputiinta a cugetarii si reflectiei, incat ar fi capabila sa creada (daca OMS sau presa sau Ministerul Sanatatii ar spune si ar sustine…) ca exista si porci zburatori….!

  Pentru tot ceea ce ati facut pana acum, si pentru tot ceea ce veti mai face si posta in viitor…multi romani trebuie sa va multumeasca…!

  Doamne ajuta!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 3. Felicitari pentru articol. Stau si ma mir de o judecata atat de obiectiva.

 4. Doamne ajuta fratilor!

  Sa mai scrieti astfel de articole. Sa va dea Dumnezeu putere, intelepciune si unire in acelasi Duh Mangaietor ca si pina acum.

 5. Multumim, frate Ioan, pentru aceasta analiza! E minunat cand inteligenta si cunostintele sunt puse in slujba Adevarului! Finalul ma incanta de-a dreptul, pentru ca aduce echilibrul si discernamantul ce trebuie sa ii fie nelipsite crestinului!

  Domnul sa va intareasca, admini, frati dragi, in tot lucrul Sau!
  Doamne, ajuta!

 6. Dumnezeu cu toti sfintii si ingerii Imparatiei Ceresti,sa va dea putere multa de bataie(cu cuvantul),a celor MARI SI TARI, (vrajmasi), CONDUCATORI SI DISTRUGATORI AI LIBERTATII,care duce DEMOCRATIA in sfera TEATRALA, pe SCENA dorind viata noastra.Putini, cati suntem impotriva nedreptatilor,sa nu tacem,sa avem curaj a spune ca le recunoastem fetele si mastile in rolurile din piesele jucate.Noua nu ne place teatrul in viata,ne place viata adevarata si simpla lasata si ocrotita de Tatal Ceresc,si pamantul nostru,curat,romanesc.Nu ne priesc aerele europene, viciate si vaccinurile lor “binefactoare”,date prin “binefecatori”, turbati de atata vrere de a ne pricopsi cu binele.Au deja modelele de piese pe acte, puse in scena.Actul I este jucat, pt. “binele omenirii”, vizand un nou guvern mai mare si mai tare(si totalitar),inchinandu-se MARII PUTERI PAMANTENE,fara frica de Dumnezeu.D-l secretar Cercel,joaca in MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC si face atata tam-tam despre vaccinurile bolii porcine,mergand pana la obligarea prin LEGE(zisa de protectie”obligatorie”)…ca vitele la insemnat!?! nu trebuie sa stim,sa judecam,ci doar sa ne supunem …spre “binele” nostru.El este personajul “VANZATORUL DE ILUZII”…si vaccinatii sunt spectatorii,iar la final arata cum porcii zboara ca niste ingeri.De gripa aviara scapaseram… a murit in fasa, acum a luat nastere si s-a cam maturizat, gripa porcina…pare muribunda.Doamne apara-ne…mai de ce? ce urmeaza?una magareasca?Sa facem haz de necaz…inca se mai poate,pana le-o veni idee sa ne puna si botnite…sa nu vorbim…Suntem pe o mare scena a Lumii(UE) Moderne,intrata bine in UE, urmand(Doamne fereste!)globalizarea…si desfiintarea umana.V-a trona
  porcul zburator, frate cu magarul lord…O lume de vis… ce vor sa se inchine la idoli, masoni,(de la masa,de jos)Doamne miluieste si ne indreapta spre Lumina Ta, pe noi,pe toti: pe cei rai sa-I faci buni, si pe cei buni,tari. Doamne,IIsuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,(iarta-ne), miluieste-ne pe noi pacatosii! Amin!

 7. Am trimis tuturor prietenilor acest articol si i-am facut curiosi ca sa citeasca pina la capat spunand ca mi-a placut mult sfarsitul si concluzia. Da nota finala este SUPER. Daca ati stii ca acum si in inginerie se incearca minciuna….da, de parca ai putea ridica ceva mergand dupa ideea ca 2+2=5.

  Si stiti ce mi-a placut si a mai alungat un pic din dezamagirea ce m-a cuprins cand am vazut ce se intampla? Poza aceea cu ursii polari….este DELICIOASA….ca zboara porcul mai e cum mai e…parca nu atinge hazliul situatiei aratate de ursii polari ascultand muzica in casti, jucand pe laptop si frigand un pinguin la un foc facut intr-un cauciuc….cred ca dansii chiar la asta viseaza cand scot toate desenele alea animate si reclamele tampite cu ursi care vorbesc si porci care zboara. Probabil ca asa arata “raiul” din mintile lor intunecate…
  Sper ca starea asta de amuzament sa infloreasca in inima si mintea mea cand voi fi nevoita sa spun NU afirmatiei 2+2=5, sa nu ma tem de “frica diavoleasca mai mult decat de frica de Dumnezeu” si sa-mi aduc aminte cat sunt de ridicoli ei si necuratii care ii mana de la spate.

  Doamne apara si pazeste!

 8. Sincere felictari!
  Din pacate sunt foare multi dintre noi care u reusesc sa citesca sa caute…sunt prea ocupati, sau nu stiu de existenta acestor site-uri unde mai putem sa gasim…INCA …un ajutor pentru a iesi din amorteala asta…”cu televizorul , ati mintit poporul” din pacate e foarte trist si adevarat.
  Doamne Ajuta !

 9. Adevărul este totdeauna curat, simplu şi convingător.Dar tot mai rar avem parte de el în societatea modernă unde ceia ce aduce el nu se numeşte profit,succes,popularitate,şi venit uşor şi rapid. E LIPEDE ACUM CRED EU,că îl aşterptăm de la cine nu îl vom primi şi tocmai de unde nu va veni niciodată şi tot la fel de limpede e că nu poate fi găsit în cei ce nu-l trăesc şi au ajuns să fie ce sunt exct prin opusul lui.
  Mulţumim LUI DUMNEZEU pentru că încă îl mai găsim. Să ne bucurăm de el să-l punem în valoare şi mai ales să-l apărăm cu toată fiinţa noastră, pentru că El este apărarea,valoarea şi salvarea noastră .
  Mulţumim admin.

 10. Foarte frumos! O analiza corecta, frumoasa si o solutie pertinenta (“Fii bun! Asa o sa fie un om rau mai putin pe Pamânt” )!

  De mult timp (din copilarie de pe vremea “Ciresarii”-lor) incerc sa raspund la 2 intrebari despre orice lucru: care e utilitatea si care e finalitatea lui. Pe urma, odata cu trecerea timpului (crestere macar biologica) incerc sa fac ce faceau si Sfintii Parinti – sa ma intreb “oare ce ar face sau ce ar vrea Iisus pentru asta de la mine?”

  Stim din invatatura crestina ca viata noastra aici pe pamânt e doar o trecere catre viata viitoare. Hotarul intre cele doua vieti e moartea biologica. Desi cunoastem asta vrem cu tot dinadinsul sa traim bine si nu crestineste, sa traim cât mai mult si nu cât mai curat! Ziua de “mâine” e inlocuita cu “azi”, sloganuri ca “traieste clipa” sunt tot mai insistente!

  In facultate am avut sansa sa am un profesor venit din Canada. El spunea, foarte ironic: “exista (existau de fapt) 3 lucruri gratuite: apa, aerul si fraierul. Apa incepe sa se plateasca, aerul – urmeaza (si s-a adeverit) ramâne doar fraierul, si va ramâne mereu”.
  Suntem mereu “pacaliti” cu diverse chestii fara sa ne intrebam :”oare e bine sau util pentru mine?” Asa au aparut toate plagile moderne si toate spurcaciunile – pentru ca am uitat CARE E SCOPUL VIETII, am uitat de Dumnezeu!

  Doamne, iarta-ne si ne intelepteste!

 11. Am citit aseara cu emotie mare articolul de mai sus. Stiam aproape toate datele, insa mi s-au clarificat si mai mult si m-a mangaiat din nou nevoia voastra de aparare, de dragoste ptr noi.

  Ma gandesc cu durere la toti cei care au facut vaccinul si la starea de discutie in contradictoriu care se va starni in familii, la locul de munca, in blocuri, intre vecini etc. la starea de ura in care fara sa vrem o sa intram cu totii.

  Putem avea incredere intr-o conducere care nu ne spune nici dupa 20 ani ce s-a intamplat la asa zisa revolutie? Nici pana astazi nu ni s-a spus oficial despre reeducarea de la Pitesti si nici despre suferintele din inchisorile comuniste. Mungiu merge prin lume cu o bascalie de film despre perioada comunista si conducerea noastra nu spune nimic? Asa ne-a fost mereu mutilata istoria noastra; 2-3 oameni carora li s-a pus nitica putere in spate, au spus neadevaruri care inca mai persista in mintea unora.

  Daca mergem in istoria noastra, la ce e romanul de unde vine si ce a pus Dumnezeu in el, o sa fim uimiti de cate daruri avem. Nu ne stim istoria, nu ne stim strabunii nostri. Am aflat recent ca cel care a facut calendarul incepand cu Nasterea Mantuitorului era un roman: sf Dionisie cel smerit. As putea intreba de jur imprejurul lumii pe toti elevii, studentii etc daca stiu asta din istorie, insa nu cred ca s-ar putea gandi la un roman crestin ortodox.

  Si revenind de la istorie la ce poate face un ministru azi, putem noi sa-l consideram pe ministru sanatatii roman? Omul arata ca un demonizat. Are o viteza demonica de a distruge. Ce-ar fi oare viteza asta spre cele bune, spre o medicina crestin ortodoxa intr-o tara crestin ortodoxa? L-ati vazut cat de sincer a declarat: TURBEZ! Si cred ca a fost sincer!

  O mica incredere in conducerea tarii o voi avea atunci cand atrocitatile din inchisorile comuniste vor fi expuse national si international.

  Dumnezeu sa va binecuvanteze munca

 12. Excelent articol !
  Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va aiba in paza si sa va tina sanatosi !

 13. “Potrivit expertilor OMS, in viitorul apropiat lumea va fi cuprinsa de o pandemie de guturai elefantin african, de diaree si gonoreea furnico-ariceasca din Rusia. Deosebit de ingrijoratoare pentru epidemiologi este amenintarea proliferarii a tulpinilor australiene de schizofrenie a ornitorincului si de hemoroizi “mama Kangaroo”.

  Dar oamenii de stiinta cred ca virusul cel mai periculos este cel al impotentei caprine, care, desi nu e o boala mortala, in mod fatal ameninta omenirea cu disparitia. Ca urmare a gripei aviare, ne vom confrunta cu boli cumplite, cum ar fi pojarul gandacului de bucatarie, guturaiul pisicesc, scolioza canina si diareea cetaceica.

  Amenintarea sifilisului de popandau este mai puternica ca niciodata. Oamenii de stiinta cerceteaza in acest moment care sunt necazurile pe care ni le poate aduce vulpea polara.”(hotnews.com)

  🙂

 14. @ ina

  Ai spus bine ca trebuie sa inceapa cu adevarul scos la lumina din inchisorile comuniste si sa continue cu revolutia.
  De fapt multa adevaruri trebuie scoase la lumina: revolutia pasoptista, moartea lui Eminescu….
  numai ca….eheheee…. s-ar putea sa nu se intample asta niciodata. cam gata cu increderea in guverne: “Nu va incredeti in fii oamenilor”

 15. Slava Domnului ca mai ridica strajeri,mai ridica suflete care nu le e frica sa spuna adevarul! Domnul nu ne va lasa,fratilor! Sa ne rugam,si cum spunea Pr.Paisie Olarul sa ne unim,sa fim uniti! Mila Domnului!

 16. Nu asteptati fratilor adevar despre inchisorile comuniste scos la lumina de conducerea statului. Nu asteptati adevarul despre revolutie scos la lumina de conducerea statului. Sunt utopii. Dupa revolutie sa facut publicitate taranistilor, liberalilor, acestia nu erau periculosi.Singurii care luptau pentru neam si Dumnezeu, despre ei nu prea sa auzit, ca sa stii despre ei trebuie sa cauti si sa citesti ceea ce nu e tocmai comod, nu? Singura minoritate incomoda in ziua de azi este crestinul orthodox practicant . . .Oaia neagra a prezentului.

 17. Sa ne rugam fratilor si pentru copilasii care vor fi vaccinati.

 18. Shocking Side Effect: Cheerleader Disabled From Flu Shot
  USA – Washington, D.C. Oct. 2009 – A woman says that a seasonal flu shot left her with a life-altering side effect.
  The 25-year-old from Ashburn, Va., is suffering from a permanent neurological movement disorder, MyFoxDC reported.
  Desiree Jennings developed severe side effects from the flu shot she received seven weeks ago, according to the Loudon Times-Mirror.
  Before she received the shot, Jennings said she was very healthy and training for a half-marathon. Jennings also was an ambassador for the Washington Redskins, a training program to become a cheerleader.
  But ten days after receiving the flu shot, Jennings said she started experiencing flu-like symptoms.
  Jennings’ physical therapist, who works at Johns Hopkins Hospital in Maryland, said the woman has dystonia, a disorder where muscle contractions cause involuntary body jerks and repetitive movements.
  “You realize your life is never going to come back the way it was,” Jennings told the Times-Mirror. “My goal in life was to one day be a CEO. Now, I don’t know if I can ever return back to work.”
  Video: http://www.fox8.com/news/wjw-cheerleader-shot-shocker-txt,0,6790775.story

 19. Ecelent articol.
  Ma intreb, daca aceste nefericite victime ale politicii de lagar profesata de cercelul nazist vor invata lectia. Pasul urmator e biometria. Daca vor alerga la fel de disperati si acolo, imi pare rau s-o spun, dar acesti oameni isi iubesc calaii…
  Sunt curioasa daca i se va intocmi dosar penal acestui individ…

 20. @ Cristina P, Cristi, asa este cum spuneti. De aceea avem noi datoria sa ducem adevarul mai departe. Sa ne invatam copii sa le citim despre istoria adevarata a Romaniei despre ce inseamna sa fii ortodox.

  Fratilor, am citit cateva marturii despre ce inseamna sa fii roman, cine este romanul, de unde venim noi si ce misiune ne-a dat Domnul, cata putere a pus in noi, incat m-a infiorat. Noi nu stim cine suntem.

  Uitati ce face omul asta demonizat, care a ajuns intr-un loc de conducere. E singur la conducere? Ce face presedintele proaspat reales in functie, ce masuri a luat in zilele astea? Observati ca se bucura toata conducerea de panica creata. Anul trecut si-a semnat demisia, insa a fost refuzat.

  Omul e bolnav, cum de altfel este si 98% din conducerea tarii.

  Cred ca in vremurile astea doctorii au o mare misiune atat ca romani cat si ca crestini. Poate da Cercel ordine peste ordine, dar daca nu se executa in masa, nu are ce face. Uniti-va!

 21. Fabiana,
  Cum sa -i faca dosar penal la o papusa asa de zeloasa si ascultatoare?Ar insemna sa-i sperie pe viitor pe alti “nevertebrati” chititi pe parveneala.

  E curios cum pina in urma cu citeva zile,inainte sa inceapa sa apara efectele adverse la vaccin,toata mass-media facea campanie “turbata” pro vaccin,ridiculizind sau lovind in cei care aveau obiectii si acum ma mir, nu ca ar fi inceput sa schimbe “macazul”, ci ca incepe sa-i bage in seama si pe “inapoiatii” care nu-s “tele-ghidati”.Bine,presa oricum cistiga pt ca are circ non stop si telespectatorul ,ca intotdeauna, va ramine zapacit…

  Problema e ca si daca se va stopa,pe moment vaccinarea,chiar daca va “disparea” gripa porcina sa nu fim naivi pt ca ce-i mai rau inca nu a inceput.Pot fi create alte gripe,de data asta chiar dezastruoase si atunci cine va mai pleca urechea la vocile care nu servesc scopului lor?

  Trebuie sa ne gindim ca cineva acolo “sus” e nerabdator sa ajunga cit mai repede la scopul urmarit :NOM(cu tot ce inseamna ea).Are o agenda care a mers si va merge ceas avind toate mijloacele la indemina.

  Ce trebuie sa se intimple se va intimpla fie ca vrem sau nu.Noi trebuie sa fim realisti si sa fim pregatiti corespunzator.

 22. Il astept pe dr Cercel sa anunte, cu sprijinul OMS, ca romanii vor beneficia printre primii de Euharistie la fiola si anafora antibacteriala. Dupa cum afirma unu’ pe la Realitatea, ca sarutatul icoanelor si impartasirea din acelasi potir si cu aceeasi lingurita, pot duce la infestare, am nadejdea ca dr cercel va rezolva si aceasta chestiune, sub sloganul:” …pe noi, cei ce ne impartasim din fiola si din pachetele aseptice de anafora..”
  Iar pe Val Valcu, cel cu afirmatia ca pandemia porceasca a avut varfuri dupa cele doua mari sarbatori, recte Sfanta Parascheva si Sfantul Dimitrie Basarabov, datorita sarutarii moastelor, il astept sa creeze (tot in tandem cu dr Cercel), niste holograme ale Sfintilor respectivi, sa le putem saruta fara frica de gripa, exceptand faptul ca acele sfinte moaste vindeca de cancer si ciuma dar raspandesc un pricajit de virus porcin…

 23. Ii sfatuiesc pe toti sa intre si pe site-urile ziarului “Curentul”(online) Acolo apare cam zilnic cate un articol despre vaccinare,si ar putea citi aceste lucruri si persoane care nu citesc aceste site-uri ortodoxe.
  Doamne ajuta!

 24. @ Mihaela:

  Da, numai ca acolo au sansa sa dea si peste alte porcarii si manipulari, mai ales pe partea politica, dar si alte balacareli pseudojurnalistice dupa reteta Romania Mare (Vadim Tudor). Asa ca acel ziar are, din pacate, o reputatie destul de proasta. Cam ca si OTV.

 25. OK.
  Exista o modalitate sa ne opunem vaccinarii (prin mijloace legale)?Cred ca stiti la ce ma refer ,la OBLIGATIVITATEA de a face vaccinul.
  Doamne ajuta!

 26. A raspuns presedintele Colegiului Medicilor, aratand ca este ILEGAL ce face dr. Cercel acum si ca va apara orice medic sanctionat pe un astfel de motiv, daca va fi cazul. Daca insa se da o decizie de guvern, atunci… probabil fiecare va lupta pentru sine 🙁 Oricum, medicii nu sunt niste vite pe care poti sa le incolonezi, nu cred ca nu va exista o revolta tot mai pe fata.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/01/13/nebunia-porceasca-de-la-nivel-guvernamental-escaladeaza-paroxismul-un-medic-din-cluj-a-murit-dupa-vaccin-multi-parlamentari-refuza-categoric-vaccinarea/

 27. Va multumesc.
  Doamne ajuta!

 28. Pingback: Război întru Cuvânt » CRESTINISMUL RESPINGE PROSTIA SI PASIVITATEA LAŞĂ CA PE EREZII
 29. Minunat articol.

  Da trebuie spus ca 2+2=4…nu 4,1, nu 4,2 etc ca sa para mai “adevar”.

  Am gasit de pilda, pe unele site-uri afirmatii care sunau cam asa: “s-a dovedit ca virusul gripei porcine a fost creat in laborator.” Or asta inseamna sa spui ca 2+2=4,2.

  Corect este sa spui ca exista indicii care ar sugera ca a fost creat in laborator–indicii deduse din structura sa genetica–dar ca acea structura mai poate fi explicata si in alte feluri, care exclud interventia umana.

 30. Fiecare mort din cauza unei afectiuni cronice e raportat ca fiind din cauza gripei porcine, in timp ce fiecare mort din cauza vaccinului H1N1, e declarat ca fiind din alte cauze

  ”Strainu’ cu Cercel” este MASON, la ce va asteptati de la ANTIHRISTL acesta?

  ”televiziunea este gunoi, da gunoiul afara din casa ta” este moto-ul dupa care fiecare crestin ar trebui sa ia masuri acum!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate

Carti recomandate