PS IGNATIE, Episcop de Huși, despre PREZENȚA INCOMODĂ A LUI HRISTOS și tendința omului de a-și confecționa propriul “dumnezeu” convenabil (VIDEO)

5-07-2018 Sublinieri

Predica Preasfințitului Ignatie Ledbury, 1 Iulie 2018

Publicată de Mariana Centenar Plamadeala pe Luni, 2 Iulie 2018

Preasfințitul Ignatie: „Când Îl asumăm pe Hristos, așa cum se cuvine, El devine incomod pentru noi, dar este o stare de tensiune frumoasă, ca să împlinești ceea ce El îți cere!”

În duminica a V-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, în Parohia Ortodoxă Românească din Ledbury, Marea Britanie.

În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre efectele asumării prezenței lui Hristos în viața noastră:

„Suntem obișnuiți că acolo unde vine Hristos, El aduce liniște. Hristos, când se instalează în inima omului, prin prezența Sa devine în primă instanță, foarte incomod. Pentru că nu este simplu să-ți asumi o viață autentică în Hristos, să-L asumi radical, fără intermitențe, fără sincope, iar nu cum ne-ar conveni nouă.

Noi am cam vrea un Hristos care să corespundă frământărilor și căutărilor noastre lăuntrice. În imaginația noastră ne confecționăm un dumnezeu care nu are nimic de-a face cu Dumnezeul din Evanghelie, pe care l-au experimentat Părinții Bisericii.

Prin urmare, când vine Hristos în sufletul omului, nu aduce liniște, dacă ți-L asumi radical, pentru că sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le faci, să le împlinești dacă ești ucenicul lui Hristos.

Locuitorii din ținutul Gadarenilor nu l-au primit pe Hristos, căci pentru ei era incomod. Nu puteau să și-L asume pe Hristos așa cum este El.

Noi nu spunem așa, dar o facem prin faptele noastre, prin faptul că Hristos nu este în centrul vieții noastre.

Când Îl asumăm pe Hristos, așa cum se cuvine, El devine incomod pentru noi, dar este o incomoditate pozitivă, frumoasă, duhovnicească, îți dă acel neastâmpăr că nu Îl iubești cum trebuie, că nu ai credința pe care trebuie să o ai și ești într-o stare de tensiune frumoasă ca să împlinești ceea ce El îți cere în Evanghelie.”

Misiune a Parohiei din Birmingham, pentru românii din Gloucester, Hereford și Ledbury, comunitatea din Ledbury  are hramul „Sfântul Andrei Criteanul” și „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Roma”.

Vindecarea celor doi demonizati din Gadara. Predica PS SEBASTIAN despre DUMNEZEUL INCOMOD SI ALUNGAT

DUMINICA VINDECARII CELOR DOI DEMONIZATI DIN TINUTUL GADAREI. “Ce duhuri stau in spatele multora dintre faptele si obisnuintele noastre?“

CUM DESCHIDEM USILE SUFLETULUI PENTRU INTRAREA DEMONILOR SI CUM PENTRU PRIMIREA LUI DUMNEZEU? Pacatele si vrajitoriile aduc demonizarea si bantuirea caselor de duhuri necurate. FUGA OAMENILOR DE DUMNEZEU, DE SFINTENIE, TEAMA DE SCHIMBARE: “Dar eu nu vreau sa fiu ca sfintii…”

Cea mai insemnata PROVOCARE a Evangheliei: SA AM O RELATIE PERSONALA, COTIDIANA, CU HRISTOS: “Mantuitorul nu vine sa vorbeasca cu o masa de oameni, cu o turma mare de oameni. Vrea sa vorbeasca cu fiecare dintre noi, personal”. CUVANT AL PR. CLAUDIU MELEAN la VINDECAREA DEMONIZATILOR

Iesi de la mine, Doamne, ca sunt om pacatos!

“Doamne, facem orice, numai nu ne pune sa ne schimbam viata!”. PREDICI AUDIO si TALCUIRI DE MARE PROFUNZIME la EVANGHELIA INMULTIRII PAINILOR: Ce vrea Hristos de la noi si ce cautam noi la Dumnezeu?

PREDICA VIDEO si alte multe CUVINTE ACTUALE la TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL: “Ceva trebuie sa fac cu omul asta, imi spune adevarul si eu nu suport adevarul… Si asa suntem si noi! Daca vrei sa suporti adevarul, trebuie sa-ti schimbi viata”. “UNDE-I DANS, ACOLO-I SI DIAVOLUL!”

GAZDA SI MUSAFIRUL INCOMOD AL LUMII DINTOTDEAUNA: Nimeni nu are locul gata asigurat la Cina, daca nu duce RAZBOIUL DUHOVNICESC PERSONAL CU PATIMILE SALE: “Suntem – acum – aici cu trupul, dar in alta parte cu mintea, la afacerile noastre, la familiile noastre, preocuparile noastre „reale”?”

DREGATORUL BOGAT SI PAZIREA PORUNCILOR. Radicalismul Evangheliei lui Hristos. Crestinismul nu este ceva comod (PS SEBASTIAN, PR. COMAN)

HRISTOS SI MARELE INCHIZITOR. Pastorala de referinta a PS Sebastian la Nasterea Domnului. DUMNEZEU, PROFITABIL SAU INCOMOD?


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, PS Ignatie Mureseanul, VIDEO, Vindecarea celor doi demonizati din Gadara

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

Articole Recomandate

Carti recomandate