PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

24-04-2020 Sublinieri

Episcopul Macarie: „Cu mare bucurie, în numele Domnului, îți zic și ție: Fiule, fiică, iată, Mama ta!”

Îndemnul Preasfințitului Macarie la Liturghia prăznuirii Izvorului Tămăduirii în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, 24 aprilie 2020:

Această sărbătoare este prin excelență o sărbătoare a tămăduirii. Toate sărbătorile sunt sărbători ale tămăduirii în Biserică, deoarece Biserica este spital duhovnicesc unde căutăm cu toții alinare și vindecare de bolile sufletești și trupești. Însă, această prăznuire este un dar al Maicii Domnului pentru cei chinuiți de boală și neajunsuri. Am săvârșit după rânduială și sfințirea apei, rugându-o pe Maica Domnului să ne acopere cu Acoperământul ei cel luminos, fiindcă Maica Domnului este izvor de pace, este izvor de curăție, este izvor de tămăduire. Maica Domnului este acoperământ pentru cei săraci, este scăpare pentru cei aflați în primejdii, este toiag pentru cei bătrâni și este alinare pentru cei necăjiți.

Pe Cruce fiind, Mântuitorul Hristos în agonia răstignirii, i-a spus ucenicului Său iubit, Ioan Evanghelistul, încredințându-i-o pe Maica Sa Preasfântă prin aceste cuvinte: Fiule, iată Mama ta! În acea clipă Maica Domnului a devenit și Maica noastră, a tuturor. Așadar, cu mare bucurie, în numele Domnului, îți zic și ție: Fiule, iată Mama ta! Fiică, iată mama ta! Apropie-te cu inima deschisă și cu toată încrederea de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, fiindcă ea este Maica noastră a tuturor! Ea este acum în aceste timpuri grele, de încercare, printre noi pe pământ. Ni se spune că un sfânt fiind încă în viață, a ajuns în extaz și fiind învrednicit să se împărtășească de bucuria slavei Împărăției Preasfintei Treimi în comuniune cu îngerii și cu toți sfinții, nu a văzut-o pe Maica Domnului și a întrebat unde este Maica Domnului, însă, i s-a spus că Maica Domnului este pe pământ printre copiii ei, alinând suferințele și întărind pe cei neputincioși.

Așadar, Maica Domnului este printre noi acum, iubite frate, iubite soră! Să-i cerem cu toată încrederea ajutorul, fiindcă suntem în această perioadă grea, când se alimentează panica, izolarea și distanțarea socială, însă Maica Domnului ne dăruiește acum bucurie, pace, liniște, încredere și ne cheamă la comuniune fraternă.

Așadar, sus să avem inimile! Maica Domnului este cu noi și nimeni nu poate fi împotriva noastră!

Preaiubiții mei, unele popoare excelează prin putere financiară, altele prin putere militară, așa cum ni se spune în Psaltire: unii se laudă cu caii lor, alții cu căruțele lor, adică, unii se laudă cu tehnologia lor, alții se laudă cu civilizația și forța lor, însă noi ne lăudăm cu Maica Domnului! Lauda noastră a creștinilor este Maica Domnului, fiindcă ea este scăparea noastră, ea este nădejdea noastră, ea este tămăduirea noastră!

Să o rugăm cu stăruință, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu Fecioară, în vremea vieții noastre nu ne părăsi pe noi, ajutorului omenesc nu ne încredința, ci singură ne apără și ne mântuiește!

Legaturi:

PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești, nu!, ci MAICA DOMNULUI!” (și VIDEO)

 

***

SA NE SLUJIM UNII PE ALTII! “Maica Domnului ne invata sa fim in toata vremea in slujire… Hristos ne imprumuta mainile Sale milostive si slujitoare ca noi insine sa fim milostivi si slujitori, asemenea Lui”. PREDICA PS MACARIE la Manastirea Sihastria Putnei, de IZVORUL TAMADUIRII (audio+text)

SĂ NU SECĂM IZVORUL TĂMĂDUIRILOR MAICII DOMNULUI! Cuvântul PS MACARIE DRĂGOI: “Nu putem pretinde mila şi ajutorul Maicii Domnului şi, totodată, să ne fie indiferent dacă trăim într‑o ȚARĂ ÎN CARE CĂSĂTORIA E BATJOCORITĂ şi VIAȚA E UCISĂ. Vă îndemn cu toată dragostea şi umilința să fim cât mai angajați în mărturisirea şi în protejarea vieții şi familiei”

MAICA DOMNULUI – IZVORUL TAMADUIRII SUFLETELOR INTRISTATE, OMUL CARE INTELEGE CEL MAI BINE SUFERINTA INIMILOR SFASIATE. Cuvant al Parintelui Ciprian Negreanu: “În durerile noastre, în despărțirile noastre, în așteptările noastre neîmplinite, în dorurile noastre, să chemăm pe Maica lui Dumnezeu” (AUDIO, TEXT)

IZVORUL TAMADUIRII. Maicuta Domnului – cea care ne scapa de cursele vrajmasilor, pune pe fuga duhurile rele si ne ajuta grabnic in nenorociri si situatii fara iesire: “Ea pune la inima fiecare lacrima si fiecare suspin”

RUGACIUNE CATRE MAICA DOMNULUI a celui coplesit de intristare si bantuit de ispite: “Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea…”

RUGACIUNI CATRE MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII la vreme de necaz obstesc si de prigoana a Bisericii

“Pleaca, Mama, zarile, Tinde-ti indurarile, Du-te, strange-Mi cioburile. Cioburile, cioturile…” – MAICA DOMNULUI, IZVORUL TAMADUIRII SUFLETELOR

 

***

IATA MAMA TA! “In viata noastra vin ceasuri in care sabia durerii despica maruntaiele noastre… Stai langa noi, fiindca esti Mama, iar mamele nu pleaca!”/ CRUCEA NEVAZUTA A MAICII LUI DUMNEZEU (poezii duhovnicesti)

IATA, MAMA NOASTRA! – IPS Iustinian Chira despre MAICA DOMNULUI

“… IATA, FIUL TAU!”: APOSTOLUL IUBIRII VII SI ADEVARATE

MAICA DOMNULUI ESTE AICI, NU SUNTEM SINGURI… “De atunci până astăzi şi pentru totdeauna, cine poate spune că nu are Mamă care să plângă pentru el?”

LA PIEPTUL MAMEI NOASTRE DIN CER, SUB GRIJA SI RUGACIUNEA ocrotitoarei si hranitoarei celor orfani sau suferinzi. PASTORALA PS MACARIE DRAGOI LA NASTEREA DOMNULUI: “Ochii ei protectori și milostivi sunt pururea aplecați spre cei fără de ajutor. Dacă ne este greu, să nu ezităm a ne-o lua sprijinitoare pe Măicuţa Domnului”

UNDE ESTE MAICA DOMNULUI? “Maica Domnului este printre fiii ei; ȘTERGE LACRIMILE, ALINĂ DURERILE, CULEGE RUGĂCIUNILE şi apoi le înalţă la Fiul ei”. “Aşa cum L-a purtat pe Fiul său, NE POARTĂ PE FIECARE ÎN PARTE” – Cuvinte audio miscatoare ale Preasfintitului Macarie despre SFANTA NOASTRA MAICUTA


Categorii

Izvorul Tamaduirii, Maica Domnului, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PS MACARIE: “Fiule, fiica, iata Mama ta! Unii se lauda cu tehnologia lor, altii se lauda cu civilizatia si forta lor, insa noi ne laudam cu Maica Domnului!” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: PS MACARIE DRĂGOI: “Maica Domnului ne acoperă pe noi, turma cea mică, rănită și hărțuită de LUPII ÎNGROZITORI în aceste vremuri de restriște. Spunem cu glas tare tuturor: NU VĂ TEMEȚI! MAICA DOMNULUI ESTE CU NOI!” (video, text) |
  2. Pingback: PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența c
  3. Pingback: VLĂDICA MACARIE, de Adormirea Maicii Domnului, alături de bătrânii săi părinți: “Deși se adună nori negri și grei de furtună, trebuie să ne punem nădejdea în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu! Chiar dacă se fac atâtea presiuni asu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate