În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

21-04-2020 Sublinieri

Marturie athonita:

Un cuvânt de încurajare foarte echilibrat de la un mare trăitor din Muntele Athos, urmaș al Sfântului Paisie Aghioritul

Scrisoarea Starețului athonit Eftimios din Kapsala

„Zilele zbuciumate prin care trecem și sfințenia zilelor Săptămînii Patimilor ne silesc mai degrabă la tăcere și rugăciune.

Dar întrucît au circulat de curînd pe internet niște păreri puse pe numele meu, pentru a reașeza adevărul lucrurilor și a nu provoca pagubă, vă pun înainte următoarele:

Nu am spus niciodată vreunui om să facă stocuri de hrană din pricina vreunui război ce stă să izbucnească și niciodată n-am prorocit că primejdia virusului a luat sfîrșit, după cum au răspîndit unii în chip nesocotit și mincinos.

De asemenea, au postat fără îngăduința mea frînturi din convorbiri de-ale mele, rezultînd astfel păreri despre coronavirus imprecise și care se bat cap în cap, iscînd semne de întrebare.

Ceea ce cred eu vădesc limpede în cele ce urmează, fiind părerea mea cu totul personală pe care o înfățișez fără intenția de a o impune și altora.

Nenumăratelor probleme anevoie de purtat pe care le au oamenii, s-a adăugat acum și primejdia virusului, care a ajuns un coșmar. Mai mult decît de virus, oamenii suferă de frică, de panică și de izolarea fără voie impusă de stat între alte „măsuri de protecție”. Însă, în lupta cu virusul, Biserica are propriile ei arme, pe care acum, cînd este înjosită ca nicicînd altădată, îngrădită în puterile ei și încătușată de către Stat, nu le poate pune la îndemîna credincioșilor ei.

În vechime, în împrejurări asemănătoare de epidemii aducătoare de moarte, Biserica săvîrșea sfințirea aghiasmei și litanii cu sfinte icoane și sfinte moaște. De ce să nu se facă unele ca acestea și astăzi? ”Mîna Domnului nu are tăria” să ne ajute și astăzi? Prin anii 30 ai veacului trecut a apărut în satul meu o boală molipsitoare de care au murit în cîteva zile 50 de copii mici, încît nu pridideau cu săpatul gropilor. Au adus atunci capul Sfîntului Haralambie de la Mănăstirea Sfîntului Ștefan de la Meteora și molima a încetat de îndată.

De atunci, de cînd Domnul a săvîrșit Cina cea de Taină și a predat preasfînta Taină a Dumnezeieștii Euharistii, nu a încetat pînă astăzi săvîrșirea Dumnezeiești Liturghii celei „de-lume-mîntuitoare”.

Nici Dioclețian, nici turcii, nici comuniștii în Rusia, nici nemții în anii ocupației nu au reușit să facă să înceteze Dumnezeiasca Liturghie și apropierea credincioșilor spre a lua Dumnezeiasca Împărtășanie. Pe cînd acum, bisericile au fost închise de frica virusului, iar credincioșii sînt lipsiți de harul mîntuitor al Tainelor, de care au atîta nevoie.

În același timp în care aici toate au amuțit de frică, în Bisericile Ortodoxe a Serbiei, a Bulgariei și a Georgiei (între timp, și Biserica Sârbă slujește fără credincioși – n.r), din contră, slujbele se săvîrșesc fără probleme, bisericile sînt deschise, se săvîrșește Dumnezeiasca Liturghie iar credincioșii nu se tem că se molipsesc de virus.

Măsurile de protecție pe care le impune guvernul actual sînt anticonstituționale, greu de suportat, exagerate și inechitabile în ce-i privește pe ortodocșii greci, creîndu-se un climat de teroare pe care îl înrăutățesc mijloacele de comunicare în masă.

Firește că virusul există și trebuie să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celorlalți. Însă starea de frică trebuie să dispară, fiindcă în starea de frică omul nu poate gîndi și acționa logic și cu discernămînt. Într-o împrejurare asemănătoare, cînd a avut loc explozia de la Cernobîl, oamenii au intrat în panică încît își duceau la analize legumele și fructele, pentru a le mînca pe cele care aveau radiația cea mai mică. Fiind întrebat despre aceasta Cuviosul Paisie, a zis să ne facem semnul crucii și să mîncăm fără frică, dînd el mai întîi pildă. Dacă ar fi trăit astăzi, e de necrezut că l-am fi văzut cu mască și mănuși, cu sticla de spirt în buzunar și ocolind oamenii sau vorbindu-le de la distanță, ci fără îndoială că i-ar fi liniștit și i-ar fi ajutat să lepede frica și cel mai mult s-ar fi supărat pentru închiderea bisericilor. Frica aceasta este nepotrivită creștinilor care sînt însuflați de pilda Dumnezeu-Omului și de mucenicii credinței noastre.

Mulți așteaptă cu agonie biruirea virusului prin găsirea vaccinului care va fi obligatoriu pentru toți.

Noi refuzăm sa facem vaccinul.

Cine se teme, să facă cîte vaccinuri vrea. Să cunoască, însă, că ele pot avea reacții adverse grave și neprevăzute, așa au avut acum câțiva ani vaccinurile pe care le-au făcut copiilor pentru gripa aviară, în urma cărora mulți au paralizat. Și tot așa cum au făcut scleroză în plăci mulți din cei care s-au vaccinat de hepatita B, la fel întîmplîndu-se și cu alte vaccinuri.

Dacă Dumnezeu nu păzește, oare pot face ceva vaccinurile și medicamentele? Ateul Kazantzakis (scriitorul grec – n.r.), pentru a se proteja de holeră în vederea unei călătorii în străinătate, s-a vaccinat, și tot s-a îmbolnăvit.

Noi avem vaccinuri cu mult mai tari și „doctoriile veșniciei” – Sfintele Taine – iar drept doctori încercați și iscusiți într-ale virusului pe Sfîntul Haralambie, pe Sfîntul Visarion, care ajută în ciumă, și pe atîția alți Sfinți. Acum însă, cu interdicțile drastice, poporul rămîne neajutorat și nemîngîiat. Și în vreme ce toți se luptă cu combaterea virusului, unii au alte lucruri în minte și alte planuri de împlinit.

Medici și oameni de știință de vîrf atrag atenția că cele ce se întîmplă sînt de fapt un test de disciplinare a maselor, pentru a-i duce pe oameni de nas acolo unde vor ei.

Lucrul acesta, care părea ciudat și improbabil pînă de curînd, nu este deloc o fantezie, mai ales că ei o spun de acum pe față: „Pandemia de coronavirus a scos în evidență necesitatea unei guvernări democratice mondiale” (spune Georghios Papandreu – fost prim-ministru al Greciei, n.r.) și propun ”ca fiecare om să aibă un microcip pentru a avea date biometrice legate de virus sau alte analize epidemiologice” (spune Evanghelos Venizelos – fost ministru în Guvernul Papandreu, n.r). Aceștia vorbesc deschis despre pecetluire și dictatura mondială. Dar înțelegem noi oare? Și ce facem, în ciuda tuturor celor scrise de Cuviosul Paisie despre această chestiune?

Putem oare avea încredere în acești oameni care ne-au robit cămătarilor străini, și care acum ne duc în robia Antihristului? Prezicînd greutățile ce vor să fie, Cuviosul Paisie spunea apăsat: „Doar cu o viață duhovnicească bună o vom scoate la capăt”.

Pentru păcatele noastre a îngăduit Dumnezeu această mare încercare. Ne trebuie pocăință neprefăcută, răbdare neistovită și rugăciune necurmată, care ne întărește credința.

Vă urăm frățește bună Înviere, oricare sînt împrejurările în care vă găsiți.

Cel Înviat, Domnul vieții și Biruitorul morții să ne mîngîie, să ne lumineze pe noi toți cu lumina Învierii Lui și să dea putere și trăinicie poporului Său.

Cu harul Lui să ajungem la ziua izbăvirii noastre din păcat și din toate relele aduse de el. Amin”.

Cu durere de suflet și sinceră dragoste de frați,

Ieromonahul Eftimios

Coliba Învierii – Kapsala

Sfântul Munte

14.04.2020

Material preluat din VIMA ORTHODOXIAS

Traducere din limba greacă: Pr. Petru Sidoreac

 

Legaturi:

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) – MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. “Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si simt ca azi drepturile credinciosilor sunt incalcate”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei – CUVÂNT CURAJOS ÎN PASTORALA DE PAȘTI 2020: “Dumnezeu a murit de tot?! VA MAI ÎNVIA HRISTOS ȘI ANUL ACESTA? Păi ce, oamenii chiar au crezut că pot face orice, oricând și oricum? Sunt prea imprevizibili! Și prea mulți! Sunt prea liberi! Sunt prea… OAMENI! Așa nu se mai poate…”

PASTORALA PS MACARIE la “o praznuire trista si pustie” a INVIERII (2020) – CUVANT DE EXCEPTIE, MARTURISITOR SI INDURERAT despre starea reala a Bisericii si a oamenilor in timpul IZOLARII impuse de PANDEMIA COVID-19: “Pentru aceasta lume, noi, Biserica, suntem o amenintare, un risc. Sarbatoarea PASTILOR a fost transformata intr-un prilej de INTIMIDARE a celor credinciosi. Dar HRISTOS NU-SI ABANDONEAZA PRIETENII!”

“Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERICĂ! Cineva se gândește că poate lua locul lui Dumnezeu folosindu-se de spaimele omenești, iar mulți dintre noii farisei caută să Îl oprească pe Mântuitorul Iisus Hristos să ajungă la noi”

PLÂNSUL PREASFINȚITULUI MACARIE STRIGĂ LA CER împotriva CRIMELOR și NEDREPTĂȚILOR făcute lui Dumnezeu și oamenilor simpli: “CE-AȚI FĂCUT CU HRISTOS? Ce-ați făcut cu toți nevinovații acestei lumi, cu toți cei înfometați și asupriți pentru meschine interese? Vor să ne facă să trăim într-O LUME ÎN CARE HRISTOS SĂ FIE PUS SUB CARANTINĂ, în care comuniunea euharistică să nu mai fie posibilă”

PS IUSTIN HODEA: “Ce s-a dorit din partea Bisericii lui Hristos? SA TACA. SA NU VADA. SA NU AUDA. SI SA NU VORBEASCA. Satana a dorit SA O INCHIDA INTRE ZIDURI, SA-I INCHIDA GURA, sa nu mai transmita mesajul lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT)

Parintele Hariton de la Petru Voda despre DRUMUL DE GOLGOTA AL CRESTINULUI SI AL BISERICII in aceste vremuri, AVERTISMENT IMPOTRIVA ACCEPTARII PECETLUIRII si CHEMARE LA VIATA LAUNTRICA: “Cine va avea lucrarea interioara din inima, acela va birui puterea raului din lumea aceasta” (si AUDIO)

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună… ÎMPOTRIVA DOMNULUI ȘI A UNSULUI SĂU” – Gânduri din zilele tot mai apăsătoare ale înstrăinării

“In numele cui se fac toate astea?” PARINTELE HOLBEA ne ofera INDICIILE ESENTIALE de care aveam nevoie PENTRU A DEOSEBI si a DEMASCA DUHURILE in CRIZA CORONAVIRUSULUI. Cine ne aduce FRICA si ne infatiseaza, idealizant, IZOLAREA drept virtute? CINE E BINEFACATORUL CU SILA AL UMANITATII? (video)

BULGARIA si GEORGIA, redutele Ortodoxiei in fata asaltului pandem(on)iei, NU OPRESC CREDINCIOSII DE LA SFINTELE LITURGHII SI DE LA SLUJBA INVIERII. Premierul bulgar ramane NECLINTIT pe pozitii in ciuda presiunilor: “Cum aș putea închide bisericile, ca să nu te poți ruga Lui, Celui fără de Care nu poți face nimic?”/ SFANTA LITURGHIE IN VREMEA CORONAVIRUSULUI (video)

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Parinti athoniti contemporani, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

 1. Comentariul parintelui e ziditor, dar exista destula literatura care descrie prigoana stalinista impotriva Bisericii: torturi, uciderea clerului, transformarea bisericilor in grajduri, crasme, multe demolate, peste 50 de mii de preoti ucisi sau trimisi in lagare de munca, etc… sa nu exageram zic eu, noi nu traim nici o frantura din urgia aceea. Sa fim totusi cu discernamant. Doamne ajuta!
  Gabriel N

 2. @ Gabriel N.:

  Nu, fireste, dar toate au inceput pe care trebuie sa avem luciditatea sa il vedem. Semnele sunt limpezi si ceea ce a atras atentia Cuviosul este iarasi foarte clar. Si nu e singurul. Oricum deja se vede totul cu ochii liberi, doar sa nu ii tinem inchisi.

 3. @ Gabriel
  Asa e, dar nu la scara planetară!
  Acum amploarea e elementul cu adevărat nou si ale cărui consecințe nu le putem percepe , intui. De la începuturile creștinismului, nu cred ca a fost o acțiune concertată la nivel global împotriva comuniunii in rugăciune. Haideți să cercetăm mai adânc, dar eu nu cred sa fi fost…întotdeauna prigoniri destul de izolate, spațial si temporal.
  Sa nu uitam ca duhul evanghelic este un duh al comuniunii, Euharistia/Împărtășirea sunt comuniune, apostolii se intalneau ptr frangerea Painii.
  Acum, deci, e ceva nou in viata Bisericii. Se încearcă o ‘acomodare’, dar totusi , consecințele nu le stim inca. Le asteptam, dar in duh de rugaciune .
  Marea mea tristețe a fost sa vad grâul deja ingalbenit, nici nu am intrat in luna mai … Dumnezeu sa ne întăreascăin rabdare, nu stim ce va urma, insa ma tem ca nu de bine vom auzi.

 4. Pingback: SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFERĂ DE PANICĂ și de IZOLAREA FĂRĂ DE VOIE. Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd
 5. Pingback: PANDEMIA viruseaza TEOLOGIA? Jean-Claude LARCHET isi schimba la 180 DE GRADE convingerile legate de IMPARTASANIE si se aliniaza CONFORMIST tezelor oficiale ale IZOLARII, prin care se justifica INCHIDEREA BISERICILOR. Intrebari si reflectii CRITICE la acuz
 6. Pingback: STAREȚUL ATHONIT PARTENIE de la Sfântul Pavel crede că “se pregătește PECETLUIREA OAMENILOR”. “Nu îi forțați pe creștini! DESCHIDEȚI BISERICILE, lăsați lumea să iasă afară, scoateți icoanele, îngenuncheați… NU VĂ
 7. Pingback: Sa recitim proorociile, nu sa le dispretuim (I): “SFANTA LITURGHIE sau Jertfa cea de-a pururi este aceea care OPREȘTE SĂ SE ARATE ANTIHRIST”/ “Lucifer va interzice prin lege IMPARTASANIA. Vor fi Sinoade care vor decide MODIFICARI ALE T
 8. Pingback: EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarx
 9. Pingback: Predica ARHIMANDRITULUI ELIE din Franța despre SITUAȚIA BISERICII SUB CARANTINĂ și ÎNCHIDEREA LUI HRISTOS SUB NOI PECEȚI, ÎN TOATĂ LUMEA. “Avem nevoie de toate cele ale Bisericii ca să ne încălzim și să înfruntăm încercările care ab
 10. Pingback: Părintele Tudor Ciocan despre BISERICA ÎN VREMEA NEFIRESCULUI. Între ÎNFRICOȘAREA indusă extrem de MASS-MEDIA, ascultarea de Biserică și FRICA DE DUMNEZEU. “Să nu vă gândiți că ne apropiem de sfârșitul încercărilor. De-abia a încep
 11. Pingback: CEZARUL si BISERICA – IERI, AZI SI MAINE, intre protectie si PRIGOANA. Ganduri pastorale la sarbatoarea SFANTULUI IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE: “El a impus libertatea religioasa, azi conducatorii politici europeni si autohtoni o batjocoresc, de
 12. Pingback: PARINTELE STARET AL MANASTIRII PUTNA vorbeste despre ispita abatuta asupra obstii manastirii - INTERNAREA FORTATA A 31 de MONAHI, ASIMPTOMATICI, declarati a fi fost "pozitivi" pentru Covid: "Scopul lor a fost INDUCEREA PANICII" - Cuvâ
 13. Pingback: “Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum”. PĂRINTELE ELPIDIE VAIANAKIS: “ACUM ÎNCEPE ULTIMA PRIGOANĂ A BISERICII”. Apatia conducătorilor biseric
 14. Pingback: ARHIM. EFREM VATOPEDINUL, Starețul Mănăstirii Vatopedi din Sfântul Munte – CONFERINȚA ONLINE din 25 iunie: “Ceea ce trăiește acum întreaga planetă sunt SEMNELE VREMURILOR DE PE URMĂ. Pe seama acestui virus, au lovit cu putere și cu
 15. Pingback: Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DIS
 16. Pingback: Mitropolitul Neofit de Morfou despre NOUA ORDINE MONDIALĂ și STATUL ANTICREȘTIN în vremea “noii realități” în care am intrat de un an. COSTURILE LIBERTĂȚII DE CONȘTIINȚĂ și REACȚIA LUI DUMNEZEU PRIN STIHII: “Trebuie să ave
 17. Pingback: Plandemia merge înainte… și nu e nici o conspirație! | MĂRTURIE CREȘTIN-ORTODOXĂ
 18. Pingback: Starețul Mănăstirii Caracalu din Muntele Athos despre pandemia Covid și vaccin: „FORȚELE ÎNTUNERICULUI ÎȘI URMĂRESC SCOPUL FINAL. Noi am fost pregătiți pentru acest lucru prin Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul”
 19. Pingback: GHERON EFTIMIE DIN KAPSALA (Sfântul Munte): “Sub pretextul sănătății ne este desființată libertatea. După frica virusului, a venit TERORISMUL DIN PRICINA VACCINĂRII OBLIGATORII. Situația de astăzi pregătește și prevestește epoca lui A
 20. Pingback: SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE STAREȚUL EFREM DE LA VATOPED, ca urmare a mesajului PRO-VACCINARE din 9 septembrie 2021 - Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate