PREDICA VIE A PREASFINȚITULUI MACARIE la SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE despre vremurile de PSIHOZĂ ANTICREȘTINĂ: “Suntem urâți pentru Hristosul nostru! Să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Vă spun din toată inima: NU VĂ TEMEȚI! Cu cât suntem mai denigrați și disprețuiți, cu atât mai mult prisosește harul” (VIDEO, TEXT)

25-04-2020 Sublinieri

Episcopia Europei de Nord:

„Suntem urâți pentru Hristosul nostru!” Cuvântul Episcopului Macarie Drăgoi la Liturghia de hram în biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Stockholm, 23 aprilie 2020

“Și anul acesta ne-am adunat la prăznuirea hramului primei parohii românești din Scandinavia, ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruință. I-am pomenit la Dumnezeiasca Liturghie pe toți cei care sunt în neputința sufletului și a trupului pretutindeni, pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen de la Suceava, pe alți părinți și pe alți frați și surori care sunt în suferință, infectați cu Covid, în episcopia noastră și în alte locuri. Însă ne bucurăm, dând slavă Preamilostivului Dumnezeu, pentru că mulți dintre cei care au fost bolnavi s-au tămăduit.

Primim pe toate mijloacele de socializare ale Episcopiei noastre sute și sute de nume ale celor care sunt necăjiți și întristați pentru că nu pot participa la Dumnezeiasca Liturghie în țară și în alte locuri. Noi cei care ne putem aduna, e adevărat, mai puțini, în jurul altarului euharistic, aici, în Europa de Nord, acum dimineață i-am pomenit pe fiecare după numele său încredințat spre pomenire. Așadar, voi, cu toții sunteți pomeniți la altarul euharistic însă vă rugăm pomeniți-ne și frățiile voastre, în biserica de acasă, purtându-ne pe altarul inimilor voastre, fiindcă în aceste vremuri grele trebuie să avem sus inimile!

Îl avem ca model pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe care și-a ținut fruntea și inima sus privind țintă la Iisus. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, cum știm, a fost ofițer în garda imperială având o frumoasă și deosebită carieră militară. Nu și-a afirmat identitatea creștină în vreme de pace, însă în anul 303, când s-a declanșat cruda prigoană a creștinilor, pe timpul împăratului Dioclețian, acesta și-a afirmat, cu toată tăria, identitatea sa creștină. A mers în fața împăratului și i-a spus că este creștin, că îl iubește pe Hristos și că îl mărturisește pe Hristos cu prețul vieții sale și i-a cerut răspicat, ferm, împăratului să nu îi mai prigonească și să îi mai chinuiască pe creștini.

Deznodământul îl cunoaștem cu toții: a fost supus la chinuri, cum se spune în Sinaxar, a trecut prin vămile chinurilor mucenicești. A fost întins pe roată, a fost aruncat în groapa cu var, a fost încălțat cu încălțăminte cu cuie, fiind silit să alerge, apoi a fost bătut cu vine uscate de bou și în cele din urmă a fost condamnat la moarte împreună cu soția împăratului Dioclețian, Alexandra împărăteasa, care s-a minunat de faptul că mucenicul Gheorghe a răbdat cu atâta seninătate chinurile, torturile la care a fost supus și a primit chiar tămăduire în chip minunat, fiind încurajat de îngeri.

Așadar, așa cum nu s-a descurajat Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, nici noi să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Fiindcă întreaga armată a Cerului, a puterilor nevăzute ne este alături, ne este în ajutor! Îngerii luptă umăr la umăr cu noi pentru dobândirea cununii mucenicești, fiindcă și noi în multe privințe trăim în aceeași lume în care a trăit și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Pe vremea aceea era o cumplită persecuție îndreptată împotriva creștinilor, se formase o puternică psihoză anticreștină. În acea perioadă era foarte primejdios pentru un creștin ca să [își declare identitatea sa religioasă], însă cei mai mulți dintre creștini nu s-au descurajat și l-au mărturisit pe Hristos. Pe vremea aceea, a fi creștin însemna a trăi în primejdie, în toată ziua. În primejdia de a fi descoperit la locul de muncă că ești creștin, în primejdia de a fi descoperit în catacombă, unde creștinii se adunau la Dumnezeiasca Liturghie, în primejdia de a fi denunțat chiar de casnicii și de prietenii tăi.

Însă cei mai mulți dintre creștini nu s-au descurajat. Au fost și trădători, au fost unii dintre ei care s-au pierdut cu firea și au abjurat de la credința creștină, însă cei mai mulți, asemenea Marelui Mucenic Gheorghe pe care îl prăznuim astăzi, L-au mărturisit pe Hristos. Iată, Sfântul Gheorghe prin puterea răbdării și credinței sale a determinat-o chiar pe soția împăratului Dioclețian să creadă și să îl mărturisească pe Hristos chiar cu prețul vieții. I-a spus soțului ei, împăratului Dioclețian, că ea nu se leapădă de Hristos și a fost condamnată la moarte împreună cu Sfântul Gheorghe. Au fost scoși din cetatea Nicomidiei Bitiniei, fiind purtați spre locul execuției, însă împărăteasa Alexandra fiind istovită și-a dat sufletul, și-a încredințat sufletul în mâinile Domnului pe cale, iar Mucenicul Gheorghe apoi a fost decapitat.

Preaiubiții mei, așa cum v-am spus, și noi ca și odinioară Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, trăim vremuri de restriște, suntem urâți, suntem stigmatizați, suntem denigrați pentru că dăm mărturie pentru viață, familie, patrie. Suntem urâți pentru Hristosul nostru, pentru că refuzăm să îl transformăm într-un idol, într-un simulacru care să justifice nonvalorile toleranței, egalității, diversității, aceste slogane goale care ascund atâta ură față de creația lui Dumnezeu.

Însă nu trebuie să ne descurajăm. Vă spun din toată inima: nu vă temeți! Citiți actele martirice, citiți viețile sfinților, citiți viața Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și vedeți că ajutorul harului dumnezeiesc a fost pe măsura încercărilor și persecuțiilor. De aceea, și în aceste vremuri, cu cât suntem mai urâți și mai denigrați și disprețuiți, cu atât mai mult prisosește harul ce suplinește neputințele și slăbiciunile noastre. Lumea își are drumul ei, își are dinamica ei însă noi creștinii avem drumul nostru, avem calea noastră. Iar calea noastră este calea mântuirii, fiindcă însuși Hristos este Calea, Adevărul și Viața.

Să nu ne descurajăm, să îi cerem ajutorul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și așa cum el însuși în rugăciunile pe care le-am rostit la slujba prăznuirii ni se spune că și-a dat însuși trupul său Mirelui Bisericii, însuși vasul de lut al trupului său nu l-a cruțat, fiind strujit prin chinuri mucenicești, așa și noi să nu ne cruțăm viața noastră, fiindcă și sufletul nostru și trupul nostru sunt ale Mântuitorului Hristos. Avem o singură viață, avem un singur suflet, avem o singură mântuire. Iar cu mântuirea nu ne putem juca.

Îl rugăm pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să ne ajute, să dobândim și noi Împărăția Cerurilor și să fim gata să-L mărturisim pe Hristos chiar cu prețul vieții noastre. Primim cununa muceniciei atunci când ne vărsăm sângele la propriu pentru Hristos, însă aceeași cunună a muceniciei o primim și când Îl mărturisim fără frică pe Hristos și ne vărsăm duhovnicește sângele, cum ne spun părinții deșertului, ca să luăm Duhul Sfânt: „Dă-ți sângele și primește Duh”. Așadar și noi Îl mărturisim pe Hristos, mărturisim adevărul și nu ne temem, fiindcă avem un singur suflet și o singură mântuire. Amin.

PS MACARIE DRĂGOI – cuvânt pentru mărturisire: “SĂ NU NE RABDE INIMA SĂ PĂSTRĂM TĂCEREA atunci când oameni nevinovați sunt NEDREPTĂȚIȚI sau PERSECUTAȚI lângă noi! Câți dintre noi, dacă am avea parte de un astfel de SUCCES, am fi capabili să ne desprindem sufletele de carieră, de recunoașterea celor din jur sau de prietenii sus-puși?”

PS MACARIE despre ÎNCERCĂRILE GOLGOTEI și NOILE VREMURI DE MUCENICIE: “Purtându-ne poverile unii altora în aceste vremuri grele, trebuie SĂ NE ÎNCURAJĂM UNII PE ALȚII asemenea martirilor din vechime” (VIDEO)

EPISCOPUL MACARIE: “Tot ce se întâmplă acum cu noi este un semn că NE APROPIEM, ca obște, DE GOLGOTA SUFERINȚEI. Golgota NU ESTE SIMBOLICĂ, Golgota nu este o celebrare, ci Golgota este o realitate!” (AUDIO, TEXT)

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE – MÂNGAIERE ȘI ÎNTĂRIRE pentru cei care se simt claustrați, singuri, zdrobiți, înfricoșați: “Chiar dacă ți-e greu, chiar dacă te simți zdrobit, nu ești singur, frate drag, nu ești singură, surioară scumpă. Hristos te așteaptă cu brațele răstignite pentru a te îmbrățișa!”. ÎNDEMN LA CITIREA despre SUFERINȚELE CELOR DIN TEMNIȚELE COMUNISTE

MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelasi potir NU TRANSMITE INFECTIE! Portile iadului de vor lovi Biserica nu o vor putea prabusi!” (VIDEO, TEXT)/ RUGACIUNE FIERBINTE LA VREME DE MOLIMA

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

Cuvântul Părintelui Episcop MACARIE la praznicul SFÂNTULUI IERARH SIGFRID, LUMINĂTORUL SUEDIEI: “Dacă suntem ai lui Hristos, suntem și urâți, și disprețuiți, și stigmatizați” (VIDEO, TEXT)

OSTILITATEA SPUMEGÂND DE FURIE FAȚĂ DE CREȘTINISM. Cuvânt despre Sfântul Întâiul Mucenic și Arhidiacon ȘTEFAN rostit de Părintele Episcop MACARIE DRĂGOI (audio, foto)

SFANTUL MUCENIC DIMITRIE si SFINTII INCHISORILOR. “In aceste vremuri, cand ACELEASI FORTE DEMONICE, sub forme diferite, SE PORNESC ASUPRA NOASTRA…” – La ce tip de RUGACIUNE ne indeamna PREASFINTITUL PARINTE MACARIE, pentru a birui INFRICOSARILE in fata RAULUI DEZLANTUIT (video)

“CU MANTUIREA NU NE PUTEM JUCA! Nu putem arde tamaie si la idoli, si la sfinti”. PS MACARIE DRAGOI – adevaruri dureroase despre ORTODOXIA IN LUMEA IDOLATRA DE ASTAZI: “Nu am ajuns noi să trăim în vremuri în care rațiunea şi bunul simț sunt sfidate în modul cel mai strident? Cum altfel să înțelegi legile care desființează familia, care desființează diferența dintre femeie şi bărbat?”

CUI DĂM VIAȚA NOASTRĂ? † Părintele Episcop Macarie – PASTORALĂ de Înviere RĂSCOLITOARE ȘI PROVOCATOARE, atingând multe probleme de dureroasă ACTUALITATE: “Trăim vremuri de restriște pentru creștini. Există o PRIGOANĂ, deocamdată în forme atenuate. SUNTEM URÂȚI PENTRU HRISTOSUL NOSTRU, pe care refuzăm să-L transformăm într-un simulacru” (și audio, video)

 

***

“Tu ce esti dispus sa faci pentru Acest Iisus Hristos?” – CUVINTE ZGUDUITOARE ale Parintelui HRISOSTOM RADASANU la sarbatoarea SFANTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE (video, text): “Sa nu ne asteptam la ceva bun de la aceasta lume! Noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume. Obisnuiti-va cu ideea! COMODITATEA NE INVATA SA FIM MICI, SA FIM SCLAVI SI EA VA AJUNGE SA NE UCIDA SUFLETUL!”

“Ne-am slabanogit cu totul, abia palpaie credinta noastra, suntem dispusi a ne plia dupa cei ce au puterea, ACCEPTAM ORICE, DE DRAGUL DE A NE PASTRA LINISTEA SI CONFORTUL. Ne-am invatat cu COMPROMISUL, cu DUBLU-GANDITUL, cu adevarurile ciuntite, care sunt mai rele decat minciunile”. Pr. CEZAR AXINTE – cuvant cu putere multa despre MARTURISIRE vs. LASITATE si ISPITELE DINAUNTRUL UNEI COMUNITATI unde se pierde smerenia si se raceste iubirea

LECTIA MARTIRILOR CARE AU BIRUIT LUMEA. “Fiecare din noi e chemat la o forma de marturie sau martiriu pentru Hristos”. In cinstea pomenirii Sfantului Mucenic Gheorghe

Praznicul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta: MUCENICII, DOVADA INVIERII LUI HRISTOS

SFANTUL GHEORGHE. Predica Parintelui Sofian despre MUCENICI

Predica la SFANTUL MARE MUCENIC GHEORGHE a Arhim. Andrei Coroian (audio): “Credinta nu este lucratoare fara MARTURISIREA EI… Traim o vreme de ‘IUBIRISM’ spiritual. Cine nu marturiseste adevarul este o CALAUZA OARBA”

PARINTELE GHEORGHE CALCIU: Cuvant la Sfantul Mare Mucenic Gheorghe

Sf. Mare Mucenic Gheorghe – prilej de intrebari esentiale: CE NI SE CERE NOUA AZI?

O VIZIUNE DIN SFANTUL MUNTE CU SF. MUCENIC GHEORGHE despre vremurile din urma lipsite de povatuitori si despre cum putem trece puntea spre Cer. “A pierit adevarul, a lipsit smerenia…”. PLUS: VIDEO CU PARINTELE AMFILOHIE

Parintele Dimitrios Gagastathis, ajutorul viu al sfintilor si MINUNILE SFANTULUI GHEORGHE: “Ce ziceti, este Sfantul Gheorghe aici, sau nu este?”

 

***

NU TE TEME, TURMĂ MICĂ! NU NE LASĂ DUMNEZEU! “Să ştiţi că pentru toţi deznădăjduiţii aceştia care par pierduţi, lepădaţi şi uitaţi, ai nimănui, S-a rugat Hristos atunci în Grădina Ghetsimani” DUMNEZEU SE ROAGĂ PENTRU MINE… Cum putem intra sub aripile ocrotitoare ale rugăciunii Sale arhierești din Ghetsimani?

NU VA TEMETI! – Predici (video/ audio, text) de mare folos la Duminica a noua dupa Rusalii: INCHISOAREA FRICII, “RABUFNIREA IUBIRII” si IMPREUNA-LUCRAREA CU DUMNEZEU: “Doamne, vreau sa fiu cu Tine!”

INTREAGA LUME E UN NOU COLOSSEUM. Predica puternica a Parintelui GHERASIM de la Putna despre PERSECUTIE, MARTURISIRE si CRUCE – CONDITIA CRESTINULUI AUTENTIC dintotdeauna VS. PACEA SI DRAGOSTEA MINCINOASE ALE FALSILOR INVATATORI, “care raman in afara arenei”, nesuferind prigoana (VIDEO, TEXT)

Cuvant de TREZIRE la praznicul Sfintilor Imparati (AUDIO): “Sa luam aminte, nu putem sa dormim, nu putem sa fim caldicei in timpurile acestea… “. PARINTELE IEREMIA de la PUTNA despre PRIGOANA CRESTINILOR, CULPABILIZAREA BISERICII si “planurile diabolice de a schimba mintile oamenilor, incepand cu copiii nostri”

Predica importanta a PR. FLORIN STAN (Targu Lapus) despre “LUPTA DE GEN”, RAZBOIUL SECOLULUI XXI si modelul de sacrificiu al SFINTILOR INCHISORILOR. Imbogatirea in Dumnezeu si renuntarea la “averile” noastre pentru Hristos. TALCUIREA APOCALIPSEI despre PRIGOANA DIN URMA A CRESTINILOR: “Sa nu ne culcam pe o ureche ca va fi mai usor, ci sa fim pregatiti pentru o lupta si mai grea si pentru MARTURISIRE, poate chiar cu pretul vietii”

SFANTUL INTAI MUCENIC STEFAN, arhidiaconul marturisitor in Duhul Sfant. PS DAMASCHIN DORNEANUL: Oare a trecut vremea marturisirii? TOATA LUMEA SE TEME ACUM, NU MAI SUNTEM OAMENI LIBERI, CI OAMENI USOR DE CONTROLAT! “Nu dobandim CURAJUL atunci cand ne negam FRICILE, ci cand le INFRUNTAM” (video, audio)

RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica mea, oricat ar fi ea de injosita astazi”. CUVINTE ARZATOARE ale Preasfintitilor IGNATIE MURESEANUL si DAMASCHIN DORNEANUL (video si text)

PĂRINTELE DAN DAMASCHIN (Iași) – predică trezitoare de ÎNVIERE despre RĂZBOIUL NEBUN AL OMENIRII CU HRISTOS, căutând zadarnic OMORÂREA LUI DUMNEZEU din lume. “Fără o înviere reală, sufletească, din răutatea și patimile care ne copleșesc, moartea rămâne prezentă în noi și riscăm să devenim noi înșine UCIGAȘI DE DUMNEZEU”


Categorii

Marturisirea Bisericii, Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, PS Macarie, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PREDICA VIE A PREASFINȚITULUI MACARIE la SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE despre vremurile de PSIHOZĂ ANTICREȘTINĂ: “Suntem urâți pentru Hristosul nostru! Să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Vă spun din toată inima: NU VĂ TEMEȚI! Cu cât suntem mai denigrați și disprețuiți, cu atât mai mult prisosește harul” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: “Domnul meu si Dumnezeul meu!”. PS BENEDICT – cuvânt sensibil și profund despre NEVOIA DE TRĂIRE A ÎNVIERII ca EXPERIENȚĂ A ÎNTÂLNIRII PERSONALE CU HRISTOS, nevoie vitală, “ca a unui pământ însetoșat” (VIDEO, TEX
  2. Pingback: Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la
  3. Pingback: CEZARUL si BISERICA – IERI, AZI SI MAINE, intre protectie si PRIGOANA. Ganduri pastorale la sarbatoarea SFANTULUI IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE: “El a impus libertatea religioasa, azi conducatorii politici europeni si autohtoni o batjocoresc, de
  4. Pingback: Arhim. DUMITRU COBZARU – adevăruri grele despre semnificația PANDEMIEI: “Trăim semnele Sfârșitului Lumii. ÎNCEPE O PRIGOANĂ la alt nivel, MULT MAI PERFID, care nu ucide atât trupul, cât mai ales mintea, inima, sufletul. DIAVOLUL NE VR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate